نظر منتشر شده
۲۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 331393
احتمال کاهش سود بانکی تا پایان سال قوت گرفت
تاریخ انتشار : شنبه ۲۴ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۵۳
بر اساس آنچه که برخی منابع آگاه بانکی اعلام کرده‌اند با توجه به فراهم شدن برخی زمینه‌ها، بعید نیست حتی در فاصله یک مانده به پایان سال، بانک‌ها در مورد کاهش نرخ سود بانکی تفاهم کرده و این موضوع در شورای پول و اعتبار نیز مصوب شود.

به گزارش ایسنا، گرچه هیجان کاهش مجدد نرخ سود بانکی در نیمه دوم امسال که از سوی مدیران اقتصادی به ویژه رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی و وزیر اقتصاد مطرح شد به فاصله کوتاهی فروکش کرد و متوقف شد؛ اما در چند ماه اخیر تغییراتی هم در شبکه بانکی ایجاد شد که زمینه ساز کاهش مطمئن تر سود بانکی را تا حدودی فراهم آورد.

بعد از اعلام یکباره علی طیب نیا- وزیر اقتصاد- در اوایل نیمه دوم امسال برای کاهش نرخ سود بانکی در اولین جلسات شورای پول و اعتبار و به دنبال آن تاکید نوبخت-معاون رئیس جمهور- برای تحقق هر چه سریعتر این موضوع به نظر می رسید که در همان زمان نرخ سود اعم از تسهیلات و سپرده مجددا و به فاصله کمتر از شش ماه در سال جاری کاهش پیدا کند. اما شواهد نشان داد که بانک مرکزی تمایل چندانی به این کاهش که دستوری نیز بود ندارد، چرا که تجربه قبلی ثابت کرده بود که تا هنگامی که نظام بانکی و شرایط فعلی آن مساعد چنین تغییری در نرخ سود نیست و عواملی مانع از اجرای هر گونه تصمیم گیری در آن می شود، بانکها نیز الزامی برای رعایت آن نمی بینند.

این در حالی است که حتی وقتی بانکها در قالب شورای هماهنگی گرد هم آمده و اعلام شد که در مورد کاهش دو درصدی نرخ سود توافق کرده‌اند، در نهایت مورد تایید قرار نگرفت و در ادامه عبدالناصر همتی-رئیس شورای هماهنگی بانکها- اعلام کرد که نظرات متفاوتی در مورد کاهش نرخ سود سپرده از جمله ۱۷ و ۱۸ درصد مطرح شد، ولی در نهایت با توجه به عدم پایبندی بانکها در رعایت نرخ های قبلی تصمیم بر این شد که قبل از کاهش مجدد، سیستم نظارتی قوی تری برای اجرای سود اعمال و بعد از رفع تخلفات و تثبیت نرخ های مصوب شورای پول و اعتبار در آینده ای نزدیک در مورد بازنگری در سودهای فعلی تصمیم گیری شود.

بر این اساس قرار شد که از اول آذرماه نظارت جدی تر بر اجرای سودهای مصوب قبلی یعنی ۲۰ درصد سالانه برای سپرده و ۲۴ درصد برای تسهیلات انجام شود. تا با تثبیت این سودها و فراهم شدن سایر شرایط بتوان در آینده‌ای نزدیک نرخ سود را کاهش داد.

از سویی دیگر با وجود اینکه حتی از سوی برخی مدیران ارشد دولتی عنوان شد که شورای پول و اعتبار نرخ سود بانکی را به طور دستوری و با یک مصوبه کاهش دهد، اما بانک مرکزی نظر دیگری داشت و ولی الله سیف-رئیس کل بانک مرکزی- بارها تاکید کرد که گرچه برخی این موضوع را مطرح می‌کنند، اما به هر حال قابل اجرا نیست و تجربه گذشته نشان داده که کاهش دستوری نرخ سود بانکی هزینه بالایی به همراه دارد.

ساماندهی موسسات غیرمجاز بانکی با توجه به حرکت مخرب در پرداخت سودها، ساماندهی سودهای علی الحسابی که به گفته رئیس کل بانک مرکزی مدتهاست در جریان رقابتی بانکها بالاتر از میزان واقعی پرداخت می شود، همچنین مدیریت بازار بین بانکی و در عین حال تمهیداتی برای افزایش جریان نقدینگی بانکها از جمله عواملی بود که بانک مرکزی ترجیح داد قبل از کاهش نرخ سود تا حدودی ساماندهی صورت گیرد که البته در این رابطه اقدامات جدی تری نیز در چند ماه اخیر انجام شد. به گونه ای که در کنار نظارتی بیش از گذشته بر موسسات غیر مجاز و از سویی دیگر بخشنامه بانک مرکزی برای پرداخت سودهای واقعی علی الحساب، بازار بین بانکی نیز از ابتدای امسال تاکنون از کنترل بیشتری برخوردار بوده و سود در این بازار کاهش یافته است.

بنابر آخرین گزازشی که رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرده است نرخ سود در بازار بین بانکی از حدود ۲۹ به حدود ۱۹ درصد کاهش پیدا کرده که می تواند در کنار کاهش تورم که به کمتر از ۱۳ درصد رسیده است زمینه ساز کاهش نرخ سود بانکی بانکی باشد.

گرچه زمان چندانی به پایان سال باقی نمانده و به نظر می رسد که کاهش نرخ سود فعلا منتفی شده و به سال آینده موکول شود ولی آنطور که یکی از مدیران ارشد بانکی به ایسنا اعلام کرده است با توجه به فراهم شدن زمینه های کاهش نرخ سود به ویژه اجرای نرخ های مصوب در اکثر بانکها، کاهش نرخ سود بین بانکی و همچنین ادامه روند کاهشی تورم بعید نیست که حتی در فاصله کوتاه باقی مانده تا انتهای سال بانکها در مورد کاهش نرخ سود تا ۱۸ درصد بایکدیگر توافق کنند.

به گفته وی بالا بودن نرخ سود در شرایط فعلی نه به نفع بانکها و نه به نفع اقتصاد و تولید کشور است. از این رو حتی اگر نرخ سود رسما هم در سال جاری کاهش نیابد، حتما در ابتدای سال آینده اجرایی خواهد شد.

این در حالی است که اخیرا نیز رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرده که فاصله فعلی بین نرخ سود بانکی و تورم که به بیش از پنج تا هفت درصد نیز می رسد قابل قبول نیست و نرخ سود بانکی افراطی مثبت است. آنهم در شرایطی که باید فاصله بین نرخ سود و تورم حداکثر دو درصد باشد.

به هر حال در فضایی که نرخ های موجود به شدت مورد انتقاد تولیدکنندگان و سایر فعلان اقتصادی و همچنین کارشناسان و نمایندگان قرار دارد و از سویی دیگر با توجه به ایجاد برخی زمینه‌ها، احتمال کاهش دوباره نرخ سود در سال جاری از قوت بیشتری نسبت به گذشته برخوردار است.
 
کلمات کلیدی : نرخ سود بانکی
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۴ ۰۹:۴۴:۵۰
همیشه کار به گردن دیگران می افتد سود بانکی چرا کاهش پیدا کند نرخ بهر ه را پایین بیاورید (3540989) (alef-11)
 
تدبیر
۱۳۹۴-۱۱-۲۴ ۱۰:۱۲:۵۳
بین سپرده گذاران بانک تعداد کثیری از بازنشستگان و سالمندان وحود دارند که از محل دریافتی سود سپرده امرار معاش میکنند.وهمچنین هژینه های درمانی خود را میپردازند
هرزگاهی مسولین محترم زندگی این قبیل افراد را به مخاطره انذاخته و آنها در مقابل فرزندان. داماد و عروس و نوه هایشان باید باسیلی صوزت خود را سرخ نمایند!!!
چتد سال قبل بود که دولت احمدی نژاد قیمت دلار را افزایش داد و دارایی این افراد به یک سوم کاهش یافت.
لذا پیشنهاد میشود تصویب چنین قوانین یا مقررات عطف به ماسبق نشود و زندگی این افراد را تحمل استرسهای معیشتی را ندارند با مشکل مواجه نکند. انشاالله گوش شنوایی وجود داشته باشد (3541063) (alef-11)
 
آریابان
۱۳۹۴-۱۱-۲۴ ۱۳:۵۱:۲۴
آیا دولت در تصمیم-گیری های اقتصادی خودش، حتی یک نیم نگاهی هم داره به تکاپوی شبانه روزی و فلاکت عامۀ مردم برای گذران حداقل زندگی ؟!؟!؟!؟!؟
دولت میاد اعلام میکنه چون میانگین قیمت حدود 400 کالای مریخی !!! (چونکه تقریبا عامۀ مردم حتی نام !!!! اکثر قریب به اتفاق اون کالا ها رو هم نشنیده اند، چه برسه به مصرف اونها !!!!) کاهش یافته با افتخار اعلام میکنه که شاخ تورم غول !!! رو شکسته، ولی مردم در عمل مشاهده میکنند که قیمت ده ، پانزده قلم کالای مورد نیازهمیشگیشون بطور روزمره گرون و گرونتر میشه، آیا چاره ای جز این دارند که بر روی چندر-غاز سود بانکیشون حساب کنند ؟!؟!؟!؟!؟
هر چند دولت میتونه سود بانکها را بطور الزامی و دستوری کاهش بده ، ولی مردم چی ؟!؟!؟!؟!؟
اگر وضع اقتصادی تا این اندازه شکوفا !!!! شده بهتره اولش فکر های سازنده رو برای کاهش فوری نرخ سود !!!! وام های بانکی ارائه کنه !!!! ؛ (3541534) (alef-11)
 
ایرانی
۱۳۹۴-۱۱-۲۴ ۱۰:۱۴:۳۶
سود رو کم کنید ما هم پول هامونو از بانکها برمیداریم متاسفم برای دولت تدبیر (3541071) (alef-11)
 
ایرانی
۱۳۹۴-۱۱-۲۴ ۱۱:۱۱:۵۴
مدتی هم شما پول خود را از بانک خارج کنید .وزحمت بکشید /کاربکنید /مالیات بدهید .........ومدتی هم انهائی که کمرشان در زیر بار سنگین خم شده استراحت کنند . (3541215) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۴ ۱۵:۳۳:۰۷
عزیر من خروج پول از بانک مساوی است با توم در جا های دیگر اگه این پول ها به سمت مسکن بره دیگه یه لونه موش هم نمیشه خرید اگه به سمت عرض بره گرانی بیداد می کنه و .... اگه کشور ما یه اقتصاد تولیدی داشت اونوقت حرف شما درست بود اما کشور ما کشور دلال بازیه نه تولید (3541758) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۴ ۲۰:۵۸:۱۹
ما که بیزینس بلد نیستیم.. پول می دیم بانک سرمایه گذاری کنه (3542373) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۴ ۲۲:۵۳:۵۸
من 2 ملیلیون تومان در بانک بیشتر ندارم. ولی سوالم از شما در مورد افرادی است که تا حدودی سرمایه و پس انداز دارند. میشه بفرمایید چه کاری پیشه کنند و در چه کاری زحمت بکشند؟! برادر من. من که سرمایه ندارم ولی اگر داشتم هم نمیتوانستم استفاده کنم چون اقتصاد کشور فلج شده. (3542527) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۴ ۱۳:۵۴:۱۹
خیلی آدمهای جالبی هستید!
حتی برای خودتون هم احترام قائل نیستید و خودتون وضعیت معیشت خودتون رو تهدید میکنید!
تا وقتی که حاضر نیستید برای بهبود وضعیت، تلاش کنید و همیشه چشمتون بدنبال کمک دیگران هست شرایطتون بهتر اط این نخواهد شد (3541540) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۴ ۱۳:۵۴:۴۷
کلا برات متاسفم (3541541) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۴ ۱۶:۱۵:۳۲
اتفاقا اگه این کار رو بکنی لطف بزرگی به خودت و جامعت کردی ، چون مجبوری با اون پول کار کنی و هم برای خودت و هم دیگران مفید باشی (3541846) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۴ ۱۱:۰۲:۲۶
سود بانکی را کم کنید تا مملکت دو باره شاهد تورم 45 درصدی شود . (3541197) (alef-11)
 
عباس
۱۳۹۴-۱۱-۲۴ ۱۲:۴۹:۱۸
یکی نیست به اینا بگه که آقا اگه قرار بود همه پولاشونو توی بانک بزارن و بهره پولشون رو بگیرن و بی دقدقه از زندگیشون لذت ببرن .پس کی باید فعالیت اقتصادی میکرد .تا حداقل نون خوردن سر سفرت پیدا بشه .من بجای دولت بودم اونقد سود بانکی رو پایین میاوردم که دیگه ارزش نداشت آدما پولاشونو به هوای بهره و سودشون توی بانک بزارن .اینطوریه که دیگران به فکر میفتن از پولشون در جهت فعالیتهای اقتصادی سرمایه گزاری کنن تا پول مولد بشه .اونجاس که تورم کاهش و رونق اقتصادی پر رنگتر و سود مناسب بدست میاد نه با بهره و سود بانکی . (3541416) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۴ ۱۶:۱۸:۲۲
دقیقا این کار رو دارن اکثر کشور های دنیا می کنند ، در آمریکا سود ۰.۷۵ و در ژاپن منفی و در اکثر کشورها زیر ۲ درصد هست (3541849) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۵ ۰۱:۰۸:۰۳
البته در آن کشورها نرخ تورم نزدیک به صفر و اختلاس و رانت خواری هم بی معناست . (3542687) (alef-11)
 
بابا
۱۳۹۴-۱۱-۲۵ ۰۲:۲۹:۳۷
سلام
شما اروپا نشستي اينطوري داري اظهار نظر ميكني؟؟؟!! چون به نفعت ضرري نداره اينارو ميگي؟!اونوقت اين حرفا درسته كه و قابل مقايسه با اقتصاد جهاني ميشه كه زندگي مردم هم مثل اونا باشه پس خواهشأ نظر نده (3542720) (alef-11)
 
psk
۱۳۹۴-۱۱-۲۴ ۱۳:۰۳:۳۶
مهم ان نیست که یک بار تورم باشد /مهم ان است که بعد از خروج پولها از بانکها دوباره با هزار دغل جمع کنند ودوباره به خودمان با عنوانهای مختلف وام دهند / (3541439) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۴ ۱۳:۱۳:۵۳
بانک‌ها در مورد کاهش نرخ سود بانکی تفاهم کرده و این موضوع در شورای پول و اعتبار نیز مصوب شود.
بانکها تفاهم کنند ؟
دولت چکاره هست ؟
نرخ تسهیلات کم کنید تولید جان بگیره . (3541461) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۴ ۱۳:۵۵:۲۰
در این حالت وزیر اقتصاد باید استیضا بشود نه اینکه سود بانکی کاهش پیدا کند. قول میدهم سود رو کاهش بدید میریم رو خط دلار د سکه . تورم میشه صد برابر
یه فکر اساسی کنید . اشتغال رو حل کنید . همه چیز درست میشه . اشتغال فقط (3541543) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۴ ۱۴:۴۹:۵۷
کار بسیار خوبیه
با کاهش سود بانکی ، تولید و صنعت وضعش بهتر میشه
ثروتمندان زیادی رو میشناسم که که پول زیادی رو در بانک گذاشتن و کاری نمی کنن
باید به مردم تفهیم بشه تنها راه درامد تولید و کار هست
اینکه بازنشستگان عزیز هم نگران هستند بجاست ولی این نگرانی باید با کمک دولتی رفع بشه و نباید به بهای بیکاری میلیون ها جوان تمام بشه (3541670) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۴ ۱۵:۴۹:۵۱
کم کردن سود بانکی کار درستی هست ولی در کشور ما اشتباه هست چون در کشور ما عملا فرد چشم انداز روشنی برای سرمایه گذاری در بخشهای مختلف ندارد و به همین خاطر با کم کردن سودهای بانکی سرمایه های کلان به سمت خرید دلار و دلالی و ....... میرود مشکل ما سود بانکی نیست تا زمانی که رانت و فساد مالی وجود دارد و بسترهای لازم اقتصادی برای سرمایه گذاری فراهم نباشد کم کردن سود بانکی نه تنها باعث کاهش تورم نمی شود که باعث افزایش آن میشود. (3541802) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۴ ۱۶:۱۷:۵۲
مفت خوری تنبلی بسه با این سود بانک تون (3541848) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۴ ۱۶:۳۷:۱۲
فقط من یه چیز رو میخوام بدونم چرا سود اون پولی که ملت با هزار بدبختی پدا میکنن والبته چون این مبلغ زیاد نیست مردم میزارن تو بانک باید 17 تا 18 درصد بشه ولی همون پول مردم رو وام میدن و 26 در صد سود میگیرن (3541899) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۴ ۱۷:۵۶:۰۵
کجاس اون آقایی که میگفت 500 میلیون مغازم فروختم گذاشتم بانک
سود را بیارید پایین من دو سه روز پیش وسوسه شدم مغازه خودم را هم بفروشم و بگذارم در بانک
این سود بانک اصلا ملت رو تنبل بار میاره البته به بحث تورم هم باید نیمم نگاهی داشت (3542077) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۴ ۲۱:۰۱:۳۴
موضوع تنبلی نیست.. مشکل اینجاست که هیچ احساس امنیتی سرمایه گذارها ندارن.. وضعیت اقتصادی ما ثبات نداره که (3542376) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۴ ۱۸:۴۰:۰۹
از بانکها هرچی انتقاد کنین کمه! (3542144) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۵ ۰۸:۲۴:۴۲
این سودها رباخواری است. (3542866) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.