نظر منتشر شده
۱۷۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 400477
چرا آرزوی همه بچه ها، پزشکی است؟!
بخش تعاملی الف - مهدی نورمحمدزاده - تبریز
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۲۷


مقدمه: علی رغم همه خطاها و نواقصی که در حوزه پزشکی و سلامت جامعه رخ می دهد، بازهم هر ساله تب گرایش به رشته های پزشکی و دندانپزشکی در جامعه بالا می رود و داوطلبان کنکور له له می زنند برای رسیدن به قله های پزشکی!

اما همه ما به خوبی می دانیم، باوجود همه پیشرفت های صورت گرفته، هنوز در حوزه سلامت و درمان کاستی های مهمی وجود دارد که باید برای رفع آنها فکری کرد و چاره ای اندیشید.علی رغم تحلیل های جامع،سازمانی و سیستمی که در خصوص نواقص و کاستی های درمان و خطاهای پزشکی در کشور انجام و ارائه شده است، این قلم در موضوع مهم «کاستی های سیستم درمانی کشور» معتقد به تاثیر علل فرهنگی،اجتماعی و فردی نیز بوده و اشارات زیر را در این خصوص به عنوان تلنگرهای فرهنگی قابل طرح و بحث می داند:

حکما حکمتی داشته که پیشینیان ما برای درمان دردهایشان پیش «حکیم» می رفتند.از پزشک تا طبیب فاصله بسیار است و از طبیب تا حکیم، بسیارتر! در فرهنگ قدیم ما، پزشک کسی بود که حکمت می دانست و آنکه حکمت بداند بی شک ادب دارد و آداب هم می فهمد.حکیم نمی تواند دنبال پول و شهرت باشد و بخاطر پول نداشتن، بخیه از صورت بیمار بیرون کشد!

متاسفانه بخشی از پزشکان امروز، از فرهیختگی فرهنگی پیشینیان خود فاصله گرفته اند! سقف آرزوهایشان و افق خواسته هایشان کوتاه و دنیایی است و در این باب فرق چندانی با دیگر اقشار جامعه ندارند.می شناسم جراحی را که هفت ماشین داخل پارکینگش دارد و هر روز هفته سوار یکی می شود! از چنین جراحی می توان انتظار حکمت داشت؟!
 
بزرگی می گفت:«آخوند و معلم و دکتر شدن فقط به سواد و علم نیست! باید در ذات طرف عشق به انسان موج بزند!». کم لطفی بزرگی است که مبلغان و معلمان و طبیبان جامعه را صرفا بر اساس نمره و تراز علمی انتخاب کنیم و سلامت جسم و روح انسان ها را بدان ها بسپاریم!

کسی که علاقه ای به صحبت و بازی با بچه ها ندارد، چطور می تواند معلم خوبی شود؟! آیا صرف قبولی در رشته دبیری و چند سال درس خواندن برای احراز شرایط معلمی کافیست؟

یا جوانی که با دیدن خون دلش ضعف می رود و تاب استشمام بوی عرق بیمار را ندارد، چطور می تواند پزشک و جراحی خوب و قابل اطمینان شود؟!

شکی نیست که برای رسیدن به مشاغل حساسی چون پزشکی، صلاحیت های علمی و درسی هم لازم است، اما تکلیف صلاحیت های روانی، اخلاقی و حتی اعتقادی چه می شود؟! جالب اینکه بین رتبه صد و دویست کنکور فقط یکی دو سئوال و تست فاصله است. رتبه پانصد کنکور که مثلا امدادگر شجاع هلال احمر بوده و اهل خدمت به مردم و عاشق کوه و سفر به روستا، بیشتر به درد پزشکی می خورد یا رتبه صد کنکور که از دیدن مرده وحشت دارد و بزرگترین دردش در زندگی دندان درد بوده و صرفا به مدد صدها ساعت کلاس و تست تقویتی توانسته یکی دو تست بیشتر بزند!؟

شاید وقت آن رسیده که در کنار تراز و نمره علمی، تراز و نمره صلاحیت های اخلاقی ، روانی و حتی میزان استعداد و علاقه واقعی را هم در گزینش نهایی رشته های پر متقاضی پزشکی دخالت دهیم.یکی از دانشجوهای پزشکی تعریف می کرد از همکلاسی اش که در سالن تشریح دانشگاه، در اولین سکانس تماشای جسد هندی غش کرده بود و تلپ افتاده بود روی زمین...خدا به داد بیمارانش برسد!

به گواهی اعداد و ارقام، حرفه پزشکی در جامعه ایران نسبت به سایر کشورها پر سودتر است.همین پول زیاد و شغل مطمئن عامل وسوسه بسیاری از افراد و خانواده هاست برای دوپینگ فرزندانشان در ماراتن کنکور.اما درآمد خوب و موقعیت اجتماعی حرفه پزشکی را نمی توان صرفا به استناد نخبه و باهوش بودن جامعه پزشکی توجیه کرد.چرا که همه می دانند باهوش ترین دانش آموزان ایرانی اکثرا دنبال رشته ریاضی می روند و در دانشگاه هم سراغ رشته های مهندسی برق.اما حتی حال و روز مهندسان برق شریف هم با پزشکان(خاصه بخشی از جراحان) قابل قیاس نیست.واصلا برای همین است که خانواده ها تحصیل فرزندشان در دندانپزشکی یک دانشگاه پرت و ضعیف را به تحصیل در رشته برق صنعتی شریف ترجیح می دهند!

باید اذعان کرد که درآمد حرفه پزشکی در ایران، منطقی و مبتنی بر شاخص های استاندارد نیست و همین امر باعث تجمع ثروت و به دنبال آن قدرت و موقعیت اجتماعی ویژه در این صنف ارزشمند شده است.همین تصور «ویژه بودن» است که باعث شد جامعه پزشکی ما تاب نقدهای طنازانه برنامه «در حاشیه» مهران مدیری را نداشته باشد و بر آن بشورد! یا مثلا در موضوع فیش های نجومی، حقوق های چند ده میلیونی برخی جراحان  حق مسلم ایشان شناخته شود و منتقدان به «مخاطره انداختن سلامت عمومی جامعه» متهم شوند! صحنه های «درحاشیه» هر چند طنز بود اما متاسفانه در همین ماههای اخیر به تلخی و به صورت واقعی در برخی بیمارستانها تکرار شدند و فجایعی نظیر بستن کپسول گاز سمی به جای اکسیژن به یک مادر، سوختن ریه های نوزاد بر اثر اکسیژن اضافی و... را به وجود آوردند.

«پزشک سالاری» یکی از ضعف های سیستم درمانی کشور ما است.کسی که ناچار گذارش به مطب ها و بیمارستانهای تخصصی افتاده باشد، خوب می داند که حتی داخل بیمارستان هم، تبعیض های پر رنگ به نفع پزشکان متخصص و جراح وجود دارد.همین کرنش و احترام مبالغه آمیز کادر بیمارستان و بیماران نسبت به پزشکان، باعث رفتارها و برخوردهای بسیار زننده و منافی حقوق اولیه بیمار در طول فرآیند درمان شده است.ویزیت های دسته جمعی در مطب،عدم توجه و فرصت کافی برای معاینه بیماران، عدم احترام به بیمار و همراهش،عدم ارتباط عاطفی و انسانی با بیمار،عدم رعایت حرمت های شرعی،عدم اطلاع رسانی دقیق به بیمار در خصوص روند درمان و ماهیت بیماری،دریافت پول خارج از ضوابط قانونی و بیمارستانی و... از جمله مواردی است که متاسفانه در سیستم درمانی ما تبدیل به عرف رایج شده است.چند سال قبل که سریال «پرستاران» از تلویزیون پخش می شد، یکی از همکاران چند قسمت آن را دیده بود و بعد نامه ای به ریاست سازمان صدا و سیما نوشته بود که لطفا پخش این سریال را متوقف کنید! نوشته بود تماشای این سریال برای مردم ما افسرگی می آورد، وقتی که رفتار حرفه ای و انسانی پرستاران و پزشکان سریال را تماشا می کنند و بعد سری به بیمارستانهای خودمان می زنند...!

شکر خدا کم نیستند پزشکان و جراحان ارزشمندی که علی رغم همه کمبودها و ضعف های سیستمی، صرفا بر اساس اخلاقیات و روحیات والای خود مشغول خدمت عاشقانه به مردم هستند. که اگر چنین نبود معیار و مقیاسی هم برای انتقاد و تلنگر بنده وجود نداشت. وجود و رفتار چنین انسان های بزرگوار و ارزشمندی است که ما را به نقد و تامل در رفتار طیف دیگر جامعه پزشکی وا می دارد و به اصلاح ضعف ها و جبران کاستی ها امیدوار می کند.حسب نمونه در پایان این مقال ادای احترام می کنم به دکتر «بهزاد عبدالله زاده-متخصص کودکان» که در طول این سال ها تنها پزشکی است که دیده ام تمام قد به احترام بیمار و همراهانش می ایستد و دست می دهد! حتما یقین دارد به اینکه مراجعانش هم شخصیت انسانی دارند و شایسته احترام! درود بر چنین پزشکانی...
 
کلمات کلیدی : مهدی نورمحمدزاده
 
بی نام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۱۸ ۱۰:۵۳:۰۸
یعنی شما نمیدونی؟؟؟
الان یه نفرباقبولی درپزشکی (دندانپزشکی) دانشگاه ازاد یا پردیس ها و طی کردن 8 سال از زندگی برای درس خواندن دراین رشته ها، بعد از فارغ تحصیلی راحت میتواند کارپیداکند وماهی چندمیلیون درامد داشته باشد بدون اینکه نیاز باشد زیاد خودش را اذیت کند ، میتواند به یک روستای دورافتاده برود و به عنوان خدمت درمناطق محروم پول خوبی کسب کند ، و درامد بالایی داشته باشد قطعا سخت هست اما کارودرامدش تضمین شده است .
اما همین فرد برای قبول دریک رشته مهندسی در یک دانشگاه طراز اول در مقاطع لیسانس ، فوق و دکترا بیچاره میشود برای نوشتن یه مقاله خوب باید حسابی زحمت بکشد ، ولی اخرش چی ؟؟؟ (3967647) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۰۶:۱۸:۰۳
كسي كه 100 الي 150 ميليون داره كه در پرديس ها خرج كنه مطمئن باش اونقدري هم داره كه بره مغازه بزنه و از همون اول بدون اين 8 سال علافي كسب درآمد كنه. (3971847) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۵:۰۷:۳۹
من پزشک عمومی با حقوق 3 میلیون " بهتر بود مهندسی می خواندم و 7 سال بیهوده تلف نمی کردم " مشکل این است که مردم درامد یک اقلیت را به همه پزشکان تعمیم می دهند . (3972305) (alef-11)
 
بی نام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۶:۳۸:۵۳
خب برو بخون دیر نشده ، (3972404) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۷:۱۸:۰۷
اولا که احتمالا الان سربازی که 3 تومن میگیری. یه دندونپزشک عادی روزی دو تا نیم ساعت دو نفر رو عصب کشی کنه 1 میلیون در روز کاسبه.برو خدا رو شکر کن چون اگه رفته بودی مهندسی بعد از خوندن درسهای سخت ریاضی کار گیرت نمیومد و باید چند سالی بیکار میگشتی تا شاید یه کار با حقوق 1/5 گیر بیاری. (3972454) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۴ ۰۱:۲۶:۳۵
سریاز ۳ ملیون؟
هر عصب کشی نیم ساعت؟
هر عصب کشی ۵۰۰ هزار تومان؟
خدا کنه درس خوندنت مثل اعدادت نباشند (3972921) (alef-3)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۴ ۰۴:۳۲:۳۷
طرف گفته پزشکه بعد تو دندانپزشک مثال میزنی /: (3972942) (alef-3)
 
آزاده
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۸:۲۲:۰۰
والله ما یه پزشک عمومی توولایتمان داریم داره پول پارو میکنه .منم به بچم گفتم یا پزشکی قبول میشی یا میفرستمت سرچهارراه عملگی کنی چون اگه رفت مهندس شد اول بدبختی من شروع میشه . (3972514) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۲۱:۰۸:۲۸
بفرمایید کجا؟ الان عمومی ها بین 8 تا 10 تومن از درمانگاه ها درآمد دارن (3972714) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۲۲:۴۷:۵۹
خوب عریز مهندسی هم باید چهار تا پنج سال درس بخونی. تازه لیسانس فوق همون 7 ساله شما فکر میکنی حقوق یه مهندس چنده. ؟ باز خدا بابا ماماان شمارو بیامرزه که میگید 7 سال همکاراتون از زمان پیش دبستانیشون رو واسه تحصیلاتشون حساب میکنن (3972835) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۵:۰۹:۳۵
این درامد های میلیونی شایعه است و خیلی محدود . نفر اول بورد تخصص عفونی با 42 سال سن و 2 بچه " درامدش 2 میلیون و نهصد است . (3972308) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۷:۱۸:۵۹
باشه ما هم باور کردیم. یه پرستار ساده الان داره 5 تومن میگیره. (3972457) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۵:۱۶:۱۲
با این حجم پذیرشی که در سال های اخیر راه افتاده " به زودی بازار کار پزشکی هم اشباع می شود . الان پردیس ها داوطلب با درصد ریاضی 8 درصد وزیست 19 درصد را به عنوان دانشجوی دندان پزشکی جذب می کنند !( پزشک عمومی بیکار ) (3972320) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۷:۲۱:۱۰
پذیرش اگه ده برابر هم بشه باز هم کمه. ما از تاجیکستان و ترکمنستان و ارمنستان و ترکیه و مصر و تمام کشورهای عربی هم کمتر پزشک داریم به نسبت جمعیت. (3972458) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۵:۲۱:۲۰
مغازه دنگ و فنگ داره و مالیات داره و الان تو رکوده و درامد ندارن ولی پزشکی همیشه خوبه و این چیزا رو هم نداره و با پیر شدن جامعه کارشون هم سکه تر میشه امتحاناشون هم تستیه و کافیه که یه رفیق درس خون پیدا کنی و کنارش بشینی تو امتحان. (3972323) (alef-11)
 
بی نام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۶:۳۷:۳۵
یعنی شما میگی یکی که میتونه پزشک بشه به قول شما با 150 تومن ،،بهتره بره باهمون پول مغازه بزنه مغازه ای که با این وضع رکود و اجاره بها و نداشتن قدرت خرید مردم ، بیشترشبیه یه نوع قمارهست موفق شدن دراون ، شما تاحالا یه بارفروشندگی کردی ؟میدونی مالیات بردرامد یعنی چی؟
دوما با پزشک شدن تااخرعمر حتی درجای دور افتاده هم میتونه درامد کسب کنه. (3972402) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۷:۲۸:۰۴
وقتی ازاول انقلاب تو هر ده کوره ای دانشگاه ازاد و پیام نور و شبانه و....... دارند مثل اب خوردن مدرک مهندسی پخش میکنند باتولید این همه مهندس با ضریب هوشی وسواد پایین شماانتظار داشتین کارواسشون زیاد باشه!!!!! ولی باوجود سهمیه های متعدد و دانشگاه ازاد و پردیس ها در مقطع تخصصی پزشکی هنوز حساب وکتابی دارد وگرنه پزشکی عمومی هم الان مثل مهندسی شده تقریبا (3972462) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۶ ۱۷:۳۴:۰۴
تفاوت در این است که خدمات مهندسی را می توان وارد کشور کرد ولی پزشک را وارد نمی کنند . اگر مثل زمانیکه پزشک های هندی را وارد ایران کردند الان هم دو برابر پزشک های موجود ، پزشک خارجی با حقوق اشل جهانی داشتیم الان ضریب هوشی ات مشخص می شد . (3976707) (alef-13)
 
حميد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۰۶:۴۷:۰۴
اين خبرها هم نيست من الان تو يه كلينيك دندانپزشكم ماهي سه ميليون درميارم. (3971860) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۴:۵۶:۳۲
باشه بهش میگم. یه دندون پر میکنین نیم ساعت نمیشه 500 هزار تومن میگیری. (3972289) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۳:۳۰:۱۳
بنابر گفته های اخیر دکتر پزشکیان ، پزشکان ایرانی 7 برابر پزشکان آمریکایی در آمد دارند و این پس از سیاستهای دولت روحانی میباشد.
تنها راه حل انتخاب وزیر بهداشت با تحصیلات مدیریتی است.
در شرایط حاضر ما وزارت پزشکان داریم تا وزارت بهداشت!! (3972181) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۴:۲۹:۰۸
متاسفانه همه بشدت بدنبال پزشک شدن هستند حتی فارغ التحصیلان بیکار مهندسی!! کشوری که مهندسانش را ارج و احترام نمی کند ناچار به واردات تمام مایحتاج خود خواهد شد امیدوارم تلنگری باشد به مسولان تا مهندسی را در کشورمان نجات دهند افول مهندسی مساوی با نابودی کامل تولید ملی خواهد بود , اینکه همه به پزشک شدن فکر کنند خود نوعی بیماری کشنده اجتماعی است متاسفانه علت علاقه به پزشکی هم پول است امیدوارم خداوند به بیمارانی که زیر دست چنین پزشکانی می روند رحم کند. (3972249) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۶-۰۶-۱۵ ۱۵:۴۴:۲۶
موافق 100 درصد هستم (4548510) (alef-11)
 
۱۳۹۵-۰۷-۱۸ ۱۱:۲۳:۲۷
شکر خدا کم نیستند پزشکان و جراحان ارزشمندی که علی رغم همه کمبودها و ضعف های سیستمی، صرفا بر اساس اخلاقیات و روحیات والای خود مشغول خدمت عاشقانه به مردم هستند!!!!!!

اگر تونستید ثابت کنید که حتی یک درصد این جماعت خودبزرگ بین آدمهای درستیند بنده بجای دست پای شما را میبوسم .

خواهشا منتشر کنید . (3967676) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۰۶:۱۶:۲۲
پروفسور سميعي (3971843) (alef-11)
 
Denmark
۱۳۹۵-۰۷-۲۴ ۰۸:۱۹:۰۷
پروفسور سمیعی تحصیل کرده خارجه و با خلق و خوی اونجا بزرگ شده ضمنا من تا حالا ندیدم یه پزشک ایرانی نوبل پزشکی بگیره از سال 1901 داره نوبل پزشکی اهدا میشه (3973026) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۱ ۲۱:۵۹:۵۱
من ديدم مهندساي ايراني نوبل مهندسي گرفتن (3997671) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۲:۳۱:۱۵
من منکر این قضیه نیستم ، ولی مهم اینه که وقت تنگ دستی خودت دست دیگران رو بگیری.وگرنه در هنگام توانگر بودن از هر کسی بر میاد که حاتم طائی بشه (3972114) (alef-11)
 
علی اکبر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۹:۱۱:۳۳
یک جوری درباره پزشکها حرف میزنید که انگار مهندسان و معلمها و وکلا و ..... پیامبرزاده اند. همین مهندسها عزیز باید جواب پس بدند که ساختمانهای ایرانی تا زلزله چند ریشتر میتونند دوام بیارند. عزیزم تو همه قشری هر نوع آدمی پیدا میشه. یک روز به فوتبالیست ها گیر میدیم و یک روز به دبیرهای کنکور و یک روز به پزشکها و یک روز به مدیرها و یک روز به.... خوب بیاین ببینید مشکل از کجاست که مردم ما درست نمیشند. مگه ما از اول اینجوری بودیم......

سر این قضیه از یک جا دیگه آب میخوره..... (3972568) (alef-11)
 
جهان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۱۸ ۱۱:۲۸:۵۱
تنها علاقه ای که وجود دارد درآمد هنگفت آن است وگرنه هیچ علاقه ای وجود ندارد .کسی در رشته مهندسی آنهم الکترونیک آن را رها می کند بخاطر اینکه کاری فردا که تحصیلاتش تمام شد نیست و حقوق هم پایین است اگر کاری برایش فراهم شود. رشته های مهندسی از بهترین رشته های جهان هستند چون اگر مهندس نباشد که سیستمی طراحی کند همه چیز کشور می خوابد تمام علوم امروزی وابسته به مهندسین هستند. و این در آینده فاجعه می باشد برای کشور خیلی از افراد با هوش که علاقه به پزشکی ندارند وارد این رشته می شوند و چون از دل علاقه ای ندارند در این رشته فقط مدرک می گیرند. آقای پرفسور حسابی رشته های پزشکی را هم خوانده بود ولی استادش انیشتین به ایشان گفته بود که این رشته ها برای شما کم هستند و شما باید در رشته های مهندسی ادامه دهید .خلاء مهندسین در کشور و فرار آنها به کشور های پیشرفته باعث می شود که کشورهای زورگو برای کشورهای دیگری شاخ بلند کنند و بگویند تحریمتان می کنیم اگر کشوری از مهندسین غنی پر شد هیچ کشوری قدرت ندارد به دیگری بگوید تحریمتان می کنیم .چون تحریم بی اثر می باشد و معنی پیدا نمی کند. (3967684) (alef-13)
 
ali
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۱۹ ۱۳:۲۴:۴۵
احسنت. حقا که حرف حق جواب ندارد. حرف دل منو زدی. درسته. اگه مهندسی نبود امروز پزشکان با کدام دستگاه بیمار را تیمار می کردند. (3968727) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۰۹:۵۹:۱۷
مساله اینجاست که نتیجه کار مهندس را می توان وارد کرد اما نتیجه کار پزشک (یعنی درمان) را نمی شود وارد کرد. الان کلی مهندس مفت در چین و هند هست و حتی آمریکا دارد تولید خود را در این کشورها انجام می دهد. حالا شما دعوا کنید که مهندسی بهتره یا پزشکی. مساله اینه که درمان محلی و مهندسی جهانی و محصول آن سیال و قابل انتقال است و به همین دلیل پزشکی بازار کاری بسیار بهتر از مهندسی دارد. (3971970) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۷:۱۷:۰۰
جناب استاد
شما یادتون نمیاد ... سالهای هفتاد ایران پر از پزشکای هندی بود!!
دقیقا آنها هم قابل وارد کردن هستند اما خوب مافیای شما کجا و مهندسا کجا! (3972451) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۰۹:۵۵:۰۵
در شهرستان نهبندان رشته ریاضی در هر دو مقطع دختران و پسران به طور کلی تعطیل شد. چرا؟ چون همه گرایش به تجربی دارند. (3971965) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۰۹:۵۷:۲۳
البته انیشتین نگفته بودن رشته مهندسی، گفته بودن رشته فیزیک که علم پایه است (لطفا گفته دانشمندان را به نفع خودتون تغییر ندهید)
آن رشته هایی که قرار است باعث رشد علم و صنعت در کشور شوند علوم پایه هستند وگرنه در روزگاری که مهندسان مثل پزشکان امروز ادعای خدایی می کردند هم گلی به سر این مملکت زده نشد (3971966) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۰:۰۵:۲۲
پیشرفت در خود رشته های پزشکی هم مدیون مهندسی ست. (3971974) (alef-11)
 
سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۳:۵۵:۱۴
اون قضیه مربوط به خوندن فیزیک بوده و توثیه ضعیف ترها به خوندن مهندسی اون استاد هم انیشتین نبود (3972210) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۶:۰۰:۴۶
کو گوش شنوا ای عزیز؟ (3972363) (alef-11)
 
POUYA
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۱۸ ۱۲:۵۲:۳۵
اخه هم حقوق خوب میگیرند و هم کارانه بالا و در ضمن زیر میزیهای فراون.کلا دست بگیرشون عالیه. (3967759) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۴:۵۳:۵۵
اینو که کشور از نظر پزشک در مضیقه هست درست گفتی ولی این مضیقه رو شما پزشکان خودتون درست کردین که بعدش یه روزی مثل الان بیاین و با گفتن این حرف ها مانع از در خطر افتادن درامدهاتون باشید. مدرکش هم اینه که کشور عقب افتاده تاجیکستان دو برابر ما به نسبت جمعیت پزشک داره. (3972284) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۰۸:۳۴:۱۶
مسعود پزشکیان نائب رئیس مجلس و نماینده تبریز؛
درآمد پزشکان متخصص ایران ۷ برابر آمریکا است
خبر امروزه (3971916) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۷:۱۳:۲۲
تازه کار خوب هم انجام نمی دهند.
پزشک عمومی در بیمارستان شهید فیاض بخش تهران به من مسافر فرودگاه اصلا رسیدگی نکرد زمانی که من از بس بالا اورده بودم ببخشید البتهو داشتم می مردم. (3972443) (alef-3)
 
برزو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۱۸ ۱۳:۰۰:۴۵
هر آزموني شبيه كنكور بايد متر و معيار مشخص و واضحي داشته باشه اگه واسه تاييد صلاحيت رواني داوطلبين متر و معيار مشخصي داريم اشكال نداره ولي اگه هركسي بعد از كسب رتبه ي 100 كنكور و گذر از اين هفت خوان بر حسب سليقه(با يه مصاحبه) كنار گذاشته بشه ديگه به كل بايد قيد عدالت رو زد!
حتي اگه به خاطر نداشتن شرايط مطلوب رواني كسي رو از پزشكي محروم كنيد چه جوابي داريد براي اينهمه زحمتي كه كشيده؟
پس اگرم قراره همچين ساز و كاري پياده كنيد بايد از همون نهم دبيرستان از دانش اموزان تست رواني بگيريد تا از همون اول بفهمه آخر اين مسير بن بسته نه بعد از قبول شدن در رشته ي پزشكي!
سهميه ي ايثارگران در كنكور از سال 94 از 20% ظرفيت شده 25% و از طرفي حداقل نمره ي لازم براي ورود به هر رشته اي براي اين دسته از داوطلبان از 80% نمره ي اخرين فرد قبول شده تو اون رشته شده 70%
اينكه نوشتيد با اينهمه اشتباهات پزشكي همه ميخوان برن پزشكي بخونن اصلا ربطي به اين مقوله نداشت مشخصه كه هركسي تلاش ميكنه تا زندگي بهتري واسه خودش بسازه و اگه قراره رتبه ي يك كنكور در آينده به اندازه ي رتبه ي 100هزار كنكور درامد داشته باشه ديگه معنا و مفهوم تلاش و پشتكار به حاشيه ميره.
شايد اون اشتباهات پزشكي هم به خاطر كم دقتي همين عزيزاني باشه كه نه با متر و معيار سواد بلكه با سهميه در رشته هاي پزشكي قبول شدند به وجود اومده باشه كه مشخصه به خاطر كم دقتي بوده و اين بحث دقت در كنكور سراسري داوطلبين رو تفكيك ميكنه مگر اينكه كسي با سهميه و با سواد كمتر قبول شده باشه.
مطمئن باشيد اگه كسي رو بعد از كسب رتبه ي لازم اونم تو اين رقابت شديد و نفس گير بخواهيد برحسب سليقه كنار بذاريد و دوباره(عليرغم تموم اين سهميه ها و رانت ها) يه رانتي واسه يه عده ايجاد كنيد اون شخص محروم شده از رشته ي مورد علاقه اش فردا خيلي خيلي بيشتر به جامعه آسيب خواهد رسوند.
----------
بحث اينكه همه ميخوان پزشك بشن به خاطر پول پارو كردن نيست بلكه به خاطر اينه كه واسه بقيه ي رشته ها مطلقاً(تاكيد ميكنم مطلقاً) كار نيست.
من حدس ميزنم تب بالاي رشته ي پزشكي بيشتر از بحث پول پارو كردن به خاطر فرار از بيكاريه!
--------
از سايت الف خواهش ميكنم به خاطر بحث احترام و از اونجايي كه وقت گذاشتم و اين كامنت رو نوشتم منتشر كنيد كامنت بنده رو.
اگه لازمه ويرايش كنيد بكنيد اما خواهش ميكنم منتشرش كنيد (3967771) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۲ ۱۰:۱۸:۵۴
شما منظورتان از سهمیه داران این است که بی سوادن اما اصلا از این گونه سهمیه ها اطلاعات کافی ندارید اول اینکه اگر این تعداد از عزیزان حداقل نمره قبولی ورود به اون دانشگاه را نداشته باشند محال است که ورود پیدا کنند پس از لحاظ علمی ورودشان بلا مانع است دوم اینکه این عزیزان از طبقه پایین جامعه هستند پس نسبت به جامعه هدف بهتر میتوانند خدمت رسانی کنند شما سری به بیمارستانها بزنید برخورد ۲ پزشک یکی معمولی یکی خانواده ایثارگران ببینید از لحاظ اداب و معاشرت کدام بهتر است از لحاظ علم یکی هستند چون تا درسشون کامل نباشه فاقد مدرک هستند (3970988) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۰۶:۱۵:۵۱
همه ي مردم مخالف اينجور سهميه ها هستند.
اگه موافق نيستيد نظر سنجي بذاريد تا مطمئن بشيد. (3971842) (alef-11)
 
مصطفی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۰۹:۵۴:۲۳
دقیقا
پسر دایی من تو سهمیه ی شاهد رتبه اش شده بود 164امسال و دو سال پیش هم شده بود 154 ولی هم امسال هم دو سال پیش مردود شده بود الان هم داره واسه سال بعد می خونه طفلی (3971963) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۷:۱۴:۰۲
تازه کار خوب هم انجام نمی دهند.
پزشک عمومی در بیمارستان شهید فیاض بخش تهران به من مسافر فرودگاه اصلا رسیدگی نکرد زمانی که من از بس بالا اورده بودم ببخشید البته و داشتم می مردم. (3972444) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۲ ۱۰:۲۴:۳۳
جناب نویسنده من چند بار متن شما را خوندم دیدم نوشته های شما با عقل جور. درنمی اید (3970994) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۰۶:۱۸:۵۶
كسي رو ميشناسم كه با درصدهاي زير 30% الان داره در دانشگاه تهران پزشكي ميخونه! (3971849) (alef-11)
 
مجيد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۰۶:۲۹:۱۸
تنبلي نكن! بشين درستو بخون تا قبول بشي و نخواه كه ظرفيت ها زياد بشه يا سهميه ها برداشته بشه.
من خودم پدرم شهيد شده بود اما حتي اگه سهميه هم نداشتم اونقدر تلاش ميكردم تا پزشكي قبول بشم چون واقعا خيلي به اين رشته علاقه دارم
زمان دانشجويي واسه مخارجم كارگري ميكردم اما الان دارم واسه تخصص ميخونم. (3971852) (alef-11)
 
هانيه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۰۷:۱۲:۳۵
اگه شما عرضه داشته باشي ميتوني جزو همون 75% باشي كه بدون سهميه قبول ميشن.
ظرفيت ها رو هم اونقدر بالا بردند زمان ما سال 85 رتبه هاي بالاي هزار پزشكي قبول نميشدند اما الان با رتبه ي 3500 به راحتي قبول ميشن. (3971866) (alef-11)
 
رر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۷:۰۷:۱۰
۳۵۰۰ پردیس به زور قبول میشه،روزانه حداکثر ۱۵۰۰اونم شهرایی مثل بجنورد بیرجند زاهدان (3972434) (alef-3)
 
مصطفی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۴ ۰۸:۱۱:۱۲
چی می گی بابا الان ی سرچ تو اینترنت رتبه با درصد ورودی ها ی هر جایی رو میشه به راحتی پیدا کرد برو اول ببین بعد نظر بده (3973021) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۶ ۰۷:۴۱:۳۴
الان با رتبه ي 5000 منطقه سه و درصدهاي در حدود 30-40 درصد به راحتي پزشكي تهران قبول ميشن زمان ما رتبه ي بالاي 500 منطقه يك پزشكي زاهدان رو هم نمياورد! (3975973) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۲:۳۷:۲۱
حرفتون تناقض داره.از یک طرف میگید هرکسی دنبال رفاه بیشتر هستش و از طرف دیگه میگید هدف از پزشک شدن پول پارو کردن نیست.این 2 تا حرف اصلا با هم جور در نمیان.کسی که صرفا هدفش خدمت کردنه با حقوق 3 میلیونی هم کنار میاد و اگر غیر از این باشه 3 میلیارد هم سیرابش نمیکنه (3972123) (alef-11)
 
برزو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۵ ۰۷:۲۲:۴۷
دوست عزيز به جاي اينكه دنبال تناقض باشيد مفهوم كامنت رو توجه كنيد.
من گفتم رشته هاي غيرپزشكي مطلقا كار نيست ولي تو اون رشته اي هم كه كار هست كه همون پزشكي و زبرگروه هاي پزشكي باشه درامد بالاست.
هيچ جاي حرفم هم تناقض نداشت.
---------
ضمنا رشته ي پزشكي قبل از هرچيز يه شغله.
اگه با رتبه ي 50 هزار ميشد پزشكي قبول شد شما انتظار داشته باش درامدشون ماهي 3 ميليون باشه نه حالا كه هركس واسه قبولي در كنكور سراسري يه سال بايد زجر بكشه حالا امتحان دستياري به كنار!
بعدشم كي گفته رفاه بيشتر يعني درامد نجومي؟ ما ايراني ها بر خلاف مردم كشورهاي اسكانديناوي معناي كلمه ي رفاه رو درك نميكنيم و خيلي ها مثل شما به اين كلمه الرژي دارند. همه ي مردم بايد بدبخت و بيچاره باشند با نسخه اي كه شما بخواي بپيچي.
---------
از سايت وزين الف خواهش ميكنم به خاطر بحث امانت داري اين كامنت بنده رو هم منتشر كنند كه در جواب دوستمون نوشتم (3974350) (alef-11)
 
شاهين
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۱۸ ۱۳:۳۱:۲۹
كي ميگه نخبه ها ميرن رياضي؟
ديگه 10 سال پيش نيست دوست عزيز الان همه ي نخبه ها و غيرنخبه ها ميرن رشته ي تجربي.
كنكور رياضي امسال 160 هزار داوطلب داشت و كنكور تجربي 520 هزار نفر
با اين وضع بيكاري مهندسا اوني كه ميره رشته ي رياضي نه تنها نخبه نيست بلكه بايد به سلامت عقلش شك كرد! (3967799) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۱۸ ۲۱:۲۸:۴۰
نیازی نیست کسی بگه، به هر حال همین الان هم می توانید به دبیرستان های سمپاد( سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان) مثل علامه حلی و ... رجوع کنید و ببینید 99 درصد بچه های خیلی باهوش به رشته ریاضی و بعد مهندسی می روند دلیل این امر دو چیز است اول در تمام دنیا منجمله ایران فرد خیلی باهوش، به نوعی واقعا بسیار سخت اش هست وارد حفظیات شود، بچه های با هوش متوسط اما کوشا، بهتر پذیرای حفظیات تجربی اند دوم: شما باید خودت را جای یک دانش آموز رتبه اول سال آخر راهنمایی در مدارس راهنمایی تاپ و مدارس راهنمایی سمپاد بگذاری با رقابت نفس گیری که در این مدارس هست، این دانش آموز برای اش تجربی رفتن، نوعی سرشکستگی است چون در سال های قبل، رتبه اول ها و تاپ ها ریاضی رفته اند و ...
به هر حال این مسائل باید آسیب شناسی شود (3968238) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۰۶:۱۳:۲۲
تو اين كشور تا الان چه موضوعي آسيب شناسي،شده كه شما انتظار داري تو اين يك مورد آسيب شناسي كنند؟ (3971840) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۰:۰۲:۳۹
خوب اون بچه ای که درکی از آینده خودش نداره باهوش نیست. اینکه حالا می تونه چند تا مساله ریاضی رو حل کنه که چی؟ من هم شطرنجم خیلی خوبه. (3971972) (alef-11)
 
Spain
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۵:۴۷:۴۸
اولا این دیگه اطلاعاته نه هوش، یک بنگاه دار معاملات ملکی کوچه پس کوچه های محل را خوب بلده و این ربطی به هوش اش نداره یا خانم خونه دار اطلاعات خاص خودشو داره ثانیا مسئله دوم و غیر قابل پیش بینی اقدامات دولت ها است خوب تا 2 سال پیش چه سرنوشتی در انتظار دانشجویان پزشکی بود، نهایتا چند شیقت یا کامل در درمانگاهی بروند و عملا حقوق معمولی بگیرند اگر بیکار نباشند، متخصصین جوان هم حقوقی در حد مهندسین داشتند اما یکباره درآمدها در پزشکی 4 برابر شد و استخدام گسترده، کی میتونست علم غیب داشته باشه و بدونه قاضی زاده ای وزیر میشه و اینکار را میکنه (3972352) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۱:۱۲:۵۳
من فارغ التحصیل دندانپزشکی از شیراز هستم
۱۰ سال پیش که ما سمپاد(شهید دستغیب شیراز) میرفتیم ۵۰ درصد تجربی بودن ۵۰ درصد ریاضی
وضع فرزانگان هم همین بود
اطلاعات درست رو منتقل کنید (3972030) (alef-11)
 
Spain
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۵:۵۵:۱۰
سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان سمپاد در ابتدا عملا فقط ریاضی بود و ندرتا تجربی داشت اما به تدریج الان تجربی و ظاهرا انسانی هم داره مسئله این نیست که تجربی اصلا نیست مسئله اینه که تاپ های راهنمایی سمپاد، از دهه 60 تا یکی دو سال پیش و حتی الان ریاضی می رفتند، عکس اش هم اگر همه بروند تجربی یا انسانی،اصلا امر مثبتی نیست ما به پخش شدن بچه های تاپ نیاز داریم (3972358) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۲:۲۱:۴۴
همين الان در مدارس نمونه دولتي اكثريت دانش آموزان تجربي هستند ، آن هوش و استعداد والبته ديدن برادر و خواهر بيكار در خانه ، از همين الان چشمشان را باز كرده كه تنها راه نجات از بيكاري رشته تجربي است (3972086) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۲:۳۹:۲۶
سر همین چشم و هم چشمی های احمقانه من رفتم رشته ریاضی خوندم تا انگ تنبل بودن و بی استعداد بودن بهم نخوره (3972130) (alef-11)
 
یک سمپادی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۳:۱۶:۱۲
به هیچ وجه این طور نیست (3972168) (alef-11)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۳:۴۸:۵۸
این حرف هیچ ارزشی نداره.برادر من سمپادی هست.تجربیاشون بیشتره (3972198) (alef-11)
 
Switzerland
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۴:۴۱:۰۹
کلا تو ایران این مدارس باید جمع بشه مشکل اصلی در همین طبقه بندی است چرا در سوئیس مدارس دولتی که مجانی هم هستند و وسایل کمک آموزشی هم مجانی به دانش آموز می دهد فارغ التحصیل هایش عضو بهترینها هستند و در دانشگاه هم موفق تر.
البته سطح حقوق هم فاصله دقیق و مشخصی دارد که احساس تبعیض بروز نکند. مشکل سیستم ایران در سیستم گذار است.
البته باید حتما و سریع پزشک به وفور وارد بیمارستانها و درمانگاه ها کرد تا این جو شکسته شود.
اگر پزشکها هم مانند مهندسها مهاجرت کردند به جایش پزشک وارداتی داریم. تا تعادل برقرار شود. (3972269) (alef-11)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۷:۵۹:۵۰
مدرسه سمپاد قائمشهر ما دیگه کلاس ریاضی نداره غیر اونایی که معدلشون پایین بود و نتونستن برن ریاضی (: (3972498) (alef-11)
 
جواد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۰۷:۱۳:۵۸
رتبه ي 5000 كنكور رياضي به راحتي ميتونه رتبه ي يك تجربي بشه.
بترس از روزي كه بچه هاي رياضي بخوان امتحان تجربي بدن. (3971867) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۱:۳۰:۵۳
خب بیا از یه منظر دیگه نگاه کنیم، ریاضی چون سخته کمتر میرن سراغش درعوض برای تجربی که نیاز به هوش بالا نداره تا دلت بخواد متقاضی داره
پس زیاد به اعدادوارقام تکیه نکن
مثل اینکه میگن آمار دخترا تو قبولی کنکور چند سالی است از پسرها پیشی گرقته است
پدرآمرزیده چون پسرها دیگر تمایلی مثل قبل به تحصیلات عالیه ندارند ، چرا باید چهارسال در دانشگاه (حداقل) وقت صرف کنند و بعد هم دوسال سربازی و تازه بیان دنبال کار بگردند و تا بخوان خودشون رو جمع وجورکنن و ازدواج کنن میشه بالای 32-33 سال سن!!!!
پس میدان را برای دختران گرامی خالی میکنند تا هرمقطع که دلشان میخواهند تحصیل کنند (3972042) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۱۸ ۱۳:۳۴:۴۳
همچين نوشتيد در علم پزشكي شاهد بيشرفت نيستيم كه حالا انگار در علم مهندسي هرروز داريم بنز و bmw ميسازيم (3967802) (alef-3)
 
United States
۱۳۹۵-۰۷-۲۲ ۱۹:۴۸:۲۶
من مهندسم اما حرفت باحال بود. یه مثبت هم دادم. (3971533) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۰۸:۳۸:۰۴
طبیعت اینها با هم فرق میکنه پزشک میتونه بعد تحصیل مطب بزنه کار کنه و حتی تحقیق هم بکنه ولی مهندس های ما تنها وقتی میتونن کاری گیر بیارن که صنعتی وجود داشته باشه از یک کارخانه تولید تلویزیون تا خودروسازی نیاز به سرمایه گذاری هنگفتی داره که چون مهندسهای ما پولش رو ندارن همه ول میکنن میرن امریکا یا المان لذا مقایسه این دو قشر به نظر من درست نیست.
تحقیقات و پیشرفت در پزشکی راحتتره ولی در مهندسی تخقیق کردن نیاز به سرمایه گذاری کلان داره
لذا من موافق این مقایسه نیستم مهندسها دستشون هیچی نیست شما یه تحصیل کرده مهندسی هستید تموم کردین چیکار میتونید بکنید؟ کاری از دستتون برنمیاد (3971919) (alef-13)
 
بی خبر
United States
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۲۱:۰۶:۱۴
میدونی مشکل اصلی کجاست؟
همین که اول ابتدایی میگیم آب بابا نان داد! یعنی همیشه باید یکی باشه که یه چیزی بده و الا من خودم نمیتونم کاری بکنم. درسته که کشور ما صنعتی نیست و برای مهندسی شغل به اندازه کافی وجود نداره اما چرا خود مهندسها یه کاری نمیکنن (من خودم مهندسم البته). بخشی از این برمیگرده به فساد سیستماتیک (فرمایش دکتر توکلی) اما بخش عمده اش تمایل ما به آماده خوری است! میشه چند ده تا کتاب نوشت در این زمینه و من اصلا نمیخوام اینجا همش رو باز کنم اما یه مثال دیگه میزنم: درحالی که فروش کتابهای حل المسائل جز برای اساتید در آمریکا ممنوعه تو ایران میتونید واسه هر کتاب که میخواید حل المسائل پیدا کنید. این به سادگی نشون میده که ما از سختی و زحمت کشیدن فراری هستیم و همیشه میخوایم لقمه جویده بذارن تو دهنمون.
قرار نیست مهندس تو ایران کارخونه تولید بنز راه بندازه اما میتونه یه شرکت مشاوره ای برای افزایش بهره وری فلان کارخانه یا قطعه ساز راه بندازه. از شرکتهای کوچک شروع کنه و بعد با رزومه و تجربه بره سراغ شرکتهای بزرگ. شرکتهای دانش بنیان کم هزینه و زودبازده هستند. (3972708) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۴ ۰۷:۰۲:۴۱
دوست عزیز حرفهای شما با هم در تناقضه:
در خط سوم فرموده اید: درسته که کشور صنعتی نیست ولی در خط 9 و 10 توصیه کرده اید که شرکت مشاوره زده بشه برای مشاوره در کشوری که صنعتی نیست!!
بعد مهندس برق مهندس کامپیوتر مهندس مواد مهندس شیمی اینا دفتر مشاوره بزنن به کی مشاوره بدهند؟
بعد فرض کن 30 هزار دفنر مشاوره هم زده شد و همه هم رونق گرفتن اون چند میلیون باقی چیکار کنن؟
خدمت شما عرض کنم بنده به عنوان کسی که در بهترین دانشگاه های کشور هم مهندسی خوانده ام هم مدیریت و هم اقتصاد شاید جزو بهترین افرادی باشم که بتونم در این خصوص نظر بدم مفهومی هست به اسم نظم خودانگیخته یعنی بازار بالاخره نظم میده به خودش مطمئن باش شرکت مشاوره اگر سود داشت تقاضایی از سوی شرکتهای خیالی که شما فرمودین بوجود می امد و اون موقع طرف میدید سود داره شرکت مشاوره رو در جواب اون تقاضا، با تاسیسش عرضه می کرد وقتی نیست یعنی به احتمال زیاد سودی نداره یا اگر سودی هست ناچیزه و سود به حداقلش رسیده و شرکت نمیتونه پا بگیره(سود به اندک شرکتهای مشاوره کنونی میرسه)
شعار دادن خیلی اسونه
واقعیت قضیه اینه که ما ظرفیت مهندسی رو بسیار بسیار بالا بردیم هم کیفیتش رو خراب کردیم و هم مدرکش رو بی ارزش کردیم طبق قانون فیلیپس در اقتصاد وقتی بیکاری پیش بیاد دستمزد کم میشه الان هم بنده به فرض جایی کار میکنم میگم دستمزدم رو افزایش بده طرف هم میگه نمیخای برو پسر خاله ام مهندسه میارمش جای شما
به حصرتعالی توصیه می کنم که مباحث اقتصاد خرد و کلان رو مطالعه بفرمایید در کامنت دیگری بحث انحصارگر رو در همین صفحه توضیح دادم.
راه حل داستان هم اینه که 90 درصد رشته های مهندسی تعطیل بشن و ظرفیت مهندسی دولتی هم از 100 نفر به 20 نفر کاهش پیدا کنه و دانشگاهی که دانش اموخته اش بعد از سربازی کار پیدا نکنه باید اون رشته اش تعطیل بشه چون نیازی بهش نیست اینطوری در کوتاه مدت میشه قضیه رو جمع کرد اما اگر وضعیت رو به همین منوال رها کنیم در بلندمدت هم دست نامرئی بازار قضیه رو درست میکنه یعنی کسی دیگه رغبت نمیکنه مهندسی بخهونه و همه پزشکی میخونن و در نهایت تعادل برقرار خواهد شد. اما در کوتاه مدت مهندسهای کنونی زندگی خودشون رو اکثرا از دست خواهند داد. (3972969) (alef-13)
 
بي خبر
United States
۱۳۹۵-۰۷-۲۵ ۰۱:۴۰:۵۰
عزيزم همون يكي از بهترين دانشگاهها كه ميگي من خودم فوق ليسانس از شريف گرفتم، يه فوق هم تو آمريكا گرفتم و الان تو همين آمريكا تو يه دانشگاه درجه يك دارم ادامه تحصيل ميدم. (دكتراي مكانيك) زماني هم كه ايران بودم تو ايران اير كار ميكردم و پاره وقت دانشگاه آزاد هم درس ميدادم. اما خب هدفم ادامه تحصيل بود پا شدم اومدم اينجا. واسه تك تك ادعاهام مدرك دارم ايميل بزن به الف بگو ايميل من رو بهت بدن بفرستم برات. نيازي هم ندارم برم اقتصاد خرد و كلان بخونم وقتي با همين رشته خودم كار داشتم و ميدونم بازم كار پيدا ميكنم.
قرار نيست همه برن مشاور بشن مثال زدم و بنا به گفته فلاسفه در مثل مناقشه نيست. مثال ديگه برات ميزنم. من دايي ام مهندسي برق تموم كرده (قبل از انقلاب) بعد از يه مدت كار تو اداره برق باز خريد كرد خودشو و الان داره از اروپا و آسياى ميانه تجهيزات مورد نياز ادارات برق رو وارد ميكنه چون علمش رو داره بهتر از يك وارد كننده معمولي (و در يك حوزه تخصصي) بازار رو دستش گرفته و درآمدش هم خيلي خوبه (بازم ميتونم مدرك بدم) اين همه حرف زدم شما چسبيدي به يه جمله. خلاصه مطلب خلاق نيستيد سمت مهندسي نيايد!
-----------
ايميل رو گذاشتم تو قسمت آدرس ايميل (3974254) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۷-۲۵ ۰۶:۰۵:۵۱
متاسفانه مشكل اصلي شما اينه كه هم مهندسي خوندي هم مديريت هم اقتصاد (كه همچين چيزي طبق قوانين آموزش عالي كشور تقريبا غير ممكنه)، اما باعث شده ندوني دقيقا چي ميخواي و دنبال چي هستي. توصيه ام اينه بچسبي به يكي از اين سه تا و خودت برا خودت يه كار شروع كني. ماشالله دانشش رو كه داري، يه ياعلي بگو و شروع كن. (3974310) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۷-۲۴ ۰۷:۳۰:۵۳
دقیقا همینطوره کشوری که صنعت نداره اینهمه مهندس میخاد چکار ما داریم برای کشورهای پیشرفته مهندس تولید می کنیم (3972981) (alef-3)
 
مصطفی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۰۹:۵۹:۰۸
تو رشته های فنی حداقل بحث های تئوری کاره ای هستیم سندش هم همین مقاله های (حالا باهر کیفیتی)که داره هرروز منتشر میشه ولی پزشکی کجا ی کاریم دریغ از ی مقاله ی درست و درمون( حتی همون بی کفیتاش) (3971969) (alef-11)
 
پسر عمه زا
United States
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۲۱:۰۸:۲۵
آقا شما برو رشته های پزشکی ببین مقاله میدن یا نه! چرا حرف بی ربط میزنی؟ من پسرخاله ام پزشکه و سالی دو تا مقاله میده و میره اینور اونور واسه فلان کنفرانس و سمینار. شمای مهندس خودت چندتا مقاله؟ (3972713) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۰:۰۱:۴۴
من خودم در یکی از شرکتهای خودروسازی کار می کنم و باید بگویم مشکل ما مدیریت است نه مدیران . (3971971) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۶:۰۷:۴۰
برای دیدن بنزو ب ام و پزشکا یه نگاه به بهشت زهرا بنداز . خدا بنز بدن انسان رو ساخته که خودش اتو ماتیک ترمیم میشه پزشکا حداکثر خیاطن. (3972370) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۶:۵۴:۳۸
حقوق چند ده هزار دلاری مثل پزشکان هم نمیگیریم
ادعا هم نداریم
زیر میزی از کسی که رنج بیماری میکشه نمی گیریم
اول برنامه مهران مدیری طنز پاوچین در خصوص مهندسین بود ولی نگفتیم که به ما توهین شد
خطامون هم کمتر از پزشکان محترمه
مریض رو هم ول نمیکنیم بریم خارج عشق و حال
بابت کشتن مریض 186 میلیون پول نمیگیریم (3972417) (alef-3)
 
حامد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۱۸ ۱۳:۳۸:۱۱
مگه تا الان كه نخبه ها ميرفتند رشته ي رياضي چه پيشرفتي در علوم مهندسي كرديم كه حالا انتظار داريد علم پزشكي پيشرفت كنه؟
پيشرفت علم پزشكي يا هر علمي مستلزم صرف هزينه هاي هنگفت در بخش تحقيقات و توسعه است كه واسه اين بخش اصلا بودجه اي درنظر گرفته نشده.
يا اگرم بودجه هست خيلي خيلي ناچيزه.
ما توليد مقاله دارم فقط تو كشورمون (3967804) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۱۸ ۱۳:۴۰:۲۵
ديگه از فردا به رتبه ي 100 و 200 بگن شما برو پرستاري بخون تا جاتو يكي ديگه كه از شما كم سوادتره بگيره! (3967808) (alef-3)
 
mostafa
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۰۹:۳۲:۰۷
آدم کم سواد شرف داره به ی بخیه کش (3971950) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۵ ۰۷:۴۸:۳۹
ما با گزينش شفاهي و سليقه اي مخالفيم! ما خواهان عدالت هستيم.
شما با هزار مدل گزينش و مصاحبه و ... نميتوني بفهمي كي به خاطر پول ميره و كي به خاطر علاقه. ديگه اظهر من الشمسه كه همه به خاطر پول و درامد، رشته ي پزشكي رو انتخاب ميكنند. شما اگه ميخواي كسي بخيه نكشه بايد تلاش كني ظرفيت پزشكي اونقدر بالا بره كه حاضر باشن با دستمزد كمتر كار كنند.
بعدشم اينكه پزشكان درامد بالا دارن نبايد به پزشك ايراد بگيري چون قانون بهشون اجازه داده اين درامدها رو داشته باشند و بايد بريم قانون رو اصلاح كنيم و پزشكان رو محدودتر كنيم.
سرِ همين قضيه ي مرگ كيارستمي ديدي چه حكمي واسه پزشك خاطي تعيين شد؟ يا اون پزشكي كه بدون گذاشتن قطعه اي در بدن بيمار پولشو باهاشون حساب كرده بود و نهايتاً يك سال از طبابت محروم شد!
خب اين كه ديگه تقصير پزشك نيست قانون بايد اصلاح بشه. (3974375) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۱:۵۴:۴۹
من تو دانشكده پزشكي درس مي دم . مشكل ما كم سوادي و بي سوادي نيست مشكل عدم تعهد و از بين رفتن سرمايه اجتماعي به دليل بي عدالتي هاي موجود است. ما همه چه پزشك چه غير پزشك منفعة طلب شديم و براحتي براي كمي پول بيشتر از أصول مي گذريم و براي راحتي وجدان مي گوييم همه اين كار را مي كنند. (3972057) (alef-11)
 
علي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۱۸ ۱۳:۵۱:۱۸
درآمد ده درصد پزشكان بالاست وگرنه متخصص ميشناسم كه داره با ماهي سه ميليون تومان تو بيمارستان كار ميكنه!
البته جراح نيست متخصص اعصاب و روانه (3967817) (alef-3)
 
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۰۸:۱۹:۴۴
همین سه میلیون تومان که برای پزشکان درآمد نسبتا پایینی محسوب میشه برای نود و پنج درصد مهندسها رویاست. (3971905) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۰:۵۶:۴۱
عزیزم اون احتمالا رقم حقوق پایست که باید کارانه چندین میلیونی رو بهش اضافه کنی. تو همون بیمارستان اعصاب و روان پرستار معمولی آشنای ما 2.5 میلیون حقوق میگیره. (3972016) (alef-11)
 
تبریزی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۱۸ ۱۵:۳۵:۲۳
پوووووووووووووووووووووووووووووول. (3967907) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۵:۱۴:۱۳
باشه تو گفتی و ما هم بچه هامونو نمیفرستیم تا تو تنها دکتر شهر باشی و درامدت تضمین باشه. هههه انگار داره بچه گول میزنه. پزشکی هر چی هم سخت باشه از مهندسی مکانیک یا برق سختتر نیست. (3972315) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۱۸ ۱۶:۱۹:۴۰
رشته های فنی هم کار کن باشند درآمدشان خوب است. (3967960) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۰۶:۳۹:۲۴
اخه فرقش اينجاست كه رشته هاي پزشكي اگه كاركن هم نباشند درامدشان خوب است!
هر عمل جراحي داشته باشي ازت امضا ميگيرن كه اگه بيمار فوت كرد هم حق اعتراض نداري و تا وقتي با بيمارستان تسويه نكردي جنازه را هم تحويل نميدن! (3971857) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۲:۴۴:۱۸
ما کارکنش هستیم شما یادمون بده چه جوری از ماهی 1 میلیون به ماهی 100 میلیون پزشک ها برسیم (3972136) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۲۲:۳۵:۱۵
يه نگاه به زندگي استيو جابز بنداز عزيزم (3972832) (alef-3)
 
سارا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۱۸ ۱۷:۵۱:۱۷
مثلا به كسي كه رتبه ي 100 كنكور شده بگن شما صلاحيت روحي رواني لازم براي تحصيل در رشته ي پزشكي رو نداري برو پرستاري بخون؟
تو رشته ي پرستاري تعادل روحي رواني مهم نيست؟ (3968048) (alef-3)
 
مصطفی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۰۹:۳۳:۴۳
اول تعادل روحی روانی بعد گزینش (3971952) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۴ ۱۹:۱۰:۳۳
كسي كه اختلالات رواني داشته باشه لصلا نميتونه تمركز كنه و درس بخونه.
كسي كه يك سال خودشو در منزل حبس ميكنه و مطالعه ميكنه و رتبه مياره يعني هيچ مشكل روحي رواني نداره.
حالا اگه بازم ميخواهيد گزينش شفاهي بذاريد بذاريد ولي اگه حقي از كسي ضايع شد اينو بدونيد كه سر پل صراط به حساب هممون رسيدگي ميشه (3973882) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۴ ۱۹:۱۱:۵۲
پس اگه قراره صلاحيت روحي رواني افراد بررسي بشه تمام فارالتحصيلان و دانشجويان پزشكي هم بايد گزينش شفاهي بشن. (3973888) (alef-3)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۱:۴۹:۴۸
اتفاقا براي رشته پرستاري تعادل روحي مهمتر است. من دانشجويان پزشكي را مي شناختم كه كم شنوا بود از او پرسيدم چطور با گوشي كار مي كند؟ جوابي نداشت! پزشك محرم اسرار و قابل أتكا است پس شخصيتش هم بايد به ان بخورد نه اين كه تا دانشجو شد فكر كند شق القمر كرده (3972050) (alef-11)
 
ليلا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۱۸ ۱۹:۲۰:۴۴
اتفاقاً كار خوبيه كه يه فيلتر ديگه هم بذاريم و علاوه بر كنكور صلاحيت روحي رواني كسي كه ميخواد پزشكي بخونه رو بررسي كنيم اما دوتا سوال پيش مياد:
1- در صورتي كه اون شخص رو از تحصيل در رشته ي پزشكي محروم كنيم و به يه رشته ي پيراپزشكي بفرستيم آيا رشته هاي پيراپزشكي و بيمارستاني با بيمار سر و كار نداره؟ نياز نيست تو اون رشته ها هم صلاحيت رواني داوطلب بررسي بشه؟
2- پس بهترين كار اينه كه رتبه هاي برتر كنكور رو بفرستيم رشته ي كشاورزي بخونن. تبريك ميگم! عجب راهكاري! (3968130) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۲:۴۵:۳۴
چرا حالا رشته کشاورزی رو تحقیر میکنی؟ (3972138) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۱۹ ۱۹:۰۸:۵۱
این همه بی عدالتی در رتبه بندی وجود داره شما هم اومدی به این بی عدالتی دامن میزنی.
امتیاز هیئت علمی و امتیازات جانبازی و شهدا و ... ربطی به رتبه علمی افراد ندارد و باید در آن دنیا پاسخگو حق و ناحق های انجام شده باشید. (3969168) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۱:۵۹:۰۵
اگر كسي از نظر ذهني و فيزيكي نتواند از عهده يك كار بر ايد خود شما حاضريد به مطب او رفته و عزيزتان را به دست او بسپاريد. همه جاي دنيا از اين نظر اصولي دارند كه با يد رعايت شود. متاسفانه در كشور ما تنها ملاك نمره است كه خيلي ها با دپينگ كلاس خصوصي و غيره به ان دست مي يابند و بعد هم در دانشگاه انقدر خوش نمي درخشند كه از انها انتظار مي رود
البته قبول دارم كه بسيار بي عدالتي زياد است. اگر پس از قبولي فيلتري براي افراد كم سواد و بود عدالت رعايت مي شد (3972062) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۴ ۱۹:۰۵:۲۷
طبق فرمايش شما بچه هاي پزشكي زحمت نميكشند با دوپينگ اموزشي و كلاس هاي تست زني پزشك ميشن!
ادم از اين منطق و استدلال شما ميخواد سرشو بكوبه به ديوار!!! (3973871) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۴ ۱۹:۰۷:۱۹
تو خود دفترچه ي انتخاب رشته نوشته كساني كه مشكل فيزيكي دارند نميتونن وارد بعضي رشته ها بشن.
بحث اينه كه بحث گزينش شفاهي سليقه ايه نبايد باشه اگه باشه همين يه ذره ظرفيتي هم كه واسه دانش اموزان عادي و بدون سهميه مونده از بين ميره. (3973873) (alef-3)
 
محمود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۲ ۱۲:۱۹:۲۰
در کنکور سال جاری یک نفر از مهندسی برق شریف انصراف داد نفر دوم رشته ریاض بودن و رفت نفر اول رشته علوم تجربی شد این قدرت علمی ایشان را نشان میده ولی برعکس این موضوع ممکن نیست
ولی از لحاظ درامد و مسئولیت در این کشور با فراغ بال زندگی میکنند
یک مهندس تاپ در شرکت نفت در وسط خلیج بیست و پنج روز دور از همه چیز زندگی خطر ناک می کنه خیلی خوب پول بگیره ده یا پانزده میلیون میگیره
ولی اقا ی دکتر جراح چی وسط میر داماد بیمارستان میزنه
حالا شما بگو طرف مگه مغزش معیوبه بره مهندسی بخونه (3971098) (alef-13)
 
Austria
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۰۶:۰۸:۴۳
بنده پزشک هستم. در پاسخ شما فقط به این جمله از امام صادق (ع) بسنده می‌کنم:
امام صادق علیه السلام می فرماید :
"هیچ فردی تکبر نمی کند مگر به سبب حقارتی که در خود می بیند." (3971836) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۰۸:۴۴:۱۳
نفر دوم رشته ریاضی در منطقه 3 بود و رتبه کشوریش فکر کنم بسیار بالاتر بود در رشته ریاضی ولی تجربی رتبه 1 شد (3971923) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۰۹:۲۰:۵۲
جناب منظورت از خلیج،خلیج فارس هست دیگه؟سعی کن اول به ملت و کشور و حاکمیتت احترام بگذاری. (3971941) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۰:۱۱:۳۳
خوب دوست عزیز شما متوجه تفاوت کسب و کار نشدی. برو کتابهای رابرت کیوساکی رو بخون. رابرت کیوساکی شغلها را به 4 دسته تقسیم می کنه
1- حقوق بگیران 2- خودکارفرمایان 3- صاحبان کسب و کار 4- سرمایه داران

مهندسها باید بروند و حقوق بگیر بشن، یعنی یک جایی استخدام بشن و از موسسه خود حقوق بگیرند. مثلا استادهای دانشگاه در کشور همه حقوق بگیر هستند.

اما پزشکها خودکارفرما هستند، یعنی می تونه بره مطب شخصی خودش رو بزنه. حتی می تونه صاحب کسب و کار بشه و بره بیمارستان تاسیس کنه.

رابرت کیوساکی تو کتابهاش توضیح میده که چرا دسته های 2 و 3 درآمدی چند برابر دسته 1 دارند.

البته اون مهندسهایی هم که با کارآفرینی رفتند کسب و کار خودشون رو زدند هم در دسته 3 قرار می گیرند. (3971978) (alef-13)
 
Spain
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۱:۲۵:۰۶
البته ایشون خوب هستند ولی نفر دوم رشته ریاضی نبودند ایشون در منطقه 3 ریاضی، رتبه دوم یا سوم شدند و البته در کل رشته ریاضی جزء 100 نفر اول نبودند ولی توی رشته تجربی با اختلاف، رتبه اول تجربی در کل کشور و همه مناطق شدند البته همین وضع بین تجربی و انسانی هم هست رتبه 200 تجربی بره انسانی ...
فعلا در تقسیم تیزهوشان بین رشته ها خیلی مشکل داریم که یکی از مشکلات اساسی کشوره (3972039) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۲:۱۸:۴۳
همه حرفات درسته ولی مهندس شرکت نفت هیچوقت ده یا پونزده نمیگیره مگه اینکه مدیر باشه. (3972079) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۰۶:۰۳:۲۸
چون با انحصاری که پزشکان ایجاد کرده اند درامد بالایی در پزشکی وجود دارد در حالت انحصار کامل سود انحصارگر ماگزیمم و رفاه مردم مینیمم است(برخلاف حالت بازار رقابت کامل)
انحصار ایجاد شده توسط دوستان هم یک نوع انحصار ناشی از بدست گرفتن مراکز تصمیم گیری کشور یعنی قانون گذاری رو در دست گرفتن و در نبود یک ناظر آگاه و یا به دلیل عفلت اون شروع به تصویب قوانینی کردن که این انحصار بتونه شکل بگیره این دوستان ابندا از محدود کردن ظرفیتها شروع کردن بعد که تعداد کم شد شروع به باجگیری کردن با افزایش تعرفه ها و در شرایط فعلی هم با قدرتی که انحصارگر بوجود اورده هیچ گونه انتقادی رو قبول و تحمل نمیکنه و با انکار و مظلوم نمایی سعی داره انحصارش رو حفظ کنه وظیفه قانون گذاران اگاه اینه که مانع بشن از اینکه پایه های این انحصار محکم تر بشه و باید سریعا به مساله ورود کنن تا مانع از بروز عدم تعادل و رفتن همه استعدادها از رشته های فنی و مهندسی بشن
رجوع شود به بحث بازار انحصار کامل در اقتصاد خرد(که شبیه این وضعیت کنونی است تا حدی) (3971831) (alef-13)
 
شکوهی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۰۸:۱۸:۲۳
درد جامعه ما اینه که از علوم انسانی غافل شدیم،الان تادلتون بخواد پزشک داریم ولی یک اقتصاد دان نداریم که فکری به حال این اقتصاد بیمار بکنه (3971903) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۰۸:۳۴:۰۴
میگن مگه مغزش معیوبه بره مهندسی. تاوقتی اینقدر کوچکیم که برای سیر کردن شکم و سوار یه چارچرخ شدن مسیر زندگی مون رو تعیین می کنیم باید هم دیگرانی را که روی استعداد و علاقه و نیاز کشور به مهندسی می روند بیمار روانی بدانیم. بله من روانیم. مثل پروفسور حسابی که از خواندن حفظیات پزشکی چندشش می آمد. من 13 سال در بهترین دانشگاه فنی کشور تحصیل کردم و کم دیدم عاشق علم. متاسفانه عشق پول همه را کوچک کرده. کوچک فکر میکنند...

کاش کمی بزرگ تر ببینیم...

بزرگتر کسانی اند که برای عشق و علاقه خود درس می خوانند...
بزرگتر کسانی اند که برای ساخت کشور و کمک به همنوعان درس می خوانند....
بزرگتر کسانی اند که برای رفع نیاز مادی و معنوی مردم درس می خوانند...

و چه لذتی بالاتر از با عشق دنبال علم بودن .... (3971915) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۶:۳۴:۵۱
حالت خوبه؟؟؟؟ (3972399) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۰۸:۴۳:۱۹
من کاری به راست و دروغ عددهای منتشر شده در مورد درآمد پزشکان ندارم. ولی یک سوال: اگر طبق همین آمار کنکوری ها عمده خانواده های ایرانی آرزوی پزشک شدن با همین شرایط فعلی را دارند، جایی برای شکایت از سیستم پزشکی می مونه؟ مگر خانواده ها آرزو ندارند خودشون یا فرزندانشون جای یکی از همین پزشکان را بگیرند؟ (3971922) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۷:۰۰:۰۲
چه ربطی داره
یعنی نبید به شمایت مردم رسیدگی کنیم چون رشته بین مردم محبوبه
پس اینجوریه نباید اگه یه هنرمند و یا ورزشکار معروف جرمی مرتکب شد هم رسیدگی بشه
متاسفم برای این دیدگاه (3972421) (alef-3)
 
Mostafa
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۶ ۰۸:۵۴:۰۲
آفرین دقیقا همینه خیلی حرفت احسنت داشت (3976061) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۰۸:۴۹:۲۸
تمام کسانی که در دانشگاه شریف درس می خونن یا نمی دونن یه پزشگ چقدر حقوق میگیره یا تعریف درستی از پول ندارند (3971927) (alef-11)
 
Switzerland
۱۳۹۵-۰۷-۲۴ ۰۳:۴۸:۱۲
تعریف درستی از پول ندارند چون عشق درس را دارند. (3972940) (alef-3)
 
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۰۹:۰۰:۴۲
اگر ظرفیت رشته پزشکی در دانشگاه ها افزایش پیدا کند مشکل حل می گردد. روزانه هزاران نفر در همین سیستم معیوب و پول پرست پزشکی کشور از دنیا میروند.. اگر برای یک مشکل جسمی که برای خودتان قابل تشخیص نیست!!! به پزشک مراجعه کنید هر کدام از پزشکان یک تشخیص متفاوت می دهند درست مثل مکانیک های ماشین.. یکی تشخیصش مشکل قلبی است، یکی درد را ناشی از عصبی بودن فلان جان تشخیص میدهد، یکی تشخیصش بستری شدن فوری در بیمارستان است، بعدی این کار را اشتباه محض میداند... به گونه ای که مفهوم علم زیر سوال رفته و بیشتر کمدی می گردد. خلاصه که تمام مردم تجربه های خنده دار و تاسف بار اینچنینی را داشته اند، بماند از اشتباه های مرگ آور که مافیای نظام پزشکی تمام آن ها را ماست مالی می نماید، و قطعا دستتان به جایی بند نیست.. (3971931) (alef-13)
 
honaz
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۰:۱۸:۰۴
فاتحه مهندسی خیلی وقته خونده شده.
مع صلوات (3971984) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۰:۳۵:۴۹
در مملکت ما حرف اول و پارتی میزنه ونه رشته تحصیلی وسطح ان در محل کار بنده یک فرد دیپلمه مدیر بخشی است که حداقل ده نفر فوق لیسانس زیر دسنتش هستند واگر شخصی با سواد وپاک ودلسوز باشد همه گونه کاری برای تخریب او انجام میدهند در مجموع سیستمهای اداری بیشتر افراد کم سواد وخودی را ترجیح میدهند وسالها مدیریت کوتوله پروری مملکت را به اینجا کشانده است (3971992) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۰:۳۹:۱۸
در ایران قبل از انقلاب همه میخواستن مهندس بشن چون صنعت و تولید رونق زیادی داشت ولی بعد از انقلاب به خاطر مشکلات مختلف صنعت دولتی و ضعیف شد و از رونق افتاد. (3971997) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۰:۴۷:۱۸
من زمانی که کنکور دادم خیلی میلی متری پزشکی قبول نشدم. اشتباه اولم این بود که دوباره کنکور ندادم. اشتباه دومم این بود که پزشکی دانشگاه آزاد رو با اینکه قبول شدم نرفتم. اشتباه سوم این بود که صبر نکردم سال بعد امتحان بدم. اشتباه چهارمم این بود که رفتم علوم پایه رشته ژنتیک خوندم. اشتباه پنجمم این بود که دکتری این رشته رو گرفتم و برای ادامه تحصیل به خارج از ایران نرفتم. نتیجه همه این اشتباهات اینکه باید هر روز التماس این و اون کنم که یه جا به منم راه بدن بلکه تو سی و یک سالگی بتونم از نظر اقتصادی یه نفسی بکشم که تا حالا به نتیجه نرسیدم. امروز من، نتیجه تمام این اشتباهاته. شما این اشتباهات را تکرار نکنید. اگه واقعا استعداد خوندن رشته های پزشکی حتما و حتما این کار رو بکنید. در هر شرایطی سیستم نمیگذاره پزشک بی کار و بی پول بمونه. (3972006) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۸:۱۸:۳۳
امیدوارم کار مورد علاقت رو پیدا کنی (3972511) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۹:۳۴:۳۷
اشتباه اول و سوم یکی است. (3972596) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۷-۲۵ ۰۵:۵۷:۴۴
نكته سنجي ات دو تا مثبت داشت! حيف نشد دوتا مثبت بدم! (3974308) (alef-11)
 
Mostafa
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۶ ۰۹:۰۱:۲۶
کی میگه اشتباه اول و سوم یکی است ممکنه الزاما سال بعد کنکور نده و مثلا 10سال بعد کنکور بده که میشه بار دوم در حالی که سال بعد هم کنکور نداده بوده ولی دوبار کنکور داده .اول تفکر کن بعد سعی کن احساس باهوش بودنت و به رخ این و اون بکشی (3976078) (alef-11)
 
احسان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۱:۰۲:۱۴
والا قدیم هم ما دبستان بودیم همین طور بوده همه می خواستن پزشک شن . منم دوست داشتم دکتر شم. (3972021) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۵:۰۷:۳۴
قدیم باهوش ها می رفتن مهندسی ولی الان کسی که مغزش کار کند میفهمد که مهندسی یعنی درسهای سخت و بیکاری یا کار با حقوق 1/200. (3972304) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۱:۲۴:۳۳
1- درآمد نجومی بدون حساب و کتاب
2- عدم پاسخگویی نسبت به وظایف (با ذکر دلیل مرگ و زندگی دست خداست و بیمه مسئولیت هم که دارند)
3- همیشه بازارشان مشتری دارد چون با اینهمه فشار اقتصادی و انواع و اقسام تنشها و آلودگی و زندگی شهری که هر سال هم بدتر میشود ، وجود مریض تضمین شده است (3972038) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۱:۴۸:۱۷
چون قبل عمل امضا می گیرن که هیچ مسئولیتی ندارن و پول کلان بابت این بی مسئولیتشان می گیرند (3972048) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۱:۵۶:۲۸
تا چند سال قبل دکترهای خصوصا عمومی اکثرا بیکار بودند حال چه شده پزشکی دوباره محبوب شد ه قطعا به خاطر درامد مناسب حداکثر ده درصد پزشکان متخصص ومجرب است ولی بعید میدانم پزشکی هم چنگی به دل بزند (3972059) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۵:۰۴:۴۴
به خاطر کارانه های تا 700 میلیونی همه اومدن سمت پزشکی. صد در صد پزشکان و دندانپزشکان درامدهای بسیار بالا دارند. (3972300) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۲:۰۶:۵۳
کی گفته همه فکر دکتر شدن هستند؟؟؟ هر کس باید دنبال علاقه و استعداد خودش برود . اینطوری درسته . (3972067) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۲:۱۲:۴۱
چون اولا بیکاری کشیدن نداره. ثانیا میلیاردر میشی. ثالثا مالیات تقریبا نمیدی. رابعا مسئولیت چندانی نداره یعنی معمولا در صورت خطا یا قصور کسی کار چندانی باهات نداره و خود صنف مسئول بررسی جرم میشه مگر اینکه مرتکب قتل عمد در ملا عام یا همچین کارایی بشی. خامسا یه صنف پرنفوذ و یک لابی پر قدرت داره که همیشه قدرتمنده و منافع صنف رو تضمین میکنه و نمیذاره دست زیاد بشه. (3972074) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۲:۱۸:۰۹
همه به حقوق خوب اشاره كردند، اما اين را هم در نظر داشته باشيد كه امروز تنها رشته اي كه به صورت كاربردي و مطابق با علم روز تدريس مي شود پزشكي است ،
بقيه رشته هاي مهندسي در چند دهه قبل گير كرده اند ، به همين دليل است كه داشن آموزان ما در المپياد رياضي و فيزيك مدال طلاي جهاني بدست مي آورند اما در كوچكترين چالش هاي مهندسي درمانده مي مانند ،
براي همين است كه رتبه هاي برتر كنكور رياضي ، رشته بر ق قدرت را انتخاب مي كنند چون مي توانند در اداره برق استخدام رسمي شوند ، يا نهايتا" مهندسي عمران را انتخاب مي كنند تا بساز بفروش شوند ،

رشته هاي مهندسي ما چه در دانشگاه و چه در بازار كار ، مدتهاست كه از بين رفته است ، كارخانه هاي ورزشكسته و فارغ التحصيلان نابلد ، آينه دبيرستاني هاي امروز است (3972078) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۲:۲۳:۰۵
کاشکی شما پزشک بودی تو اورچانس می نشستی وادب یک سری مردم نسبت به کادر درمان تماشا میکرذی وان نامه دادگستری مبنی بر توهینات را لازم نمیدانستی یک مقداری مقاله کینه توزانه است (3972093) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۲۰:۴۹:۲۳
ای کاش شما هم تو صف ویزیت پزشکان مغرور و منشی های از خود راضیشون قرار میگرفتی و میدیدی مردم رو چطور تحقیر می کنند و مردم برای سلامتی شون چطور باید احترام زورکی به اینها بگذارند تا بلکه دلشون رو بدست بیارن (3972688) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۲:۳۸:۰۲
پزشکها بیش ازحدپولدار وبانفوذ شده اند.
کلا آپارتایدرشته ای بوجود آمده است (3972127) (alef-11)
 
عبدالله
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۲:۴۶:۴۰
به عینه دیده ام که یک متخصص در روز حدود 100 بیمار را ویزیت میکند
خب با توجه به نرخ ویزیت در شهر ما که به ازای هر نفر 35 هزار تومان هست ، درآمد روزانه اش میشود بالغ بر 3 میلیون و 500هزار تومان
در ضمن حد اقل روزی هم دو تا عمل انجام میدهد که اگر به ازای هر عمل هم 1 میلیون بگیرید (که البته این حد اقل است) درآمد روزانه اش بالای 5 میلیون میشود.
جالبتر اینکه حتما باید در بیمارستان خصوصی جراحی انجام شود چرا که زود تر پول به دستش میرسد.
این است دل بستن به دنیا و این است علاقه به پزشکی... (3972139) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۵:۰۰:۵۵
کارانه ها رو که اصل کاره فراموش کردی بگی ماهی چند ده تا چند صد میلیون. مالیات هم که تقریبا هیچی نمیدن و خیلیاشون با قبول نکردن دفترچه بیمه سر اداره مالیات رو که فقط از اون راه میفهمه چقدر درامد دارن رو شیره میمالن و همون یه ذره مالیات رو هم نمیدن. (3972294) (alef-11)
 
رر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۷:۰۰:۳۲
اگه ۵ دقیقه هم ویزیت طول بکشه ۸.۵ساعت طول میکشه در ضمن تخصص های جراحی چندان ویزیت محور نیستند(مگر اورتوپد یا جراح عمومی) (3972422) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۹:۳۶:۳۷
مردم نروند اگر راضی نیستند. (3972598) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۲۳:۰۵:۲۲
رفیقی من دارم با تحصیلات دیپلم چند سالی برای کنکور امتحان داد هیچی قبول نشد الان یه مغازه کوچک فرش فروشی داره ازش پرسیدم گفت خداو کیلی از فروش 6 تا 7 تخته فرش ماشینی روزی سه تا چهار میلیون سود می برم (3972847) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۳:۰۱:۴۰
با افزایش پلکانی مالیات ها و همچنین ایجاد محدودیت برای زدن مطب خصوصی مطمئن باشید از خیل کسایی که میخوان با رشته پزشکی کاسبی کنند کاسته میشه. (3972150) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۷:۰۹:۰۹
مردم دارن پیر میشن مسئولین هم به پزشکان نیاز دارن
پزشکان هوای هم رو دارند
قانوننهای لازم رو ز طریق اعمال نفوذ پزشکان در بین مسئولین تصویب می کنند
مثل همین طرح تحول نظام سلامت که 8000 میلیارد نصیب پزشکان کرد
دستمزد یک عمل قلب باز فقط 14 میلیون برای 4 ساعت
هزینه بیمارستان هم که پزشک محترم سهامداره بماند (3972436) (alef-3)
 
سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۳:۴۴:۱۹
جناب محترم نویسنده : در پاسخ به شما: شاعر میگوید: چو دانی و پرسی سوالت خطاست. (3972195) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۳:۵۵:۲۷
درامد میلیونی در ابتدا و بعد میلیاردی، مسوولیت صفر، زبان درازی تا هر جا که بتوانند، احترام یکطرفه به ایشان و مجوز بی احترامی به همه.... (3972211) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۴:۲۱:۲۶
كلا هدف تخريب پزشكان شده. در مورد دكتر صلحي حتي حاضر نشدين يه خبر كوتاه بزارين ولي واسه تخريب پزشكان همه كاري مي كنين. انشاله كه هدفتون خيره. (3972235) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۵:۰۱:۲۵
برای پزشک شدن یک هارد کافی است!

اما برای مهندس بودن CPU لازم است. (3972297) (alef-11)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۵:۲۳:۱۵
با وضعیت بیکاری در رشته های مهندسی الان اگر کسی رشته مهندسی رابه پزشکی ترجیح بده واقعا در سلامت عقلی اون باید شک کرد من الان با پانزده سال کار در رشته مهندسی مکانیک هنوز یک خانه کوچک هم ندارم هر روز به خودم به خاطر انتخاب رشته مهندسی خودم را نعل نفرین میکنم (3972326) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۵:۳۹:۴۴
بچه ها نه ، بگویید والدینشان دوست دارند .از بچگی در مغز بچه فرو میکنند که پزشکی بخونه چون درامدش خوبه . از سنین پایین ذهن بچه رو درگیر مادیات میکنند. توقع دارید اینها بزرگ بشند چه جور ادمی از اب دربیان. (3972345) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۷:۱۲:۱۳
آقا پدر و مادر راست میگن
بنده فارغ التحصیل فئق لیسانس مهندسی از برتین دانشگاه های دولتی تهرانم و در یکی از بهترین شرکتهای ایران کار می کنم درآمد ماهیانه ام حداکثر 3.5 میلیونه
حالا دوستم که رتبه اش کمتر از منه و رفته پزشک عمومی شده در همین شرکت با هم کار می کنیم برای 6 ساعت کار در روز 5 میلیون میگره و تازه شب هم میره درمانگاه کار مییکنه و 7 میلیون گیر میاره
تازه به اون بیشتر هم احترام میزارن
فقط کافیه من تو نقشه یک استباه کنم بیچاره ام می کنن
ولی اشتباه اونا پذیرفته شده است (3972439) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۷:۵۶:۰۹
آدم های موفقی میشن. (3972494) (alef-11)
 
محسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۶:۴۶:۴۳
من دانشجوی دکتری برق در دانشگاه امیرکبیر هستم ! بعد از ۱۲ سال تحصیل در بهترین دانشگاه صنعتی ایران این رو میدونم و باور دارم که امثال مثل من که درس خون بودن اگر میخواهند در ایران بمونند پزشکی و دندان پزشکی بخوانند و اگر میخواهند از ایران بروند مهندسی !
خودم هم دارم به رفتن فکر میکنم و میروم !! (3972411) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۴ ۰۸:۲۷:۲۹
اونجا هم بری باز یک پزشک آمریکایی چند برابر تو درآمد داره، اخرش مهندسی، مهندس :) (3973031) (alef-3)
 
mmmmmm
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۳ ۱۷:۳۳:۲۸
علتش بیکاری رشته مهندسی است (3972466) (alef-11)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۴ ۰۶:۱۲:۰۷
برای خدمت خا لصا نه ومخلصانه و اینکه جای زکریا ی رازی وابو علی سینا را پر کنند (3972960) (alef-3)
 
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۴ ۲۳:۱۶:۵۱
سلام . من خودم مهندس هستم با 5 سال سابقه درامدم 4/5 هست.
چون ایران کشوری صنعتی نیست اصلا این تعداد مهندس لازم نداره تمام صنایع نفت، خودروسازی . ... تجهیزات اصلی ش از کشورهای صنعتی مثل آلمان و فزانسه و ... وارد می شه و ما فقط اپراتور دستگاه ها و سواد کلی برای تعمیراتش لازم داریم که از یه شخص کاردانی هم بر می آید.
اکشورهای صنعتی هم برای فروش محصولاتشون همیشه شما رو به خودشون وابسته نگه می دارند و تمام صنعت شون رو در اختیار کشوری دیگه قرار نمی دن البته حق هم دارند چون براش 150-200 سال زخمت کشیدن و حالا می خوان محصولشونو بفروشند
اما در زمینه پزشکی چون مسائل بشر دوستانه هست و کاربردهای نظامی هم نداره راحت تر ه کار کردن با خارجی هاو الینه دارامد یه پزشک چندین برابر مهندسه
بهترین راه نوسعه زیرساخت صنعته
مثلا خودرو سازی هم زود بازده هست و هم همیشه مشتری ش هست و هم نعداد زیادی مشغول به کار می شند به شرطی که طراح و سازنده بشیم و نه مصرف کننده اجناس چینی بی کیفیت
البنه برای سازنده شدن حداقل 30 سال زمان لازمه که باید سیاست کلان و پول باشه پشتش
ان شا ا... (3974162) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۵ ۲۲:۲۴:۲۳
كاش از پروسه ي پيدا كردن شغلي كه بعد از 5 سال سابقه 4/5 ميليون درامد داري هم مينوشتي.
پارتي داشتي و جايي استخدام شدي يا خودت شركت زدي؟ (3975676) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۷ ۱۲:۵۸:۴۱
بهترین شیوه جذب دانشجوی پزشکی نه از کنکور که از لیسانس است. یعنی همه لیسانس های انواع رشته های علوم تجربی در کنکور پزشکی شرکت کنند و مصاحبه هم بدهند. به این ترتیب شانس هدایت درست افراد به شغل مورد نظر بیشتر می شود. (3977670) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۹ ۱۴:۳۹:۵۳
اين كار به شدت اشتباست.
بايد قانوني وضع بشه كه ليسانسه هاي بقيه ي رشته ها اصلاً نتونن در كنكور سراسري شركت كنند. شركت كردن ليسانسه ها در كنكور سراسري و رقابت با تازه فارغ التحصيلان دبيرستان از عدالت اموزشي به دوره.
مجلس بايد سريعاً وارد عمل بشه. (3980628) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۹ ۲۱:۳۲:۱۴
اگر مالیات درست میگرفتند این همه بی عدالتی و مستضعف نداشتیم. (3994696) (alef-11)
 
کریم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۲ ۲۱:۱۱:۱۳
هزینه زندگی برای یک خانواده چهار نفره کمتر از پنج میلیون تومان نبست حقوق ده میلیونی پزشکان عددی نیست مردم اینقدر محرومیت کشیده اند فکر میکنند علی آباد هم شهری است (3999181) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.