نظر منتشر شده
۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 303816
الزامات اجرای برجام+جدول
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۵۷
رهبر معظم انقلاب اسلامی، در نامه‌ای به رئیس‌جمهور دستورات مهمی را درباره‌ی رعایت و حفظ منافع ملی و مصالح عالیه‌ی کشور در اجرای برجام صادر کردند.

به گزارش ایسنا، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این نامه تأکید کردند: «بندهای نه‌گانه قانون اخیر مجلس و ملاحظات ده‌گانه‌ ذیل مصوبه‌ شورای عالی امنیت ملی، حاوی نکات مفید و مؤثر است که باید رعایت شود، با این حال برخی نکات لازم دیگر نیز هست که همراه با تأکید بر تعدادی از آن‌چه در آن دو سند آمده است،‌ اعلام می‌گردد.» در جدول زیر الزامات اجرای برجام مرور شده است:

الزامات اجرای برجام

 

مطرح شده در «بند سوم» نامه رهبر انقلاب به رئیس‌جمهور درباره الزامات اجرای برجام ۹۴/۰۷/۲۹

 

1 گرفتن تضمین‌های قوی و کافی برای لغو تحریمها از آنجا که پذیرش مذاکرات از سوی ایران اساساً با هدف لغو تحریم‌های ظالمانه اقتصادی و مالی صورت گرفته است و اجرایی شدن آن در برجام به بعد از اقدام‌های ایران موکول گردیده، لازم است تضمین‌های قوی و کافی برای جلوگیری از تخلف طرف‌های مقابل، تدارک شود، که از جمله‌ی آن اعلام کتبی رئیس‌جمهور آمریکا و اتحادیه‌ی اروپا مبنی بر لغو تحریم‌ها است. در اعلام اتحادیه‌ی اروپا و رئیس‌جمهور آمریکا باید تصریح شود که این تحریم‌ها به‌کلی برداشته شده است. هرگونه اظهاری مبنی بر این‌که ساختار تحریم‌ها باقی خواهد ماند، به منزله‌ی نقض برجام است.
2 نقض برجام و توقف فعالیتهای آن در صورت وضع هرگونه تحریم در سراسر دوره‌ی ۸ ساله وضع هرگونه تحریم در هر سطح و به هر بهانه‌ای (از جمله بهانه‌های تکراری و خودساخته‌ی تروریسم و حقوق بشر) توسط هر یک از کشورهای طرف مذاکرات، نقض برجام محسوب خواهد شد و دولت موظف است طبق بند ۳ مصوبه‌ی مجلس اقدام‌های لازم را انجام دهد و فعالیت‌های برجام را متوقف کند.
3 آغاز فعالیتهای بند ۴ و ۵ تنها پس از اعلام آژانس مبنی بر پایان پرونده PMD اقدامات مربوط به آنچه در دو بند بعدی آمده است، تنها هنگامی آغاز خواهد شد که آژانس پایان پرونده‌ی موضوعات حال و گذشته (PMD) را اعلام نماید.
4 آغاز نوسازی کارخانه اراک تنها پس از قرارداد طرح جایگزین و تضمین کافی اجرا اقدام در مورد نوسازی کارخانه‌ی اراک با حفظ هویت سنگین آن، تنها در صورتی آغاز خواهد شد که قرارداد قطعی و مطمئن درباره‌ی طرح جایگزین و تضمین کافی برای اجرای آن منعقد شده باشد.
5 معامله و تبادل اورانیوم غنی شده در برابر کیک زرد در صورت عقد قرارداد مطمئن و تدریجی معامله‌ی اورانیوم غنی‌ شده‌ی موجود در برابر کیک زرد با دولت خارجی در صورتی آغاز خواهد شد که قرارداد مطمئن در این‌ باره همراه با تضمین کافی منعقد شده باشد. معامله و تبادل مزبور باید به‌ تدریج و در دفعات متعدد باشد.
6 تهیه طرح توسعه میان مدت صنعت انرژی اتمی و بررسی آن در شورای عالی امنیت ملی مطابق مصوبه‌ی مجلس،‌ طرح و تمهیدات لازم برای توسعه‌ی میان‌مدت صنعت انرژی اتمی که شامل روش پیشرفت در مقاطع مختلف از هم‌اکنون تا ۱۵ سال و منتهی به ۱۹۰ هزار سو است،‌ تهیه و با دقت در شورای عالی امنیت ملی بررسی شود. این طرح باید هرگونه نگرانی ناشی از برخی مطالب در ضمائم برجام را برطرف کند.
7 ساماندهی تحقیق و توسعه برای غنی سازی مورد قبول در برجام در پایان دوره‌ی ۸ ساله سازمان انرژی اتمی، ‌تحقیق و توسعه در ابعاد مختلف را در مقام اجرا به‌گونه‌ای ساماندهی کند که در پایان دوره‌ی ۸ ساله هیچ کمبود فناوری برای ایجاد غنی‌سازی مورد قبول در برجام وجود نداشته باشد.
8 مرجع بودن متن مذاکرات و نه تفسیر طرف مقابل، در موارد ابهام سند برجام توجه شود که موارد ابهام سند برجام، ‌تفسیر طرف مقابل مورد قبول نیست و مرجع، متن مذاکرات است.
9 تشکیل هیئت رصدکننده انجام تعهدات طرف مقابل و تحقق الزامات اجرای برجام وجود پیچیدگی‌ها و ابهام‌ها در متن برجام و نیز گمان نقض عهد و تخلفات و فریبکاری در طرف مقابل بویژه امریکا، ایجاب می‌کند که یک هیئت قوی و آگاه و هوشمند برای رصد پیشرفت کارها و انجام تعهدات طرف مقابل و تحقق آنچه در بالا بدان تصریح شده است،‌ تشکیل شود. ترکیب و وظائف این هیئت باید در شورای عالی امنیت ملی تعیین و تصویب شود.

 

 

 

 
کلمات کلیدی : رهبري ، رييس‌جمهور ، حضرت آيت‌الله خامنه‌اي ، پساتحریم ، برجام ، تصویب برجام در مجلس ، لغو تحریم‌ها علیه ایران ، نامه رهبری به رییس‌جمهور درباره برجام
 
۱۳۹۴-۰۷-۳۰ ۱۰:۰۵:۱۱
اینکه اول آژانس pmd را تایید کند بعد فعالیت های ایران ...نشان از تیزهوشی رهبر دارد...احسنت
چون طبق گفته اقایان مذاکره کننده کلا ایران باید اول تعهدات انجام می داد حتی قبل آژانس (3275175) (alef-13)
 
امیر محمد فاطمی
۱۳۹۴-۰۷-۳۰ ۱۰:۲۸:۰۰
1- مقام معظم رهبری روند بررسی و تأیید شورای عالی امنیت ملی در خصوص برجام که صرفا با ابلاغ مقام معظم رهبری لازم الاجرا می گردد را مورد تأکید قرار دادند که برخلاف نظر مخالفین مصوبه مذکور به معنای صحت عملکرد هیات رییسه مجلس در انتخاب نوع مصوبه تنظیمی برای برجام می باشد مصوبه ای که با طرح چهارچوبی دولت را مجاز می داند با بازگشت به مصوبات شورای عالی امنیت ملی به پذیرش و اجرای برجام اقدام کند چرا که مجلس شورای اسلامی بنابر نظریه شورای نگهبان قانون اساسی قادر و مجاز به تصویب مصوبات و قوانینی بر خلاف نظریه رسمی و ابلاغی شورای عالی امنیت ملی نیست.
2- تمامی طرفهای مخالف و موافق برجام به یک اندازه و با یک ادبیات در نکته سنجی بند اول نامه ابلاغی مورد تأیید و ملاطفت رهبری قرار گرفتند که به معنی خطای تمامی آنانی است که از گذشته تا امروز سایرین جز خود را بدلیل ابراز یا اتکا بر نظریه های مختلف به سادگی و به شدت مورد تخریب و متهم سازی تا خیانت به کشور قرار می دهند افرادی که خود را مجاز می دانند که خود را میزان و شاخص درستی و غلطی معرفی کنند و صرفا خود محق به تعریف حق و ناحق یا خدمت و خیانت بدانند. نکته کلیدی که باید شرعا و عقلا مورد توجه همه آحاد مردم و مسئولین و سیاسیون کشورمان در این بند از فرمایشات رهبری باشد این است که همه به یک اندازه ایرانی و محق به اعلام نظر و دیدگاه یا خواسته و تمایلات هستند هیچ کس مجاز نیست که دیگران را غیر بخواند و نکته دوم اینکه اگر رویارویی عقلانی مخالف و موافق نباشد اصولا دستیابی به راههای استوار بسیار دشوار خواهد بود لذا است که مخالف و موافق می توانند دقیقا دو روی سکه خدمت به تعالی کشور باشند.
3- نامه ابلاغی مقام معظم رهبری خطاب به رییس جمهور و دبیر شورای عالی امنیت ملی بیانگر صحت عملکرد مجلس و دولت در ارجاع موضوع به این شورا می باشد ارجاعی که وفق ابلاغیه رهبری صرفا بدینوسیله و طی این مسیر قانونی و از قابلیت اجرایی برخوردار خواهد بود لذا است مصوبه مجلس نیز طی پنج بند از بندهای نه گانه تصمیمات و اقدامات دولت در خصوص برجام را منوط به تصویب شورای عالی امنیت ملی می داند.
4- دشمن شناسی مندرج در بند دوم نامه ابلاغی مقام معظم رهبری از ضرورتهایی است که دولت نیز مانند تمامی ارکان حکومتی و مراکز تصمیم گیرنده و اجرایی باید به دقت به آن بپردازند شناخت دشمن با تمامی نقاط آسیب پذیری ، تهدایدات و قوتهایش که باید مورد توجه و برنامه ریزی ما برای اثرگذاری و ممانعت از اثرپذیری قرار داشته باشند. تبین کم و کیف اثرگذاری ایران اسلامی در حوزه داخلی سایر کشورها علی الخصوص آمریکا می تواند از جمله اولویتهای شورای راهبردی سیاست خارجی به ریاست آقای خرازی وزیر اسبق خارجه کشورمان بدلیل وابستگی ساختاری شورا با مقام معظم رهبری باشد.
5- مقام معظم رهبری ضمن تأیید بندهای مصوبه برجام مجلس مجددا بر اهمیت توجه به اقتصاد متکی بر داشته های داخلی و مقاومت پذیر تأکید می فرمایند که باید در طراحی و تنظیم سند برنامه ششم توسعه مورد توجه تمامی دستگاههای اجرایی و مجلس شورای اسلامی قرار داده شود و نکته آحر در این بند اینکه از ورود کالاهای مصرفی آمریکایی به صراحت امر به پرهیز می کنند. بنابراین اقتصاد ایران می تواند برای ارتقاء سطح کیفی مهندسی و تولید از داشته های بازار کالای سرمایه ای و واسط برخوردار از تکنولوژی بالا بهره مند اما ذائقه عام ملی را از کالای مصرفی آمریکایی منع تا ناخواسته زمینه اثرپذیری از فرهنگ رفتار آمریکایی نیز ایجاد نشده باشد. چنانکه مقام معظم رهبری در فرمایشات ماه گذشته و به بهانه بررسی و تصویب موضوع برجام در چند نوبت بر اهمیت توجه به زمینه سازی احتمالی طرف آمریکایی برای نفوذ پذیر ساختن جامعه ایران در قالب اجرای برجام تأکید فرمودند.
6- شورای راهبردی سیاست خارجی با ابتکار و حکم مقام معظم رهبری در مورخه 4/4/85 با تأکید بر اینکه : لازم است برای کمک به تصمیم گیریهای کلان و جست و جو از افق های نو در روابط خارجی جمهوری اسلامی و بهره مندی از نظرات نخبگان در این عرصه تشکیل گردد. لذا رییس و اعضای شورای راهبردی سیاست خارجی باید نسبت به طراحی چارچوب سیاست خارجی فعال و موثر که تمامی دستگاهها و مراکز را شامل گردد اقدام کنند. شورای راهبردی امروزه می تواند با ارائه ابتکارات و طرحهای جامع کشور را در حوزه سیاست خارجه به سمتی رهبری کنند که بتوانیم مبادله کالای مصرفی با تمامی کشورها علی الخصوص آمریکا را زمینه و فرصتی مناسب برای انتقال فرهنگ ایران اسلامی به جامعه آمریکایی تعریف کنیم شرایطی که آنها را از ارتباط گیری تجاری و سایر شقوق ارتباطی بدلیل اثرپذیری جامعه آمریکایی نگران نماید.
7- آحاد جامعه ایران باید بدانیم که برجام نیز علی رغم تمامی حساسیتها و آثار احتمالی مترتب بر اجرایش یکی از صدها موضوعی است که روزانه و بطور مستمر در حوزه تصمیم گیری و قضاوت مدیریتی و اجتماعی کشور قرار می گیرد لذا در سال همزبانی و همدلی و با سیره عملی که رهبری در نامه ابلاغی ترسیم فرمودند بیاموزیم که همه همدیگر را به یک اندازه ذی حق دانسته و به سادگی وارد حوزه بسیار خطیر اتهام سازی و اتهامات تخریبی قرار ندهیم که همدلی و همزبانی قطعا از ارزشمندترین سرمایه های غیر قابل جایگزین سازی ایران اسلامی در خود اتکایی یا رویارویی با هر دشمن و بدخواه بیرونی می باشد. (3275222) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۳۰ ۱۹:۲۸:۳۸
معلومه که طرف مقابل تحریم های مرتبط با حقوق بشر و تروریسم را ادامه می ده و هر وقت هم بخواد افزایش میده. پس به نظر می رسه که برجام هم عمر چندانی نخواهد داشت. مگر این که سر حقوق بشر و تروریسم به تفاهم برسیم که این هم عمرا امکان نخواهد داشت. (3275907) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.