توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 504228
ضربه دیگری به روابط سرد آنکارا-برلین
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۲۸
دستگیری یک نویسنده آلمانی-ترک در اسپانیا که اخیرا به دستور ترکیه انجام شده است، ضربه محکم دیگری بر پیکره روابط آنکارا-برلین وارد کرده و جنگ کلامی شدیدی به راه انداخته است.

به گزارش تسنیم، گویا روابط پرتنش بین آلمان و ترکیه قرار نیست در مسیر بهبود قرار گیرد و هر روز ما شاهد به وجود آمدن مسئله جدیدی بین این دو کشور و تشدید تنش ها و اختلافات هستیم. اخیرا دستگیری یک نویسنده آلمانی- ترک در اسپانیا به دستور و با پی گیری های ترکیه بار دیگر جنگ کلامی شدیدی بین مقامات و مسئولین دو کشور ایجاد کرده و جرقه دیگری را در روابط آنکارا-برلین زده است.

بسیاری از سیاستمداران آلمانی انتقاد شدیدی به این مسئله وارد کرده اند.

آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان در گفتگویی انتقاد شدیدی به برخورد ترکیه با این نویسنده آلمانی وارد کرده و در این باره ابراز خشم و ناراحتی کرده و اردوغان را متهم به سوء استفاده از اینترپل کرده است. وی که در گفتگو با آر تی ال آلمان صحبت می کرد تصریح کرد که موسسات بین المللی مانند اداره پلیس اینترپل نباید برای چنین اقداماتی مورد سوء استفاده قرار گیرند.

صدر اعظم آلمان در این باره که پلیس اسپانیا دوباره این نویسنده آلمانی را آزاد کرده ابراز خرسندی کرده وگفت: وی درباره این موضوع با دولت اسپانیا در ارتباط است. "مارتین شولتز"، نامزد صدر اعظمی آلمان از حزب سوسیال دموکرات هم یک موضع گیری سخت تر و لحن شدیدتر در برابر اردوغان را از مرکل درخواست کرده و گفت: این خوب است که وزیر امور خارجه آلمان موضع آشکاری در برابر اردوغان اتخاذ می کند، من ایراد اظهارات مشابهی از طرف مرکل را هم آرزو دارم.

وزیر امور خارجه آلمان چند روز پیش شخصا در مسئله دستگیری نویسنده آلمانی در اسپانیا دخالت کرده و آزادی هر چه سریع تر وی را درخواست کرد.

"توماس اوپرمن"، رئیس فراکسیون حزب سوسیال دموکرات آلمان هم انتقاد شدیدی به اردوغان وارد کرده و تاکید کرد که وی دموکراسی و حاکمیت قانون در کشور خود را نابود می کند. اگر کسی با رویکردهای سیاسی اردوغان در آلمان کار کند جایش در راس دولت نبوده بلکه در زندان است.

"هوست زیهوفر"، رئیس حزب سوسیال مسیحی آلمان هم این اقدام دولت ترکیه در دستگیری نویسنده آلمانی را محکوم کرده و گفت: ما نه می توانیم این مسئله را تحمل کنیم و نه در قبال آن سکوت کنیم. وی این اقدام اردوغان را ناامید کننده دانست.

"آرمین لاشت"، نخست وزیر ایالت "نوردراین وست فالن" نیز  به دولت ترکیه برای اقدامش علیه نویسنده آلمانی در اسپانیا انتقاد شدیدی وارد کرده و اردوغان را متهم به سوء استفاده از اینترپل در جریان این دستگیری کرد. وی این را یک اقدام کاملا سیاسی از طرف دولت ترکیه دانست.

لاشت تاکید کرد که ترکیه حالا 40 روز زمان دارد تا درخواست استرداد این نویسنده آلمانی را توجیه کند. برای رهبری در آنکارا باید حالا این مسئله آشکار شود که هر گونه اقدام تحریک آمیز دیگری آسیب های پایداری به روابط بین دو کشور می زند.

معاون رئیس پارلمان آلمان نیز با اشاره به پی گیری های اردوغان از طریق اینترپل برای دستگیری این نویسنده آلمانی در اسپانیا گفت: اینترپل باید کنترل های خود را بهبود بخشد. سیستم کنترل اینترپل شکست خواهد خورد وقتی این سازمان به ید طولانی دیکتاتورها تبدیل شود.

"کاترین گورینگ اکاردت"، از نمایندگان بلند پایه حزب سبز آلمان نیز در این باره گفت که همکاری های پلیسی با ترکیه باید حالا مورد تجدید نظر قرار گیرد.

یورگن هاردت، سخنگوی سیاست خارجی فراکسیون اتحادیه احزاب متحد مسیحی نیز خواستار بررسی این مسئله شد که آیا قوانین اینترپل و همکاری ها در زمینه پیگردهای قانونی در چنین شرایطی می تواند ادامه یابد.

رئیس فراکسیون حزب سبز آلمان نیز دستگیری این نویسنده آلمانی را بدون شک یک واکنش مستقیم ترکیه به سیاست های آلمان دانست.

سم ازمیر، رئیس سبزهای آلمان هم از اتحادیه اروپا درخواست کرد که همکاری های پلیسی با ترکیه را سریعا مورد بازنگری قرار دهد. به اعتقاد وی سیستم قضائی ترکیه آشکارا بر اساس اصول قانونی کار نمی کند.

"فولکر کایدر"، رئیس فراکسیون اتحادیه احزاب متحد مسیحی نیز از آنکارا خواست که به تعقیب اتباع آلمانی پایان دهد. وی تاکید کرد که باید همه اقدامات برای جلوگیری از تحویل نویسنده آلمانی بازداشت شده در اسپانیا به ترکیه انجام شود.
 
کلمات کلیدی : ترکیه، آلمان، مرکل
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.