نظر منتشر شده
۵۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 490233
درآمد 85 درصدی ایران از قرارداد با توتال/واقعیت یا عددسازی؟
رضا نجفی*18 تیر 96
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۸ تير ۱۳۹۶ ساعت ۰۶:۰۰
در ایام انعقاد اولین قرارداد توسعه ی میادین نفت و گاز در چهارساله دولت یازدهم، وزیر محترم نفت در مذاکره با رسانه ها( شانا 14 تیرماه 96 *) اعلام کرد: "برآورد ما از درآمد میدان با نفت ۵۰ دلاری حدود ۸۴ میلیارد دلار خواهد شد، اما آنچه که به توتال و مجموعه این شرکت در طول ۲۰ سال داده خواهد شد حدود ۱۲ میلیارد دلار(15 درصد) خواهد شد."

سوال این است که واقعا در دورانی که توتال اعلام کرده به دلیل آینده ی بازار نفت وارد هیچ سرمایه گذاری در حوزه ی بالا دستی نشود و از طرفی با گذشت قریب به 18 ماه از برجام هیچ کشوری یک سنت دلار هم درصنعت نفت ایران سر مایه گذاری نکرده است آیا شرکت توتال تن به امضای قراردادی داده که طرف ایرانی 85 درصد سود می برد؟

پایگاه اطلاع رسانی شرکت نفت و گاز پارس، با اعداد و ارقام و محاسبات جزیی تری در مورد مبنای محاسبات گفته است که(**) :"با فرض قيمت حدود 50 دلار براي هر بشكه نفت خام، بدون احتساب ارزش گاز سبك شيرين، ارزش ساير محصولات قابل استحصال در طول دوره قرارداد بالغ بر 23 ميليارد دلار مي‌شود. ارزش گاز سبك شيرين توليدي نيز با فرض هر مترمكعب 10 سنت دلار بالغ بر 31 ميليارد دلار مي‌شود. و برآورد می شود که  ارزش توليدات اين ميدان پس از پايان قرارداد، بالغ بر 30 ميليارد دلار شود." اما مواردی که در بیانات وزیر محترم نفت مورد غفلت یا تغافل قرار گرفته است موارد زیر می باشد:

محصولات تولیدی از تاسیسات احداثی در قرارداد توتال، محصولاتی از قبیل گاز شیرین، مایعات گازی و ... نیست. تولید این محصولات نیاز به احداث پالایشگاهی به ارزش حدود 6 میلیارد دلار برای فرآورش گاز خام استحصالی از تاسیسات قرارداد توتال ( یا در پالایشگاههای موجود پارس جنوبی) دارد که هزینه احداث تاسیسات فوق، با فرمول قرارداد توتال و بهره برداری و نگهداری آن طی بیست سال به حدود 20 میلیارد دلار بالغ می شود.

پس اولین پنهان سازی، در نظر گرفتن قیمت محصولات خروجی از پالایشگاه به عنوان قیمت محصولات تولیدی از تاسیسات شرکت توتال است. در حالیکه محصولات قرارداد توتال، گاز غنی ترش و مخلوط با مایعات گازی است. این غفلت یا تغافل را علاوه بر وزیر محترم نفت، مدیر عامل شرکت ملی نفت و شرکت نفت و گاز پارس هم مرتکب شده اند.

 حدود 30 میلیارد دلار از درآمد84 میلیارد دلاری گفته شده، برای محصولات تولیدی پس از پایان قرارداد و ترک توتال ( بیست سال پس از بهره برداری)در نظر گرفته شده است که اولا بنا به دلایل بند فوق لحاظ کردن قیمت محصولات خروجی پالایشگاه برای تاسیسات توتال درست نیست.

ثانیا با فرض تحقق همه احتمالات و فرضیات سناریوهای متعدد تولید ایران و قطر به نفع ایران، اگر چنین تولیدی از میدان قابل تحقق باشد بهره برداری از تاسیسات پس از 25 سال، بدون تعمیرات اساسی و بازنگریهای جدی در تاسیسات امکان ندارد چون اصولا طول عمر مفید تاسیسات در طراحیها 25 سال در نظر گرفته می شود( مثل فازهایی که قبلا توتال طراحی و اجرا کرده است).

پس اگر چه این عدد بسیار اغراق آمیز در نظر گرفته شده است بازهم بدون سرمایه گذاریها و انجام هزینه های بعدی چنین درآمدی قابل تحقق نیست. لذا منطق اقتصادی کار، در نظر نگرفتن چنین درآمدی برای این قرارداد است شاید مخزن پارس جنوبی برای صد سال دیگر با ایجاد تاسیسات دیگری هنوز ظرفیت تولید گاز داشته باشد این موضوع چه ربطی به تاسیسات توتال دارد که درآمد آن را باید برای این تاسیسات در نظر بگیریم؟

طبق اطلاعاتی که در کنفرانس IPC به شرکت کنندگان داده شد به غیر از هزینه های مستقیم سرمایه گذاری، هزینه هایی از قبیل ماليات بر درآمد، مالیات بر ارزش افزوده و حقوق و عوارض گمرکی پیمانکار (کنسرسیوم توتال) و ... بر عهده طرف ایرانی است یعنی توتال اینها را اول پرداخت میکند بعد با ارایه اسناد پرداخت، در عملیات حسابداری(اخر ماه یا فصل)عدد پرداختی را با سود متعلقه یا at cost از شرکت نفت دریافت می کند.این هزینه ها مشتمل است بر:

هزینه ی اولیه ی توسعه میدان( حدود ۵ میلیارد دلار اعلام شده) به همراه سود بانکی متعلقه برای مدت ده سال و دستمزد پیمانکار( FEE) 
هزینه های مدیریتی قرارداد( project management cost )
هزینه آموزش و هزینه انتقال تکنولوژی در طول دوره ی قرارداد مالیات بر درآمد،
ارزش افزوده، هزینه تامین اجتماعی و حقوق و عوارض گمرکی مربوط به پیمانکار در دوره توسعه
کل هزینه های بهره برداری و تعمیر و نگهداری (شامل حقوق پرسنل، قطعات یدکی، هزینه های آب ، برق، مواد شیمیایی مصرفی.
هزینه های سرسام آور پشتیبانی و ...) طی بیست سال بهره برداری حدود 3 میلیارد دلارمالیات بر ارزش افزوده و درآمد، تامین اجتماعی در دوره بهره برداری حدود 8 میلیارد دلارپاداش پیمانکار در اثر راه اندازى زودتر از موعد پروژه و ارتقای ضریب برداشت (که اصل خط پایه تولید که قرار است مبنای پرداخت پاداش به پیمانکار شود یکی از نقاط مهم و بحرانی این قرارداد است) و عدم النفع دريافت نکردن گاز ترش از توتال طی ۲۰ سالطبق اعلام وزیر محترم مجموع هزینه ردیفهای سه ردیف اول برابر با 12 میلیارد دلار است بنابراین به غیر از پاداشها و جریمه ها که در این مقطع قابل تعیین کردن نیست هزینه های شش گانه فوق مجموعا بالغ بر 23 میلیارد دلار خواهد شد.

فراتر از همه نکات بالا ارزش گاز موجود در لایه های زیرزمینی مخزن پارس جنوبی به عنوان یک ثروت و سرمایه ی زیرزمینی است که در این قرارداد آورده ی کارفرما محسوب می شود لذا برای محاسبه سود طرف ایرانی، ارزش گاز استخراج نشده را باید از قیمت کل فروش محصولات کسر نمود که اگر ارزش گاز موجود در مخزن تنها بیست درصد ارزش محصولات نهایی باشد ارزش گاز درون مخزن حدود 10 میلیارد دلار خواهد بود. برای محاسبه سود طرف ایرانی هزینه های فصول چهارگانه فوق که مجموعا برابر 83 میلیارد دلار است باید از مبلغ 84 میلیارد دلار اعلام شده توسط وزیر محترم نفت کسر شود .

همانگونه که ملاحظه می شود سود طرف ایرانی از این قرارداد تنها به مبلغ یک میلیارد دلار در مقابل دریافتی 12 میلیارد دلاری توتال ( کمتر از 10 درصد دریافتی توتال) می انجامد و در صورتی که پاداشها و جریمه های قرارداد نیز اعمال شود سود طرف ایرانی باز هم کمتر می شود چه بسا وارد وادی خسارت هم شود.

به نظر می رسد این بار هم بسان چهار سال گذشته جناب وزیر با عدم اشاره به برخی واقعیات قراردادی، یک سناریوی عدد سازی را برای تلطیف قرارداد توتال و توجیه افکار عمومی کلید زده اند که اگر چه این موضوعات تخصصی بر افکار عمومی پنهان و پوشیده باشد بر کارشناسان امر پوشیده نخواهد بود و قادر نیستند با گندم نمایی جوفروشی کنند.


*کارشناس نفت 
**: http://www.shana.ir/fa/newsagency/277463
***:http://www.pogc.ir/Default.aspx?tabid=581&articleType=ArticleView&articleId=6646
 
کلمات کلیدی : قراردادنفتی+قراردادهای جدید نفتی+ توتال+شرکت ملی نفت+نامه توکلی به جهانگیری+توکلی+وزارت نفت + شرکت توتال فرانسه + فاز ۱۱ پارس جنوبی +ipc
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۰۶:۴۸:۳۴
یکی به من بگه کارشناسان و مشاوران شرکت نفت که تبحر خاصی در قراردادها دارن پنهان کاری میکنن و یک نویسنده با یک کارشناس نشستن تفسیر کردن که اونا اشتباه میکنن و قرارداد توتال بیشترش ضرره (4464829) (alef-2)
 
محمد
Germany
۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۱۰:۳۸:۳۴
من با نظر نویسنده موافقم... قطعا این طور که وزیر می گه نیست و ما امتیازهای بزرگی را به توتال دادیم
اما به نظر من کشوری که فقط برای فروش نفت میلیاردها تومان به بابک زنجانی ها داده اشکالی نداره توتال را هم برای استخراج امتحان کنه شاید جواب بهتری گرفت! (4465058) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۱۲:۱۳:۰۳
کرسنت 18 مالیارد دلار ضرری هم از وزارت زنگنه در اومد. اینطور نیست/؟؟؟؟؟؟ (4465185) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۱۳:۴۱:۳۴
نخیر از دولت احمدی نژاد که قرار داد رو بهم زد درامد ! (4465353) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۲۳:۳۳:۳۴
قرارداد کرسنت در زمان دولت آقای خاتمی لغو شده بود نه حودی نژاد. (4466159) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۹ ۰۳:۰۵:۰۰
به فرض که برهم زدن قرارداد غلط بود. انتخاب جناب وزیر نفت دولت یازدهم باعث برگشتن ورق به نفع کرسنت شد و به ضرر ایران. انتخاب ایشون با توجه به این مشکل اشتباه بزرگی بود. البته صرف نظر از اتهامات دیگه ماجرای کرسنت.
البته به نظر میاد که برهم زدن اون قرارداد کار بدی هم نبوده. کل سود ایران از اون قرارداد طبق نامه وزیر نفت اون زمان به رئیس جمهور 3.3 ملیارد دلار بوده در صورتی که فقط ترکیه تونست با اتکا به قرارداد کرسنت 1.9 ملیارد دلار قرامت بگیره یا به قول جناب وزیر تعدیل قیمت کنه. شکایت وارد کننده های دیگه گاز از ایران هم دور از ذهن نیست. علاوه بر این احتمال وجود فساد در این قرارداد کم نیست.
لازم به ذکره که هزار ملیارد تومن حدودا معادل یک ملیارد دلاره تازه در اون اختلاس حداقل یه سوم پول به بیت المال برگشت.
لطفا کمی تحقیق هم بکنید لابه لای داد و قال! (4466247) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۱۳:۴۲:۲۸
منافع جمعی با امدن شرکت ها و سرمایه خارجی به خطر افتاده (4465355) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۱۸:۰۲:۱۹
شما اصلا نمیدونی کرسنت چی هست فقط چیزایی رو که بهت گفتن رو تکرار میکنی . (4465823) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۱۲:۲۹:۰۹
فرقش اینه میشه بابک زنجانی آورد و دادگاهی کرد اما توتالو نه!
میشه برای بابک زنجانی حکم اعدام داد برا توتال نه. (4465206) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۱۶:۵۲:۰۳
من به دقت استدلال های دو طرف را خواندم. واقعا تا قرارداد شفاف نشه نمیشه راجع به تخمین های ارائه شده قضاوت کرد (4465729) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۹ ۱۶:۳۲:۰۰
یعنی زنجانی دزدید بذار اینم بدزده کی به کیه، طرز فکرت جالبه دوست عزیز (4467291) (alef-3)
 
ایلیا
Germany
۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۱۱:۴۶:۱۲
وزیر محترم نفت فرمودند متوسط سن تیم مذاکرات ۳۰ سال بوده است یعنی ابتدای دولن روحانی ۲۶ سال متوسط سنشون بوده است در حالت خوشبینانه که حداقل مدرکشون لیسانس باشه و بعد از فارغ التحصیلی استخدام شده باشند یعنی اقایان دو سال و خانمها چهارسال سابقه داشته اند انتظار ندارید که اشکالاتی در کار این کم تجربه ها و بی تجربه ها باشد؟ (4465145) (alef-3)
 
مهدي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۱۴:۴۴:۲۴
بنده دكتراي مهندسي نفت دارم. نظر نويسنده درسته. متاسفانه با سناريويي كه صنعت هسته اي را توسعه داديم قصد توسعه صنعت نفت را داريم. عدم شفافيت و برگزاري مناقصه سبب چند برابر شدن هزينه هاي ساخت و راه اندازي خواهد شد. (4465506) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۰۶:۴۹:۲۷
درآمد 85 درصدی ایران از قرارداد با توتال...., و ناراحتی یک عده از این قراردادها (4464830) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۱۱:۱۹:۰۳
اگر این قرارداد و معامله شیرین است همان طور که در کادوپیچی آن آمده است؛ چرا محرمانه است؟ کسی از چند و چون آن، میزان سودی که عاید ملت می شود یا سودی که طرف خارجی می برد و میزان تعهدات دو طرف باخبر نیست؟!

گفته شده سهم توتال از این قرارداد 50/1 درصد است. طبق تفسیر شورای نگهبان از اصل 81 قانون اساسی که می گوید؛ دادن امتیاز به شرکت ها و موسسات خارجی در امور معادن، کشاورزی، صنعتی و ... مطلقا ممنوع بوده، عمل نشده است. طبق این تفسیر باید سهم توتال زیر 50 درصد می بود، اما چرا بالای 50 درصد شده است؟ (4465111) (alef-2)
 
Austria
۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۱۳:۱۳:۱۴
کجای دنیا متن قراردادهای تجاری را با تمام جزئیاتش منتشر می کنند؟!!!!!! پس رقابت اقتصادی و فرمولهای قیمت گذاری و قراردادهای حفظ اسرار تجاری و محرمانگی ... چه میشود؟!!
عجب حرف زوری میزنید! دولت باید با تمام قوا مقابل دلواپسان بایستد. (4465294) (alef-3)
 
۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۱۴:۰۵:۴۹
همه جای دنیا قرار دادها روی سایت شرکت ها هست. این ها رقابت نیست . رقابت در تکنولوژی و صحت انجام قرار داد است که متاسفانه توتال بد سابقه است. (4465436) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۹ ۰۲:۳۰:۵۳
همه جای دنیا قراردادهای نفتی را منتشر می‌کنند. شما اطلاع ندارید. (4466237) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۹ ۱۶:۳۷:۲۲
تو اروپا بین دو تا شرکت خصوصی معامله میشه باید کمیسیون اروپا مجوز بده الان نماینده های ملت متن قرارداد رو ندارن، شما دقیقا کجای دنیا دارید ملاکتونه؟ جیبوتی؟ (4467304) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۱۸:۰۴:۴۶
دلیلی وجود نداره که همه سائل قرارداد گفته بشه چون میتونه باعث سوءاستفاده و احیانا مشکلات برای قراردادهای بعدی بشه .

هر زمان و هر میدان نفتی شرایط خودش رو داره و اصلا قابل مقایسه نیست . (4465827) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۱۳:۵۴:۰۵
فقط به انتقادها بلدید همین جوابهای بی ربط رو بدید! (4465395) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۱۶:۱۹:۴۳
خیلی جالب است، در آمد 85 درصدی ، اونا گفتند تو هم باور کردی؟!؟!؟!؟!؟!؟!

اگر 85 درصد سود شامل ایران می شد الان از برجام بیشتر بوق و کرنا می کردن؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟

شرکت توتال انقدر "گاگول" نیست که بخاطر 15 درصد اون هم معلوم نیست که تا انتها بتواند بکار خود ادامه دهد بیاید و در ایران سرمایه گذاری کند؟!؟!؟!؟!؟!؟! (4465680) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۰۷:۵۷:۱۴
هرچه باشد بهتر است که مشترکین مخازن دارند میبرند وماعقب هستیم (4464871) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۱۱:۲۰:۰۱
مساله این است که توتال قبلا برای توسعه فاز 11 پارس جنوبی با ما قرارداد داشت و آن را یکطرفه به بهانه تحریم ها نقض کرد و رفت. آنها از سال 79 تا 88 وزارت نفت را معطل گذاشتند و ضرر و زیان ناشی از نقض یک سویه پیمان خود را نیز نپرداختند. حالا با این سابقه چه طور به آنها اعتماد شده و قرارداد مجددی بسته شده است؟! (4465115) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۱۸:۰۶:۲۴
به بهانه چیه؟ تحریم بودیم شما از یک طرف میگی تحریم بی اثر است و اتز طرف دیگه اثراتش رو میبینی خودت رو میزنی به اون راه (4465828) (alef-11)
 
محسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۰۸:۰۱:۵۵
توتال توی کل دنیا فعالیت داره. و همه می دونن که قانون تجارت رایزنی به نفع خود هست.پس یه جوری وانمود نکنید انگار شرکت توتال یه گروه مافیایی نفتی هست و ایران هم یک کشور عقب افتاده که دولتمردانمون هیچ چیز نمی دونن (4464877) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۱۱:۲۱:۰۲
چرا این قرارداد محرمانه است و نه مجلس از آن خبر دارد، نه دیوان محاسبات و نه سازمان بازرسی کل کشور و نه سازمان حسابرسی. لذا حساب و کتاب این قرارداد در کدام نهاد نظارتی رصد می شود؟ وقتی متن قرارداد در دسترس آنها نیست چگونه می خواهند بر حسن اجرای آن نظارت کنند؟ (4465116) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۱۶:۱۷:۰۰
اقا ی احمدی نژاد قرارداد رالغو فرمودند وباعث ضرروزیان شدند (4465675) (alef-3)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۰۸:۰۵:۱۶
چرا اخه اقای روحانی باید قراردادی ببنده که به ضرر ایران باشه؟

از رییس جمهوری که با خارج تجارت می کنه نباید ترسید . از رییس جمهوری باید ترسید که با رای ارگانهای وطنی روی کار میاد و به جهت جبران ،نفت و ... را در اختیارشون قرار میده (4464886) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۱۰:۰۸:۳۴
شما خیالتون راحت باشه چون شما به این اقا رای دادین همه چی گل و بلبله... (4465012) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۱۱:۲۲:۴۴
قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات می گوید هر شهروندی حق دسترسی به اطلاعات دارد. همین قانون می گوید اطلاعاتی که متضمن حق و تکلیف برای مردم است باید از طریق اعلان عمومی و رسانه های همگانی به اطلاع مردم برسد. حتی در مورد آیین دسترسی به اطلاعات قانون داریم. چه طور عاقدین یک قرارداد مهم نفتی با زدن یک مهر محرمانه، قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات را که جزء حقوق شهروندی است و ناظر به حقوق عمومی است، ابطال می کنند؟! (4465119) (alef-2)
 
Austria
۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۱۳:۱۵:۴۵
یه چیزی شنیدی برای خودت. کی گفته متن قراردادهای تجاری باید در دسترس عموم باشه؟!!
الان در دنیا هزاران قرارداد تجاری و بازرگانی منعقد میشه. بگرد ببینم متن چندتا قرارداد رو با تمام جزییات میشه در رسانه ها پیدا کرد؟ (4465300) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۱۱:۲۸:۵۲
باید از رییس جمهوری ترسید که با رای مردم بالا میاد ولی به مردم بی اعتناست . با منتقدان ترش روست ولی با دشمنان خوش رو (4465127) (alef-2)
 
سید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۱۱:۲۹:۳۱
سوال من از اقای روحانی این است که چرا در حالی که الیزه از صدور بیانیه رسمی در مورد ملاقات وزیر خارجه ما با رئیس جمهور فرانسه پرهیز می کند، صاحب شرکت فرانسوی توتال باید با رئیس جمهور ما ملاقات کند و با افتخار هم آن را در رسانه های کشور واتاب بدهیم؟ این درک و فهم تشریفات دیپلماتیک را دستگاه وزارت خارجه ما و دفتر ریاست جمهوری از کجا آورده اند و چه توجیهی برای آن دارند؟ (4465129) (alef-2)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۰۹:۱۸:۴۷
سوابق ايشان چيست!؟ (4464965) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۰۹:۴۲:۳۲
به نظر من دو نکته در تحلیل فوق نیاز به اصلاح دارد :

اول : در خصوص سهم ایران، وزیر نفت به سهم درآمدی ایران از قرارداد اشاره کرده ولی در تحلیل فوق به تحلیل سهم ایران در سود پرداخته‌ شده است.

دوم : در خصوص سهم توتال،
چون به گردش درآمد و هزینه پروژه توتال دسترسی نیست لذا آنچه که قابل برآورد است میزان درآمد از پروژه است، و وزیر نفت همان را اعلام کرده است.

ولی جالب اینکه نویسنده بدون توجه به رویکرد تحلیلی خود نسبت به ایران،

در خصوص توتال، موضوع هزینه و درآمد را کنار گذاشته و هر آنچه دریافتی ناشی از قراردادی برای توتال متصور است به عنوان درآمد تلقی و به خواننده ارائه داده است!

پس چون پر واضح است که
درآمد سود نیست.
برای مثال برای یک فروشنده، فروش (درآمد) یک کیلو گردو به قیمت 60 هزار تومان، پس از 50 هزار تومان هزینه‌های خرید و . . . ، 10 هزار تومان سود دارد.

دریافتی‌ها نیز نه درآمد است نه سود.
برای مثال اخذ مالیات بر ارزش افزوده هر چند یک دریافتی است اما چون عیناً باید به دولت مسترد شود نه درآمد است نه سود.

باید گفت به نظر می‌آید نویسنده با خلط مباحث و مفاهیم درآمد، سود و دریافتی می‌خواسته مقصود خود را به خواننده القاء کند.

ضمن اینکه هرچند در معاملات اقتصادی حداکثر سازی سود تجاری اصل است، لیکن در مناسبات اقتصاد ملی(اقتصاد کلان)، بعضی از فعالیت‌ها و قراردادها ماهیت استراتژیک دارد و سود تجاری فرع بر منافع کلان ملی است.
که با توجه به وضعیت فعلی کشور عزیزمان ایران در منطقه و جهان،
به نظر می‌اید به تشخیص مسئولین فعلی اداره کننده کشور، این قرارداد نیز از جمله این موارد باشد. (4464991) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۱۰:۰۱:۳۷
قرادادتوتال=قراردادکرسنت (4465005) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۱۰:۱۰:۳۴
چرا میدان پارس جنوبی را به نام قطر نمیکنید
باور کنید یک میلیارد دلار هم بهتان میدهد (4465014) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۰ ۱۱:۲۴:۱۶
پیشنهادخوبیه بدید نقد پولش را بگیرید و به هزار درد بی درمانمان بزنید.
.. (4468426) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۱۰:۱۵:۳۱
من سالها قبل از اینکه اسم پارس جنوبی را کسی شنیده باشد این روایت را از یکنفر شنیدم می گفت زیر دریای خلیج فارس یک میدان به قول او نفتی وجود دارد که هیچکس از آن خبر ندارد و تا 300 سال نفت دارد میگفت خارجی هایی که در این منطقه مشغول اکتشاف بوده اند متوجه شده اند و فقط هم به شاه گفتند و شاه گفته بود این خبر را محرمانه نگه دارند و این میدان برای نسل های آینده باشد البته منظور شاه فکر کنم نسل های آینده ایرانی بود ولی خوب متاسفانه به قطری ها رسید (4465022) (alef-11)
 
متعجب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۱۰:۱۵:۵۸
!!!!!!!!!!جالبه همه با تعصب حمایت کردن از وزیر نفت.ظاهرا حالاحالاها یاد نمیگیرم که براساس منطق و عقل تصمیم بگیریم نه بر اساس تعصب و احساس.تازه توقع داریم شایسته سالاری هم تو کشورمون جا بیفته.(فک کن تعصب و شایسته سالاری کنارهم!!!!!مگه میشه؟!مگه داریم؟!!) (4465023) (alef-2)
 
United States
۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۱۰:۱۶:۱۹
توتال که 15 سال پیبش به نصف مقامات مربوطه رشوه داده بود. خدا کنه که ایندفعه رشوه نداده باشد! (4465025) (alef-3)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۱۰:۲۷:۳۹
یاد سال 91 افتادم که آنگولا هم صنعت نفت مارو تحریم کرده بود (4465041) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۱۱:۵۶:۳۹
بیشتر از 85 درصد..تاثریات غیرمستقیم این قرارداد را باید لحاظ کرد..باز شدن درب سرمایه گذاری در ایران بر روی اروپا از مهمترین دستاوردهای این قرارداد است...قطعا بیشتر از 85 درصد بسیار بیشتر!!!...یک نظر مخالف هم منتشر کنید لطفا!!!!!! (4465161) (alef-11)
 
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۱۳:۲۳:۰۷
به جنبه فنی میزان استحصال و طول عمر میدان کاری ندارم ولی از لحاظ حسابداری این نوشته با اصول بدیهی مشکل دارد.
آنچه در مورد مواد معدنی قابل محاسبه است درآمد فروش منهای هزینه استحصال(استخراج و بهره مالکانه) است. دلیلش هم خیلی واضح است مواد معدنی مثل نفت به همین راحتی روی زمین نیست که برای آن قیمت تعیین کنیم. هزینه کلان سرمایه گذاری برای در دسترس قرار دادن مواد خام انجام می‌شود. از این نظر این نوشته خطای فاحش دارد و بهره مالکانه آن رقمی نیست که اینجا ذکر شده است.... (4465316) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۱۳:۵۹:۳۶
من یاد قرار داد های قاجار افتادم! اگه این متن درست باشه!
اونا حداقل به شرط اکتشاف بود یعنی نمیدونستن با این هزینه به نفت میرسن یا نه ! و 16 درصد به ایران میرسید! گویا پس رفتیم! و ایا 20 ساله دیگه گازی مونده؟ (4465421) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۱۴:۰۲:۲۷
میبینم که اصولگراهای تند رو از دیدن یه قرار داد و قدم موفق دیگه سخت به تکاپو افتادند (4465429) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۱۴:۵۷:۲۳
تاریخ نه چندان دور این قرار داد را قضاوت خواهد کرد. و دوستانی که سینه چاک این دولت هستند و تمام منطق شان برای دفاع از روحانی ، ارجاع به دولت قبل و مغلطه بازی است ، در آن روز یادشان باشد که از چه کسی و چه قراردادی حمایت کردند و جواب بچه های خودشان را بدهند (4465531) (alef-11)
 
Venezuela
۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۱۵:۰۵:۱۲
این نوع قرار دادها که جنبه ملی و فراتر از عمر یک دولت دارند در مرجعی با حضور نمایندگان همه قوه ها شامل مجلس قوه قضائیه و دولت تصویب می شوند.
اگر اینگونه بوده دیگر بحث زیادی باقی نمی ماند. (4465549) (alef-11)
 
امیر تقی پور
Canada
۱۳۹۶-۰۴-۱۸ ۱۶:۵۹:۳۷
ما همچنان که سابقه تاریخی ۵۰۰۰ ساله !! داریم سابقه قرار دادهای مملکت بر باد ده هم داریم قرار داد خسرو پرویز ساسانی با دادن ایالت های ایران به رومی ها گرفته تا قرار داد ترکمن چای و کنسرسیوم امینی و قرار داد الجزایر آقای نبوی و.......

بنا بر این یک رقم به این افتخارات اضافه می شود. نگران نباشید دنیا به پیش و ما به پس می روم (4465738) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.