نظر منتشر شده
۳۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 72028
مرزهای اصول گرایان منتقد با اصلاح طلبان
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۳۸۹ ساعت ۰۹:۱۷
دکتر یاسر سبحانی فرد

انتقادات صریح و قاطع برخی از اصولگرایان از دولت موجب شده است تا در برخی اذهان قرابتی بین اصولگرای منتقد و اصلاح طلبان شکل بگیرد.این نوشتار در پی آن است تا با نشان دادن مرزهای اصولگرایان منتقد با اصلاح طلبان تفاوتهای ماهوی این دو جریان را از یکدیگر تمیز دهد. اصولگرایان منتقد در چندین رویکرد تفاوتهای بنیادینی با اصلاح طلبان دارند که در زیر به برخی از آنها اشاره می شود:



الف ) باور به اصول به جای باور به روشهای غالب: باورهای این دو گروه سیاسی تفاوتهایی بنیادین با یکدیگر دارد. زمینه های این تفاوتها در سطوح پایین اعتقادات بسیار فراوان هستند. شاید اولین سطحی که این دو گروه را از یکدیگر جدا کرده و تفاوتهای بسیاری را در سطوح پایین ایجاد کرده در تطبیق شرایط با اصول عقاید مذهب می باشد. از نظر اصول گرایان می بایست شرایط جدید پیش آمده در امور جاری را با اصول مذهبی منطبق کرده و بر اساس آنها تطبیق زمان را انجام داد ولی در مقابل اصلاح طلبان روشی را که در پیش گرفته اند حکایت از تلاش آنها برای انطباق اصول مذهب با شرایط پیش  آمده دارد. به عبارت دیگر از نظر اصولگرایان اصول مذهب استاندارد عمل هستند و بر این اساس شرایط پیش آمده باید در قالب ظروف اصول ریخته شده و برای آنها تصمیم  گیری شود .در مقابل اصلاح طلبان بر این فرض هستند که اصل بر شرایط پیش آمده زمان می باشد و باید طوری عمل کرد که اصول با شرایط پیش آمده در تضاد نباشند. به عبارتی دیگر اصولگرایان به دنبال عدم فساد مسائل پیش آمده از نظر اصول مذهب هستند ولی اصلاح طلبان در پی رهایی اصول مذهبی از فاسد نشان داده شدن در شرایط جدید. چنین تفاوت دیدگاهی موجب تغییر در بسیاری از استراتژی ها ، رفتار ها ، اهداف و نتیجه طلبی این دو گروه می شود.به عنوان نمونه از نظر اصول گرایان، حقوق بشر مورد نظر بشر امروزی تنها در مواردی حجیت دارد که مخالف اصول مذهبی نباشد و اگر جز این باشد ارزشی ندارد ولی از نظر اصلاح طلبان این حقوق بشر است که اصل بوده و باید اصول مذهب را طوری ساخت که با آن در تضاد نباشد. به نظر می رسد علت چنین برداشتی  از سوی اصلاح طلبان روش زندگی و تعاملات آنها باشد.این گروه در گذشته افرادی کاملا مذهبی بوداند ولی در حال حاضر به دلیل هضم در فضای زندگی جدیدی که برای خود ساخته اند، نشست و برخاست با انسانهایی از جنس دیگر و شگفتناک بودن از مظاهر پیشرفت غرب دوست دارند خود را در بسیاری ازموارد با غرب و زندگی غربی منطبق نشان دهند تا برچسب عقب ماندگی متوجه آنها نشود. در عین حال ایشان   قادر به انکار  رویکرد ها و یا حداقل عادات  گذشته خود نیستند. حل تناقضات زندگی و روشهای گذشته و خواسته های فعلی از مهمترین دغدغه های رفتاری اصلاح طلبان امروز است.این گروه در وضعیتی افتاده است که از یک سو می بایست سرزنش  مذهبیون را تحمل کند و از سوی دیگر فشار غیر مذهبیون را کاهش دهد.



ب ) اثبات صلاح به جای اثبات نفس: رفتارهای اصولگرایان جدید در انتقاد از حاکمیت و مخصوصا دولت  غالبا به دلیل تقویت حکومتی صورت می گیرد. آنها این حکومت را از خود می دانند. از همین رو انتقادات این گروه سیاسی بیشتر در زمینه نحوه اداره امور کشور ، مسائل اقتصادی و تعاملات سیاسی با دیگر کشور ها متمرکز شده تا حکومت بتواند بر مشکلات فائق شود.رفتار اصولگریان منتقد در انتقاد از دولت و حکومت به انتقادات برادر از برادر یا پسر از پدر خود می ماند که در آن برادر یا پسر می خواهد برادر یا پدرش موفق شود تا او در خانواده ای موفق باشد. در مقابل اصلاح طلبان از انتقاداتی که مطرح می کنند عمدتا اهداف دیگری را دنبال می کنند. انتقادات این گروه از حاکمیت و دولت جنبه شخصی به خود گرفته. آنها خود را در موازات پدر می دانند و به همین خاطر در نهایت این انتقادات تخریب شخصی افراد نهفته است.اصلاح طلبان از انتقادات خود همواره تخریب شخصیت را در پیش داشته اند تا تخریب روشها و سیاستها. حتی اگر انتقادی بر سیاستی وارد شده است منظور تخریب فرد حامل آن بوده است. نظری بر انتقاداتی که این گروه در طول 4 سال فعالیت دولت نهم وارد کرد نشان می دهد که انتقادات ایشان بیشتر به دنبال تخریب شخصیت حقوقی دولت و در مرتبه بعد شخصیت های حقیقی بوده است.نشانه اصلی چنین رویکردی را می توان در این دانست که انتقاداتی که اصلاح طلبان بر دولت و در این یک سال بر کل نظام وارد می کنند هیچگاه مشتمل بر پیشنهادات عملی برای اصلاح امور نیست. قصد اصلی انتقادات همواره تخریب بوده است نه بهبود امور. از نظر این گروه سیاسی اگر من در راس امور نباشم اتفاقا بهتر است همه کارها نامطلوب پیش برود تا جایگاهی برای من باز شود. به همین دلیل همواره پیشرفتها و نقاط ضعف نیز نادیده گرفته شده و حتی تمسخر می شود،  دولت  و حکومت همواره در حال خطاست و امکان انجام کار درست از سوی آن وجود ندارد . از این منظر هر چند روز و به هر مناسبت می باید به مانند یک خط تولید انبوه بیانیه عمل کرده و یک بیانیه نوشت وطی آن  حتی کارهای درست را نیز تخریب کرد  چون امکان ندارد هیچ کار درستی صورت گرفته باشد. در نهایت نیز هیچ راه کار عملی برای اصلاح امور اقتصادی ، فرهنگی و سیاسی ارائه نکرد. هدف تنها تخریب و اثبات نفس است.اصلاح  به معنای جایگزینی خود به جای دیگری است.



ج) استراتژی در حیطه اهداف: روشها و استراتژی های اصلاح طلبانه برای رسیدن به هدف نیز با اصولگرایان تفاوت عمده دارد.از  نظر تبسیاری از اصلاح طلبان از هر روشی می توان استفاده کرد تا به اهداف سیاسی رسید.از این نظر حتی اگر بشود هر اتهامی  به نظام وارد کرد، از ادعای تقلب تا تجاوز، تا به نفع جریان تمام شود باید از این روش استفاده کرد.اگر لازم باشد با بیگانگان ائتلافی صورت گیرد چنین کاری مجاز است. از این نظر استفاده از نیروی اطلاعاتی ، مشاورات و رسانه های بیگانگان برای به کرسی نشاندن حرفها واجد هیچگونه اشکالی نیست. حفظ منافع حزبی حتی به حفظ کلیت نظام ارجحیت دارد.حفظ نظام که سهل است منافع ملی را می توان برای دستیابی به منافع فردی و گروهی قربانی کرد. (مسایل مرتبط با انتخابات کاملا این مسئله را نشان داد). در مقابل  اصولگرایان منتقد می بایست آگاه باشند تا از هر استراتژی برای رقابت درون خانواده ای استفاده نکنند.



نتیجه: اصولگرایان منتقد هیچگاه نمی توانند با اصلاح طلبان در یک جبهه قرار گیرند. البته اصولگرایان منتقد نیز همواره به دنبال اصلاح امور هستند اما نه با هر هدفی و روشی. این گروه اصلاحات را بر اساس اصول مذهب  صورت خواهد داد و در این راه به خاطر اعتقاداتی که دارد می بایست قاطع تر هر گروهی عمل کنند. معیار درستی اصلاحات صورت گرفته در این نیست که کشورهای خاصی از جهان یا مردم خاصی آن را بپسندند.آنچه از نظر اصولگرایان می بایست هدف انتقاد باشد روشها و سیاستهاست نه اشخاص . اصولگرایان باید هم نقاط ضعف را بینند هم نقاط قوت . از ضعفها انتقاد شود و از موفقیتها تمجید تا راه درست از راه اشتباه از هم تمیز داده شوند.هدف از انتقاد می باید به جای  اثبات نفس  اثبات صحت روش خود واثبات فساد روش جاری باشد..با این روش می توان امید داشت که همواره اصلاحات لازم در کشور صورت گیرد.اصلاحات در این رویکرد به معنای اصلاح امور است نه جایگزینی شخصی به جای شخص دیگر آن هم با هر هزینه ای برای کشور و با هر روش ممکن.اصولگرایان جدید می بایست دست به اصلاحات واقعی زده و به جای اثبات خود به دنبال اثبات روشهای صلاح باشند.اصلاح طلبی نیازمند یک شستشوی واقعی است . اصولگرایان جدید می بایست  در پی اجرای این بیت حافظ باشند که:

بوی یک رنگی از این نقش نمی آید خیز/ دلق آلوده صوفی به می ناب بشوی



















 
 
sedayemoshawer
۱۳۸۹-۰۲-۲۶ ۰۹:۵۵:۰۷
در پايان گفتار آمده است كه \"اصولگرايان جديد...تا بيتي از حافظ\"و مطلب تمام مي شود كه اين تذكر پاياني نشان از اين دارد كه نويسنده اصولگراي ايده ال را معرفي كرده و لزوما\" اصولگرايان منتقد حاضر در گود نه كه چنين نيستند(به زعم نويسنده حداقل بخشي از آنها)بلكه بايد چنين باشند.
آورده اند كه هدف جابه جايي اشخاص نيست كه اين نيز امري پسنديده و محترم است.
فضا بايد چنان باشد كه پيگيري حقوق ملت و صيانت از بيت المال ممكن باشد و براي مردم ايران نيز شخص محوري مطرح نيست بلكه حق محوري مهم است و مهم اين است كه افراد از نام و نان خود نترسند و حق را بگويند و وقتي همه در پي شفاف سازي باشند و مطالبه حقوق ملي را را سرلوحه كار قرار دهند براي مردم محترمند و اگر بعضي خدا را براي خرما بخواهند در فضاي شفاف رسوا مي شوند.
پس به اين نتيجه منطقي مي رسيم كه هر فرد و گروهي كه دنبال حقوق شهروندي مردم باشد محترم است و مردم انتظار صداقت و راستي دارند و به عناوين كاري ندارند ؛ مگر اينكه گروه ها خود براي سهم خواهي عناوين را متعدد كنند و اين بحثهاي نظري نيز مفيد به حال وحدت ملي نيست و از آن پرهيز كنيد و به بانگ بلند حق بگوييد كه خدا با حق جويان و حق گويان است.
به عنوان يك شهروند از جناب نادران به دليل حمايت بي شائبه از حقوق شهروندي سپاسگزارم.
به سايت الف نيز جاي اين تذكر هست كه در بعضي موارد كينه جويانه به خود سانسوري مي پردازد (312991)
 
president
۱۳۸۹-۰۲-۲۶ ۱۹:۲۹:۴۷
اگر مرز انتقاد و تخریب رعایت بشود، مردم خودشان فرق اصولگرا و اصلاح طلب را می فهمند.
حضرت علی (ع) می فرمایند \" کسی که دائما مخالفت می کند، دشمن است\"
شما خود حدیث مفصل بخوانید از این کلام امیرالمومنین و ببینید که دشمن کیست و منتقد کیست (313185)
 
غریبه
۱۳۸۹-۰۲-۲۶ ۱۰:۵۰:۱۲
گاهی همین اصولگراهای منتقد اونقدر در انتقادشون بی انصافی می کنن که انتقادشون بیشتر به تخریب شبیه می شه و همین موجب می شه که مردم فکر کنن اون ها و اصلاح طلب ها در یک جبهه و تحت فرماندهی یک نفر(آقای .....)قرار دارن (313007)
 
۱۳۸۹-۰۲-۲۶ ۱۰:۵۲:۴۱
به درستی فرق بین این دو گروه رو بیان کرده
ممنون از الف به خاطر انتشار این مقاله (313010)
 
سعید
۱۳۸۹-۰۲-۲۶ ۱۰:۵۳:۵۵
موسوی شب می خوابه صبح یک بیانیه می ده
همونطور که آقای دکتر نوشته اند انگار هدفش از بیانیه دادن اثبات نفسه نه اثبات کارهایی که فکر می کنه درسته
عجب غروری
مملکت رو با بازیچه اشتباه گرفته (313013)
 
سهیل
۱۳۸۹-۰۲-۲۶ ۱۰:۵۵:۲۹
جالبه
تو این یک سال اصلا انتقادی به تورم و اوضاع اقتصادی نداشته اند
انگار اصلاح طلبا فقط دنبال این هستند که خودشون سر کار باشند نه اینکه اوضاع بهتر بشه
اصلاحات یعنی داینکه اینها سر کار باشند
دیگه دنیا گل و بلبل می شه (313015)
 
۱۳۸۹-۰۲-۲۶ ۱۴:۵۳:۲۰
لطفا اگر چشم بسته نظرات مخالف رو فشار نمی دید بگید ما هم دلیل مخالفت هاتون رو بدونیم
1- آیا تو این یک سال انتقادی به نحوه اداره اقتصادی داشته اند اگه داشته اند کجا و کی و به چه موضوعی؟
2- موسوی در هر موضوعی برای چه باید بی خود بیانیه بی معنی بده؟
3- آیا این دولت همه کارهاش بده که تا به حال ازشون حمایت نشده؟
4- اصلاحات مورد نظر آقایون چیه؟چرا اینقدر بی سر و ته مبهمی؟غیر از اینه که بیاد دیگران بروند و ما سر کار باشیم؟ (313127)
 
سمیرا
۱۳۸۹-۰۲-۲۶ ۱۰:۵۷:۵۷
نه اصلاحاتشون رو تعریف کردند نه روش اصلاحشون رو
مردم رو 8 سال الاف کردند
حالا هم بد تر از اون موقع
اصلاحات یعنی اینکه موسوی بیاد سر کار حالا به هر قیمیتی
حتی اگه مملکت آتش بگیره
مهم اینه که اصلاح طلبا سر کار باشند
اونوقت دیگه اصلاحات انجام شده
ممنون از مقاله جناب آقای دکتر سبحانی (313016)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۱۸ ۱۷:۱۸:۳۱
درجامعه ای که بسیاری ازواجدشرایطین رای فرق اصلاح صلب با اصولگرا نمیدونن همین باید باشه (596574) (moderator7)
 
محمد
۱۳۸۹-۰۲-۲۶ ۱۱:۰۰:۴۱
با تشکر از نویسنده و سایت الف
اصول گرایان جدید نباید در مسیر اشتباهی که اصلاح طلبا افتادند بیفتند
مهم اصلاح کشوره نه اینکه چه کسی حکومت کنه
همونطور که نویسنده گفته
تمرکز بر روش درست باشه نه اثبات اینکه آسمون سوراخ شده و من افتادم پایین و فقط من خوبم اون هم بی دلیل
نباید منافع کشور فدای خود خواهی ها بشه
هر وقت انتقادات جنبه شخصی به خودش بگیره و در کنارش پیشنهاد نباشه
اون وقت انحراف از اصلاحات ایجاد شده (313019)
 
رضا
۱۳۸۹-۰۲-۲۶ ۱۱:۰۱:۵۸
اصلاحات مرد
زنده باد اصلاحات

اصلاحات باید با روش بهتر پیگیری بشه و مهم هم نیست چه کسی اون رو انجام بده
اصل خود اصلاحاته نه افرادی که اون رو خراب می کنند
اگر اصولگرایان جدید این کار رو بهتر انجام می دهند بسم الله
ما اصلاح طلبیم و حمایت می کنیم (313021)
 
هادی
۱۳۸۹-۰۲-۲۶ ۱۱:۰۲:۴۶
سلام،
به نظر من جند نکته در این متن رعایت نشده
1-درعوض بررسی ماهوی واصلی دوجریان به مصداق توجه شده
2- به این نکته که اصلاح طلبان عاقل در کنار اصول گرایان منصف تشابه خواهتد داشت توجه نشده است
3-هرجاصحبت از اصول گرا شده منظورآقایان تندرو بوده اگرچه که گفته شده اصول گرایان منتقد
4-هرجاصحبت ازاصلاح طلب شده منظور اصلاح طلبان تند رو بوده وحتی اشاره ای هم به نوع معتدل آن نشده
5-نتیجه گیری نیز از جنس اصول گرایی تند رو است وخودرا حق مطلق دانسته واصول گرایان معتدل را به هماهنگی با تند رو ها فراخوانده است
5-نظر حقیر انصاف وتعادل می باشد که از آیات قرآن واحادیث معصومین(ع) وبزرگان دین ویقینا رهبری میباشد
\"...اعدلوا هواقرب بالتقوا....\" (313022)
 
۱۳۸۹-۰۲-۲۶ ۱۴:۱۶:۰۸
لطفا از خودتون روی مقاله تفسیر ننویسید
مگه اصلاح طلب کند رو هم داریم
تمام روسای اصلاح طلب آخر تند رو هستند و مصداق کامل این مقاله
ممنون از دکتر (313119)
 
حمید
۱۳۸۹-۰۲-۲۶ ۱۶:۰۵:۳۹
جالبه این طرفدارای متعصب اصلاح طلب فقط بلد هستند چشم بسته مخالف و موافق رو فشار بدهند

راست می گید و حرف دارید بیاد حرفهای نویسنده رو نقد کنید و منطق خودتون رو نشون بدهید (313148)
 
ناصر
۱۳۸۹-۰۲-۲۶ ۱۱:۰۹:۲۳
راستی اینکه دولت را ناکارامد و گرایش های سیاسی آن را غیر منطقی و آن را ناپاکدست نشان دهیم و دائم ر این نمط برانیم که دولت کارشناسی ندارد نشان از انتقاد است؟؟ آیا این سخنان را اصلاح طلبان نیز نمی گویند؟/ در ضمن غیر از دولت چرا این اصولگرایان منتقد هیچ بهایی را برای اصول قائل نیستند رفتار لاریجانی در برخورد با کروبی و یا باهنر در دیدار با فائزه نشانی از اصولگرایی دارد؟؟ تبریک گفتن به موسوی آن هم پیش از اعلام نتیج انتخابات نشان از اصولگرایی دارد؟؟ لطف کنید و بگویید دائم بر طبل منیت ها در میان اصولگرایان و حتی رهبری زدن نشان از اصولگرایی دارد رفتار لاریجانی، مطهری، افروغ، و توکلی نشان از اصولرایی دارد؟؟ یاللعجب از این هم ه اصولگرایی بی منطق و بی پیروی از رهبری نظام و ولایت فقیه (313025)
 
۱۳۸۹-۰۲-۲۶ ۱۱:۲۲:۰۸
\"اصلاح طلبی\" مقابل \"اصول گرایی\" نیست بلکه مقابل \"محافظه کاری\" است. تغییر نام حزب محافظه کار به اصول گرا باعث شده خیلی ها به غلط این دو را هم معنی بدانند. اصول متعلق به حزب خاصی نیست و چه بسیاری از اصلاح طلبان واقعی که بر اصول پایبند هستند و چه نمونه های شناخته شده ای از طرف مقابل که اصول را زیر پا می گذارند.

نویسنده، گویا به غلط اصولگرایی را مترادف محافظه کاری و اصلاح طلبی را مترادف با روشنفکری می داند، در حالی که این دو نوع دسته بندی کاملاً مجزا هستند. منظور از اصلاح طلبی اصلاح مذهب نیست، بلکه اصلاح برخی ساز و کارها و روش های اداره حکومت، سیاست و اقتصاد و رهایی از اصرار محافظه کارانه به برخی روش ها و نگرش ها در این زمینه ها است که لزوما ربطی به مذهب ندارند.
گرایش به برداشت غالب از حقوق بشر اندیشه اصلاح طلبی نیست بلکه اندیشه روشنفکرانه است و نباید این دو را باهم مخلوط نمود.
اگر کسی منصفانه نگاه کند خواهد دید که جامعه بدون تعادلی از اندیشه اصلاح طلبانه و محافظه کارانه نمی تواند به سعادت برسد، زیرا اگر چه بسیاری از روش های به اصطلاح سنتی در حکومتداری، سیاست و اقتصاد بسیار قابل قبول و قابل احترام هستند، بسیاری عادات نیز با توجه به سطح دانش امروزی قابل قبول نبوده و مضر هستند.
به نظرم بسیار حیاتی و مهم است که حزب محافظه کار سعی نکند با بهره برداری از حوادث اخیر اندیشه اصلاح طلبی را به کلی از صحته سیاست محو کند. زیرا جامعه یک بعدی، چه محافظه کار و چه اصلاح طلب، در دراز مدت به بن بست خواهد رسید.
من از سایت الف تعجب می کنم که چنین مقاله ای را که نویسنده در آن بیشتر از روی غرض ورزی شخصی سخن می گوید را تیتر اول سایت کرده است. من حتم دارم خود آقای دکتر توکلی این مقاله را نخوانده اند، زیرا به نظرم درک ایشان از تعریف و مفاهیم سیاسی بسیار بالاتر از این حد است. (313030)
 
امیر حسین
۱۳۸۹-۰۲-۲۶ ۱۲:۴۹:۳۸
نویسنده خوب می دونسته فرق اصولگرایی با محافظه کاری و فرق روشنفکر غرب زده با اصلاح طلبی رو

منتها محافظه کارا و روشنفکرهای غرب زده رو موضوع مقاله ندونسته چون در حال حاضر اینها اثرگذاری کمتری دارند
بحث این بوده که اصلاح طلبا دوست دارند روشنفکر باشند و ایشون خواسته اصولگرایان رو از محافظه کار بودن و روشنفکر غرب زده بودن بر حذر بداره

اتفاقا مقالات جناب دکتر سبحانی از مقالات پر طرفدار سایت الف هست

برید مقایسه کنید تعداد بازدیدهای مقالات ایشون از همه مقالات بیشتر

ممنون از الف برای انتشار این مطلب (313082)
 
۱۳۸۹-۰۲-۲۶ ۲۱:۵۰:۳۶
نویسنده خوب می دونسته فرق اصولگرایی با محافظه کاری و فرق روشنفکر غرب زده با اصلاح طلبی رو

منتها محافظه کارا و روشنفکرهای غرب زده رو موضوع مقاله ندونسته چون در حال حاضر اینها اثرگذاری کمتری دارند
بحث این بوده که اصلاح طلبا دوست دارند روشنفکر باشند و ایشون خواسته اصولگرایان رو از محافظه کار بودن و روشنفکر غرب زده بودن بر حذر بداره

شما از طرفی می گویید نویسنده محافظه کارا و روشنفکرهای غرب زده رو موضوع مقاله ندونسته و از طرف دیگر می گویید هدف نویسنده بر حذر داشتن اصول گرایان از این گرایشات است!

موضوع مهم این است که نویسنده هیچ تفکیکی میان روشن فکری غرب زده و نگرش اصلاح طلبی قائل نشده است. ایشان مجموعه همه بدی ها را در لفظ \"اصلاح طلبی\" خلاصه نموده است. ایشان حتی یکبار هم اشاره نکردند که آنچه می گوید ممکن است مختص به اصلاح طلبان به طور کلی نباشد بلکه مختص به گروهی خاص با گرایش به روشنفکری غربی باشد، بلکه همه را سر و ته یک گرایش انحرافی می داند.
متاسفانه چنین نگاهی جز تفرقه زایی و انحصار طلبی هیچ توجیهی نمی تواند داشته باشد. (313210)
 
ایران
۱۳۸۹-۰۲-۲۶ ۱۱:۳۰:۳۷
سلام
برای بند الف یه مثال قشنگ دارم.
این آقای پناهیان می گفت یه روز داشتم تو جایی در مورد قرآن صحبت می کردم این آیه رو خوندم که:

وَلَئِنْ أَطَعْتُمْ بَشَرًا مِثْلَكُمْ إِنَّكُمْ إِذًا لَخَاسِرُونَ«34» سوره مومنون
و اگر از بشری همانند خودتان اطاعت کنید، مسلما زیانکارید.

می گفت یه بنده خدایی که مثل بعضی ها سعی نمی کنه که با قرآن خودشو هماهنگ کنه و دوست داره برای کاراش از تو قرآن شاهد پیدا کنه تا شنید خوشحال شد و کلی تعریف کرد از من و گفت عجب آیه ای است و این صحبت ها که حقوق بشر هم یعنی همین آفرین حاج آقا و کلی تعریف و تمجید ولی نگذاشت که من آیه قبل و بعدش رو بخونم که...
کافران برای تمسخر پیامبر خدا این استدلال رو می کنند...D: (313034)
 
غريب آشنا
۱۳۸۹-۰۲-۲۶ ۱۴:۰۲:۳۶
بسم الله الرحمن الرحيم

مثال جالبي بود دوست من. اگر ممكنه بفرماييد حلقه ربط اين مثال با متن يانظرات دوستان چيست. با تشكر (313113)
 
حمید
۱۳۸۹-۰۲-۲۶ ۱۶:۰۷:۲۴
آخر ربطه

والا دیگه بنده خدا چطوری بیاد ربطشو برات توضیح بده

مثالش این بود که این اصلاح طلبا اگر اصول باهاشون بود قبولش دارند اگر نبود دنبال تاویل و تفسیر به رای هستند که نکنه باکلاس نباشند و غربی ها از شون برنجند (313149)
 
ایران
۱۳۸۹-۰۲-۲۶ ۱۶:۳۵:۳۸
\"\"\"تلاش آنها برای انطباق اصول مذهب با شرایط پیش آمده دارد. به عبارت دیگر از نظر اصولگرایان اصول مذهب استاندارد عمل هستند و بر این اساس شرایط پیش آمده باید در قالب ظروف اصول ریخته شده و برای آنها تصمیم گیری شود .در مقابل اصلاح طلبان بر این فرض هستند که اصل بر شرایط پیش آمده زمان می باشد و باید طوری عمل کرد که اصول با شرایط پیش آمده در تضاد نباشند. به عبارتی دیگر اصولگرایان به دنبال عدم فساد مسائل پیش آمده از نظر اصول مذهب هستند ولی اصلاح طلبان در پی رهایی اصول مذهبی از فاسد نشان داده شدن در شرایط جدید.\"\"\"
شاید بخش وسیعی از اصلاح طلبان انسان های بسیار محترم و قابل احترامی باشند ولی عدم شفافیت و جداسازی با چنین افرادی که گفتم باعث چنین برداشت هایی میشه... (313156)
 
دكتر حسين
۱۳۸۹-۰۲-۲۶ ۱۱:۳۱:۴۵
جناب دکتر یاسر سبحانی فرد

بنده نيز مثل شما دكتر هستم و در دانشگاه تدريس مي‌كنم. به عنوان يك همكار از تحليل شما بسيار شگفت‌زده شدم.

از ديد شما تمامي افكار اصولگرايان منطبق بر اصول مذهب است در حالي كه اصلاح طلبان اصول مذهب را تاجايي كه منطبق بر عرف باشد قبول دارند و اصالت را به عرف مي‌دهند تا مذهب!!!

رفتار اصولگریان منتقد در انتقاد از دولت و حکومت را به سان انتقادات برادر از برادر یا پسر از پدر خوانده‌ايد اما انتقادات اصلاح طلبان را از سر كينه و عداوت دانسته‌ايد!!!

در جايي گفته‌ايد: قصد اصلی انتقادات اصلاح طلبان همواره تخریب بوده است نه بهبود امور. از نظر این گروه سیاسی اگر من در راس امور نباشم اتفاقا بهتر است همه کارها نامطلوب پیش برود تا جایگاهی برای من باز شود.
برداشت من از اين جمله شما اين است كه اينان تشنگان قدرتند و براي رسيدن يا بازگشت به قدرت هيچ حد و مرزي نمي‌شناسند!

در بخش استراتژی در حیطه اهداف نيز اصلاح‌طلبان را محكوم به رفتار ماكياوليگري كرده‌ايد!

در پاسخ به شما عرض مي‌كنم:
- به نظر من نقد شما كاملاً سياسي و بدور از انصاف است.
- عرضه چنين مطالبي به صورت يك طرفه و بدون مباحثه تنها باعث بروز ناراحتي و بالا گرفتن اختلافات مي‌شود.
- اگر از ديد شما نقد اصولگرايان از جنس برادرانه و خيرخواهانه است چرا برادران ديني خود (اصلاح طلبان)را بواسطه بحث رو در رو به راه راست دعوت نمي‌كنيد؟! آيا اين شيوه نقد يك طرفه (و به نظر من كاملاً غير منصفانه) باعث اصلاح امور مي‌شود؟!
- با در نظر گرفتن جميع جهات و تعريفي كه جنابعالي از اخلاق، خوي و منش انتقادي اصول‌گرايان نموديد (نقد برادرانه و دلسوزانه) به نظر نمي‌رسد هدف شما از نگارش اين مقاله دعوت ديگران به اصلاح باشد چرا كه به نظر مي‌رسد تنها در پي تخطئه ديگري هستيد! به نظر حقير جنس نوشتار شما انتقادي نيست بلكه تخريبي است؟!

مديران سايت الف:
اگر شما هم در وادي اصولگرايي گام برمي‌داريد، تعاريف دكتر عزيز را از نقد اصولگرايانه مي‌پذيريد، و در پي اصلاح ديگران هستيد،اين راه و رسمش نيست!
نقد و تخريب فرسنگ‌ها با هم فاصله دارند!!! (313035)
 
امیر حسین
۱۳۸۹-۰۲-۲۶ ۱۲:۵۷:۲۸
زیاد جوش نزنید جناب دکتر حسین

مگه غیر از اینه
خود اصلاحخ طلبا می گویند که ما عرف گرا هستیم و ایدئولوژی گرا نیستیم
لطفا مقالات حجاریان ، علوی تبار ، تاج زاده ، و موضع گیری های خاتمی و موسوی و کروبی رو بخونید
خانم رهنورد حتی اعدام و قصاص قرآنی رو غیر انسانی می دونه
آقای صانعی حقوق بشر را عین اسلام معرفی می کنه
توی مجلس ششم حرف اصلاح طلبا اصلا همین عرف گرایی و اینکه دموکراسی برتر از مذهبه بود
جناب دکتر حسین گفته های جدید فائزه هاشمی و رهنورد رو در مورد حقوق زن و طلاق و ازدواج بخونید
غیر از عرف گرایی هستند؟
مگه موسوی تو این یک سال غیر از 18 بیانیه بی سر و ته انتقاد درستی برای اصلاح امور کشور داشته است
ایشون حتی اگر خودش و اصلاحات رو دوست داشت تا انتخابات مجلس صبر می کرد دوباره نوبت به اصلاح طلبا می رسید تا باییند و قدرت رو به دست بگیرند
توی روزنامه هاشون واقعا غیر از تمسخر دولت چه راهکاری برای بهبود امور داده اند این اصلاح طلبها ؟
مثل همه جای دنیا انتقال قدرت دوباره اتفاق می افتاد
اصلاح طلبا به خاطر اثبات نفس و اینکه امکان نداره رای نیاورند و همیشه باید رای مردم به اونها باشه وگرنه تقلب شده اصلاحات رو قربانی کردند
حالا باید افراد صالحتری بیایند و اصلاحات واقعی رو انجام بدند

در ضمن وظیفه دکتر سبحانی نیست که شما رو به مناظره فرا بخونه
ایشون رسانه ای ندارند
خوب شما هم در روزنامه هاتون دارید نظراتتون رو می گید (313085)
 
۱۳۸۹-۰۲-۲۶ ۱۴:۵۹:۲۱
آقای دکتر حسین
نویسنده به دنبال تخطئه اصلاح طلبان نبوده اند
ایشون دنبال این بوده اند که اصولگرایان جدید به راه اشتباه رفته اصلاح طلبان نیفتند
چون مردم به اصلاحات نیاز دارند
بله مردم به اصلاحات واقعی که زندگی شون رو بهتر کنه نیاز دارند نه به خود اصلاح طلبا که همش می خوان خودشون رو اثبات کنند و به قیمت حاکم شدن همه کشور رو به بد بدهند (313128)
 
حمید
۱۳۸۹-۰۲-۲۶ ۱۶:۱۳:۳۸
اینهایی که به نظر امیر حسین رای منفی داده اند یعنی می خوان بگن رهنورد و فائزه هاشمی و موسوی اینطور حرف نزده اند

این هم لینکاش


افاضات دکتر !! رهنورد ( سومین مغز متفکر جهان !! )

http://www.jahannews.com/vdcd5s0ffyt0fs6.2a2y.html


http://www.jahannews.com/vdcezx8zwjh877i.b9bj.html



افاضات فائزه هاشمی ( دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد !! )

http://tabnak.ir/fa/pages/?cid=95406



ای روشنفکرهای بی تعصب !!

روشنفکری فقط به بی دینی و باکلاس بازیه ؟! (313151)
 
نادری
۱۳۸۹-۰۲-۲۶ ۱۳:۴۰:۳۱
اصلاح طلب یعنی ایجاد تغییر در ضوابط اجتماع اما عجیب اینجا است که کسانی ادعای اصلاحات دارند که خود با قوانین غلط کشور را با مشکل مواجه کردند آنها به جای اصلاح طلبی باید به اشتباه خود اعتراف کنند تا شاید خداوند گناهشان را ببخشد (313100)
 
۱۳۸۹-۰۲-۲۶ ۱۳:۵۰:۴۶
اصلا اصولگراي منتقد معني ندارد.اينها همان اصولگراياني هستند كه به علت روشن انديشي خود و تندروي بعضي نو اصولگرايان ترجيح داده اند اصلاح طلب شوند.
نامگذاري اين عده به اصولگراي منتقد تلاشي است براي حذف اصلاح طلبان و اين به علت پايگاه اجتماعي گسترده ايشان است. (313109)
 
محمد رضا
۱۳۸۹-۰۲-۲۶ ۱۵:۰۲:۱۸
یک سوال دارم
واقعا اگر احمدی نژاد هر چی می تونست خرابکاری کنه بیشتر از ضربات اصلاح طلبان به این کشور می تونست توی این یک سال به کشور آسیب بزنه
از لحاظ آبروی کشور ، اقتصاد و غیره

اینها همه از خود خواهی هست.

اثبات نفس دقیقا همینه

اینها دنبال اصلاح کشور نیستند وگرنه کو انتقادات و کو پیشنهاداتشون؟ (313129)
 
محمد رضا
۱۳۸۹-۰۲-۲۶ ۱۵:۰۳:۰۲
برو بابا تو هنوز تو توهم این آقایان گیر کردی

پایگاه اجتماعی گسترده!!

خوب مغر برخی رو شستشو داده اند ها !! (313130)
 
سعید
۱۳۸۹-۰۲-۲۶ ۱۶:۱۵:۰۳
حذف اصلاح طلبان به تلاش نیاز نداره

اینها خودشون خودشون رو حذف فرموده اند


نوشته شما تلاش برای احیای اونهاست

اینها حذف هستند اما آزادند به حرفها و بیانیه های بی خاصیتشون ادامه بدهند چون بی منطق هستند و بی خطر (313152)
 
روشنايي
۱۳۸۹-۰۲-۲۶ ۱۶:۲۱:۴۸
دورود بر نويسنده وسايت انقلابي وخط امامي الف ما هم نظر شما را داريم خط اصيل ولايت مطلقه فقيه معيار سنجش است متاسفانه دولت فعلي ان گونه كه جان مطلب اقتضا مي كند فدايي و ذوب در مقام شامخ ولايت نيست البته در ادعا حضرات چيزي كم ندارند ولاف سرباز ولايت بودن را مي زنند اما در عمل نامه بركناري يك فرد معلوم الحال كه توسط حضرت اقا صادر شده را بجاي اينكه روي چشم بگذارند اين دست وان دست مي كنند تا مسئله رسانه اي شودو بالاجبار اين فرد مشكوك ومعلوم الحال جابجا مي شود بعد هم حضرات در پشت تريبون عمومي اعلام مي كنند رابطه ما با رهبر رابطه پدر وفرزندي است بهر حال به اين دوست عزيز بايد فهماند معيار سنجش شما همراهي با ولايت است وگرنه شما ودار دسته اتان نيز يايد مثل سران فتنه از صفحه سياست و كارها محو شويد
بحث سردمداران شكست خورده انتخابات نيز معلوم است چون اينها همسو با منافقين و خائنين به وطن در برابر ولايت قد علم كرده اند كه انشااله مردم طومار زندگي نحسشان را خواهند بست (313154)
 
هموطن
۱۳۸۹-۰۲-۲۶ ۱۹:۳۲:۵۹
این نوع برداشت از مسائل سیاسی جامعه کاملا جهت دار است. مگر رهبری تفرمودند که اصلاح طلبان و اصولگرایان دو بال نظامند که با یک بال نمی شود پرواز کرد. متاسفانه شما تفاسیر کاملا جهت دار و یکسویه می گذارید. شما خود به ناثیرگذاری اصلاح طلبان برجامعه واقفید و دارید طوری برنامه ریزی می کنید که جای آنها را بگیرید . اگر اینها بدند و دشمن نظام و انقلاب پس چرا می خواهید جای آنها را پر کنید. خود میدانید آنها حذف شدنی نیستند و می خواهید جایگزینی برای آنها پیدا کنید. مشکل این جاست انتقاد را تاجایی قبول دارید که مخالف نظر شما نباشد اگر بود و باعث شد عملکرد شما را زیر سوال ببرد آنگاه رو به انواع و اقسام تهمت می آورید. آنجوری در مورد اصلاح طلبان صحبت می کنید که انگار با دشمنان این مملکت صحبت می کنید. مگر رهبری در پایان کار دولت خاتمی از ایشان تعریف تکردند . چرا تا بحال رهبری از اصلاح طلبان بد نگفتند. چرا که ایشان آنها را هم از همین نظام و مردم می دانند . چتر رهبری بسیار گسترده تر از این مسائلی است که شما و امثال شما می گویید .و نظام و انقلاب را در رقتارهای یگ گروه و یک جناح اصولگرایان خلاصه کرده اید. اگر کسی اصول گرا بود عین نظام و انقلاب و اسلام است و اگر نبود می شود عامل دشمن. بخدا ظلم و جفایی که اینگونه تفاسیر به نظام . رهبری می کند هیچ کس و کار دیگری نمی زند. رهبری در اوج اتفاقات پارسال فرمودند نظام اسلامی دنبال جذب حداکثری است اما تحلیل های شما دنبال دفع حداکثری است. واقعا متاسفم. (313186)
 
esolgaraidinmadar
۱۳۸۹-۰۲-۲۶ ۲۰:۰۱:۱۸
بسمه تعالی

هم اصول گرایان دین مدار (نه شعارمدارهای موج سوار)وهم اصلاح طلبان ولایت مدار(نه سکولاراندیشها ولائیکها)هردو مکمل همند وبرای بقای نظام اسلامی ضرورتی تام می باشند وحذف هرکدام ازآنها به حذف نظام اسلامی منجر خواهدشد ولی اگرمراد ازاین مقاله دکتر برجسته نمودن خطوطی برای اختلاف دائمی بین این دوگروه باشد قابل قبول نیست ومطلبی بدورازواقعیت است چراکه هم بدنه اصلاح طلبان وهم اصول گرایان برای این نظام وانقلاب واسلام زحمت کشیدند وما مدیونیم وحالا نمی توانیم با یک طبقه بندی عافیت طلبانه بین آنها اختلاف بیندازیم .

تنها خط قرمز برای تمامی احزاب تبعیت بی چون وچرا ازدستورات اسلامی است واشخاص بخاطر دخالت سلیقه ها قابل نقد هستند ولاغیر. (313192)
 
mhshokat33
۱۳۸۹-۰۲-۲۷ ۱۲:۴۸:۴۲
باسمه تعالی
آنچه برای مردم سودمند است باقی خواهدماند والااز بین می رود.
ببینید این به اصطلاح اصلاح طلبان بااین شرایط باقی خواهند ماند؟
آیا درتعداد سران وصاحب نظرانشان رشد و ازدیادی دیده می شود؟
ممکن است با زدن کلید مخالف رای بالایی را افرادی که دسترسی به اینترنت دارند،بدست آورند،ولی آیا
واقغیت جامعه هم همین است؟ (313302)
 
سهيل
۱۳۸۹-۰۲-۲۷ ۱۴:۳۰:۳۲
بسمه تعالي

اين يعني تخريب.آقاي دكتر اصلاح طلبان را به سكولاريستي متهم ميكنند.يعني چه تغيير به هر روشي؟ (313336)
 
h
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۲۱:۲۶:۴۴
به نظرم نقد نفرمودين از ريشه زدي خراب كردي... (2363269) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.