توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 176313
فعالیت آزادانه شرکت فروش غیرقانونی فیش حج
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۱۸:۳۶
معاون سازمان حج و زیارت از دریافت روزانه ۶ مورد شکایت در خصوص کلاهبرداری خرید و فروش غیر قانونی فیش حج خبر داد و گفت: تمامی آگهی های تبلیغاتی در این خصوص فقط توسط یک شرکت انجام می شود که متاسفانه مراجع قضایی تاکنون به شکایت ما رسیدگی نکرده اند.

غلامرضا رضایی در گفتگو با  مهر در مورد غیر قانونی بودن خرید و فروش فیشهای عمره افزود: اقدامی که سازمان حج در این خصوص انجام داده در راستای درخواست مردم بوده است چرا که بواسطه تبلیغات خرید و فروش فیشهای حج و عمره در سطح شهر کلاهبرداری هایی انجام شده و مراجعات زیادی به مراکز استانها داشته ایم.

وی به نحوه کار مراکز غیر مجاز اشاره و تاکید کرد: این مراکز فیشهای متقاضیان را گرفته و نگه داشته و به فرد دیگری که خریدار است در قبال پرداخت مبلغ کمی واگذار می کنند. معاون سازمان حج و زیارت تاکید کرد: با توجه به اینکه در پشت فیشهای ثبت نام در بانک عنوان شده که نقل و انتقال این فیش بجز بستگان درجه یک و ۳۶ مورد نسبتی که در دستورالعمل ذکر شده ، امکانپذیرو قانونی نیست به همین دلیل با صرف مراجعه به دفاتر اسناد رسمی ، این نقل و انتقال انجام پذیر نیست.

به گفته وی ، محضری شدن قرار داد نقل و انتقال فیش عمره فقط یک وکالت نامه میان خریدار و فروشنده امضا می شود که این نیز با توجه به مطلب قید شده در فیش بانکی قابلیت اجرایی نخواهد داشت.

رضایی گفت: در نهایت دعوای میان خریدار و فروشنده به مراکز قضایی کشیده می شود بطوریکه در ایام اعزامها هر ساله مراجعات زیادی به سازمان حج می شود مبنی بر اینکه مردم پس از اینکه گرفتار کلاهبرداری دلالان شده اند ، حق خود را از سازمان طلب می کنند در حالیکه در این موارد کاری از دست ما بر نمی اید.

وی با اشاره به اینکه به منظور آگاهی مردم از کلاهبرداری دلالان نقل و انتقال فیشهای عمره مدتی است اطلاع رسانیهایی از سوی سازمان حج انجام شده است، اظهار داشت: تا اطلاع ثانوی خرید و فروش اسناد بانک ملی و ملت ممنوع و غیر قانونی است . وی درمورد تعداد شکایتهای مردم از کلاهبرداران گفت: براساس آمارهای موجود روزانه ۴ تا ۶ مورد شکایت، از سوی مجتمع های قضایی برای رسیدگی و گرفتن حقشان به سازمان حج مراجعه می کنند در صورتیکه که سازمان واقعا در این خصوص کاری ازدستش برنمی آید.

معاون سازمان حج و زیارت در مورد آگهی های تبلیغاتی برای نقل و انتقالهای غیر مجاز نیز، تاکید کرد: بررسی های ما نشان می دهد که تمامی این آگهی های تبلیغاتی فقط توسط یک شرکت انجام می شود و ما این مورد را به مجتمع های قضایی معرفی و همچنین شکایتهایی را که به سازمان شده نیز به مجتمع های قضایی محلی معرفی مرده ایم و این موضوع در حال پیگیری است اما هنوز به نتیجه نرسیده و در این شرکت بسته نشده است.

رضایی در پاسخ به این سوال که چرا شکایت از این شرکت تبلیغاتی تاکنون به نتیجه نرسیده است ، گفت: این موضوع را باید از مراجع قضایی پیگیری کنید اما گویا مقامات قضایی علی رغم معرفی نام شرکت از سوی سازمان هنوز به این نتیجه نرسیده اند که از طریق این بنگاه تمامی مراکز استانهای ما ساپورت می شوند و هنوز نتوانسته اند در این بنگاه را ببندند.
 
کلمات کلیدی : فیش حج