تصمیم دولت ایالت جامو و کشمیر برای قطع اینترنت وشبکه های اجتماعی به مدت یک ماه باعث نارضایتی و اعتراض مردم این ایالت با اکثریت مسلمان شده است .
به گزارش ایرنا، دولت جامو و کشمیر از روز گذشته برای کنترل ناآرامی و جلوگیری از انتشار شایعات، اینترنت و شبکه های اجتماعی را به مدت یک ماه در این ایالت قطع کرد.
به گفته مقامات دولتی ایالت جامو وکشمیر، تعدادی از افراد با استفاده از شبکه های اجتماعی اقدام به تحریک مردم و دامن زدن به شایعات و افزایش ناآرامی و خشونت در این ایالت می شوند.
برخی از مردم انتشار فیلم هایی در شبکه های اجتماعی که در آن خشونت ارتش و نیروهای امنیتی را نشان می دهد از دلایل اصلی قطع اینترنت می دانند.
چندی پیش انتشار فیلمی در شبکه های اجتماعی که در آن فردی کشمیری در جلوی یک خودروی نظامی بسته و در سطح یک روستا گردانده شد،اعتراض گسترده مردم را برانگیخت.
انتشار فیلم ضرب و شتم یک نیروی امنیتی توسط تعدادی از جوانان کشمیر نیز در دو هفته گذشته بر روی شبکه های اجتماعی واکنش هایی را به دنبال داشت.
در پنج سال گذشته دسترسی به اینترنت بیش از 25 بار در جامو و کشمیر با هدف جلوگیری از بروز خشونت ها و برقراری نظم مسدود شده است.
پلیس جامو و کشمیر نیز تاکنون 250 نفر را به اتهام انتشار محتوای اعتراض آمیز در رسانه های اجتماعی بازداشت کرده است.
یک دانش آموز دبیرستانی در سرینگر گفت که بسیاری از دانش آموزان از کلاس های آموزشی که بر روی سایت های مختلف دراینترنت قرار داده می شود برای رفع اشکالات درسی استفاده می کنند.
وی افزود:این اقدام باعث می شود که دانش آموزان نتواننداز کتابخانه های مجازی و دیگر منابع آموزشی بهره ببرند.
'شیخ سجاد 'یک مغازه دار در سرینگر نیز گفت که با قطع اینترنت مردم مجبورند برای پرداخت قبض های تلفن ،برق سالها در صف های طویل بانک ها معطل شوند.
وی اظهار کرد بسیاری از تجار بخشی زیادی از فعالیت های خود را برای بازاریابی و ارتباط با مشتریان از طریق اینترنت انجام می دهند.
'سهیل بخاری' مشاور رسانه ای 'محبوبه مفتی' سروزیر ایالت جامو و کشمیر نیز خاطرنشان کرد قطع اینترنت هرچند مشکلاتی را برای مردم ایجاد کرده ولی دولت برای تامین امنیت مردم چاره ای جز این نداشت.
خشونت و ناآرامی ها در کشمیر از 9 آوریل(20 فروردین) پس از برگزاری انتخابات محلی افزایش یافته است.
صدها دانشجو دوشنبه گذشته پس از بازگشایی دانشگاهها با پلیس و نیروهای امنیتی درگیر شدند.
به گفته پلیس،در این درگیری ها بیش از 12 نفر مجروح شدند.
دولت جامو و کشمیر چهارشنبه هفته گذشته نیز پس از ادامه اعتراض دانشجویان دانشگاه کشمیر به خشونت نیروهای امنیتی هند، دستور تعطیلی دانشگاههای کشمیر را صادر کرد.
دهها نفر از مردم سرینگر مرکز تابستانی ایالت جامو وکشمیر نیز بعد ازظهر جمعه با شرکت در راهپیمایی ،خشونت نیروهای امنیتی و پلیس با مردم را محکوم کردند.
این راهپیمایی در اعتراض به کشته شدن هشت نفر توسط پلیس و نیروهای امنیتی در درگیری هفته گذشته در کشمیر آغاز شد.
'محبوبه مفتی' سروزیر ایالت جامو و کشمیر نیز هفته گذشته با انتقاد از خشونت نیروهای امنیتی و پلیس، خواستار بردباری بیشتر نیروهای امنیتی در برخورد با معترضان شد.
دور جدید درگیری میان پلیس و معترضان در کشمیر،هشتم جولای(18 تیر) با دریافت اطلاعاتی در خصوص 'وانی' در نماز جمعه منطقه 'انانتاگ' در ایالت جامو وکشمیر با حضور در منطقه ، وی و دو همراهش را به قتل رساندند.
به گفته مقامات محلی ،اعتراض های کشمیر در 10 ماه گذشته حدود یکصد کشته و بیش از یک هزار و 200 مجروح برجای گذاشته است.
کشمیر تنها ایالت هند با اکثریت مسلمان است و درگیری میان شبه نظامیان کشمیری و نیروهای امنیتی هند از سال 1989 میلادی بیش از 68 هزار کشته برجای گذاشته است.