نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 285520
رونمایی از نقشه جنگی اردوغان
تاریخ انتشار : سه شنبه ۶ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۱۳
احمد داوود اوغلو، نخست‌وزیر ترکیه، نقشه جنگی اردوغان علیه پ. ک. ک و داعش را تشریح کرد. وی در حالی به میان خبرنگاران آمد که برای مقابله با پ. ک. ک در شمال عراق بر بمباران هوایی تأکید دارد و با ۵۰ جنگنده ارتش باران بمب را روی ۴۰۰ نقطه وابسته به این گروه ریخته است. داوود اوغلو اعلام کرد: نیروی زمینی به سوریه اعزام نمی‌کند. با این حال برای مبارزان کرد شمال سوریه که ترکیه آنها را به تلاش برای تغییر بافت جمعیتی و ایجاد دولت مستقل کردی متهم کرده، شروطی تعیین کرد.

به گزارش ایرنا، احمد داوود اوغلو، نخست‌وزیر ترکیه در گفت‌و‌گو با سردبیران برخی مطبوعات این کشور گفت: کشورش قصد ندارد نیرو به خاک سوریه اعزام کند. وی با اشاره به تلاش و خواست آنکارا به منظور ایجاد منطقه پرواز ممنوع در شمال سوریه افزود: یکی از نکات حائز اهمیت، پوشش هوایی نیروهایی است که با داعش در نبرد هستند. نیروهایی که در خاک سوریه با یکدیگر همکاری دارند، باید تحت حمایت و پشتیبانی قرار بگیرند.

نخست‌وزیر ترکیه در مورد حزب اتحاد دموکراتیک کردهای سوریه (پ. ی. د) گفت: اگر «پ. ی. د» ترکیه را ناراحت نکند، همه ارتباط‌های خود با دولت بشار اسد را قطع و با نیروهای مخالف بشار اسد همکاری کند می‌تواند در سوریه جدید جایی برای خود داشته باشد. یگان‌های حفاظت خلق وابسته به پ. ی. د در سالیان گذشته با داعش مبارزه کرده‌اند و در هفته‌های اخیر بر تل‌ابیض و عین عیسی تسلط یافتند. این در حالی است که ترکیه در شمال عراق دامنه حملات هوایی به پ. ک. ک را وسیع‌تر کرده است و جنگنده‌های این کشور بار دیگر حملاتی را علیه مواضع حزب کارگران کردستان ترکیه انجام دادند.

۵۰ جنگنده‌ اف ۱۶ ترکیه در گسترده‌ترین موج حملات خود علیه پ. ک. ک ۴۰۰ هدف در شمال عراق را بمباران کردند. این حملات پایگاه‌های پ.ک.ک در منطقه تحت کنترل اقلیم کردستان عراق را هدف قرار داد.

پارلمان اقلیم کردستان این حملات را محکوم کرده و مسعود بارزانی رئیس این منطقه در بیانیه‌ای از تمامی طرف‌ها خواست بار دیگر به روند صلح بازگشته و وارد جنگ‌هایی که هیچ ضرورتی ندارد، نشوند و تلاش‌های خود را برای مقابله با داعش و دیگر گروه‌های تروریستی یکپارچه سازند.

توجیه و اعتراض

همزمان با دیدار داووداوغلو با اصحاب رسانه، رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه در تماس تلفنی با ولادیمیر پوتین و فؤاد معصوم، رؤسای جمهوری روسیه و عراق بر عزم کشورش بر ادامه عملیات علیه داعش و پ. ک. ک در شمال سوریه و عراق تأکید کرد.

سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) نیز روز سه‌شنبه (امروز) نشستی فوق‌العاده به درخواست آنکارا و در پی حملات تروریستی اخیر در ترکیه برگزار می‌کند. این نشست که در آن نمایندگان ۲۸ کشور این ائتلاف نظامی حضور خواهند داشت، قرار است با هدف رایزنی بر اساس بند چهارم پیمان واشنگتن برگزار شود.

بند چهارم پیمان واشنگتن به اعضای ناتو اجازه می‌دهد در صورتی که امنیت، استقلال یا تمامیت ارضی‌شان مورد تهدید قرار گیرد، درخواست تشکیل جلسه رایزنی و رسیدگی بدهند.

اما تحرکات نظامی ترکیه در داخل این کشور با اعتراض‌های زیادی مواجه شده است. کردهای هوادار حزب دموکراتیک خلق ترکیه روز یکشنبه دست به تظاهرات زدند که سرانجام به درگیری با نیروهای پلیس منجر شد. در همین حال علوی‌ها نیز در اعتراض به قتل یک مأمور پلیس که به اتهام وابستگی به داعش کشته شد تظاهرات کردند. در این تظاهرات یک نیروی پلیس پس از زخمی شدن توسط یک ضارب در منطقه غازی استانبول، به دلیل شدت جراحت جان خود را از دست داد. ترکیه در کشور نیز عملیاتی را برای دستگیری عوامل وابسته به داعش، پ. ک. ک و گروه‌های چپگرا آغاز کرده که آمار بازداشتی‌ها از روز جمعه تاکنون به ۸۶۱ نفر رسیده است.

ارتباط ترکیه و سرکردگان داعش
به رغم آنکه ترکیه اعلام کرده یکی از اهداف ارتش از جنگ، رویارویی با داعش است اما روزنامه گاردین درباره ارتباط ترکیه و سرکردگان داعش افشاگری کرد. یک مقام ارشد غربی ادعا کرد اطلاعاتی که در محل کشته شدن ابو سیاف، یکی از سرکردگان داعش جمع‌آوری شده است از وجود ارتباطات و قراردادهایی در سطوح عالی میان مقام‌های ترکیه و اعضای مهم داعش حکایت دارد. ابو سیاف که به نمایندگی از داعش مسئولیت عملیات قاچاق نفت در عراق را به عهده داشت چند ماه قبل در سوریه کشته شد. گاردین به نقل از این مقام غربی افزود: صدها فلش مموری و سند کشف شد که در حال بررسی هستند اما ارتباط دو طرف آنقدر واضح است که می‌تواند منجر به مخدوش شدن ارتباط سیاسی ما و آنکارا شود.

آمادگی سکولارها برای ائتلاف با حزب حاکم
در بحبوحه جنگ دولت اردوغان با مخالفان کرد دومین حزب پیروز در انتخابات ترکیه اعلام کرد که این حزب حاضر به تشکیل دولت ائتلافی با حزب حاکم عدالت و توسعه است. به گزارش ایسنا، کمال قلیچدار اوغلو رهبر حزب جمهوریخواه خلق ترکیه به روزنامه حریت گفت: با وجود اینکه به هزینه‌های بالای تشکیل یک دولت ائتلافی واقف هستیم، برای مصالح کشور مسئولیت انجام این کار را قبول می‌کنیم. حزب جمهوریخواه خلق ترکیه یک حزب ملی‌گرای سکولار و منتقد سیاست‌های حزب حاکم عدالت و توسعه است.
 
کلمات کلیدی : اردوغان، اوغلو، ترکیه
 
رضا
۱۳۹۴-۰۵-۰۶ ۰۸:۲۴:۱۵
از یک جنبه دیدگاه ترکیه درست به نظر می رسد، اگر اظهارات بارزانی را درمورد ایجاد دولت مستقل کردستان از نظر بگذارنیم واقدامات پشت پرده ای که از طرف ایشان انجام می شود مثلاً برجسته کردن نقشه کردستان بزرگ نشان می دهدکه احتمالاً ما شاید خواب مانده باشیم (3074413) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۴ ۲۱:۴۷:۵۴
در هر صورتی ترکیه دیگر نابود شده است یعنی پایانی این جنگ ندارد (3190693) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.