توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 463450
کاهش ۱۵ میلیارد دلاری تجارت غیرنفتی ایران در ۲ سال اخیر
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۹ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۴۸
نایب رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس از کاهش ۱۵ میلیارد دلاری تجارت غیرنفتی ایران در ۲ سال اخیر خبر داد و گفت: در حوزه کشاورزی ، کالاهای راهبردی مانند ذرت، گندم، برنج و لوبیا و کنجاله به ۴ کشور وابسته ایم.

به گزارش تسنیم، رحیم زارع در برنامه «تیتر امشب» با اشاره به برخی از آمارهای واردات و صادرات کشورمان افزود: در سال 1393 واردات ما حدود 52 و نیم میلیارد دلار و صادرات ما 49 و نیم میلیارد دلار بود یعنی سهم ما از تجارت جهانی 65 صدم درصد بود.

وی ادامه داد: در سال 1394 هم 42 میلیارد دلار صادرات و 41 میلیارد دلار واردات ما بود و سهم ما از تجارت جهانی 47 صدم درصد شد.

زارع اضافه کرد: در سال 1395 هنوز آمار رسمی اعلام نشده است اما تقریبا 43 و 6 دهم میلیارد دلار صادرات ما و 43 و نیم میلیارد دلار هم واردات است. 

وی گفت: در سال های 94 و 95 تراز تجاری ما مثبت شده است اما سهم تجارت ما از 102 میلیارد دلار به حدود 87 میلیارد دلار رسیده است، حجم تجارت خارجی در جهان 36 هزار میلیارد دلار است و تقریبا 47 صدم درصد از آن متعلق به ماست.

زارع افزود: کشورهایی که حجم تجارت آن ها زیر 300 میلیارد دلار باشد وضعیت خوبی در حوزه تجارت ندارند.

وی ادامه داد: بر اساس آمارهای رسمی در سال 1394 تقریبا 67 و نه دهم درصد یعنی 27 و 7 صدم میلیارد دلار کالاهای واسطه ای ، 7 و 3 دهم میلیارد دلار کالاهای سرمایه ای و 5 و 4 دهم میلیارد دلار هم کالاهای مصرفی وارد کردیم.

نایب رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه واردات هم می تواند رویکرد تخریبی و هم هدفمند داشته باشد، گفت: تقریباً بین 10 تا 15 درصد واردات کالاهای ما مصرفی است و بین 85 تا 90 درصد کالاهای واسطه ای و سرمایه ای است.

زارع افزود: ورود قطعات و کالاهای با فناوری بالا و ماشین آلات برای کشورمان مفید است.

وی ادامه داد: در مجموع 60 درصد واردات ما را 200 قلم کالا تشکیل می دهد یعنی در سال 1394 از 7 هزار نوع کالا 5 هزار و 700 نوع قلم کالا وارد شده است که تقریبا 5 هزار و 500 قلم، 40 درصد واردات و 200 قلم، 60 درصد واردات را تشکیل می دهد.

زارع با اشاره به اینکه باید تمرکز ما بر روی این 200 قلم باشد، گفت: باید روی توسعه صنعتی صادرات محور برنامه ریزی کنیم.

وی افزود: برای مثال در حوزه کشاورزی ، کالاهای راهبردی مانند ذرت، گندم، برنج و لوبیا و کنجاله از چند کشور وارد می شود و این مخالف سیاست های اقتصاد مقاومتی است و خود را در این باره به 4 کشور وابسته کردیم.

زارع گفت: هر قدر حجم تجارت ما افزایش یابد و به سمت تراز تجاری مثبت برویم بهتر است.

وی با بیان اینکه  32 میلیارد دلار از صادرات کشورمان توسط دولت و شبه دولتی ها انجام می شود، افزود:  14 میلیارد دلار سهم پتروشیمی، 10 میلیارد دلار سهم میعانات، و حدود 7 تا 8 میلیارد دلار را هم شرکت های بزرگ دولتی مانند مس و فولاد، روی و ایران خودرو انجام می دهند.

زارع با تاکید بر اینکه باید بر تولید صادرات محور تمرکز کنیم، افزود: صادرات بخش خصوصی ما نسبت به واردات ما یک چهارم و نسبت به واردات به علاوه قاچاق، یک پنجم است.

نایب رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس شورای اسلامی گفت: از 25 کشوری که اطراف ما هستند در حوزه کسب و کار رتبه 16 را داریم.

زارع با اشاره به اینکه باید به سمت رقابت پذیری پیش برویم، افزود: در ارکان رقابت پذیری هم از 138 کشور جهان رتبه 76 و در منطقه از 20 کشور رتبه 13 را داریم.
۱۳۹۶/۰۲/۲۲ ۰۰:۰۹
 
۱۳۹۶/۰۲/۱۶ ۰۸:۲۱
 
۱۳۹۶/۰۲/۱۶ ۰۵:۵۰
 
۱۳۹۶/۰۲/۱۵ ۲۳:۱۵
 
۱۳۹۶/۰۲/۱۵ ۱۵:۵۶
 
۱۳۹۶/۰۲/۱۵ ۱۳:۱۶
 
۱۳۹۶/۰۲/۱۵ ۱۲:۲۵
 
۱۳۹۵/۱۱/۰۳ ۱۰:۱۹
 
۱۳۹۵/۱۰/۱۲ ۱۴:۴۲
 
۱۳۹۵/۰۳/۲۴ ۱۵:۳۵
 
 
کلمات کلیدی : تجارت، غیرنفتی، گمرک
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.