نظر منتشر شده
۳۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 412078
واکنش های متفاوت از شخصیت های سیاسی ایران و رهبران و مقامات ارشد کشورهای جهان به پیروزی دونالد ترامپ
بخش خبری الف،‌ 19 آبان ۹۵
پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا موجب شد تا شاهد واکنش های متفاوتی چه از داخل ایران و چه مقامات سایر کشورهای دنیا باشیم.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۲۷
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجۀ ایران، پس از دیدار با همتای رومانیایی خود، در واکنش به برگزیده‌شدن ترامپ گفت رئیس‎جمهوری امریکا باید واقعیت‎های امروز جهان را به خوبی درک کند و سیاست‎‏هایش را با واقعیت جهان مرتبط سازد.

وی در یک نشست خبری در رومانی افزود: « رسم ما این است که در امور داخلی سایر کشورها دخالت نمی کنیم. با توجه به این که ایران و امریکا روابط سیاسی ندارند، مهم آن است که رئیس‏جمهور آیندۀ امریکا موظف به رعایت تعهد چندجانبۀ برجام است و ما یقین داریم که جامعۀ بین‏المللی نیز این توقع را از ایالت متحده امریکا خواهد داشت.»

نظر هاشمی رفسنجانی درباره ترامپ

ترامپ چهره‌اي خطرناك است و به عبارتي مي‌توان او را خطرناك قلدری دانست كه به اصول پايبند نيست و قواعد و مقررات را به راحتي به زير پا مي‌گذارد.

ترامپ خطر بزرگي محسوب مي‌شود؛ چرا كه تندروي‌هاي او طي سال‌هاي گذشته جز اين موضوع را به اثبات نمي‌رساند


سخنگوی وزارت خارجه ایران: آنچه برای ایران ملاک خواهد بود، عملکرد دولت آینده آمریکاست

بهرام قاسمی در خصوص اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اظهار داشت: مردم ایران و جمهوری اسلامی ایران از سیاست‌ها و رویکرد گذشته دولتمردان آمریکا طی دهه‌های گذشته تجربیات ناخوشایند و تلخی داشته و دارند. آنچه برای ایران و مردم آن مهم ، قابل اعتنا و ملاک در ارزیابی آنها خواهد بود، عملکرد و سیاست‌های اجرایی دولت آینده آمریکاست که از مواضع و اظهارات تبلیغاتی انتخاباتی ایشان در دوران رقابت های انتخابات از اهمیت بیشتری می تواند برخوردار ‌باشد.

سردار سلامی: تغییر رئیس جمهور آمریکا برای ما تفاوت معناداری ندارد
سردار حسین سلامی در واکنش به پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا اظهار داشت: سیاست‌های آمریکا درباره ایران با تغییر رؤسای جمهوری تغییر نمی‌کند و تجربه این موضوع را نشان داده است.

وی با بیان اینکه هرگاه رئیس‌جمهور آمریکا جمهوری‌خواه بوده باز هم ما مورد تهدید و آسیب و دشمنی این‌ها بوده‌ایم، افزود: نمونه‌های آن‌ هم ریگان و بوش است که جمهوری‌خواه بودند.

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: وقتی هم که دموکرات‌ها روی کار بودند همین‌طور، سیاست‌های آمریکا درباره ایران بر اساس تغییر رؤسای جمهور تغییری نمی‌کند چون یک نظام سیاسی در آنجا مستقر است که این نظام سیاسی اساساً اهدافش را بر اساس یک رابطه ظالمانه بین آمریکا و بقیه کشورها تعریف می‌کند که این‌گونه مناسبات خارجی آمریکا مستقل از نوع حزبی است که بر سرکار می‌آید.

وی با تأکید بر اینکه تغییر خاصی با تغییر رئیس‌ جمهوری آمریکا احساس نمی‌کنیم، گفت: برای ما هم تفاوت معناداری ندارد که کدام‌ یک از کاندیداها رأی بیاورند و رئیس‌جمهور شوند چون احساس می‌کنیم که نه در سیاست‌های منطقه‌ای و نه در سیاست‌های جهانی و نه در سیاست‌های کلی آمریکا برای تعامل با بخش‌های جهان تغییر خاصی رخ نمی‌دهد؛ این را تجربه 4 دهه گذشته ما ثابت می‌کند.
 
سخنگوی سازمان انرژی اتمی: که ایران آماده هرگونه تحول است.
بهروز کمالوندی، سخنگو و معاون حقوقی و امور پارلمانی سازمان انرژی اتمی کشورمان در گفتگویی اختصاصی با تسنیم، با اشاره به پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری، تأکید کرد که ایران آماده هرگونه تحول است. وی در ادامه افزود که ایران تلاش می‌کند اجرای برجام را ادامه دهد. کمالوندی همچنین تصریح کرد که ایران طرح‌های طولانی‌مدتی دارد.
 
ترامپ پیشتر در اظهاراتی عنوان کرده بود که در صورت انتخاب به عنوان رئیس جمهوری آمریکا، درباره توافق هسته‌ای - برجام - بار دیگر مذاکره می‌کند.

حسام الدین آشنا: نفس ناشناخته بودن ترامپ یک فرصت برای "آغازی نو" به وجود می آورد

مشاور فرهنگی رئیس جمهوری در صفحه فیس بوک خود درباره پیروزی دونالد ترامپ نوشت:

ترامپ در نطق پیروزی خود مثبت و متفاوت صحبت کرد. پیام او مثل همه روسای جمهورامریکا در لحظه پیروزی وحدت بخش بود.ترامپ سعی کرد به طور توامان از قطب بندی های داخلی وجهانی عبور کند.جهان را مخاطب خود قرار داد و گفت:
“U.S. will seek common ground, not hostility; partnership, not conflict"

امیدواریم سردمداران کاخ سفید به وعده خود عمل کنند وبه جای برجسته کردن دشمنی ها واختلافات ،تعهد خود نسبت به مشترکات جهانشمول انسانی را به نمایش بگذارند. امیدواریم در امتداد افق های نوینی که برجام و اعتماد سازی جهانی ایران گشود، صلح سازی منطقه ای شتاب بیشتری گرفته وساکنین جغرافیای ما فرصتی نوین برای ساختن منطقه متفاوت وعاری از همه اشکال تروریسم دولتی وغیر دولتی بیابند."

نفس ناشناخته بودن ترامپ یک فرصت برای "آغازی نو" به وجود می آورد.در جهان عرب وترکیه گفتمان "ایران سوگلی جدید اوباما" مانع پیشرفت برجام در بعد منطقه ای بود اما اکنون می توان شرکای منطقه ای و همسایگان ایران را یک بار دیگر مخاطب قرارداد وگفت "صلح هدیه ابرقدرت های برون منطقه ای نیست باید خودمان آنرا بوجود آوریم."

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: رای مردم آمریکا به ترامپ نشان از رای منفی به سیاست جنگ طلبانه و خشونت دارد
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: دولت آمریکا در مورد برجام تعهد دارد و هرگام و هر عملی که انجام شود، عکس العمل متناسب با آن را به همراه خواهد داشت. علاالدین بروجردی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به پیروزی ترامپ گفت: پیروزی ترامپ نشان دهنده عکس العمل ملت آمریکا در برابر سیاست‌های جنگ طلبانه‌ای است که به موجب آن هزاران نفر از مردم آمریکا جان خود را از دست داده و صدها میلیون دلار از ثروت آمریکا نابود شده و از بین رفته است.

وی افزود: بر این اساس باید منتظر ماند که چه سیاست‌هایی از طرف ترامپ در مورد منطقه و جهان اسلام اعلام می‌شود، ولی در مجموع رای مردم آمریکا نشان از رای منفی به سیاست جنگ طلبانه و خشونت و گستره دامنه نفوذ ده‌ها میلیون نفری در داخل آمریکا دارد. به نظر می‌رسد انتظارات افکار عمومی آمریکا توجه به مشکلات مردم است.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در مورد تکلیف اجرای برجام با پیروزی ترامپ گفت: ترامپ دوران انتخابات با ترامپ رئیس جمهور آمریکا متفاوت است. طبیعی است وقتی فردی رئیس جمهور آمریکا شد در چارچوب قواعد شناخته شده بین المللی  و مقررات حاکم بر رفتار کشورها قرار گیرد.

بروجردی توضیح داد: با توجه به اینکه آمریکایی‌ها در مورد برجام تعهد دارند که البته مکرر نقض عهد کرده‌اند اما این تعهد مربوط به دولت آمریکا و نه شخص اوباما و جان کری است. طبیعی است که رئیس جمهور آمریکا در چارچوب مقررات و روابط بین المللی  متعهد و مکلف به عمل و عملیاتی کردن آن است، که از جمله آن برجام است. بنابراین هر گام و تعهد و عملی که انجام شود متناسب با آن عکس العمل خواهند دید.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در مورد ادامه حمایت آمریکا از اقدامات عربستان در منطقه با پیروزی ترامپ گفت: اگر ترامپ بخواهد طبق نظراتش در دوران انتخابات عمل کند باید مشارکت آمریکا با عربستان در کشتار ظالمانه مردم یمن متوقف شود، چون عربستان بدون حمایت آمریکا نمی‌تواند ده‌ها هزار تن از مردم مظلوم یمن را به خاک و خون کشد.

بروجردی در پایان گفت: اگر ترامپ می خواهد به سیاست‌ها و نظرات اعلامی‌اش در دوران انتخابات عمل کند، باید حداقل جلوی ارسال تسلیحات به عربستان را بگیرد.
 
رئیس اتاق بازرگانی تهران: انتخاب ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا تأثیری بر اقتصاد ایران ندارد

  مسعود خوانساری در نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها؛ در واکنش به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت: انتخاب ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا تأثیری بر اقتصاد ایران ندارد و ما با داشتن وفاق ملی از تأثیرات خارجی بر اقتصاد ایران در امان هستیم.

به گزارش تسنیم، وی در پاسخ به این سؤال که انتخاب ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا تأثیری بر اقتصاد ایران دارد یا خیر گفت: با داشتن وفاق ملی و همدلی لازم عوامل خارجی تأثیر مشخصی بر اقتصاد ایران ندارد و بنده معتقدم که این انتخاب تأثیری زیادی بر اقتصاد ایران نخواهد داشت.

ابحطی: پیروزی ترامپ به نفع ماست
محمدعلی ابطحی عضو مجمع روحانیون مبارز: در این چند روز چند بار نوشتم ترامپ بهتر است. ترامپ که بیاید، در چارچوب حقوقی جهان باید زندگی کند . نه توافق هسته ای را پاره می کند ونه جنگی راه می اندازد. مردم امریکا آقایی بر کشور خودشان را بر آقایی بر دنیا ترجیح دادند. بیزینس من هیچوقت خطرناک نیست. من که قبلا هم گفتم به نفع ما و خاورمیانه و جهان است که ترامپ رییس جمهور است.
 
محمدی: برای ایران دشمنی آمده و دشمنی رفته
مهدی محمدی، کارشناس مسائل سیاسی: پیروزی تقریبا قطعی دونالد ترامپ در انتخابات امریکا پایان آمریکای گردنکش و مداخله جو و اعتراف امریکا به ضعف، تباهی و فروپاشی داخلی است. این بحران واشینگتن است در مقابل کوچه پس کوچه های کارگرنشین و درمانده میشیگان، ویسکانسین و پنسیلوانیا. مردم شاید لزوما به ترامپ رای نداده باشند، آنها در واقع به "الیت واشینگتنی ها" نه گفته اند.

برای ایران دشمنی آمده و دشمنی رفته. آنکه رفت دشمنی با برنامه و حاذق بود، این که آمده هالویی است حالا باید فوت و فن دشمنی را یاد بگیرد؛ و خواهد گرفت.
 
ایمانی: ترامپ مانند تب پس از عفونت، شدت بیماری ملت و دولت آمریکا را بیرون ریخت
محمد ایمانی تحلیلگر اصولگرا: پیروزی ترامپ مشهور به #دیوانه بر کلینتون معروف به #دروغگو ، قبل از هر چیز به مفهوم  #سرگشتگی در کلیت اجتماعی و حاکمیتی آمریکاست. در اتفاقی نادر حتی جمهوریخواهان نیز کنار نامزد دموکرات ایستادند اما  اکثریت مردم به نامزدی رای دادند که با وجود سرمایه دار و فاسد الاخلاق بودن ، ژست #اعتراض و اپوزیسیون نسبت به سیر قهقرایی سیاست و حکومت و مدیریت اقتصادی گرفته بود. ترامپ البته نهایتا ظرف یکی دو ماه از سوی هیئت حاکمه واقعی #مدیریت و سر به راه می شود . اما آمریکا با 20 هزار میلیارد دلار #بدهی و 48 میلیون فقیر و #گرسنه_مطلق و طیفی از شکست ها در سیاست خارجی ، روزگار دشواری را سپری می کند.

مردم آن از دروغ ، خسته و سرخورده اند . و حاکمیت آن بعد از تطوری  250 ساله ، به #قهقرای_ترامپ فاسد الاخلاق و مشهور  به دیوانگی رسیده است. ته خط #لیبرال_دموکراسی اینجاست. آمریکا باید منتظر روزهای تلخ باشد ، تلخ تر از فروپاشی ساختمان ها در 11 سپتامبر 2000 . این بار نوبت #فروپاشی_ساختار اجتماعی و سیاسی است ... ترامپ هر قدر متعفن به نظر برسد ، مانند #تب_پس_از_عفونت ، شدت بیماری #ملت_دولت آمریکا را بیرون ریخته است
 
داوری: امروزتان قابل پیش بینی بود!
عبدالرضا داوری، فعال سیاسی با گذاشتن عکس حسن روحانی در کانال خود نوشت: روزی که بنا کردید تا "مسائل داخلی" را با "اهرم سیاست خارجی" حل کنید و "سرنوشت ایران" را در دست "رییس جمهور امریکا" قرار دهید، امروزتان قابل پیش بینی بود.
 
جمعی از رهبران و مقامات ارشد کشورهای جهان با ارسال پیام‌هایی به دونالد ترامپ به وی به خاطر پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تبریک گفتند.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه با تبریک به پوتین اعلام کرد امیدوار است کشورش با رئیس جمهور جدید آمریکا همکاری خوبی در مسائل جهان داشته باشد . وی گفت روابط آمریکا و روسیه به نفع منافع دو کشور است.

ترزا می، نخست وزیر انگلیس نیز نسبت به تقویت و تحکیم روابط با آمریکا در دوره ترامپ ابراز امیدورای کرد.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در پیامی اعلام کرد امیدوار است انتخابات جدید آمریکا باعث خیر و برکت شود.

بنعالی ییلدیریم، نخست وزیر ترکیه نیز به دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور جدید آمریکا تبریک گفت.

ییلدیریم در ادامه با اشاره به مساله استرداد فتح‌الله گولن، روحانی در تبعید و مخالف دولت ترکیه از آمریکا گفت: اگر ترامپ گولن را تحویل دهد، صفحه جدیدی در روابط آمریکا و ترکیه باز می‌شود.

همچنین مولود چاووش‌اوغلو، وزیر خارجه ترکیه پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در پیامی در توییتر به دونالد ترامپ به عنوان ر ئیس جمهور جدید آمریکا تبریک گفت.

بکر بوزداغ، وزیر دادگستری ترکیه نیز گفت: با تغییر رئیس جمهور در آمریکا روابط این کشور با ترکیه تغییر نمی‌یابد زیرا روابط میان دو کشور براساس منافع دو طرفه بوده وبر پایه همکاری‌های استراتژیک است. امیدواریم همکاری‌های استراتژیک میان دو کشور براساس اعتماد متقابل گسترش یابد.

وزیر خارجه ایتالیا: پیروزی ترامپ اهمیت تاریخی دارد
'پائولو جنتیلونی' وزیر خارجه ایتالیا در نخستین واکنش به پیروزی غیر منتظره 'دونالد ترامپ' درانتخابات ریاست جمهوری آمریکا، گفت: پیروزی دونالد ترامپ از اهمیت تاریخی برخوردار است، ولی خطوط سیاست خارجی ایتالیا تغییری نخواهد کرد.به گزارش ایرنا، وزیر خارجه ایتالیا که همواره بطور علنی از کلینتون در انتخابات آمریکا حمایت می کرد، در گفت و گو با شبکه رادیویی 'رایدو انکیو' گفت: شب گذشته فراموش نشدنی خواهد بود و نباید آن را کم اهمیت محسوب کرد. پیروزی ترامپ تعجب آمیز بود اما تردیدی نیست که این پیروزی یک رویداد بسیار مهم و غیرمنتظره است که باعث ایجاد تغییرات زیادی در جهان خواهد شد.

وی افزود: تردیدی نیست که آمریکا تقسیم شده است و فکر می کنم که اختلاف آرا میان دو کاندیدا از 7 تا 8 دهم درصد باشد و 130 میلیون آمریکایی رای داده باشند. یک تفاوت یک میلیون نفری میان آنها وجود دارد ولی این اتفاق زیاد افتاده است و حتی برخی اوقات رئیس جمهور منتخب حتی اکثریت را نیز نداشت. البته دولت به رای دهندگان و نتیجه انتخاباتی آمریکا احترام می گذارد. روشن است که ایتالیا به روابط دوستانه و همکاری اش با آمریکا و خط سیاسی خود ادامه می دهد.

این در حالی است که جنتیلونی اخیرا و قبل از انتخابات اظهار داشت: فکر نمی کنم که ترامپ پیروز شود و تردیدی نیست که تفاوت آرا نیز بسیار زیاد باشد.

متئو رنتزی نخست وزیر ایتالیا صبح روز سه شنبه (دیروز) در شبکه توئیتر خود در رابطه با انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا برای پیروزی کلینتون ابراز امیدواری کرد و نوشت: 'امیدواریم که زن باشد'.

برخی کارشناسان سیاسی در ایتالیا عقیده دارند که موج بلند آمریکا و رای گیری برای کاخ سفید می تواند با توجه به وجود شکاف ها و اختلافات فزاینده در حزب دمکرات ایتالیا، گریبانگیر نخست وزیر ایتالیا در همه پرسی اصلاحات قانون اساسی این کشور که روز 4 دسامبر برگزار خواهد شد، نیز بشود.

فدریکا موگرینی، رئیس سیاست خارجی‌ اتحادیه اروپا اعلام کرد، اتحادیه اروپا به همکاری مشترک خود با آمریکا ادامه خواهد داد.
وی پس از پیروزی ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا گفت: روابط آمریکا – اتحادیه اروپا عمیق‌تر از آن است که با هر تغییر سیاسی دچار تحولاتی شود. ما به همکاری خود ادامه داده و به تعمیق بیشتر آن تلاش خواهیم کرد.

از سوی دیگر مارتین شولتز، رئیس پارلمان اروپا با اشاره به پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت: این انتخابات شرایط را برای همکاری اتحادیه اروپا با آمریکا دشواتر خواهد کرد.

وی افزود: شرایط سخت‌ خواهد شد. همکاری با دولت جدید آمریکا دشوارتر از دولت‌های پیشین خواهد شد. اما وی رئیس جمهور منتخب و آزاد آمریکا است. او ادامه داد: ما باید به رئیس جمهور آتی آمریکا احترام بگذاریم. من امیدوارم درباره مسائل مختلف همکاری کنیم.

رودریگو دوترته، رئیس جمهور فیلیپین نیز با تبریک به دونالد ترامپ برای وی در چهار سال آینده آرزوی موفقیت کرده و بر همکاری بیشتر میان دو کشور براساس احترام متقابل، منافع دو طرفه و تعهدات مشترک در چارچوب قانون تاکید کرد.

به نوشته بیانیه منتشر شده از سوی دفتر دوترته، انتخابات ریاست جمهوری آمریکا براساس سنت پایدار سیستم دموکراتیک و سبک زندگی آمریکایی است. سیستم دو حزبی آمریکا به رای دهندگان آمریکا فرصت انتخاب براساس سیستم حزبی نه شخصی را می‌دهد.

شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن نیز در پیامی ضمن تبریک به ترامپ به حفظ روابط دو کشور متعهد شد.

ماتئو رنتزی، نخست وزیر ایتالیا نیز این پیروزی را به دونالد ترامپ تبریک گفت.

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو نیز به دونالد ترامپ پیروزی در انتخابات نفس گیر ریاست جمهوری آمریکا را تبریک گفته و ابراز امیدواری کرد که ناتو و آمریکا همکاری خوبی در آینده داشته باشند.

نجیب رزاق، نخست وزیر مالزی با تبریک به دونالد ترامپ، نامزد جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اعلام کرد: نتایج این انتخابات نشان داد که آمریکایی‌ها می‌خواهند کشورشان در خارج از کشور مداخله کمتری داشته باشند و می‌خواهندبیشتر دولت جدید بر منافع و رفاه کشور متمرکز شود.

وی ادامه داد: مالزی به دنبال ادامه همکاری‌ها با آمریکا تحت ریاست جمهوری ترامپ است.

ژان مارک آیرو، وزیر خارجه فرانسه نیز در پیامی ضمن تبریک به اوباما گفت: فرانسه باید درباره برخی مسائل کلیدی مانند جنگ سوریه و توافق هسته‌ای ایران و مساله تغییرات آب و هوایی به ترامپ شفاف سازی کند.

اعلام کرد: فرانسه متحد آمریکا است، ما متحد اصلی آمریکا هستیم. برای این جهان و در راستای ثبات و صلح باید همکاری کنیم. در درجه اول باید متوجه شویم که رئیس جمهور جدید آمریکا چه کارهایی می‌خواهد انجام دهد. به طور مثال درباره توافق پاریس در مورد تغییرات آب و هوایی چه موضعی دارد؟ درباره توافق هسته‌ای ایران؟ این‌ها سوالات مهمی است که در حال حاضر ما از خودمان می‌پرسیم.

همچنین یک مقام ارشد حزب محافظه کار آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان اعلام کرد: هنوز دولت آلمان نمی‌داند که دونالد ترامپ نامزد جمهوری خواهان چه کارهایی انجام خواهد داد.

نوبرت روتگن، از اعضای ارشد حزب اتحاد دموکرات مسیحی آلمان گفت: ما هنوز نمی‌دانیم که اگر صدای اعتراض و عصبانیت وارد دفتر ریاست جمهوری آمریکا شده و به قدرتمندترین مرد دنیا تبدیل شود، چه کار خواهد کرد.

همچنین رئیس کمیته امور خارجی پارلمان آلمان اعلام کرد: از نظر موقعیت ژئوپلتیکی، ما در شرایط بسیار نامعلومی قرار داریم.

یون بیونگ سه، وزیر خارجه کره جنوبی پس از اعلام پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا گفت، وی معتقد است که دونالد ترامپ سیاست کنونی آمریکا مبنی بر فشار علیه کره شمالی درباره برنامه هسته‌ای و آزمایشات موشکی‌اش را دنبال خواهد کرد. وی گفت: ترامپ نشان داده است که بزرگترین مشکلی که جهان با آن رو به روست تهدید هسته‌ای است و تیم امنیت ملی ترامپ متمایل به اعمال فشار بیشتر علیه کره شمالی هستند.

جولی بیشاب، وزیر خارجه استرالیا اعلام کرد: بسیار مهم است که واشنگتن در آسیا حضور قوی‌ داشته باشد. کشورهای منطقه ما به دنبال حضور بیشتر آمریکا بوده و نمی‌خواهد این حضور کمتر از گذشته باشد.

وی ادامه داد: کانبرا به دنبال ادامه همکاری‌های نزدیک با دولت جدید آمریکا است و تمایل دارد شاهد تمرکز بیشتر آمریکا در منطقه آسیا ـ اقیانوسیه باشد. به گفته او توجه به منطقه آسیا ـ اقیانوسیه از سوی آمریکا در حیطه منافع ملی استرالیا قرار می‌گیرد. آمریکا بزرگترین سرمایه‌گذار خارجی مستقیم در منطقه است.

رئیس پارلمان اروپا: همکاری با ترامپ «دشوارتر» خواهد بود
 «مارتین شولتز» رئیس پارلمان اروپا در واکنش به پیروزی «دونالد ترامپ» نامزد جمهوری خواهان گفت: پیروزی ترامپ به عنوان چهل و پنجمین رئیس جمهوری آمریکا کار را برای همکاری اتحادیه اروپا با آمریکا «دشوارتر» خواهد کرد.به گزارش خبرگزاری رویترز، شولتز روز چهارشنبه در مصاحبه با رادیو «یوروپ 1»، اظهار داشت: همکاری با ترامپ بسیار سخت تر از دولت های قبلی آمریکا خواهد بود اما وی رئیس جمهوری است که به صورت آزادانه و بر اساس دمکراسی انتخاب شده اند.

وی با این حال گفت: ما باید به رئیس جمهوری آینده آمریکا احترام بگذاریم و امیدوارم که بتوانیم راهی را برای همکاری پیدا کنیم.

رویترز نوشت: دونالد ترامپ با پیروی در انتخابات روزسه شنبه آمریکا و شکست دادن «هیلاری کلینتون» رقیب دمکراتش، جهان را شوکه کرد و به هشت سال حکومت دمکرات ها پایان داد.

روزنامه اکسپرس انگلیس نیز در گزارشی درباره واکنش شولتز نوشت: ترامپ سال گذشته با حمایت از برگزیت (خروج انگلیس از اتحادیه اروپا) و دعوت از «نایجل فاراژ» دشمن سرسخت شولتز به آمریکا، اتحادیه اروپا را نادیده گرفت.

اتحادیه اروپا در دوران ریاست جمهوری «باراک اوباما» روابطی نزدیک با آمریکا داشته و یکی از شرکای اصلی این کشور محسوب می شود.

مارین لوپن، رهبر راست افراطی فرانسه پس از پیروزی دونالد ترامپ نامزد جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت: این پیروزی "شگفت‌آور" است. وی در پیامی در توییتر اعلام کرد: تبریک به دونالد ترامپ رئیس جمهور جدید آمریکا و مردم آزاد آمریکا!

همچنین فون درلاین، وزیر دفاع آلمان با اشاره به پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا گفت: این پیروزی "شوک عظیمی" است.

وی ادامه داد: من فکر می‌کنم که ترامپ می‌داند که این رای‌ها به وی نیست بلکه علیه واشنگتن و علیه بنیادهای آمریکا است.

نایجل فاراژ، رهبر پیشین حزب استقلال انگلیس اعلام کرد: پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا یک انقلاب سیاسی بزرگ‌تر از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا است.

وی در پیامی در توئیتر در واکنش به پیروزی دونالد ترامپ، نامزد جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت: به نظر می‌رسد 2016 سال "دو انقلاب مهم و بزرگ سیاسی"  است. البته پیروزی ترامپ انقلابی بزرگ‌تر از تصمیم انگلیس به خروج از اتحادیه اروپا است.

همچنین در داخل آمریکا، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به دونالد ترامپ به عنوان چهل و پنجمین رئیس جمهور این کشور تبریک گفت.
وی شب انتخابات ریاست جمهوری را "شب بزرگ برای ترامپ" توصیف کرد.

رئیس جمهوری جدید 70 ساله آمریکا توانست با شکستن حد نصاب آراء گزینشگران (270 رای) در انتخابات 18 آبان رقیب دمکرات خود را شکست دهد.
 
کلمات کلیدی : انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا+ترامپ+پیروزی ترامپ+واکنش شخصیت های سیاسی
 
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۳:۳۸:۵۳
پوتین اولین شخصی بود که عرض ارادت کرد (4008605) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۶:۵۰:۴۸
جرج بوش بعد از حملات 11سپتامبر در کنگره امریکا اون جمله معروف رو گفت: with us or against us یعنی یا با ما هستید و یا با ما دوست هستید یا علیه ما هستید و راه میانه ای وجودندارد. ترامپ هم همین روش را در سیاست خارجی در پیش خواهد گرفت.. او داعش را در عراق و سوریه نابود خواهد. او زندان گوانتانامو را همانطوریکه خودش وعده داده است دوباره از داعشی های آدمخوار و وحشی پر خواهد کرد و با روش غرق مصنوعی از انها درباره علیات های تروریستی اعتراف گیری خواهد کرد. او ابوبکر بغدادی را زنده یا مرده خواهد گرفت همانطوریکه جررج بوش صدام حسین را از سوراخ فاضلاب بیرون کشید و اعدام کرد. در مورد سوریه او با حکومت بشار اسد دوباره روابط دیپلماتیک و سیاسی برقرار خواهد کرد و حتی امکان دارن بخاطر نابودی داعش به دولت بشار اسد کمک های اقتصادی و نظامی و تسلیحاتی و اطلاعاتی هم بدهد. او داعش را در سراسر خاک سوریه و عراق نابود خواهد کرد.. دونالد ترامپ بهیچ عنوان خواهان تضعیف یا سرنگونی دولت بشار اسد نیست بلکه برعکس او معتقد است وجود دولت سکولار بشار اسد در سوریه برای نابودی افراط گرایی و تروریسم در سوریه و خاورمیانه لازم و ضروری است. و اما در مورد ایران او با فشار تحریم های بیشتر و تهدید به حمله نظامی از ایران خواهد خواست که با امریکا بر سرمسایل سوریه عراق لیبی یمن و و سایر مسائل منطقه و بعضی مسائل داخلی بر سر میز مذاکره بنشیند و او از ایران خواهد خواست که ایران و امریکا بر سر این مسائل گفتگو و مذاکره و تفاهم کنند که البته برای راضی کردن ایران برای مذاکره با امریکا تهدید به حمله نظای هم خواهد کرد. در مجموع بهتر است به پیشنهاد ترامپ برای گفتگو و مذاکره و تفاهم بین ایران و امریکا جواب مثبت داده شود چون او ادم جدی و سختی است و اگر تهدید به انجام کاری کند به احتمال بسیار زیاد ان کار را انجام خواهد داد بخصوص که رای و پشتیبانی اکثر یت مردم امریکا را هم با خود دارد. در عین حال او اهل معامله و بده بستان است چون او تاجر بسیار موفق و خوبی است . او اگر با ایران بر سر میز مذاکره بنشیند سعی میکند با ایران بر سر بسیاری از مسائل و اختلافات مذاکره و گفتگو کند و در نهایت ایران و امریکا بر سر بسیاری از مسائل به تفاهم برسند. (4008936) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۰۹:۱۱:۲۹
بابا باشه.قبول.همه جا این کامنتو گذاشتی! (4009683) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۶:۵۰:۵۶
جرج بوش بعد از حملات 11سپتامبر در کنگره امریکا اون جمله معروف رو گفت: with us or against us یعنی یا با ما هستید و یا با ما دوست هستید یا علیه ما هستید و راه میانه ای وجودندارد. ترامپ هم همین روش را در سیاست خارجی در پیش خواهد گرفت.. او داعش را در عراق و سوریه نابود خواهد. او زندان گوانتانامو را همانطوریکه خودش وعده داده است دوباره از داعشی های آدمخوار و وحشی پر خواهد کرد و با روش غرق مصنوعی از انها درباره علیات های تروریستی اعتراف گیری خواهد کرد. او ابوبکر بغدادی را زنده یا مرده خواهد گرفت همانطوریکه جررج بوش صدام حسین را از سوراخ فاضلاب بیرون کشید و اعدام کرد. در مورد سوریه او با حکومت بشار اسد دوباره روابط دیپلماتیک و سیاسی برقرار خواهد کرد و حتی امکان دارن بخاطر نابودی داعش به دولت بشار اسد کمک های اقتصادی و نظامی و تسلیحاتی و اطلاعاتی هم بدهد. او داعش را در سراسر خاک سوریه و عراق نابود خواهد کرد.. دونالد ترامپ بهیچ عنوان خواهان تضعیف یا سرنگونی دولت بشار اسد نیست بلکه برعکس او معتقد است وجود دولت سکولار بشار اسد در سوریه برای نابودی افراط گرایی و تروریسم در سوریه و خاورمیانه لازم و ضروری است. و اما در مورد ایران او با فشار تحریم های بیشتر و تهدید به حمله نظامی از ایران خواهد خواست که با امریکا بر سرمسایل سوریه عراق لیبی یمن و و سایر مسائل منطقه و بعضی مسائل داخلی بر سر میز مذاکره بنشیند و او از ایران خواهد خواست که ایران و امریکا بر سر این مسائل گفتگو و مذاکره و تفاهم کنند که البته برای راضی کردن ایران برای مذاکره با امریکا تهدید به حمله نظای هم خواهد کرد. در مجموع بهتر است به پیشنهاد ترامپ برای گفتگو و مذاکره و تفاهم بین ایران و امریکا جواب مثبت داده شود چون او ادم جدی و سختی است و اگر تهدید به انجام کاری کند به احتمال بسیار زیاد ان کار را انجام خواهد داد بخصوص که رای و پشتیبانی اکثر یت مردم امریکا را هم با خود دارد. در عین حال او اهل معامله و بده بستان است چون او تاجر بسیار موفق و خوبی است . او اگر با ایران بر سر میز مذاکره بنشیند سعی میکند با ایران بر سر بسیاری از مسائل و اختلافات مذاکره و گفتگو کند و در نهایت ایران و امریکا بر سر بسیاری از مسائل به تفاهم برسند. (4008937) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۳:۴۱:۲۹
پیام و واکنش داوری از هم جالبتر بود به نظر من (4008611) (alef-1)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۳:۴۲:۰۱
درست آنچه ما نمیخواستیم شد (4008612) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۶:۴۵:۲۸
شما احیانا از تیم مذاکره کننده یا یکی از اعضای محترم دولت و یا احیانا خود آقای روحانی نیستی؟
برای ما که هیچ فرقی نکرد، چون امید ما به خدا و قوت داخلی خودمان است نه به کدخدای بی خدا.
پس همانطور که آمریکا و اذنابش از قبل از ما می ترسند الان هم می ترسند. (4008926) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۳:۴۲:۴۴
به زودی جهان با ترامپ خو خداهد گرفت (4008615) (alef-1)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۳:۴۵:۴۲
فواد ایزدی کارشناس ما تا دیروز میگفت کلینتون منتخب مردم میشود امروز میگه : مردم آمریکا از سیاست های دولتمردان خسته شده بودن برای همین به ترامپ رای دادن !!!!!! (4008621) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۳:۴۶:۳۶
ظریف تبریک گفت به ترامپ ؟ (4008626) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۶:۴۷:۰۶
اگر هم تبریک بگوید از سر ناچاری است همانطور که در مذاکرات برجام خودش را ناچار از توافق به هر قیمت می دید. (4008929) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۳:۴۸:۰۸
تا دیر نشده ما هم باید تبریک ناخواسته بگیم (4008631) (alef-13)
 
لاله
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۳:۴۸:۴۵
به بعضیا هم باید تسلیت گفت (4008633) (alef-1)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۳:۵۱:۵۷
ما باید تسلیت بگیم (4008637) (alef-1)
 
جواد
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۳:۵۳:۵۷
پیروزی ترامپ این پیام را به ما می رساند که نباید قدرت مردم را نادیده گرفت . این کاسه می تواند در هر کشوری که عدالت پازل گمشده آنست لبریز گردد . (4008642) (alef-1)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۳:۵۶:۱۳
اوباما آمریکا را زمین زد با این سیاست های ذلیلانه اش (4008651) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۳:۵۶:۲۰
حال روحانی و رفسنجانی دیدن داره ! (4008652) (alef-1)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۳:۵۶:۵۸
پوتین داره پاچه خواری میکنه (4008653) (alef-1)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۴:۰۰:۳۱
ما نباید خودمان را در قبال این نتیجه به ..... بزنیم
ترامپ گفته بود برجام رو پاره میکنه (4008660) (alef-13)
 
جسمانی کلید زاده
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۴:۰۲:۲۹
باید سریعتر برجام رو روی CD بریزیم (4008664) (alef-1)
 
حقگو
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۴:۰۳:۲۰
فقط برای ما بد شد این نتیجه (4008665) (alef-1)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۴:۰۴:۳۱
برای ما پیروزی کلینتون خوب بود چون کلینتون از برجام حمایت میکرد و ترامپ مخالف برجام (4008669) (alef-1)
 
واقع بین
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۴:۰۵:۵۸
زنگ خطر نواخته شده (4008673) (alef-1)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۴:۰۶:۴۰
بشار چی گفته ؟ (4008674) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۴:۱۴:۱۸
تسلیت آقای روحانی (4008688) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۴:۴۷:۲۰
ترامپ جون .مبارک. (4008770) (alef-13)
 
احمد سهیلی
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۴:۴۸:۱۵
پیروزی ترامپ برای هر گروهی اگر مایه ناخوشنودی باشد ولی مطمئنا در کشور ما گروه خاصی را بسیار خوشحال کرد: "دلواپسان."
آقایان دلواپس همیشه برجام را مایه خفت و آبرو ریزی کشور میدانستند تا جاییکه بعضی از آنان کاتولیک تر از پاپ، تابلوی مخالت خودرا علنا و با افتخار در صحت مجلس دوره قبل بالا گرفتند و با آن تابلو عکس گرفتند و در نشریات دلواپس ساپورت، منعکس کردند.
حالا باید خدارا شاکر باشند که کسی مثل ترامپ که وعده الغای برجام را داده بود سرکار آمد و دیر یا زود(اگر به وعده اش عمل کند) برجام را لغو میکند. اینکار برای آنها دو حسن دارد اول آنکه در بوق و کرنا میکنند که آمریکای جهانخوار خودش برجام را لغو کرد و نه ما. دوم اینکه خواهند توانسنت به زعم خودشان به شرایط پیش از برجام برگردند و غنی سازی را با خیال راحت تا بیست درصد بلکه بالاتر ادامه بدهند و روی این دولت برجام دوست را به زمین بزنند و پرچم پرافتخار کشور را دوباره به اهتزاز درآورندو دیگر نگران تحریم یا بیکاری و هیچ رکودی هم در کشور نباشند.
لذا منهم بهشان تبریک میگویم و منتظرم روزگار جدید بدون برجام را در معیت دلواپسان و سایرینی که میکروفون ها را در دست داشتند، درکشور ملاحظه نمایم. (4008774) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۰۸:۴۴:۱۳
شما ها با این طرز تفکر غلط اندر غلطتان بود که انژی هسته ای را مفت ومجانی به وعده های سر خرمن دادید رفت.
الان باید عذرخواهی کرده و به اشتباه مسلمتان اقرار کنید نه اینکه با پررویی تمام دلواپسان به حق دلواپس را دوباره متهم کنید.

چقدر گفته شد حل مشکلات داخلی فقط با اتکا به سرمایه های داخلی قابل حل است ولی شما روشن فکرنماها انرا به کدخدا و اراباط با او ربط میدادید حالا تحویل بگیرید محصول اعتماد بچگانه تان به زورگوترین حکومت جهان. (4009644) (alef-13)
 
ایرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۴:۵۹:۱۸
بعضی دوستان آنچنان دلگیرن انگار دنیا به آخر رسیده.......در ضمن برجام با پنج کشور امضا شد و یه قرار داد بین الملی هست....ترامپ زمان انتخابات برای شعار یه حرفی زد .در عمل نمیتونه کار خاصی کنه....یادتون نره تصمیم گیرنده لابی های قدرتمند صهیونیست هستن نه ترامپ یا اباما (4008796) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۵:۰۲:۰۹
دوباره فشارهای بین المللی علیه ایران شروع میشه
کاشکی کلینتون رای می آورد (4008800) (alef-13)
 
Austria
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۵:۱۱:۴۳
روسیه و شخص پوتین برنده واقعی انتخاب ترامپ هستند و چین، دولتهای چپگرای اروپایی، ایران عربستان و اسرائیل بازندگان واقعی انتخاب ترامپ. (4008822) (alef-13)
 
بشیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۵:۱۵:۵۵
به نظر من مهم اتخاذ سیاست خارجی بدون تحمیل ازاده به دیگر کشوزها مهم است میزان تاثیر مثبت بر سیاست و اقتصاد و ازادی ذز دیگر برای ما موثر است (4008831) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۶:۰۰:۵۵
الف با دمت گردو میشکنی ها!!!!!!! (4008871) (alef-13)
 
بهداد
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۶:۱۳:۱۰
تو این هیرو بیری همین رو کم داشتیم. (4008884) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۶:۱۸:۲۶
جالب اينكه برخي همزمان با اين ادعا كه انتخابات امريكا تاثيري بر ما ندارد ، اين نتيجه را دست آويز انتقاد از روحاني قرار داده اند !
انگار تقصير روحاني است كه ترامپ رئيس جمهور شده ، در حالي كه با اندكي دقت مي توان فهميد اين كلينتون بود كه نامزد مورد حمايت جنگ طلبان ، و لابي هاي خاورميانه اي بود ،
و اساس تبليغات ترامپ هم مخالفت با دخالت هاي جهاني امريكا و به عبارت بهتر سواري دادن مجاني به متحدان بود .

او حتي به جناح تندروي جمهوري خواه هم ارتبطي ندارد ،
همه حرف او بازگرداندن عظمت امريكا منهاي دخالت پر هزينه در جهان است (4008888) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۶:۵۲:۳۱
دوست گرامی کسی نگفت که رای آوردن تقصیر جناب آقای روحانی است فقط صحبت در این است که چرا دل به امور پیش بینی نشده می بندید و بر اساس آن برجام را امضا می کنید که اینطور الان به هم بریزید!

واقعا با داشتن این رهبر عزیز و این کشور مقتدر و مردم خوب دل بستن به کدخدا ناشکریست. (4008941) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۰۹:۱۰:۰۹
تا وقتی آمریکا دخالت پر هزینه نداشته باشه و هدفش از هم پاشوندن کشورهای بزرگ و تبدیل آن ها به کشورهای کوچک مطیع نباشه، نمیتونه عظمتی داشته باشه. (4009682) (alef-13)
 
f
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۷:۰۶:۳۴
سیاست پیچیده ترین و نامفهومترین موضوع چالشی کشورهاست آمریکا کشوری است با بنیان سلطه گری چون تصمیم گیرنده و نهایی کننده سیاستها ، صاحبان حکومتی آمریکاست ونه رییس جمهور و آنرا ادامه خواهند داد فقط باید به تماشای وقایع نشست که امیدوارم تلخی این وقایع چند ساله کمرنگ و کمرنگتر شود
به قول کریشنا مورتی نویسنده و سخنران هندی:
توانایی مشاهده کردن بدون قضاوت،
بالاترین سطح هوش و خرد است. (4008953) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۷:۲۹:۳۵
من موندم که اونهایی که تا چند ساعت پیش برای هر دو نامزد آمریکا توهین میکردند و بصورت تلویحی از کلینتون حمایت میکردند حالا با چه رویی برنامه های ترامپ را پی گیری میکنند .آدم چند چهره دارد (4008982) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.