نظر منتشر شده
۱۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 477256
وقتی ترامپ توییت می کند و به عربستان توهین می کند/ رئیس جمهور آمریکا پس از شعله ور کردن تنش های منطقه ای به واشنگتن بازگشت
بخش سیاسی الف، 9 خرداد 96
تاریخ انتشار : سه شنبه ۹ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۵:۴۴
رای الیوم نوشت باقی ماندن ترامپ نژادپرست و گستاخ در قدرت، فاجعه‌ای برای عرب‌ها و مسلمانان است و کناره‌گیری‌اش نیز فاجعه‌ای بزرگتر خواهد بود.

عبد الباری عطوان، سردبیر روزنامه رای الیوم چاپ لندن در سرمقاله امروز خود در پایگاه اینترنتی این روزنامه نوشت: وقتی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در بازگشت از نخستین سفر خارجی خود اینگونه در صفحه شخصی خود توییت می کند که «کوله بار» سفرش مملو از نیم تریلیون دلار در قالب معامله سلاح هایی است که به عربها و به طور مشخص به عربستانی ها فروخته است و با آن می تواند صدها هزار شغل برای آمریکائیها ایجاد کند، این توهین به میزبان عرب یعنی کسانی است که حضورش را پاس داشتند و به یمن این حضور، نشست سران تدارک  دیدند و به سبب ورودش از شادی به رقص و پایکوبی پرداختند و سران  ونمایندگان پنجاه و شش کشور اسلامی را برای تشویق وی و گفتمان وی، به سمت ریاض بسیج کردند؛ گفتمانی که ترامپ در چارچوب آن، آنها (عربها از جمله سعودیها) و عقایدشان را به ترویج تروریسم در جهان متهم کرده بود.

برای ترامپ آنچه دارای اولویت است، تجارت و امضای معاملات مالی و اقتصادی است و مسائل دیگر مانند امنیت و تروریسم در رتبه های بعدی اهمیت قرار دارد. دموکراسی و حقوق بشر هم که باراک اوباما، رئیس جمهور سابق آمریکا بر روی آن تمرکز کرده بود، از نظر ترامپ جزو مسائل ثانویه و بی ارزش هستند.  

عطوان افزود:‌ ترامپ که بارها گفته «اسلام مایه تنفر ماست» و بیست سال پیش در مصاحبه ای با اپرا وینفری (ثروتمندترین آمریکایی آفریقایی‌تبار قرن بیستم) و مجری تلویزیون، گفته بود اگر روزی به قدرت برسد نخستین اقدامش، «دوشیدن» کشورهای خلیج (فارس) و دستیابی به حداکثر میزان پول از آنها خواهد بود، بالاخره و در حالی که هنوز دو ماه از ورودش به کاخ سفید نگذشته بود، وعده خود را عملی کرد . وی از دیوار براق (ندبه)(در سرزمین های اشغالی) نیز بازدید کرد. سفرش به شهر قدس اشغالی،  چیزی به فلسطینی ها اعطا نکرد جز تاکید بر اینکه این شهر به عنوان پایتخت همیشگی اسرائیل است!

ترامپ پس از شعله ور کردن تنش های طایفه ای در منطقه میان دو طرف معادله مذهب اسلامی یعنی سنی و شیعه، به واشنگتن بازگشت. وی با طرفداری از یک مذهب علیه مذهبی دیگر آن هم نه از نقطه نظر اعتقاد واقعی به آن مذهب بلکه از سر حرص و آز پولی و اقتصادی و برای به دست آوردن بازاری برای فروش سلاح های آمریکا، اقدام به این کار کرد. چرا که فروش سلاح نیازمند مشتری و جنگ های شدید است و این موضوعی بوده که ترامپ بر آن تمرکز کرده است.

روزنامه نیویورک تایمز آمریكا روز گذشته فاش کرد حملات اسرائیل در سوریه و عراق از زمان آغاز جنگ علیه داعش در سال دو هزار و چهارده ، دست کم باعث کشته شدن سه هزار و صد نفر از غیرنظامیان شده است.

این در حالی است که سازمان «ایروارز» که مقر آن در لندن است و اطلاعات مربوط به قربانیان غیرنظامی را جمع آوری می کند، اعلام کرد عدد واقعی، هشت برابر آن چیزی است که دولت امریکا به آن اذعان کرده است. آیا این هم تروریسم محسوب نمی شود؟ آیا قربانیان مستحق همدردی، دلسوزی و جبران خسارت نیستند؟

جالب توجه آنکه، در تحقیقی که ارتش آمریکا درباره کشته شدن 102 غیرنظامی عراقی در حمله هواپیماهای آمریکایی به غرب موصل در ماه مارس گذشته، به عمل آورده، تاکید شده است  تشکیلات داعش، مسئول نخست این کشتار غیرنظامیان است برای اینکه سلاح ها را در یکی از ساختمانها که در این بمباران ها هدف قرار گرفته، انبار کرده بود.

سبحان الله، کسی که سلاح را انبار کرده، مسئول کشتار است اما کسی که این منطقه را که در آن صدها هزار غیرنظامی بی گناه ساکن هستند، بمباران کرده، کاملا مبراست و هیچ سرزنش و انتقادی بر آن وارد نیست. این چه عدالتی است؟ این چه تحقیقی است؟

عطوان در ادامه افزود: داعش، تشکیلاتی سفاک و خونریز و مسئول کشتار هزاران بیگناه است و بیشتر قربانیان این گروه از مسلمانان هستند و حتی یک نظامی آمریکایی را نکشته است اما این مساله نفی مسئولیت آمریکائی‌ها و مسئولان سیاسی و نظامی آنها در کشتار و تروریسم نخواهد بود همچنین این مساله نفی نقش آمریکا در در ایجاد مراکز و کانون های پرورش این گروه‌ها و تشکیلات افراط گرا و جنایت های آنان از جمله قتل و هرج ومرج آفرینی و اشغالگری نیست.

ترامپ که در عربستان، رقص شمشیر به راه انداخت وقتی به آمریکا بازگشت، شاهد اتهامات جدیدی علیه  جرد کوشنر، همسر ایوانکا و مشاور عالی خود بود. کوشنر با تلاش برای برقراری تماس های محرمانه با مسکو در زمان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و قبل از آن، به نقض قانون متهم شد. اگر این اتهامات و دیگر اتهامات مانند سوداگری و احتکار پولی درست باشد، تبعات آن برای  وی و ترامپ وخیم خواهد بود.

یکی از دوستان انگلیسی که به تازگی از واشنگتن بازگشته و به داشتن ارتباط با نخبگان سیاسی و فرهنگی آمریکا معروف است،  به من گفته که برداشت غالب در میان تصمیم گیرندگان در نهادهای حاکم(آمریکا)، این است که ترامپ تا عید آینده میلادی (کریسمس) در کاخ سفید دوام نخواهد آورد.  

عطوان در پایان نوشت: باقی ماندن ترامپ نژاد پرست وگستاخ در قدرت، فاجعه ای برای عربها و مسلمانان است و کناره گیری وی نیز فاجعه ای بزرگتر خواهد بود بویژه برای کسانی که به وی امید بستند و میلیادرها دلار برای جلب رضایت وی هزینه کردند. واقعا چه می توان گفت درباره کسانی که همه تخم مرغ های خود را در سبد رئیس جمهوری گذاشتند که چهل و هشت درصد از مردم کشورش، خواستار کناره گیری اش هستند؟ پاسخ این سوال را به شما واگذار می کنیم.
منبع: باشگاه خبرنگاران
 
کلمات کلیدی : ترامپ، عربستان
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۳-۰۹ ۰۶:۴۸:۳۳
ترامپ یه تاجر موفق هستش و بهترین روش ایجاد درامد از کشورهای عربی همین سیستم مدیریتی یه (4400527) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۰۹ ۲۳:۲۵:۱۹
موفق؟ ترامپ؟! (4402338) (alef-11)
 
سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۹ ۰۷:۱۸:۴۶
سلام
من با موارد دیگر و مسائل دیگر کاری ندارم
از آنجاییکه اهل فلسفه هستم از نقطه نظری دیگر می خواهم به ترامپ نگاه کنم
ترامپ می تواند برای هر فرد وطن دوست یک الگو باشد، او برای سروسامان دادن به وضعیت اقتصادی کشورش، درحال دوشیدن اعراب است
پس از اینکه سالها پیش گفته بود اگر به قدرت برسد اعراب را خواهد دوشید، الان می بینیم که رویۀ او عوض نشده
انشالله در کشور ما اگر ما هم روزی مسئول بشویم، قرارمان این باشد که حتما به فکر حل کردن مشکلات کشور خواهیم بود
و ذره ای به فکر کم کاری نخواهیم بود و تمام تلاشمان را خواهیم کرد که با به کارگیری انسانهای دلسوز -از هر جناحی که باشند- که دلشان برای ایران و اسلام می تپد فسادهای مختلف را لااقل تقلیل دهیم و اوضاع را تا حدی که می توانیم بسامان کنیم
پس وعده ی ما این خواهد بود انشالله (4400550) (alef-13)
 
۱۳۹۶-۰۳-۰۹ ۰۷:۵۳:۴۵
عربستان مثل گاو شيرده براي ترامپ ميمونه.روزي كه شيرش تمام بشه ذبح ميشه (4400583) (alef-13)
 
امیر محمد فاطمی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۹ ۰۸:۳۸:۵۸
1- دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در بازگشت از نخستین سفر خارجی خود در صفحه شخصی توییتش نوشت : کوله بار سفرش مملو از نیم تریلیون دلار در قالب معامله سلاح هایی است که به عربها و به طور مشخص به عربستانی ها فروخته است و با آن می تواند صدها هزار شغل برای آمریکائیها ایجاد کند. تحقق شرایط مذکور را می توان منوط به تحقق مقدماتی دو شرط لازم ذیل دانست.
1-1 تولیدکنندگان بزرگ تسلیحات برای ایجاد بازار دائمی و چپاول دارائی کشورهای منطقه از رویکرد ایجاد و تشدید باور به وجود دشمن فرضی (ایران هراسی) استفاده می کنند.
1-2 حکام کشورهای عربی منطقه براساس بلاهت یا کج فهمی بر اثر القائات مذکور موضوع دشمن فرضی را پذیرفه و طبیعتا خریدهای گسترده تسلیحاتی و ایجاد وابستگی به نیروهای فرا منطقه ای را گریز ناپذیر تلقی می کنند.
2- علاوه بر فروض مندرج در بند 1 می پذیریم که کشورهایی مانند آمریکا بدلیل ماهیت و ذات حرکت برخواسته از انقلاب اسلامی ایران رویارویی با کشورمان را فرض قطعی خود تلقی و تحت هر شرایطی رفتار مبتنی بر خصومت را اتخاذ خواهند کرد رویکردهایی عملی که علی رغم تفاوت در شکل انتخابی هدف نهایی تغییر ماهیت یا حکومت اسلامی در کشور را پیگیری می کند.
3- راهبرد استکباری مهار ، کنترل و تغییر ماهیت و رفتار ایران طی چهار دهه گذشته در سطوح بین المللی ، منطقه ای ، حوزه پیرامونی و ابعاد داخلی به اشکال و اعمال رویکردهای مختلف و متنوع مورد پیگیری قرار گرفته است راهبردی که در حوزه پیرامونی به ایزوله سازی و خصومت متقابل پایدار بین کشورهای همسایه و ایران بنا گردید جنگ تحمیلی هشت ساله تا رویارویی های سیاسی متعدد و از ایجاد تنشهای قومی و مذهبی تا تصاحب فرصتهای اقتصادی و امروز تلاش برای دو قطبی سازی منطقه و ایران بر محور اتهام حمایت از تروریسم و جبهه مقابله با تروریسم پیگیری شده است.
4- ایران براساس اصول مندرج در قانون اساسی و راهبردهای انتخابی در صدد گسترش مناسبات منطقه ای علی الخصوص در حوزه پیرامونی است بطوریکه حداقل از نگاه ما هرگز عامل ابتدایی بروز تنش دو و چند جانبه نبوده است اما طی دههای گذشته کمتر زمانی را بخاطر داریم که روابط ایران و حوزه پیرامونی فارغ از هر تنش دو و چند جانبه بوده باشد بطوریکه پس از دفاع مقدس موضوع همراهی و حمایت تام کشورهای مذکور با صدام را مورد تأکید قرار نداده و حتی اولین کشوری بودیم که اشغال کویت توسط عراق را محکوم کرده و پس از ازادسازی نیز در مهار چاههای به آتش کشیده شده کویت مساعدت قابل توجهی داشتیم. چنانکه در خصوص سایر کشورهای همسایه موارد متنوعی از این قبیل اقدامات معقول ایران قابل اشاره است.
5- می دانیم ایجاد تنش و آشفتگی روابط بسیار سهل الوصول تر از مستقر سازی آرامش و تنش زدایی است علی الخصوص که عامل بروز تنش با انگیزه بسیار بالا و مقید به منافع منطقه ای نباشد. بنابراین ما برای دستیابی به شرایط معقول و بدور از تنشهای منطقه همچون گذشته با خواستی بسیار دشوار و پیچده مواجه خواهد بود. لذا تصور می کنم تأمل بر گزینه های پرسشی ذیل برای درک شرایط و روند تصمیم گیری در کشومان مناسب باشد.
5-1 آیا ایران می تواند با استمرار دو واقعیت اراده القاء ایران هراسی توسط استکبار و بلاهت حکام منطقه در همراهی هیجانی نسبت به مصون سازی کشورهای منطقه در برابر خناسی استکبار اقدام کند؟
5-2 آیا می توانیم رویکرد دشمن فرضی (ایران هراسی) استکبار در حکام منطقه را مهار و توجه پایدار به منافع و مصالح مشترک را جایگزین کنیم؟
5-3 خطوط قرمز ما در درک و مماشات با رفتار توأم با بلاهت و حماقت حکام منطق در برابر ایران هراسی استکبار کجا است؟
5-4 ایران در کدام مواقع و مقاطع موفق به مهار رویکرد ایران هراسی و ترغیب به همکاری و همراهی منطقه ای بوده است؟
5-5 کدام تصمیمات و اقداماتمان به افزایش احتمالی القاء ایران هراسی در کشورهای هدف استکبار منجر شده است؟ ایا انتخاب راههای جایگزینی برای حفظ تصمیمات و اقدامات ضمن پرهیز از تشدید ایران هراسی ممکن بود؟
5-6 توانمند سازی مولفه های قدرت ملی فارغ از استمرار اراده استکباری و حماقت حکام منطقه مبتنی بر چه مکانیسمهایی قادر است تا ایران هراسی را از تهدید به فرصت قابل برداشت تبدیل کند؟ (4400677) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۶-۰۳-۰۹ ۰۸:۵۰:۰۲
ترامپ که سیاستمدار نیست ولی از اوباما که یک خائن به امریکا بود بهتر است . (4400691) (alef-13)
 
آریابان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۹ ۱۰:۵۳:۳۵
باید به این سفرنامۀ سیاه !!!! افزوده شود :
هدیۀ 1/5 میلیارد دلاری ملک سلمان به شخص ترامپ !!!!!! نه موزۀ ریاست جمهوری امریکا ، بی احترامی زن ترامپ به حاکم ریاض (خادم !!!! الحرمین الشریفین) و خودداری از به سر کردن حداقل همون شال توری مشکی که در دیدار پاپ در واتیکان به سر کرد و .... !!!!! ؛ (4400912) (alef-13)
 
ناشناس
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۰۹ ۱۱:۱۶:۰۲
سران عرب دنبال چشم چرانی اند./. (4400953) (alef-13)
 
حسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۹ ۱۱:۲۳:۳۰
ما باید رابطه مان را با عربها بهبود ببخشیم.هدف امریکا و روسیه وانگلیس توسعه ی اختلاف بین مسلمانها وضعیف و عقب مانده نگهداشتن انهاست.تا حالا هم خیلی موفق بوده اند. (4400966) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۹ ۱۳:۴۶:۳۹
ما باید روابطمان را با عربستان به کلی قطع و سعی در بهبود روابط با سایر کشورهای عربی بکنیم . البته در این راه اقدامات خود عربستان که کینه توزانه فقط دنبال ضربه زدن به ماست هم در نهایت به ضررش تمام میشود .

چون سایر کشورهای عربی که مواضع سنجیده ایران و مواضع خصمانه عربستان را همزمان میبینند بخاطر عربستان حاضر به از دست دادن دوستی ایران منطقی نخواهند شد . و این بدترین ضربه به عربستان صهیونیستی و اسراییل است . (4401223) (alef-13)
 
۱۳۹۶-۰۳-۰۹ ۱۶:۴۰:۵۳
اگر کشورهای به اصطلاح جهان اسلام در منطقه با هم وحدت داشتند از دوشیدن آنها توسط یک کشور خارجی خبری نبود... درگیریهای قومی و مذهبی همه ما را به فرصتهایی طلایی برای سایرین تبدیل کرده (4401749) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.