نظر منتشر شده
۳۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 154821
فاجعه جمعیتی ایران در راه است؛ ۳۱میلیون!
بر اساس سناریو رشد پایین جمعیتی که سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۰ منتشر کرده است اگر ایران به همین صورت به ادامه جایگزینی جمعیتی بپردازد و برنامه ای برای تعادل آن نداشته باشد در ۸۰ سال آینده جمعیت ۳۱ میلیونی را تجربه خواهد کرد که ۴۷ درصد آن را افراد سالمند بالای ۶۰ سال را در برمی گیرند و این درحالی است که در خاورمیانه کشورهای عربستان و قطر دارای بیشترین رشد جمعیتی در میان سایر کشورهای منطقه هستند.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۲۰:۴۱
به گزارش الف به نقال از ۵۹۸، یکی از مقوله های بسیار مهمی که در حال حاضر مورد بحث و ارزیابی است ضریب رشد جمعیتی و نسبت آن به توسعه اقتصادی در کشورهای جهان است.بر اساس تحقیقاتی که صورت گرفته است در آینده کشورهای که دارای نیروی کار متخصص و فعال باشند می تواند مدیریت آتی جهان و یکی از مدیران اجرایی قوی آن باشند.چرا نتایج به دست آمده از آمارهای جهانی رشد جمعتی در بسیاری از کشورهای جهان پائین آمده و به سمت طراز منفی در حال حرکت است که البته ایران نیز از این داستان مستثنی نیست.

از مهمترین مزایای رشد جمعیت که می توان به آن اشاره کرد:

*افزایش بهره وری عوامل تولید به خصوص نیروی کار
*تحول ساخت اقتصادی کشورها
*تحول ساخت اجتماعی
*گرایش برای به دست گیری منابع اولیه و مواد خام و کالاها در سطح بین الملل
*و مهمترین آن محدود شدن رشد اقتصادی به یک سری از کشورهای خاص است.

ایران ۳۱ میلیونی در راه است!

ساختار کلی جمعیت همانند یک اندام واره است که باید تمام بخش های آن دارای تعادل و پویایی باشد و نمی توان یک وضعیت ثابت را برای آن یک امر ایده آل تعریف کرد.

بدین منظور است که باید به صورت مداوم پویایی و تحولات اجتماعی مورد بررسی قرار گیرد و در صورتی که مطالعات احتمال خارج شدن جمعیت از حالت تعادلی را نشان دهد سیاست های حمایتی باید اعمال گردد.

ایران در بازه سال های ۶۵ تا ۶۸ دارایی یک رشد جمعیتی چشمگیر با میانگین باروری ۶/۱ بود که این امر موجب گشت تا افرادی خطر انفجار را برای ایران گوش زد کردند و دولت وقت نیز در راستای همان کنترل جمعیتی با بسیج کردن تمام دستگاه های تبلیغاتی و اجرایی کشور در مدت زمان ۶۵ تا سال ۷۱ توانست خطر انفجار جمعیتی را کنترل کند و رشد جمعیتی ایران را به حد متوسط جهانی برساند اما آن چیزی که مدیران به آن توجه نکردند بودند حرکتی انقلابی در خصوص کنترل جمعیت بود و این تندروی در این مسئله موجب شد تا صاحبنظران در زمینه رشد و جمعیت با ابراز نگرانی از تندروی دولت وقت در کنترل جمعیت خواستار تجدید نظر سیاست های جمعیتی کشور شوند چرا که میزان باروری ۶/۱ در سال ۶۵ به ۱/۸ برسد و ادامه این روند موجب خواهد شد که ایران در بلند مدت با طراز رشد جمعیتی منفی مواجهه شود.

در حال حاضر متوسط نرخ رشد در جهان که برای جلوگیری از منفی شدن طراز جمعیت ۲/۱ است که این امار در ایران ۱/۸ درصد گزارش شده که حتی در برخی منابع از رشد پایین تر ۳/۱ درصدی نیز آمارهای ارائه شده است.

بر اساس سناریو رشد پایین جمعیتی که سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۰ منتشر کرده است اگر ایران به همین صورت به ادامه جایگزینی جمعیتی بپردازد و برنامه ای برای تعادل آن نداشته باشد در ۸۰ سال آینده جمعیت ۳۱ میلیونی را تجربه خواهد کرد که ۴۷ درصد آن را افراد سالمند بالای ۶۰ سال را در برمی گیرند و این درحالی است که در خاورمیانه کشورهای عربستان و قطر دارای بیشترین رشد جمعیتی در میان سایر کشورهای منطقه هستند.

ایران در حال حاضر نیز جز ۱۰ کشور است که به سرعت به سمت کهن سالی در حال حرکت است و در جایگاه ششمین کشور جهان قرار دارد که افراد آن به سن پیری می رسند.

ایران در بیست سال آینده وارد فاز اول سالمندی جمعیتی خواهد شد و در ده سال آتی نیز فاز دوم سالمندی را تجربه خواهد کرد.

نکته حائز اهمیت در خصوص کاهش جمعیت که باید بدان پرداخت ، برنامه ریزی است که از سوی سیاستمدارن و استراتژیست های امریکایی و اروپایی برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران ریخته شده است.

برژنسکی سیاستمدار کهنه کار امریکایی و مشاور سابق امنیت ملی امریکا در مصاحبه ای که با روزنامه وال استریت ژورنال در مارچ ۲۰۰۹ داشت در خصوص تغییر جمعتی ایران نکته ای را عنوان کرد که ابعاد بسیار گسترده ای دارد. وی در این مصاحبه گفته بود:«از فکر کردن به حمله پیش داستانه علیه تاسیسات هسته ای ایران اجتناب کنید و گفتگو ها با تهران را حفظ کنید،بالاتر از همه بازی طولانی مدتی را انجام دهید چون زمان و آمارهای جمعیتی و تغییر نسل در ایران به نفع رژیم کنونی نیست»

لذا باید تاکید کرد که کاهش جمعیت در ایران کابوس تلخی است که در حال شکل گیری است.
کاهش جمعیت و جایگزینی آن در کشور نه تنها در حوزه اقتصاد ضربات سنگینی را وارد خواهد کرد بلکه در عرصه امنیتی و نظامی و سیاسی نیز کشور را با مشکل مواجهه خواهد ساخت.

از یک سو جمعیت سالمند کشو در حال افزایش است که این امر موجب خواهد شدکه چتر حمایتی دولت در خصوص بیمه بازنشستگی،تامین اجتماعی و... افزایش یابد که به معنای باری مضاعف بر دوش بخش اقتصادی دولت است که با وجود ۴۷ درصد سالمند در ۸۰ سال آینده بخش عظیمی از قوای اقتصادی کشور مصروف تامین هزینه های حمایتی مذکور خواهد شد.

این نکته را نیز باید مورد توجه قرار داد که پایین آمدن نرخ رشد جمعیتی به معنای کاهش نیروی کار است و این به معنای وارد کردن نیروهای کار و تکنسین ها از سایر کشورهای جهان است که خود راه دیگری برای گسترش فرهنگ بیگانه در کشور خواهد بود و علاوه بر این نکته باید به خروج ارز و تبعات اقتصادی آن نیز توجه کرد.

به هر صورت روند فعلی جایگزینی جمعیتی در کشور به هیچ عنوان-با تاکید باید گفت-به هیچ عنوان راضی کننده و منطقی نیست و باید دولت از بسته های تشویقی خود در این زمینه استفاده کند هر چند در نگاه کلان تر تنها استفاده از مشوق ها نمی توانند کار ساز باشند و باید مدیران اجرایی با همت و کار بیشتری زمینه های رفاهی،اجتماعی،اقتصادی را در سراسر کشور به وجود آورند تا دیگر بهانه ای از سوی خانوار های برای کنترل دورنی موالید وجود نداشته باشد.چرا که نمونه های نامتوازن تشویقی دولت های نهم و دهم در این زمینه را شاهد بودیم که تاثیر چشم گیری نداشت.

دین مبین اسلام نیز خود را طرفدار جمعیت مطلوب و مناسب معرفی کرده و در قرآن کریم آیات زیادی موجود دارد که به موضوعات مهم جمعیتی از جمله ازدواج و خانواده(آیه ۱۱سوره مبارکه شورا و ۱۱ سوره مبارکه فاطر)کمیت جمعیت در آیات (۶ سوره مبارکه نوح و ۱۲ سوره مبارکه اسراء) کیفیت جمعیت نیز در آیات متعدد قرآن مانند (۳۳ سوره نور،۲۳۳ سوره بقره و آیه ۱۵ سوره احقاف) پرداخته شده است که هر کدام به نوعی به مسئله جمعیت نفیاً و اثباتاً مرتبط هستند.

رهبر معظم انقلاب هم با تعدیل جمعیتی در زمان حاضر مخالف بوده و در این زمینه با مسئولین فرمایشاتی بیان داشتند.ایشان در خصوص جمعیت اظهار کردند که:«من معتقدم که کشور ما با امکاناتی که داریم می تواند صد و پنجاه میلیون نفر جمعیت داشته باشد.من معتقد به کثرت جمعیتم.هر اقدام و تدبیری که می خواهند برای متوقف کردن رشد جمعیت انجام بگیرد بعد از صد و پنجاه میلیون انجام بگیرد»

در آخر باید این نکته را گوش زد کرد که اگر روال برهمین منوال پیش رود باید تبعات سنگین اقتصادی،سیاسی،نظامی و امنیتی را در دراز مدت تمام ملت ایران بپردازند و در این قضیه تمام مردم ایران مقصرند. بهتر است که مدیران اجرایی کاری را که باید انجام دهند با جدیت بیشتری در دستور کار قرار دهند که این مسئله تبعات بسیار گسترده ای دارد.
 
محمد
۱۳۹۱-۰۲-۲۲ ۱۱:۲۸:۳۴
در حال حاضر سالانه بیش از یک میلیون نفر به جمعیت کشور اضافه می شود و ما نمی توانیم برای آنها شغل و مسکن و ... تامین کنیم و حالا به بهانه کاهش جمعیت در هشتاد سال آینده می خواهید برنامه های کنترل جمعیت را زیر سوءال ببرید. مردم خود بهترین تصمیم را گرفته و خواهند گرفت. (778388) (moderator7)
 
Kazakstan
۱۳۹۱-۰۲-۲۲ ۱۱:۳۷:۲۳
خدا وکیلی خودت فهمیدی چی م یخواستی بگی؟ (778393) (moderator7)
 
۱۳۹۱-۰۲-۲۲ ۱۱:۳۹:۳۲
رهبری هیج جایی همچین نقل قولی نداشتن اگه داشتن منبع ذکر بشه !1
دوم اینکه مردم بر اساس شرایط تصمیم می گیرن نه دستور و توصیه وقتی که هزینه یک بجه اینقدر بالا هست و هزینه های زندگی سر سام آور کسی جرات ازدواج پیدا نمی کنه اگه ازدواح کرد جرات بچه نداره اگه یک بجه خدا بهش عطا کرد سعی می کنه مخارج اون یک دونه رو یکجور تامین کنه. پس جای این مقالات ابکی یک فکری به حال هزینه ها کنید. اگه هزینه ها معقول بشه کسی از بجه بدش نمی اد. (778395) (moderator7)
 
۱۳۹۱-۰۲-۲۲ ۱۳:۲۵:۲۸
باشه! یادم باشه به مامانم نشون بدم این رو اونم بره به بابای دختره همین مقاله رو نشون بده بلکه راضی شد ازدواجج کنیم. با همین مقاله از مسکن و خورد و خوراک تا پوشک بچه هم می شه تهیه کرد. (778533) (moderator17)
 
۱۳۹۱-۰۲-۲۲ ۱۳:۲۹:۲۳
این قدر شهرهای بزرگ کشور شلوغ و جمعیت سرسام آور است که زندگی مردم در پشت چراغ های قرمز شلوغی، آلودگی هوا و بی کاری جوان ها و نا امیدی طی می شود آن وقت شما می گید ما 150 میلیون جا داریم؟؟؟؟ می خواهید جهنم درست کنید؟؟ (778540) (moderator17)
 
۱۳۹۱-۰۲-۲۲ ۱۴:۱۶:۳۴
یادمه همین سایت الف احمدی نژاد رو مسخرم میکرد که چرا میگه ایران برای 150 میلیون نفر جا داره و اینا

البته بماند که یهو نظرش عوض شد، خودش هم میدونه چرا
یه کم مرد باشید، فقط یه کم و دست از پاچه خاری بردارید آقایون الف ، علی الخصوص آقای توکلی (778595) (moderator17)
 
ی.س
۱۳۹۱-۰۲-۲۲ ۱۴:۲۵:۵۰
ببخشید مردم به چه امیدی باید بچه دار شن؟خانواده این همه هزینه کنه ولی امکانات رفاهی که مسئولین موظف به تامینشن زیر صفره.....ببخشید اصلا جوونا به چه امیدی ازدواج کنن؟بچه داری پیشکش!طرف فوق لیسانس میگیره کار نداره در نتیجه درامدی نداره که براساسش زندگیشو شکل بده.....ما زیرساختامون غلطه (778609) (moderator17)
 
مهاجر
Latvia
۱۳۹۱-۰۲-۲۲ ۱۸:۱۶:۱۴
باور بفرمایید بنده اگر درآمد داشتم قطعا 7-8تا بچه می داشتم
اما بی مایه فتیره.. (778830) (moderator18)
 
یواشکی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۲۲ ۲۳:۱۵:۰۳
خودمونیم اینکه اصلا نگرانی نداره همونطورکه بازارمون پرشده ازاجناس کشور دوست وبرادر چین اگرمشکل جمعیتی هم برامون پیش اومد از اونها درخواست مقداری جمعیت میکنیم فقط امیدوارم آدماشون مثل کالاهاشون اینقدر بی کیفیت نباشن (779031) (moderator18)
 
س ق
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۲۲ ۲۳:۴۵:۰۵
با سلام
فكر انفجار نيروي كار در حداقل چهار دهه آينده باشيم!
جهت اطلاع آنها كه از مباحث جمعيتي مطلع هستند عرض كنم پيري جمعيت گريبانگير كشورهاي پيشرفته هم هست و لي نميدانم چرا پنجره جمعيتي و انفجار دهه شصت فراموش شده است لااقل تا چهار دهه در پنجره جمعيتي قرار خواهيم گرفت و با توجه به انفجار جمعيتي دهه شصت و به بركت افزايش پذيرش دانشجو ، موج جوانان بيكار داراي مدارك دانشگاهي بزودي جامعه را با بحران بيسابقه اي مواجه خواهد كرد. (779058) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۲-۲۳ ۰۳:۱۵:۰۳
دلیلش معلومه! بالا رفتن سن ازدواج بخاطر سربازی اجباری و طولانی مدت ، بیکاری و مشکلات اقتصادی که اینها باعث میشه آدم قید ازدواج رو هم بزنه چه برسه به بچه دار شدن. (779163) (moderator18)
 
رضا
United Kingdom
۱۳۹۱-۰۲-۲۳ ۰۸:۳۸:۳۳
سلام
چهارمین فرزند من در بهمن 90 متولد شد.در حال حاضر من کارمند آموزش و پرورش هستم.می دونید برای فرزند چهارم بیمه درمانی به صورت آزاد محاسبه میشه.برای زایمان چهارم بیمه تکمیلی هیچ سهمی از هزینه ها رو نمی ده.حق عائله واولاد برا ی فرزند چهارم پرداخت نمیشه.تازه قولی که آقای دکتر بابت یک میلیون دادند هم که کشک از آب در اومد.تورم 40 تا 50 درصد هم اومده روش.من موندم و این همه تفسیر آقایان بابت ازدیاد نسل و بدبختی و گرفتاری من.حال بشینید بگید اهرم تشویقی بدیم دست مردم تا جمعیت رو زیاد کنند (779271) (moderator18)
 
طاها
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۶-۲۲ ۱۲:۱۶:۱۰
بچه برای اوناس که چند هزار‌میلیارد بالا میکشن برا ما نیست (3931637) (alef-11)
 
یی
۱۳۹۱-۱۰-۱۱ ۱۸:۴۰:۵۰
یعنی چی (1069681) (alef-11)
 
پیمان
۱۳۹۳-۱۲-۲۲ ۱۰:۲۸:۳۲
به نظر من شرایط اقتصادی و فرهنگی کشور حتی برای به دنیا اوردن یک بچه هم کافی نیست ما خودمون 6 تا خواهر برادر بودیم دو تاشون به علت اعتیاد فوت شدند..دوتا شون هم بیکارند تو خونه نشستند در کل هیچ کدوم ازدواج نکردند.امیدی به کمک و همفکری کسی نداریم فقط محض اینکه جوابی داده باشیم خواستم به عرضتون برسونم. (2741141) (alef-11)
 
مهدی کاظمی
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۱۹:۰۰:۰۶
یکی از معضلات عمده ایکه امروزه جامعه ما وجوامع توسعه نیافته ویا در حال توسعه با ان مواجه اند . شناخت کم ویا محدود ، نسبت به مسائل وپدیده های اجتماعی استکه : که دارای ابعاد مختلف میباشند ! این پدیده ها بسیارند . ا زانجائی که درباره بسیاری از پدیده های اجتماعی ، در جامعه ما پژوهش کافی انجام نمیشود . اظهار نظرها بصورت نظریات شخصی ویاشنیده های مختلفی است که مبنی مطالعاتی معتبری ندارند ، عنوان میشوند . انهم بگونه ای گه کوئی چنین مسئله ای فقط مختصء کشورماست . بفرض یکی ازاین مقولات ، مسئله جمعیت و علل رشد ویا کاهش ان است . در این مورد وموارد دیگر نظیران ، مافاقد دانش نظری ضروری برای شناخت مشخص ابعاد مختلف پدیده مذکورهستیم . دانشی که مبتنی بر پژوهشهای معتبر وقابل دفاع ، در مورد جمعیت شناسی «دموگرافی» کشور ، باشد . بهمین سبب مطابق باشرایط زمان نظریات اغلب نه چندان معتبری شکل میگیرند . مثلا": در سالهای قبل ازانقلاب ودر دوهه پس از انقلاب ، همه معتقد بودند که با انفجار!! جمعیتی مواجه ایم . دران زمان اکثرا" خواهان جلوگیری از باروری بیشتر وتنظیم خانواده بودند . در واقع دکان برداشت های نئو مالتزین گرم بود . اما پس از اینکه ، شتاب رشد جمعیت منفی شد اکثرا" پنداشتند که : کاهش رشد بدلیل جلوگیری از بارداری بوده !؟ که انهم برداشت کاملا" درستی نیست ! چرا ؟ چون بفرض کشور هند دهه هاست که انواع واقسام سیاست های جلوگیری از رشد جمعیت را بکاربرده ، اماچرا این سیاست ها نتیجه انچنانی نداشته است ؟ چرا بااین همه تشویق ها برای کاهش باروری ، در صدرشد جمعیت درهند هنوز بیش از دو در صد است !؟ چرا جمعیت اتیوپی در صد رشد اش هم اکنون 3.2 در صد است ؟ چرا کشور مصر هنوزهمانند هند در صد رشد جمعیت اش بیش از2در صد است ؟ حال اگریک یک کشورهای جهان را در نظر داشته وتحولات جمعیتی انها طی دو سده گذشته مورد توجه قراردهیم ، متوجه خواهیم شد . که عامل اصلی وتعیین کننده افت رشد جمعیت در وهله اول «شهرنشینی» است ! هرچند سیاست های تنظیم خانوداه هم بی تاثیر نمیباشند . اما در مقابل شهرنشینی تاثیر سیاست های مربوط به تنظیم خانواده اگر نگوئیم بسیار ناچیز است ولی بهیچ وجه به اهمیت شهرنشینی نیست . توجه نمائید: همه کشورهائی که در صد شهرنشینی شان از مز 50در صد گذشته با شتاب منفی رشد ودر نتیجه نرخ رشدی کمتر از 2در صد مواجه اند. هرچه درصد جمعیت شهری نسبت به کل جمعیت جوامع بیشترشده ، درصد رشد جمعیت هم کاهش یافته امروزه همه کشورهائی که در صد شهرنشینی شان بیش از 70 در صد است،( در صد جمعیت شهری ایران کمی بیش از 70 درصد میباشد .) درصد رشد جمعیت شان حدود 0.8 تا 1.5 در صد است . کشورهائی نظیر : ایران ، ترکیه ، مکزیک ، کلمبیا ، ارژانتین ،برزیل وشماری دیگر. کشورهائی که در صد شهرنشینی شان کمتر ازپنجاه در صد است در صد رشد جمعیت شان – البته به استثنای چین - همگی 2 در صد یا بیشتر است . مصرو هند فرضا"، در صد شهرنشینشان بترتیب 48 و45 در صد میباشد ؛ در صد رشد جمعیتشان 2 در صد یابیشتر است . اتیوپی در صد شهرنشینی 18در صد و رشد جمعیت 3.2 در صد . بنابراین انچه بااطمینان قریب به یقین میتوان گفت این استکه : در صد رشد جمعیت ایران نیز مرتبا" کاهش یافته در مقابل جمعیت شهرنشین ان در اوایل نیمه دوم سده میلادی کنونی به حدود 90 در صد کل جمعیت کشور خواهد رسید . از ان پس چه بخواهیم وچه نخواهیم جمعیت کشور بطور مطلق روبکاهش خواهد نهاد . چاره این کاهش جمعیت همان استکه کشورهای پیشرفته انجام میدهند: ترمیم کاهش جمعیت از طریق پذیرش مهاجر از کشورهای دیگر !؟ شتاب رشد جمعیت جهان در این اواخر منفی شده ، جمعیت شهری جهان درسال 2008 از مرز 50 در صد گذشت . « سایت شهرسازی وتوسعه » (2772574) (alef-13)
 
آقای همساده
۱۳۹۴-۰۶-۳۰ ۱۴:۰۰:۱۳
نویسنده عزیز با نظر شما هزار درصد موافقم. (3202798) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۰۷-۰۷ ۲۰:۳۸:۳۳
اگه جمعیت ایران 40میلیون بود خیلی بهتر میشد.جمعیت زیاد باعث افزایش بیکاری،فقر،تورم،رکوداقتصادی،ازبین رفتن منابع طبیعی و در نهایت نابسامانی را در پی خواهد داشت.در حال حاضر بیش از6میلیون جوان بیکار تو کشور داریم وای بحال اون روزی که.......... (3224164) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۰۹ ۰۹:۳۱:۲۶
در80 سال آینده نصف 31 میلیون جمعیتی که خواهیم داشت بالای60 سال هستن یعنی 15 میلیون نیروی کار داریم اگه خوش بینانه نگاه کنیم 50 درصد این نیروی کار در شرایط جنگ مشارکت داشته باشن یعنی7میلیون سرباز در مقابل ارتش آمریکا یعنی خداحافظ ایران! (3993683) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۸:۰۱:۲۶
کارپیدامیشه میزپیدانمیشه (3388868) (alef-11)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۰ ۱۸:۵۳:۳۲
اگر دوباره رشد جمعیت پیدا کنیم عاقبت ایران شبیه کشور همسایه پاکستان میشه.تعداد دو فرزند برای هر خانواده بسیار مناسب و معقول است. با دو فرزند تقریبا رشد جمعیت ثابت و پس از مدتی سیر نزولی با شیب کم پیدا میکند.البته خانواده های متمدن و دوراندیش همیشه عقلانی عمل میکنند.تا حالا فکر کردین چرا تعداد فرزندان خانواده ها در مناطق بالا شهر و پولدار نشین نهایت دو فرزند میباشد ولی خانواده هایی که در مناطق فقیر نشین زندگی میکنند اغلب تعداد فرزندانشان بالای دو حتی به پنج هم میرسد که البته عاقبت اکثر این فرزندان را اکثرا در خیابان دیدیم.الان فرزندان این خانواده های پر جمعیت با بالارفتن سن و ازدواج بیشترشان زندگی پدر و مادر برایشان سرمشق شده و نمیخواهند فرزندانشان در آن مشقت و سختی زندگی کنند و این زنگ خطری است برای کسانی که دوست ندارند ایران در آینده. مثل کشور سوئد فنلاند یا نروژ شود.خود من هم فرزند یکی از همین خانواده های پر جمعیت بودم که الان هرروز فقر و تنگدستی خانواده خود را در دوران کودکی جلو چشم دارم و نگران آینده فرزند خودم و همه بچه های ایران و آیند. خود ایران هستم. (3674292) (alef-11)
 
یک دوست
Romania
۱۳۹۵-۰۴-۰۸ ۱۹:۵۱:۲۷
بچه داری شاخه ای از فتنه گریست (3789973) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۰۹ ۰۹:۳۵:۵۰
آیا میدونید که 50درصد آمار بالای طلاق در تهران در شمال تهرانه؟پس همیشه مسائل مالی مطرح نیست بلکه این بالاشهریای عزیز بخاطر روابط بیشتری که با کشورای اروپایی وآمریکایی دارن الگوبرداری بیشتری میکنن. (3993688) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۰۹ ۰۹:۳۹:۲۴
برنامه های آمریکا برای کاهش جمعیت ایران از قبل از انقلاب شروع شده بود,در دهه 60 بخاطر جنگ عقب افتاد ولی باز قوت گرفت.یعنی ما دقیقا کاری رو داریم انجام میدیم که 30 ساله دشمنمون بهمون دیکته میکنه.به نظر شما آمریکا صلاح ما رو میخواد؟؟!! (3993693) (alef-11)
 
ونداد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۹ ۰۱:۰۰:۵۷
من الان 5 ساله که ازدواج کردم تصمیم گرفتم هیچ وقت بچه دار نشم .. (3790366) (alef-11)
 
مریم
Germany
۱۳۹۵-۰۷-۳۰ ۰۷:۳۶:۵۶
با سلام
یکی از علل کاهش زاد و ولد اگر دقت کرده باشید در بین زنان تحصیلکرده دانشگاهی هست اونم نه بخاطر اینکه نخوان بچه دار بشن نه اصلا اینطور نیست بلکه بعلت سیستم غلط مدیریتی وزارت بهداشت ودرمان در خصوص دانشجویان این عزیزان دانشجوی ما با مشکل نازایی روبرو میشوند چون دختران ما متاسفانه بعد از ورود به دانشگاه و خوردن غذاهای کافور دار دانشگاه نازایی های بسیار زیادی پیدا میکنن. من خودم یکی از قربانیان غذاهای حاوی کافور هستم من قبل از ورود به دانشگاه ساعت فیزیولوژیک بدنم فوق العاده دقیق بود اما از 10سال پیش یعنی 2،3 ماه بعد از ورود به دانشگاه سیستم فیزیولوژیکم بهم خورده تخمدان پلی کیستیک پیدا کردم روی صورتم موهای زاید رشد کرده نه تنها من بلکه همه دانشجوهایی که در دانشگاه با هم درس میخوندیم همین شکایت رو داشتن
حالا بااین وضعیت ما چطوری بچه دار بشیم ؟؟؟؟!!!!!!!!!
من از همه شما هایی که دغدغه کاهش جمعیت رو دارید خواهش میکنم موضوع کافور زدن به غذاهای دانشگاهها رو از وزیر بهداشت آقای هاشمی پیگیری کنید خیلی ممنون میشم (3981305) (alef-11)
 
ماریا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۷ ۲۲:۰۹:۱۸
سلام.عزیز دلم تخمدان پلی کیستیک یک بیماری وراثتی ست که حتی از دوران جنینی بوجود میاد و هیچ ربطی به کافور توی غذای سلف نداره (4550925) (alef-11)
 
مهرداد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۰۴ ۱۶:۴۱:۵۰
با سلام در مورد جمعیت باید بگم: هرچه جمعیت بیشتر باشه رفاه اجتماعی کمتر و هرچه جمعیت کمتر باشه اجتماعی بیشتر میشه. به نظر من جمعیت مناسب برای ایران طبق امکانات موجود در کشور سی میلیون نفره.در رابطه با قدرت نظامی :در آینده قدرت نظامی هر کشوری را تکنولوژی و فن آوری ها مثل فناوری هسته ای و موشکی و هوافضاو... تعیین میکند نه تعداد سرباز (4030683) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۴ ۱۳:۵۳:۲۲
در اینده سرباز ها ربات ها خواهند بود ونه ادم ها (4411426) (alef-3)
 
نیایش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۱۶:۵۵:۱۸
سلام من یک دانش آموز هفتمی هستم و برای تحقیق مطالعات اجتماعی ام از مطالب شما استفاده کردم و خیلی ممنونم به امید مطالب بیشتر و بهتر
با تشکر از شما (4118291) (alef-11)
 
سحر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۰۰:۳۸:۴۷
من ی دختر مجردم.خودم نمیتونم خرج خودم رو در بیارم.با اینکه هزینه مسکن و خوراک و پوشاک و قبوض و... به عهده ی پدر و مادرمه.چطور انتظار میره من ازدواج کنم اونم به فرض ابنکه عروسی و هزینه ای در کار نباشه.حالا بچه هم باشه اونم چند تا!!!بنظر من با این سیاست ها همین رشد جمعیت زیادی هم هست.نصف بیشترمون اضافه ایم. (4144137) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۳ ۱۰:۱۵:۳۰
چه جمعیت زیاد بشه چه نشه وضعمون بهتر نخواهد شد پس بهتره کاری کنیم که کمتر اذیت بشیم تنهایی و راحتی رو نمیشه با هیچ چیز دیگه عوض کرد (4201148) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۳۱ ۱۸:۰۷:۴۶
تازمانیکه مشکلات بیکاری،بیمه مسکن وخودروی جوانان حل نشود مشکلات کاهش جمعیت و افزایش سالمندان حل نخواهدشد. (4436597) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.