توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 426190
جزئیات جلسه مزدیِ روز گذشته
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۲۲
نایب‌رئیس انجمن‌های صنفی کارگری گفت: جلسه روز گذشته مزد به پژوهش علمی پیرامون تعیین مزد۹۶ پرداخت، دولت تورم را مهار، منابع را محدود و نقدینگی را از بازار جمع کرده تا سیر نرخ تورم در جامعه نزولی باشد ولی عملاً برای کارگران اتفاق خاصی نیفتاده است.

ابوالفضل فتح‌اللهی در گفت‌وگو با تسنیم، درباره جلسه شب گذشته سبد معیشت خانوار گفت: در نشست روز گذشته کمیته مزد موضوعات بیشتر پژوهشی و علمی بود و بیشتر مباحث و تبادل نظر در زمینه مزد به‌صورت تخصصی بود.

 فتح‌اللهی گفت یکی از دست‌آوردهای این نشست تبیین نظر مراجع مختلف از جمله مرکز آمار، بانک مرکزی و سایر مراجع مرتبط با وزارت بهداشت در مورد سبد معیشت خانوار است.

نایب‌رئیس انجمن‌های صنفی کارگری کشور با بیان اینکه نشست بعدی دو هفته دیگر برگزار خواهد شد، گفت: تا زمان برگزاری نشست بعدی کارهای پژوهشی و علمی پیرامون تعیین دستمزد سال 96 انجام خواهد شد. گزارشات اقدامات کارشناسی در نشست بعدی به گروه‌های مقابل ارائه می‌شود.

وی گفت: هدف از بررسی برنامه‌های پژوهشی این است که همانند سال‌های گذشته اختلاف‌نظرهایی وجود نداشته باشد و تعیین مزد سال آینده بر مبنای تحقیقات علمی و پژوهشی انجام گیرد.

وی با بیان اینکه اگر تورم کاهش پیدا کرده است به‌دلیل سرکوب تقاضا است، گفت: اگر بخواهیم مطابق خط فقر هزینه دستمزد را تعیین کنیم، دستمزد به 2 میلیون و 800 هزار تومان می‌رسد اما اگر بخواهیم با توجه به خط فقر هزینه‌های زندگی کارگران را تعیین کنیم این رقم به بالای سه میلیون تومان می‌رسد. با وجود آنکه دولت تورم را مهار، منابع را محدود و نقدینگی را از بازار جمع‌آوری کرده تا نرخ تورم در جامعه سیر نزولی داشته باشد ولی عملاً برای سبد خانوار کارگری اتفاق خاصی نیفتاده است به‌نحوی که به‌جای کاهش قیمت‌ها، ‌شاهد کاهش مصرف به‌دلیل بالا بودن قیمت اقلام هستیم و کارگران ناچارند در دو شیفت و سه شیفت به‌صورت خارج از عرف کار کنند.

نائب‌رئیس انجمن‌های صنفی کارگری کشور با بیان اینکه همه‌ساله میزان مصرف خانوار اعم از اقلام خوراکی، پوشاک، مسکن، بهداشت و درمان و حمل و نقل را رصد می‌کند و سطح هزینه‌ها در کلان‌شهرها و شهرهای کوچک را استخراج می‌کند، شاید اعدام و ارقام متفاوت باشد اما نشان می‌دهد دستمزدی که برای کارگران در نظر گرفته شده منطقی و قابل توجیه است یا خیر.

فتح‌اللهی تأکید کرد: وقتی هزینه ماهانه سبد خانوار کارگری به مرز 3میلیون تومان رسیده دستمزد 800هزار تومانی کمکی به معیشت کارگران نمی‌کند. در حال حاضر 13 میلیون کارگر ایرانی وجود دارد که با محاسبه خانواده‌هایشان جمعیت 45 میلیون نفری را شامل می‌شوند. وقتی تحریم هستیم و کالای داخل به‌دلیل کیفیت پایین صادر نمی‌شود تولید باید به مصرف داخل برسد اما با قدرت خرید پایین مردم چه‌کسی کالای ایرانی می‌خرد؟
 
کلمات کلیدی : حداقل دستمزد ، دستمزد
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.