نظر منتشر شده
۲۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 155578
وضعیت خاص صنعت گاوداری
حسن جورابلو، 26 اردیبهشت 91
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۱۰:۲۷
در روزهای گذشته بسیاری از گاوداران، گاوهای پرشیر خود را خشک[1] کرده، از مدار تولید خارج نموده اند[2]. به وفور در کشتارگاه ها، گاوهای شیرده و آبستن و حتّی تلیسه[3] ی آبستن به تیغ سپرده شده است[4]. شمار زیادی از گاوداری هایی که در استان ها جزو مطرح ترین ها (هم به لحاظ اعتبار صاحبانشان و هم به لحاظ حجم تولید) بوده اند، رسماً تعطیل شده اند. از همه ی اینها دردآورتر این که، ذخیره ی ژنتیکی[5] ای که حاصل تلاش مشترک، عقل جمعی، هَم انگیزی، همفکری و سرمایه گذاری و صَرف سی سال عمر هزاران نفر از سخت کوش ترین مردمان تاریخ کشور، آن هم در فرصت طلایی سالهای همدلی پس از پیروزی انقلاب است، با روند فعلی ظرف چند ماه به کلی نابود خواهد شد.

مسئولان[6] با چهره ی حمایت از مصرف کننده، اعلام کرده اند که کارخانجات فراورده های شیری حق ندارند شیر را گران تر از 630 تومان از گاودار بخرند[7]؛ ولی این دوستان که دیری نیست مسئول مربوطه در امور دام شده اند[8]، بررسی نکرده اند که آیا گاوها حاضرند شیری به این قیمت به گاودار تحویل دهند؟ آیا تا ماه های آینده، اصولاً گاوی در گاوداری ها باقی خواهد ماند که اینچنین از خودش مایه بگذارد؟ آیا این مسئولان وظیفه ای در مورد حمایت از «‏آینده»‏ی مصرف کننده ندارند[9]؟

هم اکنون قیمت تمام شده ی هر لیتر شیر تحویلی درِ کارخانه، تا 830 تومان افزایش یافته است و این در درجه ی اول به علت گران شدن نهاده ها است. در گاوداری های موسوم به صنعتی، اغلب نهاده ها وارداتی هستند (جو، ذرت، سویا، کنجاله های مختلف و...)؛ قیمت این موارد، تابع بی قید وشرط نرخ ارز است و قصه ی ارز را نیز همه می دانند.
به کرّات از قول مسئولان، خبررسانی می شود که ما نهاده های دامی را با قیمت مناسب تأمین کرده ایم و گاوداران وظیفه دارند که به قیمتی که ما اعلام کرده ایم، تمکین کنند. ظاهراً به جز خود گاوداران هیچکس نمی داند که این تأمین نهاده ها خلاصه شده است در تأمین 5% از سبوس مصرفی سالانه ی گاوداری ها؛ و البته سبوس‏،‏ در گاوداری صنعتی یک نهاده ی نه چندان مهمّ است[10].

پیش از نوسانات ارزی چند ماه پیش، قیمت هر کیلو کنجاله ی سویای مرغوب 700 تومان بود و امروز کنجاله ای که به زحمت به قیمت 1700 گیر می آید، تقلّبی است! یعنی که نیتروژن محلول آن بیش از حدّ است و این هم یعنی که به ضرب و زورِ اوره زنی، کنجاله را ازُته کرده اند تا ظاهری پروتئینه داشته باشد.
قیمت اقلام تأمین شده از داخل (از قبیل یونجه و کاه) نیز به علل مختلفی دستور بَردار نیست. دلال (سلَف خر) در فصول کاشت و داشت یعنی در هنگامی که کشاورز خرده پا در قحطی نقدینگی است، محصول آینده را به بهایی بسیار نازل پیش خرید می کند و در فصل برداشت، به قیمتی که خودش تعیین می کند، می فروشد. کشاورز معمولاً به پیش خرید محصول از سوی خریدار نهایی یعنی گاودار روی خوش نشان نمی دهد، چرا که واقعیت ها و تجارب گذشته، دلال ها را به عنوان شریک استراتژیک به آنها قبولانده است: دلال همیشه هست و همیشه هم پول دارد.

گذشته از مسئله ی دلال ها، در حال حاضر فروش علوفه به قیمتی که برای گاودار بصرفد، برای کشاورزان به هیچ وجه مقرون به صرفه نیست. کشاورزیِ ما در این چند دهه، به نهاده های متعارف (کود شیمیایی و سمّ و...) وابسته شده و نهاده ها نیز در این چند ساله، یکی یکی از سبد حمایتی خارج شده اند. با اُفت هر روزه ی سطح منابع زیرزمینی و نیز گران شدن کارت برق و حامل های سوختی، آب بسیار گرانی استحصال می شود (بگذریم که دو سوّمش هدر می رود). دسترسی کمّی و کیفی به نیروی انسانی نیز امروز کمتر از همیشه است و از قرار، بی ارتباط با نقدی شدن یارانه ها نیست.

خلاصه این که فعلاً کشاورز می گوید اگر قرار است که یونجه را با پینه ی دست و اشک چشم و خون دل کِشت کنم و سرانجام ارزان تر از کیلویی 400 تومان بفروشم، همان بهتر که هم اکنون در هر مرحله ای از کاشت و داشت که هستم، از خیر برداشت بگذرم و مزرعه را برای چرای گوسفندان، به یک رَمه دار اجاره دهم. و امّا کاه؛ الآن و در سالی که قیمت خرید تضمینی گندم هر کیلو 395 تومان اعلام شده است، کاه تا کیلویی 700 تومان نیز معامله می شود.

کاه هفتصد تومانی را آن دسته از گاوداران می خرند که از این ستون تا آن ستون، امید فرجی دارند. امیدشان هم اینطور که بر می آید، چندان واهی نیست: کشتار دام های مولّد در هفته های اخیر، کاهش شدید عرضه را در پی داشت؛ گرانی ارز نیز خوشبختانه باعث گرانی و کاهش جاذبه ی شیرخشک وارداتی گردید. همه ی اینها باعث شد که کارخانجات فراورده های شیری، در نهایت بین خط و نشان های مسئولان و واقعیت های اقتصادی، به دومی توجه کنند و اینک چند روزی است که کارخانه ها شیر را به قیمتی واقعی تر می خرند[11]، قیمتی که قبولاندنش به مسئولان، برای کشور و مردممان خیلی «گران» تمام شد.

[1] گاو خشک به گاو ماده آبستنی که به منظور ایجاد امکان رشد کامل جنین شیر آن خشک شده و یا آن را خشک کرده‏ اند گفته می‏شود و معمولاَ شامل دوران آبستن سنگین گاو ماده است.
[2] در شرایط عادی، حتی گاوی که تولید آن تا هشت کیلوگرم در روز کاهش یافته است، در مدار تولید شیر نگهداری می شد اما امروز دادن جیره ی شیردهی به گاوهای دارای تولید روزانه 25 کیلوگرم نیز مقرون به صرف نیست و این گاوها را خشک می کنند.
[3] تلیسه به گوساله ی ماده ای اطلاق می شود که به بلوغ جنسی رسیده، اعم از اینکه آبستن یا غیر آبستن باشد و یا سقط جنین کرده و هنوز اولین زایش را انجام نداده باشد.
[4] این روزها در برخی کشتارگاه ها، بیش از نیمی از دام های کشتار شده تلیسه هستند.
[5] در نتیجه ی تلاش ها، توانستیم ادعا کنیم که گاو شیری نژاد «هلشتاین ایرانی» ایجاد شده است.
[6] اغلب مسئولان مورد اشاره، از وزارت صنعت، معدن و تجارت فعلی هستند.
شرکت سهامی پشتیبانی امور دام کشور، بر اساس مصوبه ی شماره ی 34214/206 مورخ 3/7/1389 شورای عالی اداری، از وزارت جهاد کشاورزی منتزع و به وزارت بازرگانی وابسته گردید. منظور از این مصوبه ‏«‏ایجاد انسجام تشکیلاتی در امر تنظیم بازار مواد پروتئینی (حیوانی) و استفاده ی بهینه از منابع مالی، فیزیکی، انسانی و اطلاعاتی موجود و جلوگیری از تداخل وظایف بین دستگاه‌های اجرایی‏»‏ اعلام شد. بر اساس تصویب نامه ی هیئت وزیران به شماره ی 33590/46514 مورخ 18/2/1390 نیز وزارت بازرگانی و وزارت صنایع و معادن سابق ادغام و وزارت صنعت، معدن و تجارت ایجاد شد.
طبق اساسنامه ی شرکت سهامی پشتیبانی امور دام، موضوع شرکت عبارت است از ‏«‏تهیه، تولید و نگهداری، توزیع و پشتیبانی و تنظیم بازار انواع خوراک دام، طیور و آبزیان، مواد پروتئینی(‌حیوانی) و متفرعات آنها، کمک به عمران، احیاء و اصلاح مراتع جهت افزایش تولید، حمایت از تولیدکننده، مصرف کننده و صنایع وابسته و خرید‌ تضمینی مواد علوفه‌ای و محصولات پروتئینی دامی‏»‏.
[7] طبق یک قاعده ی نانوشته، قیمت تقریبی یک لیتر شیر معمولاً سه برابر قیمت یک کیلوگرم جو اعلام می شد. پیش از نوسانات اخیر نرخ ارز در زمستان گذشته، جو هر کیلو 400 تومان و پس از آن 850 فروخته شد.
[8] از همان ابتدای پس از ادغام وزارت صنایع و معادن در وزارت بازرگانی، تشکل های دامداران، ادامه ی وابستگی شرکت پشتیبانی امور دام به وزارت بازرگانی را بی معنی دانستند. در ارتباط با اجرای اصل 44 قانون اساسی، در ابتدای سال 1389 این شرکت در لیست واگذاریهای دولت در سازمان خصوصی سازی قرارگرفت اما پس از مدتی به صورت ناگهانی به وزارت بازرگانی انتقال یافت و مخالفت مجلس و بخش خصوصی با این امراثر بخش نبود.
[9] خیلی پیش از آشفتگی های اخیر، وزیر اسبق بهداشت (آقای مرندی) درباره ی عواقب حذف یارانه ی شیر اینچنین هشدار داده بود: «در دسترس قرار نگرفتن این فرآورده ها در زنان منجر به پوکی استخوان و در مردان سبب کاهش عملکرد فیزیکی آنان می شود. همچنین زنان باردار و شیرده که قادر به تامین کافی این مواد نباشند، نمی توانند به رشد و تکامل کودکان خود کمک کنند و این مساله به صورت یک معضل در نسل های آینده نیز بارز خواهد شد». حال باید تأمل کرد که وقتی که گاوی نباشد که شیر بدهد، بر سر این «‏نسل های آینده»‏ چه خواهد آمد.
[10] البته ناگفته نماند که در برخی شهرستان ها، دامداران به کارخانه های خوراک دام معرفی می شوند تا خوراک کنسانتره ی کیلویی 600 تومانی را با «10» تومان تخفیف در هر کیلو دریافت کنند.
بد نیست این «‏حمایت» مقایسه شود با حمایت های برخی کشورها: در ژاپن سالانه برای هر رأس گاو 2700 دلار، آمریکا 1200 دلار و اتحادیه اروپا 913 دلار یارانه به صورت مستقیم و غیرمستقیم پرداخت می‌شود، این رقم در ایران حداکثر 88 دلار برآورد می‌شود.
[11] تا همین امروز نیز یکی از مشکلات صنایع شیر در ایران خالی بودن ظرفیت کارخانه‌ ها و در نتیجه افزایش سهم هزینه های ثابت در قیمت تمام شده ی فراورده های شیری بوده است. با این وجود اوضاع کارخانه ها تا کنون معمولاً بهتر از گاودارها بوده است. هم اکنون بسته های یک لیتری شیر دارای 3% چربی، در مارک های مختلف حدود 1500 تومان فروخته می شود. این در حالی است که شیری تحویلی گاوداران به کارخانه ها دارای حدود 3.3% چربی است. به هر حال با روند فعلی و نابودی محتمَل صنعت گاوداری، کارخانه های فراوری شیر نیز بی معنی خواهند بود.
 
بهزاداول
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۲۶ ۱۰:۴۲:۱۶
ذبح گاوهای شیرده !!!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!
مبارک چین باشه خوب از اونجا شیر گاو میاریم
از اونجا ............ میاریم
درک تولید
سود واردات رو برای یه مشت آقا زاده عشقه
اصلا بقیه دنیا بیکارن برنامه ریزی دارن برای همه چیز
بیان یاد بگیرن چه راحت همه چیز حل میشه!!!!!!
نظر تخصصی و ارزش داشتن متخصص کیلو چند ؟
سانسور شدم ؟
اللهم عجل لولیک الفرج
صلوات (785488) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۲-۲۶ ۱۶:۴۴:۵۸
مزلب خوبی بود اما به یک نکته اشاره نشد دامداری یا پرورش گاو وگوسفند جدای از زراعت نیست در کشورهای پیشرفته در خصوص کشاورزی وا ژه فارم یا مزرعه را به کار می برند اساسا دام نشخوار کننده است وباید علوفه بخورد وعلوفه باید در مزررعه در بین کشت اصلی تولید شود بر این اساس دامداری به صرفه است در ایران به دلیل فقدان سند ثبتی دامداران برای اخذ مجوز اسناد دست دارمی جعلی رو می کنند ومجوز می گیرند بدین ترتیب در ورامین یا اراک یونجه کاشته می شود وتا دامداریب در استان شمالی یا جای دیگر حمل می شود بر گش می ریزد ساقه بی ارزش به دام داده می شود انهم به بهای گزاف دامدار هم توقع دارد که تاوانش را مصرف کننده بدهد این روند دیگر امکانپذیر نیست عدم واردات شیر خشک مساوی است با پوکی استخوان در آینده (786576) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۲۶ ۱۱:۰۵:۱۰
تا 8 سال پیش شرکت پشتیبانی به گاودار واقعی با رویت پروانه معرفی جهاد وبازدید از دامداری هم جو 9 ماهه هم پول نقد و هم تضمین خرید گوشت تولیدی را به دامدار میدادند و شاید دیگر دامدار مجبور نبود به دلال رو بیاورد ولی چند سالی است دلالها سوراخ دعا را پیدا کرده اند و شرکت پشتیبانی را متقاعد کرده اند که فروش خوراک دام واریزی و نقدی باشد تا هیچ دامداری جرات ورود به شرکت و تقاضای خرید را نداشته باشد اخه هر چه باشد چک دامدار به وقت پول نمیشه اما واسطه نقد است والبته برای همین دست به نقد بودن و خرید عمده تخفیف کلی حالا اگه جامعه عقلمندی به خرج میداد معلوم بود که باید عامل گرانی را در کجا جستجو کند و حقش را از چه کسی مطالبه کند (785546) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۲۶ ۱۱:۵۶:۴۱
از حضراتی که تورم بعد از هدفمندی را 6 درصد اعلام می کنند،دیگر چه انتظاری دارید؟!!! لابد فردا هم به بهانه تنظیم بازار،اقدام به واردات لبنیات خواهند کرد.از قرار معلوم حاشا نمودن و پاک کردن صورت مسئله یک تصمیم استراتژیک شده است. (785689) (moderator22)
 
ن. الف
۱۳۹۱-۰۲-۲۶ ۱۲:۳۰:۵۷
آیاخبر دارید که شیر خشک از چین وارد می شود و آب می زنند و هم به گوسال ها می دهند و هم در کیسه می رریزند و به خوردماتن می دهند. (785810) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۲۶ ۱۳:۰۴:۱۷
واقعا شرایط بسیار حساسی است از بین رفتن گاوها با نژاد های اصیل که حاصل کار 70 ساله اصلاح نژاد در کشور است براحتی و بدلیل عدم صرفه اقتصادی در حال نابودی است و چاره کار با دستور و زور قابل حال نسیت و دامداران با فشار بیشتر بخاطر فروش شیر به قیمت 630 تومان چاره ای جز حذف دام ندارند (785914) (moderator102)
 
رضا
۱۳۹۱-۰۲-۲۶ ۱۳:۲۱:۵۷
بنده بعنوان يك دامدار تحصيلكرده كه با هزار اميد با اخذ وام و فروش خانه پدري يك واحد دامداري صنعتي با علمي ترين روش تاسيس كردم با وجود اينكه ميزان توليد گوشت و شير ما در حد دامداري هاي كشورهاي اروپايي مي باشد بديل پايين بودن قيمت شير و گوشت نسبت به قيمت نهاده هاي دامي در آستانه ورشكسته شدن هستم . و علت آن را هم را سياستهاي غلط دولت ميدانم . و اين هم عاقبت يك جوان تحصيلكرده كارآفرين كه با 200 ميليون بدهي سر و كله ميزند كاش مثل جوانان ديگر بيكار بودم و به فكر اشتغال و اشتغالزايي نمي افتادم تا عاقبتم اين باشد. (785972) (moderator18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۲۶ ۱۴:۳۰:۳۲
چاره كار اضافه كردن اب است البته خود گاو داران اين را مي دانند پس بسم ا... (786175) (moderator18)
 
صبا
۱۳۹۱-۰۲-۲۶ ۱۵:۰۵:۰۰
مشکل صنعت گاوداری در ایران می دانید چیست ؟

مشکل این هست که اقلیم کشور ما زیاد مناسب توسعه این صنعت نیست
ما در مرتع و منبع طبیهی و تهیه خوراک دام از وابسته ترین وبدبخت ترین کشورها
در غذای دام هستیم.

این صنعت با پول نفت و زوری تا الان سر پا نگه داشته شده است.

کشورهایی مثل فرانسه یا کشورهای حوزه اسکاندیناوی مرتع دارند علوفه دارند بعد ما می خواهیم
به زور با دنیا رقابت کنیم.

اقلیم کشورما اجازه نخواهد داد مثل همه کشورهای منطقه سردسیر گوشت و شیر تولید ومصرف کنیم این قانون طبیعت هست.

اگر باور ندارید با علمای طب سنتی کفتگو کنید.

البته با تغییر روشهای تولید وبهینه سازی کمی از قیمت تمام شده می توان کاشت ولی این صنعت بعید هست بتواند با دنیا رقابت کند.

بروید تحقیق کنید تو ممالک که قطب تولید شیر وگوشت هست چه طور هست. (786291) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۲۶ ۱۵:۰۸:۰۰
مشكل اينست كه دولت مسئوليت خود در كاهش قيمت را به گاو ها تفويض كرده يعني از گاو ها ميخواهد كه بدون غذا خوردن شير بدهند تا دولت آنرا به عنوان دستاورد خود در كاهش قيمت لبنيات تيتر اول روزنامه ايران كند. (786306) (moderator102)
 
کامران وکیل
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۲۶ ۱۵:۲۲:۳۵
این واقعه منتج از فساد اداریست که در این چند ساله تشدید و گریبان ملت را گرفته است.
اهداف این نرخ گذاریهای ناعادلانه محرز و مشخص است.
وزارتخانه های متولی به عمد گاوداریهای کشور را از گله های مولد خالی می کنند تا با ایجاد کمبود در کشور و به بهانه تنظیم بازار به واردات شیرخشک آلوده و فاقد کیفیت از چین و هند بپردازند! (786356) (moderator102)
 
United States
۱۳۹۱-۰۲-۲۶ ۱۵:۴۷:۳۰
ما که تراکتور نیستیم کار کنیم. و بدتر اینکه با گاوها سرو کله بزنیم. ما نفت داریم و پول داریم. باید پول بدهیم به امثال چینی های عقب افتاده که بروند گاوداری کنند. و ما باید فقط از فکرمان استفاده کنیم. (786418) (moderator102)
 
ماست بند
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۲۶ ۱۵:۴۹:۳۵
سال قبل روزانه حدود 2200 کیلو شیر جمع آوری میکردیم امسال 1000 کیلو. کمتر از نصف پارسال. من که با گاودارها مراوده دارم در حال حاضر گاودادری را حماقت محض میدانم. جز ضرر چیزی ندارد. (786426) (moderator102)
 
دامدار چشم به راه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۲۷ ۰۷:۴۰:۱۲
شرکت پشتیبانی امور دام فقط حمایت کننده از مقروض بزرگ سیستم بانکی که انحصار واردات سویا را دارد و براساس هشدارهای مراجع نظارتی تسهیلات بدون پشتوانه ایشان از گروه آریا هم بیشتر است میباشد. (787578) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۲-۲۷ ۱۰:۰۶:۴۵
من خودم یکی از گاودارن هستم ،از قدیم گفتن به ما که شیر گاو خرج گاو می باشد و واقعا هم همین طور بوده است ، ولی در سال های اخیر شیر گاو نه تنها خرج خود گاو را نمی شه بلکه یک چهار م خرج گاو را هم نمی شه مثلا شما خرج گاو را تنها کاه وکنسانتره می دانید ولی اینطور ی نیست خرج گاو یعنی نگهداری کامل از یک گاو که مشتمل بر آب ،برق ،دستمزد گارگر،حمل نقل ،پول دارو ،درمان می شود با وجود یارانه های فعلی که همه می دانند که پول آب و برق یک گاو داری سر به فلک کشیده ودیگر خرج ها که بماند ،خود همین هزینه درمان یک مشکل بسیار جدید است چون درمان یک گاو کاملا ازاده و هر پزشکی که یک گاوه را ویزیت می کنه حق ویزیتش می شود 10 هزار تومان و اگر بیماری عادی باشه پول دارو بطور میانگین می شود 20 تا 50 هزار تومان وجالب اینجاست که تمام مراحل درمان ازاده و تحت هیچ گونه بیمه ای نیست ، خوب بر می گردم به موضوع اول صحبتم که گفتم شیر گاو خرج گاو ، شما فکر می کنید که یک گاوه در روز چقدر شیرمی دهد بطور متوسط اگر از نژاد خوب باشه 30 کیلو که هر کیلو شیر به فروش می رسد 600 تومان که در یک روز می شود 18000 هزار تومان البته این که گفتم در شرایط ایده ال است وگرنه شیر گاو به عوامل گوناگونی بستگی داره که بطور میانگین در ماه روزانه از 15 تا 22 کیلو تجاوزنمی کنه حالا یک گاو داره بیچاره که جز چند تا گاو کار دیگری ندارد یعنی نمی شود کاری دیگری داشته باشه چون یک گاو هم احتیاج به نگه داری داره و باید صاحب اون گاو 24 ساعت مواظب کنه از گاوش یعنی خوراک به موقع بده اب به موقع بد دوشیدن شیربه موقع انجام بشه و......... از شیر گاو که نمی تونه استفاده برای خانواده داشته باشه چون خرج خود گاو ها را هم نمی شه ، هر گاوی در سال یک گاوساله داره که اگر اون هم بلایی بر سرش در موقع زایمان و مراحل رشد نیاد و زنده بمونه صاحبش باید اون را هم با این خرج ها نگه داری کنه تا یک سال که بفروشد مثلا به 1 میلیون تومان در حال حاضر دیگر قضاوت را به خودتا ن واگذار می کنم . در ضمن از متن که نوشتم عذر خواهی می کنم چون می دونم که از لحاظ ادبی زیاد مرتب نیست خوب من یک گاو دار کم سواد هستم و فقط می خواستم که درد دلی کرده باشم (787874) (moderator18)
 
علیرضا قلیزاده
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۲۷ ۱۳:۲۵:۵۸
با سپاس از شما تولید کننده ی محترم، توضیحاً اضافه می کنم:

در یک گاوداری صنعتی، گاو ماده تا 305 روز پس از زایمان، گاو شیری نامیده می شود و جیره‌ی غذای تولید دریافت می کند. پس از این زمان گاو را که مطابق تقویم گاوداری تلقیح و باردار شده و پیش از زایمان نیاز به دو ماه تجدید قوا دارد، از مدار تولید خارج و به اصطلاح خشک می کنند. در زمانی که قیمت شیر در مقایسه با قیمت نهاده ها معقول بود، برخی گاوداران حتی به گاوی که تولیدش در نیمه‌ی دوّم دوره‌ی شیردهی تا 10 کیلوگرم در روز کاهش یافته بود، تا آخرین روز این دوره جیره‌ی گاوهای پر تولید و یا متوسط تولید می دادند؛ امّا امروز، دادن جیره‌ی تولیدی پرشیر به گاوهای دارای تولید روزانه 25 کیلوگرم نیز مقرون به صرف نیست. (788446) (moderator18)
 
عسگری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۲۷ ۱۳:۳۶:۴۳
با تشکر از دلسوزی شما، البته در مورد این که واقعاً نژاد هلشتاین ایرانی ایجاد شده است، کارشناسان ژنتیک و اصلاح نژاد تردید دارند:
مادامی که اسپرم وارد می شود، حتی اگر پایه ی گاوهای ماده ی ما هم بومی شده باشند، با هر بار تلقیح اسپرم، فرزندانشان 50% ژن وارداتی خواهند داشت.
حال بماند که مادرهای خالص بومی نداریم و خودشون حاصل پدری خارجی هستند.
از تولید اسپرم داخلی حمایت نمی شود و کمپانی های خارجی هم وظیفه ندارند که مصالح و منافع ما را در نظر بگیرند.
بنابر این به نظر من نگران ذخیره های «ژن پول» بومی نباشید که وجود ندارد (788486) (moderator18)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۲۷ ۱۳:۴۲:۱۳
درست گفتید
فرصت سازی ما برای ماهیگیران آبهای گل آلود نیز قصه ای علیحدّه است: پیش از نوسانات ارزی زمستان 90، قیمت هر کیلو کنجاله‌ی سویای مرغوب 700 تومان بود و امروز کنجاله‌ای که به زحمت به قیمت 1700 گیر می‌آید، بعضاً تقلّبی است! یعنی که نیتروژن محلول آن بیش از حدّ است و این هم یعنی که به ضرب و زورِ اوره زنی، کنجاله‌ی درجه‌ی سه را ازُته کرده‌اند تا ظاهری پروتئینه داشته باشد و باز این، یعنی تأمین نشدن پروتئین مورد نیاز دام. (788504) (moderator18)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۲۷ ۱۳:۴۶:۳۵
این تازه مسئولان (وزارت صنعت، معدن و تجارت)‏، حتّی اگر خود را فقط موظف به ‏«حمایت از مصرف کننده»‏ می دانند، خوب است که همچنین از خود بپرسند «‏آینده»‏ی همین مصرف کننده آیا نیاز به حمایت ندارد ؟ آیا 23 سال پس از تصویب قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی ، 3 سال پس از ابلاغ قانون نظام جامع دامپروری و 2 سال پس از تصویب قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی باید اینگونه تمشیَت امور کنیم؟


قانون تضمین خرید در 30 خرداد 1372 بدینصورت اصلاح شد تا «‏محصولات دامی» به صراحت در آن قید شود:
قانون اصلاح قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی مصوب 1368.6.21
‌ماده واحده - از تاریخ تصویب این قانون محصولات کشمش، خرما، برگه، مرکبات و سیب و انار و انجیر و محصولات دامی و پیله ابریشم مشمول فهرست محصولات اساسی موضوع ماده واحده قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی مصوب 1368.6.21 و تبصره‌های آن می گردد...

قانون نظام جامع دامپروری از سوی رئیس جمهور به وزیر جهاد کشاورزی در 4 شهریور 1388 ابلاغ شد؛ ماده ی 20 این قانون بدین شرح است:
به منظور حمایت از تولید محصولات اساسی دامی و ایجاد تعادل در نظام تولید و جلوگیری از ضایعات محصولات دامی و ضرر و زیان دامداران، دولت موظف است همه ساله خرید گوشت مرغ، گوشت قرمز، تخم‌مرغ (خوراکی و نطفه‌دار) و شیر را براساس قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی مصوب 21/6/1368 و اصلاحات بعدی آن، تضمین نماید.

قانون افزایش بهره وری، از سوی رئیس جمهور به وزیر جهاد کشاورزی در 24 مرداد 1389 ابلاغ شد؛ در ماده ی 33 این قانون آمده است:
از تاریخ تصویب این قانون، علاوه بر اجراء قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی، در قالب بودجه‌های‌سنواتی و اعتبار مصوب، سیاست قیمت‌تضمینی نیز برقرار می‌شود. تولیدکنندگان محصولات‌کشاورزی می‌توانند محصولات خود را در بازار بورس تخصصی کالای کشاورزی عرضه نمایند. در صورت کاهش قیمت بورس نسبت به قیمت تضمینی اعلام‌شده از سوی دولت، مابه‌التفاوت آن توسط دولت به تولیدکنندگان پرداخت می‌گردد. وزارت جهادکشاورزی مکلف است هر ساله متناسب با شرایط تولید و بازار، محصولات تحت سیاست خرید و قیمت تضمینی را انتخاب و اعلام نماید. (788520) (moderator18)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۲۷ ۱۳:۴۷:۲۲
عوامل دیگری نیز در درجات کمتری، در افزایش قیمت تمام شده دخیل هستند از جمله این که: حداقل دستمزد کارگران در سال 91، به دستور مسئولانی در دیگر بخش ها، 18% افزایش یافته است. (788522) (moderator18)
 
Netherlands
۱۳۹۱-۰۲-۲۷ ۱۸:۲۰:۳۰
بدترین ضربه را این دولت مهرورز به تولیدکنندگان کشور زد چه دامدار باشد و چه کارخانه دار
جالبه همه میدونن اما به روی مبارکشون هم نمیارن (789050) (moderator102)
 
جوجه
۱۳۹۱-۰۲-۲۸ ۱۲:۰۳:۴۳
بیچاره کشتیهای حامل شیر خشک آرسنیک دار که منتظر مرگ سریع دام ودامدار هستند تا محموله خود را تخلیه کنند ، چرا کسی به فکر اونها نیست ؟

از این گذشته این همه استخوان چرا پوکی استخوان ؟ نهایت به یک پزشکی مگیم بره تو آنتن وبگه روزانه 50 گرم استخوان را بصورت پودر روی سالاد بپاشید وبخورید تا پوکی استخوان نگیرید .

یک توصیه هم به دامدارهای عزیز !!! اگر علوفه وکنسانتره گرونه روزانه یه دونه پیتزا بدهید که بالای 600 کالی انرژی داره .

ناراحت شدم برای مسولین سازمانهای صنعت ومعدن وتجارت که با پیشنهادات بنده دیگر نمی توانید گاودار را به تعزیرات بفرستید ؟؟؟؟

یک پیام شاد هم به عموم که زیاد ناراحت نباشید وموضوع را جدی نگیرید چون اخیرأ در چین دستگاهی ساخته اند که از یک طرف آب ، نیتریت ، واجبی و... میریزند واز طرف دیگر شیر بیرون میاد؟!!! (790221) (moderator102)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.