توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 218857
زنگ خطر برای منابع طبیعی استان کردستان
بخش تعاملی الف - صدیق مینایی، روزنامه نگار
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۰۷:۰۱
جنگل،مرتع،آب و خاک چهار عنصر از عناصر اساسی زندگی میباشند که اگر در یک چارچوب علمی و عملیاتی مدیریت نشوند ارکان حیات انسانی،گیاهی و حیوانی به خطر میافتد چون نظم اکوسیستم به علت حذف اندامهای اصلیش به هم میخورد.حساسیت موضوع تا جایی است که کوچکترین اهمال احتمال تبدیل به پدیده ایغیر قابل جبران مثل سیل،رانش،زلزله،سونامی،آفات گیاهی،بیماریهای جانوری و آسیب های سلامت انسانی را با خود حمل میکند.

وضعیت منابع طبیعی کردستان در چند سال اخیر به علت وجود ضعف در بنیان های نگرش اجتماعی،فعالیت فعالیت رانتجویان،ضعف مدیریت متولیان،ناهماهنگی های روند توسعه و حوادث طبیعی با شرایط بسیار نامناسبی روبرو شده که برای اثبات آن میتوان به کاهش سطح مراتع،ضعیف تنک شدن جنگلها اشاره کرد.

نگاهی به اجرای پروژه های صنعتی و عمرانی مثل خط لوله پلی اتبلن،گاز رسانی به مناطق شهری و روستایی،سد سازی و راه سازی و تخریب شدید مراتع و جنگلها استان نمایشگر عمق بحران است که بی تفاوتی در اعمال ظوابط حاکمیتی مسئولین سازمانهای مربوطه بردامنه این فاجعه افزوده است.

عوامل دیگر انجام ندادن عملیات حمایتی و تقویتی مثل جنگل کاری،قرق بندی،بوته کاری و بذر پاشی توسط سازمان منابع طبیعی و میدان ندادن به تشکلهای مدنی میباشند که اگر چنین پیش رود این عناصر اصلی زیستی و استعداد استراتژیک توسعه پایدار برای همیشه از بین میرود.

سالهای گذشته دیدن کاشت درخت،پاشیدن بذرگیاهان،کودپاشی عرصه ها،احداث آب بند، اجرای پروژه های آبیاری دلها را شاد و مغزها را امیدوار میکرد اما امروز آتش سوزی،خشکیدن،شکستن،تخریب و ...اشک از چشمان جاری کرده و بی تفاوتی متولیان امید ها را تبدیل به ناامیدی کرده است.

سوختن و خشک شدن درختان و تخریب سیستم آبیاری جنگل دست کاشت حسن آباد،پایان مناظر جنگل دست کاشت توس نوذر،تخریب روز افزون درختان منطقه جنگلی گریزه به ویژه در ۴/۱۹بهاران،ویران شدن مراتع مسیر خط انتقال پتی اتیلن به ویژه در روستای خلیفه ترخان،ساخت واحد دانشگاه آزاد در جنگلهای مریوان،ساخت ساختمان اداری حوادث غیر مترقبه در جنگل دست کاشت جاده کامیاران نمونه هایی کوچک و قابل بیان در این باره است.

مدیریت کشوری منابع طبیعی،مسئولین ارشد استان،نمایندگان کردستان در مجلس، اهالی رسانه،اعضای شوراهای شهر و روستا و نهادهای مدنی نباید بیش از این بی تفاوت بمانند چون اوضاع بسیار خطرناکتر از آن است که همه فکر میکنند.
 
کلمات کلیدی : صدیق مینایی