نظر منتشر شده
۱۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 460407
نائب رئیس اتاق بازرگانی تهران در گفتگو با الف:
تولید در کشور سودآور نیست/هدف خارجی‌ها فقط فروش کالا است/تولیدکننده نمی‌تواند 27 درصد سود بانکی بدهد
بخش اقتصادی الف، ۲۶ فروردین ۹۶
نائب رئیس اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه امروز تولید در کشور سودآور نیست، چگونه یک تولیدکننده بتواند 27 درصد بهره بانکی بدهد، گفت: بالا بودن نرخ بهره بانکی و تشریفات فوق‌العاده بانک‌ها باعث ایجاد مشکلاتی برای تولید شده است و باید نرخ سود بانکی کاهش یابد.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۶ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۱۱
به گزارش الف؛ دولت و بانک مرکزی نرخ رشد اقتصادی را در 6 ماه و 9 ماه سال گذشته به ترتیب 7 و 11.2 درصد اعلام کردند، رشدی که به عقیده همه کارشناسان اقتصادی به دلیل افزایش تولید نفت و فروش آن بوده است که در رشد اقتصادی سال جاری خود را نشان خواهد داد، زیرا ظرفیت تولید و فروش نفت کامل شده است.

بااین‌حال بخش تولید کشور همچنان در رکود به سر می‌برد و دولت یازدهم که به در ماه‌های پایانی عمر خود است تاکنون دو بار اعلام کرد اقتصاد ایران از رکود خارج‌شده است، اما نرخ‌های اعلامی برای رشد اقتصادی فقط آماری است بر روی کاغذ و در جامعه هنوز نمود عینی پیدا نکرده است.

کارشناسان با اشاره به دستاورد دولت در تک‌نرخی شدن رشد تورم، اعتقاددارند ادامه‌دار بودن رکود در سال جدید (1396) باعث عمیق‌تر شدن آن و منجر به خشک شدن ریشه تولید خواهد شد که خروج از آن و ایجاد تولید بارونق نیازمند سال‌ها زمان است و در کوتاه‌مدت و میان‌مدت قابل‌درمان نیست. رهبر انقلاب نیز برای سال 96 را سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال نام‌گذاری کردند تا دولت اقدام مؤثری در این زمینه بردارد.

علاءالدین میرمحمدصادقی، نائب رئیس اتاق بازرگانی تهران در گفتگو با خبرنگار الف، در مورد عملکرد دولت یازدهم در بخش اقتصادی، اظهار کرد: عملکرد دولت یازدهم نوسانات و تحولات زیادی داشت؛ دولت که تحریم را مشکلی بر سر راه خود می‌دید، با امید و اشتیاقی فوق‌العاده به دنبال حل آن بود که سرانجام آن برجام بود.

وی با تأکید بر اینکه امیدی که برای اجرایی شدن برجام وجود داشت، محقق نشد، افزود: پیش‌بینی‌ها از اجرایی شدن برجام محقق نشد؛ در کنار این موضوع، امیدی فوق‌العاده در مردم برای بهتر شدن و بهبود یافتن وضعیت اقتصادی نسبت به از گذشته ایجاد شد که متأسفانه به دلیل اجرایی نشدن کامل برجام و برخی اقدامات دولت و کسرهایی، این به واقعیت نپیوست.

میرمحمدصادقی ادامه داد: یک از اقدامات این بود که دولت بودجه‌های عمرانی را کمتر اختصاص داد و به بخش خصوصی عرضه نکرد و بخش خصوصی هم نتوانست به آن امیدی که از ابتدا تاکنون داشت، برسد.

نائب رئیس اتاق بازرگانی تهران با اظهار امیدواری که برای سال جاری تحولی و اقداماتی در اقتصاد کشور و رفع رکود و مشکل بیکاری انجام شود، گفت: هم بخش خصوصی و هم بخش دولتی امیدوار بودند با اجرایی شدن برجام، مبادلات بانکی به‌راحتی انجام شود؛ البته در برجام قیدشده بود که همه موانع باید برداشته شود و زمانی هم اجرا شد آقای ظریف در اتاق بازرگانی گفتند که کلیه تحریم‌ها برداشته می‌شود ولی در عمل این اتفاق رخ نداد بخشی زیادی هم به دلیل کارشکنی آمریکایی‌ها بود.

وی در خصوص این‌که قبل و بعد از اجرایی شدن برجام هیئت‌های خارجی زیادی از کشورهای مختلف به ایران آمدند، چه نتیجه‌ای داشت؛ بیان داشت: مذاکراتی انجام شد، البته اقدام برای سرمایه‌گذاری زمان‌بر است و نمی‌توان نتیجه آن پیش‌بینی کرد؛ اما همین‌که آمدند خوب بود و نشان داد سد تحریم شکسته؛ ولی تاکنون اقدام محسوسی در این جهت انجام نشده است.

میرمحمدصادقی تصریح کرد: مسلماً هدف خارجی‌ها فقط فروش کالا است؛ در کنار آن می‌توانیم از این فرصت استفاده و کالاهای خود را بفروشیم و باید مبادلات تجاری و واردات داشته باشیم، اما به‌موازات واردات باید صادرات هم داشته باشیم و این باعث تجارت شکوفا و رونق خواهد شد که دولت هم در این زمینه تلاش کرد اما مشکلات خارجی و عدم تدبیر باعث شد که نتوانیم از این فرصت استفاده و به موفقیت کامل برسیم.

عضو اتاق بازرگانی در مورد اینکه دولت از رشد 11.2 و 7 درصدی در سال گذشته خبر می‌دهد، آیا این نرخ رشد لمس شد؛ گفت: بخش خصوصی این موضوع را حس نکرد و برعکس رکود را خیلی بیشتر حس شد که همه شاهدِ آن هستند؛ زیرا تولید کارخانه‌ها کاهش‌یافته شده و فروش پایین آمد؛ لذا تولید، بخش خصوصی و عموم جامعه رکود را لمس کرد و می‌کنند و رکود خیلی سنگین تمام شد.

وی در مورد سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال، اظهار کرد: اجرای اقتصاد مقاومتی تماماً مختص دولت نیست و نهادها، سازمان‌های نیمه‌دولتی و بخش خصوصی هم وظیفه‌دارند که در بخش خصوصی هم اقدام اساسی در این جهت نشده است.

 میرمحمدصادقی افزود: مبین دارم سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و دستور رهبری در سال جاری اجرایی شود که موفقیت ما با تحقق اقتصاد مقاومتی خواهد بود و همه باید دست در دست هم دهند و برای تحقق آن تلاش کنند.

نائب رئیس اتاق بازرگانی تهران نرخ بهره بانکی بالا را عاملی مخلل تولید عنوان کرد و افزود: نظام بانکی دچار مشکلاتی است که این مشکلات خودبه‌خود به بخش خصوصی منتقل شد؛ از طرفی هم به دلیل بالا بودن نرخ بهره و تشریفات فوق‌العاده‌ای که بانک‌ها برای اعطای وام دارند، باعث شد ایجاد مشکلاتی در تولید شده و انتظار بخش خصوصی اجرایی نشده است.

وی ادامه داد: باید شرایط را فراهم کنیم که سرمایه‌گذاری در تولید بعدازاینکه کالایی تولید شد، 20 الی 25 درصد سود داشته باشد که این‌گونه نیست و از سوی دیگر اگر تولیدکننده بخواهد 27 درصد سود بانکی بپردازد، تولید کردن مقرون‌به‌صرفه نیست.

میرمحمدصادقی تصریح کرد: با وضعیت کنونی اقتصاد و نرخ سود بانکی تولید روبه افول حرکت می‌کند و متوقف خواهد شد و باید زمینه برای رونق تولید را فراهم کنیم که سرمایه‌گذاری و تولید به‌صرفه باشد و این امر نیازمند بهره کم بانکی و اعطای تسهیلات به تولیدکنندگان است، اگر چنین شد، شاهدِ رونق خواهیم بود و در غیر این صورت مشکلات تولید دوچندان خواهد شد.
۱۳۹۶/۰۵/۰۸ ۱۳:۵۵
 
۱۳۹۶/۰۴/۲۶ ۱۱:۱۳
 
۱۳۹۶/۰۲/۲۳ ۱۰:۵۲
 
۱۳۹۶/۰۲/۲۳ ۰۸:۰۸
 
۱۳۹۶/۰۲/۱۱ ۰۹:۵۴
 
۱۳۹۶/۰۱/۱۵ ۱۲:۱۷
 
۱۳۹۶/۰۱/۰۷ ۱۰:۴۲
 
۱۳۹۶/۰۱/۰۶ ۱۸:۰۵
 
۱۳۹۶/۰۱/۰۶ ۱۴:۴۶
 
۱۳۹۵/۱۱/۰۵ ۱۵:۱۲
 
 
کلمات کلیدی : اقتصاد ایران+دولت یازدهم+رکود+اشتغال+اقتصاد مقاومتی+علاءالدین میرمحمدصادقی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۰۸:۵۸:۵۹
راه حل درست پايين ماندن تورم در طولاني مدت
ورود سرمايه گذاري و فناوري نوين از خارج هست.
سرمايه گذار خارجي هم با فن اوري نوينش در صورت امنيت
سرمايه وارد ميشه.
خلاصه بگم ممكنه از دنيا خوشمون نياد اما اگه ميخوايم
وضع اقتصادي بهتري داشته باشيم بايد ادم بدهاي دنيا رو هم
تحمل و باهاشون مدارا كنيم. چون فعلا كه پول و سرمايه و فن اوري دست
اونهاست. (4256735) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۰۹:۰۱:۴۷
پس چرا در کشورهایی مثل ترکیه سرمایه گذاری می کنند ؟ (4256744) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۰۹:۴۵:۵۹
تولید در کشور سود آور نیست بخاطر سود بانکی نیست بلکه کسانی که بدون وام هم اقدام به تولید کردن برایشان سودآور نیست دلیل آن انواع اقسام پولهای مختلفی هست که باید در سال پرداخت کنند مانند مالیات و آموزش پرورش و.... و از طرفی دستمزد کارگر در ایران بالا هست چون کارگر ایرانی حرفه ای نیست و از طرف دیگر گرانی مصنوعی چهار صد درصدی دلار قیمتهای مواد اولیه را بشدت بالا برده و قدرت خرید مردم را بشدت پایین آورده که خود مانع بیشتر تولید بیشتر و فروش بیشتر و هزینه کمتر می شود و گرانی مصنوعی دلار باعث شده تا خطوط تولید نتوانند به روز شوند تا قیمت تولید کمتر و کیفیت بهتر شود (4256848) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۰:۴۸:۲۵
تولیدکننده نمی‌تواند 27 سود بانکی بدهد

عمو جون برای همین میگم ما نیاز به سرمایه گذار خارجی داریم چون بهره پول اونها کمتر (3-5%) (4257028) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۲:۴۵:۵۲
دایی جون سرمایه گذار خارجی یکی از اخرین کشورها که ممکنه انتخاب کند ایران است
فقط یک دلیلش انواع اقسام پرداختهاست که مجبوره بده کارش راه بیفته (4257372) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۵:۱۹:۲۸
آره اونا هزینه پولشان از دو جز تشکیل شده . بهره + کارمزد. شب بخیر (4257844) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۱:۵۹:۳۷
عزیز دل برادر ، تولید کننده ای که سرمایه در گردش واحدش را به سوداگری و ساخت و ساز مسکن بزند، در نتیجه گرفتار رکود خواهد شد ، خودش سود 27درصد را ایجاد کرده است.
سپرده گذار بد بخت اگر مثل آقایان به دنبال سفته بازی در طلا و سکه و دلار و مسک بود که سپردهاش در عرض 6ماه حداقل معادل دلار رشد کرده بود.
حداقل قدرت خرید سپرده اش یک سوم شد ، بطوری که دیگر توان خرید مسکن حداقلی و یا خودروی حد اقلی را ندارد. شما انتظار دارید دارایی یک نفر را در عرض 6ماه یک سو م کنید وبعد بانرخ فرضا 10% بگید که در عرض ده سال ثروتت را دو برار می کنیم. ازنویسنده اقتصادی تابناک خواهش می کنم که مطلب فوق را منتشر کند. (4257216) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۳:۱۶:۰۳
وقتی از تویلید کننهد 27 در صد سود بگیرید اونم خودش 27 در صد سود می خواد اینه که تورم بالاست اون وقت به مردم باهوش ایران میگید ما تورمم تک رقمیه با کدوم منطق باور کنیم بانک ها مردم رو بد بخت کردند بانک ها عامل انوع فساد عامل تورم عامل فقر و تبعیض طبقاتی هستند (4257491) (alef-11)
 
مرصاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۳:۲۹:۰۱
اولا سود ۲۷ درصد چیه دقیقا؟ دوما بدون حضور سرمایه گذار خارجی کشورهایی مثل ما هیجی نمیشن و نتیجه اش درجع زدنه مثل صنعت فرقون سازی که بهش میگن خودرو . باید شرکتهای چند ملیتی اینجا درست بشه به شرط استخدام نیروی ایرانی تا هم کار یاد بگیرن هم کشور توسعه پیدا کنه (4257539) (alef-11)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۴:۴۰:۴۴
نرخ بالاي سود بانكي
تورم
كمبود نيروي انساني ماهر
نرخ بالاي ارز
بهره وري پايين نيروي انساني در ايران
ضعف در سازماندهي ارگانهاي دولتي در جهت حمايت واقعي و نگاه مثبت به توليد كنندگان به عنوان فعاليت ارزشي و ملي
نياز به بازسازي اكثر صنايع در جهت افزايش توليد كيفي و متعاقبا" كاهش مصرف انرژي و منابع
نقصان در تكنولوژي
از مهمترين مشكلات توليد كنندگان است.

راهكار :
-تقويت نظام آموزش فني و حرفه اي
-گريد بندي توليد كنندگان بر حسب سابقه ، حجم توليد . كيفيت درجهت
پرداخت وامهاي بانكي كم بهره به واجدين واقعي
- حمايت دولت در برگزاري نمايشگاههاي داخلي و خارجي و تبليغات
رسانه رايگان
-تحليل دقيق از موضوعات : نيازواقعي - واردات مهندسي شده و تمركز بر توليد محصولات با مزيتهاي رقابتي
- كاهش گمركي مواد اوليه نسبت به محصول. (4257745) (alef-13)
 
محمود اربابی
United States
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۴:۴۱:۲۷
جناب تا کی باید این دولت جور شماها را بکشد .اورده یک تولید کننده چیست .تا چند سال دیگه باید کارگاه های تولیدی با پول با بهره چند در صد کار کنه. خیلی از واحدها با سرمایه خود تولید میکنند و سودی که حاصل میشود سو. عادلانه می‌باشد .من حاضرم ثابت کنم که شما با این تفکر دارید به جای خدمت به مردم خیانت میکنید .خدا جای حق نشسته بخود بیایید .این مشکلات در اینده ای نه چندان دور گریبانمان را خواهد گرفت . (4257748) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۴:۴۸:۳۰
وزیر اقتصاد گفته :"اجازه ندهیم کشور به وضعیت فلاکت بار گذشته بازگردد."؟؟؟؟؟؟


جناب طیب نیا، واقعا اگر آقایان ظریف یا زنگنه این حرفها رو میزدن قابل قبول بود ولی شما چی میگی این وسط؟؟شما غیر اینکه بدهی های دولت رو نپرداختید و قحطی نقدینگی ایجاد کردید و با عدم نظارت روی موسسات اعتباری و بانکهای مشکل دار و انتشار اوراق مشارکت با نرخ دو برابر نرخ تورم ، بانکها رو به جون هم انداختید و بازار پول رو آشفته کردید و تولید کننده رو زیر بار بهره به خاک نشاندید و کاری کردید هیچ تولید و فعالیت اقتصادی توجیه نداشته باشه تا با بدترین و زیانبارترین فرمول به هدف کاهش نرخ تورم برسید و افتخار کنید که شاخص فلاکت رو پایین بردید. جناب وزیر شما بیمار با تب 40 درجه را درمان نکردید، بیهوش کردید تا هیچ تکانی نخورد تا به دروغ به همه بگویید این بیمار در آرامش است!!! جناب طیب نیا داروهای بیهوشی شما به زودی اثرش را از دست خواهد داد و این بیمار به هوش خواهد امد و بعد مشخص خواهد شد که چه بلایی به سرش اورده اید. نقدینگی در جامعه دوبرابر شده با این نقدینگی چه کار میخواهید بکنید؟ نکند رویای ورشکست کردن بانک ها و نکول اموال مردم را دارید؟؟و (4257771) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۶:۴۵:۳۵
تولید کننده داخلی نمی تواند 27درصد سود بانکی پرداخت کند ؟ واقعا مشکل تولید در کشور فقط سود بانکی است ؟ آیا کارگر ایرانی به اندازه ی کارگر خارجی حقوق. می گیرد ، آیا تولید کننده داخلی به اندازه خارجی ها مالیات پرداخت میکند ، ،، بزرگترین مشکل تولید در کشور کیفیت پایین تولید داخلی در پی ناکارآمدی انسانی و نداشتن تکنولوژی ساخت به روز در دنیا ، ضمن اینکه برای سر پا نگهداشتن اقتصاد باید با تمام دنیا تعامل داشت ، کیفیت بالای تولید و بازاریابی مناسب و صادرات به کشورهای دیگر رمز عبور از رکود و شکوفایی اقتصادی است ، صنعت پوشاک ترکیه میتواند مصداق بارزی باشد از کیفیت و برند سازی و قیمت مناسب ،، این مواردی است برای جهانی شدن اقتصادی که زمانی یکی از عقب مانده های منطقه بود (4258114) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۷:۰۲:۳۵
شمار زیادی از تولید کننده ها حتی اگر وام بانکی نداشته باشند تولیدشان سود اور نیست. علت پائین بودن بهره وری و نبود بازاری برای صادرات و انتقال پول به داخل کشور است. در ضمن کارگران و کارفرمایان ایرانی نوعا توانایی تولید محصولات برند و یا قابل رقابت خارجی را ندارند. (4258161) (alef-11)
 
بهزاد
United States
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۰۰:۴۰:۵۶
اولا با این روند ربا خواری که بانک‌ها در پیش گرفتن هیچ وقت تولید کننده داخلی نمی تواند کاری بکند .دوما عده ای مخالف ایجاد مناطق آزاد تجاری هستند و میفرمایند مبدا قاچاق ه غافل از آنکه معلوم نیست قاچاقچی کیه و هی دم از مخالفت با تصویب مناطق آزاد دارند.سوما تولید داخلی کیفیت ندارد .چرا که تو ایران بانکها با ربا خواری تولید کننده و فروشنده را دزد و ربا خوار ببار آورده اند ،بعنوان مثال وقتی قصد خرید کالایی از فروشگاهی را و داری اول می‌پرسه نقد ی یا چکی تا در صد و مشخص کنه. (4259438) (alef-3)
 
پویا
Denmark
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۱۱:۴۸:۰۵
مشکل اقتصادی همه جای دنیا وجود داره و علت ان هم پیشرفت کشورهای مثل چین در تولید با قیمت ارزان و عدم توان رقابت در تولید است.ما فقط نفت داریم و نفت هم دیگه مثل گذشته تایین کننده نیست.وضع ونزوئلا هم شبیه ایران شده (4260428) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.