نظر منتشر شده
۲۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 405670
ایران در مسیر توسعه (قسمت اول)
چرا اساس اقتصاد، بخش تولید است؟
برزین جعفرتاش، ۳ آبان ۹۵
تاریخ انتشار : دوشنبه ۳ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۳۲

 «کفش ملی که روزگاری بین 9 تا 11 هزار کارگر داشت»

سری مقالات «ایران در مسیر توسعه»، در تلاش است تا با بهره گرفتن از نظرات اندیشمندان حوزه توسعه و اقتصاددانان دگراندیش، به بعضی از سؤالات اصلی پیش روی اقتصاد ایران، پاسخی هرچند مجمل دهد. امید است که آشنایی مخاطبان با چنین دیدگاه‌های کمتر شنیده‌شده‌ای، فضا را برای بحث و گفتگو در خصوص مسائل حیاتی پیش روی توسعه کشور فراهم کند.

موضوع اولین یادداشت، شرح دلایل دیدگاهی است که اساس و بنیان اقتصاد را بخش تولیدی می‌داند. با افزایش سهم خدمات در تولید ناخالص کشورها، بخصوص در کشورهای توسعه‌یافته، این ذهنیت در بین بعضی دانشگاهیان و همچنین دولتمردان پدید آمده که ما در دوران شکوفایی ‌بخش خدمات یا به‌اصطلاح دوران "پساصنعتی" هستیم.

ازاین‌رو استدلال می‌شود که دوران تمرکز بر تولیدات صنعتی گذشته است و بایستی بر بخش خدمات (گردشگری، ترابری و ...) یا دانش‌بنیان (خدمات دانشی یا صادرات محصولات دانش‌بنیان) متمرکز شد. البته این موضوع صرفاً در حد یک ذهنیت باقی نمانده و در بعضی کشورها، توجیه‌گر افول بخش تولیدشده است.

نمونه بارز این موضوع، خروج بسیاری از کارخانه‌‌های باسابقه آمریکایی از خاک این کشور می‌باشد. موضوعی که با توافق‌های آزاد تجاری و تمایل شرکت‌ها به استفاده از ابزار تولید ارزان‌قیمت دیگر کشورها پدید آمده و به  یکی از داغ‌ترین مباحث اولین مناظره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مبدل شد.{اینجا} البته این افول بخش صنعت در آمریکا با توجیهاتی نیز از طرف بعضی اقتصاددانان همراه بود. ازجمله این توجیهات، می‌توان به تقسیم‌کار جهانی جدید و اعتماد به نیروهای آزاد بازار به‌عنوان بهترین تصمیم‌گیرنده اشاره کرد.

این گروه استدلال می‌کردند که کشورهای توسعه‌یافته به دوران پساصنعتی رسیده و بخش تولید اهمیت خود را به بخش خدمات داده است. ازاین‌رو خروج کارخانه‌های تولیدی از کشورهای توسعه‌یافته امری طبیعی در مسیر توسعه آن‌ها محسوب می‌گردد.  تحلیلی که نادرستی آن امروزه تا حد زیادی نمایان شده است.{اینجا} از طرفی در کشور ما ایران هم گه‌ها چنین مباحثی تحت عنوان توسعه بخش خدمات (مانند شعار گردشگری بجای نفت) و اقتصاددانشی (توسعه محصولات دانش‌بنیان) مطرح می‌گردد. در این نوشته قصد داریم نشان دهیم که چرا بخش تولیدی – بخصوص تولید صنعتی - اساس اقتصاد هر کشوری می‌باشد و مسیر رسیدن به توسعه اقتصادی صرفاً با ایجاد یک بخش تولیدی قدرتمند و رقابتی امکان‌پذیر است.
 
1- از منظر تاریخی، مسیر توسعه همواره از فعالیت تولیدی بوده است
آن‌گونه که اقتصاددان نروژی، اریک رینرت در کتاب "چگونه کشورهای غنی، ثروتمند شده و چرا کشورهای فقیر بی‌چیز ماندند" نشان می‌دهد؛ دستاورد استراتژیک ملت‌های ثروتمند در چند قرن گذشته برای ایجاد ثروت و قدرت ملی، داشتن یک بخش تولیدی قدرتمند و باکیفیت بوده است. از طرفی انگلستان در قرن نوزدهم و رشد ایالات‌متحده، آلمان، ژاپن و شوروی در قرن بیستم، تا کشورهای جدیداً صنعتی شده مانند کره، تایوان و حالا چین، کلید کسب ثروت، فعالیت تولیدی بوده است.
 
2- تولید اساس قدرت‌های بزرگ جهانی است
قدرتمندترین ملت‌های جهان آن‌هایی هستند که کنترل فن‌آوری تولید را در دست دارند. منظور این نیست که کارخانه داشته و کالاهای بیشتری تولید می‌کنند، بلکه آن‌ها می‌دانند چگونه ماشین‌‌آلات ساخت کالاها را بسازند. کلید قدرت از این منظر "ابزار تولید" است.

هر جا که ماشین‌های صنعتی ساخته شود، قدرت‌های بزرگ ظهور می‌کند. طبق تحقیقات نویسنده{اینجا}، هشتاد درصد ماشین‌آلات کارخانه‌های تولیدی توسط کشورهایی ساخته می‌شود که به آن‌ها قدرت‌های بزرگ می‌گوییم. ایالات‌متحده تا دهه پنجاه حدود 50 درصد ماشین‌آلات را تولید می‌کرد؛ حالا این نسبت به کمتر از سهم  16% درصدی کشور چین رسیده است.
 
3- تولید مهم‌ترین عامل رشد اقتصادی است
ساخت ماشین‌آلات و توسعه فن‌آوری آن‌ها، از پیش برنده‌های اصلی رشد اقتصادی است. بدون ماشین‌آلات صنعتی، رشد بلندمدت و پایدار امکان‌پذیر نیست. برای مثال رشد انفجاری اینترنت، گوشی‌های هوشمند و مانند آن، تماماً به‌واسطه بخش کوچکی از ماشین‌آلات بخش تولید تحت عنوان تجهیزات ساخت نیمه‌هادی (که خود وابسته به اشکال دیگری از ماشین‌آلات تولیدی است) ممکن شد.

به‌علاوه ‌ماشین‌‌های تولید خود به تولید دستگاه‌ها و ماشین‌آلات دیگر منجر می‌شوند. برای مثال یک قطعه فلزی تولیدشده نه‌تنها ممکن است جزئی از محصول دیگری مانند اتومبیل باشد، بلکه شاید برای ماشین‌آلات تولیدی دیگری هم استفاده گردد. 
 
4- تجارت جهانی بر اساس کالا است و نه خدمات
 یک کشور نمی‌تواند در ازای تمام کالای مورد نیازش، خدمات ارائه کند (مثبت شدن تراز تجاری).

طبق گزارش WTO، 80% تجارت جهانی بین کشورها تجارت کالاست. این بدین معنی است که تنها 20% تجارت جهانی خدمات است. این درصدها در خصوص آمریکا هم که به اصطلاح در دوران پساصنعتی قرار گرفته صادق است. در واقع حتی بدون تعدیل تورم، تراز منفی تجاری کالا در ایالات متحده، بین سال‌های 2000 تا 2010 حدود 7 هزار میلیارد دلار بود. اگر در مبالغه‌آمیزترین حالت، یک کشور صرفاً بخش خدمات داشته باشد، کشور فقیری خواهد بود، چراکه نمی‌تواند خدماتش را در مقابل کالای مورد نیازش مبادله کند؛ ارزش پولش بسیار کم خواهد بود. دلار هم در بلندمدت با مشکل روبرو خواهد شد، درواقع دوران پساصنعتی، همان دوران پیشاصنعتی است که آینده روشنی برای کشور نمیتوان متصور بود.
 
5- بخش خدمات وابسته به کالاهای تولیدی است
در بیشتر موارد خدمات، انجام عملی در رابطه با کالاهای تولیدی است. شما نمی‌توانید تجربه استفاده از چیزی را صادر کنید. خرده و عمده‌فروشی که یازده درصد اقتصاد آمریکا را تشکیل می‌دهد، عمل خریدوفروش کالاهای تولیدی است. بازار مسکن هم که 13 درصد اقتصاد را شامل می‌شود، به همین منوال عمل خریدوفروش یک کالای واقعی یعنی یک ساختمان است. حتی بخش خدمات بهداشت و سلامت هم که شامل 8 درصد اقتصاد می‌شود، عمل استفاده از ابزار پزشکی و دارویی است (اینجا).

بازار مالی هم که هدایت منابع مازاد به بخش‌های غیرمالی اقتصاد است، این بدان معنی است که حتی بازار مالی هم به‌طور غیرمستقیم وابسته به بخش تولیدی است. برای جمع‌بندی می‌توان ادعا نمود که سلامت یک اقتصاد یقیناً درگرو وجود یک بخش تولیدی سالم است.
 
6- تولید یعنی خلق شغل
بیشتر مشاغل، مستقیم یا غیرمستقیم وابسته به بخش تولید می‌باشند. در سال 2005، بخش تولیدی ژاپن شامل 20.2 درصد اقتصاد این کشور می‌شد، در آلمان 23.2 درصد و در آمریکا 13.4 درصد. به استناد همین آمار،{اینجا} اگر بخش تولیدی آمریکا به‌اندازه بخش تولیدی ژاپن بود، این کشور دارای 7 میلیون شغل باکیفیت بالا، پایدار و با حقوق مناسب می‌شد. اگر نسبت بخش تولید به‌اندازه کشور آلمان بود، آمریکا ده میلیون شغل بیشتر داشت.

طبق گزارش موسسه سیاست اقتصادی،{اینجا} هر شغل تولیدی تقریباً از سه شغل دیگر در اقتصاد حمایت می‌کند. این موضوع با توجه به پنج دلیلی که در بالا ذکر شد منطقی به نظر می‌رسد.
 
این‌ها شش دلیل مشخص برای در اولویت قرار گرفتن توسعه و تقویت بخش تولیدی کشور است. و البته اگر بخواهیم دقیق‌تر بگوییم، توسعه و تمرکز بر بخش تولید صنعتی با فن‌آوری بالا که توانایی رقابت در سطح جهانی را دارد، کلید توسعه پایدار اقتصادی است. همچنین لازم به ذکر است که این نوشته درصدد کم‌اهمیت جلوه دادن بخش خدمات و دیگربخش‌های غیرتولید صنعتی نیست، بلکه شرح چرایی جایگاه محوری و ویژه بخش تولید در مسیر توسعه اقتصادی کشورها مدنظر بود.

خلاصه اینکه با توجه به دلایل فوق و شواهد تاریخی، پیوستن کشورمان ایران به کشورهای توسعه یافته اقتصادی بدون تقویت و توسعه یک بخش تولیدی قدرتمند امکان‌پذیر نیست. از اینرو تنها زمانی میتوان آینده روشنی برای اقتصاد کشور متصور بود که اجماعی در حاکمیت به منظور توجه ویژه و جدی به بخش تولیدی اقتصاد کشور پدید آید.

 
  پی نوشت: در نوشتن بخش زیادی از این یادداشت از نوشته موسسه روزولت استفاده شده است. (اینجا)
 
*تحلیلگر اندیشکده مطالعات حاکمیت و سیاستگذاری
 
کلمات کلیدی : تولید داخلی+صنعت
 
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۰۳ ۰۸:۵۲:۴۷
یادمون نره همین چین و کره جنوبی و سایر کشورهای شرق دور همچون مالزی و یا ویتنام رو آمریکا و غرب صنعتی کردند چرا که این کشورهای فقیر با تعامل و آمیزش با قوانین جهانی و معیارهای لیبرالیسم غرب توانستند سرمایه و تکنولوژی غرب رو به داخل کشورهایشان بکشانند چیزی که سیاستهای کلان کشور ما فاقد و در واقع علیه آن است. بی ثباتیهای اقتصادی و سیاسی داخل کشور هم که بماند! بی در و پیکری ورودیهای کشور و قاچاق میلیارد دلاری کالا در سال هم بماند ! پولشویی و رانت خواریهای اقتصادی هم بماند! عدم شفافیت عمدی در حوزه سهام و بورس هم بماند! در کل با توجه به این نا به سامانیها و ناهنجاریهای اقتصادی که تنها دلیل آن حکومت داخلی اعم از دولت رسمی و دولتهای در سایه ی موازی کشور است آینده روشنی در جهت توسعه و رشد و پیشرفت برای کشور ما متصور نخواهد بود. (3985037) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۰۳ ۱۰:۲۴:۵۳
الان خیال نکن اگر با اوناهاا خوب بودیم مشکلمون حل بود
نه
چون بعد از برجام هم اونا ول کن نیستند
مگه چین نیست که با آمریکا درافتاده اما سیاست های ضد فساد آون باعث پیشرفتش شده
کلید دست غرب نیست
در اعتنایی خودمان به تولید داخله (3985196) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۳ ۱۱:۱۹:۲۲
بزرگترین خریدار محصولات چین همین آمریکاس اخوی (3985327) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۳ ۱۵:۱۱:۲۶
خود چین از الگو های اقتصاد غربی استفاده می کنه!
مقایسه کنید با صنعت کشور هایی که شعار محور می خواهند از دنیا فاصله بگیرند:
1.ایران
2. کوبا
3. کره شمالی
4. ونزوئلا!
همین صنعتی هم که ایران به صورت لنگان لنگان دارد از دهه 40-50 به ارمغان مانده! ( که ان هم بر پایه تئوری های غربی بود)
نمی دانم چرا یک عده همواره تلاش دارند بگویند غرب از بالا تا پایین بد است! هم خوبی دارد هم بدی! گفتند ادب از که اموختی گفت بی ادبان! از قسمت خوب غرب مثل همین چین می توانیم استفاده کنیم!
لطفا جان هر کی دوست داری سانسور نکن ! تا کی می خواهید از واقعیت فرار کنید ؟! (3985758) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۰۳ ۱۱:۲۳:۳۵
با دزدی های کلان مسولان و رابطه و پارتی بازی آنها بین خود و گران فروشی چهار برابری دلار که توان قدرت خرید مردم را به کل گرفته مسائل بعدی بعد از خانه اول که برجام بود هست، چین. با آمریکا در سیاست در هیچ کجا در نیفتاده بلکه به ملایمت رفتار می کند (3985334) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۳ ۱۲:۳۲:۵۹
سال 1979 بعد از ژاپن کشور دوم آسیا تو اقتصاد و صنعت کدوم کشور بود؟ ایران و هند بطور مساوی دوم بودن (3985471) (alef-3)
 
جواد
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۰۳ ۰۹:۰۲:۵۹
اقتصاد کشور ما از دو عارضه جدی رنج می برد

1- واردات کالای قاچاق

2 - عدم حمایت بانکها از تولید کننده

همانطوریکه مستحضرید و توسط مسئولین محترم نیز به کرات بیان شده سالیانه در حدود 25 میلیارد دلار کالای قاچاق از مبادی رسمی و بخش ناچیزی از آن از مبادی غیر رسمی وارد کشور می شود و اینکه چه کسانی و چگونه این قدرت را پیدا کرده اند که به راحتی این حجم از کالا را وارد کشور می کنند و چرا دولت و قوای انتظامی توان مقابله با این مافیا را ندارد خود بحث دیگریست . اما این حجم از واردات کالا برای کشور ما پدر اقتصادی را که می خواهد از تولید داخلی حمایت کند در می آورد و مادامیکه برای این منظور چاره ای اندیشیده نشود مباحث دیگر بی فایده خواهند بود .

به دلیل اینکه نرخ تسهیلات بانکها برای تولید کننده بالاست و تولید کننده داخلی نمی تواند در مقابل نرخ تمام شده کالای خود با کالای مشابه خارجی قاچاق رقابت کند بناچار از گردونه خارج می شود و این دلیلی بر آن می شود تا کمتر کسی ریسک سرمایه گذاری را بپذیرد و وارد میدانی شود که نتیجه فعالیت در آن کاملا مشخص است و بهترین راه گذاشتن سرمایه خود نزد بانکها و گرفتن سود سپرده است .

باز هم تاکید می کنم واردات 25 میلیارد کالای قاچاق به کشور در سال پدر اقتصاد ما را در خواهد آورد و مبارزه با کالای قاچاق در داخل مغازه ها یه خیمه شب بازیست . مبادی را اگر توان دارید ببندید . (3985050) (alef-13)
 
عماد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۳ ۱۰:۰۴:۰۸
این مقاله دارد به ملتی که عادت کرده با فروش سرمایه مایحتاج خودش را تامین کند تذکر بدهد که آقا ، همانقدر که مصرف میکنی باید تولید هم داشته باشی !
یعنی بدیهی ترین مطلب معاش و زندگی باید با مقاله توضیح داده شود! (3985147) (alef-13)
 
۱۳۹۵-۰۸-۰۳ ۱۰:۲۸:۳۶
همه این کارخانه ها خصوصی بودن بعد که دولتی شدند نابود شدند ! (3985208) (alef-11)
 
سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۳ ۱۰:۳۱:۴۹
چی بگم والله.
شما مساله ای را طرح کرده اید که به جای پاسخ به آن، فقط قضاوت خودتان را تحمیل کردید.

بالاخره کارخانه ها به کشورهای توسعه نیافته مهاجرت داده شده اند یا نه؟ (3985217) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۳ ۱۱:۰۶:۵۴
مقاله خوبی بود. در دهه چهل در ایران تولید و سرمایه داری ملی شکل گرفته بود . متاسفانه پس از انقلاب .....ی با شعار های خام عدالت و ضدیت با سرمایه داری اسیب بزرگی به صنعت و تولید زد. برندهایی مانند کفش ملی و بلا و وین- مینو - ایران ناسیونال- ارج- داروگر و... همه مال آن دوران طلایی هستند (3985291) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۳ ۱۲:۳۵:۱۹
نساجی مازندران با 8000 هزار نیروی کار و صادرات به اروپا
جوراب استار لایت با صادرات به بسیاری از کشورها از جمله اروپا
کارخانجات آزمایش پارس با تولید محصولات روز جهانی
و... (3985482) (alef-11)
 
مهدی
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۰۳ ۱۱:۴۸:۳۴
حالا اگه راست میگید روزنامه های دهه 60 و اوایل دهه 70 را نشون بدید چقدر این به اصطلاح کارشناسان دولتی از بدی تولید که باعث مصرف گرایی بویژه در غرب شده سپس ربطش میدادید به طلاق و فساد و... . حالا تشویق به تولید می کنید؟! (3985381) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۸-۰۳ ۱۲:۵۶:۴۹
نگاه برخی تولید کنندگان و پیمانکاران به تعریف پروژه نوعی غنیمت است یعنی پروژه تعریف میکنند تا بودجه بگیرند و مهمترین قسمت کار هدف یعنی بودجه و پول است
خدمت جایگاهی در سیستم مسابقه کسب پول در کشور دارد و آن درد خدمت بعنوان شعار برای کسب موقعیت و پول است
برخی بازیگران نقش های عرفانی و خاص با اندک پولی به کباره در نقش های ضد فرهنگی در خارج از کشور وارد شدند یا در شبکه های آنطرف مشغول شدند و برخی نیز دو دل بودند و خانواده نگذاشت بروند
اکنون پول، بودجه هدف است و معنویت و ملی گرایی و تاریخ و نقادی و هنر و انفعال و همه و همه وسیله است برای تعریف پروژه و دریافت پول - نمیدانم دقیقا چه شده که دغدغه همه شده پول و حتی در این مسابقه گاهی یکدیگر را له میکنند به مناصب و موقعیت ها به چشم فرصت پول ساز نگاه میکنند
حالا باز دم برخی گرم تولید هم میکنند و ژست هم میگیرند ولی برخی دلال هستند و موقعیت میفروشند متاسفانه همه منفعت طلب شده اند من نمیدانم چرا به خودشون میگن شیعه، دیگه چرا اسم شیعه را بدنام میکنند بنظر من دچار پارادوکس شدید شده اند و به روی مبارک هم نمی آورند چون اگر تفکر کنند از مسابقه عقب می افتند (3985512) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۳ ۱۳:۲۱:۴۲
تولید محرک اقتصاد است ولی تولید با کیفیت وگرنه چوب دوسر نجس می شود یک سر بر باد دادن منابع جهت تولید کالای بی کیفیت و یک سر عدم اقبال خرید و خروج ارز جهت تهیه کالای جایگزین باکیفیت خارجی (3985571) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۳ ۱۳:۳۵:۲۸
چرا اساس اقتصاد بخش توليد است ؟!! .... تيتر بالا
د رسته برادر ! نظرتان عين صوابه ، فرمايشت خيلي هم متين !! اما مخلصتم اساس اقتصاد هم
مي توان به عوامل ديگري چون نخبگان اقتصادي و اقتصاد دانان نخبه و توجه و عنايات ويژه به آن ها ، ، بركناري افراد نا آگاه به اقتصاد كه اداي اقتصاد دانان خبره در مي آورند از مسند شان ... پرورش استعداد هاي نخبه اقتصادي در آموزش و پرورش !! و ديگر عواملي كه در اين كار دخيلند ، و شما خيلي بهتر از اين دعا گو در جريان آن هستيد ! ... مثلاً مثل باروري درست و صحيح ابرها!! ... توجه داشتن به اين نكته كه اقتصاد امروز جهان مثل حلقه هاي زنجير به وصلند و نيز عنايت داشتن به اين نكته كه تعطيلات هفتگي مان چه روزي قرار دهيم كه انطباق بيشتري با اقتصاددنيا داشته باشد و حتي آگاهي كامل مسئولين مربوطه اقتصادي به جهان سياست !!! ووووو ..... (3985586) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۳ ۱۳:۵۵:۰۹
زمانیکه می شود با اختلاس و قاچاق و چک بی محل و کلاه برداری و رانت یک شبه پولدار شد تولید و این حرفها معنی ندارد. (3985628) (alef-13)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۸-۰۳ ۲۱:۴۶:۴۵
نه تنها کفش ملی کارخانه ها یکی پس از دیگری به بخش خصوصی بدون تعهد فروخته شد و آنها نفع خود را نه در تولید بلکه در فروش ماشین آلات و تبدیل کارخانه به زمین دیدند و شد آنچه هست (3986509) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۳ ۲۳:۴۳:۰۳
به تصور مناگر روزی برسد که بانک،بیمه،خودرو سازی و بازنشستگی درست بشه و با متخلفان مانند چین یا شبیه به آن برخورد شود آنوقت نور امید در اقتصاد ایران دیده خواهد شد. (3986688) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۰۴ ۰۹:۱۵:۵۶
یه سوالی سالهاست گوشه ذهن من خونه کرده و داره ذهن من رو میخوره و متاسفانه هیچ جوابی براش پیدا نمیکنم ، میخوام ببینم کسی میتونه جوابم رو بده یا نه؟یه زمانی کارخانجات بسیار مدرن و پویایی مثل همین کفش ملی ، هواپیماسازی اصفهان ، ایران ناسیونال(در بدو تاسیس) و... تو مملکت فعال بودند و جو صنعتی شدن در جامعه ملموس بود اما تعداد فارغ التحصیلان مهندسی حداکثر به تعداد کرسیهای خالی در صنایع یا حتی اندکی کمتر از آن محدود بود تا علاوه بر اینکه سطح آموزشها افت نکند و لطمه ای به صنایع وارد نیاید آن مهندس تازه فارغ التحصیل با بحران بیکاری و مسائل مبتلا به آن مواجه نگردد لیکن طی سالیان اخیر علیرغم اینکه متاسفانه بنا بر مسائل عدیده ای که بر همگان عیان است ظرفیت صنعتی کشور افت ملموسی داشته اما از دیگر سو ظرفیت پذیرش و تربیت مهندسین در انواع و اقسام سیستم های دانشگاهی با شیب بسیار تندی افزایش یافته که نتیجه ای بجز انباشت خیل بیکاران در گروه فارغ التحصیلان فنی و مهندسی و افسرده شدن جوانانی که غالبا انسانهایی کوشا و مستعد بوده اند و شاید اگر درست هدایت میشدند امروز برای خود ارج و قربی دوصد چندان دست و پا کرده بودند و همچنین موج سواری برخی کارفرماهای فرصت طلب برای تضییع حقوق شاغلین در حرف فنی و مهندسی با بکارگیری ابزار تهدید به جایگزینی با متقاضیان پرتعداد تصدی پست شغلی مورد بحث ، نداشته است.بواقع چرایی این موضوع چیست؟؟ (3987073) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۵ ۱۷:۳۴:۴۸
قبل از انقلاب صادرات داشتيم كفش ملي صادر ميشد نساجي ها ري ممتاز مازندران يزد و غيره صادرات داشتيم كارخانه ارج انيوزسال و غيره صادرات داشتيم كاشي ايرانا صادرات داشتيم حالا صادرات نداريم بدليل اينكه ماشين آلات قديمي است و بايد ماشين آلات جديد با تكنولوژي جديد وارد شود تا مشتري خارجي زياد شود و در داخل هم مردم با ميل و رغبت جنس ايراني بخرند بجاي كفش ملي سنگين كفش ژوءكس و كفش كلارك سبك با كيفيت آمده است بجاي كارخانه ارج سامسونگ و ال جي با كيفيت آمده است بجاي نساجي و بافندگي قديمي پارچه هاي تركيه آمده است در بخش صنعت هم ايران صادر كننده مواد اوليه و خام ميباشد مثل نفت گاز سنك وهمچنين صادرات فولاد هم مواد اوليه فولاد هاي آلياژي صادر ميشود و دود و آلاينده اش داخل كشور است براي بهبود صنعت و توليد با كيفيت لازم است تكنولوژي و ماشين آلات جديد وارد شود واردات كشور ايران اقلامي هستند كه در داخل كشور توليد نمشود و اگر هم توليد شود كيفيت ندارد بطور مثا در كشور ايران لوله هاي درز دار درست ميشود در پروژه هايي كه از لوله درز دار ايراني انجام شده است ده سال بيشتر كار نميكند و با مقايسه لوله هاي بدون درز ساخت كشور چين كه سي سال كار ميكند و از نظر قيمت هم يكي است پس بهتر است سازمان استاندارد و دانشگاه ها به صنعت برگردند و همچنين وزارت خارجه هم نسبت به تعين ماشين آلات جديد از كشور اروپايي مخصوصا كشور آلمان و ژاپن اقدام نمايد (3989356) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.