نظر منتشر شده
۵۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 413067
واکنش‌های‌ متفاوت به گزارش مجله‌ نیچر از سرقت‌ علمی در ایران/ وزیر علوم: رشد چشمگیر علمی عامل این اقدام بوده است
بخش خبری الف، 22 آبان 95
تاریخ انتشار : شنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۹:۵۱
سرقت‌ادبی، دست‌کاری در نام نویسندگان و فرآیند ارزیابی، فریب سیستم ارزیابی علمی و...

در چند روز اخیر خبر سرقت علمی تعدادی از مقالات اعضای هیات‌علمی دانشگاه‌های وابسته به وزارت بهداشت، علوم و برخی واحدهای دانشگاه آزاد نقل محافل شده است. خبری که می تواند استیضاح وزیر علوم را سرعت ببخشد و یا شاید سامانی به اوضاع بی‌بند و بار پایان‌نامه‌‌نویسی و مقالات علمی دهد.  تقریبا یازدهم آبان ماه بود که ناشر مجلات نیچر در گزارشی از تعلیق ٥٨ مقاله ٢٨٢ دانشمند و پژوهشگر ایرانی به دلیل جعل علمی و دستکاری در آنها خبر داد.

براساس خبرهایی که در طی روزهای گذشته در این رابطه در رسانه‌ها منتشر شده؛ سرقت ادبی، دستکاری در نام نویسندگان، دستکاری در فرآیند ارزیابی علمی، فریب سیستم ارزیابی علمی، انتشار و اختصاص غیر قانونی نویسندگی مقاله مواردی است که برای این سرقت علمی بیان شده است.

«282 پژوهشگر ایرانی»، این تنها سرنخ قابل توجه در این پرونده سرقت است. نام‌هایی از پژوهشگران و دانشمندان ایرانی و شرکت‌های فروشنده این مقالات که حالا به بیرون درز کرده و آن طور که وزیر بهداشت گفته است اسامی شرکت‌های داخلی فروشنده روی میز وزارت اطلاعات است تا به پرونده آنها رسیدگی شود.

گرچه آن طور که سیدحسن هاشمی، وزیر بهداشت بیان کرده، تاکنون برای 18 یا 19 نفر از اعضای هیات علمی که نامشان در سه تا چهار مقاله ذکر شده، پرونده تشکیل شده و این موضوع در دادگاه تخلفات اداری به طور جدی و قاطع رسیدگی می‌شود اما آن چه در این میان قابل توجه است نام‌های افراد شناخته شده و منتسب به دولت است که شایعات آنها را دست به دست می‌کنند.

رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو، رضا ملک‌زاده، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، باقر لاریجانی، معاون آموزشی وزیر بهداشت، محمد فرهادی، وزیر علوم و حمید میرزاده، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افرادی هستند که نامشان به واسطه خبر سرقت علمی در فضای مجازی منتشر شده است و برخی از آنها نسبت به این اخبار واکنش نشان داده اند.

رشد چشمگیر علمی ایران یکی از عوامل این اقدام بوده است
وزیر علوم از بررسی علت حذف مشکوک ۵۸ مقاله محققان ایرانی در انتشارات «اشپرینگر نیچر» خبر داد و گفت: به نظر می رسد رشد چشمگیر علمی ایران یکی از عوامل این حذف باشد.

به گزارش شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر محمد فرهادی با بیان اینکه حذف ۵۸ مقاله محققان ایرانی با هدفی از پیش تعیین شده انجام شده است، افزود: در حال حاضر علت حذف مشکوک ۵۸ مقاله محققان ایرانی در حال بررسی است و آنچه مهم است این موضوع است که از این قبیل اتفاقات در همه جای دنیا رخ می دهد، اما  به خوبی می دانیم که رشد چشمگیر علمی ایرانی یکی از عوامل این اقدام بوده است.

برخورد جدی با محققان دارای تقلب علمی در نشریات خارجی
ماجرای سرقت علمی تنها به هیات علمی دانشگاه های وابسته به وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه آزاد اسلامی ختم نمی‌شود بلکه پای وزیر علوم و برخی از اعضای هیات علمی دانشگاه های وابسته به وزارت علوم تحقیقات و فناوری نیز در این میان به چشم می‌خورد.

وحید احمدی معاون پژوهشی وزارت بهداشت چند روز قبل در نشستی اذعان کرد که موارد تخلفی که اعلام شده، عمدتا در حوزه‌های پزشکی بوده است. احمدی گفت در مورد تخلفاتی علمی، به صورت جدی، به تمام دانشگاه‌ها ابلاغ کرده‌ایم، هیچ مسامحه‌ای صورت نگیرد و برخورد شود. احمدی همچنین توپ را به زمین قوه قضائیه انداخت و تاکید کرد: پیگیر این موضوع هستیم تا لایحه‌ای که در رابطه با پایان‌نامه‌فروشی به مجلس ارائه شده از طریق نمایندگان تاکید شود و در اولویت فوریت قرار گیرد و زودتر ابلاغ شود تا هم دست مجموع قضایی و هم اجرایی در این مسئله باز بوده و بتواند برخورد لازم را داشته باشند.
 
شاهین آخوندزاده قائم مقام تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت نیز دیروز از شناسایی شبکه خرید و فروش مقاله خبر داد و اعلام کرد ردپای یک موسسه که مسئول و رابط اصلی همه تقلبات علمی اخیر بوده کشف شده است و در حال رسیدگی به این مسئله هستیم.

رئیس سازمان غذا و دارو: ادعاها صد درصد دروغ است
رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو در واکنش به اخباری که نام او را در میان سارقان علمی قرار داده است، تمام شایعات را بی اساس خوانده و به فارس گفته است: «ادعاهایی مبنی بر انتشار مقالات جعلی از سوی بنده و سایر اساتید و نفرات برجسته علمی کشور صد‌درصد دروغ است و رتبه‌های علمی این اشخاص هیچ ارتباطی به پست‌هایشان ندارد.»

«دست‌های پشت پرده ضد انقلابی‌ها در آن سوی مرزهای کشور در این شایعات نقش دارند» این بخشی از اظهارات دیناروند است. سخنانی که به شایعه سازی درباره ارتباط دادن افراد شناخته شده به این سرقت علمی اشاره می‌کند و می‌گوید که پیگیری‌هایش حکایت از این ماجرا داشته است.  او درباره انتساب برخی از این مقاله‌ها به خودش اینگونه توضیح‌ داده است: «هیچکدام از این ٥٨ مقاله جعلی که در مجله نیچر اعلام شده است، ارتباطی با من و سایر دانشمندان شناخته شده ایران ندارد. اسامی کسانی که مقالاتی جعلی منتشر کرده‌اند، مشخص است و هیچ ارتباطی و حتی تشابه اسمی هم با من و چند نفر دیگر از دانشمندان شناخته شده کشور ندارند.»

دانشگاه آزاد: کمیته ویژه بررسی تخلف تشکیل می‌شود
«سه واحد از 505 واحد و مرکز آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی در این سرقت علمی نقش داشته اند.» این آماری است که دانشگاه آزاد اسلامی در بخشی از  اطلاعیه خود نوشته است. اطلاعیه‌ای که خبر تشکیل کمیته ویژه بررسی تخلف در این دانشگاه می‌دهد. دانشگاه آزاد اسلامی در حالی این اطلاعیه را منتشر کرده که به نام حمید میرزاده، رئیس این دانشگاه در لیست منتشرکنندگان مقاله‌های جعلی اشاره ای نکرده و این ماجرا را مسکوت باقی گذاشته است.

در اطلاعیه دانشگاه آزاد اسلامی آمده است: «در پی گزارش مجلات علمی nature و Springer در خصوص سرقت علمی در تعدادی از مقالات مربوط به اعضای هیأت علمی دانشگاه‌های وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت علوم تحقیقات و فناوری و سه واحد از ٥٠٥ واحد و مرکز آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کمیته‌ای ویژه برای پیگیری آن دسته از مقالات که مربوط به اعضای هیأت علمی این دانشگاه است، تشکیل داد.»

آن طور که در این اطلاعیه آمده مسئولیت تشکیل کمیته ویژه بررسی تخلف برعهده معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی است و معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی، دفتر حقوقی، حراست سازمان مرکزی و دبیرخانه هیات انتظامی رسیدگی به تخلفات هیات علمی اعضای آن را تشکیل می دهند.

حالا پس از انتشار خبر سرقت علمی، دانشگاه آزاد اعلام کرده که کمیته ویژه بررسی ظرف یک هفته نسبت به بررسی پرونده آن دسته از اعضای هیات علمی که مرتکب این عمل خلاف و غیرآکادمیک شده اند، رسیدگی و برخورد خواهد کرد و پس از  پایان بررسی ممکن است خاطیان از ادامه فعالیت در محیط علمی محروم و یا بسته به میزان مشارکت در این تخلف، رتبه علمی، رتبه علمی گروه آموزشی و یا دانشکده مربوطه را کاهش دهد.

شش ماه تا یک سال حبس برای متخلفان
«6 ماه تا یک سال زندان در انتظار سارقان علمی» این مجازاتی است که قانون ایران برای سارقان علمی در نظر گرفته است. به گفته شاهین آخوندزاده، قائم مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور، 40 سال پیش قانونی تصویب شده است که به موجب آن برای کسی که سرقت علمی می‌کند مجازات زندان بین 6 ماه تا یک سال تعیین کرده است. در سطح دنیا نیز کمیته ای به نام COPE وجود دارد که در حقیقت کمیته اخلاقی نشر در دنیا است. مجلات و دانشگاه ها عضو این کمیته می‌شوند و اگر هرگونه خطای علمی که اتفاق بیفتد را به این کمیته گزارش می کنند و کمیته آن را بررسی می‌کند.

قائم مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان این که سرقت پایان نامه و مقالات یک جرم است و بعد عمومی نیز دارد، افزوده است: سرقت پژوهشی از طریق معاون پژوهشی دانشکده و دانشگاه و در مراحل بالاتر از طریق معاونت پژوهشی وزارت علوم نیز قابل پیگیری است. همچنین در رشته های پزشکی، اگر محققی در موضوع سرقت علمی شکایت داشته باشد، می تواند به کمیته اخلاق دانشگاه مراجعه کند و در صورت به سرانجام نرسیدن شکایتش می تواند در کمیته اخلاق کشوری وزارت بهداشت نیز طرح شکایت کند.

حالا اما به موجب این اتفاق لایحه مقابله با تقلب در اقدامات علمی و پژوهشی به مجلس تقدیم شده تا شاید بتواند جلوی  فروش علنی مقاله و پایان‌نامه را بگیرد و بخشی از تخلفات علمی در ایران را کاهش دهد.
 
کلمات کلیدی : مقاله سازی، سرقت علمی
 
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۱۹:۵۵:۴۳
رشد چشمگیر علمی؟؟!!!!!
به قول دکتر زیباکلام میشه یکی از این پیشرفتهای مشعشع رو به ما هم بگین بدونیم؟
وزیر علوم که این باشه وای به حال اون علوم و دانشگاهش
فقط یاد گرفتن با چندتا جمله همه چیز رو ماستمالی کنن (4012906) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۰:۱۱:۳۰
من ۳ ساله تو همین الف می نویسم مقالات ما کپی برداریو دزدیده! آگه تمام ژورنال ها یک بررسی عمیق بر روی مقالات منتشر شده از سوی ایرانی ها داشته باشند ۹۹% ریجکت می شه ! ولی ژورنال های با IF پایین که معمولا بیشتر مقالات ایرانی را منتشر می کنند فقط ظواهر را بررسی می کنندهد که کمی منطقی باشد.
رشد علمی باید در صنعت نمود داشته باشد. رشد علمی که در صنعت نمودی ندارد کلاهبرداری و شیادی علمی است. (4013612) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۵:۳۳:۲۲
درسته و دلیلش هم امتیازات فراوان و حق های مختلف مثل حق پژوهش و.... می باشد (4014315) (alef-13)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۴:۴۱:۴۵
مشکل در نگاه مدیران است. در نگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی. شما چشم انداز بیست ساله را بخوانید. اهداف را بخوانید. نوشته اند در سال 1400 باید در منطقه پیشگام تولید علم باشیم. آنوقت تعریف عملیاتیشان از تولید علم چیست؟ تعداد مقالات ای اس ای و اسکوپوس. سوال: چه دردی از جامعه دوا میشود؟ جواب: هیچ. بسیاری از نشریاتی که ایرانیها در آنها چاپ میکنند و در ای اس ای و اسکوپوس اندیکس شده اند و مبنای بلند پروازیهای شعاری و علمی ما هستند همزمان در لیست سیاه اکثر کشورها نیز هستند از جمله در لیست سیاه جفری بیل. میدانید چرا؟ چون صاحبان این نشریان نویسندگان را تحت فشار گذاشتند و میگذارند که مقالات شماره های قبلیشان را مورد ارجاع کنند تا ضریب نفوذ نشریات جعلی ناشران بالا رود و آنها وارد لیست آی اس ای و اسکوپوس شوند. نتیجه اینکه افراد بیشتری گول میخورند، افراد بیشتری پول میدهند و چاپ میکنند و افراد بیشتری آبروی نظام را در دنیا میبرند. لیستهای نمایه کننده یا تخصصی هستند یا ارجاعی. صرف ارجاع زیاد به یک نشریه آن را وارد لیست نشریات ای اس ای و اسکوپوس میکند ولی دریغ از یک جو کیفیت. نشریاتی در این دو لیست هستند که حتی یک لیست نمایه کننده تخصصی حاضر نیست آن نشریات را به رسمیت بشناسد. و البته یکی از ریشه های مشکل در فرایند تبدیل وضعیت اعضای هیات علمی است. چرا باید اعضای هیات علمی برای رسمی قطعی شدن مجبور باشند اول دانشیار بشوند؟ مگر آیین نامه های استخدام و ارتقایی که از قبل از انقلاب تا پایان دولت اصلاحات در کشور اعمال میشد چه مشکلی داشت؟ چرا باید در دوره بعد از اصلاحات چرخ ایین نامه ارتقاء را بارها و بارها از نو اختراع کنند؟ مگر چرخ قبلی چه مشکلی داشت؟ کارها به دست نا اهلان افتاده است. مشکل اینجاست. (4014173) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۲۰:۱۳:۵۱
یک دلیلش اینه که تو دانشگاههای ما معیار همه چیز شده تعداد مقالات. نه کیفیت مهمه. نه هیچ چیز دیگری. نه اخلاق علمی مهمه نه کیفیت آموزش. تو دنیایی که همه ما رو تحریم کردند، دانشگاههای ما وظیفشون اینه که به هر صورتی نتایج تحقیقاتشون رو با التماس و گاه با تقلب تو نشریات بین المللی چاپ کنند. تنها حسنشم هم اینه که مسوولان پز بدن که ما رشد علمیمون فلان قدره. اون بابایی که تو آمریکا مقاله میده کل بودجه تحقیقش رو صنعت آمریکا یا وزارت دفاعشون میده و همونها هم نتیجه اش رو استفاده می کنند. چرا همکاری ما با دنیا باید یک طرفه باشه؟ (4012933) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۲۰:۱۵:۴۸
دوست عزیز اقای وزیر و جناب مخبر دزفولی که قضیه رو انداختین گردن خارجی ها شما یک سر به میدان انقلاب بزنید ببینید چه حجمی از پایان نامه و مقاله داره اونجا تولید میشه انکار فایده نداره (4012935) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۰:۵۸:۰۳
کسی که با وجود مسئولیت های سنگین مدیریتی هر 5 روز یک مقاله چاپ میکنه
قطعا متقلبه
نیچر صرفا آماره تقلب علمی در اصل مقاله رو میده
ولی
تقلب در اعلام مالکین مقاله واقعیتیه مشهود تر از آفتاب برجام (4013686) (alef-3)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۴:۴۸:۴۳
درست گفتن. راستش من رفتم میدان انقلاب. تمام کسانی که اینکار را میکردند غیر ایرانی بودن. یارو امریکایی پاشده اومده اینجا برای دانشجوهای تحصیلات تکمیلی ما پایان نامه و مقاله مینویسه. باور کنید. خودم دیدم خخخخ (4014198) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۲۰:۲۹:۴۵
دلم برای بیت المال می سوزد که چطور در راه حقه بازی و کلک مصرف می شود. (4012950) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۲۰:۳۵:۲۵
آقای وزیر برای اینکه باورشون بشه سری به انقلاب بزنن...به جای اینکه ریشه یابی کنن و ببینن چرا این مشکل بوجود اومده دارن صورت مساله رو پاک میکنن. مثل باقی مسائل کشور! (4012955) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۲۰:۳۵:۴۶
کرسنت عرصه علمی اعتدالی ها ! (4012956) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۰۹:۰۷:۰۵
تو دیگه کی هستی... (4013511) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۰:۱۵:۵۹
استاد مقاله ای که بر فرض امروز منتشر شده ۱ تا ۲ سال پیش نوشته شده ! آیا تمام این مقالات ۲۰۱۷ هستند ؟! خیر !! این رویه زمانی شروع شد که به صرف انتشار مقاله بی ارزی از سوی دولت محمودیه برای بالا بردن آمار کاذب خود مثل سایر کارها به دنبال آمار سازی بودند انجام شده! اتفاقا در آین دولت سخت گیری بری تشویقیا برای مقالات به شدت افزایش یافته برای همین هم دوستان دلواپس می گویند شیب علمی کاهش پیدا کرده !!!! چون تعداد مقالات فاقد ارزش تنها کمی کاهش پیدا کرده ( در هر دو دولت من دانشجو تحصیلات تکمیلی بودم و از نزدیک شاهد این ماجرا) (4013616) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۲۰:۴۵:۳۸
وقتی نام استاد دانشگاه بدون کمترین دخالتی در تهیه مقاله یک دانشجو، بعنوان نویسنده اصلی گنجانده می شود باید منتظر عواقبش هم باشد! (4012965) (alef-11)
 
adib
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۲۱:۰۱:۲۹
هر وقت اعدام و زندان برای مبارزه با مواد مخدر نتبجه داد اینجا هم نتیجه خواهد داد
مشکل درر مدرک گرایی و عدم استقلال دانشگاههااست (4012979) (alef-11)
 
Mehrdad
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۲۱:۴۰:۱۱
چرا هر کس خلاف می کند . اعلام می کند دست ضد انقلاب در کار است؟ (4013028) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۰۷:۵۴:۵۱
بنده خودم یک مسول فنی هستم و کاملا نسبت به عملکرد غذا و دارو معترضم متاسفانه افرادی سمت ها را در این اداره اشغال کرده اند که اندک دانشی نسبت به ان ندارند. (4013387) (alef-3)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۲۲:۰۵:۰۸
بی ابرویی بیشتر از این نداریم که علم ما و مدیران ما چنین کنند البته اگر درست باشد (4013055) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۰۶:۵۰:۲۳
وقتی پایه کار بلدی نوشتن مقالات علمیست نه بازتاب کار وتوان عملی بسیاری به سمت همین تقلب کاریها می روند ! (4013324) (alef-3)
 
مهندس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۲۲:۲۲:۰۶
به نظر می رسد رشد چشمگیر علمی ایران یکی از عوامل این حذف باشد.!!!!
عجب..... کاش کمی از این رشد علمی چشمگیر را به خودرو سازان منتقل کنند تا از این به بعد کمتر منت رنو و پژو را بکشیم. (4013076) (alef-13)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۰:۳۲:۴۷
دوست عزیز، در هیچ جای دنیا دانشگته خودرو نمی سازد!!! دانشگاه زیرساختهای علمی را آماده می کند.
این مساله مقاله را عده ای کم سواد بهانه کرده اند تا از این وظیفه علمی - دانشگاهی شانه خالی کنند. هر جای دنیا تشریف ببرید یکی از رسالتهای دانشگاه تولید و نشر یافته های علمی است.
حالا 50 تا مقاله از 37000 مقاله تقلبی است. خوب که چه؟ چرا عده ای موج سواری می کنند؟ (4013648) (alef-3)
 
Norway
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۲۲:۲۳:۵۱
فرار به جلو! (4013079) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۲۳:۱۸:۳۸
به نظر من حرف وزیر تا حدی درست است. تمام نشریات معتبر از سامانه تقلب یاب استفاده می کنند و این موضوع در وب سایت آن ها هم قید شده. چطور قبل از چاپ مقالات این موضوع را نفهمیده اند؟ باید در وزارت علوم کمیته ای تشکیل بشه، و به این مسئله رسیدگی بشه. هرچی که خارجی ها گفتند که ملاک نیست.

چطور در مسایل دیپلماسی این همه دارای اعتماد به نفس هستیم، و 40 ساله جلوی دنیا ایستادیم، ولی حاضر نیستیم حتی لحظه ای به این موضوع بپردازیم و ببینیم واقعا آیا تخلف عملی صورت گرفته؟

چرا در مورد مفسدان اقتصادی همش از نام های الف و ب و ج ... استفاده می کنیم، ولی به راحتی با آبروی این افراد که شهروند این کشور هستند بازی می کنیم و نام هاشون رو در همه جا چاپ می کنیم. واقعا چرا در این موضوع اینقدر منفعلانه برخورد می کنیم؟

تازه بعد از تحقیق اگر هم این مسئله درست باشه، نشون می ده مجله نیچر هم چندان مجله ی معتبری نیست و کشکی مقاله چاپ می کنه. (4013125) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۲۳:۵۵:۳۷
شعار نده بابا! 40 ساله اینجور کردیم آنجور کردیم.... تقلب اظهر من الشمس است. یارو معاون وزیره از صبح تا 10 شب کار اجرایی میکنه بعد اسمش تو 50 تا مقاله پژوهشی هست!!! شما اگه تو سیستم اموزش عالی و تحصیلات تکمیلی بودی به راحتی میفهمیدی تخلف اینها لازم به اثبات نیست، یه کم تفکر و تجربه عینی می خواد نه تحقیقو بررسی و جمع کردن مدارک و مستندات و کار آماری و ... (4013163) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۰۱:۲۱:۴۳
شما مثل اینکه تا حالا میدان انقلاب نرفتی ببینی چطور داد میزنن مقاله، پایان نامه و الخ (4013243) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۰۶:۴۴:۴۰
شما خیلی مطمئنی. اساسا در دنیایی که ما زندگی می کنیم همه چیز رو میشه با رابطه و پول درست کرد و خرید. ایراد از سیستم علمی معتبر جهانی هست. اما ایراد بزرگ تری که به ما مربوطه این هست که متاسفانه اساتید کشور اکثر افرادی هستند که یا از این کارها می کنند و یا مقاله ی دانشجویانشون رو مصادره می کنند (4013323) (alef-13)
 
حسین
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۰۶:۵۶:۳۴
نیچر با ایمپکت فکتور 38 معتبر نیست و کشکی مقاله چاپ می کنه ؟؟؟؟
این مجله بالاترین اعتبار رو بین تمام مجلات در تمام علوم داره
مثل اینکه بگی نوبل چندان جایزه معتبری نیست و کشکی داده میشه
درسته ازادی بیانه ولی توصیه شده افراد قبل از بیان هر حرفی فکر کنند (4013330) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۰۹:۲۷:۳۴
داداش این نیچر اون نیچر نیستا.. مقالات ایرانیا از Springer Nature حذف شده نه از اون مجله Nature معروف (اصلا ایران تو این نیچر معروف، کم مقاله داره که بخواد این تعدادشم حذف شه)..
به نظرم اگه مجله های دیگه هم بیان مقاله های ایرانیا رو بررسی کنن یه درصدیش رو حتما حذف میکنن؛ من خودم دکترا میخونم از همکلاسیا و اساتید هستن که یه موضوع رو خیلی جزئی تغییر میدن همزمان میفرستن دو جا و میبنی هر دو جا اکسپت و چاپ شد در حالیکه بالای 80 درصد کپی هم هستن.. (4013551) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۲:۰۲:۱۹
داداش من این نیچر معروف نیست
لینک ژورنال
http://www.springernature.com/gp/
IF ژورنال های هم حدود 2.5 می باشد که در رشته های پزشکی پایین میباشد (4013803) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۳:۳۰:۴۲
خیلی دلتون خوش نباشه به نیچر یا غیر نیچر. رو به غرب بودن و غرب پرستی تا کی؟ نوبل هم کشکه چه برسه به نیچر. اولین کمپانی خرید و فروش مقاله تامسون و الزویر هستند. شما معلومه اصلا از اصل مدیریت مالی علم هیچ نمی دونی. همه ی دنیا التماس می کنند مقاله شون اونجا چاپ بشه، مفت، بعد این آقایان هر مقاله رو حداقل دونه ای ۲۰ دلار می فروشند. به غیر از درآمد سرشاری که از فروش و ابونه سامانه شون دارند. (4013995) (alef-13)
 
محمد علی
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۰۰:۱۲:۰۷
حتما باید دشمن شما علیهتان توطئه کند تا به فکر مبارزه جدی با تقلب یا تخلف علمی بیفتید؟ (4013193) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۰۰:۴۵:۰۵
دستاورد جدید دولت
مبارک است (4013219) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۰۱:۵۱:۴۹
کسانی که دوره تحصیلات تکمیلی در دانشگاههای داخلی رو گذرونده باشن، حتی دانشگاه های ظاهرا خوب ومعتبر داخلی، میدونن که چه خبره!!
دانشگاه آزاد و زیرمجموعه هاش که دیگه جای خود!
باعرض تاسف باید بگم این مطلب تا حد بسیار زیادی میتونه درست باشه اما خب دیوار حاشا بلنده ویه عده همین الان بحث ضدانقلاب پیش کشیدن! (4013255) (alef-13)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۰۳:۰۳:۵۲
خیلی وقتها مقاله توسط دانشجویان نوشته شده و برای کسب امتیاز، احترام به استاد و... اسم دیگران را بدون این که دخالت جدی داشته باشند در فهرست اسامی نویسندگان قرار می دهند. این که مجله نیچر یکی از معتبرترین مجلات علمی دنیا بخواهد کار سیاسی بکند دور از منطق و عقل به نظر می رسد. باید دید که نویسنده اصلی هر مقاله کیست و آیا در کپی برداری عامدانه دست داشته یا خیر. (4013279) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۰۳:۲۱:۴۱
هيچ كس نبود كه به ميدان انقلاب سر زده باشد و بساط مقاله فروشان را نديده باشد. اين جرم واضح را ان قدر نديد گرفتيم تا انكه يك مجله خارجي عيب ما را به رخ ما كشيد. حالا تازه به حركت افتاديم! چرا قضيه كردان ما را به صرافت نيانداخت كه در مقابل جعل عنوان علمي، جعل مقاله و كتاب كاري بكنيم؟ (4013283) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۰۳:۵۱:۵۴
بسیاری از این موارد ناشی از مشکل محققان ایرانی در زمینه نگارش به زبان خارجی است. یکی از راهکارها مجوز دادن به موسسات معتبر در این زمینه و کاهش هزینه محققان است. دوری اساتید و دانشجویان ایرانی از برنامه های تبادلات علمی-دانشگاهی مراکز عمده علمی دنیا یکی دیگر از ضعف های مخرب ماست. در همین امریکا شاهد خیل عظیم دانشجویان چینی و هندی ... در قالب این دسته از برنامه ها هستیم. البته ایرانی های نخبه هم کم تیستند ولی همگی با برنامه شخصی و به قصد مهاجرت اینجا هستند. (4013290) (alef-13)
 
فريدون
United Arab Emirates
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۰۴:۱۷:۳۷
چقدر مدرك گرايي؟
تكنيسين انگليسي مياد و به مهندس هاي ما اموزش ميده. (4013295) (alef-11)
 
United Kingdom
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۰۵:۲۰:۱۲
سلام
من خارج کشور زندگی میکنم چند مقاله ایرانی دیدم که بطور ماهرانه برگردان مقالات و کتابهای خارجی بودند ولی با کمال تعجب هنوز از دسیسه خارجیها ضحبت می کنیم (4013298) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۰۵:۳۰:۴۴
اصرار بر تولید مقاله و دل خوش کردن به آمار مقالات از ابتدا کار درستی نبوده است. آنچه که نیاز داریم، تبدیل علم به عمل است که متاسفانه خبری از آن نیست! (4013299) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۰۷:۱۳:۴۰
همه اش علوم نظری ولی در علوم عملی و صنعت صفر (4013339) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۰:۲۵:۲۳
۹۰% مقالات کشور شیمی است ( شیمی علوم نظری نیست ) حد اقل نمی دانید اظهار نظر نفرمایید. هر چند ما چیزی به اسم علوم نظری هم نداریم ! شما وقتی علوم پایه درست حسابی نداری هیچ وقت نمی توانید مهندسی را پیشرفت بدهید ! خود آمریکا که الان مهد علم و تکنولوژی است شاید ۱۰% فقط رو مهندسی سرمایه گذاری می کنند ما بقی علوم پایه و علوم انسانی است ! در ایران ۹۰% مهندسی و بقیه هم .. مثبت ما مثل خانه ایست که بر روی تیر آهن مشغول گچبری هستند!!! (4013634) (alef-3)
 
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۰۷:۳۶:۰۶
اصلا نیچر و کل نشریات علمی رو ولش کن.ما که میدونیم چه خبره !!به جرات میگم که تقریبا هیچ کس رو من از دوستان کارشناسی ارشد خودم سراع ندارم که پایان نامه یا مقاله رو خودشون انجام داده باشن.همه خرید کردن.به همین سادگی.... (4013367) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۰:۲۰:۴۵
حرف شما متینه برای دانشگاه های پولی ! ما که سراسری خوردیم چون پول نداشتیم بخواهیم ۲-۳ میلیون بدیم براتون کسی پایان نامه بنویسه. ما سر ۱۰۰ تومن پول نهارامون یک ماه دعوا داشتیم .... (4013624) (alef-3)
 
بی ربط
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۰۸:۳۴:۵۱
اگر به عالم دانشجویی واردباشی می فهمی که 58که نه بیشترش اینجوره (4013448) (alef-11)
 
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۰۸:۵۹:۰۷
اکثرا همینطوره (4013500) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۱:۱۶:۳۹
تازه این آمار مقاله هایی است که در نوشتن آنها تقلب شده، چند برابر این آمار مربوط به مقاله هایی است که کار علمی هم انجام می دهند ولی نه آنطوری که باید انجام بدهند و نتایجی هم که چاپ می کنند نادرست است، به همین دلیل رتبه مراجعه به مقالات ایرانی 161 در دنیا است. (4013722) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۰۹:۲۶:۱۸
در ادعا کردن و در دروغگویی اولیم! (4013547) (alef-3)
 
عباس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۰۹:۵۴:۲۰
عدم استقلال دانشگاهها= تخلفات پیش بینی نشده ! (4013589) (alef-3)
 
علی
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۰:۳۴:۴۵
اگه این اتفاق توی امریکا افتاده بود صدا و سیما جنجال میکرد که آبروریزی علمی در آمریکا اما حالا میگند توطئه استکبار جهانی. (4013651) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۲:۳۵:۱۲
به عنوان يك معلم معتقدم 1- اصولاً نوشتن كار علمي-پژ‍وهشي كار ساده‌اي نيست، بوي‍‍‍ژه در علوم انساني. 2- خيلي از دانشجويان ما اهميت كار علمي و شيوه نگارش اين كارها رو بلد نيستند، تقصير اونا هم نيست، سيستم آموزشي در مقاطع دبيرستان و پايين‌تر بدليل حجم بالاي مطالب صرفاً آموزشي اين مسائل را اونطور كه بايد، منتقل نمي‌كنه. 3- به همين دليل فرقي نمي‌كنه ما در دانشگاه با چه شدت و حدتي از دانشجو بخواهيم كه از جايي كپي نكنه و حتي شيوه صحيح پ‍ژوهش و رعايت امانت علمي رو يادش بديم. باز هم دانشجو به هر دليل كار خودش رو مي‌كنه. البته منظور حقير ابدا همه دانشجويان نيستند ولي شمار قابل‌توجهي از پايان‌نامه‌هاي كارشناسي ارشد به بالا مشكل علمي بودن و عدم رعايت امانت رو دارند. البته در دانشگاه‌ها سيستم هم طوري نيست (حداقل در علوم انساني) كه در دروس، ارزش زيادي براي كار پ‍ژوهشي قائل باشيم. مشكلات ديگه هم هست، در خيلي از اوقات اساتيد مقصرند،‌ چون خيلي‌هاشون به هر دليلي مي‌خوان آمار فعاليت‌هاي پژوهشي‌شون رو بالا ببرند، چون اين كار نه فقط باعث بهتر شدن وجهه‌شون مي‌شه، بلكه مستقيماً پيامدهاي مالي يا حقوقي هم داره. كم نيستند اساتيدي كه بخاطر ركود علمي از لحاظ استخدامي دچار مشكل شده‌اند يا از طريق ارتقاء، دريافتي‌هاشون خيلي بيشتر شده. خود اين مسئله باعث اين مي‌شه كه براي شماري از اساتيد ديگه مهم نباشه مقاله يا كتابي كه مي‌نويسند، مو به مو با اصول علمي و پژوهشي منطبق باشه. در ضمن اينكه مقاله دانشجو به نام استاد راهنما و دانشجو چاپ بشه،‌ به خودي خود مشكلي نداره. فقط اساتيد بايد بخاطر اعتبار خودشون و وجدان كاري هم كه شده سهم‌شون رو در تأليف مقاله ايفا كنند. حداقل به اين صورت كه مقاله رو از لحاظ مسائل علمي مربوطه و اينكه خداي ناكرده تقلبي در كار نباشه، به دقت كنترل كنن. و بالاخره اين كه به آمارهاي مربوط به تعداد مقالات و كتب علمي كه باعث ارتقاء جايگاه ما در آمارهاي علمي مي‌شه مي‌تونيم اعتماد بكنيم، اما به اينكه تمامي اين مقالات و كتب واقعاً از اصلوب علمي پيروي مي‌كنند و تقلبي در اون‌ها نيست، هرگز! (4013869) (alef-13)
 
دكتر جمشيد وحيدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۴:۱۱:۴۳
در رابط با سرقط مقاله و يا محتواى تز دكترا و اكاهى از ان راههايى ساده وجود دارد كه عبارتند از: الف: كسانى كه در خارج از كشور تحصيل كرده و مدارك تحصيلى در دست دارند لزوما بايد بطور كامل بزبان كشورى كه در ان تحصيل كرده اند مسلط باشند در نتيجه با مصاحبه اى سطحى با وى و با در خواست نوشتن جند سطرى به زبان مربوطه و استعلام از دانشكاه و يا دانشكده صادر كننده مدرك تحصيلى وى ميتوان به صحت مدارك تحصيلى وى بى برد. ب: براى اكاهى از اعتبار و صحت مدارك داخلى نيز يكى از راهها مراجعه به ليست منابع مورد استفاده دارنده مدرك جهت نوشتن بايان نامه و تز و در صورتى كه در بين انها از منابع خارجى و بزبان خارجى نام برده شده است از دارنده مدرك خواسته شود جند كلمه اى به ان زبان سخن كويد. بدين شكل ميتوان تا حدودى از سرقت مقاله و تز جلوكيرى نمود و ابرو وحيثيت كشور را حفظ كرد. (4014094) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۲۴ ۱۳:۴۸:۱۷
وزیر محترم علوم. من هم مثل شما تمام عمرم شاگرد اول بوده‌ام و الان در دانشگاه صنعتی شریف دانشیار هستم. اما مثل شما عالی جناب نیستم و تمام وقت به کار یادگیری و یاددادن و خواندن و مباحثه و چالش علمی مشغولم. در ضمن در دانشگاه شریف بهترین‌های کشور در دسترس ما هستند. اما با این حال ما به طور میانگین سالی ۴ مقاله علمی تولید می‌کنیم. چگونه است که شما با مشغله وزارت تا ماه ۱۱ سال ۲۰۱۶ حدود ۲۴ مقاله علمی بنام تان تولید شده است؟
https://scholar.google.com/citations?user=YZ2obwsAAAAJ&hl=en
انصافا بینی و بین الله این ۲۴ مقاله که برای شما نوشته شده است را در جریان هستید اصلا موضوع مقالات چیست؟ خود افراد برای عرض ارادت به شما اسم شما را گذاشته‌اند؟ یا شما در جریان هستید و از اینکه اسم شما روی مقالاتی که هیچ نقشی در شکل گیری پیغام علمی مقالات ندارید خوشحال و خرسند هم هستید؟؟؟ واقعا فکر می‌کنید شما نابغ هستید که سالی بیست سی مقاله بنام تان تولید می‌شود و فکر می‌کنید در تولید علم نقش دارید؟؟؟

یک همکار آلمانی من نقل می‌کند که دو سال پیش یک پرونده به هیات ممیزه دانشگاه‌شان آمد که یک فردی را کاندیدای عنوان Extraordinary Professor کرده بودند که چیزی مثل استاد ممتاز در سیستم ایرانی یا University Professor در سیستم آمریکایی است. این فرد سال گذشته ۵۵ مقاله بنامش منتشر شده بود. یعنی هفته‌ای یک مقاله. این چیز در جاهای رشد یافته دیگر نه تنها مایه مباهات نیست، بلکه شرم‌آور و نشانه بین یک شکلی از یک کار علمی غیر اخلاقی است. شما که پروفسور هستید، وزیر و عالیجناب هستید، و از هیچ نظر هیچ نیازی به این که لیست مقاله‌هایتان را دراز کنید ندارید، برای چه جلوی این رویه ناسالم که بنیان علم را ویران می‌کند نمی‌ایستید و خود شما یکی از دلایل این بیماری شده‌اید؟؟؟ وزیر محترم علم!!! گول مقالاتی که بنام تان نوشته شده است را نخورید. پیشرفت علمی دراز شدن لیست مقالات نیست!! متوجه این نکته باشید!! دردآور است که از صدر تا ذیل مقامات تصمیم ساز علمی فکر می‌کنند دراز شدن لیست مقالات معادل پیشرفت علمی است.

من به همه این عالیجنابانی که رعیت‌ها و نوکرهایشان سالی ۱۰ الی ۷۰ مقاله برایشان تولید می‌کنند (وزیر بهداشت در سال ۲۰۱۵ حدود ۷۰ مقاله برایش نوشته‌اند و تا اینجای ۲۰۱۶ بیش از ۶۰ مقاله برایش نوشته‌اند. اینجا را ببینید:
https://scholar.google.com/citations?user=YrZsA4gAAAAJ&hl=en
) دو سال وقت می‌دهم که خودشان فقط و فقط یک مقاله آبرومند در یک جورنال بالاتر از متوسطی که رعیت‌شان برایشان تولید می‌کنند منتشر کنند. مطمین هستم بیش از ۹۰ درصد توان آن را ندارند. قلیلی هم که در جوانی این توان را داشته‌اند آنقدر غرق در «مدیریت» روابط انسانها و استثمار آنها شده‌اند که اصلا اولویتی برایشان ندارد.

س ا جعفری
دانشیار فیزیک
دانشگاه صنعتی شریف (4015893) (alef-13)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۶ ۱۹:۱۱:۳۷
متاسفم که کسی پاسخگو نیست (4019240) (alef-11)
 
شهاب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۳۰ ۰۴:۰۶:۰۸
سلام
کاملا معلوم است که دوستانی که نظر داده اند منطقی هستند و همه چیز را درک کرده اند، من نیز به نوبه خودم تایید می کنم که قوانین ارتقاء هیت علمی ها، پول پژوهش برای اساتید، تبدیل وضعیت آن ها، و متعاقب آن فشار به دانشجو های خام دست خامه به دست (که البته باز خام دست بودن آنها به اساتید بزرگوار برمی گردد) برای نوشتن مقاله، چه به عنوان کار کلاسی و گروه نگهداشتن نمره دانشجو به طور مستقیم یا ضمنی برای این کار، چه درآوردن مقاله از پایان نامه به مطمع اهداف اساتید (اهداف نام برده) و نیز امثال آن ها از عوامل اصلی این فاجعه است که یک هزارم آن رو شده است. این دلیل به نوبه خود به رویکرد آمار محوری صرف در برنامه های توسعه برمی گردد که به دانشگاه و استاد و دانشجو راه پیدا می کند، بجای تولید علم به تولید رقم و تعداد مقاله می پرازیم! کو علم؟ رهبر مگر نگفتند ما تولید علم میخاهیم نه تولید مقاله! یک نفر نیست این حرف رهبر را به گوش مسئولان خفته برساند. ما تولید علم میخاهیم نه تولید مقاله.
عامل مشابه دیگر تاکید بر مقاله برای دانشجویان متقاضی دکتری و مصاحبه است و نیز امید به جذب هیت علمی برای فارق التحصیلان دوره دکتری. تمام قضایا در این ها خلاصه می شود و لاغیر
در ضمن به نظر من اگر به جای 54 مقاله میگفتند 54 هزار مقاله، اصلا جای تعجب نداشت، زیرا من در محیط پژوهشی و دانشگاهی هستم و شاهد خیل عظیمی از تقلب ها و جعل ها و کپی پیست ها و داده سازی ها و ... می باشم (4023074) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.