توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 392629
اصلاح کلاسه‌بندی کارت‌های سوخت ناوگان دیزلی
تاریخ انتشار : جمعه ۲۶ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۳۴
معاون ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت با تشریح طرح جدید تغییر کلاسه‌بندی کارت‌های سوخت خودروهای دیزلی در بخش مسافربری، اعلام کرد: با اجرای این طرح، در راستای توزیع عادلانه سوخت، تخصیص سهمیه گازوئیل خودروهای دیزلی بر اساس ظرفیت خودروها تدقیق می‌شود و در حقیقت میزان سهمیه‌ها به نیاز واقعی خودرو نزدیک خواهد شد.

به گزارش ایسنا، سیدمحمد مهدی پیغمبرزاده در گفت‌وگویی بیان کرد: در حال حاضر کارت‌های سوخت ناوگان مسافری دیزلی در سه گروه، طبقه‌بندی شده‌اند که شامل خودروهای با ظرفیت کمتر از ۲۰ نفر، خودروهای بین ۲۰ تا ۴۰ نفره و اتوبوس‌هایی با بیش از ۴۰ نفر ظرفیت هستند.

وی با بیان اینکه "این طبقه‌بندی از ابتدای اجرای طرح سهمیه‌بندی تاکنون هیچ تغییر و اصلاحی نداشته است"، افزود: بر اساس آسیب‌شناسی‌ای که کارشناسان ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت انجام دادند، وضعیت موجود حاوی اشکالاتی بود که موجب تخصیص ناعادلانه و بیش از نیاز به برخی کاربری‌ها شده بود؛ بعنوان مثال در شرایط فعلی مینی‌بوسی با ۲۳ نفر ظرفیت با اتوبوس‌های زیر ۴۰ نفر ظرفیت در یک طبقه قرار دارند و سهمیه یکسانی دریافت می‌کنند و همینطور یک سواری دیزلی با یک مینی‌بوس ۱۹ نفره به یک اندازه سهمیه می‌گیرند؛ بنابراین وضعیت موجود غیرعادلانه تشخیص داده شد و تغیر کلاسه‌بندی کارت‌ها در دستور کار قرار گرفت.

معاون ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت در تشریح کلاسه‌بندی‌های جدید گفت: در طبقه‌بندی جدید کارت‌های سوخت که منطبق بر تعاریف آئین‌نامه راهنمایی و رانندگی است، پنج کلاس خودرویی به شرح زیر تعریف شده است:

رده اول: سواری معمولی و استیشن دیزلی تا ۹ نفر

رده دوم: ون‌های دیزلی با ظرفیت ۱۰ تا ۱۵ نفر

رده سوم: مینی‌بوس‌ها با ظرفیت ۱۶ تا ۲۶ نفر

رده چهارم: اتوبوس‌های با ظرفیت ۲۷ تا ۴۰ نفر

رده پنجم: اتوبوس‌های با ظرفیت بیش از ۴۰ نفر

معاون ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت با اعلام این طبقه‌بندی جدید، ادامه داد: بر اساس بررسی‌های کارشناسی و میدانی، سهمیه پایه برای این پنج گروه به ترتیب ۳۰۰ ، ۱۰۰۰ ، ۱۳۵۰ ، ۴۷۰۰ و ۴۷۰۰ لیتر در ماه تعیین شده است.

وی با بیان اینکه "این، سهمیۀ پایه است"، افزود: در کنار این سهمیه‌ها، نظام تخصیص سهمیه عملکردی بر مبنای میزان پیمایش طبق روال قبل برقرار است و این تغییرات صرفاً مربوط به اصلاح طبقه‌بندی کارت‌های سوخت می‌شود.

پیغمبرزاده اضافه کرد: بر اساس هماهنگی و برنامه‌ریزی انجام شده، این تغییرات از ابتدای مهرماه عملیاتی خواهد شد و جزئیات بیشتر در اطلاعیه‌های ستاد حمل و نقل و سوخت و شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی به آگاهی عموم خواهد رسید.

معاون ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت درخصوص میزان صرفه‌جویی حاصل از اجرای این طرح نیز گفت: پیش‌بینی می‌کنیم اجرای این طرح منجر به صرفه‌جویی و کاهش قاچاق سوخت نفت گاز به میزان حدود ۵۰۰ هزار لیتر در روز شود که معادل دو هزار میلیارد ریال در سال صرفه‌جویی در بیت‌المال خواهد شد و مصداق بارز اقدام عملی برای تحقق اقتصاد مقاومتی است.
 
کلمات کلیدی : مدیریت حمل و نقل +سوخت + ناوگان دیزلی
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.