نظر منتشر شده
۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 494096
خشک شدن ۲ منبع مهم آبی ایران با احداث ۲۲ سد جدید در ترکیه
تاریخ انتشار : جمعه ۳۰ تير ۱۳۹۶ ساعت ۲۲:۱۵
ترکیه قصد دارد ۲۲ سد جدید در منطقه آناتولی جنوبی احداث کند. احداث این تعداد سد منجر به خشک شدن دو منبع آبی مهمی که به داخل خاک ایران سرازیر می شوند خواهد شد.

به گزارش تسنیم به نقل از اسپوتنیک نیوز، ترکیه قصد دارد 22 سد جدید در منطقه آناتولی جنوبی احداث کند، اما این تصمیم قبلا نگرانی مقامات ایرانی را برانگیخته است، زیرا احداث این تعداد سد منجر به خشک شدن دو منبع آبی مهمی که به داخل خاک ایران سرازیر می شوند خواهد شد.

معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست ایران از وزارت امور خارجه این کشور خواسته تا ترکیه را متقاعد سازد از طرح های خود برای احداث سدهای جدید دست بکشد. وی گفته احداث این سدها موجب خشک شدن مرداب ها و دریاچه ها در سمت ایران و عراق خواهد شد. اما مقامات ترک از جمله معاون جنوب آسیای وزیر امور خارجه ترکیه با این انتقادات موافق نیستند و گفته اند همه اقدامات احتیاطی و هنجارهای زیست محیطی رعایت شده و این سدها به محیط زیست آسیبی نخواهد زد.

این در حالی است که کارشناسان محیط زیست در ایران نظر دیگری دارند و کاملا نسبت به تبعات زیست محیطی این اقدام ترکیه هشدار می دهند. به گفته آنها اگر امکان توقف این فعالیت ها از طریق دیپلماسی فراهم نباشد، حتی کشورها ممکن است در آستانه جنگی جدید بر سر آب قرار بگیرند.

محمد درویش، مدیر دپارتمان عمومی سازمان حفاظت از محیط زیست ایران در این باره گفت، ترکیه در حال بهره برداری از وضعیت سیاسی موجود نظیر ضعف دولت مرکزی عراق و جنگ داخلی در سوریه برای آغاز احداث 22 سد جدید بر روی رودخانه های دجله و فرات است.

درویش افزود :«یکی از سدها که آتاتورک نام دارد، بزرگترین سد جهان است که بر روی رودخانه فرات ساخته شده است. حجم آن 48 میلیارد متر مکعب است که معادل حجم یکصد سد ایران است. اگر ما تمام سدهای ساخته شده توسط ترکیه بر روی فرات را جمع کنیم، حدود 100 میلیارد متر مکعب آب خواهد بود.»

وی افزود، اگر ترکیه موفق به احداث سد ایلیس با ظرفیت 10.4 میلیارد متر مکعب در منطقه حسن کیف بر روی رودخانه دجله شود، یک بحران آبی واقعی پدید خواهد آمد. «به بیان دیگر، 100 درصد از آب رودخانه فرات و 60 درصد از آب رودخان دجله بند خواهد آمد و هیچ آبی به سوریه و عراق سرازیر نخواهد شد.»

این کارشناس محیط زیست گفت، چنین فاجعه ای منجر به بیکاری و فقر کشاورزان خواهد شد. به علاوه، این موجب تقویت داعش نیز می شود. «حدود 90 درصد از جذب نیروهای داعش از بین شهروندان بیکار این مناطق خشک و کویری است.»
 
کلمات کلیدی : سد آتاتورک+ سد ایلیسو+ سد ترکیه+بحران آب + خشکسالی + محیط زیست
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۳۰ ۲۲:۲۵:۵۸
طرحی جدید برای خنثی شدن این موضوع دارم البته اگر شما بگذلرید (4483408) (alef-11)
 
۱۳۹۶-۰۴-۳۰ ۲۲:۳۵:۵۰
سلام
چرا جلوی واردات از ترکیه گرفته نمیشود تا هم پوشاک ملی جان بهتری بگیرن و هم با این کارهای ترکیه مقابله شود؟
چرا جلوی ویزای مسافرتی و تجاری ترکیه گرفته نمیشود؟
موفق باشید. (4483416) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۳۰ ۲۲:۴۰:۱۹
آخه این چه حرفیه ؟ کشور دوست و همسایه ، ترکیه ؟ اونها هر بلایی سر ایران بیارن باز هم کسی جرات نداره اعتراضی بکنه ! یک وقت به گوشه قبای این مردک برنخوره ؟! (4483425) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۴-۳۰ ۲۲:۴۴:۴۷
تنهاراه نجات از بحران آب درایران سه چیز است:
1- اصلاحالگوی مصرف شهری و مهمتر کشاورزی
2- جلوگیری از صدور مجوز صنایع با مصرف آب بالا مانند پتروشیمی های با تکنولوژی قدیمی و صنایع فولاد
3- احداث واحدهای شیرین سازی آب دریا که نمونه آن در امارات میتوان یافت (4483427) (alef-11)
 
Austria
۱۳۹۶-۰۴-۳۰ ۲۳:۰۷:۲۸
وقتی که جمعیت در عراق و سوریه بصورت بی ضابطه و بی حساب و کتاب افزایش می یابد آنهم به اتکا به منابع آبی که سرچشمه اش در کنترل این کشورها نیست و پایین دست منابع آبی محسوب میشوند، نتیجه اش همین است. (4483436) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۳۰ ۲۳:۵۵:۲۵
ایران باید به ترکیه هشدار صریحی بدهد
البته راه بهتری هم هست:این رودخانه ها از کوههای ارمنستان جاری میشوند.بهتر است از سرچشمه آنرا بخریم (4483471) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.