نظر منتشر شده
۲۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 278806
مشکل فقط مصرف کنندگان نیستند
بخش اقتصادی الف، 6 تیر 94
تاریخ انتشار : شنبه ۶ تير ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۰۰
یک جامعه شناس و استاد دانشگاه گفت: مهمترین دلیل کاهش بهره وری عدم خودباوری و احساس مسئولیت پذیری افراد در نقش‌های گروهی است و مشکل فقط مصرف کنندگان نیستند بلکه در بسیاری از موارد متاسفانه تولیدکنندگان هم به کالای تولیدی خود اعتماد ندارند.

سعید میرزایی در گفتگو با نکته با تشریح نگاه اجتماعی حاکم بر تولید در کشور اظهار داشت: ما ایرانیان به طور فردی به توانایی‌های خود اعتماد و اعتقاد فراوانی داریم اما در فعالیت‌های گروهی و جمعی، نه تنها این اعتماد را به خودمان بلکه به کل مجموعه ای که در آن هستیم، نداریم.

وی با بیان اینکه اگر نگاه کنیم می‌بینیم که در بیشتر زمینه‌های اجتماعی به صورت فردی موفق بوده ایم اما وقتی می‌خواهیم با هم کاری را انجام دهیم، ضعف هایمان کاملا مشخص می‌شود، افزود: در سیاست، اقتصاد، فرهنگ، ورزش و ...دقیقا به همین گونه است که بیان کردم و نمونه‌های بسیاری برای مثال وجود دارد و شخصیت‌های فردی برجسته ای درزمینه‌های مختلف داریم از ورزشکاران و شعرا گرفته تا صاحبان مشاغل که هر کدام در کار فردی بسیار موفق هستند اما در کار گروهی خیر.

این جامعه شناس به دلایل ناکامی فعالیت‌های گروهی پرداخت و اظهار داشت: من مهمترین دلیل را عدم خودباوری و احساس مسئولیت پذیری افراد در نقش‌های گروهی می‌دانم و دلیل دیگر را می‌توان در عدم اعتماد به نفس گروهی و خود محوری فردی دانست، البته در زمینه تولید به موارد دیگری نیز می‌توان اشاره کرد که مدیریت کاری و همچنین جدید بودن مقوله تولید صنعتی و عمده در ایران، برخی از این دلایل آنهاست.

میرزایی در ادامه با اشاره به اینکه برای هر کدام از دلایلی که عرض کردم مصادیق بسیاری وجود دارد، خاطرنشان کرد: واژه‌ی "به من چه" یا "پیچاندن" را در بسیاری از موارد از سوی مردم شنیده ایم، فقط کافیست کمی به خودمان و اطرافیانمان توجه کنیم تا دریابیم چه اندازه از این کلمه استفاده کرده ایم.

وی اضافه کرد: در بسیاری از مواقع به دنبال این بوده ایم تا کاری را نصفه و نیمه انجام داده و از سر خود باز کنیم مثلا کارمند اداره ثبت احوال، شهرداری، بیمه، شرکت تولیدی و... هستیم و فقط به دنبال این هستیم که زودتر زمان بگذرد تا به خانه برویم البته این موارد بیشتر در ادارات دولتی رخ می‌دهد و در واقع ما هیچ تعصب و احساس مسئولیتی نسبت به جایی که در آن کار می‌کنیم، نداریم و متاسفانه باور خیلی هایمان این است که به ما چه، برای کی کار کنیم، مگر چقدر حقوق می‌دهند، ولش کن حوصله داری و...

این استاد دانشگاه ساختار فعالیت‌های تولیدی و خدماتی در دستگاه‌های دولتی را مهمترین عامل این نوع طرز تفکر دانست و راهکار برون رفت را این چنین توضیح داد: در سالهای گذشته یک نفر که استخدام دستگاه‌های دولتی می‌شد قرارداد بلند مدت می‌بست و خیالش از حضور در آن مجموعه راحت بود، در واقع چون دولتی بود هم در بخش مدیریت و هم در بخش بازدهی توجه چندانی نمی‌شد و یکی از دلایلی که غرب سالها پیش به سمت خصوصی سازی رفت همین موضوع و بالا بردن بهره وری بود که آن هم متاسفانه در ایران به درستی انجام نشده است.

وی با آسیب شناسی نقش نیروی کار در فرایند تولید تصریح کرد: در حال حاضر کارگران قراردادهای کوتاه مدت داشته و با توجه به شرایط نامطلوب تولیدی در کشور هر لحظه نگران از دست دادن شغل خود هستند، از طرفی دیگر چون خصوصی سازی به درستی انجام نشده است هنوز شایسته سالاری اعمال نمی‌شود، یعنی اگر یک شرکت تولیدی واقعا خصوصی باشد به نیروهای خود آموزش داده و روی آنها سرمایه گذاری می‌کند و بر اساس بهره وری بالا حاضر نیست نیروهای خوب خودش را به راحتی از دست بدهد.

این کارشناس تصریح کرد: در این صورت نیروی کار توانمند و متخصص جذب شده و افراد ضعیف که در چرخه تولید تاثیر چندانی ندارند، حذف خواهند شد که مهمترین عامل در مدیریت منابع انسانی هم همین است اما الان نیروی کار نگران از دست دادن شغل خود است و چون مدیریت خصوصی و به تبع آن سودآوری در کشور وجود ندارد، برخی از کارگران و کارمندان به جای بالا بردن سطح توانایی خود به دنبال اصطلاحا زیرآب زنی و پاچه خواری هستند که یک فاجعه اجتماعی دیگر است.

میرزایی اضافه کرد: این همان عدم احساس مسئولیت پذیری است. یعنی نه کارفرما در بخش دولتی و شبه خصوصی و نه کارگر، هیچ کدام دلشان برای مجموعه تولیدی خود نمی‌سوزد لذا شاهد تولید اجناس بی کیفیت و کاهش بهره وری هستیم. اینجاست که همه فقط به منافع فردی خود توجه می‌کنند و کارهای گروهی با مشکل مواجه می‌شود. این در حالیست که در کشورهای توسعه یافته سودآوری و تخصص حرف اول را می‌زند و هر کس که لایق باشد می‌ماند و به مجموعه خود تعصب و به کالای تولید شده اعتماد دارد البته در غرب ونظام سرمایه هم مشکلات بسیاری وجود دارد که محل گفتگوی ما نیست.

این جامعه شناس بی اعتمادی به کالاهای داخلی را دارای ریشه طولانی دانست و خاطرنشان کرد: همه اینهایی که گفته شد تنها بخش کوچکی از دلایل اجتماعی در شکل گیری بی اعتمادی به تولید ملی است و با این تفاسیر در بیشتر موارد اجناس ایرانی کیفیت لازم را نخواهند داشت و نظام تولیدی کشور بیمار است.

وی گفت: وقتی خودمان در یک کارخانه به محصولات تولیدیمان اعتماد نداریم، نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که مردم به آن اعتماد کنند؛ من تردید ندارم اگر کالای ایرانی با کیفیت و قیمت مناسب به بازار عرضه شود بعد از مدتی مردم به سوی استفاده از این کالاها روی خواهند آورد. البته من از منظر جامعه شناشختی به موضوع پرداخته ام و بی شک باید محدودیت‌ها و مسایل دیگر به خصوص اقتصادی را مد نظر قرار داد.

این استاد دانشگاه با بیان این مثال که گوشی جی ال ایکس که گفته می‌شود تولید داخلی است و اشتغال زایی زیادی برای کشور داشته با توجه به قیمت مناسب و کیفیت معقولش با استقبال مردم مواجه شده است، افزود: پس باید از منظر اجتماعی با ایجاد روحیه تعصب و احساس مسئولیت و از منظر اقتصادی با پایین آوردن هزینه‌های تولید و کنترل واردات کالاهای خارجی، به سمت تولید کالاهایی با کیفیت و ارزان پیش برویم.

میرزایی با بیان اینکه باید در زمینه تولیدات داخلی به خودباوری برسیم، عنوان کرد: ما در گذشته نه چندان دور کالاهای با کیفیتی زیادی داشته ایم، در صنعت نساجی بهترین پارچه را در منطقه تولید می‌کرده ایم و حتی در صنایع هم تولیدات خیلی خوبی داشته و الان هم داریم اما باید حس خودباوری را تقویت کنیم.

وی با اشاره به اینکه باید در سال همدلی که مقام معظم رهبری نامگذاری کرده اند، واقعا همه با هم همدلی و هم زبانی داشته باشیم، بیان کرد: باید احساس مسئولیت کرده و نسبت به تولیدات خودمان تعصب داشته باشیم چرا که نیروی کار ما اگر با جان و دل کار کند از همان محصولی که خود تولید کرده استفاده می‌کند نه از کالاهای نا مرغوب چینی و مدیران ما نیز باید در شیوه‌های خود تجدید نظر کنند و با حفظ شئونات انسانی به فکر تولید بهتر و سود دهی مناسب بنگاه‌های خود باشند.

وی تبلیغات را از عوامل موثر در تقویت تولید ملی دانست و اظهار داشت: متاسفانه در صدا و سیما فقط شاهد تبلیغات کالاهای سطح دوم مثل چیپس و پفک و یا خدماتی مثل بانک و اپراتورهای تلفن همراه هستیم و کارخانه‌های تولیدی ما توان و امکان تبلیغات موثر در صدا و سیما را ندارند و با تبلبغات موجود، ما فقط به سمت مصرف گرایی خواهیم رفت. واقعا کدام تبلیغ موثری مثلا در تولیدات صنایع داخلی انجام شده است؟

میرزایی در پایان تصریح کرد: مرغ همسایه غاز نیست؛ این حقیقت دارد و باید به این باور برسیم و راه این خودباوری هم احساس مسئولیت، تعصب به کار و تولید داخلی، تولید کالاهای با کیفیت و قیمت مناسب، دوری از چشم و هم چشمی و مدیریت مدبرانه است.
 
کلمات کلیدی : کالای ایرانی+تولید داخل
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۶ ۰۹:۱۰:۰۳
درستش اینه: مشکل اصولا مصرف کنندگان نیستند...آدرس غلط میدین همه این سالها. (2999325) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۶ ۱۵:۰۰:۲۷
من همش توی این سالها فکر میکردم مشکل مصرف کنندگان هستند حالا فهمیدم نه مشکل مصرف نکنندگان هستند عجب (3000231) (alef-11)
 
رضادان
۱۳۹۴-۰۴-۰۶ ۰۹:۱۱:۱۳
از کارگرانی که در شرکتهای تولیدی مخصوصا مواد غذایی بپرسید هیچکدام از محصولات تولیدی کارخانه شان استفاده نمی کنند (2999328) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۶ ۱۰:۲۸:۰۹
معلومه چون حقوق ثابت دارند هرجور دلشون بخواد کار میکنن اگه سیستم حقوق دهیشون بر اساس خط تولیید و سرعت و کیفیت کار و رضایت مشتری بود اینجوری نمیشد تولید کننده هم راحته چون مجبور نیست پول بیشتری به کارگر بهتر بده اینجوری هیچ انگیزه ای واسه بهتر کارکردن نیست
حالا بماند که اصلا دیگه چیزی به نام تولید ایرانی نداریم و حتی برندهای قدیمی ایرانی الان شدن مونتاژ کار چینی و فقط دارن اسم اون برند رو هم نابود میکنن

جدیدا 40 تن ابلیمو کاملا شیمیایی و خطرناک در یک کارخانه معدوم شد که مقدار زیادیش وارد بازار شده من سوالم اینه که ایا صدها کارگر اونجا یکذره وجدان اخلاقی شرعی کاری انسانی نداشتند که بگن نه ما با سلامتی هموطن بازی نمیکنیم ؟
لباس های ایرانی نوزاد از خطرناکترین مواد پلاستیکی بازیافتی وارداتی از چین درست میشه که سریعا هم از پوست نوزاد جذب میشه در حالیکه در تمالم دنیا لباس نوزاد و اسباب بازی باید تحت استاندارد خاص و با مواد اولیه بهداشتی و تولید بشه و درصد بیشترش از پنبه بهداشتی باشه تا پلاستیک .اینا خیانت نیست چیه؟ (2999487) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۶ ۱۲:۲۳:۵۱
شما مظلومتر از قشر کارگر پیدا نکردی برای گیر دادن؟ معلومه خودت از طبقه کارمند دولت هستی که چه کار بکنید چه نکنید سر برج حقوقتون تو حسابتونه. (2999775) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۶ ۱۲:۴۵:۰۸
تازه اینو نگفتی که قیمت انرزی و آب و برق برای کارخونه های ایرانی یک صدم کروه و چین و بنگلادشه ولی بازم این وضعمونه و کارخونه دارا فقط اه و ناله میکنن برن پس آلمان رو ببین که با قبمت انرژی بسیار بالا قیمت محصولاتش برابر و یا حتی کمتر از مال ماست (2999849) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۶ ۱۷:۰۶:۲۶
چرا دروغ میگی دوست عزیز!یعنی کارگران شرکتهای تولید لبنیات و رب و ماکارونی محصولات خودشون رو مصرف نمیکنند؟ (3000561) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۷ ۰۶:۰۶:۲۷
من كاركنان كارخانه همبرگر و كالباس رو ميشناسم كه كلا اصلا همبرگر و سوسيس و كالياس مصرف نمي كنند. (3001475) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۶ ۰۹:۱۸:۵۰
متاسفانه تقلب در تولید برای سود بیشتر چنان در فرهنگ ما رسوخ کرده که تک تک ما همه کار هایمان سر چشمه گرفته از این فرهنگ غلط و هیچ وقت دراز مدت فکر نمی کنیم مثل غربی ها یا ژاپنی ها که بهترین کیفیت را تولید میکنند و ما بدترین ان را و هر روز هوار میزنیم که ما هم تولید داریم. (2999351) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۶ ۱۲:۰۶:۳۸
در فرهنگ تقلب و پر مدعا بودن و جنس اشغال تولید کردن با شما موافق هستم (2999714) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۶ ۰۹:۲۷:۴۵
هنوز نام خاص برندهای معتبر ایرانی به عنوان اسامی عمومی بعضی اقلام استفاده می شود...مدت زیادیه هیچ کس کار خودش رو درست انجام نمیده و فقط توقع داره مثل تولید کننده ایرانی... (2999373) (alef-11)
 
آریابان
۱۳۹۴-۰۴-۰۶ ۱۶:۳۰:۳۹
همین پراید در نقاط مختلف دنیا ، حتی با اسم "فورد" هم عرضه میشه و به خوبی کارائی ، مشتری و بازارهم داره ، ولی در تنها یک مورد که در فرهنگ ما یک بقال ، وادار به اعتراف شده و ماست خود را نه تنها ترش ، بلکه غیر قابل استفاده !!!! توصیف کرده ، اونموقعی بود که خبرنگاری کارآزموده ، شخص شخیص "دبیرانجمن خودروسازان" را واداشت اعتراف کنه و بگه :
ماشین درست-حسابی سوار میشم نه پراید !!! ؛ (3000484) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۶ ۰۹:۴۳:۴۶
وقتی که وجدان کاری در تولید کننده و کارگر ما وجود نداره نتیجش این میشه که وقتی خودرو میخری نصف قطعاتش پیچش یا شله یا طوری بسته شده که باعث مشکل میشه
وقتی تواید کننده ما سعی میکنه حاشیه سودشو زیاد کنه با هر ترفندی از مواد اولیه کم کیفیت تا ساده ترینش که کیفیت بسته بندیه
دیروز تو یه فروشگاه دوتا یخچال ایرانی و کره ای کنار هم بودم فقط با یک نگاه میتونستی پلاستیک بی کیفیت و قطعات کج و کوله که خیلی بی سلیقه چفت شده بودن رو ببینی درحالیکه بهترین مواد پلاستیک جهان از ایران صادر میشه حالا خدا میدونه توی موتور و... ایناش چی میگدره
ایا الان که اجناس امریکایی و اروپایی مجال وارد شدن ندارن و تولید کننده ما هم میدونه که مردم فقط بخاطر مشکل اقتصادی از ناچاری جنس ایرانی میخرن ایا پیشرفتی داشتیم ؟
مثلا داریم موبایل ایرانی تولید میکنیم ولی همه قطعاتش درجه 3 چینی است
چرا صنعت مبل ترکیه از صنعت مبل ما پیشی گرفت؟بخاطر اجرای اصول المانی بخاطر اینکه مثل ما از روزنامه و اشغال برای پرکردن داخل مبل استفاده نمیکنند
بخاطر بسته بندی احترام امیز که حتی یک خط کوچک روی مبل نمی افتد
خدمات پس از فروش که هیچی اگه تو پروسش بیوفتی ممکنه انواع فحشها و بی ادبیهارو ببینی و اخرشم با کلی هزینه تعمیر دیگه از خیر جنس ایرانی بگذری

یک کلام در کشور ما چیزی به نام احترام به مشتری از خط تولید تا فروش و خدمات پس از فروش وجود ندارد چون وجدان کاری وجود ندارد (2999402) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۶ ۰۹:۴۴:۰۵
ما 40 سال پیش خودروی روز دنیا رو تولید میکردیم، در سایه حمایت بلاقید و بلاشرط تبدیل شده ایم به مونتاژکننده و مثلا تولید کننده خودروهای 30 سال پیش و همونها که با نگاه حسرت به خودروسازی ایرانی نگاه میکردند الان در حال فتح بازارهای دنیا با محصولات بروز هستند. همه چیز رو فقط تو سر مردم میزنین، سیاستهای بسیار غلط رو اصلاح نمیکنین، مردم رو در آتش تنور سیاسی بازی ها میسوزانید و مدام داد میزنین تقصیر مردمه. (2999404) (alef-11)
 
خانی
۱۳۹۴-۰۴-۰۶ ۰۹:۴۸:۰۶
خیلی از مشکلات را مسئولین بوجود آورده اند و درست کردنش نیز به عهده همان هاست
جالب خیلی در خانواده ها دنبال کار می گردند ولی خوشان تولید داخل نمی خرند!!
این فرهنگی است که متاسفانه در جامعه جا افتاده
یکی از نمونه استفاده مردم از اتومبیل های چینی است که واقعا اکثرا کیفیت محصولات داخلی را نیز ندارند ولی دست های هستند که برای سودشان کاری می کنند که مردم به این سمت بروند
محصولاتی که فقط در سال اول شاید خوب باشند!
فرهنگ استفاده از محصولات باید از طریق دولتی ها ایجاد شود
اینم بگویم خودم جدیدا" یک سورن elx جدید خریدم و به نظرم خیلی از این چینی ها بهتر است ، اینم بگویم که نم دانم چرا در رده بندی سمند به این ماشین امتیازی داده نمی شود و همیشه واژه مجهول سمند را بکار می برند!!
ما تک تک نیز می توانیم برای تبلیغ محصولات خوب کمک کنیم که کمک به کار ایرانی است
من از شما هم می خواهم اگر قصد خرید ماشین را درارید بجای ماشین های چینی سورن elx جدید را مد نظر داشته باشید ( حدود 37 میلون) (2999411) (alef-11)
 
مجید
۱۳۹۴-۰۴-۰۶ ۰۹:۵۷:۱۰
دو نکته که همیشه در بحث های راجع به این موضوع مغفول می ماند این است که
اولا بسیاری از محصولاتی که ما به نام محصول ایرانی می شناسیم اصولا ساخت یا حتی مونتاژ ایران نیستند. اینها توسط کارخانه های چینی ساخته می شوند و برای پرداخت تعرفه گمرکی کمتر به «اسم» اجزا و قطعات وارد می شوند. کارکنان شرکت واردکننده خود می دانند چه کالایی را خریداری کرده اند و مثلا از بین ۱۰۰ محصول ساخت شرکت چینی آنها بی کیفیت ترین را وارد کرده اند.
ثانیا صاحبان شرکت ها به دلیل بیماری بازار ایران (که توضیح آن مفصل است) درآمدشان به کار حرفه ای خودشان و پرسنل شان بستگی زیادی ندارد، بنابراین مبحث آموزش به کارکنان توجیه اقتصادی ندارد و عموما تصورشان راجع به پرسنل شان این است که هر کدام که رفتند حداکثر در ۲ ماه جایگزین دیگری برایش پیدا می شود که شاید به خوبی فرد اصلی نباشد اما ارزان تر است و توقعات فرد اصلی را هم ندارد و در مجموع مقرون به صرفه تر است. (2999425) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۶ ۱۰:۲۳:۱۸
حداقل نفع آن اشتغال داخلی است. شما ببینید چین هم از طریق مونتاژکاری محصولات کشورهای دیگر برای یک میلیارد و چندصد میلیون نفر زندگی ساخته است. پس لزوما این چیز بدی نیست. ولی باید برنامه داخلی سازی داشته باشیم و قراردادهای ما منافع مصرف کنندگان داخلی و کارگران را در نظر بگیرد. (2999479) (alef-11)
 
مجید
۱۳۹۴-۰۴-۰۶ ۱۲:۱۷:۰۳
شما دقت نکردید. اجناس به «اسم» اجزا و قطعات وارد می شوند ولی در واقع محصول کامل هستند. کارخانه ای در ایران وجود ندارد که آن را مونتاژ کند. نهایتا سه نفر مشغول بسته بندی هستند در حالی که شرکت متقلب وام های میلیاردی با بهره پایین از دولت گرفته به اسم حمایت از تولید داخل. (2999752) (alef-11)
 
فرشید
۱۳۹۴-۰۴-۰۶ ۱۰:۳۸:۲۲
مشکل ما ایرانیها اینه که فقط از دیگران ایراد میگیریم و به کیفیت کار خودمون توجهی نداریم.همین کامنتهای بالا مسلما توسط کسانی گذاشته شده که رنگ صنعت و تولید رو هم به خود ندیدن و در مشاغلی مثل پشت میزنشینی و دلالی و فروشندگی و مشاغل آزاد و... مشغول کارند.باید از این دوستان پرسید آیا شما در شغل خود وجدان کاری و رعایت حقوق مشتری رو لحاظ میکنید که از بخش صنعت چنین توقعی دارید؟ اینکه نمیشه که در یک کشور فقط از یک بخش اقتصادی توقع کیفیت بالای کار رو داشته باشیم و بقیه هرطور دوست داشتند کار کنند. (2999504) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۶ ۱۱:۰۴:۳۹
یکی از نشانه های استفاده از کالاهای داخل این است که خود مسئولین و کارکنان تولید کننده آن محصول خودشان پیشرو باشند تا فرهنگ سازی بشود. (2999554) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۶ ۱۱:۴۷:۵۸
من بعنوان یک ایرانی همیشه در بازار بدنبال جنس ایرانی هستم و همیشه به همه توصیه کرده ام که برای آینده کشور لازم است فداکاری کرده و حتی جنس معمولی ایرانی را به جنس خوب خارجی ترجیح بدهیم البته بنده یک حقوق بگیر ساده هستم ولی ایکاش خود تولید کنندگان از همدیگر حمایت کنند و با توجه به اینکه آنها با توجه به توان مالی خرید بیشتری دارند از جنس ایرانی استفاده و این فرهنگ را اشاعه دهند زیرا اگر مردم ببینند که یک کارخانه دارد در خانه اش تمام محصولات ایرانی است دیگران هم تشویق میشوند. (2999669) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۶ ۱۲:۳۸:۰۱
من به عنوان انسان حق دارم در ازای پولی که میدم کالای مرغوب استفاده کنم و حاضر نیستم به نام حمایت از تولید داخلی ، کالای بی کیفیت وظنی رو بخرم اونم به مدت تمام عمرم. آخه تا کی باید تاوان تولید کننده بی وجدان رو ما مصرف کننده ها بدیم؟ (2999824) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۶ ۱۵:۴۳:۰۴
پس حق هم نداری از رکود اقتصادی و مشکل بیکاری فرزندان و اطرافیانت ناله کنی دوست عزیز.بفرمایید جنس خارجی بخرید و برای مردم چین و ژاپن و کره و... شغل ایجاد کنید. (3000369) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۷ ۱۲:۲۴:۰۲
واقعا عجب استدلالي هر روز ده ها نفر به اسم حمايت از توليد داخل دارن تو سطح شهر يا جاده ها مجروح ميشن يا جونشون رو از دست ميدن! امار كشته ها رو بررسي كن! بگذريم از اونهايي كه دچار سرطان و ... ميشن! صحبت اينه كه متاسفانه اينقدر دولتها رو دچار حاشيه ميكنن و سر اونا رو به مثال فرعي گرم كردن كه دولت از انجام وظايف واقعي خودش ناتوان شده. شايد هم اين كار عمدا انجام ميشه! به هر حال تا كيفيت ارتقا پيدا نكنه امكان خريد اجناس ايراني وجود نداره و تا خريدي نباشه توليد رونف نميگيره. ضمنا بنده معتقدم كه كشور ايران از اساس نبايد به سمت صنعت ميرفت و اصولا بايد كشاورزي رو با روشهاي نوين با حداقل مصرف آب در ايران احيا كرد! البته اگه بزارن!!! (3002063) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۷ ۱۶:۰۱:۲۵
مغلطه نکن دوست عزیز! آمار بالای کشته ها در جاده‌های ایران فقط و فقط به دلیل رانندگی غیر اصولی و وحشیانه رانندگانه.مگه یادت رفته همین چند ماه قبل همین رانندگان هموطن با گرانترین وایمن‌ترین خودروهای دنیا(پورشه و بی ام و) چه تصادف‌های مرگباری رو در اتوبانهای تهران رقم زدند؟ (3002751) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۷ ۱۳:۴۰:۴۳
مونتاژ و خدمات پس از فروش اگر بیشتر از تولید جنس داخلی و واردات چینی به اسم تولید با کیفیت پایین کار آفرینی نکنه کمتر نیست، از مزایای دیگش هم محصولات با کیفیت خوب، افزایش سطح رفاه و سلامت افراد و سرمایه گذاری درست در مزیت های اقتصادی و تخصصیه کشوره. (3002325) (alef-3)
 
علی
۱۳۹۴-۰۴-۰۶ ۱۵:۴۰:۵۱
تا وقتی نظام آموزشی چه آموزش و پرورش چه دانشگاه ها نتوانند افراد کار آمدی را تربیت کنند این وضع تغییری نمیکنند
نظام آموزشی که با کار های عملی و آزمایشگاهی بیگانه است
نباید از کسانی که از این نظام اموزشی فارغ التحصیل می شوند انتظار تولید خوب و با کیفیت را داشت . (3000363) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۷ ۱۰:۳۴:۵۵
راه حل فقط خصوصی سازی و اقتصاد آزاده (3001786) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۷ ۱۵:۵۶:۱۴
طلبکار: چرا جنس ایرانی مصرف نمیکنی؟
مصرف کننده: کیفیتش خوب نیست برام هزینه زا میشه
طلبکار: عه عه یعنی چی؟ تو مگه تولیدات داخل برات مهم نیست؟
مصرف کننده: برام مهمه ولی خب اخه خودمم مهم هستم ته جیبم اخه پولی دیگه نیست بخام ریسک کنم که کالا خراب بشه
طلبکار: یعنی تو نمیخای برا صنعت کشورت فداکاری کنی؟
مصرف کننده: نه چون هر کدوم رو حمایت کردیم جیبمون خالی شد اونا هم به تولید کالای بنجل ادامه دادن و کیفیت رو بالا نبردن تازه به کشورای همسایه هم صادر کردن اعتبارمون رو خراب کردن سوال من اینه که چرا روی من تمرکز کردین چرا به اونا نمیگین کیفیت رو بالا ببرن تا بخریم؟
طلبکار: ببین عزیز من تولید کننده تلاشش رو کرده جنس اخرش شده این دیگه کاریش نمیشه کرد تولبید داخله باید بخری
مصرف کننده: نمیخام نمیخرم
طلبکار: ببیننتدگان عزیز فرهنگ پایین مصرف کننده رو شاهد هستید متاسفانه مصرف کننده های ما درک و اگاهی ندارند.
و اینگونه بود که مساله حل شد و همه تقصیرا افتاد گردن مصرف کننده. (3002732) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.