نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 346793
تحریف تاریخ ایران در نمایشگاه باکو
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳۱ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۲۱:۰۱
رویکرد جمهوری آذربایجان در تحریف تاریخ ایران، انکار مشترکاتش با ایران و مصادره مواریث و مفاخر ادبی، تاریخی و هنری همچنان ادامه دارد.

به گزارش مهر، پايگاه اينترنتي «قاينار اينفو» جمهوري آذربايجان در گزارشي با اشاره به برگزاري نمايشگاه «شاه اسماعيل؛ سردار و حکمران» در موزه تاريخ آکادمي ملي علوم جمهوري آذربايجان، نوشت: اين نمايشگاه با الهام گرفتن از کتاب تاليف شده توسط راميز مهدي اف، رييس نهاد رياست جمهوري آذربايجان با عنوان «شاه اسماعيل صفوي: نماد سردار جنگي و حکمران» برگزار شده است.

راميز مهدي اف در اين اثر، شاه اسماعيل را به عنوان شاه آذربايجان معرفي کرده و در اين راه زحمات بزرگي متحمل شده است؟!

علیرغم اینکه در زمان صفویان قفقاز یا آران بخشی از ایران بوده و کشوری به نام آذربایجان وجود نداشته است، در منابع رسمی جمهوری آذرباجان صفویه حکومتی غیر ایرانی قلمداد می شود.

بر اساس این گزارش عاکف عليزاده، رييس آکادمي ملي علوم جمهوري آذربايجان طي سخناني در این نمایشگاه گفت: «شاه اسماعيل به دولتمداري و هنر نظامي گري و فرهنگ آذربايجان ارمغان هاي بزرگي اعطاء کرده است».

علیرغم تلاش برای تحریف تاریخ ایران در این نمایشگاه، در پوستر این نمایشگاه، عکسي که نقاش معروف فلورانسي از شاه اسماعيل تصوير کرده و تا به امروز باقي مانده، تصويرگري شده است. در سمت راست اين تصوير شاه اسماعيل کلمات Sophy PERS به معني حمکران ایران وجود دارد.

دست اندرکاران نمایشگاه اذعان کردند که فراموش کردند در پوستر مذکور، کلمات حکمران ایران که به ایتالیایی نوشته شده بود را حذف کنند.

همین موضوع باعث واکنش تحریف گران تاریخ ایران در آذربایجان شده است بطوریکه دکتر واقف آبيشوف از محققان آکادمی علوم آذربایجان مدعی شده است: اگر چنين اتفاقي در مورد دولت صفوي و موسس آن روي داده است، اين کار، تحريف تاريخ است. اسناد موجود اين را نشان مي دهد که دولت صفوی متعلق به آذربايجان بوده است و در اراضي آذربايجان ايجاد شده است؟! پاک کردن کلمه (ايران) به زبان ايتاليايي (Sophy PERS) در عکس تاريخي شاه اسماعيل (صفوي) در پوستر اين نمايشگاه فراموش شده و در حرکتي رذالت آميز، شاه اسماعيل به عنوان شاه ايران معرفي شده است؟!

بر اساس گزارش قایناراینفو، اين مساله را (حذف نشدن کلمه حکمران ایران از تصوير شاه اسماعيل در پوستر نمايشگاه موزه تاريخ جمهوری آذربايجان) را ديمس آلرلي، محقق مشهور ساکن ترکيه فاش کرده و خواستار موضع گيري در مورد اين مساله شده است.

شایان ذکر است طی سالهای اخیر جمهوری آذربایجان در کنار ثبت میراث های ایرانی از جمله چوگان و تار به نام خود در یونسکو، در منابع رسمی و آموزشی خود تاریخ ایران را تحریف کرده است که تاکنون واکنش مناسبی به آن انجام نشده است.
 
کلمات کلیدی : ایران+باکو
 
محبوب از تبریز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۲۲:۳۹:۰۶
سایت محترم الف لز اینکه بعضی از نظرات بنده را نمی دانم بعلت کمی تند بودن ولی حقیقت دچار سانسور می شود متاسفم . و اما در صورتیکه مسولین ما خودشان اثار تاریخی کشورمان را از بین می برند و اکثر اثار تاریخی از جمله ارک تبریز با بی مهری مسولان مواجه می شود شما از دیگرا چه انتظاری دارید ایا ارک علیشاه و تالار موسیقی که کپی تالار سن پطرزبورگ روسیه بود از بین بردند جای تاسف ندارد و حتی مسولان فرهنگی شهر تبریز را به حساب نیاوردند و کتابخانه ملی که در جوار ارک بود ویران کردند از این نمونه ها خیلی زیاد است و یا اینکه بعضی از مسولان بلند پایه کشور اظهار می کنند ما قبل از اسلام تمدن نداشتیم شما از کشور اذربایجان چه انتظاری می توانید داشته باشید .اگر مسولان فرهنگی کشور از اثار باستانی به نحو احسن نگهداری می کردند بهترین دارامداز گردشگران داخلی و خارجی نصیب کشور می شد کشور انگلستان یک دیوار کوچک کاه گلی را به عنوان اثار باستانی حفظ مب کند و با اب و تاب تبلیغ می کند ولی بهترین اثار را از یاد بره ایم چون اکثر اثار ما به دوران قبل از تسلام مربوط می شود به خاطر ان با انها مخالفت می کنند در صورتیکه حفظ اینها به اسلام ضرری ندارد در منطقه کلیبر اذربایجان قاعه ای است به نام قلعه بابک من نمی داند این بابک مخالف اسلام نبود اگر چه مسلمان نبود ایشان با متجاوزان جنگ می کرد نه با مسلمان چون منطقه فوق یورش دشمن واقع شده بود مثل اینکه چطور صدام به کشور ما حمله کرد ما با صدام و صدامیان جنگ می کردیم نه با اسلام امیدوارم منعکش شود با تشکر . (3656509) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.