نظر منتشر شده
۱۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 336289
دلیل اصرار اصلاح‌طلبان بر ریاست لاریجانی
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۳۲
یک فعال سیاسی اصلاح طلب، چرایی تاکید اصلاح طلبان برای حمایت از علی لاریجانی برای ریاست مجلس دهم را تشریح و تاکید کرد که اصولا حضور محمدرضا عارف برای مجلس، برای پی گیری استراتژی بزرگتری می باشد.

به گزارش شفاف، فیاض زاهد با تاکید بر این که فضای سیاسی کشور ایجاب می کند که علی لاریجانی شانس بیشتری برای ریاست مجلس دهم داشته باشد، اظهار داشت: با توجه به موانع و مشکلاتی که در مجلس خواهد بود بهتر است ریاست مجلس با یکی از برجسته ترین نمادهای اصلاح‌طلبی یعنی آقای دکتر عارف نباشد تا هزینه ناکارآمدی که ایجاد می‌شود به پای اصلاح‌طلبان نوشته نشود. من بعید می‌دانم که جریان افراطی به راحتی اجازه دهد نمایندگان اصلاح‌طلب در مجلس و دولت آقای روحانی به راحتی در راستای پیشبرد برنامه‌هایشان عمل کنند. همچنین از آنجایی که به نظر می‌آید رفتن آقای دکتر عارف به مجلس برای استراتژی بزرگتری طراحی شده است، باید تلاش کنیم که شخصیت ایشان حفظ شود و در زمین نامناسبی از ایشاان استفاده نکنیم. اگر اکثریت و غالب نمایندگان مجلس دهم از جریان اصلاح‌طلب بودند، ماجرا فرق می‌کرد و من معتقد بودم آقای عارف بهترین و نخستین گزینه برای ریاست مجلس است اما رصد شرایط موجود این امکان را به شدت پایین می‌آورد.

وی در ادامه در توضیح استراتژی بزرگتر برای محمدرضا عارف گفت: آقای عارف به طور طبیعی ذخیره جریان اصلاحات برای انتخابات ریاست جمهوری پس از دو دوره آقای روحانی است. لذا از هر حرکت یا اقدام نسنجیده‌ای که منجر به افزایش کاهش اعتماد عمومی و قدرت اجماع آفرین ایشان در میان اصلاح‌طلبان و افکار عمومی شود باید پرهیز کرد. باید با برندی که به نام عارف ساخته شده و در تهران مورد اعتماد مردم قرار گرفته به شکل هوشمندانه‌ای رفتار کرد و خود ایشان، ما و اطرافیان ایشان باید بسیار دقت کنیم که به این برند آسیب نرسد. بعضی وقت‌ها برای یک برند مشهور و برجسته مهم پیشروی نیست بلکه مهم حفظ آن منصب و منزلتی است که در بین افکار عمومی به دست آورده است و البته این کار راحتی نمی‌تواند باشد.

این فعال سیاسی اصلاح طلب در ادامه با تاکید بر این که علی لاریجانی امروز علی لاریجانی برنامه هویت و چراغ نیست، از تغییر لاریجانی سخن به میان آورد و تاکید کرد :قدرت چانه زنی که آقای لاریجانی با جناح راست و مقامات عالی رتبه کشور دارد به نظر می‌رسد از قدرت آقای عارف بالاتر باشد، چه بسا بخش‌هایی از دولت هم تمایل داشته باشند که در شرایط جدید با آقای لاریجانی درباره چگونگی هماهنگی تفاهم میان دو قوه مقننه و مجریه عمل کنند. اگر ما ۲۰ یا ۳۰ کرسی بیشتر در مجلس به دست می‌آوردیم، آن موقع می‌توانستیم با اطمینان خاطر درباره ریاست آقای عارف در مجلس دهم سخن بگوییم.

وی همچنین با عارف توصیه کرد:اگر ایشان به هردلیلی برای ریاست مجلس شورای اسلامی کاندیدا نشدند یا انتخاب نشدند، که در قامت یک نماینده تهران باقی بمانند و مسئولیت‌هایی مثل نایب رئیسی یا هیات رئیسه را نپذیرند. من بر این نکته تاکید می‌کنم چون رعایت نکردن آن به جایگاه ایشان لطمه خواهد زد. ایشان فقط باید ردای ریاست فراکسیون یا جریان اصلاح‌طلب در مجلس را عهده دار شوند که خودش به معنای رئیس مجلس در سایه است و منزلت آن از هیات رئیسه بسیار بالاتر است.

زاهد در ادامه در پاسخ به این پرسش که «آیا چنین لاریجانی‌ای می‌تواند اصلاح‌طلب هم بشود؟»، گفت:

همه چیز ممکن است، اما بخشی از کنش آقای لاریجانی الان آشنایی و مواجهه با واقعیت‌هایی است که در عرصه زندگی و مناسبات اجتماعی وجود دارد، بخشی به دلیل نقشی است که ایشان در زمینه برجام ایفا کرده است. بخشی هم به دلیل هشیاری سیاسی علی لاریجانی است. بخش سوم این است که چه دیدگاه‌هایی امروز در افکار عمومی خریدار دارد. بخش چهارم این مربع هم شکاف بود که میان جریان پایداری و احمدی نژاد به وجود آمد. بررسی ابعاد چهارگانه این مربع نشان می‌دهد که علی لاریجانی کنونی بسیاری می‌تواند شخصیت بسیار قابل احترامی برای انجام برخی از کنش‌های سیاسی ائتلافی با اصلاح‌طلبان باشد. منتها برای تبدیل شدن به یک چهره اصلاح‌طلب که از نظر تئوری و پراتیک و فلسفی بتواند با ماهیت اصلاح‌طلبی هماهنگی داشته باشد فاصله زیادی دارد، همانطور که شخصیت‌هایی مثل آقای ناطق نوری هم در همین ممیزات هستند.
 
کلمات کلیدی : علی لاریجانی ، محمدرضا عارف ، ریاست مجلس دهم ، اصلاح طلبان ، پساروحانی
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۱:۳۷:۰۵
ما که چنین چیزی نگفتیم. (3584439) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۴:۰۳:۰۶
بنده به عنوان یک اصلاح طلب قبول ندارم که آقای عارف به طور طبیعی ذخیره جریان اصلاحات برای انتخابات ریاست جمهوری پس از دو دوره آقای روحانی است.

عارف نه جنم ریاست جمهوری را دارد و نه محبوبیت لازم را .
عارف میتواند در این مجلس آلتر ناتیو و ذخیره جریان اصلاحات برای ریاست مجلس در صورت عدم توانائی لاریجانی باشد . (3584774) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۴:۱۰:۲۹
علی لاریجانی پس از هاشمی بهترین رئیس مجلس بوده و علی الخصوص برای چنین مجلسی بهترین گزینه برای ریاست مجلس در جهت هماهنگ سازی مجلس با دولت در تهیه و تنظیم و تصویب قوانین لازم در جهت خروج کشور از رکود است .

بی رو در وایسی ... با روحیه ای که در اصولگرایان وجود دارد ، عارف از مقبولیت لازم و بالائی در مجلس دهم برخوردار نخواهد بود اما با شناختی که از اصلاح طلبان داریم دکتر لاریجانی ، از مقبولیت و احترام و همچنین محبوبیت لازم در مجلس دهم برخوردار خواهد بود . انشاءالله. (3584790) (alef-13)
 
اصلاح طلب
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۴:۱۶:۵۰
در انتخابات ریاست جمهوری 92 پدرمان درآمد تا با هزاران پیام و کامنت در سایت جناب عارف بتوانیم ایشان را مجاب کنیم تا به نفع روحانی انصراف دهند . در آخر الامر نیز مرقومه رئیس دولت اصلاحات ، ایشان را وادار به انصراف نمود .

عارف آمادگی و تجربه لازم برای ریاست مجلس ، آنهم مجلسی که نیمی از آن اصولگرا باشند را ندارد . (3584801) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۴:۲۱:۴۰
با نگارنده موافقم که:
قدرت چانه زنی که آقای لاریجانی با جناح راست و مقامات عالی رتبه کشور دارد به نظر می‌رسد از قدرت آقای عارف بالاتر باشد، چه بسا بخش‌هایی از دولت هم تمایل داشته باشند که در شرایط جدید با آقای لاریجانی درباره چگونگی هماهنگی تفاهم میان دو قوه مقننه و مجریه عمل کنند« که به نظر این کامت گذار قطعا نیز چنین است » .
« به نظر این حقیر » حتا اگر ما ۲۰ یا ۳۰ کرسی بیشتر در مجلس به دست می‌آوردیم نیز بازهم در چنین مقطع زمانی که وضعیت اقتصادی دولت و کشور لاریجانی بهترین گزینه بود! (3584812) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۴:۲۴:۴۲
آقا جان .... درسته که ما اصلاح طلبیم اما جاه طلب که نیستیم. درسته که تندروهای دلواپس نما در مجلس دهم حضور ندارند ام عارف برای ریاست مجلسی که نیمی از آن در اختیار اصولگرایان است ، اصلا و ابدا مناسب نیست . (3584823) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۴:۳۳:۳۹
-------- طرفداران اصلاح طلبی با حضور هوشمندانه خود در انتخابات ، هرگز در پی تسخیر مجلس نبوده و نیستند بلکه در پی تعدیل و اصلاح آنند . ما اصلاح طلبان در پی بهترین هستیم . شاید اگر هاشمی در مجلس بود او را بهترین گزینه برای ریاست میدانستیم اما اکنون دکتر علی لاریجانی با توجه به سابقه مدیریت در دو مجلس ، کظم و اخلاق خوب و برخورد همراه با احترام، روحیه شوخ طبعی و دهها مورد دیگر ، بهترین گزینه برای ریاست مجلس دهم است.
-----------------------------
امیدوارم عزیزان اصلاح طلب ما در مجلس دهم جوگیر نشده و با حکمت عمل کنند .
انشاءالله . (3584847) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۴:۳۸:۲۹
بنده به طور کامل به لیست امید ( ملقب به لیست عارف ) رأی دادم به جز آقای کواکبیان « که دکتر احمد توکلی را جایگزین ایشان نمودم » . اما هیچ دلیلی برای ریاست عارف به ذهنم خطور نمیکند . گمان دارم بهترین گزینه فقط به فقط لاریجانی باشد . (3584853) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۴:۴۳:۱۵
من خودم به لیست عارف رأی دادم و بینی و بین الله راضی ام از این انتخاب و انتخاباتی که انجام شد ....
آقای عارف انسان آزموده ، متقی و مدیری است . ایشان یک اصلاح طلب هستند در حالیکه مجلس دهم با نگرش به شاکله آن ، نیازمند رئیسی است که اهل اعتدال بوده و فراجناحی باشد . بنده به سهم خودم دکتر لاریجانی را پیشنهاد میکنم . (3584865) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۷:۴۴:۰۰
مساله اینه که حرکت جامعه باعث شده بسیاری از اصولگرایان دیروز اصلاح طلب بشن. البته آقای لاریجانی بویژه در چندین سال گذشته بسیار خردمندانه و به سود کشور کار کرده است. (3585135) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۳ ۱۸:۱۳:۰۱
اگر جریان اصولگرا که اکثریت نسبی رو داره کمی متحد بشه اونوقت هرکسی رئیس مجلس نخواهد شد مثل کسانی که این اواخر از این جریان بریدند و مستقل شدند (3585160) (alef-13)
 
فرهاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۷ ۲۲:۵۵:۲۴
کسانی که تحت عنوان اصلاح طلب نظر میدن اصلا اصلاح طلب نیستن.اصلاح طلبان حقیقی بر خلاف کسانی که هدف سرقت این عنوان را دارند از منتخب اول خود برای ریاست مجلس حمایت می کنند.جالب است مجلسی که طی دو دوره اخیر ناکارامد معرفی می شود رییسش کارامد معرفی می شود.نمی گویم لاریجانی مناسب نیست ولی رای مردم به شخصیت محکم و مدافع حقوق مردم جناب عارف است.چرا از عارف وحشت دارید؟ نکند بخاطر جان گرفتن اصلاح طلبان حقیقی و دفاع از حقوق مردم توسط آنان است؟ نکند بخاطر مخالفت آنان با فساد و چپاول است؟ بهرحال هر کاری بکنید مردم اصلاح طلب قلابی را از اصلاح طلب حقیقی تشخیص می دهند. (3609348) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.