نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 417649
سرمای قطعی گاز به استخوان رسید
تاریخ انتشار : جمعه ۵ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۵۳
با افتخار دم از این می زنیم که زیر پایمان ثروت عظیمی به نام نفت و گاز خوابیده است و دومین کشور تولید کننده گاز جهان هستیم. اما کم تر کسی متوجه این موضوع است که این رتبه برتر هیچگاه هنگام بحران به دردمان نخورده و هر زمان که نقاط مختلف کشورمان به گاز احتیاج داشت، این منابعی که برایمان فخر و مباهات بود زیر بارش یک یا دو روزه برف،کمر خم کرد و سنگینی آن روی دوش مردم افتاد.

به گزارش ایسنا، پس از آن همه هشدار درمورد بی آبی و خشکی کشور و التماس آسمان برای باز کردن درهای رحمتش به روی ایران، چند روزی است در نقاط مختلف کشور شاهد بارش برف هستیم، برفی که به اعتقاد برخی از مردم به دلیل بارش زود هنگامش "برف نو" نام دارد و گستره دامن سپیدش سرتاسر کشور را در بر گرفت.حتی استانهای جنوبی کشور از برف نو بی بهره نماندند و سرمای این برف دل هموطنان جنوبیمان را هم گرم کرد.

تکرار قصه تلخ قطعی گاز

اما گرما در دل هموطنان شمالی مان قندیل بست و داستان تلخ و تمام نشدنی قطعی گاز باز هم سر زبان ها افتاد. شاید داستان امسال از آنجایی آغاز شد که مدیرعامل شرکت گاز مازندران در روز چهارشنبه، سوم آذرماه از افت فشار گاز در مازندران، به دلیل سرما و مصرف بالا خبر داد. به گفته محمد اسماعیل ابراهیم زاده افت فشار گاز در شهرهای بابل و آمل وجود داشت اما در کل استان گاز در مدار بر جریان بود.

این مقام مسئول به مانوری که در خصوص برخورد با بحران برگزار و سبب تشخیص نقاط قوت و ضعف استان شد،اشاره کرده و گفته بود در حال حاضر شبکه گاز در وضعیت استاندارد قرار دارد که در این وضعیت گاز قطع نمی شود، مگر اینکه "رگراتور" یخ زده باشد.

ابراهیم زاده به مردم توصیه کرده بود تا بخاریهای اضافی منزل و محل کار خود را خاموش کنند و از اداره‌های استان خواسته بود تا تأسیسات شوفاژ و بخاری را هنگام عصر  و تعطیلی خاموش کنند تا شبکه، شب هنگام با افت فشار مواجه نشود.

تنها چند ساعت بعد از اظهارات مدیرعامل شرکت گاز مازندران سید خالق سجادی، فرماندار شهرستان بهشهر از قطع گاز برخی از واحدهای تولیدی خبر داده و گفته بود  تاکنون قطعی گاز در هیچ یک از مناطق شهرستان صورت نگرفته اما به دلیل افت فشار گاز، گاز برخی از واحدهای تولیدی پرمصرف را قطع کرده ایم و باید از سوخت دوم استفاده کنند. او هم از مردم شهرستان خواست تا در مصرف گاز صرفه جویی کنند.

گویی باز هم زور برف و سرما بیشتر از تمهیدات اندیشیده شده برای تامین گاز استان مازندارن بود زیرا علی اصغر احمدی، مدیرکل مدیریت بحران مازندران از تعطیلی تمامی دستگاه‌های اجرایی به‌جز دستگاه‌های خدمات رسان شامل بانک‌ها، شهرداری‌ها، بیمارستان‌ها، فرمانداری‌ها، ادارات راهداری و حمل ونقل، گاز و آب  روز پنج‌شنبه چهارم آذرماه خبر داد.

اما این تعطیلی کمکی به مدیریت و تامین گاز نکرد و برخی خبرها حاکی از آن بود که بارش برف که از صبح چهارشنبه در شهرهای مازندران، زمین را سفیدپوش کرده باعث قطعی گاز در شهرهای بابل و آمل رخ شده که در برخی مناطق از سحرگاه چهارشنبه رخ داده است و تا سحرگاه پنج‌شنبه چهارم آذرماه ادامه داشت. برخی مناطق شهرستان آمل پس از گذشت تقریبا 20 ساعت هنوز با قطعی گاز مواجه بودند.

قطعی گازی که در دست یابی مردم به حداقل ترین نیازشان که نان است خلل ایجاد کرد و باعث تعطیلی برخی نانوایی‌های شهرستان آمل و پرتراکم کردن صف‌های نانوایی‌ها شد.از سوی دیگر قطعی گاز دامن شهرستان بابل را نیز گرفت و قطعی بیش از 15 ساعته گاز موجب تجمع مردم در اداره گاز این شهرستان شد.در شرق مازندران نیز قطعی گاز به صنایع رسید.

خوشبینی مسئولان درمورد تامین گاز مردم

روند قطعی گاز در حالی طی می شد که نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس سرمای نابهنگام را دلیل افت فشار گاز در برخی شهرهای استان مازندران اعلام کرد و گفت مسئولین استانی به ویژه شرکت گاز مازندران تأمین گاز مورد نیاز مردم را در دستور کار خود قرار داده و اقدامات لازم را انجام می‌دهد.  

علی ادیانی بر اینکه خوشبختانه در کشور مشکلی برای تولید و مصرف گاز وجود ندارد، تاکید کرده و گفته بود امیدواریم روند طراز مثبت در گاز در طول ایام و ماه‌های سرد سال نیز استمرار یابد. باید رعایت الگوی مصرف در این زمینه مورد توجه شهروندان قرار گیرد، اگر استفاده از گاز در منازل به نحو درست انجام شود قطعاً در ایام زمستان هیچ مشکلی نخواهیم داشت.

بی‌توجهی نسبت به فرهنگ استفاده از سوخت دوم،دلیل قطعی گاز

از سوی دیگر ابراهیم زاده،‌ مدیرعامل شرکت گاز مازندران عدم استفاده نانوایی‌ها و صنایع از سوخت دوم را دلیل قطعی گاز در شهرهای مازندران اعلام کرد و گفت با کاهش مصرف گاز مشکل شهرستان های آمل و بابل زودتر حل می‌شود. مشکل گاز تنها در مازندران نیست و در استان‌های گیلان و گلستان نیز وجود دارد.

مدیرعامل گاز استان با انتقاد از بی‌توجهی نسبت به فرهنگ استفاده از سوخت دوم در برخی صنایع پرمصرف و به ویژه نانوایی‌های شهرستان ساری، بابل و آمل که بیشترین جمعیت را دارند، گفت: در حال حاضر دمای هوای استان همدان زیر ۱۷ درجه است ولی به دلیل جاافتادن فرهنگ استفاده از سوخت دوم هیچ مشکلی ندارند.

نوشدارو بعد از مرگ سهراب

همچنین نماینده مردم ساری و عضو هیات رئیسه مجلس شب گذشته گفت: با مسئولان وزارت نیرو و نفت پیگیری‌هایی انجام شده است تا از طریق خطوط اصلی گرگان و رشت خط انتقال گاز مازندران تقویت شود.

به گفته علی اصغر یوسف‌نژاد ستاد بحران استانداری و فرمانداران و بخشداران در حال فعالیت هستند اما آن‌چه برای تقویت گاز مازندران نیاز است مساعد داده شده که به نظر می‌رسد از طریق شبکه‌های کمکی گرگان رشت این امر محتمل‌تر است.

سرمای قطعی گاز هنگامی به مغز استخوان می رسد که هر سال تکرار می شود و مسئولین منتظر نشسته اند تا بعد از اینکه این اتفاق رخ داد،تمهیداتی برای آن بیاندیشند.تمهیداتی که تا به مرحله اجرا برسد زمستان تمام می شود و راه های مقابله با قطعی گاز در زمستان همراه با برف آب شده و با برف سال بعد مجددا زنده می شود.

هرچند در این ماجرا نباید نقش مردم را در مصرف درست گاز نادیده گرفت و فرهنگ استفاده درست از این ثروت عظیم باید بین مردم ترویج پیدا کند اما بر همگان روشن است که مقابله با قطعی گاز به پارامترهای مهم تری از فرهنگ استفاده درست از گاز نیاز دارد.
 
کلمات کلیدی : گاز، قطعی، مازندران+بارش برف+آمل+قطعی برق
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۰۵ ۱۷:۴۲:۴۶
"..مسئولین منتظر نشسته اند تا بعد از اینکه این اتفاق رخ داد،تمهیداتی برای آن بیاندیشند..." نقریبا در تمام امور وضع به همین منوال است. (4032075) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.