نظر منتشر شده
۳۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 174289
الف بررسی کرد؛
تغییرات جدید درکابینه اوباما و احتمال کاهش تحریم ها علیه ایران
بخش خارجی الف، 6 دی 91
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۶ دی ۱۳۹۱ ساعت ۱۰:۱۵
بعد از کناره گیری سوزان رایس از کاندیداتوری وزارت امور خارجه، سناتور جان کری یکی از باسابقه ترین سیاستمداران آمریکاست به تازگی از سوی اوباما به این سمت منصوب شده است. کری پرونده سیاسی پرباری دارد (از جمله رقابت او با بوش در سال ۲۰۰۴ در انتخابات ریاست جمهوری) و یکی از مجرب ترین سیاستمداران آمریکایی است.

سوزان رایس، سفیر آمریکا در سازمان ملل و انتخاب اول اوباما، بعد از این که از سوی تعدادی از جمهوری خواهان درباره پرونده بنغازی متهم به فریب کنگره و افکار عمومی شده بود هفته قبل از کاندیداتوری این سمت کناره گیری کرد. به نظر میرسد او در مقام خود به عنوان سفیر باقی خواهد ماند و شاید در نهایت مشاور امنیت ملی در دولت فعلی شود.

سناتور جان کری در عرصه بین المللی شناخته شده است و هم اکنون ریاست کمیته روابط خارجه سنا را بر عهده دارد. در پرونده کاری او موارد متعددی وجود دارد که نشان دهنده تسلط او بر مسایل مهم بین المللی و امنیتی است. از جمله مهم ترین این موارد حضور او در بررسی پرونده ایران-کنترا (پرونده ای بسیار جنجالی در آن دوره) بین سالهای ١۹٨۷ تا ١۹٨۹ است.

جان کری یکی از افراد بانفوذی است که با جو بایدن برای وضع سخت ترین تحریم ها در طول تاریخ بر ضد ایران همکاری کرده است و از نظر جهت گیری در رابطه با مسئله هسته ای ایران تفاوت چندانی با سایر افراد دولت اوباما ندارد. البته او در ماه آوریل اظهار داشته که فکر می کند رهبران ایران در مورد بحث هسته ای منطقی عمل خواهند کرد، و در جای دیگری درباره منافع مشترک ایران و آمریکا به خصوص در زمینه از بین بردن طالبان و مبارزه با مواد مخدر صحبت کرده است و در صورت شکست روند دیپلماتیک، حمله نظامی را آخرین گزینه خوانده است.

اما نباید به موضع گیری های این چنینی جان کری در مورد منطقی بودن رهبران ایران یا منافع مشترک ایران و آمریکا بسنده کرد و حضور او را در سمت وزیر خارجه جدید آمریکا به فال نیک گرفت. به نظر می رسد دولت اوباما تغییر چندانی در روند سیاست خارجی خود اعمال نخواهد کرد. بسیاری از سیاستمداران معتقدند انتخاب کری به معنای ادامه روند سیاست خارجی اوباما از دور اول ریاست جمهوری او است و دیدگاه های جان کری را از هر لحاظ بسیار نزدیک به دیدگاه های هیلاری کلینتون می دانند و حتی شایعاتی وجود دارد که کلینتون هم کری را مناسب ترین گزینه برای جانشینی خودش می داند.

به طور کلی تحولات احتمالی کابینه اوباما را می توان به این صورت بیان کرد:
اول این که با خداحافظی کلینتون و روی کار آمدن جان کری نباید انتظار تحولی جدی در سیاسی خارجی آمریکا داشت، زیرا از نظر دیدگاه و جهان بینی کری شباهت های بسیاری به کلینتون دارد.

نکته دیگر این که در مورد مسائلی مانند تحریم ها بر ضد ایران باید توجه داشت که قبل از روی کار آمدن اوباما این مسائل بیشتر در حوزه اختیارات قوه مجریه ی آمریکا بوده است، ولی اکنون نقش کنگره در این باره بسیار پررنگ تر شده است. با رفتن کری از کمیته روابط خارجی سنا، گزینه احتمالی جانشینی او در سمت رییس این کمیته سناتور رابرت مندز است که سیاست های او هم در راستای سیاست های کلی دولت اوباما است و در سالهای اخیر هم نشان داده که در مورد وضع تحریم های سخت تر علیه ایران هماهنگ با دولت است.

در ضمن نباید نقش سوزان رایس را هم نادیده گرفت. با وجود این که او نتوانست به وزارت خارجه راه پیدا کند، احتمال زیادی وجود دارد که مشاور امنیت ملی اوباما شود. در مورد او هم چیزی که واضح است نگاه ضد جمهوری اسلامی و موافق با وضع تحریم های بیشتر است.

تنها روزنه امید را شاید بتوان چاک هیگل دانست. گزینه احتمالی تصدی پست وزارت دفاع آمریکا. پیشینه سیاسی او نگاهی ملایم تر نسبت به ایران نشان را میدهد. او در مواردی با تحریم های سخت علیه ایران مخالفت کرده و به جای حمله نظامی خواستار مذاکره برای حل مسائل شده است. اما با روند فعلی و دیدگاه های سرسختانه ی دولت اوباما نسبت به جمهوری اسلامی، احتمال بسیار کمی برای اثرگذاری او وجود دارد.

در ضمن باید توجه داشت سناتور جان کری یکی از حامیان اسراییل است و به نظر می رسد در دوران حضور او در وزارت خارجه، این متحد اصلی آمریکا در منطقه خاورمیانه از حمایت های خوبی برخوردار شود. بنابراین خداحافظی کلینتون و ورود جان کری به وزارت خارجه آمریکا را نمی توان نشان تغییری جدی سیاست های آمریکا در قبال ایران، به خصوص مسئله هسته ای و تحریم های وضع شده دانست و با این که ناامیدکننده به نظر می رسد باید گفت که در صورت عدم موفقیت طرفین برای یافتن راه حل دیپلماتیک باید انتظار وضع تحریم های سخت تری را نیز داشت.
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۰-۰۶ ۱۰:۲۱:۱۴
در مورد این که سیاستمداران امریکایی چگونه رفتار می کنند ما نمی توانیم کار زیادی بکنیم. چرا این تحلیل ها را در مورد سیاستمداران ایران نمی نویسید؟ (1061373) (alef-2)
 
پارسی
۱۳۹۱-۱۰-۰۶ ۱۸:۵۰:۰۴
کاری کرده ایم که باید بشینیم و دعا کنیم مسئولین جدید امریکا کمی مهربانتر با ما رفتار کنن با توجه به اینکه قطعنامه ها همه کاغذ پاره از کار درامدندو تحریمها هم کاملا بی اثر و منبعد طبق گفته بعضی از مسئولین قراره ما اونها رو تحریم کنیم. مثلا به شرکت پژو یه نگاه چپ کردیم و الان اونا در حال ورشکستگین. خدا به اونا رحم کنه. (1062207) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۰-۰۷ ۰۰:۰۲:۴۰
آخه من نمیدونم چرا با امریکا ایران صحبت نمیکنه تحریم های لعنتی تموم بشه! (1062635) (alef-7)
 
بهلول
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۰-۰۶ ۱۰:۲۴:۳۸
این ملت بی دار نیازی به کاهش تحریم ندارد، تحریم بیشتر ، زندگی بهتر، چرا که ما در همه چیز خودکفا هستیم، فقط مونده چوب بستنی که اونم به کمک دانشمندانمون حل میشه !!! (1061376) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۰-۱۱ ۱۶:۱۵:۰۰
کنایت عالیه (1069497) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۰-۰۶ ۱۰:۴۵:۵۸
سیاستی که در واقعیت است با سیاست پشت پرده خیلی فرق می کنه.برنامه ها و طرحهایی برای ایران وجود دارد که داره مرحله به مرحله اجرا میشه. قدرتهای بزرگ طرحی برای خاورمیانه دارند که گام به گام در حال اجرای آن هستند .مسئله غنی سازی و تحریم به دلیل غنی سازی!!!!کاملا موضوعاتی مسخره و برای سرگرم کردن مردم است. (1061395) (alef-2)
 
۱۳۹۱-۱۰-۰۶ ۱۳:۲۱:۵۰
نه بابا ؟ (1061654) (alef-7)
 
ابدی
۱۳۹۱-۱۰-۰۶ ۱۶:۲۷:۴۴
باز هم توهم و ترس از یک دشمن همیشگی و بزرگ!!! آیا کشور ما آنقدر ضعیف است که با گفتگو و ارتباط اقتصادی و دیپلماتیک با کشورهای غربی و امریکا ضربه شدید می خورد؟ آیا ارتباط نزدیک و اقتصادی و سیاسی و... با روسیه و چین کمونیست بهتر از ارتباط با کشورهای اغلب مسیحی و خداپرست غربی است؟ آیا چین و روسیه و سوریه ممکن نیست سر ما کلاه بگذارند و عاشق کشور ما هستند اما کشورهای غربی و امریکا دشمنان ابدی ما هستند؟ آیا با ارتباط نزدیک با چین و روسیه و چند کشور دیگر سر ما کلاه رفته است؟ (1061979) (alef-7)
 
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۰-۰۷ ۰۴:۰۸:۱۰
خووووب
تعریف کنن ببینیم پشت پرده دیگه چه خبره... (1062823) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۰-۰۶ ۱۰:۵۲:۰۸
چرا باید آمریکا سیاستش را در قبال ایران عوض کند؟

آیا فکر نمی کنید که این کار به وجه اش در دنیا لطمه می زند؟

آنچه که ما الآن شاهد آن هستیم سیاست سختگیرانه تر در مقابل ایران است.

این تحلیل ، شبیه تحلیلهای صدا و سیما است! (1061401) (alef-2)
 
Netherlands
۱۳۹۱-۱۰-۰۶ ۱۰:۵۸:۲۵
سیاست امریکا به فرد وابسته نیست عزیز من از جاهای زیادی و برای دراز مدت تنظیم شدده لذا به این زودی تغییر نمی کند ممکن است بتوان با ایشان برای 4 سال بعد برنامه ریخت البته اگر در ایران هم همین تفکر حاکم باشد. منتظر تغییر مقطعی نباشید (1061406) (alef-2)
 
قلی
۱۳۹۱-۱۰-۰۶ ۱۱:۰۰:۱۵
انشاالله همینطور باشه که شما میگی (1061409) (alef-2)
 
۱۳۹۱-۱۰-۰۶ ۱۱:۰۷:۳۷
شما یا نمی دانی یا خوش خیالی اوباما کاره ای نیست مجلس نمایندگان است که تصمیم می گیرد و با وضع کنونی 90 درصد انها خواهان افزایش تحریم ها هستند فکر کردی رئیس جمهور امریکا هم مثل ایران همه کاره است (1061417) (alef-2)
 
masood
۱۳۹۱-۱۰-۰۶ ۱۱:۱۰:۴۱
باسلام
ای کاش مسئولین ما به جای این که ببینند در امریکا کی بر سر کار میاد به فکر مردم بودند وبا اتکا به این مردم از هر سختی عبور میکردند (1061425) (alef-2)
 
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۰-۰۶ ۱۱:۱۳:۲۷
این ماییم که باید آنها را پای میز مذاکره بنشانیم و از این فرصت به سود خود بهره ببریم البته تا پایان این دولت چنین کاری امکان پذیر نخواهد بود
به امید موفقیت در این راه به نفع کشورمان و خروج از این تحریم های بی مورد (1061428) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۰-۰۶ ۱۱:۱۷:۵۴
به نظر نمي رسد با تغيير افراد، تغييري در سياست خصمانه ايالات متحده عليه ايران روي دهد و روند افزايشي تحريم ها متوقف شود. (1061437) (alef-2)
 
United States
۱۳۹۱-۱۰-۰۶ ۱۱:۳۳:۱۱
سردبیر محترم

آنها که سالها در آمریکا و اروپا زندگی‌ کردند به خوبی‌ می‌دانند که از تغییرات اینچنینی کوچکترین انتظاری برای تغییر سیاساتهای کلی‌ آنها در مورد ایران نباید داشت، سیاستهای کنونی آمریکا و اروپا حاصل سالها کار علمی‌ و هماهنگی بسیار ستراتژیک بین اروپا و آمریکا برای محدود کردن ایران مانند جنگ سرد می‌باشد و توقع تغییر آن به واسطه انتخاب این یا آن وزیر در آمریکا نشان از آن میدهد که تحلیلگرن ما اصولاً شناخت واقعی‌ از مناسبات سیاسی در اینجا ندارند و بیشتر با دید مقایسه یی با ایران که عوض شدن یک وزیر یا حتّی معاون وزیر میتواند کلّ سیاستهای آن حوزه را تغییر دهد به مسائل نگاه میکنند، هر چند در ایران نیز ما همچنان سیاستمدارن خبره داریم که نه از روی علم بلکه از روی سالها تجربه بسیار حاذق گردیداند و بدرستی خطر مهیبی که کشور را از ادامه سیستهای کنونی تهدید می‌کند شناختند و بهترین مثال آن آقای عسگر اولادی می‌باشد که به درستی متوجه شده‌اند که بهترین و در واقع تنها وسیله که میتواند جبهه‌ تشکیل شده آالیه کشور را شکست نه از خارج که در داخل و انتخابات ریاست جمهوری است که شاید آخرین فرصت برای کشور برای تغییر ورق بازی به نفع کشور باشد و من مطمئن هستم که اینچنین هم خواهد شد.... (1061451) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۰-۰۶ ۱۵:۰۱:۳۵
البته آقای عسگر اولادی از تحریم ها استقبال هم میکنند.! (1061852) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۰-۰۶ ۱۱:۳۸:۰۵
خاتمي كجايي كه عزت را به ايراني برگرداني كجايي سيد پاك منش (1061461) (alef-7)
 
آبدارچي سياسي
۱۳۹۱-۱۰-۰۶ ۱۲:۰۶:۴۱
جالبه شما در تحليلتون ميگيد كه موافقان با ايران تيك به چهار هست و كنگره هم مخالف ايران ميباشد
و در آخر هم اشاره كرديد كه امكان كاهش تحريم بسيار كم است
مگر اينكه خبري داريد كه ما از آن بي خبريم
مثل توافقي كه فقط دوستان ازش خبر دارند (1061495) (alef-7)
 
دایی سعید
۱۳۹۱-۱۰-۰۶ ۱۲:۱۵:۰۲
حا لا ما باید منتظر بنشینیم تا در صورت تغییرات دولتمردان امریکا امید وار به بهبود اوضاع باشیم؟ چرا خودمان دنبال راهکارهای دیپلماسی نباشیم تا اینهمه ملت در رنج وعذاب نباشند(البته اگر مردم را درک کنیم) (1061510) (alef-7)
 
دلی خون
۱۳۹۱-۱۰-۰۶ ۱۲:۴۴:۴۲
انقلاب ملت ایران 34 ساله شده است وبه سن پختگی ومیانسالی رسیده است .مسولین عزیز ودلسوز بیایید برای یک بار هم که شده خودمان باشیم وگناه را گردن این وان نیندازیم از غرور وخود خواهی به دور باشیم وبرای حل مشکلاتمان ،خودمان تصمیم گیرنده باشیم واصلاح امور جامعه را در بدبختی ومشکلات دیگر کشورها جستجو نکنیم .اینک زمان ان فرا رسیده است که از اندیشمندان ودل سوزان اهل فن طلب یاری کنیم . (1061572) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۰-۰۶ ۱۳:۱۹:۰۲
خیلی خوش بین نباشید، جان کری سابقه طولانی در حمایت از تحریم ایران و حمایت از اسرائیل داره (1061647) (alef-7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۰-۰۶ ۱۳:۴۴:۳۱
انچه در امریکا می گذرد مهم نیست انچه که در ایران میگذرد مهم است (1061705) (alef-7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۰-۰۶ ۱۳:۴۹:۰۹
تيتر با تحليل سازگاري نداره (1061713) (alef-7)
 
United States
۱۳۹۱-۱۰-۰۶ ۱۵:۱۴:۵۴
بزک نمیر بهار میاد (1061878) (alef-7)
 
عرفان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۰-۰۶ ۱۵:۲۱:۰۶
واقعا" که مملکت ما برای تمام کشورهای جهان سوم الگو خواهد گردید!!!!!!!!
ببینید انتخاب یک وزیر در آنسوی دنیا چه تا ثیر ی بر کشور ما خواهد داشت !!!!!
خوب شد در این مملکت ما معنی استقلال و عدم وابستگی را هم فهمیدیم!!!!! (1061893) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۰-۰۶ ۱۶:۱۸:۰۹
تیتر نوشته : تغییرات جدید درکابینه اوباما و احتمال کاهش تحریم علیه ایران .

نتیجه گیری : بنابراین خداحافظی کلینتون و ورود جان کری به وزارت خارجه آمریکا را نمی توان نشان تغییری جدی سیاست های آمریکا در قبال ایران، به خصوص مسئله هسته ای و تحریم های وضع شده دانست و با این که ناامیدکننده به نظر می رسد باید گفت که در صورت عدم موفقیت طرفین برای یافتن راه حل دیپلماتیک باید انتظار وضع تحریم های سخت تری را نیز داشت.
سخت تری را نیز داشت.

آخرش کدوم رو بپذیریم تیتر یا نتیجه متن را ؟!!! (1061966) (alef-7)
 
کارشناس مسائل خاورمیانه
United States
۱۳۹۱-۱۰-۰۶ ۱۸:۱۸:۴۴
شتر در خواب بیند پنبه دانه مهندس!سطحی نگرترین تحلیل الف تا امروز ... (1062157) (alef-7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۰-۰۶ ۱۸:۴۲:۳۵
كارمان را با دست خود به كجا رسونديم كه انتظار داريم با روي كار امدن يك وزير در امريكا وضع ما بهبود جزئي بيابد .
راستي اگر يك وزير امريكا اينقدر تاثير گذار است پس چرا ما خودمان را انداختيم دامن روسيه ؟؟؟؟
الف بچاپ اگر چه خوشايندت نيست . (1062197) (alef-7)
 
پارسی
۱۳۹۱-۱۰-۰۶ ۱۸:۵۷:۴۸
هر زمانی که منافع ملی و منافع نظام یکی فرض شد اتحاد برای صلاح عموم مردم ایجاد میشود تا انزمان هرگروهیکه قدرت را دردست داشته باشد به قیمت قدرت و منافع گروهی توجیه گر همه مساول میباشد. (1062218) (alef-7)
 
United States
۱۳۹۱-۱۰-۰۶ ۱۹:۰۰:۳۷
صد سال هم که بگذره و حتی اگه مسئله هسته ای هم حل بشه خصومت ایران و آمریکا از بین نخواهد رفت این تقابلی بین جبهه حق و باطل است.مسئله اصل نظام موجود در آمریکا و ایران است آمریکاییها خصلت زورگویی دارن و به هیچ وجه این سیاست کنار گذاشته نخواهد شد و از طرفی ایران حاضر به سر خم کردن در برابر زور نیست بنابراین باید منتظر جنگی تمام عیار میان دو کشور در آینده ای نه چندان دور باشیم و این تحریمها تنها برای آماده کردن اذهان عمومی برای برجسته کردن ایران میباشد.
اللهم عجل لولیک الفرج (1062224) (alef-7)
 
سینا
۱۳۹۱-۱۰-۰۶ ۲۰:۰۸:۵۷
در روابط بین الملل قدرت تعیین کننده حق است و اگر ما بتوانبم انتخابات آینده را به شکل دمکراتیکی همراه با مشارکت بالا برگزار کنیم می توانیم در جهان ابراز وجود کنیم وگرنه آنها وقتی بدانند در داخل مردم از حکومتشان ناراضی هستند تحریمها را افزایش خواهند داد. (1062310) (alef-7)
 
علیرضا
۱۳۹۱-۱۰-۰۶ ۲۲:۲۹:۳۳
این فقط بازی با الفاظ است آمریکا هیچ تغییری دررفتارش ایجادنشده ونمی شودچون سیاست هایش دیکته شده است فرقی نمی کند کلینتون باشد یاجان کری (1062514) (alef-7)
 
سید
۱۳۹۱-۱۰-۰۶ ۲۳:۵۷:۱۰
دشمن فعلی ملت ایران وهابیت و سلفی گری است ، این افراد بادیه نشین مست از اختلافات ما با آمریکا از یک سو ثروت ما را در میادین مشترک نفتی و گازی و درآمد نفتی را از طریق واسطه گری ورود کالاها و جذب تجار ایرانی غارت می کنند و از سوی دیگر ادعای حاکمیت بر جزایر ما می نمایند و در جبهه ائی آشکار شمشیر بر روی امت مسلمان تشیع و علوی در دیگر ممالک کشیده اند . (1062625) (alef-7)
 
محمد حسین
China
۱۳۹۱-۱۰-۰۷ ۰۰:۲۳:۰۲
سلام
بدا بحال ملتی که امید به گوشه چشم این دولت و آن دولت و فلان مسول فلان دولت دوخته باشد ! کشوری که نفت وگاز، فرش،خاویار،کحصولات باغی،معادن طبیعی خود را سخاوتمندانه به دشمنان واگذار و خود حسرت آنرا میخورد چه توقعی جز امید به الطاف وصدقات آنان مبتواند داشته باشد ؟
والسلام (1062664) (alef-7)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.