کد مطلب: 287446
نامه سرگشاده زیباکلام به رئیس جمهور درباره توقیف ۹ دی
روزنامه قانون نامه سرگشاده ای از صادق زیباکلام به رئیس جمهور درباره توقیف هفته نامه ۹ دی به این شرح منتشر کرد:
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۲۵
جناب آقای دکتر حسن روحانی
ریاست جمهوری اسلامی ایران خلدا... ملکه
با سلام و تحیات،دو روز پيش هفته نامه ۹دی به مدیرمسئولی جناب حجت الاسلام حمید رسایی با رای هیات نظارت برمطبوعات بسته شد.ظاهرا بخشی ازدلیل این تصمیم(ونه همه آن) مخالفت «۹دی» باتوافق هسته ای وین می بوده واستناد به دستورالعمل جدید شورایعالی امنیت ملی که ماه پیش و در بحبوحه مذاکرات وین خطاب به مطبوعات صادر شده است.بنده درخصوص این دستورالعمل و اساسا نفس مجاز و یا برعکس غیرمجاز دانستن شورایعالی امنیت ملی مبنی برورود مطبوعات و رسانه های کشور به موضوعات کلان ملی یکی دونکته را می خواستم به عرض برسانم.یقینا حضرتعالی به عنوان ریاست آن شورا دستورالعمل صادره را ملاحظه فرموده اند.املاء و انشاء این دستورالعمل آنقدرکلی،کشدار، مبهم، چند پهلو و قابل تفسیراست که به استناد بندهای مختلف آن، «۹دی» که جای خود دارد حتی روزنامه سخنگوی دولت یعنی «ایران» را هم هیات نظارت بر مطبوعات و یا«دادسرایفرهنگ و رسانه» می تواند تعطیل کند. دستورالعمل مستقیما نمیگوید مطبوعات علیه هسته ای یا توافق حق ندارند اظهارنظر کنند.
اما آنقدرمطبوعات را«ملتزم» به رعایت این بند و آن یکی؛ رعایت«خطوط کلی نظام»، «وحدت ملی»، «خطوطقرمز»، «امنیتملي»، «ناامیدكردن مردم»، « برهم نریختن وحدت کلمه»، «حفظ روحیه ملی و مقاومت مردم» و... مینماید که نویسنده نگونبخت به جزآنکه در منقبت تصمیمات و سیاست های هسته ای دولت هر چیزدیگری بنویسد، حد اقل یکی ازبندهای سیاست های مصوبه«شورایعالی امنیت ملی» را نقض کرده و می توان به استناد آن روزنامه اش را تعطیل کرد یا علیه خودش به اتهام«تشویش اذهان عمومی»، «تبلیغعلیهنظام»، «فعالیتعلیه نظام» ویا حتی هولناکترازهمه « اقدام علیه امنیت ملی» اعلام جرم نمود.
متاسفانه در مملکت ما دیواری هم از دیوار مطبوعات و اهل قلم کوتاهترنیست و باشاره ای روزنامه ای با دهها ابواب جمعی تعطیل میشود.همه پزما درباره دولت علیه جنابعالی آن بود که شما بر خلاف سلفتان که اجازه ا برازهیچ اظهار نظری را که درجهت تایید و تصدیق سیاستهای هسته ای کشور نمی بود را نمی داد،جنابعالی بنا ندارید اینگونه عمل نمایید.گیریم که «۹دی»مطالب کذب یا خلافی را به توافق وین و یا اعضاء تیم مذاکره کننده نسبت داده باشد.مگر صدا و سیما آن همه بی مهری،غرض ورزی،جهت گیری های مغرضانه علیه مذاکرات هستهای نكرد؟مگر صدا و سیما اظهارات مقامات آمریکایی را مستقیم و بدون سانسورو مسئولین خودمان را ناقص،غلط و تحریف شده پخش نكرد؟ کاش می دیدید درآن اوج التهاب روزهای آخر مذاکرات وین مردم چقدر به صدا و سیمای ملي گوش و چشم بسته بودند و چقدر به شبکه های به اصطلاح«بیگانه».«آنجا که عقاب پربریزد از پشه لاغری چی خیزد».
وقتی اعتبارروایت صدا و سیما از هسته ای در نزد مردم آنقدرپایین آمده، تصورمی کنید چند نفر به «۹دی» توجه و استناد میکنند؟بیش از ۱۰ سال صدا و سیما شبانه روز تبلیغ کرد که هستهای چه هست و چه هست.اما شورواشتیاقی که مردم برای حل مسئله هسته ای نشان دادند،آیا غیرازاین حکایت می کرد که مردم خیلی هم آن تبلیغات ۱۰ساله درخصوص ضرورت و حیاتی بودن هسته ای برای کشور را باور نکرده بودند.
آخرین نکته ای که پیرامون امکان(یا عدم امکان) اظهار نظردرخصوص فعالیت های هسته ای کشوردر کل و توافق هسته ای در جزء خواستم به محضر شریفتان برسانم درباب درستی یا نادرستی این امکان است.جناب آقای رئیس،تجربه ۳۶ ساله بعد از انقلاب حکایت از آن دارد که هرگاه اجازه اظهار نظر از مردم و نخبگان کشور سلب شده و نظام صرفا اراده و خواست خودش را اعمال كرده، حاصل کارچندان مشعشع و تابناک در نیامده است. اشغال سفارت آمریکا در۱۳ آبان ۵۸،گروگانگیری دیپلمات های آمریکایی به مدت ۴۴۴ روز و یا ۸ سال جنگ با عراق ازجمله مواردی بودند که همچون پرونده هسته ای از ۸۲ تا ۹۲، به جز نظر رسمی اجازه هیچ اظهارنظر دیگری داده نشد. امروز اما در خصوص آنها به تدریج پرسشهایی به وجود آمده اند که با صرف بی اعتنایی محو نمی شوند.اینکه بعد از ۲۷ سال تازه اما و اگر هایی پیرامون درستی پذیرش ۵۹۸ مطرح شده اند و برخی از فرماندهان نظامی مسئولین غیر نظامی را متهم می کنند که نمی بایستی شتاب در پایان دادن به جنگ می کردند، و متقابلا مسئولین دیگرریشه این پرسشها را تسویه حساب های سیاسی می دانند تا دغدغه هایی از روی صداقت،و حرف و حدیث های دیگری که منظم هم در حال افزایش اند حکایت ازاین می کند که اگردر دوران جنگ اجازه داده می شد که به جز نظر رسمی نظرات دیگری هم در خصوص ابعاد مختلف جنگ مطرح می شد امروز شاهد چنین حدس و گمانه زنیهایی نمی شدیم.ایضا در مورد درستی اشغال سفارت آمریکا و به گروگان گرفتن کارکنان آن که منجر به وجود آمدن پدیده «آمریکا ستیزی» شد که تا به امروزاز محل منافع ملی مان برای آن هزینه کرده ایم.شاید اگر در تمامی این موارد و موارد دیگر مسئولین اجازه می دادند که در کنار نظر رسمی دیگران هم می توانستند اظهار نظر كنند کشور ومنافع ملی مان هزینه کمتری متحمل می شدند.
جناب آقای رئیس جمهور،امروزهم اگرپاسخی به پرسش های متعددی که در خصوص هسته ای مطرح شدهاند، از جمله این پرسش مبنایی پیرامون«هزینه - فایده» آن، اینکه در مقابل هزینه های مستقیم و چندین برابرآن هزینههای غیرمستقیمی که ظرف ۱۲ سال گذشته برای فعالیتهای هستهای مان متحمل شدهایم دستاورد آن برای کشور کدام بوده، نه این سوالات و ابهامات محو می شوند و نه فراموش.ونه صدورمصوبه شورایعالی امنیت ملی باعث می شود تا این پرسش ها را کان لم یکن بسازد.
اجازه ندهید رویکرد اشتباه دولت گذشته مجددا حاکم شود و هسته ایی باز بصورت یک بت بزرگ درآید که به جز تقدیس و پرستش امردیگری در مورد آن جایزتلقی نشود.حضورتیم مذاکره کننده هسته ای آمریکا درسنا و گنگره آن کشور و ساعتها بحث و گفتوگوي جدی، صریح و علنی با مخالفان توافق به صورت زنده دربرابردیدگان میلیونها نفردراطراف و اکناف دنیا کدام لطمه را برمنافع ملی آن کشور وارد نمود؟ کدام اسرار نظامی،اطلاعاتی و امنیتی آمریکا را دراختیار دشمنان آن کشور قرارداد؟
کلمات کلیدی : صادق زیباکلام، روحانی، رسایی
دانشجوی ارشد حقوق
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۰۸:۴۴:۰۵
آقا من نه خواندم و نه دیگر خواهم خواند؛ فقط اومدم بگم که زیباکلام خبر داری سنگ پای قزوین با حضور تو استعفایش را تقدیم ملت کرده؟!!!
بس کن این همه نامه پراکنی های با مقاصد آلوده سیاسی را...
الف لطفا به آزادی بیان قائل باش و بگذار منتشر شود، ممنون. (3097585) (alef-13)
این متن شعارهایمان درزمان انقلاب فراموش نشود " استقلال - آزادی -جمهوری اسلامی "سالهاست اصلی را که همه به امید آن انقلاب کردندتا به حال لمس نکردند ...شاید که قلم شیوای شما کارگر افتد (3097612) (alef-13)
با اينكه با نظرات سياسي آقاي رسايي و همفكران ايشان مخالفم ولي دولت بايد زمينه اظهار نظرات مختلف را فراهم كند. (3097619) (alef-13)
شهرام
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۰۹:۴۶:۴۹
اقای دکتر زیبا کلام سلام لطفا در اینده بیشتر به این مطلب که فرمودید ,, هر گاه اجازه اظهار نظر از مردم و نخبگان کشور سلب شده و نظام صرفا اراده و خواست خودش را اعمال کرده حاصل کار چندان مشعشع و تابناک در نیامده ,, به پردازید چون دانستن این موضوعات اسباب ایجاد شناخت دقیق تری از گروه ها و افراد سیاسی ایران خواهد شد . (3097712) (alef-13)
اقای زیبا کلام طبق عادت ملوف خود باز اظهار نظر فرمودنند وهمیشه هم برای سایر مطالب از مطلب اصلی سوئ استفاده می نماینی مثلا می خواهند برای تعطیلی 9دی اعتراض کنند ولی درواقع سایر نهادها را تخریب می نمایند همان هد ف وسیله را توجیه می کند بنام 9دی بکام دولت فخیمه البته مثل نامه سرگشاده به قالیباف عذر خواهی بعد ازآن که معلوم میگردد اقای استاد اطلا عات چندان از مسائل ندارند فقط یک مخا لفتی کنند ونامی هم از ایشان باشد اظهار فضل می کنند والا نوشتار و گفتار ایشان چندان وثیق نیست (3097771) (alef-13)
جناب آقای روحانی
من به عنوان کسی که به شما رای داد و به عنوان کسی که سرشار از شوق هستم از اینکه وزیر خارجه مان و تیم مذاکره کننده را اینقدر مسلط میبینم که بزرگان دنیا در یک طرف و آنها در طرف دیگر بودند
از شما می خواهم که راه سلف خود را در پیش نگیرید و با مطبوعات برخورد نکنید. علی رغم اینکه معتقد هستم جناب رسیایی اگر روزی خدای نکرده صاحب قدرت شود اجازه نفس کشیدن هم به کسی نخواهد داد. (3097791) (alef-13)
خدایی راست میگه به نظرم 9 دی باید اجازه کار داشته باشه و ازادی مطبوعات هرچند مکار نباید سلب بشه (3097797) (alef-13)
نکات کاملا درستی مطرح شده که لازم است رئیس جمهور و بقیه مسئولین به آن توجه کنند . هرچند بنده خودم مخالف مواضع اقای رسائی هستم . کاش اقای رسائی هم کمی انصاف داشت و در هنگامی که روزنامه های مخالف ایشان را توقیف میکردند لااقل از آنها حمایت میکرد (3097823) (alef-13)
اهورا
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۱۱:۲۲:۵۴
جانا سخن از زبان ما می گویی .... (3097932) (alef-13)
هفته نامه 9 دی پرونده های متعدد داشت جناب زیباکلام و طبق قانون چند بار تا جایی که من میدانم تذکر دریافت کرده بود هر چند با ازادی کامل مطبوعات موافقم اما گفتم اینرا هم عرض کنم که هفته نامه 9 دی رویه درستی در پیش نگرفته بود. (3098178) (alef-13)
واقعا از دولت یازدهم این کار بعید بود
راست میگه مگه چند نفر 9 دی می خوندن حالا هرجیم که میخاد بگه
با اینکار عملا 9 دی رو مهم و بزرگ جلوه دادن (3098251) (alef-13)
این پسوندها رو زیباکلام از کجا میار ه؟! (3098258) (alef-13)