توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 304888
گزارش ویژه اندیشکده آمریکایی از قابلیت های موشکی ایران
تاریخ انتشار : سه شنبه ۵ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۵۳
یک اندیشکده آمریکایی در گزارشی که نشان از ادامه برد خبری موفقیت‌های موشکی ایران دارد، نوشت: موشک‌های ایران با قابلیت هدف گرفتن اسرائیل ابزار مناسبی در جنگ روانی علیه دشمن و خنثی سازی تهدید رقبای منطقه‌ای هستند.

به گزارش فارس، اندیشکده آمریکایی «صلح» در گزارشی ویژه به بررسی «برنامه موشکی ایران» پرداخت و نوشت: ایران بزرگترین و متنوع‌ترین زرادخانه موشکی بالستیک را در خاورمیانه دارد و اسرائیل در این زمینه از لحاظ تعداد و نوع موشک از ایران عقب‌تر است . ایران بسیاری از این موشک‌ها را (پیشتر) از منابع خارجی به ویژه کره شمالی فراهم می‌کرده است. جمهوری اسلامی ایران تنها کشوری است که قادر می‌باشد موشک ۲۰۰۰ هزار کیلومتری بالستیک بدون قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای را توسعه دهد.

از دیدگاه این اندیشکده، ایران البته هنوز در تامین برخی قطعات و لوازم جانبی متکی به منابع خارجی است اما قادر خواهد بود موشک برد بلند بین قاره‌ای بالستیک (ICBM ) را به مرور زمان بسازد. این کشور می‌تواند از موشک‌های خود به عنوان جنگ افزاری برای انجام جنگ روانی و سیاسی با رقبای منطقه‌ای استفاده کند. البته این کشور قادر به هدف گرفتن غرب اروپا با موشک تا سال ۲۰۱۷ یا آمریکا تا سال ۲۰۲۰ نیست. برنامه فضایی ایران نیز که شامل پرتاب موفقیت آمیز ماهواره‌ای کوچک به مدار زمین بوده (ماهواره‌بر سفیر) نشان از افزایش قابلیت‌های فنی این کشور در این زمینه دارد.

موشک سجیل

اندیشکده صلح در ادامه این گزارش با اشاره به مشکلات ناشی از ناتوانی در بهینه سازی نیروی هوایی ایران به عنوان نیروی بازدارنده به واسطه قطع روابط با غرب از سرمایه گذاری سنگین جمهوری اسلامی بر زیر ساخت‌ها و صنایع خود برای کاهش وابستگی به منابع غیر اعتماد خارجی اشاره نموده و نوشت: ایران حال می‌تواند موشک تولید کند. موشک‌های این کشور اینک هر بخشی از خاورمیانه از جمله اسرائیل را هدف قرار می‌دهند. ایران با گذشت زمان ظرفیت برای ساخت موشک در طیف گسترده‌ای از اهداف راهیردی را ایجاد کرده است.

موشک ماهواره برسیمرغ

در بخش دیگر این گزارش با اشاره به برنامه‌های فضایی ایران آمده است: اشتیاق ایران در برنامه‌های فضایی موجب تربیت مهندسانی با تجربیات مهم در توسعه و بهبود ساخت موشک‌های قدرتمندتر و دیگر مهارت‌ها در این زمینه شده است تا بتواند موشک‌های برد بلند قاره پیما بسازد. ایران دارای سه موشک ماهواره بر «سفیر» و «سیمرغ» است. توسعه پرتاب‌کننده بزرگتر و قدرتمند‌تر ایران را قادر می‌سازد از ماهواره‌های مخابراتی و تجسسی بدون نیاز به کشورهای خارجی استفاده کند. این کشور همچنین از سال 2000 به این سو یک میلیارد دلار در برنامه موشکی هزینه کرده است. میل ایران در برنامه‌های فضایی ارسال فضانورد به مدار زمین است و توسعه پرتاب کننده ماهواره بر سیمرغ گامی مهم به سوی این هدف می‌باشد. دانشگاه‌ها و مراکز فنی ایران نیز در حال تلاش و فعالیت بر پروسه برنامه‌های موشکی و فضایی هستند.

اندیشکده یاد شده در خاتمه با اشاره به انواع مختلف موشک‌های ایران از جمله شهاب‌های یک ، دو  و سه، قدر یک و سجیل یک و دو  و مشخصات آن‌ها نوشت: اتفاق نظر گسترده‌ای وجود دارد که ایران خلاقانه و با اقتباس از نمونه‌های خارجی به طور مدام در حال افزایش کمیت و کیفیت زرادخانه موشکی خود است. البته شاید موشک‌های ایران آنچنان دقیق نباشند اما به باور جمهوری اسلامی این زرادخانه‌ها قادرند هر تهدیدی را از سوی رقبای منطقه‌ای خنثی کند. قابلیت‌های فنی و مهندسی ایران در زمینه موشکی و برنامه‌های فضایی احتمالا در طول زمان منتهی به ساخت سامانه‌های بیشتری شده و پیشرفت آن متوقف نخواهد گشت. همچنین شواهدی قوی دال بر ساخت موشک‌های بالستیک قاره پیما از سوی ایران در برهه فعلی موجود  نیست.

۱۳۹۶/۰۵/۱۹ ۰۶:۳۷
 
۱۳۹۶/۰۳/۱۶ ۰۷:۳۴
 
۱۳۹۶/۰۲/۱۲ ۱۷:۲۵
 
۱۳۹۶/۰۱/۱۵ ۰۷:۴۳
 
۱۳۹۵/۱۲/۲۹ ۱۲:۴۵
 
۱۳۹۵/۱۰/۱۴ ۰۷:۴۰
 
۱۳۹۵/۰۶/۰۲ ۰۷:۴۹
 
۱۳۹۵/۰۵/۲۶ ۰۸:۵۹
 
۱۳۹۵/۰۱/۰۷ ۲۳:۳۷
 
۱۳۹۴/۰۸/۰۵ ۰۹:۲۱
 
 
کلمات کلیدی : موشک، اندیشکده
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.