توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 477527
پیشنهاد موسویان برای شکستن بن بست روابط ایران و اعراب
تاریخ انتشار : سه شنبه ۹ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۴۷
ایران حاضر است با عربستان و مصر و ترکیه که قدرت منطقه‌ای هستند، گفت‌وگو و همکاری چهارجانبه برای حل بحران سوریه داشته باشد.

به گزارش شرق، این  قدرت ها می‌توانند براساس اصول زیر بحران سوریه را حل کنند:
١- حفظ تمامیت ارضی سوریه
٢- پاک‌کردن سوریه از لوث وجود تروریست‌ها
٣- حمایت از سیستم حکومتی مشارکتی با حضور همه فرقه‌ها اعم از سنی، علوی، مسیحی و کُرد.
٤- شرکت‌کردن مردم سوریه در انتخابات آزاد برای تعیین سرنوشت آینده خود... . مهم توافق بر سر اصول حل بحران است؛ دعوا نباید بر سر شخص باشد. اینکه اسد باشد یا نباشد، نه به ایران ربط دارد و نه به عربستان و نه دیگر کشورها، این مردم سوریه هستند که باید از طریق انتخابات آزاد درباره آینده خود تصمیم بگیرند. اگر قدرت‌های منطقه‌ای بر سر این اصول به‌ویژه اینکه: اول، نابودی تروریسم؛ دوم، پذیرش سیستم حکومت مشارکت جمعی و سوم، واگذاری حق انتخاب به ملت سوریه توافق کنند و بپذیرند این مردم سوریه هستند که از طریق انتخابات آزاد باید درباره رئیس‌جمهور خود تصمیم بگیرند، بعد این اصول به‌عنوان قطع‌نامه شورای امنیت به تصویب برسد، ایران از آن قطع‌نامه حمایت خواهد کرد و کاری به این ندارد که چه کسی مخالف است یا موافق... . مسئله یمن هم خیلی آسان‌تر می‌تواند حل شود؛ شما می‌دانید که حوثی‌ها و زیدی‌ها ‌هزار سال بر یمن حکومت کرده‌اند تا اینکه در سال ١٩٦٣ مصر به یمن تجاوز و آنها را از قدرت بر کنار کرد. در آن مقطع عربستان متحد حوثی‌ها و زیدی‌ها شد و این اتحاد ٤٠، ٥٠ سال طول کشید. خاطرتان هست که علی عبدالله صالح متحد عربستان بود و ضد ایران، تا اینکه دو سال پیش عربستان به حوثی‌ها و زیدی‌ها حمله و آنها هم دست کمک به سمت ایران دراز کردند.

ایران به قطع‌نامه‌های سازمان ملل درباره یمن احترام می‌گذارد. قطع‌نامه شورای امنیت بر دیپلماسی به‌عنوان راه‌حل بحران یمن تأکید می‌کند و می‌گوید حوثی‌ها و زیدی‌ها و دولت هادی باید از طریق گفت‌وگوی مسالمت‌آمیز به یک راه‌حل مرضی‌الطرفین از طریق دیپلماسی برسند؛ ایران هم از این راه‌حل حمایت می‌کند. عربستان دو سال است یمن را شبانه‌روز بمباران می‌کند و یمن را نابود کرده است؛ اما ایران خواسته که برای یمنی‌ها کمک‌های انسانی ارسال کند، سازمان ملل خواهان گفت‌وگوی دو طرف، تشکیل یک حکومت انتقالی و انجام انتخابات است که ایران از این ایده حمایت می‌کند. دکتر روحانی در دور دوم ریاست‌جمهوری خود از حمایت چشمگیر ملت ایران در انتخابات برخوردار شد. در دوران انتخابات گفته به‌دنبال ارتقای حقوق شهروندی و اوضاع اقتصادی خواهد بود. او در دور اول موفقیت‌های خوبی داشت، زیرا توانست رشد اقتصادی منفی یک درصد را به مثبت هفت درصد برساند و تورم ٤٠ درصدی را به ٩ درصد کاهش داد؛ اما در روابط خارجی، دولت ایران یک طرف ماجراست. آغوش ایران برای گفت‌وگو و همکاری و دیپلماسی با همسایگان باز است؛ اما ایران یک ‌طرف سکه است و طرف دیگر سکه عربستان و سایر همسایگان عرب حوزه خلیج فارس هستند. ایران آماده است با آنها بنشیند و درباره نگرانی‌های دو طرف، شیوه رفع نگرانی‌ها، تعریف یک ساختار جدید همکاری در منطقه و تشکیل یک سیستم همکاری منطقه‌ای گفت‌وگو و تفاهم کند. باید دید آیا عربستان و سایر همسایگان آمادگی متقابل دارند یا خیر.**
 
کلمات کلیدی : ایران + اعراب
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.