توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 412914
پیشنهاد بغداد برای کاهش تنش با ترکیه
تاریخ انتشار : شنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۵۱
بغداد به پیشنهادهای آنکارا برای حل اختلافات ترکیه و عراق، در پنج ماده پاسخ داده و شرط عادی سازی در روابط را خروج نیروهای ترکیه از عراق اعلام کرده است.

به نوشته روزنامه جمهوریت،جزئیات دیدار اخیر 'هشام علی اکبر ابراهیم العلوی' سفیر عراق در آنکارا با 'فکری ایشیک' وزیر دفاع ترکیه روشن شد، وزیر دفاع ترکیه این دیدار را مفید و سازنده توصیف کرده بود.

روزنامه جمهوریت در شماره روز شنبه خود، جزئیات دیدار سفیر عراق با فکری ایشیک را با عنوان « ابتدا عقب نشینی، بعد گفت و گو» در صفحه نخست خود منتشر کرده و نوشته است، بغداد پاسخ پنج ماده ای به ترکیه داده است.

به دنبال واکنش تند بغداد و مجلس عراق به حضور نیروهای نظامی ترکیه در بعشیقه در شمال موصل، روابط دو کشور به شدت ملتهب شده بود و آنکارا با اعزام هیاتی به سرپرستی 'امید یالچین' قائم مقام وزارت خارجه و نمایندگانی از سازمان اطلاعات ترکیه (میت) و ستاد فرماندهی ارتش، با تقدیم یادداشتی خواهان فروکش کردن تنش در روابط شده بود.

مولود چاوش اوغلو وزیر خارجه ترکیه به دنبال اعزام این هیات گفته بود که بزودی هیاتی از بغداد در پاسخ به این سفر به ترکیه خواهند آمد. اما این سفر انجام نشد و گویا بغداد از طریق سفیر خود در آنکارا، پاسخ خود را به دولت آنکارا داده است.

در خبری که آناتولی از دیدار سفیر عراق با وزیر دفاع ترکیه داده بود، فقط به اظهارات وزیر دفاع ترکیه اشاره کرده بود.

به گزارش آناتولی، این دیدار به درخواست سفیر عراق روز جمعه در آنکارا انجام شد و دو طرف با اشاره به اینکه ترکیه و عراق مشکلی ندارند که نتوانند از طریق گفت و گو انرا حل کنند.، بر ادامه گفت و گوهای فی مابین تاکید کردند.
ایشیک دراین دیدار، با تاکید براهمیت حفظ تمامیت ارضی و وحدت سرزمینی عراق، گفت: هدف از حضور نیروی نظامی ترکیه در اردوگاه بعشیقه در شمال موصل را آموزش نیروهای محلی و کمک به نیروهای ائتلاف بین المللی عنوان کرد.
ایشیک در این دیدار که وابسته نظامی سفارت عراق نیز حضور داشت، گفت: با پاکسازی عراق از داعش و سایر گروه های تروریستی، به حضور نیروهای نظامی ترکیه در بعشیقه نیز نیازی نخواهد ماند.

وزیر دفاع ترکیه با ابراز ناراحتی کشورش از حضور پ.ک.ک و عناصر وابسته به آن در منطقه سنجار (شنگال ایزدی ها) مدعی شده است ترکیه اجازه نخواهد داد پ.ک.ک در این منطقه مستقر شود.

روزنامه جمهوریت نوشته است: سفیر عراق در این دیدار تصریح کرده است که موضوع حمایت عراق از پ.ک.ک به هیچ وجه مطرح نیست و این گروه در عملیات آزادسازی موصل نقشی نداشته و وارد تلعفر نخواهند شد. سفیر عراق همچنین گفته است، ترکیه در فرایند حل مساله کرد در سال 2013، پ.ک.ک را به خاک عراق رانده است.

در فرایند حل مساله کرد که در جولای سال گذشته بعداز سه سال دوره بدون درگیری، به حالت تعلیق در آمد، دولت آنکارا اعلام کرده بود که عناصر مسلح پ.ک.ک باید خاک ترکیه را ترک کنند.

جمهوریت در مورد پنج ماده پیشنهادی نوشته است: دو طرف باید به تمامیت ارضی، حق حاکمیت و ثبات یکدیگر را تایید کنند، بعشیقه متعلق به عراق است و مدیریت اردوگاه بعشیقه نیز باید در عراق باشد، نیروهای ترکیه باید از عراق خارج شوند و مدیریت اردوگاه به عراق واگذار شود، جزئیات عقب نشینی باید با برنامه ریزی مشترک و تصمیم مشترک نظامیان روشن شود و پیشنهادات ترکیه در مورد آموزش، ارائه خدمات مشاوره ای، کمک های انسانی و پزشکی بعدا در گفت و گوی بین دولت های دو کشور مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

سفیر عراق تصریح کرده است که حضور پ.ک.ک در شمال عراق، رویدادی است که به کلی در خارج از اختیار دولت عراق صورت گرفته است و پ.ک.ک در فرایند حل مساله کرد که مورد حمایت اقلیم کردستان عراق بود، در سال 2013 میلادی در منطقه مستقر شدند.

مقامات بلندپایه ترکیه مدعی هستند پ.ک.ک بعداز کوه قندیل، در صدد ایجاد پایگاه دومی برای خود در شمال عراق است، اما به هیچ وجه به این تحول اجازه نخواهند داد.
 
کلمات کلیدی : ترکیه+لشکرکشی+عراق
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.