نظر منتشر شده
۲۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 205338
واکنش مجری سد کارون 4 به ترک خوردگی سد
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۵۲
درحالی که شرکت آب‌نیرو با تایید ترک‌خوردگی سد کارون چهار این موضوع را طبیعی دانسته است، مجری طرح سد و نیروگاه کارون ۴ در زمان اجرای این طرح بزرگ ملی، در واکنش به ترک خوردن این سد تاکید کرد: خاصیت بتن ترک است و تمام سدهای بتنی دنیا ترک می‌خورند.

حسن رنجبران در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: تمام سدهای بتنی ترک می خورند و اصلاح می‌شوند و این موضوع مساله خاصی نیست. وی در واکنش به اعلام خبر ترک خوردن سد کارون ۴ افزود: ممکن است کسانی سو‌ استفاده سیاسی از این موضوع کنند و بخواهند بگویند که پیمانکاران و مشاوران ایرانی توانایی ساخت چنین سدی را ندارند.

مجری وقت طرح سد و نیروگاه کارون ۴ در مورد مطرح شدن موضوع نفوذپذیری سد کارون ۴ قبل از افتتاح و پس از آبگیری، خاطرنشان کرد: این موضوع صحت ندارد و نفوذپذیر بودن سد در آن زمان (سال ۸۹ و ۹۰) را رد می‌کنم؛ این مطلب غلط است.

ورود دو تیم متخصص اروپایی به ایران برای حل مشکل کارون۴
بنا به اعلام یکی از مسوولین وزات نیرو، از شش ماه گذشته دو تیم متخصص اروپایی برای حل مشکل کارون۴ وارد ایران شدند تا به ترمیم ترک‌های کارون۴ کمک کنند.سد کارون۴ با کارفرمایی توسعه منابع آب و نیروی ایران، پیمانکاری شرکت جهاد توسعه منابع آب (شرکت زیر مجموعه خاتم الانبیا) و مشاوره مهاب قدس ساخته شده است.

مطالعات اولیه طرح کارون ۴ در سال ۱۳۴۵ (۱۹۶۷ میلادی) در چارچوب طرح توسعه منابع آب و همچنین برنامه‌ریزی کلی منابع آب حوضه رودخانه کارون توسط شرکت مهندسین مشاور بین المللی "هارزا" انجام گرفت و پس از آن مطالعات مرحله اول در سال ۱۳۷۴ و مطالعات مرحله دوم در سال ۱۳۷۶ توسط شرکت مهندسی مشاور "مهاب قدس" و شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران منعقد شد.

همچنین عملیات اجرائی انحراف آب در سال ۱۳۷۶ ، آغاز بتن ریزی سد در سال ۱۳۸۵ و عملیات ساخت نیروگاه کارون۴ نیز از سال ۱۳۸۰شروع شد و در نهایت سد در سال ۸۹ آبگیری و در سال ۹۰ افتتاح شد.

رکورد زنی بتن ریزی و صرفه جویی ۵۵ کیلویی سیمانی
در سد کارون۴، در یک دوره زمانی ۸۲ هزار متر مکعب بتن در بدنه تزریق شد که رکورد جدید بتن ریزی در خاورمیانه محسوب می‌شود؛ پیش از این رکورد تزریق ۶۵ هزار متر مکعبی بتن در ساخت سد به ترکیه اختصاص داشت.بر این اساس ثبت رکورد بتن ریزی ماهانه سد کارون۴ در سه نوبت در سالهای ۱۳۸۷ و ۱۳۸۸ به میزان ۶۲هزار ، ۸۲هزار و ۸۹هزار مترمکعب در ماه بوده که در خاورمیانه بی سابقه است.

علاوه رکوردزنی دربتن‌ریزی، بهینه سازی سیمان مصرفی در بتن بدنه از ۲۲۰ کیلوگرم به ۱۶۵ کیلوگرم در هر متر مکعب بی سابقه و موجب صرفه جویی مستقیم معادل ۴.۵میلیارد تومان شده است.هزینه کل تملک پروژه سد و نیروگاه کارون ۴ نیز حدود ۱۱۰ میلیارد ریال شده است.

بزرگترین سد بتنی ۲ قوسی کشور
سد کارون۴، بزرگترین سد بتنی ۲ قوسی و نیروگاه آبی کشور است که شامل چهار واحد نیروگاهی هر یک به ظرفیت ۲۵۰ مگاوات می‌شود. حجم مخزن سد کارون۴، دو میلیارد متر مکعب آب است و ارتفاعی به اندازه ۲۳۰ متر دارد. این سد در محدوده استان چهارمحال و بختیاری با هدف تنظیم آب رودخانه کارون به میزان ۷.۳ میلیارد متر مکعب در سال بنا شده است و نیروگاهی با ظرفیت ۱۰۰۰ مگاوات دارد.

سد کارون۴ بالادست ترین سدی است که بر روی رودخانه کارون ساخته شده است و در پایین دست آن سدهای کارون۳، کارون۱ و مسجدسلیمان قرار دارند. با توجه به بزرگی و پیچیدگی طرح در طی مطالعات مرحله دوم شرکت فرانسوی "کوینه بلیه" نیز به‌عنوان همکار، مطالعات طرح را کنترل و مورد تائید قرار داده است، گرچه گفته می شود این شرکت سهم زیادی در پروژه نداشته است.

سد کارون ۴ در ۱۸۰ کیلومتری جنوب غربی شهر کرد و بر روی رودخانه کارون احداث شده و از جمله سدهایی است که از کمترین توان خارجی برای ساخته شدن آن استفاده شده است، از این رو سد کارون ۴ لقب بومی ترین سد کشور را نیز به خود اختصاص داده است.

قابل تامل است که با وجود بیان ترک پذیری بتن، آیا منطقی است که سدی از زمان افتتاح حاشیه هایی تحت عنوان "نفوذ پذیری" و سپس پس از دو سال صحبت از "ترک‌های ترمیم پذیر" را با خود همراه کند؟
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۶ ۱۲:۰۰:۴۳
تقریبا اغلب سدهای بتنی و یا بهتر بگم اکثرسازه های بتن حجیم، به تبع حرارت هیدراتاسیون با پدیده ترک مواجه هستن. کما اینکه بیش از 400 سد بتنی در دنیا در مقاطعی با پدیده وقوع ترک مواجه بوده اند و براحتی ترمیم شده اند. در واقع علاج بخشی و ترمیم، جزیی از فعالیتهای دوران بهره برداری از سازه های بزرگی مثل سدهاست ،( خصوصا در سالهای اول بهره برداری). در مورد کارون4 هم سد و هم نیروگاه بدون مشکل در حال بهره برداری بوده و هست. و بر اساس اعلام متولیان سد ، هیچ نگرانی از این بابت وجود نداره.
اصل قضیه شیطنت و یه کلاغ چهل کلاغذ رسانه ای تیمی ایه که بعد از افشای تخلف دوازده هزار میلیاردی در واگذاری غیرقانونی مهاب قدس، موقعیتشون رو به خطر افتاده می بینن و با حاشیه سازی های اینچنینی سعی دارن موضوع اصلی یعنی تخلفات مالیشون به فراموشی سپرده بشه.
متاسفانه به تنها چیزی که این وسط اهمیت داده نمیشه ، به بار روانی این قبیل خبرسازیهاست که هم موجب آشفتگی روان و خاطر مردم میشه و هم موجب دلسردی کسایی که تو سخت ترین و صعب العبورترین مناطق کشور برای تامین آب و برق هموطنانمون دارند کار می کنن (1778616) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۶ ۱۸:۳۴:۳۴
فرمايش درست اما چرا ما كه اين همه ادعاي توانمندي داريم و سد رو ساختيم براي ترميمش دست به دامن خارجي ها شديم !!!!!! (1779901) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۶ ۱۹:۳۸:۱۹
این چه ترک بی اهمیتیه که دو تیم اروپایی اومدند ایران ؟
البته باز هم جای شکرش باقیه که قضیه رو ماستمالی ( می بخشید منظور گچ مالی بود!) نکردند . (1780070) (alef-10)
 
حمید
۱۳۹۲-۰۸-۲۶ ۱۲:۰۳:۵۳
شرکت جهاد توسعه منابع آب (شرکت زیر مجموعه خاتم الانبیا)!!!!
کی گفته زیر مجموعه خاتم النبیاست!!1 (1778624) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۶ ۱۲:۰۵:۵۹
خجالت هم چيز خوبيه ، ترك خوردن خاصيت بتونه!!! هيچ ميدانيد اگر سد به هم بريزد خوزستان را آب خواهد برد0 (1778633) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۶ ۱۲:۰۷:۲۰
جانم! صرفه جویی در مصرف سیمان در بتون پرمقاومت! خدا بر توفیقاتتان بیفزاید! (1778640) (alef-13)
 
برجیان- شهرکرد
۱۳۹۲-۰۸-۲۶ ۱۲:۱۳:۱۷
iهزینه کل سد و نیروگاه 110 میلیارد ریال شده. !!!!
صرفه جویی درسیمان 450 میلیارد ریال یا 4.5 میلیارد تومان شده ؟!!!
این دو مبلغ با هم تناسبی ندارند . یعنی حدوداً هزینه سد فقط سیمان بوده که نصف ان صرفه جویی شده (1778657) (alef-13)
 
مطلع
۱۳۹۲-۰۸-۲۶ ۱۴:۳۵:۱۸
مبلغ نوشته شده مبلغ تملک است و نه هزینه تمام شده پروژه/کل هزینه ساخت در حدود 1400 میلیارد تومان شده است (1779189) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۶ ۱۵:۲۵:۵۱
11هزار میلیارد تومان شما ببخشید (1779384) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۶ ۱۲:۱۹:۴۲
انشاالله اینطوریه که میگین که "تمام سدهای بتنی دنیا ترک می‌خورند."
ولی اگه خراب شد و زمین و زمان رو داغون کرد نیایید بگید تمام سدهای بتنی دنیا خراب میشوند. (1778670) (alef-13)
 
جوات
۱۳۹۲-۰۸-۲۶ ۱۲:۲۱:۵۹
اگه همین رکوردها رو نمیزدند! که کار ترک خوردگی اونهم بی سابقه نبودش! چرا مجری طرح نمیگه چرا این نوع ترک خوردگی واین حجم واندازه ترک دربدنه سد هم بسیار نادر وبی نظیر هستش؟ چرا نمیگن بخاطر زدن همین رکوردها بارها قطع بتون ریزی رو بیخیال شدند و بدون درنظر گرفتن استانداردهای زمانی ریختن مداوم وبدون قطعی بتن دربدنه ، روی بتن تقریبا خشک شده ای که باید برداشته میشد واز جاییکه بتن خشکه باید بتن میریختند ولی نکردند وادامه دادند تا رکورد بزنند و کارشناسان هم هرچه هشدار دادند، روز بعد خوشحال وراضی! تایید میکردند وچند روز بعد خونه بزرگی دراهواز میخریدند.....!! (1778674) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۶ ۱۲:۳۴:۲۴
غصه نخور برادر، فوقش یه سیل کوچولو راه می افته تموم می شه می ره، شما راحت باش! (1778715) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۲-۰۸-۲۶ ۱۲:۴۲:۰۲
اگر ترک خوردگی سد طبیعی هست ( که همه میدانند نيست ) پس چرا از متخصصين اروپايی برای ترمیم کمک گرفتن ؟

در ضمن صرفه جویی 65 کيلویی هم حکايتی ؟ پول اين صرفه جویی کجاست ؟ (1778742) (alef-13)
 
سارا
۱۳۹۲-۰۸-۲۶ ۱۲:۴۹:۲۶
تند وتند یا طرح اجرا کردند وصدهزار برابر اون طرح تصویب کردند....نتیجه اش همینه دیگه.....
خدایا از تو میخواهیم دانایان وصالحان را بر ما حاکم گردان...آمین (1778776) (alef-13)
 
کا ابودان
۱۳۹۲-۰۸-۲۶ ۱۲:۵۶:۲۹
همان صرفه جویی 45 کیلو گرمی در متر مکعب کار دستتان داد.آخر چهار و نیم میلیلارد تومان هم پوله که بخاطر ان اینهمه مصیبت به استان خوزستان وارد بشه؟ (1778800) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۶ ۱۳:۳۰:۴۷
"خاصیت بتن ترک است و تمام سدهای بتنی دنیا ترک می‌خورند."
امیدواریم در آینده این جمله رو نشنویم: "خاصیت سد بتونی فروریختن و خاصیت آب پشت آن ویرانی است و همه ی سد های دنیا روزی ویران می شوند"... (1778916) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۶ ۱۳:۴۱:۳۷
متاسفانه عادت کرده ایم که هر آنچه که دستاورد و نقاط قوت یک کشور و یک صنعتی است رو با اخبار و اطلاعات غیر واقعی خراب کنیم. و اصلا معلوم نیست از این تخریب ها چه سودی عاید کشور میشه.
نتیجه این قبیل اخباری که از کاه کوه می سازند بجز تخریب اعتماد به نفس متخصصان کشور و عادت دادن آنها به روزمرگی ، بی تفاوتی و ایجاد بی انگیزگی چه می تواند باشد؟ (1778957) (alef-13)
 
غلامی
۱۳۹۲-۰۸-۲۶ ۱۴:۰۰:۱۷
از این به بعد نتیجه رکورد زنی های دولت کریمه احمدی نزاد را درطرح های زیربنایی خواهیم دید . راه آهن شیراز یکی از آنها بود که هنوز ...... (1779033) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۶ ۱۴:۰۴:۲۴
در هشتمین همایش روز بتن که در روز 16 مهر ماه 1389 (بزرگداشت احمد حامی) برگزار گردید سد کارون 4 از سوی انجمن بتن ایران به عنوان برترین پروژه سال برگزیده شد.

در هشتمین همایش روز بتن که در روز 16 مهر ماه 1389 (بزرگداشت احمد حامی) برگزار گردید با توجه به کیفیت مطلوب مدیریت، طراحی و اجرا ، پروژه سد کارون 4 توسط هیأت داوران مسابقه طرح برتر بتنی، به عنوان برترین پروژه سال برگزیده و لوح تقدیر از سوی انجمن بتن ایران به شرکت جهاد توسعه منابع آب تقدیم گردید. (1779052) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۶ ۱۴:۰۸:۴۷
خوبه که تو موضوعی که کاملا تخصصیه ، بدون اطلاع اظهار نظر نکنیم. ویژگی اصلی بتن در مقاومت خلاصه میشه که هیچ بتی از این سد بدون مشخصات نبوده است.
نکته دوم اینکه بحث کاهش سیمان با نظارت و موافقت مشاور مهاب قدس و همینطور انستیتو مصالح ساختمانی دانشگاه تهران انجام شده و اتفاقا از اونجایی که کاهش سیمان موجب کاهش حرارت هیدراتاسیون میشه ، پتانسیل ترک خوردگی در بتن رو هم کم میکنه. این موضوعیه که هر کسی که الفبای سدسازی و کار با بتن حجیم رو بدونه ، تایید میکنه (1779077) (alef-10)
 
بیژن
۱۳۹۲-۰۸-۲۶ ۱۴:۱۵:۰۶
کدام طرح احمدی نژادی ترک نخورده است؟ یکیشا نشون بدین جایزه بگیرین. فکر می کنم فقط توررمزاییش ترک نخورده (1779109) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۶ ۱۴:۵۹:۰۲
شد سد گتوند که همه گفتند ستونهای نمک فاجعه سازه و نشنیدند .... حالا اینا که رکورد صرفه جویی زدند باید جواب این خسارت را بدهند البته اگرمدعی العموم اقدام کند (1779279) (alef-10)
 
اهرابی
۱۳۹۲-۰۸-۲۶ ۱۵:۰۱:۲۷
سلام چرا کار خراب را توجی می کنید
کی گفته تمام سد های بتونی ترک می خورد
کارون 3 حدود 20کیلومتر پایین تر از کارون 4 است آن هم بتنی است کجا ترک خورد من انجا کارکردم تا حالا هم با انجا ارتباط دارم این حرف دروغ معض است (1779286) (alef-10)
 
ن
۱۳۹۲-۰۸-۲۶ ۱۶:۵۴:۰۸
از قدیم گفته اند !!! (1779698) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۶ ۱۷:۲۰:۳۲
البته این سد کارون ۴، دو بار به خاطر شدت بارش دربالادست و شسته شدن فرازبند، تماما توسط سیلاب شسته شده!!چندین سال فیلم های هر دو مورد رو اساتید دانشگاه تهران که در مدیریت پروژه حضور داشتن برای دانشجوهاشون نشون میدادن!!برای همینه که بین اجرای تونل انحرافی و بتن ریزی ۱۰ سال فاصله وجود داره! (1779766) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۶ ۱۸:۲۶:۱۹
آقای رنجبران گفته سازه ی بتونی ترک میخوره و مشکلی نیست، تا اینجا قبول.
ولی نمیدونم مشکل یعنی چی که 2 تا تیم اروپایی اومدن ایران؟؟؟
فکر کنم واسه غنی سازی اومده باشن،یا شاید دریاچه ارومیه
آقای رنجبران... (1779888) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۶ ۱۸:۴۹:۲۸
آقای مجری عزیز امیدوارم که درس گرفته باشید و هیچوقت بدون فکر آبگیری را در فصل سیلابی انجام ندهید و هزینه های گزاف به مملکت وارد نکنید و... (1779942) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۶ ۱۹:۲۰:۱۰
آقای رنجبران ترک را عادی می دانید آیا شما ترک را دیده اید؟ آیا ساخته نشدن دریجه های سرریز کارون 4 هم طبیعی است؟آیا آب بند نشدن دریچه های تحتانی نیز طبیعی است. آیا آبگیری را طبق دستور مشاور انجان دادید؟ و هصدها سئوال دیگر. دمت گرم که اصلا به روی خودت نمی آوری (1780019) (alef-13)