توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 62425
ایرنا: سخنان تند روحانی در همايش 'ایران‌فردا'
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۸ دی ۱۳۸۸ ساعت ۲۰:۲۲
حسن روحاني رييس مرکز تحقيقات استراتژيک مجمع تشخيص مصلحت نظام درحالي‌که مي دانست سخنراني اش در همايش ايران فردا به طور مستقيم از دانشگاه وست مينستر لندن پخش مي شود، با تندي به سياست هاي فعلي کشور و دولت تاخت.
   
به گزارش ايرنا، امروز همايش "ايران آينده" در مرکز تحقيقات استراتژيک مجمع تشخيص مصلحت نظام برگزار شد.

چهره شاخص حاضر در اين همايش حسن روحاني عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام و رييس مرکز تحقيقات استراتژيک بود.

وي سخنران افتتاحيه اين همايش بود. قبل از آغاز سخنراني روحاني مجري همايش اعلام کرد: هم اکنون سخنراني هاي اين همايش با همکاري شرکت "متن" انگليس و به طورمستقيم براي علاقه مندان درانگليس پخش مي شود.

با علم به اين موضوع حسن روحاني در سخنراني خود با لحني تند به سياست هاي فعلي کشور و دولت تاخت.

وي در سخنراني خود با زيرسوال بردن سياست‌هاي صادراتي کشور اظهار داشت: نکند ملت هاي ديگر از ثروت ملي ما بهره مند شوند، گاز مشترک ما را همسايگان ببرند.

اين يار نزديک هاشمي رفسنجاني تنها به انتقاد بسنده نکرد بلکه پيشگويي هم کرد: منابع نفت را هم به زودي همسايگان خواهند برد. رودخانه ها و آب هاي کشور هم که به کشورهاي همسايه سرازيرمي شود.


روحاني در بخش ديگري از سخنان خود با وارد کردن اتهام به جناح مقابل خود براي ايجاد اختلاف گفت: سرمايه اجتماعي مولفه چهارم است؛ آنگاه که بين مردم و گروه‌هاي مختلف اعتماد و پيوند برقرار باشد، مي‌توانيم به فکر ايران آينده باشيم، اما اگر اعتمادها از بين برود و به جاي آن دشمني، ستيز، اختلافات و شمشير به رخ هم کشيدن باشد و گروهي به فکر حذف گروه ديگر باشد چه آينده‌اي مي توان براي ايران پيش بيني کرد؟ در جامعه اي که پيوند و اعتماد رو به کاهش برود هيچ اميدي وجود نخواهد داشت.

دبير اسبق شوراي عالي امنيت ملي البته بدون اشاره به حماسه چند ده ميليوني مردم ايران در 9 دي مدعي اختلاف و شمشير کشيدن شد.

وي با امنيتي خواندن فضاي کشور و بدون ارايه هيچ گونه دليلي اظهار داشت: چه فضايي مي تواند بر ايران آينده حاکم باشد. فضاي امنيتي؟ فضاي امنيتي، فضاي کار، تلاش، توليد علم و تحقيق نيست نه دست به قلم مي رود نه دست به کارمي رود نه فکر در مسير انديشه قرار مي گيرد. در فضاي امنيتي به جاي کار فضاي ترس و وحشت حاکم مي شود به قول آقايي که مي گفت من نسبت به خطايي که در چهل سال پيش مرتکب شده ام نگران هستم زيرا ممکن است در اين فضا پرونده اي را از گوشه و کناري در بياورند. اگر فضاي حاکم بر کشور و همچنين فضاي حاکم بر جهان فضاي آرام توام با همکاري، کار و تلاش، فرهنگي، اقتصادي و سياسي باشد مي توان اميد به آينده ايران داشت، نه اينکه فضا نظامي و امنيتي باشد.

روحاني در بخشي از اين سخنراني با انتقاد از نبود آزادي انديشه و سخن در کشور گفت: در کشوري که آزادي، نقد و سخن نباشد و به تدريج آزادي فکر و به دنبال آن مشارکت هم نباشد، جريان آزاد قدرت، توزيع و گردش قدرت و شايسته سالاري هم نباشد و حتي با قواعد آزادي هم آشنا نباشد، احزاب و گروه ها چطور مي توانند تعامل کنند و به رقابت بپردازند.

رييس مرکز تحقيقات استراتژيک مجمع تشخيص مصلحت نظام در حالي مدعي نبود آزادي انديشه شد که علاوه بر همين سخنان وي و تريبون هايي که همفکران ايشان در آن شديدترين انتقادات را مطرح مي‌کنند، روزانه، ده‌ها روزنامه و نشريه در کنار سايت هاي مختلف و با پشتيباني رسانه هاي بيگانه، به دولت قانوني و منتخب، شديدترين حملات را مي کنند.

وي مشارکت سياسي در انتخابات را زيرسوال قرار داد و در سخناني مبهم بيان داشت: در کشوري که براي مشارکت هزينه بالاي سياسي مطرح مي شود اگر قرار باشد من کانديدا شوم، ديروز و امروز گرفتار باشم و فردا بيکار، مگر دردسر دارم که مشارکت کنم . بايد کسي که مشارکت مي کند را جايزه بدهند و نه اينکه تنبيه کنند. بنا براين اگر هزينه هاي سياسي بالا برود سرمايه سياسي هم از دست مي رود.

عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام با انتقاد شديد از سياست خارجي فعلي کشورمان اذعان داشت: مگرمي توان در دنياي امروز در جزيره اي تنها زندگي کرد، دور کشور را ديوارکشيد بدون تعامل با ديگران نه به چشم انداز بيست ساله و نه به هيچ چيز ديگري مي توان دست يافت. بايد خود اتکا باشيم اما نبايد به اسم خود اتکايي از دانش سال 1960 استفاده کنيم دنياي امروز دنياي تعامل است. بايد به دنبال تعامل سازنده موثر باشيم نه آنکه تقابل افتخار ما باشد هيچکس با فحاشي و تقابل بي جهت به جايي نرسيده است.

وي در بخش ديگري ازسخنانش به موضوع هسته اي اشاره کرد و بيان داشت: به تازگي شاهد بوديم يک ماجراي هسته اي چه فراز و نشيبي را در داخل کشور به همراه داشت که هنوز اين پرونده سر دراز دارد و معلوم نيست کي پايان مي يابد.

انتقادات عجيب رييس سابق پرونده هسته اي کشورمان از سياست خارجي و هسته اي کشور در شرايط است که در دوران صدارت ايشان، کليه فعاليت هاي هسته اي -و حتي مواردي فراتر از اين فعاليت ها- پلمب شد و حتي دوستان غربي آقاي دکتر روحاني حاضر نشدند به فعاليت تنها 20 سانتريفيوژ رضايت دهند. گويا ايشان فراموش کرده اند که در دوران سياست "تنش‌زدايي دولت اصلاحات" سفير سابق آلمان در تهران در يک برنامه تلويزيوني صراحتا اعلام کرد: «من نمي خواهم شمار را فريب بدهم! ما خواستار تعليق هميشگي فعاليت هاي هسته اي ايران هستيم!». همان سياستي که در نتيجه آن جک استراو (وزير خارجه اسبق انگليس) مدعي شد که "ما ميوه عراق را در سعدآباد چيديم".

حسن روحاني با بيان اينکه ديديد يک ماجراي انتخابات در کشور چه حوادثي را آفريد و خاطرنشان کرد: 7 ماه از انتخابات گذشته است اما هنوز فضاي مطلوبي در کشور ما حاکم نشده است بايد در آينده نگري هاي خود به اين گونه حوادث احتمالي توجه کنيم.

وي در موضوع خصوصي سازي به شدت به دولت تاخت و اظهار کرد: وقتي به خصوصي سازي مي نگريم، بايد به معناي دادن مالکيت و مديريت بنگاه هاي اقتصادي به مردم باشد اما دولت فکرش را عوض کرده است، دولت بي اسلحه و کلت بود اما حالا با اسلحه و کلت شده است. قرار بود خصوصي سازي کنيم نه نظامي سازي که اميدواريم اين موضوع ختم به خير شود.

**علاقه مندان ما در انگليس مي خواستند در همايش ما باشند

پس از سخنراني حسن روحاني عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام مجري همايش ايران آينده با خواندن نوشته اي که توسط يکي از حضار به دستش رسيده بود، گفت: پرسيده اند ارتباط اين همايش با انگليس چيست، بايد بگويم تنها گروهي از علاقه مندان انجمن ما در دانشگاه وست مينستر لندن مي خواستند در همايش ما باشند که ما امکان پخش مستقيم را براي آنها فراهم کرديم.

با توجه به اينکه زمان زيادي نگذشته است که حسن روحاني دبيرشوراي عالي امنيت ملي کشورمان بوده است و به نوعي از حساسيت هاي مسايل امنيتي آگاه است از او انتظارمي رفت باتوجه به پخش سخنراني اش در انگلستان به بيان چنين مطالبي نپردازد تا مصداق دشمن شاد کني نشود.
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.