توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 496336
توهم آمریکایی؛ خلیج فارس را با خلیج مکزیک اشتباه گرفته اند
تاریخ انتشار : شنبه ۷ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۶:۰۸
نیروی دریایی آمریکا در حالی رفتار مرزبانان کشورمان را غیرحرفه ای و خطرناک می داند که سپاه وظیفه ذاتی مراقبت از مرزهای ایران را برعهده دارد و این آمریکایی ها هستند که هزاران کیلومتر دورتر در امور دیگران مداخله می کنند.

به گزارش ایرنا ، رویارویی قایق‌های تندروی مرزبانی جمهوری اسلامی ایران با کشتی های جنگی خارجی به ویژه ناوهای آمریکایی در چند ماه اخیر خبرساز شده است. نیروهای مرزبانی دریایی جمهوری اسلامی که زیرنظر فرماندهی سپاه پاسداران در خلیج فارس حضور دارند بنابر وظیفه در مقابل حضور کشورهای خارجی و اقدامات این میهمانان ناخوانده می ایستند. این تقابل در ماه های اخیر به سوژه نخست رسانه های غربی و منطقه ای تبدیل شده است.

رسانه های غربی و منطقه ای در شرح حادثه چند روز گذشته مدعی شدند اواخر هفته گذشته قایق نیروهای مسلح ایرانی در شمال خلیج فارس تا حدود 140متری ناو جنگی یو.اس.اس. تاندربولت نزدیک شد. ناو آمریکایی عنوان کرده است قایق ایرانی به تماس رادیویی و 5 انفجار کوتاه به نشانه وضعیت خطر توجه نکرد و کشتی جنگی مجبور به شلیک گلوله هشدار به سمت آن شد.

البته سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیه ای اعلام کرد که رزم ناو آمریکایی در شمال خلیج فارس به قصد تحریک و ایجاد هراس به سمت یک شناور گشتی نیروی دریایی سپاه که در آب های بین المللی در حال گشت زنی بود، حرکت کرد اما شناور نیروی دریایی سپاه بدون اعتنا به رفتار غیرحرفه ای و تحریک آمیز آن ها به مأموریت خود ادامه داد و پس از مدت کوتاهی شناور آمریکایی منطقه را ترک کرد.

تارنمای شبکه خبری سی.ان.ان آمریکا در این زمینه نوشت این رخداد دارای سابقه است. «جف دیویس» سخنگوی پنتاگون اعلام کرد در سال 2016 تعداد 35 مورد از تقابل قایق ‌های ایرانی با کشتی‌ های جنگی آمریکایی ثبت شده است. این مقام نظامی آمریکا مدعی شد قایق های ایرانی در این موارد رفتارهای غیرحرفه ای و غیر ایمن را انجام داده اند. در عین حال یک مقام دیگر آمریکایی نیز اعلام کرد این برخوردها در سال 2017 بسیار کمتر از سال پیش از آن اتفاق افتاده است.

** میهمانان ناخوانده پرتوقع
گویا ناوهای نظامی آمریکایی در خلیج فارس انتظار دارند ایران نیز همچون کشورهای عربی جنوب خلیج فارس مسیر آزاد و راحتی را در همه شرایط برای آن ها باز کند.

البته چند هفته قبل مجلس نمایندگان آمریکا براساس طرحی تصمیم گرفت تا وزارت دفاع این کشور، راه های رایزنی و گفت وگو با ایران را برای ‏اجتناب از برخورد نظامی در آب های خلیج فارس بررسی کند. این متمم تصریح می کند وزارت دفاع آمریکا با هماهنگی وزارت امور خارجه باید گزارشی را به کمیته های کنگره درباره فواید توافق نظامی ‏دو یا چند جانبه میان ایالات متحده آمریکا، ایران و دیگر کشورهایی که در منطقه خلیج فارس حضور دارند، ارایه کند.‏ اما هنوز اقدامی در این مورد صورت نگرفته است.

نیروهای دریایی آمریکا که بر اساس ماهیت سیاسی این کشور، در همه موارد دیگران را مقصر می داند، در خلیج فارس نیز انگشت اتهام را به سوی ایران نشانه رفته و انتظار دارد همه در مقابل ناوهای آمریکایی شکیبایی نشان دهند.

تارنمای خبرگزاری اسوشیتدپرس در گزارشی نوشت نیروی دریایی آمریکا به نزدیکی قایق ایرانی شلیک هشدار انجام داد نیروهای دریایی آمریکایی می گویند این قایق به شکل خطرناکی به آن ها نزدیک شده بود اما سپاه پاسداران کشتی آمریکایی را به علت این حرکت سرزنش کرد.

«نیوزویک» نیز در این رابطه عنوان داشت که بر میزان تقابل نیروهای دریایی ایران و آمریکا در خلیج فارس از زمان شروع ریاست جمهوری دونالد ترامپ افزوده شده است. رئیس جمهوری آمریکا رویکرد سختی را در مورد ایران دنبال می کند ضمن اینکه هر دو کشور یکدیگر را به داشتن سیاست های بی ثبات کننده در خاورمیانه متهم می کنند.
این گزارش تقابل در خلیج فارس را به سیاست های ایران و آمریکا در خاورمیانه ارتباط داد و افزود هر دو کشور در عراق و سوریه درگیری جنگ با داعش هستند اما از گروه های متفاوتی حمایت می کنند. همچنین کاخ سفید از متحدان عربستان است که مهمترین رقیب منطقه ای ایران به شمار می رود.

مجله «تایم» هم در گزارشی در این زمینه نوشت نیروهای سپاه کشتی آمریکایی را به علت ایجاد این شرایط تحریک کننده مورد سرزنش قرار دادند.

به نوشته این گزارش تقابل ناو آمریکایی که از نیروهای دریایی آمریکا در پایگاه پنجم این کشور در بحرین است با قایق های سپاه با سخنان ترامپ در مورد بازبینی در توافق هسته ای همزمان شده است.

این گزارش نیز تعداد زیاد تقابل دریایی ایران با آمریکا پرداخت و آورد: در سال 2015 بیست و سه و در سال 2016 سی و پنج مورد رو در رویی دریایی صورت گرفت. مهمترین تقابل دو طرف نیز بازداشت 10 ملوان آمریکایی (کمتر از دو سال قبل) عنوان شد که تلویزیون دولتی ایران نیز تبلیغات وسیعی را در مورد آن انجام داده بود.

به نوشته تایمف هر دو طرف اتهام های مشابهی را علیه یکدیگر بیان می کنند. نیروهای ایرانی هم حضور آمریکایی ها در خلیج فارس را تحریک کننده می دانند و ناوهای جنگی آمریکایی را به رفتار غیرحرفه ای به ویژه در تنگه هرمز متهم می کنند. این تنگه از آن جهت اهمیت دارد که یک سوم تجارت دریایی نفت در جهان از این مکان عبور می کند.

**آدرس خلیج مکزیک کجاست؟
نکته اینجاست که نیروهای آمریکایی هزاران کیلومتر دورتر از مرزهای خود به سر می برند و همچون یک مدعی صاحب حق نیروی مرزبانی کشور ما را به رفتارهای نادرست متهم می کنند. چند ماه پیش نیز حادثه مشابهی در خلیج فارس رخ داده بود که موجب برخی واکنش های رسانه ای و سیاسی شد. «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه کشورمان در واکنش به این اقدام نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد: نیروی دریایی ما در خلیج فارس فعالیت می‌کند و نه در خلیج مکزیک. سوال اینجاست که نیروی دریایی آمریکا هفت هزار و 500 مایل دورتر از خانه‌اش چه می‌کند.

تارنمای «آنتی وار» در گزارش خود همین موضوع را به نیروی دریایی آمریکا گوشزده کرده و آورده است ناوهای آمریکایی مدعی هستند قایق های ایرانی قانون عبور را رعایت نمی کنند و ممکن است این موجب برخورد شود. از طرف دیگر اقدام آمریکا به شلیک گلوله هشدار به سمت قایق ایرانی واکنش مقام های ایرانی را برانگیخت.
آنتی وار نوشت این به یک مشکل تکراری تبدیل شده است زیرا ایالات متحده تعداد زیادی از کشتی های جنگی خود را در نزدیکی سواحل ایران مستقر کرده است و هرگاه نیروهای دریایی ایران قایق های خود را به نزدیکی آن ها می فرستند آمریکا ابراز خشم می کند و ناراحت می شود. آمریکا این واکنش را حتی اگر کشتی های ایرانی در حالت عادی و درون قلمروی دریایی خود باشند، تکرار می کند.

این گزارش افزود : ایالات متحده اغلب نیروهای دریایی ایران را به انجام رفتارهای غیرحرفه ای در گشت زنی ها در اطراف ناوهای آمریکایی متهم می کند. این درحالی است که ایران پیش از این به آمریکا اعلام کرد کشتی های خود را به خلیج مکزیک یا سواحل ایالات متحده نفرستاده است بلکه این کشتی های آمریکایی هستند که باید بدانند در کنار سواحل آمریکا حضور ندارند.
 
کلمات کلیدی : آمریکا، خلیج فارس ،خلیج مکزیک، ایران
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.