نظر منتشر شده
۱۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 208822
شگفتی های زبان شیرین پارسی‎
بخش تعاملی الف - نقی عبدالجوادی دستجردی
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۵۸
زبان فارسی، زبان شیرین و در عین حال هوشمندی است. پیشینیان ما واژه های این زبان را به طور هوشمندانه ای انتخاب کرده اند. انگاری واژگان این زبان زنده اند. با کمی جستار و پژوهش در این زبان می توان به هوشمندی و شگفتی این زبان پی برد. در این باره چند مثال می آورم تا به چرایی این هوشمندی زبان پارسی بیش تر پی ببریم.

۱- واژه مرد- اگر واژه مرد را بر عکس کنیم می شود درم (مخفف درهم). بنا بر این مرد عکس درم و دینار می باشد. یعنی مرد واقعی کسی است که مردی و مردانگی به درهم و دینار نمی فروشد.

۲- واژه درد- اگر واژه درد را برعکس کنیم می شود درد. یعنی درد، همیشه درد است اگر هم برعکس اش کنیم درد باز هم درد است. بنا بر این با برعکس کردن درد، درد خوب نمی شود باید درمانش کرد.

۳- واژه سرد- اگر واژه سرد را برعکس کنیم می شود درس. بنا بر این در سرد و گرم زندگی به جای مایوس شدن باید مقاومت کرد و درس گرفت.

۴- واژه کمک – کمک همیشه کمک است حتی اگر برعکس باشد. اگر نیت خیر در کمک باشد اگر هم اشتباه کنیم پاداش دارد. بنا بر این کمک، کمک است. پس به طریقی باید به درماندگان کمک کرد و از نتیجه آن نباید ترسید.

۵- واژه گرم- اگر واژه گرم را برعکس کنیم می شود مرگ. بنا برا ین عکس گرم، مرگ است. این یعنی این که باید به زندگی و آینده دلگرم بود. اگر دلسرد و مایوس شویم، مرگ انتظارمان را می کشد.

۶- واژه نان- نان همیشه نان است حتی اگر برعکس کنیم. این یعنی این که برخی واژه ها در هر حالتی معنی و جایگاهشان عوض نمی شود و در همه حالت مقام و جایگاهشان یکی است. حال برخی واژه ها همیشه جایگاهشان مثبت است و برخی واژه ها همیشه جایگاهشان منفی است.

از این گونه واژه ها در زبان شیرین پارسی زیاد می توان یافت که یادآوری همه آن ها در این نوشته کوتاه نمی گنجد. حال اگر به جای واژه ها، آدم ها را بگذاریم، برخی آدم ها همیشه خوب هستند حتی اگر در ظاهر این گونه نباشند. برخی آدم ها هم همیشه بد و منفی هستند حتی اگر ظاهری خوب داشته باشند. شیرینی زبان فارسی هم در همین زنده بودن و با معنا بودن آن است. بنا بر این حفظ و نگهداری این زبان وظیفه همه ما ایرانیان است. فرقی هم نمی کند زبان مادری ما چه باشد. مثلا من یک ایرانی آذری زبان هستم ولی همیشه به این زبان علاقه داشته و دارم.
 
کلمات کلیدی : نقی عبدالجوادی دستجردی
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۶ ۱۵:۰۹:۴۲
-درس جمعش میشه دروس. اگه اشتباه نکنم باید عربی باشه به سرد ربطی نداره
-دزد اگه برعکس بشه همون دزد میشه، یعنی هیچوقت از کار دزدی دست بر نمیداره؟
-راه برعکسش میشه هار: یعنی راه خطرناکه بپا گازت نگیره؟
....

این ها دلیل هوشمندی زبان فارسی است؟ (1848380) (alef-10)
 
حسین
۱۳۹۲-۰۹-۲۶ ۱۷:۴۵:۱۵
واقعا نویسنده این مطلب کوچکترین درکی از زبان شناسی نداشته
۳- واژه سرد- اگر واژه سرد را برعکس کنیم می شود درس. بنا بر این در سرد و گرم زندگی به جای مایوس شدن باید مقاومت کرد و درس گرفت.
گرم رو هم اگر برعکس کنیم می شود مرگ یعنی باید از گرما مرد .
گرگ رو اگر برعکس کنیم می شود گرگ یعنی گرگ همیشه گرگ است و آدم نمی شود ! تا صبح میشه با برعکس کردن کلمات خزعبلات تحویل داد (1848772) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۶ ۱۸:۳۰:۲۳
چقدر بندهای این نوشته به هم بی ربطند!!! (1848873) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۰۹-۲۶ ۲۲:۱۹:۲۳
سلام-مطالب بسیار زیبایی بود-منتظر مطالب بعدی شما هستیم-ارزوی موفقیت برای شما دارم-در ضمن مطلب الگویی به نام ظریف فوق العاده بود- (1849419) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۶ ۲۲:۲۶:۳۳
نگاه جالبی بود (1849432) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۶ ۲۲:۵۹:۳۳
بيشتر بازي با كلمات بود ....... خيلي از كلمات فارسي به طور كاملا اتفاقي به صورت بر عكس هر معني را مي تواند به ذهن متبادر كند و هر تفسيري نيز مي تواند داشته باشد ... (1849493) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۶ ۲۳:۰۷:۴۰
واقعا چه شگفتی های شیرینی!!! (1849512) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۶ ۲۳:۰۹:۲۳
من هم یک فارسی زبان هستم و اعتقاد دارم باید آذری ها بتوانند به زبان مادری خود تحصیل کنند. (1849516) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۲-۰۹-۲۶ ۲۳:۱۲:۴۲
البته دوست عزیز این نظر شماست ، ولی ارتباط دادن گرم و مرگ و سرد و درس و غیره یه کم بی انصافی به زبان فارسی هست ، کلی کلمات هست که برعکس کنید همون کلمه میشه و مانباید برای خودمون به زور یه ارتباط پیدا کنیم.
یه چند تا مثال میزنم تا منظور رو بهتر برسونم:
1- کشک
2- دود
3- شوش
4- شیش
5-کوک
6- شپش
7- کبک
8- کیک
9- موم
10- توت
11- داد
12- کبابک (کباب کوچک!!!!)
و.....
تو رو خدا اگه میخواهین چیزی رو به چیزی دیگه ارتباط بدین ، داستان شقیقه و....نشه که زیاد ارتباط با هم ندارن!!!! (1849522) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۶ ۲۳:۳۰:۲۶
چه مقاله سطح پایین و غیر جالبی..
اگر درس را بر عکس کنیم می شود سرد. یعنی باید نسبت به درس سرد بود و زیاد آنرا جدی نگرفت!!!!!! (1849558) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۹-۲۷ ۰۸:۳۵:۱۸
خیلی خیلی بچه گانه وبی ربط بود (1849827) (alef-10)
 
حشمت عنایتی
۱۳۹۴-۰۱-۱۲ ۰۰:۴۹:۰۹
راستی زبان پارسی یا فارسی فقط واسه ایرانی ها نیست .فارسی زبان سه کشور است که همون آریانای قدیم میشود (2777126) (alef-10)
 
میترا
۱۳۹۵-۰۱-۰۷ ۰۶:۵۶:۱۱
اگه میشه یه کم بیشتربذارید.ممنون (3616844) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.