نظر منتشر شده
۳۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 386474
آقای زنگنه ! به شعار« ما می توانیم» باور دارید یا نه ؟
محمدكاظم انبارلويي /8 شهریور 95
تاریخ انتشار : دوشنبه ۸ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۲۱:۱۶
امروز دانشمندان ايراني در قله‌هاي رفيع علم و فناوري‌هاي جديد، سير و سلوك علمي دارند. زيرساخت‌هاي علمي كشور در طي سال‌هاي پس از انقلاب در دولت‌هاي نهم و دهم جواب داد و در مدت كوتاهي ايران وارد باشگاه هسته‌اي جهان و باشگاه‌هاي نانوتكنولوژي، ليزر، سلول‌هاي بنيادين و... شد.
پيشرفت‌هاي پزشكي ايران به گونه‌اي است كه اگر در گذشته براي كوچك‌ترين عمل جراحي مجبور به اعزام بيمار به خارج بوديم امروز بزرگ‌ترین عمل‌هاي جراحي در تهران و شيراز و شهرهاي بزرگ انجام مي‌شود. ايران امروز قطب بزرگ پزشكي منطقه است. بيمارستان‌هاي ايراني پذيراي بيماران از كشورهاي منطقه حتي از اروپا هستند.
پيشرفت‌هاي هسته‌اي ايران، غرب را به وحشت انداخت. اول از طريق اخلال در تاسيسات هسته‌اي و سپس ترور دانشمندان ما عمل كردند، بعد ديدند ايران به سرعت خود را به سطح كشورهاي پيشرفته رسانده است. بحث تحريم‌هاي فلج‌كننده، مذاكره و بالاخره برجام را پيش كشيدند.
در حوزه دفاعي كه ملت ما در اوايل جنگ نيازمند حتي سيم خاردار بود، امروز به جايي رسيده است كه همه نيازهاي دفاعي خود را برطرف كرده و در جایگاه صادرات صنعت دفاعي قرار داریم. توسعه شهرهاي موشكي لرزه بر اندام دشمن انداخته است، توليد موشك‌هاي كوتاه برد، ميان برد و بلندبرد و بالستيك در كلاس‌هاي مختلف، افتخار صنعت دفاعي كشور در حوزه بازدارندگي است. ساخت كشتي‌هاي نظامي، ناوچه‌ها و قايق‌هاي تندرو و ساخت انواع موشک‌ها و اژدرهاي ساحل به دريا و دريا به دريا امكان مانور قدرت را از ناوگان جنگي غرب در خليج فارس و درياي عمان به ويژه ناوگان آمريكا گرفته است و تفنگداران آمريكا زير چكش ضربه به هنگام دريادلان نيروي دريايي سپاه و ارتش قرار دارند.
ساخت هواپيماهاي نظامي با سرنشين و بدون سرنشين، انواع بالگردها، پيشرفت‌هاي حيرت‌انگيز در جنگ‌هاي الكترونيك و نبردهاي سايبري، ساخت سامانه‌هاي فوق مدرن ضدهوايي و رادارهاي پيشرفته، تنها گوشه‌اي از قدرت و هنرنمايي پيشرفت‌هاي علمي در كشور به مدد دانشمندان مؤمن و دلسوز كشور است. امروز هوش جوانان و استعداد علمي دانشمندان ما ايرانيان زبانزد محافل علمي جهان است. امروز صدها دانشمند ايراني در خارج از كشور در كشورهاي پيشرفته در ساحات فناوري‌هاي نوين علمي در تارك آزمايشگاه‌ها و مؤسسات تحقيقي جهان مي‌درخشند و صدها نوآوري روزانه دارند.
امام (ره) براساس همين توانايي‌ها اکسیر فهم و ادراک «ما مي‌توانيم» را در رگ‌هاي غيرت ما ايرانيان تزريق كرد و امروز ما شاهد پيروزي‌هاي شگفت‌انگيز در عرصه‌های علم و عمل هستيم. اين پيروزي‌هاي علمي اغلب در صنعت و رشته‌هايي است كه ما سه دهه يا دو دهه اخير به آن ورود كرده‌ايم و ركوردهاي علمي شايسته به جا گذاشته‌ایم. در این میان، يك سؤال بي‌پاسخ وجود دارد و آن اينكه ما در صنعت نفت كه بيش از يكصد سال سابقه «اكتشاف»، «توليد» و «پالايش» داريم چرا امروز نيازمند قرارداد با شركت‌هاي حقه‌باز غربي براي توسعه صنعت هستیم؟ سؤال دیگر اینکه با این همه سابقه و استعداد علمی و صنعتی، چرا پس از یکصد سال تجربه نفتی هنوز بنزین وارد می‌کنیم؟!
آخرين‌ روزهاي حكومت پهلوي ملعون ما روزانه ۶ ميليون بشكه توليد نفت داشتيم كه پس از انقلاب آن را به ۴ ميليون بشكه فروكاهيديم. امروز براي توليد ۴ ميليون بشكه چه نيازي به غربي‌ها در خشكي و دريا داريم؟
ما سه شركت عمده توليدكننده نفت در كشور داريم:
۱- شركت ملي نفت مناطق نفت خيز جنوب
۲- شركت نفت فلات قاره
۳- شركت نفت مناطق مركزي
شركت ملي نفت مناطق نفت خيز جنوب ۸۰ درصد نفت كشور را توليد مي‌كند و دو شركت ديگر ۲۰ درصد توليد را در اختيار دارند. سهم شركت‌هاي خارجي در اكتشاف و توليد، خيلي عمده نيست، پس چرا شركت ملي نفت ننگ پذيرش بستن قرارداد با خارجي را در حوزه نفت مي‌پذيرد؟ ما يكصد سال است صنعت نفت داريم، اما بخشي از بنزين خود را از خارج وارد مي‌كنيم! اين در حالي است كه در اغلب كشورهاي خارجي متخصصان ما قرارداد ساخت پالايشگاه دارند و پالايشگاه مي‌سازيم.
كشورهايي مثل برزيل كه نفتي ندارند و سابقه‌اي در اين صنعت هم ندارند الآن در وسط اقيانوس اطلس در عمق هزارها متر مشغول اكتشاف و توليد نفت هستند، با آنكه در اين صنعت فقط چند دهه است وارد شده‌اند. ما چه طور با يكصد سال سابقه اكتشاف و توليد و پالايش نمي‌توانيم در عمق آب‌های خليج فارس و درياي عمان در حوزه‌هاي مشترك، بدون قرارداد با خارجی‌ها اين كار را انجام دهیم؟ اگر بگوييم توان فني و مهندسي نداريم، اين يك دروغ است. اگر بگوييم سرمايه نداريم، اين هم دروغی بزرگ‌تر است چون بر اساس مكانيزم‌هاي پيچيده بودجه كل كشور همه ساله نيمي از درآمد نفت کشور به شركت ملي نفت تعلق دارد. اين يك ادعا نيست، گزارش تفريغ بودجه برخي سال‌هاي اخير پرده از اين معما برداشته است.
اگر نيمي از اين امتيازاتي كه در قراردادهاي نفتي، سخاوتمندانه به خارجی‌ها داده مي‌شود، به شركت‌هاي ايراني داده شود، نفت را از عمق درياي عمان و خليج فارس در سفره‌هاي مشترك در كوتاه‌ترين وقت ممكن تحويل وزارت نفت مي‌دهند به گونه‌اي كه نه مفسده كرسنت و نه سوء جریانات مالی مرتبط با استات اويل گریبانگیر مالیه عمومی کشور گردد.
حال سؤالي كه مطرح است این است؛ چرا اين كار را نمي‌كنند؟ پاسخ اين است؛ در گذشته يك تصور زبونانه «ما نمی توانیم» پشت اين قضيه بود و آن اينكه نفت فقط يك كالاي اقتصادي نيست، يك سلاح ديپلماتيك و نهايتاً سياسي و امنيتي هم هست. وقتی ما غربي‌ها را در اكتشاف و توليد شريك مي‌كنيم، در حقيقت آن‌ها را شريك دارایی‌های خود، و خود را شریک دارایی‌های آن‌ها كرده‌ايم. لذا اگر دولت‌هايشان بخواهند از نظر امنيتي به ما فشار بياورند، آن‌ها هم آسیب اقتصادی می‌بینند، لذا پيشاپيش جلوي اين فشار را مي‌گيریم. خاصيت اين قراردادها نوعی امان نامه برای مصون ماندن از تجاوز نظامی تلقی می‌شود. اين نظريه صرف نظر از درستی یا نادرستی آن، رویکردی ضد ملی است چون امتحان خود را در تحريم‌هاي نفتي نشان داد.
با یک اشاره آمريكا و غرب در مدت كوتاهي تمام شركت‌هايي كه با ما قرارداد داشتند بساط خود را بر خلاف تعهدات پیمان خود بدون پرداخت یک دلار جریمه، جمع كردند و رفتند، البته ضرر هم کردند. حالا كه مي‌خواهند برگردند آن‌ها دنبال شيرين كردن متن قراردادها برای جبران ضررها هستند. آنچه امروز به عنوان شرايط عمومي، ساختار و الگوي قراردادهاي بالادستي نفت و گاز جنجال به پا كرده و اعتراض همه منتقدين را برانگیخته است و متاسفانه وزير نفت گوش شنوايي براي آن ندارد، همين شيرين كردن بهره غربي‌ها از قِبَل این نوع قراردادهاست، که مغایر با اساس و اصل ما می‌توانیم و قواعد اقتصاد مقاومتی می‌باشد.
تا کنون هيچ نهاد نظارتي يك نمونه از قرارداد نفتي و گازي را چه در گذشته و چه در حال حاضر در دست بررسی نداشته، یکی از علل آن محرمانه بودن قراردادهاست.
مفسده استات اويل وقتي در خارج افشا شد تازه نهادهاي قضائي و نظارتي بیدار شدند و البته كاري هم نكردند. قراردادهاي نفتي كه جنجال به پا کرده، قوانين و مقررات مالي، محاسباتي و دقت‌هاي حقوقي را ناديده گرفته است و به قول معاون اول ۱۵۰ ايراد به آن وارد بود كه برطرف كرديم، که برطرف نکردند! حتی ویرایش شده فعلی آن، همه قوانین و مقررات کشور را دور می‌زند.
به هر حال امروز هيچ توجيهي وجود ندارد با توجه به توان فني و مهندسي وزارت نفت و توان مالي و سرمايه‌اي وزارت نفت كه سومين شركت بزرگ نفتي جهان است ما قراردادي با كشورهايي ببنديم كه ۵۰ سال هم نيست كه روي صفحه جغرافياي جهان نام آن‌ها نقش بسته است. ما از قرارداد كرسنت يك ضربه حيثيتي و مالي از شیخ جعفر اماراتی خورديم كه از آمريكا و انگليس نخورديم. ننگ اين قرارداد در تاريخ نفت ما همانند قرارداد دارسي، گس كلشائيان و قرارداد با كنسرسيوم بعد از كودتاي ۲۸ مرداد و... باقي خواهد ماند.
راستی چرا وزارت نفت حاضر نیست با تکیه بر قانون «حد اکثر استفاده از توان فنی و مهندسی تولیدی و صنعتی و اجرایی کشور در اجرای پروژه ها و...» مصوب ۲۲/۱۲/۱۳۷۵ قید قرارداد عمومی نفتی با اجانب را بزند و به نیروها و امکانات و سرمایه‌های داخل تکیه کند؟ این سؤالی است که بعد از انقلاب در حوزه نفت، بی پاسخ مانده است.
۱۳۹۵/۰۹/۰۳ ۱۵:۴۸
 
۱۳۹۵/۰۸/۲۹ ۱۱:۰۰
 
۱۳۹۵/۰۸/۱۷ ۲۱:۴۹
 
۱۳۹۵/۰۸/۱۰ ۱۳:۵۳
 
۱۳۹۵/۰۷/۱۸ ۱۸:۲۵
 
۱۳۹۵/۰۷/۱۷ ۱۲:۲۸
 
۱۳۹۵/۰۷/۱۴ ۱۱:۱۶
 
۱۳۹۵/۰۷/۱۲ ۱۵:۱۱
 
۱۳۹۵/۰۶/۲۴ ۱۲:۴۴
 
۱۳۹۵/۰۶/۰۱ ۱۰:۳۴
 
 
کلمات کلیدی : قراردادهای جدید نفتی+دارسی+ipc
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۸ ۲۱:۳۷:۰۱
اگه وزیر معتقده ایرانی ها نمی توانند بهتره اول همه خودش بره کنار یکی از توتال یا شل رو بذاریم وزیر. (3910325) (alef-2)
 
سعید
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۶-۰۹ ۰۷:۵۴:۲۵
توانستن یا نتوانستن نسبی هست، شما میتونی 60 کیلوگرم رو به فرض بلند کنی، قهرمان المپیک 260 کیلوگرم. شما نمیتوانی 260 کیلوگرم رو بلند کنی. همینکه بفهمیم بعضی کارها را نمیتوانیم یعنی در نقطه صفر قرار گرفتیم و به سمت 1 در حال حرکتیم. و گرنه به قول ابن یمین:

آن کس که نداند و نداند که نداند، در جهل مرکب ابد الدهر بماند

حکایت ما هست و تکنولوژی بسیار پیشرفته نفت و گاز که سالهاست با شعار میتوانیم درجا میزنیم و سرمایه ملی هدر میدیم و جیب دلالها و همچنین قطریها و عربستانیها رو پر میکنیم (3910686) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۸ ۲۱:۳۸:۱۴
من به شعار ما میتوانیم اعتقاد ندارم!!!!
درحالیکه شیوه شهرسازی فعلی ما در دنیا منسوخ شده همچنان مسئولین شهری به اجرای طرحهای 40سال پیش مخصوصا در شهرهای کوچک اعتقاد جدی دارند همین اثبات میکند اگر کار به خودمان واگذار شود نمیتوانیم
سایت الف حذف نکن لطفا (3910327) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۸ ۲۱:۴۷:۴۹
اگر وزیر نفت بنا به گفته روزنامه‌های زنجیره‌ای توانسته نمایندگان مجلس را در جلسه غیرعلنی متقاعد یا به قول دولتی‌ها آچمز کند چرا این کار را در حضور مردم نمی‌تواند انجام بدهد و همواره قصد خاموش کردن صدای منتقدان را دارد. (3910338) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۸ ۲۱:۴۸:۰۹
ظاهرا سکوت جناب نعمت‌زاده وزیر صنعت در مقابل تهدید آقای ترکان چنان کارساز بود که جناب زنگنه نیز با این ترفند قصد دارد با ارعاب منتقدین قراردادهای نفتی همان کند که در ماجراهای کرسنت و استات اویل و... کرد حفظ منافع ملی و مبارزه با فساد در دستگاه‌ها ایجاب می‌کند که اگر ایشان از هر گونه فساد و تخلف افراد و جریان‌ها مطلع‌اند طبق وظیفه شرعی و قانونی به مسئولین مربوط گزارش دهد. بدیهی است هر گونه قصور و تسامح و تساهل در این زمینه به منزله معاونت در جرم تلقی خواهد شد و در غیر این صورت نیز باید پاسخگوی اتهام‌زنی خویش به منتقدان و تشویش اذهان عمومی باشند. (3910340) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۸ ۲۱:۴۸:۴۶
با توجه به سخنان رئیس‌جمهور که هیچ وزیری در برابر هیچ فشاری کوتاه نیاید و عقب‌نشینی نکند، لازم است مسئولین شرکت نفت در برابر فشارهای شیطان بزرگ و انگلیس خبیث و سایر شیاطین کوچک و بزرگ کوتاه نیایند و پای قراردادهای ننگین نفتی را که بوی دوره استعمار را می‌دهد امضا نکنند و کشور را ده‌ها سال به عقب برنگردانند. (3910342) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۹ ۰۷:۳۲:۱۹
عزیزم صحبت رییس جمهور شامل داخلی ها می باشد وگرنه در برابرخارجی فروتنی لازم است (3910658) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۸ ۲۱:۴۹:۰۱
کارنامه نفتی آقای زنگنه در دوران اصلاحات را وقتی مطالعه کردم پی بردم که ایشان تخصص فوق‌العاده‌ای در دادن امتیاز به طرف خارجی و وارد کردن ضرر به صنعت ملی و مردم دارند! مجلس این‌بار باید هوشیار باشد تا در این وضع بد معیشت مردم، بیشتر از این چوب بی‌تدبیری مسئولان را نخورند. (3910343) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۳۰ ۱۸:۲۹:۳۲
کارنامش چند صفحه بود و شماچند صفحشو خوندی؟ (4023805) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۸ ۲۱:۴۹:۱۳
اگر وزیر نفت به فکر برچسب زدن به افراد خیالی است که کاری نمی‌توان کرد ولی اگر افراد واقعی مشغول دست‌اندازی به صنعت نفت هستند، چرا وزیر محترم تا به امروز سکوت کرده بودند؟ پس خطای آقای وزیر کمتر از افراد متخلف نیست. هرچند در دوران اصلاحات آن موقع هم شاهکارهای زیادی داشتند! (3910344) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۶-۰۸ ۲۱:۵۶:۱۰
چطور انتظار آقای زنگنه به ما میتوانیم اعتقاد داشته باشد ؟؟ !!!!!!!!!

از کوزه برون همان طراود که در اوست . (3910353) (alef-2)
 
Seychelles
۱۳۹۵-۰۶-۰۸ ۲۲:۵۶:۵۹
بله ما خیلی کارها رو میتوانیم انجام بدیم ولی دیر و با هزینه بالا! (3910426) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۹ ۰۶:۴۱:۰۷
بعلاوه اینکه در معاملات بزرگ و پرپول بحث رانت و اختلاس و رشوه ، بی نظمی و عدم مدیریت صحیح، عدم نظارت ، عدم پرسش و پاسخگویی به میزان فراوان هم وجود دارد. (3910643) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۶-۰۸ ۲۲:۵۶:۵۹
من کاملا قبول دارم، این یک شعار هست، فقط یک شعار، اگر میتونستیم بعد از 37 سال هنوز وابسته به شرکت های بین المللی نبودیم. تا وقتی مدیرانی داریم که به جای فکر و پیشرفت دنبال گرفتن حقوق نجومی، وام بدون بهره، حق تفریح فرزندان، وام لپ تاپ، وام مسکن و ... هستن، ما میتوانیم صرفا یک شعار باقی می ماند. (3910427) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۸ ۲۳:۰۵:۰۸
سلام علیکم، انصافاً فرمایشات جنابعالی آمیخته با شعار است. اینکه دل خوش کنیم به شعار ما میتوانیم در حالی که در بسیاری موارد وابستگی عمیق داریم، دردی را دوا نمیکند. خودمان را فریب ندهیم. همان قدر که احساس ضعف و ناتوانی بد است، اعتماد به نفس بی محتوا نیز خطرناک است. (3910433) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۸ ۲۳:۰۵:۳۷
ما میتوانیم ولی وقت نداریم
منایع مشترک داره تماما توسط کشورهای عربی تخلیه میشه و ما تا بیایم بتوانیم ،چیزی برامون نمیمونه و کلاه گشادی سرمون میره (3910434) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۸ ۲۳:۴۱:۴۳
قطر و عمارات و عربستان منابع مشترک را جارو کردند و رفتند! (3910490) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۸ ۲۳:۴۶:۲۹
تقریبا درست میگید. ولی یه بحث دیگه اینه که پول کافی هم نداریم. البته کار بیژن زنگنه انتقادات زیادی وارده ولی میشه که هم با خارجی ها کار کرد و هم طرح های داخلی رو پیش برد. در شرایط حال حاضر فکر نکنم تداخلی با هم داشته باشن. یکی از مشکلات مدیریتی زنگنه اینه که کلا کار شرکت های داخلی رو خیلی قبول نداره ولی اگه الان این شرکت ها تقویت نشن این عقب افتادگی تاریخی روز به روز بدتر خواهد شد. به عنوان کسی که با این صنعت ارتباط داره بگم که امیدوارم سال اخر بیژن زنگنه باشه. (3910500) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۹ ۰۶:۴۳:۲۳
بعضی شرکتهای داخلی مخصوصا آنهایی که قدرتی دارند و به سازمانی متصل هستند ، کار بلد نیستند بلکه بیشتر دلال تشریف دارند (3910644) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۹ ۰۱:۱۶:۴۱
خب مگه قبلا شرکتهای خارجی قرار نبود که برامون کاری کنن که بتونیم از چاه های مشترک برداشت کنیم؟؟؟؟

اتفاقا وضعیت فعلی ما به خاطر اعتماد اون زمانمون به خارجی هاست. وقتی چیزی بومی نباشه همین میشه که سرمون کلاه میذارن (3910574) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۹ ۰۷:۳۴:۵۰
دوست عزیزشما یک تحقیق بکن فکر کردی توتال و شل و انی میاد در میادین پر ریسک و مشترک سرمایه گذاری کنه؟ نه عزیز
فقط میادین مستقل و خشک، این صحبت ها هم فقط توجیه قراردادهاست.
در ضمن بالفرض هم میادین مشترک باشه بنظرت توتال که در قطر هم کار میکنه این وسط به نفع ایرانه یا قطر؟ (3910661) (alef-11)
 
مهندس جنت شهري
۱۳۹۵-۰۶-۰۸ ۲۳:۱۲:۰۶
جناب انبارلويي...مهندس زنگنه به شعار ما ميتوانيم اعتقاد ندارد ايشان به عمل ما ميتوانيم اعتقاد دارد... (3910448) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۸ ۲۳:۴۱:۱۲
اگر ما به خوبی اونا میتونستیم الآن بیشتر منابع گاز رو ما برداشت می کردیم نه قطر (3910489) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۹ ۰۱:۱۷:۴۳
اگر از اول به داخلی ها اعتماد میشد الان بیشتر از اونها برداشت میکردیم

مگه شرکت های خارجی قرار نبود که برای ایران چاه بزنن و به استخراج کمک کنن (3910576) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۹ ۰۰:۱۷:۵۷
متاسفانه ما به شدت درگیر شعار زدگی شده ایم. بی تردید ملت ما، دانشمندان و متخصصان ما از دیگر ملت ها کم ندارند ولی دانش و فناوری نیاز به حوزه وسیعی از پیشرفت های مختلف دارد. فرض کنید که ما وقتی یک هواپیما را بخواهیم بسازیم هم باید قطعات الکترونیکی آن اعم از مدارات و تراشه های پیشرفته را تولید کنیم و هم قطعات سوپرآلیاژ موتور و سبک بدنه و نیز در اویونیک و طراحی دست بالایی را پیدا کرده باشیم. ما هم از خدا می خواهیم که در همه زمینه ها پیشروی کنیم اما اولا در دنیای کنونی کسی به دنبال آن نیست که همه چیز را خودش بسازد چون اقتصاد نقش حیاتی دارد و ثانیا اگر غیر ممکن نباشد، بسیار سخت و طولانی و غیر اصولی به شمار می رود. شما صرفا وضع خودروی داخلی را در نظر بگیرید که وقتی تحریم ها شدت پیدا کرد متوجه شدیم چه حجم زیادی از آن وارداتیست، حالا اگر قطعه را کامل وارد نمی کردند، مواد اولیه و دستگاه های خط تولید خارجی بودند. اینهایی که در این متن گفته شده در حقیقت آرزوهایی است که هر ایرانی دوست دارد محقق شود ولی اگر از این شعارهای پر طمطرق بگذریم و فقط یک محصول آن هم به سادگی سمند را تحلیل کنیم که چه قطعاتی از آن، با چه مواد اولیه ای و چه دستگاه هایی ساخته می شود، آنگاه جناب انبارلویی خواهند دانست که به عمل کار برآید، به سخن دانی نیست. (3910531) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۹ ۰۰:۵۴:۲۲
10سال هست که اکثر پروژههای نفتی و گازی دست شرکتهای داخلی است.
الان شرکتهای داخلی بخاطر نداشتن رقیب مثل ایران خودرو شدن و یاعث عقب ماندگی ما در ظرفیت تولید شدن. (3910558) (alef-3)
 
بهداد
Germany
۱۳۹۵-۰۶-۰۹ ۰۱:۲۵:۵۹
ما که نفهمیدیم کی تو این دولت درست کار میکند.وزیر ورزش بااین نتایج .وزیر صنعت با پتروشیمی. وزیر خارجه با نامه نگاری.وزیر دادگستری با بی جوابی.وزیر نفت با پنهان کاری.وزیر ارشاد با عقب نشینی.مدیران با دریافتهای نجومی.رییس دولت هم فقط وعده.آقایان شما کا اینکاره نبودین مجبور بودین اینهمه قول بدین.عجبا. (3910584) (alef-11)
 
نادری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۹ ۰۱:۳۸:۵۸
ما میتوانیم اما باید دید به چه قیمتی و با صرف چه هزینه ای . باید به توانایی های جوانان و دانشمندان اعتماد کرده و بها بدهیم اما شعار زده و متوهم نباشیم . باید قبول کنیم بسیاری از زیرساختهای صنعتی در کشور ضعیف هستند و ما در جزیره تنها و دور از علم و صنعت دنیا پیشرفتهای عجیب و غریب نخواهیم کرد . نمیدانم قبول کردن این موضوع برای عزیزان شعار زده چقدر سخت است . مثلا در استفاده از تکنولوژی های مخابراتی و ارتباطی دیتا که الان همه داریم استفاده کرده و در این فضای مجازی بحث میکنیم در حالیکه توان تولید یک آی سی که هیچ حتی یک ترانزیستور را نداریم باید صبر کنیم و از آی تی عقب بمانیم تا بتوانیم از اول آی سی و قطعات الکترونیک را بسازیم و بعد روتر و سوئیچ و امثالهم و در نهایت از آی تی و مخابرات استفاده کنیم و از سود عظیمی که عاید مخابرات میشود و پیشرفت در زمینه نرم افزار صرفنظر کنیم تا بتوانیم سخت افزار را تولید کنیم ؟ عقل سلیم این را نمیپذیرد .
زمانی که صحبت از هسته ای میکنید آیا تولید نیروگاه هسته ای با این هزینه و مشارکت روسها اگر هدف تولید برق بوده واقعا به صرفه بوده و چقدر برق به کشور داده ؟
پروژه ساخت هواپیمای مسافربری که با مشارکت با کشورهای استقلال یافته از شوروی کلید خورد پس از صرف هزینه هنگفت و سقوط آن هواپیما به کجا رسید .

زمانی که صحبت از تولید علم در کشور میشود باید توجه داشت بین نوشتن مقاله های علمی در مجلات معتبر که عمدتا برای بالا بردن رزومه استادان و دانشجویان میباشد تا پیاده سازیهای فنی و اقتصادی به دلیل ضعیف بودن زیرساختها فاصله است .
البته در قراردادهای نفتی با این تفاسیری که فرمودید چرا برداشت قطر از ایران بیشتر است مگر بعد از رفتن غربیها متخصصان با تمام توان کار نکردند و معلوم شد بسیاری از پروژه ها و فازهایی که افتتاح میشد واقعی نبوده .

اینکه در قرادادها موظب باشیم کلاه سر ما نرود صحبت درستی است اما اینکه بگوییم چون غربیها متقلب هستن باید صنعت نفت را فرسوده نگه داریم نیز درست نیست . البته اگر کارشناسان صنعت نفت بدون حب و بغض سیاسی یا ترسیدن از قطع شدن منافعشان در این باره بحث کنند خیلی مفیدتر از حرفهای ما است . (3910590) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۶-۰۹ ۰۳:۲۸:۴۲
خدا رو شکر که این دولت با شعار نمیگرده! (3910621) (alef-3)
 
بهروز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۹ ۰۷:۵۲:۵۱
آقای زنگنه ! به شعار« ما می توانیم» باور دارید یا نه ؟
نه من هم باور ندارم
بعد سی سال هنوز پراید تولید میکنیم در پولشویی رتبه اولیم (بدترین کشور)
هر زمستان مشکل وارونگی و آلودگی هوا داریم
به بحران آب در کشور نزدیک میشویم
منابع طبیعی و جنگلهامون دریاچه ها دشت ها و رو به نابودیست و بیابانزایی رو به افزایش
با نرخ تورم بالا بیکاری بالا

علم دانشمندانی در قله رفیعی که به درد مردم و کار مردم نرسد زنبور بی عسل است فقط ویزویزش برای مردم است (3910684) (alef-11)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۶-۰۹ ۰۸:۱۸:۱۶
باید توجه داشت که تکنولوژی صنعت نفت تماما در دست کارتل های بزرگ است و تمامی کشور هایی که مثل عربستان و امارات و غیره با شدت تمام نفت را استخراج می کنند با حمایت این کارتل ها است. تازه نفت را که با تکنولوژی مثلا داخلی برداشت کنند باید با اشاره این کارتل ها بفروشند و بازار فروش هم دست اونها است. مشکلی که آقای زنگنه دارند هم ریشه خارجی و هم ریشه داخلی داره. ما مثلا می توانیم شبیه اس 300 را بسازیم ولی روسیه یا چین صنعت نفت پیشرفته ای ندارند که به ما کمک برسانند. تازه روسیه و چین چون یکی خود تولید کننده نفت است و ترجیح می دهد که ایران اصلا نفت صادر نکند و دیگری مصرف کنند است و ترجیح می دهد که در رقابت ناسالم عربستان و ایران نفت مفت بخرد لذا به ایران کمک نخواهند کرد. برای توسعه صنعت داخلی نفت باید قطعات و دستگاهها اغلب از کشور های غربی خریداری شود. همانطوری که در بسیاری از صنایع دیگر هم این کار انجام می شود. آیا ...پیشرفت در .. صنایع تماما با دستگاهها و قطعات ایرانی انجام شده است. به نظر من کار دانی در وزارت نفت در مدیریت است نه به مونتاژ دستگاهها و قطعات. این کار ها نیاز به سیاستمداری مسئولان صنعت نفت دارد و نه شروع از صفر. (3910705) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.