توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 297256
روحانی: قطعنامه ۲۲۳۱ ترک اشغال سرزمین اقتصادی ایران و پایان تحریم بود
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۳۷
رئیس جمهور پیش از عزیمت به نیویورک گفت: قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل درباره ترک اشغال سرزمین اقتصادی ایران بود و پایان تحریم را اعلام می‌کند

به گزارش تسنیم، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور پیش از عزیمت به نیویورک به منظور شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل در جمع خبرنگاران اظهار داشت: عید سعید قربان که عیدی ابراهیمی است، عید ایمان، ایثار و فداکاری است و در واقع عید تاسی به راهی است که ابراهیم خلیل‌الرحمان انتخاب کرد را به محضر ملت ایران تبریک می‌گویم.

وی با اشاره به اهمیت حضور در اجلاس عمومی سازمان ملل اظهار داشت: شرکت در اجلاس عمومی سازمان ملل که معمولا هر ساله انجام می‌شود با این هدف است که با تریبون عمومی و جهانی نظرات ملت ایران بیان می‌شود و خواسته‌های مردم ایران از زبان نمایندگان آنها اعلام می‌‌شود. رئیس جمهور تاکید کرد:‌ در حاشیه این اجلاس و در دیدار با سران مختلف کشورها دیدگاه‌ها و نظرات ملت ایران بیان می‌شود.

روحانی با بیان اینکه شرکت ایران در مجمع عمومی سازمان ملل امسال دو ویژگی نسبت به سال‌های گذشته دارد یادآور شد: در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل امسال اجلاس سران به مناسبت برنامه‌ها و اهداف توسعه پایدار پس از سال ۲۰۱۵ و تصویب سند این توسعه پایدار برگزار می‌شود. وی تاکید کرد: امسال بنده در این اجلاس هم سخنرانی دارم و یک سخنرانی نیز در مجمع عمومی سازمان ملل خواهم داشت.

رئیس جمهور با بیان اینکه امسال هفتادمین سال تاسیس سازمان ملل است، یادآور شد: بنده پیش از این نیز در جلسه‌ای به نکته اشاره کردم که سازمان ملل وقتی تشکیل شد در اولین اجلاس شورای امنیت سازمان ملل درباره ایران بحث شد و قطعنامه دوم و سوم آن در خصوص ترک سرزمین ایران از سوی اشغالگران است.

روحانی تاکید کرد: قطعنامه‌ اولیه سازمان ملل که درباره ایران صادر شد تقریبا قطعنامه‌های خوبی است و این قطعنامه اخیر که ۲۲۳۱ بود نیز به منظور پایان اشغال سرزمین اقتصادی ایران بود.

وی تاکید کرد: قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل درباره ترک اشغال سرزمین اقتصادی ایران بود و پایان تحریم را اعلام می‌کند، گرچه بسیاری از مصوبات شورای امنیت سازمان ملل در چارچوب خاص ملت‌ها و دولت‌ها نبوده است اما آغاز و پایان این قطعنامه‌ها برای مردم ایران قابل قبول بوده است.

رئیس جمهور با اشاره به شرایط ایران در فضای بین‌المللی و همچنین شرایط حضور نماینده ایران در مجمع عمومی سازمان ملل یادآور شد: امسال ما بعد از توافق با دنیا در حال گفت‌وگو خواهیم بود، در سال اول حضور من در مجمع عمومی سازمان ملل یعنی سال ۹۲ وقتی به مجمع عمومی رفتیم دو مسئله را اعلام کردم که یک تروریسم و خشونت منطقه را تهدید می‌کند در آن زمان برای خیلی‌ها باورکردنی نبود چه مشکلاتی پیش روی ما خواهد بود.

وی افزود: نکته دومی که در اولین سال حضور خود در مجمع اعلام کردم گفتیم تحریم‌ها باید برداشته شود و مسئله هسته‌ای پای میز مذاکره حل شود برای عده‌ای باور کردن این مسئله سخت بود ولی در حاشیه همان اجلاس یعنی اجلاس شصت و هشتم اولین اجماع وزاری خارجه ۱+۵ صورت گرفت.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه در سال گذشته ایران در میانه راه بحث هسته‌ای بود، گفت: در آن زمان از توافق موقت عبور کردیم و دنبال توافق دائم بودیم مشکلات زیادی پیش روی ما بود و امسال در شرایطی هستیم که برجام رسیدیم و از برجام عبور کرده و در فکر اجرای آن به بهترین شکل هستیم.

روحانی با بیان اینکه فرصت‌های زیادی برای مردم ایران وجود دارد، گفت: ملت ایران کار مهمی را با رهنمودهای رهبری در مسئله برجام انجام داد و این مسئله موفقیت بسیار بزرگی نه تنها برای ایران بلکه برای صلح و جهان به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه امروز همه باید تلاش کنیم درخت برجام خوب پرورش کند افزود: باید تلاش کنیم این درخت به شجره مبارکه که زیتونه باشد و لا شرقی و لا غربی باشد تبدیل شود محصول و میوه این درخت مبارک برای همه ملت‌های جهان خواهد بود و نتیجه درخشانی خواهد داشت. رئیس جمهور با اشاره به اینکه در مسئله برجام کار بزرگ و عظیمی انجام شده است، خاطرنشان کرد: ملت ایران توسط نمایندگان خود و با هدایت رهبری توانست یک مسئله جهانی پیچیده فنی، حقوقی، سیاسی و اقتصادی را به نتیجه برساند و امروز باید از ماحصل آن به خوبی استفاده کند. تاکنون ما به دنبال هموار کردن زمین و غرس کردن این درخت بودیم درختی که خیلی سریع به محصول می‌رسد و انشاءالله شجره مبارکه خواهد بود.

وی در همین زمینه گفت: در سازمان ملل باید در زمینه بهره‌وری از محصول این درخت و بهره‌برداری از آن بحث کنیم.

روحانی در ادامه سخنان خود با اشاره به برنامه‌هایش در سفر به مجمع عمومی سازمان ملل گفت: ملاقات با سران کشورهای آسیایی، اروپایی، افریقایی و اروپایی از برنامه‌های بنده در این سفر است تقریبا بسیاری از سران کشورهای دنیا درخواست ملاقات دادند که در حد توان با آنها ملاقات و گفت‌‌وگو خواهیم کرد.

وی با اشاره به اینکه خواست ملت ایران همواره صلح بوده است، گفت: ملت ایران همواره دنبال صلح بوده است اینکه ایران‌هراسی غلط است و تهدید ملت ایران کار نابجایی و به ضرر همه خواهد بود.

رئیس جمهور اظهارداشت: بیان ملت ایران همواره این بوده که با آن با تکریم رفتار کنند و آثار آن را نیز ببینند. نمی‌گویم امروز ایران هراسی تمام شده اما بسیار کمرنگ شده و یکی از افتخارات دولت و سیاست خارجی آن که خواستار تعامل سازنده با همه جهان است این بوده که در دنیای امروز ایران هراسی بسیار کمرنگ شده و در حال از بین رفتن است.

روحانی در همین زمینه یادآور شد: زمانی می‌گفتند همه ترورها زیر سر ایران است اما امروز اگر بخواهیم با تروریست مقابله و جنگ واقعی داشته باشیم از ایران نام می‌برند. اگر نیروی مسلح ایران و رهبری هوشمند ایران نبود بعید بود که بغداد و عتبات مقدسه اینگونه باشند و اگر آنجا نبود مکه و مدینه نیز نبود. دیدید که عراق با آن عظمت با چه مشکلاتی روبرو شد سوریه که یک ارتش قوی داشت با چه مشکلاتی روبرو شد سایر کشورهای منطقه که بسیار ضعیف‌اند، اگر خدای نکرده آنها هم یک روزی دچار مشکلاتی مانند تروریست شوند ایران همانطور که از نجف، کربلا و سامرا دفاع کرد از مکه و مدینه هم دفاع می‌کند.

وی تاکید کرد:ایران امروز به عنوان یک قدرت بزرگ ضد خشونت و ترور مطرح است و همه کشورها باید از این فرصت استفاده کنند.

رئیس جمهور افزود: ایران می‌تواند نوید یک توسعه مهم در منطقه را دهد و اگر می‌خواهیم با کشورهای دیگر متحد باشیم و شاهد توسعه منطقه باشیم اول باید در منطقه امنیت رخ دهد و در برابر بیگانگان متحد شویم یکی از اقدامات مهم توسعه اقتصادی است که انشاءالله این کار دنبال می‌شود.

وی همچنین به سایر برنامه‌های خود در مجمع سازمان ملل اشاره کرد وگفت: جلساتی را در کنار ملاقات سران کشورها با اقشار مختلف خواهم داشت جلسه‌ای را با نخبگان آمریکا، مسئولان اندیشکده‌ها، صاحبنظران برگزاری می‌کنیم.

روحانی ادامه داد: جلساتی با اقتصادیون، شرکت‌های مهم اقتصادی آمریکا، نخبگان ایران در آمریکا، شرکت‌های مهم اقتصادی‌ ایرانی‌تبار، جلساتی با دانشگاهیان آمریکا و یک جلسه‌ای با ایرانیان حاضر در آمریکا و همچنین جلسه‌ای با رهبران اسلامی آمریکا و مدیر رسانه‌ها و مدیران روزنامه‌های این کشور خواهم داشت.

رئیس جمهور ادامه داد:‌ در این جلسات هم نظر جمهوری اسلامی ایران را درباره همکاری با دنیا و شرکت در فعالیت‌های اقتصادی بیان می‌کنیم. کار ما در این سفر بعد از آنکه از برجام عبور کردیم استفاده از فضای بعد از برجام برای فعالیت‌های اقتصادی، علمی و رابطه بیشتر با جهان است.

روحانی با اشاره به اینکه تعامل سازنده ما با دنیا بسیار مهم است گفت: امروز قدم‌های بسیار بزرگی برای تعامل با دنیا برداشته شده است قبلا ما با یک دیواری به نام تحریم روبرو بودیم هر زمانی که می‌خواستیم سرعت بگیریم و خیز برداریم به این دیوار می‌خوردیم و باید آن را دور می‌زدیم. دیوار طولانی بود که در اطراف آن سیم‌های خارداری وجود داشت و وقت وهزینه زیادی از ما می‌گرفت امروز این دیوار تخریب و صاف شده است. قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل این دیوار را به طول کامل برداشت.

وی افزود: باید زمینه را برای اهداف بلند خودمان آماده کنیم و همه بخش خصوصی، بخش غیرخصوصی، همه مردم و بخش‌های مختلف دست در دست هم دهیم تا هدف نهایی که توسعه ایران است محقق شود. هدف همه ما این است که جوانان عزیزمان مشغول به کار شوند و از علم و انرژی آنها بهره‌مند شویم.

رئیس جمهور در پایان سخنان خود گفت: همانطور که انرژی هسته‌ای حق مسلم ماست استفاده از انرژی جوانان ایرانی هم حق مسلم ماست و باید کاری کنیم که از آن استفاده کنیم ملت ما عزیز و سرافراز است انشاءالله سرافرازتر نیز شود.
 
کلمات کلیدی : سازمان ملل متحد ، حسن روحاني ، ایران و آمریکا
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.