نظر منتشر شده
۱۲۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 478977
فاجعه بزرگ زیست محیطی برای ایران در راه است/ در صورت بهره برداری از سد ایلیسو کل کشور درگیر ریزگرد خواهد شد
بخش اجتماعی الف، 15 خرداد 96
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۵ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۳۹
گفته می شود  سد ایلیسو ترکیه که از سال 2006 روند ساخت آن آغاز شده در صورت بهره برداری در سال 2019 کل کشور ایران را درگیر ریزگرد خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری ها، در سال 1992 دولت ترکیه با افتتاح سد بزرگ آتاتورک بر رود فرات که ظرفیت آن معادل 650 سد ایرانی بود، عملاً آغاز شکل‌گیری ریزگردها در غرب ایران و تشدید بیابان‌زایی در عراق را سبب شد.

هم‌اینک نیز خبرهایی به گوش می‌رسد که نشان می‌دهد دولت ترکیه ساخت سد 10.4 میلیارد مترمکعبی ایلیسو  را از از 2006 روی سرشاخه‌های دجله آغاز کرده و عملیات احداث آن همچنان ادامه دارد.

سد ایلیسو، یکی از سدهای بزرگ در حال احداث در کشور ترکیه است. با توجه به مرزی بودن این سد در جنوب شرق ترکیه و احداث آن بر روی رود دجله که به خاک عراق سرازیر می شود و محیط زیست کشور ایران را نیز به خود وابسته کرده است، این سد نیازمند مجوزهای قانونی بین المللی و جلب رضایت کشورهای ایران و عراق است که دولت ترکیه بدون اخذ مجوزهای قانونی از مجامع بین المللی در حال ساخت آن است.

ساخت سد ایلیسو بر روی رود دجله گرچه برای ترکیه آبادانی و توسعه به دنبال دارد اما بسیاری‌ها را مستقیم و غیر مستقیم با ضرر روبرو می‌کند. اولین متضرر، کشور عراق است که به صورت مستقیم تحت تاثیر این ساخت و ساز غول آسا قرار می‌گیرد. سد ایلیسو از ورود 56 درصد منابع آب دجله به خاک عراق جلوگیری کرده و همین باعث شده که بیش از 6 و نیم میلیون هکتار از اراضی کشاورزی این کشور نابود شود و کانون‌های فرسایش بادی و تولید گرد و خاک را در عراق افزایش دهد.

نگران کننده تر آنکه با ممانعت دولت ترکیه از ورود آب فرات به عراق و در نهایت تالاب هورالعظیم یک فاجعه زیست‌محیطی در جنوب غرب ایران شکل گرفت و تالابی که روزگاری محل صید و صیادی اهالی و سیستم طبیعی خنک کننده هوا بود، رفته رفته کارکردهای انسانی خود را از دست داد. در اوضاع کنونی هم نهایی شدن سد ایلیسو بر روی رود دجله، دیگر منبع آبی تالاب هورالعظیم باید منتظر مرگ قریب الوقوع این تالاب و یک فاجعه بزرگ زیست محیطی در ایران ماند.

اگر ساخت سد ایلیسو به پایان برسد کار همه تمام است
محمد درویش، مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط‌زیست اظهار داشت: دولت ترکیه که در دو دهه گذشته با ساخت سدهای بسیاری در حوضه آناتولی جنوبی و سرچشمه‌های اصلی و فرات، از ورود آب به کشور سوریه و عراق جلوگیری کرده است، در حال ساخت سد ایلسیو با گنجایش 43میلیارد متر مکعب و ظرفیتی معادل 3برابر، بزرگترین سد ایران یعنی کرخه است.

به گفته درویش، ایران یکی از متضرران اصلی مهار حق آبه رودخانه‌های دجله و فرات در منطقه است و خشک شدن تالابهای مرکزی عراق و سوریه، تبدیل تالاب هورالعظیم به بزرگ ترین کانون بحرانی ریزگرد در منطقه، درگیری 25 استان غربی و مرکزی کشور با معضل ریزگردها و افزایش چشمگیر این مساله نمونه‌ای از ارمغان حذف حقآبه دجله و فرات است.

این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست، با تأکید بر آسیب‌های نگران‌کننده احداث سد ایلیسو در ترکیه افزود: اگر ساخت سد ایلیسو به پایان برسد، کار همه ما تمام است و همه نقاط کشور ما درگیر ریزگرد خواهد شد؛ بنابراین، ایران باید هر چه زودتر از تکمیل این سد که تا سال 2019 افتتاح خواهد شد، جلوگیری کند.
http://www.iraqicivilsociety.org/wp-content/uploads/2017/03/ilisu-dam.jpg
این در حالی است که درویش می‌گوید، وزیر کشور دولت اردوغان گفته که مگر شما منابع نفتی خود را با ما به اشتراک می‌گذارید که انتظار دارید ما منابع آبی خود را به اشتراک بگذاریم. او صراحتا گفته است که چون دجله و فرات از کوه‌های مستقر در مرز سیاسی ترکیه سر چشمه می‌گیرد در نتیجه تمام آبهای این دو رود متعلق به ترکیه است. محمد درویش این جمله را مصداق بارز نسل کشی می‌داند و می‌گوید: آب کالای زیستی است و نباید با کالایی اقتصادی مانند نفت مقایسه شود.

اقدام خاصی برای جلوگیری از احداث سد ایلیسو صورت نگرفته است
ابوالفضل آبشت، مدیر ملی طرح حفاظت از تالابهای ایران نیز درباره بحرانهای زیست محیطی که کشورمان را به واسطه ساخت «سد ایلیسوی» توسط دولت ترکیه بر روی سرشاخه‌های دخله تهدید می‌کند، اظهار کرد: فعلاً اقدام خاصی برای جلوگیری از احداث سد ایلیسو صورت نگرفته اما کمپینهای مردمی برای جلوگیری از احداث آن به سبب بحرانهای زیست محیطی شکل گرفته است.

ظاهراً قرار است برگزاری کنفرانس بین‌المللی گردوغبار که در تیر ماه در تهران برگزار می‌شود اشاره کرد و افزود: قرار است در این کنفرانس بین‌المللی که کشورهای مختلف جهان و منطقه حضور دارند موضوع سد ایلیسو و بحرانهای احتمالی آن بررسی شود.

وی با بیان اینکه باید نسبت به ساخت سد ایلیسو جریان‌سازی و روشنگری  صورت گیرد، تصریح کرد: اگر مردم نیز نسبت به این مسائل و موضوعات آگاهی یابند تا حدود زیادی جلوی این اتفاقات ناگوار گرفته خواهد شد.
 
 بزرگترین تهدید محیط زیستی علیه ایران صورت گرفته است
محمدحسین کریمی‌پور، رئیس سابق کمیسیون کشاورزی اتاق ایران می‌گوید: نزدیک ٤ دهه است که ترک‌ها با شروع طرح‌های برنامه‌ریزی شده تصمیم به مهار آب‌های سرچشمه‌ کوهستان‌های ترکیه در داخل کشور خودشان گرفته‌اند تا زمین‌های بی‌آب‌شان را نجات دهند. ترکیه با اقداماتی که در پیش گرفته، ٣٠‌میلیارد از ٨٠‌ میلیارد متر مکعب آبی که به کشورهای پایین‌دست سرازیر می‌شود را قطع می‌کند.

ترکیه با به پایان رساندن این اقدام، بزرگترین تهدید محیط زیستی علیه ایران را انجام داده و استاندارد زندگی ایرانی‌ها را تا‌ سال ١٤٠٥ تا مرز قابل توجهی کاهش می‌دهد. به گفته او، حاکمیت‌ها در کشورهای مختلف، توان و منابع محدودی دارند و تا مادامی که محیط‌ زیست جزو اولویت عملکردی حاکمیت ایران نباشد، روند پایین آمدن استاندارد زندگی ایرانی‌ها ادامه خواهد داشت.
 
کلمات کلیدی : سد ایلیسو، بحران زیست محیطی، تالاب هورالعظیم، دجله و فرات
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۱:۴۴:۳۷
جای هیچ نگرانی نیست. در ایران مخصوصا زاگرس نقاط پربارش کوهستانی به وفور یافت می شود. تنوع کوهستان های پربارش در ایران یک فرصت بینظیری را برای ایران فراهم کرده است. بدون اغراق باید بگویم ایران یکی کوهستانی ترین کشورها در جهان می باشد. اول از همه باید این را حق ترکیه بدانیم که در داخل کشورشان آبهای سیل و باران را انباشت کنند. وقتی این حق را برای کشورها قایل شدی حالا بیا خودت در کشور خودت مشابه این سدها را بساز. چرا از پتانسیل استان های آذربایجان لرستان کردستان ایلام بوشهر و فارس و همینطور استانهای شمالی برای مهار آبهای ناشی از سیل و باران استفاده نمی شود. ساخت سد بر روی رودخانه ها را فراموش کنید. فقط و فقط سیلاب ها را مهار کنید. خواهید دید که می توان هزاران سد در ایران احداث کرد. (4412334) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۴:۳۱:۲۰
الان کارشناسان محیط زیست به این نتیجه رسیدند سد سازی موجب تغییر اب و هوا میشه و دست بردن در طبیعت و چرخه هواست.
این درحالیه که ما هنوز توی کشور هم داریم به سد سازی ادامه میدیم.
سد خرسان 3 در شهرستان لردگان باعث نابودی یکی از بهترین جازبه های جهانگردی کشور میشه چرا درباره اون گزارش تهیه نمیکنی الف؟ از شما این خواهش رو دارم (4412745) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۹:۵۷:۴۳
دقیقا...
در صورت ابگیری این سد ابشار بسیار زیبای اتشگاه زیر اب میره. (4413362) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۵:۱۳:۵۱
بعد حتما آبی که پشت سدهای آذربایجان جمع شد رو با سطل میخوای بریزی توی هورالعظیم (4412859) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۶:۳۷:۲۵
بحث ریزگرد است با منشا عراق. شما خوبی؟ (4413029) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۸:۱۴:۳۱
اگر از یک ترکیه ای هم میخواستند نظرش را بنویسد همین را می گفت. مشکل این سدها اینست که در کشور عراق تالابها را می خشکاند و زمینهای زیادی را از پوشش گیاهی محروم می کند و در نتیجه کانونهای تولید ریزگرد در اطزاف مرزهای غربی ما ایجاد میکند و اتفاقا همان دامنه های زاگرس و مردمانش را تحت تاثیر قرار میدهد. بنابراین داشتن آب و رودخانه در داخل کشور حداقل کمکی به رفع مشکل ریزگردهایی که منشاء آن کشورهای عراق و سوریه هست؛ نمیکند. (4413157) (alef-11)
 
سعیدیان
Italy
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۸:۵۰:۴۴
شما مامور ترکیه هستی و نیازی به جوابی بیش از این نمی بینم. (4413211) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۱:۴۶:۳۳
روحانی مچکریم (4412341) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۴:۳۷:۳۹
به روحانی چه ربطی داره؟
این سد از ۲۰۰۶ ساختش شروع شده یعنی ۱۱سال قبل. (4412757) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۴:۵۱:۳۶
با ریزگرد تا 1400 ! (4412801) (alef-11)
 
مچکر !
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۴:۵۳:۳۷
2 باره ایران !
2باره ریزگرد !
2 باره ..... ! (4412805) (alef-11)
 
حسین
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۵:۱۷:۴۹
مهندس چه ربطی به روحانی داره ايناازسال 1990اين طرح ها رادارنداجراميکنند (4412864) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۸:۵۲:۰۷
اگر سال 1990 است پس حتما به ابتکار ربط دارد (4413214) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۵:۱۹:۳۰
خدا به امثال شما عقل و انصاف بده.ساخت این سد از سال ۲۰۰۶ شروع شده.یعنی سال هشتاد و پنج و سال اول دولت احمدی نژاد.حالا شما به روحانی تیکه میندازی؟ هر چند ربطی به احمدی نژاد هم نداره.ولی خوبه یاد بگیرید با مغزتون فکر کنید نه با زبونتون. (4412870) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۸:۲۲:۳۳
واقعیت اینه که زمان خاتمی طرح ریزی شده (4413171) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۷:۰۱:۴۳
علی برکه الله (4413066) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۱:۴۷:۰۷
خدا ما را از دست بی تدبیران نجات دهد .
نتیجه ی کرنش و ذلت در مقابل اجانب و توهین به خودیها ، بهتر از این نمیشود . (4412343) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۶:۴۹:۰۶
2006 رو یادته؟ (4413053) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۷:۵۰:۳۹
شما متن رو خوندی؟؟ ساخت این سد از سال 2006 شروع شده یعنی تقریبا 11 سال قبل و تو دولت حاج محمود احمدی نژاد (4413126) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۱:۴۹:۵۵
هنر دیپلماسی وزارت خارجه ، یعنی پیشگیری از این موارد ، نه توییت نوشتن برای شجریان و اصغر فرهادی.! (4412357) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۴:۳۰:۰۷
سد از 2006 ساختش شروع شده از 2006 تا 2013 شما دوستان چرا جلوش رو نگرفتین؟ خواب بودین؟ (4412740) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۴:۴۵:۱۳
دقیقاً (4412777) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۵:۴۷:۱۶
هنر دیپلماسی دولت های نهم و دهم رو دیدیم/ حداقل به اینها امید اندکی هست که شهرایط رو بهتر کنن. اونها که کسی هم کاری نداشت یه کاری می کردند همه چی به هم بریزه (4412926) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۹:۲۹:۰۹
حداقل عزت داشتیم و باج نمیدادیم (4413300) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۹:۴۹:۳۴
نفت در برابر غذا عزته؟ (4413344) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۶ ۱۵:۴۰:۲۲
من یادمه اذر 89 تهران الودگی شدید داشت و هنر دوستان و تفکر دوستان این بود که با هواپیما شهر رو اب پاشی کنیم و اب پاشی هم کردن یک قطره اب پایبین نیومد و الودگی هوا هم ادامه یافت!!!! (4414459) (alef-11)
 
Austria
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۱:۵۴:۵۲
جالب اینکه مخالفان دولت روحانی، ریزگردها را تقصیر دولت و عملکرد سازمان محیط زیست می انداختند، با اینکه می دانستند، ریشه مشکل در ترکیه و سدسازی های وحشتناک این کشور است. (4412374) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۵:۵۵:۴۹
حل مشکل سد در ترکیه وظیفه قوه قضائیه نیست یا وظیفه ارتش یا رئیس جمهور جیبوتی. وظیفه دولت هست (4412945) (alef-11)
 
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۶:۱۲:۳۲
جی؟ تا دیروز که به گفته شما تقصیر دولت قبل بود؟ (4412977) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۸:۰۲:۲۰
قطعاً کار اشتباهی می‌کنند. اما متأسفانه این ادامه‌ی رویه‌ای است که تعداد قابل‌توجهی از مسئولان دولت فعلی نیز آن را دنبال کردند و همچنان دنبال می‌کنند. بازگردید به زمان دولت قبل از دولت آقای روحانی و ببینید افرادی که در این دوره مسئول هستند، آیا آن‌زمان تمام مشکل را گردن دولت وقت نمی‌انداختند. آیا همین امروز هم هر جا که بتوانند همین کار را نمی‌کنند؟ (4413141) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۸:۱۹:۲۷
با توجه به ارقام ارائه شده در مورد ظرفیت سدها در این گزارش (در بخش مربوط به اظهارات آقای درویش)، یا اطلاعات آقای درویش در مورد ظرفیت سدها درست نیست، یا نظرات ایشان دقیق منعکس نشده است. (4413165) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۱:۵۹:۳۱
جالبه در شبکه های اجتمماعی اینقدر که علیه حج نرفتن مردم تبلیغ میکنند یک هزارم آن به مسایل زیست محیطی توجه نمیشه یک جا نمیبیند مطلبی در این باره به اشتراک گذاشته شود ولی تا دلتان بخواهد علیه فلان مساله شرعی تولید محتوی همراه با تمسخر شده و تاکید کرده که اگر این را پخش نکنید ایرانی نیستید. پس کو تولید محتوی برای محیط زیست کو طومار جهت امضا کو خمله ایرانی ها همیشه در صحنه انیستاگرام. کجان روشنفکرانی که حتی برای عطسه فلان مسوول ساعتها مطلب مینویسند. کجا ست اون هنرمندانان که با سیل زدگان نیویورک همدردی میکنند!!! کجان... (4412393) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۲:۰۰:۰۷
ابتکار کجایی دقیقا" کجایی ؟ (4412394) (alef-13)
 
سید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۲:۰۳:۴۹
یک سد ترکیه برابر با650 سد ایران است واقعا شوکه شدم . مگر ج اا در ساخت سد داریان بر روی رودخانه سیروان در شهرستان مرزی پاوه این مقررات بین المللی را مد نظر قرار داد تا ترکها به آن توجه کنند . از ماست که بر ماست (4412404) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۶:۳۷:۵۹
آن سد اینقدر بزرگ و دارای عواقب بود؟ (4413030) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۸:۱۹:۵۹
برادرم توجه داشته باش که جریان عمومی باد و هوا در کشور ما و ترکیه و عراق از غرب به شرق است. بنابراین ما اگر هر بلایی در داخل بر سر رودهای خودمان بیاوریم تاثیری بر ترکها نخواهد داشت. حداکثر اینست که منطقه ای را در داخل خاک آن کشور خشک میکنیم که مآلا ریزگردهای آن بازهم بلای جان خودمان می شود. (4413166) (alef-11)
 
على
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۲:۰۵:۰۱
خب بسلامتى تا سه سال ديگر يا بايد شاهد اضمحلال كشورمان باشيم يا درگير يك جنگ تمام عيار با تركيه شويم. (4412409) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۲:۰۵:۳۰
ضعف دستگاه دیپلماسی کشور در این موارد، برای ما بسیار گران تمام خواهد شد! (4412411) (alef-13)
 
مدیر نجومی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۲:۰۵:۴۳
بعید میدونم گرد و خاکا به تهران برسه (4412413) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۴:۴۶:۴۵
امثال افرادی هستین که دشمن تا دم خونتون نیاد اقدامی نمی کنین. (4412787) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۵:۵۷:۲۵
دقیقا.تا تهران نرسه کاری نمیکنند. (4412951) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۰ ۱۱:۰۳:۰۹
یعنی همین کفایت میکنه؟ مردم غرب و جنوب غرب کشور آدم نیستن؟
اونا فقط برای روزهای جنگ و مواقع خطر خوبن؟ بی چشم و رویی بعضی پایتخت نشین ها مثال زدنیه ماشالله. (4420532) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۲:۰۷:۰۴
دیر به فکر افتادین الان که ساخت سد تقریبا داره تمام میشه راه برای جلوگیری از آبگیریش نیست (4412418) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۶:۲۹:۴۰
انوقت که شروع کرد کجابودی, (4413007) (alef-11)
 
Italy
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۸:۵۳:۱۸
این جوریام نیست! ترکیه رو به زانو در میاریم. (4413217) (alef-13)
 
جسمانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۲:۰۸:۲۱
فاجعه بزرگ زیست محیطی برای ایران در راه است علی برکت الله !!!! (4412419) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۲:۱۰:۲۲
مسئولین به اصطلاح وطنپرست حالا برن قراردادهای میلیاردی نفت و گاز مجانی بدن و قاچاق و واردات از ترکیه رو زیاد کنن اونها هم واسه دسیسه ضد ما دستشون باز باشه (4412425) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۲:۱۱:۱۹
تدبیر و امید بیداد میکنه (4412428) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۲:۱۱:۴۷
ظریف بزرگ کار ، کار خودت (4412432) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۲:۱۲:۵۲
با دیپلماسی لبخند و سازش
و صدور گاز مجانی همه مشکلات حل میشه
روحانی مچکریم (4412437) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۲:۱۴:۳۴
جای هیچ نگرانی نیست. در ایران مخصوصا زاگرس نقاط پربارش کوهستانی به وفور یافت می شود. تنوع کوهستان های پربارش در ایران یک فرصت بینظیری را برای ایران فراهم کرده است. بدون اغراق باید بگویم ایران یکی کوهستانی ترین کشورها در جهان می باشد. اول از همه باید این را حق ترکیه بدانیم که در داخل کشورشان آبهای سیل و باران را انباشت کنند. وقتی این حق را برای کشورها قایل شدی حالا بیا خودت در کشور خودت مشابه این سدها را بساز. چرا از پتانسیل استان های آذربایجان لرستان کردستان ایلام بوشهر و فارس و همینطور استانهای شمالی برای مهار آبهای ناشی از سیل و باران استفاده نمی شود. ساخت سد بر روی رودخانه ها را فراموش کنید. فقط و فقط سیلاب ها را مهار کنید. خواهید دید که می توان هزاران سد در ایران احداث کرد. (4412443) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۶:۲۶:۰۱
پرفسور بحث سد سازی نیست قراره 25 استان درگیر ریزگرد بشن (4412997) (alef-11)
 
Italy
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۸:۵۴:۰۲
چقدر ار ترکیه گرفتی ؟؟؟؟؟ (4413218) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۲۱:۳۶:۰۵
پروفسور الان ثابت شده ایجاد سد چه بلایی سر محیط زیست میاره تازه جمعیت زاگرس نشین که کشاورز نیست دامپرور است پس تکلیف زمینهای کشاورزی چی میشه اینها از کجا باید ارتزاق کنند؟ (4413467) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۲:۲۰:۰۴
چاره چیست ؟ (4412457) (alef-13)
 
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۲:۲۳:۲۷
تقصیر دولت قبل است (4412462) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۶:۰۶:۲۹
طبق جملات ابتدایی همین مقاله شروع ساخت سد سال 2006 بوده که تازه 2 سال بوده که دولت احمدی نژاد اقدام به کار کرده بوده (4412964) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۶:۲۷:۱۰
این سد ها از زمان خاتمی شروع به ساختن شدند (4413001) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۷:۱۸:۳۱
دولت قبل که روحانی بودش (4413091) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۲:۲۳:۵۹
اقدام ترکیه خلاف تمام موازین زیست محیطی و ناقض قراردادهای بین المللی است اما یک سوال اساسی ؟؟؟؟ :

مگر خود ما ایرانیها به خوزستان رحم کردیم که این انتظار را از کشورهای بیگانه در قبال کل کشورمان انتظار داریم .

بهتر است عکسهای کارون در حال احتظار این روزها را نیز کنار این عکس میگذاشتید . آیا مسئولین حاظراند ادامه کار تونل جهنم آباد را متوقف کنند ؟؟

دشتهای پربرکت خوزستان را چه کسی نابود کرد ؟؟؟؟

وقتی خودمان به میهن خودمان رحم نمیکنیم و با طرحهای آینده نابود کن مهمترین و استراتزیک ترین استان کشور را به کام مرگ تدریجی میکشانیم از بیگانگان چه گله ای داریم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

تا کی فقط شعار میدهیم که آی خوزستان قهرمان فلان و بیسار ؟؟//

به هر حال بهتر است اول یک سوزن به خودتان بزنید بعد یک جوالدوز به دیگران . (4412465) (alef-13)
 
Italy
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۸:۵۴:۵۵
حرف شما درسته اما این دلیلی نمیشه که بیخیال جنایت ترکیه بشیم ! (4413222) (alef-13)
 
ایران دوست
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۶ ۱۲:۱۹:۰۲
بزرگوار ؛ اولا: طرح بهشت آباد برای انتقال آب به زاینده رود برای تامین آب شرب مردم استانهای یزد و کرمان و قم میباشد که پس از ورود به زاینده رود بوسیله لوله به این دو استان منتقل میشه و فقط بدنامی آن برای اصفهانه ( آش نخورده و دهان سوخته)
دوما : اگر هم این آبها به زاینده رود بریزد مردم غیور چهارمحال و بختیاری با پمپاژ آن اجازه نمیدند یه قطره از آن آبها به اصفهان برسه.
سوما : و از همه مهمتر تقریبا نیمی از آّب زاینده توسط عزیزانی که پس از ساخت سد زاینده رود از استان چهار محال و همچنین عزیزانی که در زمان جنگ از استانهای غربی بخصوص خوزستان به این استان مهاجرت کردند ، مصرف میشود . این بزرگواران زحمت کشیده به استانهای زادگاه خودشان برگردند و دشتهای پربرکت را آباد تر کنند، همین آب باریکه زاینده رود برای مردم خود استان اصفهان کافی است. (4414164) (alef-11)
 
خوزستانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۷ ۱۲:۱۴:۵۴
هموطن عزیزاولادستکاری ودخل وتصرف درطبیعت وتغییراکوسیستم جنایتی هولناک وکمترازنسل کشی نیست.دوماآبی نمانده که مردم خوزستان دشتها راآبادکنند.روی سرشاخه های تمام رودخانه های خوزستان سدهای متعددساختندکارون-مارون-کرخه (4415590) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۲:۲۶:۲۲
براي سينه‌هامان، جان بياور

براي سفره‌هامان، نان بياور

تو را مي‌گويم اي باد پر از خاك

براي ما كمي باران بياور



─┅═ حسین_شادمهر ═┅─ (4412472) (alef-13)
 
علي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۲:۳۴:۱۸
اشكال نداره! به جاش اين دولت سايه جنگ و تحريم رو از سر كشور و مردم برداشته! مردم فهيم و باشعور ما هم اولين مقصدشون براي سفر همچنان تركيه باشد! هرچقدر از اين تركيه اي ها و اردوغان كثيف نفرت داشتم، دوبرابر شد! به سهم خودم مصمم تر از قبل به نخريدن كالاي ترك ادامه مي دم. (4412485) (alef-13)
 
Italy
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۸:۵۶:۱۸
درود.
راهش همینه
تحریم سفر به ترکیه و تحریم خرید کالای ترک. و شکایت در مجامع بین المللی با کارکرد زیست محیطی. اینجوری می تونیم به زانو درشون بیاریم. (4413225) (alef-13)
 
ناچار
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۶ ۱۲:۰۲:۲۷
درست مانند تحریم نخریدن خودرو بی کیفیت در دوسال پیش (4414145) (alef-11)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۲:۳۷:۵۶
مگر مسئولین محترم خواب تشریف دارند......موضوع به این مهمی در بین هیاهیوی سیاسی مغفول مانده...و طیب اردوغان قلدر مآبانه می تازد... خواهش می کنیم موضوع را فراگیر کنید (4412491) (alef-13)
 
یک خوزستانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۲:۴۰:۴۸
دقیقا شبیه همون سدهایی که در سرشاخه های کارون زدند و خوزستان را به خاک سیاه نشاندن !؟ اینجا اشکال نداره و فاجعه نیست اما سد ایلیسو فاجعه است!؟
یک بام و دو هوا !؟ (4412499) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۲:۴۴:۰۶
جوانان عزیز ما ماده ای شیمیایی ساخته اند که دوستدار محیط زیست بسیار ارزانتر و کارآمدتر از مالچ نفتی و دوره عمر بسیار زیاد است اما به هر دری زدند به نتیجه نرسیدند.بهتر است مدیران کشور به سراغ آنان بروند و مشکل ریزگردها را برای همیشه حل کنند. (4412507) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۲:۴۷:۳۵
دیپلماسی زیست محیطی شما کجاست؟ (4412516) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۲:۴۸:۵۰
آقا ریزگرد چیه من ربنای شجریان می خوام! (4412521) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۲:۵۸:۴۷
اینجاست که معلوم میشه قدرت دیپلماسی داریم یا نه (4412545) (alef-13)
 
حقیقت جو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۳:۱۵:۳۶
11 سال پیش احداث این سد شروع شده و حالا که میلیاردها خرج ان کرده اند میخواهید جلوی افتتاح ان را بگیرید!!!

روزی که این سد یک طرح روی کاغذ بود باید بفکر پیشگیری از ان میبودید (4412571) (alef-13)
 
Netherlands
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۵:۰۴:۱۷
دقیقا !!!!
طبیعی است الان دیگه ترکیه گوش به حرف احدی نمیدهد. حتی سازمان ملل. (4412834) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۶:۲۸:۴۹
از زمان خاتمی شروع شد (4413004) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۹:۱۲:۰۰
فاحعه وقتی شروع شد که در ایران خودمان سد سازی های بی رویه شروع شد ببنید با سد گتوند چه بلایی بر خوزستان آوردند ولی چون تربیون خوزستانی ها کوچک بود کسی نتوانست جلوگیری کند. حالا تا زمانی که ریزگرد به تهران و مراکز ایران نشیند هیج اقدامی صورت نخواهد گرفت حتی یک هنرمندی هم به اندازه کارتون خوابهای پاریس مطلب نخواهد نوشت (4413267) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۳:۲۳:۵۵
حالا وقت تیکه انداختن به دولت و ضعف آن نیست باید متحدا دولت ایران و عراق و ملت بایستند تا ترکهای... دست از این کارهای خود بردارند... کافیه ایران و عراق ورود کالاهای ترکی را ممنوع کنند دیگه حل میشه... ولی با لبخند حل نمیشه قطعا... (4412583) (alef-13)
 
مصطفي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۳:۲۷:۲۸
فكر مديران كشور ( تمامي دولتها ) رو با اين مسائل پيش پا افتاده زيست محيطي
مشغول نكنيد

انها ساليان سال است كه در گير هر نه روز ، يك بحران هستند!!!!! (4412590) (alef-13)
 
Netherlands
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۳:۴۵:۲۹
"وزیر کشور دولت اردوغان گفته که مگر شما منابع نفتی خود را با ما به اشتراک می‌گذارید که انتظار دارید ما منابع آبی خود را به اشتراک بگذاریم"

خوب , تو اینجور اختلافات باید به مراجع بین المللی روجوع کرد . کار دیگری نمیشود کرد و سریع هم باید اقدام شود چون هر چه از ساخت سد بیشتر بگذارد ترکیه بیشتر مخالفت میکند . (4412625) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۳:۴۸:۰۵
اونوقت میخاهیم با این دیپلماسی جلوی سد سازی بگیریم (4412635) (alef-13)
 
لیلا
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۴:۱۵:۵۶
پیشاپیش ورود میلیونها انسان مهاجر که برای فرار از خشکسالی از غرب ایران و عراق راهی مناطق شهری خواهند شد را به مسوولان خواب کشورم تبریک و تسلیت میگویم.
توییت ترامپ که گفت: چنان خاورمیانه را داغ کنیم تا دیگر کسی آنجا زندگی نکند، خشک کردن هم راهی مناسب جهت داغ کردن این منطقه است. (4412692) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۴:۲۶:۱۲
ما جلوی سد های خودمونو نمیتونیم بگیریم! (4412731) (alef-11)
 
سيدمحمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۴:۵۶:۵۲
اين سد بر روي رودخانه مشترك بين تركيه و عراق است و ديپلماسي ايران به سختي مي‌تونه وارد عمل بشه. اول بايد دولت عراق اقدام كنه تا هم‌زمان ايران هم بتونه اقدام بكنه. چنين اقدامي فعلا و در شرايطي كه عراق درگير داعشه سخت به نظر مي‌رسه. بگذريم كه حالا كه تركيه ميلياردها دلار هزينه كرده بدون پرداخت بخشي از هزينه‌هاش امكان جلوگيري از آب‌گيري نيست. اي سليم آب ز سرچشمه ببند (يعني 11 سال پيش-در زمان دولت خدمت‌گذار)/ كه چو پر شد نتوان بستن جوي (4412814) (alef-11)
 
شهروندجنوب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۴:۵۷:۱۱
ایران وترکیه مسئول نابودی محیط زیست منطقه هستند ترکها همون کاری می کنندکه ایرانی هاسه دهه گذشته شروع کردند.سدسازی بیرویه روی روخانه ها (4412816) (alef-11)
 
خوزستان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۵:۰۳:۰۳
کسی نمی پرسه؟مسئولین محترم چندسدروی سرشاخه های رودخانه های کارون ومارون وکرخه و....درخوزستان احداث کردند؟عاقبت وسرنوشت سدگتوندچه شد؟ترکیه هم بااین منطق حق داره آبهای خودش رومهارکنه. (4412831) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۵:۳۲:۱۶
بهتره به جای کامنتای سیاسی پیگیری این موضوع رو به عنوان یه مطالبه ملی از دولت بخوایم.این مسئله ملیه نه جناحی (4412902) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۵:۳۲:۴۲
حجم آب به این اندازه اکو سیستم ترکیه را تحت تاثیر قرار می دهد در فصل سرما بدلیل آزاد شدن گرمای آب از سرد شدن منطقه جلوگیری می کند در نتیجه در شکل گیری ابر در ارتفاعات کاسته می شود و در بلند مدت تاثیر این پدیده و ده ها پدیده دیگر اکو سیستم آب و هوایی ترکیه را بهم خواهد زد (4412905) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۵:۴۷:۲۲
11 سال پیش که شروع شد شماها در خواب بودید !!! (4412927) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۸:۱۵:۴۵
11 سال پیش درگیر ریزگردها نشده بودیم.

ما مردمی هستیم که تا تهدیدی جلوی چشممان نباشد مقابلش نمی ایستیم.
مثل الان که به خوزستان رسیدگی نمی شود.

اگر مسئولین ساکن خوزستان بودند، ببین چه کمپین ها و تلاش ها و اتحادها که شکل نمی گرفت برای حل مشکل، اما صد حیف...

به هرحال باید فکری کرد وگرنه ما شهرستانی ها که هیچ، اما شما تهرانی های عزیز هم روزی گرفتار سرفه های خشک خواهید شد.

شاید آنروز انصافتان بیشتر شود. (4413159) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۹:۵۰:۴۱
از 84 من یاذمه که گرد و خاک شدید داشتیم در خوزستان (4413347) (alef-11)
 
محسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۵:۵۱:۱۹
از کامنت های دوستان برداشتم از سیاست خارجی یعنی با همه دنیا قطع رابطه کنیم
با ترکیه هم درگیر بشیم؟؟؟؟؟
عملا ما باید با همه کشورهای همسایه درگیر بشیم طبق گفته دوستان سیاست خارجی تهاجمی

ترکیه از اب استفاده میکند برای پیشبرد اهذافش

... (4412936) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۵:۵۲:۲۸
تا وقتی گرد و خاک به تهران نرسه مشکلی پیش نمیاد (4412938) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۶:۱۸:۳۴
ما انتظار داريم دنيا هيچ كاري نكنه تا ما مشكل پيدا نكنيم وقتي ... عاقبت محيط و زيست و اقتصاد سرنوشت بهتري نخواهد داشت (4412982) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۶:۴۲:۰۳
اولویت بی‌خودی که به پرونده هسته‌ای داده شد و توانی که این مساله از دستگاه دیپلماسی کشور ربود، باعث غفلت از مواردی مثل این سد شد. جالبه کار ساخت این سد از سال ۲۰۰۶ شروع شده و تازه چندوقتی است که در کشور ما بدان پرداخته می‌شود. (4413038) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۸:۱۸:۲۱
هسته ای که تکلیفش روشن است.
لازم است و واجب است، به حدی که همه ی دنیا سر داشتنش سر و دست می شکنند.

ما اگر دید بازی داشته باشیم هم هسته ای را می خواهیم و هم هوا را...

حالا که نه هسته ای داریم و نه هوا را!!!! (4413163) (alef-11)
 
Austria
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۲۰:۱۹:۵۱
هسته ای اگر لازم و واجبه چرا سوئیس و ژاپن دارن نیروگاههای هسته ای شون رو تعطیل میکنن؟ (4413398) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۶:۴۶:۱۸
ترکیه حق حاکمیت ملی خودش را اعمال میکند، کسی به ما نمیتواند بگوید سد کتوند را نساز (4413046) (alef-11)
 
عادل
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۷:۰۸:۵۳
خود ما رو رودخانه های منتهی به عراق سد زدیم به ترکیه چطور گیر بدیم (4413076) (alef-11)
 
Italy
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۹:۰۱:۵۳
مغلطه نفرمایید. ترکیه رو به زانو درمیاریم. (4413237) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۹:۳۵:۳۱
نقشه نگاه کن
همه رودها به اروندرود که رودخانه مرزی هستش میریزه
اگر هم سدی زده شده طرحش برای زمان هاشمی و خاتمی بودش (4413320) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۷:۲۲:۳۷
ربطی به دیپلماسی نداره از وقتی انسان یکجا نشبن شد سر آب دعوا داشت کاش بادهایی هم از شرق به غرب می وزید اونوقت دودش تو چشم خودشونم می رفت (4413094) (alef-11)
 
Netherlands
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۷:۳۹:۰۸
اگر ترکیه واقعا مصمم به بهره برداری از این سد باشد کار زیادی از ایران و عراق برنمیآید و برای کنترل و کاهش عواقب آن باید آماده بشوند. (4413116) (alef-11)
 
Italy
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۹:۰۲:۴۰
اگر ما ایرانی ها متحد و مصممم باشیم و اجازه نفوذ مهره های ترکیه را به داخل خودمان ندهیم، ترکیه هیچ کاری نمی تواند بکند. (4413242) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۷:۵۵:۵۷
جالب اينكه خبر مي گويد با يك فاجعه بزرگ زيست محيطي روبرو هستيم ، اما عده اي در حال گوشه و كنايه زدن به دولت خودمان هستند !
انگار كه دولت مي تواند عليه اقدام تركيه درون مرزهايش كاري انجام دهد ،

من نمي فهمم ، اينكه دولت دست اصولگراها باشد يا اصلاح طلبان چه فرقي به حال شما مي كند كه از سال 2006 تا كنون ساكت بوده ايد و حال صدايتان در آمده است ؟ (4413134) (alef-11)
 
Italy
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۹:۰۳:۲۰
معاهده های بین المللی برای این امور وجود دارد و حتماً می توان جلوی این اقدام ترکها را گرفت. (4413245) (alef-11)
 
Turkey
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۸:۱۲:۵۳
آقای درویش گفته اند:
"وزیر کشور دولت اردوغان گفته که مگر شما منابع نفتی خود را با ما به اشتراک می‌گذارید که انتظار دارید ما منابع آبی خود را به اشتراک بگذاریم. او صراحتا گفته است که چون دجله و فرات از کوه‌های مستقر در مرز سیاسی ترکیه سر چشمه می‌گیرد در نتیجه تمام آبهای این دو رود متعلق به ترکیه است. محمد درویش این جمله را مصداق بارز نسل کشی می‌داند"
میشه برای این جملات وزیر ترک منبع بیارید؟ .. (4413153) (alef-11)
 
Austria
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۸:۳۷:۰۹
نتیجه توسعه بی حساب و کتاب و افزابش بی رویه جمعیت در منطقه خاورمیانه، منطقه ای که فقط نفت و گاز دارد و از سایر مواهب طبیعی بی بهره است. با یک کاهش دبی آب از سوی ترکیه، خیلی راحت 3 کشور عراق و سوریه و ایران درگیر بزرگترین مشکلات زیست محیطی شدند. جالبه .. (4413190) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۹:۰۲:۰۴
برای درخواست توقف ساخت این سد میتونید برید به آدرس زیر و نامه رو امضا کنید.به دلایلی که در بالا نوشته شده
https://www.change.org/p/mr-ant%C3%B3nio-guterres-secretary-general-of-the-united-nations-safeguarding-hoor-al-azim-lagoon (4413238) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۹:۰۵:۵۸
خودکرده را تدبیر نیست ما هم در غرب کشور همین کار را با عراقی ها داریم انجام می دهیم آب رودخانه سیروان که به کشور عراق می ریزد با ساخت سد داریان در حال انتقال به داخل کشور هست آب حوزه آبریز سردشت هم که در حال انتقال به دریاچه ارومیه است (4413251) (alef-11)
 
شمس
United States
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۱۹:۴۵:۳۵
سد سازی در یه کشور دیگه چه ربطی به ما داره اگه اینطوری بود اونا هم به خشکاندن دریاچه ارومیه به ما بایستی ایراد میگرفتند. (4413338) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۲۱:۴۳:۳۹
میلیاردها دلار خرج کردن که شما با یه کمپین و دو تا سمینار بهره برداری از سد را لغو کنی؟
چقدر شما ساده اید.
کی پول اون همه ساخت و سازی که 11 سال پیش تا الان انجام شده را میده اون وقت؟ (4413474) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۲۱:۴۹:۱۱
باید ایران و عراق به طور مشترک در دادگاه های بین المللی از کشور ترکیه شکایت کنند و تا اخر انرا پیگیری کنند. واقعیت این است که تهدیدهای عربستان دشمن اصلی ایران نیست دشمن اصلی کشور نابود کردن اقلیم زیستی در ایران و عراق توسط ترکیه است. بهتر است که تیکه انداختن به این دولت و ان دولت را هم فراموش کنیم . چرا که قضیه با زندگی بیش از 50 درصد مردم ایران در ارتباط است. (4413482) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۷ ۰۰:۴۵:۴۶
دوست عزیز ما تو داخل دریاچه ارومیه رو داریم که در صورت خشک شدنش فاجعه ای بزرگ تر رخ خواهد داد، جایی که دست خودمونه کاری نمی تونیم بکنیم وای به حال این که کاری دست خودمون نباشه (4415012) (alef-3)
 
مجيد
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۲۱:۵۷:۴۹
عراق و ايران بهش نفت نفروشن و از مراوده اقتصادي هم امتناع كنن و اكر جواب نداد سد رو ... (4413492) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۲۳:۲۹:۲۲
حدود 12-13 سالی هست که ما خوزستانی ها درگیر این معضل هستیم و حکومت( هیچ کدوم از دولتهای قبل) اقدام قابل توجهی انجام نداد فثط به یک دلیل: ریزگردها به تهران نمیرسیدند .پس باید دعا کنیم به تهران برسند تا چاره ای اندیشیده بشه. (4413598) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۵ ۲۳:۴۹:۲۰
پولهایی که از ایران به یغما رفت صرف فقط کازینوهای ترکیه نشد بلکه صرف آبادانی ترکیه در همه جهات شد.و جنگ آب تازه دارد شروع میشود و ایران بازنده صد در صد این بازی است.ولی کو گوش شنوا؟ا... (4413618) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۱۶ ۰۰:۳۴:۳۶
چرا ایران ،وعراق ،وسوریه از طریق سازمان بین الملل ‌دادگاه لاهه اقدام قانونی نمیکنند؟ چرا ایران از طریق دادگاه لاهه در مورد حق آبهٔ افغانتسان اقدام نمیکند؟ شاید بعلت ،انزاوی ایران در جهان است ‌تعامل ،وتنش زدایی ‌باعث میشود ،ایران وجههٔ خودرا بازیابی کند ،وجزٔ جامعهٔ جهانی شود ،،.. (4413647) (alef-11)
 
سجاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۶ ۰۲:۵۴:۳۱
جالبه در همین کشور خودمون تمام ابهای لرستان رو با تونل برای استانهای دیگه بردن و لرستان و کشاورزی اون رو نابود کردن .اگر ابهای لرستان نبود که خوزستان سالها بود متروکه شده بود (4413721) (alef-11)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۶ ۰۷:۴۶:۱۴
خودمان طرح مهار آب های مرزی داریم و با سرعت بسیار بالا در حال سدسازی در تمام مناطق مرزی کشور هستیم. چطور می توانیم در این زمینه مدعی باشیم؟ (4413791) (alef-11)
 
سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۶ ۱۵:۴۰:۱۸
جالب است سطح اطلاعات ارایه شده در این نوشته، بیشتر از ویکی پدیا نیست. فاجعه سد های ترکیه نیست فاجعه سطح کارشناسی کشور است که می بینیم!

(4414458) (alef-11)
 
حائري ن
Austria
۱۳۹۶-۰۳-۱۶ ۱۵:۵۴:۲۹
شايد يكي از اهداف دخالت وحمايت تركيه از بهم رختن سوريه وعراق هم همين بوده ، كه فعلا نتونن در مقابل اين سدها كاري كنن، بعدش هم كه اب انها دست تركيه وهواي ما هم زير پاي ايشان، وبدين وسيله بتواند قدرت
خود را افزايش دهد! (4414482) (alef-11)
 
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۶ ۲۰:۰۳:۲۱
زیاد به خودتان فشار نیارید و به گردن این دولت و آن دولت نیندازید.مردم ایران در
استفاده بی رویه در مصرف مواد خوراکی و پوشاکی و آب وانرژی ها و... در جهان مقام اول را بخود اختصاص داده اند. اول معایب خودتان را برطرف کنید بعد به دیگران
عیب بگیرید.
جنگ جهانی آینده بر سر آب و محیط زیست خواهد بود . یک لیوان آب درمقابل یک بشکه نفت . (4414731) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۶ ۲۰:۲۴:۴۴
باتلاش بین الملی بایدجلوگیری ازساختن سدبشودوسدکمال اتاتورک هم وضعیت منطقه رابهم ریخت.حالاگازمفتی هم بشون بدید (4414751) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۷ ۰۰:۴۲:۰۶
فقط این دلواپسا رو بزاری چرند بگن ... یه بار نشد این مساله رو فریاد بزنن فقط یه چیزی باشه که دولتو باهاش بکوبن حالا ییست سی باشه نمی دونم توافق باشه یا یه چیز دیگه بقیش مهم نیست ... اتفاقا واس ملت هم دلواپسا مهم نیستن ... ان شا الله با وجود دولتی کاردان که به فکر تامین دردانه های بی سواد نیست این مسایل پیگیری بشه (4415008) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۷ ۱۹:۲۶:۱۱
ما جلو ساخته شدن و آبگیری سد گتوند را توانستیم بگیریم!!؟ (4416782) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.