تسنیم نوشت: رئیس پلیس بینالملل ناجا ساعاتی پیش از استرداد یکی از عوامل اصلی پرونده فساد نفتی به کشور خبر داد.
اداره کل امور بینالملل قوهقضاییه نیز با تأیید این خبر اعلام کرد: متهم مذکور که بهدستور شعبه ششم بازپرسی دادسرای ناحیه 28 تهران تحت تعقیب بین المللی قرار گرفته بود، توسط پلیس بین الملل نیروی انتظامی با همکاری سایر نهادها به کشور مسترد شد. درخواست استرداد متهم ابتدا به کشور مالزی ارسال و وی در آنجا دستگیر شد اما استرداد او ناکام ماند تا اینکه در کشور دیگری شناسایی و دستگیر شد.
بنابر اعلام اداره کل امور بینالملل قوه قضائیه، این دومین متهمی است که طی 10 روز گذشته توسط پلیس بین الملل به کشور برگردانده شده است.
براساس اطلاعات به دست آمده این متهم علیرضا زیباحالت منفرد نام دارد. به گفته کوهپایهزاده وکیل بابک زنجانی، این متهم کسی بود که در ایجاد این مشکلات خیلی نقش داشته است.
در گزارشهایی که پیش از این برخی رسانهها درباره مجموعههای خارج از ایران بابک زنجانی منتشر شده بود به نام علیرضا زیباحالتمنفرد و بانک «ارزش» اشاره شده بود. در یکی از این گزارشها درباره متن قرارداد فروش بانک «ارزش» است آمده است: چهارمیلیوندلار آمریکا (معادل 43،052،000،000 روپیه و تقریبا معادل سهمیلیونو500هزاریورو) به بانک معاملات اندونزی برای خرید مجوز بانک «ارزش» پرداخت شده است.
در بخشی از متن این قرارداد آمده است: «علیرضا زیباحالتمنفرد بهعنوان صاحبامضای مجاز در تمام مراحل قانونی و حقوقی به نیابت از بانک ارزش تعیین میشود. جستوجوی نام علیرضا زیباحالت در اینترنت نشان میدهد او مدتی یک وبسایت نفتی به ثبت رسانده است.» بابک زنجانی یکبار در گفتوگویی با هفتهنامه «آسمان»، پیرامون داراییهای خود، نام بانک «ارزش» را نیز آورده بود. رسانههای تاجیکستان هم به نقل از بابک زنجانی نوشتهاند که او دارای بیش از 70شرکت، از جمله شرکت هلدینگ توسعه سورینت قشم، «اولین بانک سرمایهگذاری اسلامی» (First Islamic Investment Bank) در مالزی، سهامدار شرکت هواپیمایی انور ترکیه، موسسه مالیاعتباری در امارات و بانک «ارزش» تاجیکستان است.
توضیح وکیل بابک زنجانی درباره دستگیری علیرضا زیباحالت منفرد
وکیل مدافع بابک زنجانی ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص دستگیری علیرضا زیباحالت منفرد گفت که هرگونه تصمیمگیری درباره بابک زنجانی باید به بازجویی کامل از علیرضا زیباحالت و صدور حکم قطعی درباره وی منوط شود.
رسول کوهپایهزاده درباره دستگیری یکی از متهمان اصلی پرونده نفتی در یکی از کشورهای آمریکای مرکزی و استرداد آن به کشور اظهار کرد: از طریق رسانهها مطلع شدم یکی از عوامل اصلی و مرتبط با پرونده موکلم دستگیر شده است که در وهله اول از آنجا که دستگیری این آدم کمک بسیار مهمی به کشف حقیقت، احراز واقعیت و روشن شدن برخی از ابهامات خواهد کرد، گام موثری است.
وی با بیان اینکه بایستی به قوه قضائیه و نیروهای انتظامی، اطلاعاتی و امنیتی به خاطر کار بزرگی که انجام دادند، تبریک گفت افزود: به عنوان فردی که از محتویات پرونده مطلع هستم و 300 - 200 جلد پرونده را مطالعه کردم، میدانم که بازداشت و بازجویی قانونی از این فرد میتواند خیلی از مسائل را روشن کند.
وکیل مدافع بابک زنجانی توضیح داد: نکتهای که وجود دارد این است که زنجانی به شخصه در عملیات اجرایی خرید و فروش نفت نقش نداشت و خیلی از کارها از طریق تلفن و ایمیل انجام می شد اما این فرد در عملیات اجرایی خرید و فروش نفت نقش اساسی داشت.
کوهپایهزاده گفت: یکی از دفاعیات موکل همواره این بود که قبول دارد بدهکار است ولی شرکت نفت که مدعی است 12 کشتی نفت را به موکل تحویل داده بایستی بارنامهها و اسناد آن را به دادگاه ارائه دهد اما تا این لحظه بارنامهها به دادگاه تحویل نشده و به شخصه آنها را رویت نکردم.
وکیل مدافع بابک زنجانی اضافه کرد: فکر میکنم دستگیری و بازداشت این فرد که در عملیات اجرایی تحویل و تحول نفت نقش اساسی و کلیدی داشته به کشف حقیقت خیلی کمک میکند. به ویژه اینکه یک شرکت نفتی مدعی شده بود دربخشی از نفت تحویل شده، آب وجود داشته و همین امر برای موکل ایجاد مشکل کرده بود و آن شرکت به همین بهانه از پرداخت بدهی خودداری میکرد. بنابراین از این حیث میتواند به احراز واقعیت کمک کند.
کوهپایه زاده افزود: به عنوان کسی که محتویات پرونده را مطالعه کردم، نمیتوانم خوشحالی خود را از حرکت قاطع و هوشمندانه دستگاه قضایی و نیروهای انتظامی و امنیتی پنهان کنم زیرا احساس میکنم گام بلندی در راستای کشف حقیقت برداشته شده است. فکر میکنم هر نوع تصمیمگیری در پرونده موکل باید منوط به بازجویی کامل و تخلیه اطلاعاتی فرد بازداشت شده و رسیدگی قضایی و صدور حکم قطعی درباره وی شود.
وکیل مدافع بابک زنجانی با بیان اینکه سرنوشت موکلش به اقدامات فرد بازداشت شده، گره خورده است افزود: این فرد قبل از وقوع این اتفاقات به کشور رفت و آمد داشت اما بعد از دستگیری موکلم دیگر به کشور نیامد. البته قبلاً هم برای دستگیری وی در مالزی اقدام شده بود که خوشبختانه این بار به ثمر نشست.