نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 430294
ترکیه، كانون بحران...
بخش تعاملی الف - ميرزا سعدين داورپناه
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۲ دی ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۴۲


باز هم حمله!
 
تزلزل ترکیه غیر قابل انکار شده است. 
 
علاوه بر درگیری هاي نظامي در مناطق کرد نشین جنوبی، کودتا و بحران روابط خارجی نیز اضافه شد تا دولت انکارا هر روز با بحران امنیتی جدیدی مواجه باشد. 
 
از سویی دولت خطرهای امنیتی را در سطوح عالی نظامی و سیاسی جستجو می کند و به افرادی در حد ژنرال و معاون پارلمان مشکوک است و از سوی دیگر اجازه می دهد کمیته تخصصي روس ها وارد تحقیقات ملی ترور سفیر روسیه شوند!
 
حاکمیت ملی ترکیه تهدید می شود و ترکیه لاجرم بسوی یک تغییر محتوم در حرکت است. «پان ترکیسم» تهاجمی و «نو عثمانیگری» موذیانه دو کرانه ایست که ترکیه باید تكيه گاه ثقل خود را بر میانه ان بجوید. (لزوم تعریف هویت اسلامی ترکیه ای)
 
اینکه هنوز قدرتی خیال هل دادن این مرد لنگ را در سر ندارد، اندک فرصت سیاست ورزی اردوغان می باشد که چنین موهبتی نیز مدیون برجسته بودن جغرافیای ترکیه در یارکشی و معادلات جاری است. 
 
دولت ترکیه هر چه دیرتر دست از توهمات خود برداشته و به تمركز بر ويژگي هاي بومي خود رو کند، بیشتر در بحران فرو می رود و منافع حوزه نفوذ خود را به روسیه، چین، بریتانیا، امریکا و حتی ایران خواهد باخت. با اينحال برنامه بلندپروازانه روسیه برای ایجاد یک نظم جدید بر اساس باور به همین تغییر محتوم ترکیه پایه ریزی شده و به اتکای شواهد دامنه اين طرح همراه كردن پاکستان و مصر را نيز در بر مي گيرد. ایران نیز اخیرا به وضوح مهره های موافق با گشایش روسی را بازی کرده است.

موفقيت شطرنج روسي، جهان عرب را به تغيير سياست ها مجبور خواهد كرد يا اينكه به تعميق بحران جهاني خواهيم غلطيد. توجه به بضاعت ملي و تعديل خواسته هاي سياستمداران، لازمه ايستادن در محدوده ثبات است. 
 
کلمات کلیدی : ميرزا سعدين داورپناه
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۲ ۰۸:۴۱:۱۹
ترکیه حداقل برای مردم ایران از بعد از انقلاب تا کنون کشوریست که حاضر است برای لبخند غربی ها همه همسایگان خود را هم نابود کند چشمان خود را زیر برف باز کرده و فکر می کند اعمال آنها دیده نمی شود از ارمنستان و روسیه و سوریه و عراق و ایران دیگر چه همسایه ای از سیاست آنها راضی می باشد وآنها(غرب) هم نهایت استفاده از منطقه را می برند . (4094453) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.