نظر منتشر شده
۶۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 316713
مدرک های تحصیلی برای گذاشتن دم کوزه
بخش تعاملی الف - علی باقری، 23 آذر 94
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۴۷


گذشت آن زمان که با شادمانی به انتظار روزهای تقریبا رو به اتمام تابستان می نشستیم، رو به روی کیوسک های مطبوعاتی پر می شد از دختران و پسرانی که ازصبح علی الطلوع صف می بستند تا روزنامه بیاید و یکی یکی با دستان لرزان روزنامه ی اسامی قبولی دانشگاه ها را بخرند و با اضطراب دنبال نام خانوادگی خود بگردند و .... باقی ماجرا دیگر گذشت آن زمان البته نه به واسطه اینترنت و دیگر وسایل ارتباط جمعی بلکه به این دلیل که دیگر رفتن به دانشگاه، ارزش و قربی به همراه ندارد.

ترس و اظطراب ناشی از آینده نامعلوم رشته ی قبول شده چنان چنگ به جان جوان ایرانی انداخته است که بن بستی جز ناامیدی جلوی پایش نمی گزارد .. بد و بیراه نگفته اند آنهایی که لطیفه ها ساخته اند از رشته های من درآوردی به نام آبیاری گیاهان دریایی، هویج شناسی ....هر از گاهی دردها را از میان لطایف که لبخند بر لبانمان جاری می سازد باید دید.

بیایید برای اخلاص در گفتار هم که شده با جوانان صادق باشیم سخن از آینده ی نامعلوم جوانان است سخن از ایجاد و روانه کردن جوانان به دانشگاه ها و ابداع رشته هایی است که هیچ خاصیتی برای جامعه ندارد. اینکه یک جوان بهترین سال های عمرش را در پشت میله های دانشگاه سپری کند و بعد از چندین سال عمر تلف کردن دست از پا درازتر بدون هیچگونه تجربه ی آموزشی انتظار داشته باشد رییس اداره ای مهم شود سخنی گزاف نیست اکثر تحصیل کنندگان امروز چنین خواسته ای دارند. به بیراهه نرفته ایم اگر بگوییم اکثر فارغ التحصیلان بیکار امروز نتیجه سیاست های شکست خورده ایجاد یک روزه دانشگاه هایی هستند که گویی اخذ شهریه را تنها رسالت آموزشی خود می دانند.

جوان تحصیل کرده امروز با آینده ای مبهم روبه روست زیرا برترین سال های که می توانست با آرامش خیال راه درست را انتخاب کند وارد دانشگاه شده است، دانشگاهی که با اخذ مدرک از آن عطایش را به لقایش بخشیده است و امروز سرخورده از انتخاب اشتباه به شغل شریف مسافرکشی یا ... روی آورده است.

بسیاری از شهرهای کوچک تا چند سال پیش صاحب یک دانشگاه پیام نور هم به زور بودند که ورود به همین دانشگاه هم نیازمند تلاش وافر و مطالعه زیاد بود اما بعد از گذشت چند سال اکثر این شهرهای کوچک دارای انواع و اقسام دانشگاه ها شده اند که گویی تنها جوانان برای فرار از بیکاری و گذرندان زندگی روزمره وارد دانشگاه می شوند و بعد از اخذ مدرک تحصیلی تازه انتظار این را دارند که دولت آنان را استخدام کند.

جوان امروز مدرک تحصیلیش را درب کوزه گذاشته است تا بلکه در آینده فرجی شود تا شاید از قهقرایی نا امیدی خارج شود.
 
کلمات کلیدی : علی باقری
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۲ ۰۷:۲۹:۰۱
با سلام
لطفابه این مقوله بیشتر بپردازید.دمل چرکی که هنوز سر بازنزده است. (3384014) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۲ ۱۲:۲۸:۱۵
مخالفت با این مشکل باید توسط مسئولین کشور صورت بگیره. وقتی این کار انجام نمیشه نشانگر این هست که مسئولین ترجیح می دهند به جای ایجاد شغل فرزندان ملت را با فرستادن به دانشگاه سرکار بگذارند. اما برای موفق شدن باید خلاقیتی به خرج داده و مدرک های بالاتر از دکتری ایجاد کنند. (3384871) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۱:۵۴:۲۹
از همه بدتر کسانی هستند که برای ادامه تحصیل به خارج و کشورهایی چون هند، مالزی، فیلیپین، آذربایجان، اوکراین، روسیه، مجارستان، ایتالیا، آلمان، فرانسه، انگلیس، استرالیا، کانادا و آمریکا می روند. زیرا که باید ارز گران قیمت را صرف تحصیل کرده، غربت و تنهایی را نیز تحمل نمایند و دست آخر به کشور بازگشته و به لشکر بی کاران بپیوندند. (3387724) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۹-۲۶ ۰۸:۴۸:۰۶
کسی که به خارج از کشور میره برای ادامه تحصیل دیگر بر نمیگرده امار ها گویای این واقعیت است. (3394847) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۴:۱۲:۳۴
همه اینا درست ولی ملتم همینو میخواستن
من اوایل دهه هشتاد یادم میاد مدام پشت هم تو صداو سیما برنامه میذاشتن که این چه وضعشه
چرا بچه ها باید پشت کنکور بمونن
چرا ظرفیت دانشگاهها کمه
چرا بچه مانمیتونه بره دانشگاه
ظرفیتارو باید ببریم بالا
ورود به دانشگاه باید بالا بره
بایدهمه برن دانشگاه
هرشبکه میزدی میدیدی یه کارشناس اومده داره این حرفارو میزنه
تا احمدی نژاد اومد
دانشگاه ازاد سرخود هرجاتونست شعبه زد
احمدی نژادم رفت ظرفیت پیام نورارو زیاد کرد
تعداد دانشگاه جامعه علمی کاربردی سربه فلک کشید
اخرشم همین شد
هممون بدبخت شدیم چه اون شریفی چه اون فوق دیپلم دانشگاه پشت کوهی
اونوقت وزیر بهداشت اومد اون طرحرو داد حقوق پزشکا سربه فلک کشید
حالا پزشکه انقدرپرو شده دستورمیده بخیه بچه روچون پول نداره بکشن درصورتیکه همسنای این پزشک که شریف دکتری دارن هنوز کاردرست وحسابی نتونستن پیدا کنن . (3388202) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۲۳:۴۹:۰۵
امروز بینایی سنجا رفتن دم وزارت بهداشت اعتراض که چرا دانشگاههای دیگه دارن فوق دیپلم اپتیک میگیرن !کاروکسب ما کساد میشه !
وزارت علومم گفته نه همچین چیزی نیستو ودیگه نمیذاریم
اگه اونوقت که دانشگاه ازادو پیام نورو علمی کاربردی سرهرخیابون تو هرشهری ویاتو دهاتهای دورافتاده شعبه میزدن شماها اعترا ض میکردین الان وضعه هممون بهتربود .
ماها که تو دبیرستان ریاضی خوندیم و رشته های ریاضی زدیم غیرت این ها که تجربی شرکت کردنو نداشتیم . (3389695) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۴ ۰۹:۵۷:۵۴
حالا بیان بازنشسته ها رو دوباره دعوت بکار کنن یا سی ساله دوم را شروع کنند این جونها آدم نیستند زندگی نمیخوان که ..... (3390308) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۲:۰۶:۲۰
دیروز رفتم میدان انقلاب 2 کیلو مقاله 1 کیلو پایان نامه و 1 کیلو مدرک دکترا خریدم. این جوک نیست. واقعیت دارد! (3387783) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۵:۱۷:۴۰
از قدیم گفته اند که هرچقدر که پول بدی همانقدر هم آش می خوری. خدا بده برکت. (3388451) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۲ ۰۹:۱۵:۲۶
حرف زدن زیباست ولی کو عمل ،مشکل این نیست که ابن مسائل لاینحل است مشکل کسانی است که سودشان در معیوب بودن سیستم آموزشی است .من دانشگاه ازاد گچساران دو سال پیش در 6 رشته ارشد ویک دکتری دانشجو می پذیرفت در عرض دو سال شد 43 رشته ارشد وسه دکتری حالا هیچ کس نیست بپرسه اصلا عضو هیت علمی داره یا نه دیگه خسته شدیم از باند بازی هیچ کس به فکر اصلاح نیست (3384252) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۲ ۰۹:۴۰:۳۴
قدیما کوزه آب خنکی داشت که می گفتند بزار دم کوزه و آبش را بخور اما حالا نه کوزه ای است و نه آب خنکی ،به دلیل درس خواندن در دانشگاه و تلف کردن بهترین زمان زندگی متاسفانه کوزه سازی هم از یاد رفت (3384325) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۲ ۱۱:۳۶:۵۵
متاسفانه دیگر کوزه ای هم نیست که بتوان مدرک را دم آن گذاشت حتی پنیر را هم دیگر در کاغذ نمیپیچند ظاهرا فقط میتوان بر این سند تلفات عمر و هزینه حسرت خورد. (3384715) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۵:۰۰:۲۷
مشکل اینه که ما اصلا صنعت نداریم الان در جهان 70 درصد اشتغال مال بخش صنعته تازه صنعت هم نه صنعت نفت ، صنایع مانند خودروسازی ، لوازم خانگی ، لوازم الکترونیک ، نساجی ، موبایل و...
بخش خدمات اصلا مولد نیست و موجب پیشرفت نمی شود دولت باید کمپانی های بزرگ را ترغیب به راه اندازی خط تولید در ایران کند تا جوانان را استخدام کنند یا مانند سال 1381 زمینه صادرات نیروی فنی مهندسی به خارج فراهم شود. (3388401) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۰:۱۲:۳۴
بهترین سال های عمرشون رو پشت میله های دانشگاه!!!!!! خدایی اینو خوب امدی (3387382) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۰:۱۳:۵۹
یکی از بدیهای سیستم اموزش عالی ما افول وحشتناک سطح علمی دانشجویان مخصوصا رشته های فنی مهندسی هست .دانشجویی که تو کنکور ریاضی وفیزیک رو زیر 10درصد زده خیلی راحت تو واحدهای دانشگاه ازاد رشته برق و عمران قبول شده .یکی نیست از اعضای هیات علمی این دانشگاهها بپرسه این فرد که دوتا سوال ریاضی دبیرستان رو بلد نبست حل کنه دانشگاه چطوری باید دروس سخت مرتبط با رشته خودش رو پاس بکنه.مشکل دیگه اموزش عالی این هست که کارمندای دولتی از هر فرصت جهت ارتقا سطح تحصیلات استفاده کردند تنها مدرک گرفتند برای افزایش حقوق اما دریغ از ذره ای افزایش راندمان کاری. (3387388) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۰:۵۱:۱۸
زمانی که همه افراد باهوش و بی هوش، پولدار و بی پول می توانند به راحتی دانشجو شوند و بدون رقابت و زحمت با میانگین درصد صفر سر کلاس درس دانشگاه حاضر می شوند اعتراض به چیست؟ بجز دانشجویان تعداد محدویدی دانشگاه دولتی که عددشان به 20 هم نمی رسد مابقی عملا با درصد نزدیک صفر و یا بدون آزمون وارد دانشگاه می شوند. حال از چه چیز می نالید ؟ از کدام سالهای خوب عمر؟ اگر از طرف دانشجویان دانشگاه های تهران، شریف ، امیرکبیر، بهشتی، تربیت مدرس، خواجه نصیر، علم و صنعت و دانشگاه های مشابه حرف می زنید حرفتان درست است. اما در دانشگاه های آزاد، علمی کاربردی، غیرانتفاعی و پیام نور مگر درصد دانشجوی واقعی چند است که آنها اکنون طلب کار شده اند. دانشگا های اخیر با مدرک فروشی و بر هم زدن نسبت افراد باهوش و کم هوش دانشگاهی مسبب تمام مصیبتهای وارده بر دانشجویان واقعی این مملکت هستند که عمدتا در دانشگاه های خوب دولتی در مقاطع روزانه مشغول تحصیل هستند یا از این دانشگاه ها فارغ التحصیل شده اند. قرار نیست و قرار نباید این گونه باشد که افراد بدون استعداد و دارای تمکن مالی به راحتی آب خوردن مدرک به دست بیاورند و جایگاه شایستگان را اشغال کنند. این افراد می بایست به کار خدماتی، تولیدی و آزاد مشغول می شدند و شایستگان هم امورات اداری، آموزشی و پژوهشی کشور را در دست می گرفتند. (3387515) (alef-13)
 
saeed
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۱:۲۵:۴۹
دولتهای گذشته و حال چون نتوانستند در عرصه اقتصادی موفق به ایجاد شغل و بالابردن تولید شوند از آموزش عالی بعنوان یک سرعت گیر جلوی راه جوانان برای ورود به بازار کار استفاده کردند و اکثر این فارغ التحصیلان فاقد مهارت لازم برای ورود به عرصه بازار کار هستند و فقط مقداری دانش سطحی که متعلق به گذشته هست را دارا میباشند . چشم متولیان آموزش عالی روشن و دولتها و مسعولین ذیربط حالا بیایند و جواب جوانان با استعداد مملکت را بدهند که با تصمیمات و برنامه ریزی اشتباه عمر آنان را به هدر داد ه اند . فارغ التحصیل 24 سال پیش. (3387644) (alef-13)
 
حامد
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۱:۵۶:۲۳
کوزه هم لب به سخن در میاره و شرمنده میشه ....
اما اون کس و کسانی که این وضعیت رو برای ما پیرهای جوان ایجاد کردند، دریغ از یک حرکت روبه جلو در این رابطه ...
باور کنید منه جوان، بیشتر خجالت می کشم از این وضع که هر روز، هرساعت و حتی هردقیقه و ثانیه بر شمار فارغ التحصیلان دانشگاهی افزوده می شود تا به اینکه بادی در گلو بیاندازم و بگویم از منظر رشد علمی، ایرانم بیشترین پیشرفت را به واسطه تلاش خواهران و برادران بزرگوارم، داشته است...
فکری باید خودمان برای فرزندانمان کنیم که دلسوز خودمانیم و بسسسسسس... (3387730) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۱:۵۸:۴۶
دیگه دنیا از لحاظ تحصیلکرده به اشباع رسیده و شرایط همه جا سخت میشه.
هجوم مهندسین به اروپا و امریکا داره اونجا را هم اشباع میکنه.

دیگه سرنوشت هرکسی دست پدر مادرشه و گذشت اون زمان که با درس میشد طبقه اجتماعیت را عوض کنی.

اگر پولدار نیستین در دنیا اوردن بچه کمی فکر کنید. (3387745) (alef-13)
 
خامسى
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۲:۱۵:۰۹
اگر مسىولىن کشور نمى توانند از اىن همه نىروها و سرماىهاى متخصص براى توسعه امور کشور بهره بردارى کنند بهتر است امور را به افرادى واگذار نماىند که تواناىى لازم را دارند (3387811) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۲:۲۷:۲۶
من خودم یک دانشجوی رشته پزشکی دارم و یک دانشجوی رشته کامپوتر
پزشکی مشکلی نداره از باب اشتغال اما پسرم کامپیوتر میخونه از الان نگرانم
بهش گفتم صد میلیون بهت میدم برو مغازه فروش کلمپیوتر بزن اما میگه صد تومان کمه
موندم چکار کنم منم بیشتر از این وسعم نمیرسه کار دولتی هم که گیر نمیاد (3387860) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۴ ۰۷:۱۷:۳۶
بفرستش بره خارج. (3389931) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۱۰:۵۸:۲۱
ما که بابامون بهمون یک میلیون هم سرمایه نداد!! البته نداشت که بده بنده خدا..
بازم خوش به حال پسر شما (3392806) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۲:۳۹:۰۲
ببين نذاشتن رشته پزشكى زياد بشه حالا همه دارند براش سرو دست ميشكنند، چرا چون وزارت پزشكان بشدت دنبال مسائل صنفيشه. حالا رشته مهندسى عمران بديل اينكه يه مدت جذاب بود و درآمدزا به همه دانشگاه ها يكي دادند. چون متولي نداشت، حالا ببين وضع چى شده. دانشجوها هيچ انگيزه اى براى درس خوندن ندارن. حالا بايد منتظر يه فاجعه موند تا آقايون متوجه اشتباه شون بشن. اين جداى از فشارهايه كه در زندگى بخاطر اشتباهات مهندسى به ما وارد ميشه و خودمون هم خبر نداريم (3387908) (alef-11)
 
پزشك آگاه
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۲۱:۱۵:۲۰
اختيار داريد موج دكترها و دندانپزشكان بي سواد و بي استعداد دانشگاهاي پولي و كشورهاي درجه پنج مثل فيليپين و مالزي و آذربايجان و تركيه در راه است... هيچ مشكلي هم سرراهشون نيست همه چي با پول براحتي حل ميشه! بزودي دمل اين سياست هاي خردمندانه در زمينه سلامت مردم سرباز مي كنه... كشيدن بخيه پيششون جوكه! (3389357) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۳:۴۷:۵۷
این مسایل همه پیامدهای رشد بی رویه جمعیت و بیکاری و تلاش در عقب انداختن موج بیکاری است. آیا کسی هست پند بگیرد؟ (3388120) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۴:۱۴:۲۳
واقعا درد بزرگی است.
لطفا بیشتر به این قضیه بپردازید.
ما از نمایندگنی مانند آقای توکلی انتظار داریم این مورد را جدی تر پی گیری کنند.
این موضوع به دکتری کشیده شده. الان همه میخان برن مدرک دکتری بگیرن. دکری بی ارزش. هم خودشون چیزی یاد نمی گیرند. هم مرک بقیه را بی ارزش می کنند و هم کاری بعد از اینهمه زیمان تحصیل بدست نمی آروند.
لیسانس که قابل کنترل نیست دیگر. لاقل دوره های ارشد و دکتری را کنترل کنید.
من خودم هیئت علمی دانشگاه آزادم. هر روز فقط غصه می خورم که چرا باید دانشگاه ما ارشد فلان رشته را داشته باشد. در صورتی که حداقل های امکاناتی و حداقل هیئت علمی را ندارد. (3388207) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۴:۱۹:۵۴
یک موضوع مهمی را میخواستم در این رابطه بگم به امید اینکه جناب توکلی ببینند و پی گیری کنند:
دانشگاه های آزاد و غیر انتفاعی و پیام نور، بخشی عظیمی از نیازهای هیئت علمی خدشون را از طریق جذب با عنوان هیئت علمی نیمه وقت و گاها مدعو از دانشگاه های دولتی تامین می کنند.
یک هیئت علمی دانشگاه دولتی مگر به خازر تعهدی که دارد نباید تمام وقت در خدمت دانشگاه خودش باشد. تا جایی که بنده میدانم 32 ساعت در هفته موظفی حضور هیئت علمی در دانشگاه است. در سایر وقتهای آزاد نیز باید به دانشجویان تحصیلات تکمیلی خود برسد.
حال با چه منطقی کسی که هیئت علمی دانشگاهی است بخشی از وقت خودش صرف دانشگاه دیگر میکند. و مثلا ظرفیت دانشجوی ارشد ایشون در دانشگاه دولتی خودش 6 نفر است و 10 نفر هم دانشجوی ارشد از دانشگاه آزاد می گیرد!!! ظرفیت تعیین شده یعنی توانایی و وقت استاد نه چیز دیگر....

این معصل باعث شده که دانشگاههای غیر دولتی با استفاده از این اساتید نیمه وقت اقدام به تصویب رشته کنند. و هر روز شاهد افزایش رشته های د مقاطع تحصیلات تکمیلی باشیم. در صورتی که در یک نفر غیر قانونی در دو محل در حال اشتعال است و از ظرفیت و مدکش استفاده می شود و به کیفیت هر دو مکان ضربه می زند.
آیا وزارت علوم نباید جلوی این چند اشتغالی را بگیرد؟!!!! تا هم تصویب رشته سختتر شود و هم کیفیت افزایش پیدا کند و .... (3388232) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۴:۳۸:۳۳
ارام آرام دکتری خواندن دارد تبدیل به طنز می شود. (3388324) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۴:۳۹:۰۵
همه رشته های دانشگاهی بدردنخورند و همه دانش آموخته ها، داشن روز را ندارند یا مسوولان راه حلی برای قفل های متعدد و فزاینده کشور ندارند. مدام این وآن که صلاحیت حرف زدن در مورد مسایل مردم و مشکلات آنها را ندارند با حرفهای بی منطق و عقب افتاده خود، زندگی مردم را سخت تر می کنند.اقتصاد غیرمولد برای افراد غیرمولد و حرف مفت زن که هزینه های سرسام آور برای گذران زندگی خودشان به مردم تحمیل می کنند.... می دانید که چه کسانی را می گویم همانها که از دلال و رانت خوار و اختلاسی سهم می گیرند... (3388326) (alef-13)
 
hossein
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۵:۰۴:۵۹
سلام
دانشگاه آزاد را جمع کنید ارتباط صنعت و دانشگاه را با یک پل به نام مراکز تکنولوژی پر کنید وزارت صنایع و آموزش عالی و تکنولوژی را یکی کنید...
تا مشکل مدرک گرایی حل شود (3388412) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۶:۱۵:۳۵
وزارت علوم به خوبی می داند بیش از نیمی از دانشگاههای کشور در رشته هایی دانشجو می پذیرند که هیچ کاربردی ندارند، به خصوص با مشکل کمبود بودجه بسیاری از دانشگاهها دیگر از حداقل کیفیت هم برخوردار نیستند، کار به جایی رسیده که کم کم صندلی های بسیاری از دانشگاههای دولتی هم خالی می ماند، اما این دانشگاهها باز هم به پذیرفتن دانشجو ادامه می دهند و حتی ظرفیت پذیرش خود را بالا هم می برند، چون ساعات موظف تدریس اعضای هیات علمی که در چند سال اخیر معلوم هم نیست با چه معیارهایی استخدام شدند باید تکمیل شود، در واقع بسیاری از دانشجویان به دانشگاه می روند تا استادها بیکار نمانند. (3388596) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۴ ۱۰:۱۴:۴۵
این که شما گفته اید را من عینا با چشم خودم دیده ام. من دانشجوی دکتری ریاضی هستم. وقتی خواستم این ترم یک درس ریاضی عمومی بگیریم گفتند که هیات علمی خودمان این قدر زیاد هستند که اصلا به شما نمی رسد. در عوض حل تمرین درس ریاضی عمومی را به من دادند. اگر شما این درس را داشته باشید هم می دانید که حل تمرین آن به مراتب سخت تر است از تدریسش. (3390362) (alef-13)
 
مهندس غیرفعال
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۶:۵۷:۵۸
عمر ما که تلف شد، ای کاش جوانان امروز، از ما درس عبرت بگیرن و سمت رشته های مهندسی نیان.
به نظرم تنها رشته هایی که کمی بیشتر مناسب این مملکته و احتمال بدست آوردن شغل در اونها کمی بیشتره :
پزشکی، روانشناسی، هنر (بیشتر حوزه سینما و تئاتر) و حقوقه. (3388679) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۴ ۱۰:۱۲:۳۲
حالا باز مهندسی. علوم پایه را بگو. بهترین رشته در آمریکا را بگو. «ریاضیات». حجم عظیم فارغ التحصیلان کارشناسی و ارشد و اینک تقدیم می دارد: دکتری.
دیروز شنیدم که دارند دوره «پسا دکتری» را به با شدت دنبال می کنند. بابا دست بردارید از این همه فریب دادن. با مردم روراست باشید. (3390357) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۷:۳۳:۱۹
متاسفانه دانشگاه هایی مانند دانشگاه علمی کاربردی و دیگر دانشگاه های مشابه کیفیت آموزش در این مملکت رو بیش از بیش زیر سوال بردند! البته این کیفیت سال هاست که در دانشگاه های به اصطلاح معبتر دیگه هم افت کرده... ولی دیگه در دانشگاه هال علمی کاربردی به زوال رسیده. وقتی آموزش و پرورش در مملکتی به تباهی کشیده بشه اون مملکت آینده ای نخواهد داشت (3388781) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۷:۳۹:۲۹
حالا وقتشه همه ارزش و فلسفه دانشگاه علمی-کاربردی رو درک کنن (3388809) (alef-11)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۸:۱۰:۰۸
دوستان عزیز من دیروز برای کاری به یک ساختمان 10 طبقه که ساخت آن به اتمام رسیده بود مراجعه کردم و فهمیدم که صاحب ساختمان بابت اجرت سنگ کاری کل ساختمان یک واحد 100 متری به استاد سنگ کار افغانی داده است.ایا عبرت نمیگیرید ما در حال حاضر به کارگران فنی نیاز داریم نه تحصیل کرده های دانشگاهی (3388889) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۴ ۰۷:۲۰:۵۲
در تمام دنیا کارگری حقوق مزایاش کمه و بدون پشتوانه و اینده.
بهترین شغل کارمندی دولته.
فریب نخور اگر وضع کارگری خوب بود اینهمه کارگر فنی بیکار و شغل ازاد ورشکسته نداشتیم (3389941) (alef-13)
 
یک دانشجو
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۸:۲۶:۳۳
ما باید 1 واقعیتی رو قبول کنیم و اون اینه که دانشگاه رفتن نباید حتما مساوی کار پیدا کردن بعد از فارغ الحصیل شدنه. دانشگاه محل آموزشه. وجدانن هرکسی هم تو دوران تحصیلش واقعا درس خونده و خودشو تو رشتش ساخته رئیس اداره نیست ولی بیکار هم نیست. بیایید خودمون با واقعیتی که وجود داره و داریم میبینیم دانشگاه رفتن یا نرفتن رو انتخاب کنبم. دولتها مقصر بوده و هستند ولی ما هم برا دانشگاه رفتن تو هر دوره ای سروکله همو شکوندیم. (3388929) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۴ ۰۷:۲۱:۴۵
حالا دانشگاه نری فکر میکنی به کارگر فنی بیشتر حقوق میدن .
نه بابا اونور بدتره (3389944) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۴ ۱۰:۱۰:۱۱
این که سرو کله شکستیم نتیجه یک پروپاگاندا بود. از تلویزیون مدام تبلیغ کنکور و کتاب کمک آموزشی شد و دریغ از یک برنامه درست و حسابی که بیاید و به مردم بگوید برخی واقعیت ها را. آقای ضرغامی، آقای سرافراز شما مقصر هستید. جای رسانه ملی فقط این نیست که یک سریال را ششصد بار تکرار کنید. شما باید در این رسانه این بحث ها را داشته باشید و آسیب شناسی کنید و به خانواده ها آگاهی بدهید. این قدر از بیان حقیقت ها نترسید. همین ترس از بیان بود که به اینجا رسیدیم. هم از نظر اقتصادی و هم از لحاظ های دیگر. الان پدرو مادر ه،ا فرزندی را که همه علاقه اش کارهای مهارتی است می فرستند در دانشگاه ها برای چی؟ چون آگاهی ندارند. این سایتها هم خیلی پدر و مادرها اصلا سری نمی زنند. مهم رسانه صدا و سیما است که متاسفانه دست عده ای است که قدرش را نمی دانند. (3390351) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۲۰:۱۱:۰۳
اینقدر همه تقصیرها را به دوش دانشگاه های غیر انتفاعی و آزاد نیندازید. اگر دانشگاه دولتی پولی بود خیلی از رشته های آنها بدون دانشجو می ماند چون دانشجویان حاضر نبودند برای این رشته ها پول بدهند. الان چون رایگان است این رشته ها دانشجو دارند وگرنه اینطور نیست که دانشگاه دولتی اساتید و مدیریت بهتری از دانشگاه های غیرانتفاعی و آزاد دارند. اگر همین فردا دانشگاه های دولتی هم مثل غیر انتفاعی ها و آزاد پولی شوند و رقابت بین این دانشگاه شروع شود بعد از 5 سال ما می توانیم یک دانشگاه غیرانتفاعی داشته باشیم که از دانشگاه شریف هم پیشرفته تر است. (3389239) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۲۱:۳۰:۳۵
فیلم تخیلی زیاد می بینید دوست عزیز (3389401) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۴ ۱۱:۴۴:۳۳
راست میگه، دانشگاه شریف اعتبارش به دانشجوهاش است، اگر شریف هم پولی بشه و یک دانشگاه غیرانتفاعی با امکانات علمی بهتر بیاد دانشجوهای شریف رو به خودش جذب کنه در عرض 5 سال، یک دانشگاه غیرانتفاعی که از شریف بهتره به وجود میاد. مگه الان بهترین دبیرستانهای تهران غیرانتفاعی ها نیستند. (3390620) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۴ ۱۰:۰۴:۲۲
من دانشجوی دانشگاه دولتی هستم. به نظرم خیلی هم بیراه نمی گه. الان مثلا در بعضی رشته ها واقعا تنها دلیلی که باعث می شه صندلی دولتی ها هم چنان پر باشد این است که پول گرفته نمی شه. و الا خالی می موند. البته بعضی رشته ها. (3390335) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۲۰:۵۴:۰۱
این بحث ها رو لطفا بیشتر دنبال کنید:
نحوه تولید مقاله در ایران
کارایی اساتید ایران
اینکه اصولا اساتید به چه کاری مشغولن؟
ظرفیت زیاد
تفاوت درامد تحصیل کرده ها (3389321) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۴ ۰۰:۰۴:۵۹
مشکل ما ایرانیها فرهنگیه و ما امروز با این حجم بالای فارغ التحصیلان دانشگاهی بیکار چوب به روز نبودن فرهنگ آموزش و پرورشمون رو میخوریم . امروز در کشورهای پیشرفته از همان ابتدای مراحل آموزشی در پی استعداد شناسی کودکان هستن تا افراد در آینده موفق بشن یعنی کسی که آشپزی دوست داره در آینده یه آشپز موفق بشه کسی که فیزیک دوست داره سر از ناسا و آزمایشگاه سرن در بیاره کسی که ورزش دوست داره قهرمان بشه کسی که معماری نقاشی تئاتر دوست داره بره در اون رشته موفق بشه و در نهایت ارتزاق کنه و زندگی خودشو بگذرونه اما در ایران از بچگی پدر و مادر ها میگفتن اگه درس نخونی بزرگ بشی حمال میشی نگاه کن به پسر یا دختر همسایه نصف توئه درسش چه خوبه و هزار سرکوفت دیگه به بچه ها از کودکی میزدن تا درس یخونن آخرش هم شده این وضعیت که الان میبینید (3389720) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۴ ۰۸:۱۶:۵۱
مهندس میشناسم راننده سرویس مدرسه است !!! (3390020) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۴ ۰۹:۳۴:۳۸
با این مدارک و پذیرش افتضاح دانشگاه که چند سالی باب شده و صدای افراد عادی را هم دراورده توقع چی داشتید؟! امروز به جای طبقه متوسط طبقات متوسط به صورت غیر واقعی و قلابی تشکیل شده که همه ظاهرا مدرک دارند؛ دانشگاهی مدارج بالا هستند امّا فکر می کنید اینها غم علم و دانش و اصلاح گری در جامعه دارند؟ مطمئن باشید کسی که با رانت و بی سوادی و عدم اگاهی به اینجا رسیده به همین سادگی به همه استانداردها و آیینهای علمی و دانش پشت میکند افرادی که با سفارش استاد می شوند نمره می دهند نمره می گیرند و دانشگاه شغل دهم آنها است!!! خودمان مقصریم برادر عزیز و عوارض این کار هنوز مانده است. صبر کنید... امید است که منتشر کنید.. (3390223) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۴ ۰۹:۴۹:۵۹
الان دیگر کار از کار نسبتا گذشته است. باید سالهای پیش به جای هورا کشیدن در مقابل کمیت مقالاتی که خیلی از آنها حاصل میدان انقلاب بود فکری می کردیم. افزایش بی رویه جذب دانشجو در مقطع کارشناسی و سپس تحصیلات تکمیلی این فاجعه را به وجود آورد. می شد البته با مردم رو راست بود و می گفتیم که کار نداریم. مردم خودشان یک فکری می کردند. (3390279) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۴ ۰۹:۵۱:۱۱
ظلم کردیم. به استاد و به دانشجو ظلم کردیم. حال باز اساتید یک نونی براشون داشت این بحث تحصیلات تکمیلی و اعتراضی هم نکردند و حکم سنگ مفت گنجشک مفت را داشت ولی به این جوون ها ظلم کردیم. می گذاشتیم برن سر یک شغل آزادی لااقل پول تو جیبیشون را خودشون در می آوردن. البته ممکنه بگید که کسی مجبورشون که نکرده بود ولی خدایی پدر و مادرها را که گول زدیم که حتما بچه هاشون را بفرستن دانشگاه و بنده خداها هزینه کنن و آخرش هم بیکاری بچه هاشون را ببینن. (3390286) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۴ ۰۹:۵۱:۴۹
اولین مصیبت ها از «کنکور» شروع می شود. بعد از این که همه وارد دانشگاه می شوند. بعد این که با وجود بیسوادی بسیاری از اساتید دوره تحصیلات تکمیلی را هم داریم. بعد هم ظرفیت های نجومی دوران تحصیلات تکمیلی. کلا همش مصیبته. من نمی دونم درست می شه بشه یا نه. (3390290) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۴ ۰۹:۵۵:۳۸
تازه کجاش را دیدید. افزایش بی رویه جذب دانشجو از سال 90 وارد فاز تازه ای شد. الان از سال بعد یک پیک عظیم در فارغ التحصیلان دکتری خواهیم داشت. الان دوباره دارند دوره پسا دکتری را مطرح می کنند. باید جلوی این شیوه را گرفت. همین الان در بخش ریاضی دانشکده ما بیش از 90 دانشجوی دکتری ریاضی داریم(دانشگاه دولتی یکی از مراکز استان ها!) اگر هم باور نمی کنید ایمیلتان را بدهید تا عکس تعداد ثبت نامیهای درس رساله دکتری را برایتان بفرستم. (3390301) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۴ ۰۹:۵۹:۱۲
فرموده اید که همه می خواهند پشت میز نشین بشوند. این یک دروغ است. یک قضاوت عجولانه است. خیلی ها فقط یک کار می خواهند. اما درست است که مثلا کسی که 6 سال ریاضیات خوانده و ارشد ریاضی داره حالا برود در یک شرکت خدماتی؟ البته کار عار نیست ولی این فرد مدام با خودش می گوید که کاش همان 6 سال پیش وارد این شرکت می شدم. لااقل الان پول رهن یک خونه را داشتم دیگه. نه این که حالا با 28 سال سن تازه بخواهد 5 سال کار کند تا یک چندرغاز پولی در آورد. تازه می گویند چرا سن ازدواج بالا رفته! (3390313) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۴ ۱۰:۰۲:۱۹
وقتی با مردم رو راست نیستیم و به جای بیان مشکلات برای آنها همواره سیاست فریب دادن را دنبال می کنیم همین می شود دیگر. باید سطح آگاهی مردم را بالا برد تا برای این که فرزندشان درس بخواند یا نه تصمیم عاقلانه بگیرند. البته این باید در رسانه ملی یا همان میلی آورده شود. در این سایت خیلی زیاد 500 نفر این مطلب را بخوانند. در مقابل 70 میلیون نفر این هیچ است. اما سیاست رسانه ما یک سیاست بسیار مشکل دار است. اقای توکلی شما لااقل یک اعتراضی بکن. جای این بحث ها در صدا و سیما است و نه صرفا یکی دو تا سایت. (3390326) (alef-13)
 
دانش
۱۳۹۴-۰۹-۲۴ ۱۲:۴۷:۰۳
دانشگاه آزاد در دفترچه کنکور دکتری 95 نه تنها رشته های بدون مجوز خودش را حذف نکرده بلکه بعضی رشته ها 100 برابر نسبت به 94 افزایش داشته مثلا رشته اقتصاد ...
واقعا این دهن کجی به دلیل سود جویی و پول پرستی چه معنی دارد.یعنی این مملکت اینقدر قانون ندارد و هر کی هر کی است.
با تیشه به جون جامعه علمی افتادند. از این مجلسی ها و قوه قضاییه که کاری برنیامد با دست به دامان حضرت آقا شویم (3390800) (alef-13)
 
مرتضی
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۰۷:۰۹:۳۲
کاملا درسته... چاره کار مهاجرته... وقتی مسئولین داخل کشور بهت اهمیت نمیدن و فقط به فکر خودشون و سیاستای حزبیشون هستند بهترین کار اینه که به جایی بری که بهت اهمیت میدن و ازت استقبال میکنن و تو رو قبول میکنن... به نظرم وطن ی آدم جایی نیست که توش متولد شده و بزرگ شده بلکه جاییه که براش ارزش قائل میشن. من فوق لیسانسم ولی تو این کشور برای خودم آینده ای نمیبینم چون جا برای من نیست و کسی هم اهمیت نمیده یعنی منو نمیخوان... منو به سیستم تحصیلیشون آوردن عمرم هدر رفت، هزینه کردم، افسرده شدم ولی کو کار؟ کو زندگی؟ ولی میدونم خدا میبینه و ی روز تمام افرادی که باعث و بانیه این وضعیت کشور هستنو به سختی مجازات میکنه. (3392242) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۲۰:۰۱:۳۰
وقتی با انواع سهمیه بعضیها بهترین دانشگاههای کشور رو اشغال می کردند٬ دانشگاه رفتن برای نسل من شد عقده.اگه کسی اونور کنکور میرفت میشد آقا و اینور کنکور می شد کارگر که بنظر خیلیها بی ارزش بود‌
دانشگاههای بی کیفیت و قبول مدرک از سوی دولت از این دانشگاهها همه و همه دست بدست هم داد تا شد اینی که هست (3394216) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۹ ۱۲:۱۵:۴۴
70 درصد رشته های دانشگاه ازاد در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری مصوب وزارت علوم نیست در کلیه واحدهای دانشگاه ازاد به خصوص شهرستانها. به این مجموعه اضافه کنید دانشگاه پیام نور ، پردیس ، غیر انتفاعی و دهها موسسه دیگر را که به خاطر پول ، مدرک و تحصیلات را قربانی میکنند. متضرر افرادی هستند که به خاطر اخذ مدرک زحمات فراوان میکشند و این اغازی است بر مهاجرت نخبگان. (3402098) (alef-11)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۹-۲۹ ۱۹:۳۰:۴۶
چهارسال زحمت کشیدم ارشد با رتبه سوم کشوری قبول شدم سال ۸۳ و سال ۹۲ اقوام ما دانشگاه ازاد ارشد شرکت کرد و با زدن چند تا مثبت ۱۰ یا ۲۰ درصد و بقیه منفی ارشد مدیریت یاسوج قبول شد ... (3403328) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.