توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 278013
ترجیع بند مورد تاکید وزرای خارجه انگلیس و فرانسه در دیدار با ظریف
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲ تير ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۰۹
«راستی آزمایی»، ترجیع بند مورد تاکید وزرای خارجه انگلیس و فرانسه در دیدار با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران برای حصول «توافق خوب» بود اما توجه اشتاینمایر وزیر خارجه آلمان بیشتر متوجه ثبات خاورمیانه از معبر حل و فصل مساله هسته ای ایران بود.

به گزارش ایرنا محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان فرصت به وجود آمده در نتیجه برگزاری اجلاس ماهانه وزرای خارجه اروپایی را مغتنم دانست و برای تکمیل مذاکرات هسته ای با همتایان اروپایی خود عازم لوکزامبورگ شد. دیدارهای جداگانه ظریف با فیلیپ هامون همتای انگلیسی و لوران فابیوس وزیرخارجه فرانسه و همچنین با فرانک والتر اشتاینمایر وزیر خارجه انگلیس برگزار شد.

پیش از این، فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته بود که دیدارهای مجدد این وزرا خوب و مفید است. وی آنها را به برگزاری نشستی کوتاه برای پیشبرد توافق احتمالی آینده دعوت کرده بود. ابتدای نشست لوکزامبورگ را دیدار با دو وزیر انگلیسی و فرانسوی تشکیل داد؛ دو وزیری که بسیار شبیه به هم سخن گفتند؛ هر دو از بازرسی های دقیق و نیز ضرورت راستی آزمایی برای حصول توافق محکم و خوب گفتند.

وزیر خارجه فرانسه در پایان دیدار با وزیر خارجه کشورمان گفت: فرانسه امیدوار به حصول توافق بر سر برنامه هسته ای ایران است اما نه توافق بد بلکه توافقی محکم. فابیوس افزود: مقصود از توافق محکم توافقی است که به طور بلندمدت ظرفیت پژوهش و تولید هسته ای ایران را دربرگیرد. سخن از سازوکاری پیشرفته برای بازرسی است که در صورت لزوم مراکز نظامی را نیز شامل شود و همچنین در صورت نقض تعهدات از سوی ایران، تحریم ها را به شکل خودکار برگرداند.

فیلیپ هاموند وزیر خارجه انگلیس نیز در پایان دیدار با وزیر خارجه کشورمان با تاکید بر کار فشرده و مذاکرات پیوسته برای رسیدن به توافق تا قبل از سی ام ژوئن (۹ تیر) پیش رو گفت: اگر به توافق دست یابیم این توافق باید قابل راستی آزمایی باشد. در شرایطی که هر دو طرف به یکدیگر اعتماد ندارند فقط راستی آزمایی دقیق آژانس می تواند منجر به اعتمادسازی در آینده با تایید این موضوع شود که هر دو طرف به تعهدات خود پایبند بوده اند.

هاموند افزود: ما حساسیت بخش هایی از مسایل مختلف را به خوبی می دانیم و قویا در تلاش یافتن راه حل هایی برای برطرف کردن نگرانی های ایران هستیم با این حال هنوز خط قرمزهای خود را درباره راستی آزمایی کامل حفظ کرده ایم. با این وجود، وزیر خارجه انگلیس در حساب کاربری توییتر خود، مذاکرات هسته ای ایران را بسیار خوب توصیف کرد.

دو طرف مذاکره کننده تاریخ سی ام ژوئن (نهم تیر) امسال را برای انعقاد توافق نامه نهایی بر سر مسئله هسته ای ایران تعیین کرده اند.

اما سخنان فرانک والتر اشتاینمایر وزیر خارجه آلمان بیشتر متوجه مساله ثبات در خاورمیانه و تاثیر توافق هسته ای ایران بر این موضوع بود. اشتاینمایر در حاشیه دیدار با ظریف در لوکزامبورگ گفت: ما در آغاز یک مرحله سرنوشت ساز قرار داریم و من امیدوارم که چند روز آینده نتیجه بخش مذاکراتی باشد که بیش از یک دهه طول کشیده است.

اشتاینمایر تاکید کرد: دستیابی به راه حل برای مناقشه اتمی ایران می تواند تاثیر امیدوارکننده ای بر حل چالش های سایر طرف های مناقشات منطقه خاورمیانه داشته باشد. از این رو رسیدن به راه حل در واقع تلاشی برای آرام کردن اوضاع در این منطقه است.

خبرگزاری فرانسه نیز گزارش داد، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در پایان نشست با همتایان فرانسوی، آلمانی، انگلیسی و فدریکا موگرینی مسئول عالی رتبه سیاست خارجی اتحادیه اروپا در لوکزامبورگ، گفت: «اراده سیاسی در دو طرف برای پیشرفت وجود دارد. اگر این اراده سیاسی برای پذیرش واقعیت و پیشرفت برپایه آنچه در لوزان در مورد آن توافق شد، وجود داشته باشد، ممکن است که ما (این مذاکرات) را تا تاریخ تعیین شده و یا چند روز پس از آن پایان دهیم.»

لورنس نورمن گزارشگر وال استریت ژورنال در لوکزامبورگ نیز توئیتر خود را به سخنان وزیر خارجه کشورمان اختصاص داد و نوشت: « محمد جواد ظریف گفته است اگر عزم و اراده سیاسی وجود داشته باشد توافق هسته ای در مهلت مقرر یا چند روز پس از آن در دسترس است.» وی به نقل از ظریف ادامه داد: « روزهای آینده ، گفتگوهای بسیار فشرده ای پیش رو داریم ، نمی دانم چقدر طول می کشد تا کار را به سرانجام برسانیم.»

نورمن تصریح کرد: « ظریف سخنانی را ایراد کرد که همه در گروه ۵+۱ منتظر شنیدن آن بودند. وی گفت: می توان بر اساس آنچه در لوزان بر سر آن توافق کردیم، به توافق نهایی دست یافت.»
 
کلمات کلیدی : فابیوس+ ظریف+ هاموند
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.