مردم شیعه و اهل سنت قشم اعم از مرد و زن، پیر و جوان، بزرگ و کوچک در این روز دلانگیز یکی زیباترین جامههای خود که با عطرهای خوشبو معطر شده است را بر تن میکنند.
مردان در ساعات اولیه صبح به مساجد رفته و ندای لبیک، لبیک، اللهم لبیک را سر میدهند و نماز عید را برپا میدارند، کودکان نیز پس از اقامه نماز با در دست داشتن کیف پول به منازل فامیل و غیر فامیل رفته و عیدی خود را دریافت میکنند.
خانمهای خانه نیز پس از اقامه نماز در منازل خود با پهن کردن سفره رنگین که شامل انواع شیرینی، دسر، آجیل، کمپوتهای آناناس، هلو، انواع سوپهای مخصوص، میوه و .... است، پذیرای خویشاوندان دور و نزدیک و خصوصا محارم خود از جمله پدر، برادر، عمو، دایی، پدر بزرگ و .... هستند.
در این روز فرخنده طبق سنت دیرین جزیره قشم، درب خانهها باز و پذیرای خویشان دور و نزدیک است.
مردم قشم در این روز با لبهای خندان و بدون کینه، یکدیگر را در آغوش گرفته و از همدیگر حلالیت میطلبند و به منازل یکدیگر رفته و جذابترین صحنهها را به نمایش میکشند.
این مراسم برای مردان و کودکان تا پایان ظهر ادامه دارد و بعد از نماز ظهر، مردم با دعوت از خویشاوندان و دوستان بر سر سفره نهار مینشینند که در آن روز با انواع غذاهای محلی از میهمانان پذیرایی میشود.
بعد از نماز عصر نیز زنهای قشمی که در طول روز از میهمانان پذیرایی کرده و به کودکان عیدی دادهاند با پوشیدن بهترین لباسهای دستدوز محلی به منازل بزرگان فامیل رفته و عید را به یکدیگر تبریک میگویند، این مراسم تا پاسی از شب ادامه دارد.