نظر منتشر شده
۲۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 353848
آیا مجلس در تهیه و تصویب طرح بانکداری «شتابزده» عمل می‌کند؟
محمود سحابی، 27 اردیبهشت 95
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۰۶
چکیده: در حالی طرح مجلس نهم برای اصلاح قانون عملیات بانکی بدون ربا با لابی‌های گسترده دولت و نظام بانکی با اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس و به بهانه «شتابزدگی» در آستانه بایگانی شدن قرار گرفته که سطح کار کارشناسی انجام شده برای تهیه این طرح در دو سال اخیر، کم نظیر و حتی شاید بی نظیر بوده است.

***
نمایندگان مجلس نهم در آخرین روزهای خود درگیر بررسی و تصویب مهم‌ترین طرح اقتصادی این مجلس هستند، طرح اصلاح قانون «عملیات بانکی بدون ربا». براساس مصوبه هفته گذشته مجلس، مقرر شد تا بررسی و تصویب این طرح براساس سازوکار اصل ۸۵ قانون اساسی، در کمیسیون اقتصادی مجلس صورت بگیرد تا این طرح تا پایان مجلس نهم به وضعیت مشخصی برسد و فرصت اصلاح نظام بانکی کشور از دست نرود. همانطور که پیش بینی می‌شد تصویب این طرح با مخالفت دولت و نظام بانکی مواجه شد به گونه ای که آن‌ها با بسیج کردن تمام توان رسانه ای و همچنین انجام لابی‌های گسترده با اعضای کمیسیون اقتصادی در تلاش هستند تا روند بررسی و تصویب این طرح در کمیسیون اقتصادی مجلس متوقف کنند. یکی از مهم‌ترین انتقادات مخالفین طرح مجلس برای اصلاح قانون «عملیات بانکی بدون ربا»، شتابزده بودن بررسی و تصویب این طرح در مجلس نهم است. آن‌ها معتقدند کار کارشناسی لازم و مشورت با کارشناسان در تدوین این طرح صورت نگرفته است و برخی نمایندگان مجلس به صورت شتابزده در تلاش هستند تا در آخرین روزهای نمایندگی خود، این طرحی را به تصویب برسانند که هزینه‌های سنگینی به اقتصاد کشور تحمیل خواهد کرد؛ اما این انتقادات چه نسبتی با واقعیت دارد؟

اولاً: طرح بازنگری در قانون عملیات بانکی بدون ربا توسط جمعی از نمایندگان مجلس با همکاری مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در قم، تهیه شد و یک فوریت آن در اردیبهشت ماه ۱۳۹۴ به تصویب مجلس رسید و بعد از یک سال کار کارشناسی و تهیه طرح نهایی، تصویب نهایی آن به کمیسیون اقتصادی مجلس محول شده است.

ثانیاً: بعد از تصویب یک فوریت این طرح در مجلس، مسئولان دولتی و بانک مرکزی بارها وعده دادند که در صورت توقف روند بررسی این طرح در مجلس، دولت متعهد می‌شود ظرف یک ماه لوایح مرتبط را تکمیل و به مجلس تقدیم کند؛ اما هیچ ‌کدام از این وعده‌های دولت عملی نشد و کارگروه بازنگری در قوانین بانکی مجلس، ناچار شد دست به کار شود. البته این اقدام دولت قابل پیش بینی هم بود زیرا با وجود گذشت ۳۳ سال از تصویب قانون عملیات بانکی بدون ربا و علی رغم ایرادات فراوانی که به قانون و آیین‌نامه آن و به ویژه به اجرای آن وارد بوده است، تاکنون هیچ لایحه ای از سوی دولت‌ها برای اصلاح این قانون که قرار بود پس از ۵ سال اجرای آزمایشی مجدداً بازبینی شود، ارائه نشده است.

ثالثاً: نمایندگان مجلس برای جلب نظر موافق بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و همچنین استفاده مناسب از توان کارشناسی موجود در بخش‌های مختلف کشور دو اقدام مهم و مؤثر انجام دادند:

الف- طرح خودشان را با مبنا قراردادن آخرین ویرایش‌ لایحه بانکداری که در جلسات مشترک بانک مرکزی و وزارت اقتصاد در اسفندماه ۹۴، نهایی شده بودند، تهیه کردند به گونه ای که بیش از ۷۰ درصد مفاد این طرح مجلس عیناً مطابق آخرین ویرایش لایحه بانکداری است و از تجربیات ۱۰ ساله بانک مرکزی در تدوین این لایحه به خوبی استفاده شده است.

ب- با استفاده از نظرات کارشناسان و نتایج پژوهش‌های انجام شده در مرکز پژوهش‌های مجلس، مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در قم، پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی و سایر متخصصین حوزه بانکی و پس از برگزاری جلسات گسترده نقد و کارشناسی، تغییراتی را در برخی از فصول لایحه بانکداری دولت بخصوص در فصول عملیات بانکی، شفافیت و پاسخگویی، نظارت و توقف، ورشکستگی و انحلال بانک‌ها ایجاد کردند. همچنین کمیته تدوین کننده این طرح، ده‌ها ساعت جلسه کارشناسی با مسئولین بانک مرکزی، مجریان طرح تحول نظام بانکی وزارت اقتصاد، شورای هماهنگی بانک‌ها، پژوهشگران پژوهشکده پولی و بانکی، حقوقدانان و...برگزار کردند و همچنین از همه مدیران عامل بانک‌ها، اتاق بازرگانی، اتاق تعاون، کانون بانک‌های خصوصی و... درخواست اظهارنظر کتبی نمودند که بسیاری از آنان در پاسخ نکات قابل توجهی را گوشزد کردند. علاوه بر این، پیش نویس ویرایش دوم طرح مجلس در دی ماه ۱۳۹۴ در سامانه پارلمان مجازی ایرانیان قرار داده شد و طی یک فراخوان عمومی از همه صاحبنظران درخواست شد تا آن را "بی رحمانه" مورد انتقاد کارشناسی قرار دهند و همه نکات مطرح شده در این سامانه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

رابعاً: نتیجه این حجم سنگین کار کارشناسی انجام شده برای تدوین طرحی مناسب برای اصلاح قانون «عملیات بانکی بدون ربا» از سوی مجلس به خوبی قابل مشاهده است زیرا ویرایش دوم (ویرایش نهایی) طرح مجلس تفاوت‌های زیادی با ویرایش اولیه رونمایی شده این طرح در اردیبهشت ۹۴ دارد و عمده انتقادات وارده بر طرح اولیه مجلس به ویژه در ارتباط با مؤسسات تخصصی مشاوره و تأمین مالی و... حذف شده است. همچنین ویرایش دوم طرح مجلس برخلاف ویرایش اول که عمدتاً بر مباحث فقهی متمرکز شده بود، شامل بسیاری از مباحث فنی بانکداری نیز شده است و حتی در برخی از حوزه‌ها مانند ترکیب هیات نظارت و نیز نحوه برخورد با بانک‌های ورشکسته، گوی سبقت را از لایحه بانکداری بانک مرکزی ربوده است به گونه ای که در ماه‌های اخیر، کارشناسان بانک مرکزی با الگوگیری از ویرایش دوم طرح مجلس، لایحه خود را اصلاح کردند.

با توجه به نکات فوق، می‌توان ادعا کرد سطح کار کارشناسی انجام شده درباره این طرح در مجلس شورای اسلامی در دو سال اخیر و بخصوص بعد از تصویب یک فوریت آن در اردیبهشت ماه ۹۴ در مقایسه با سایر طرح‌های مجلس، کم نظیر و حتی شاید بی نظیر بوده است. روند تهیه و تدوین این طرح مجلس در دو سال اخیر در شکل زیر قابل مشاهده است:

بنابراین برخلاف فضاسازی رسانه ای انجام شده توسط مخالفین تصویب طرح مجلس برای اصلاح قانون «عملیات بانکی بدون ربا»، تدوین این طرح به هیچ وجه «شتابزده» صورت نگرفته است و این طرح به نوعی عصاره دانش کشور در اصلاح نظام بانکی محسوب می‌شود. در هر صورت به نظر می‌رسد تصویب طرح مجلس برای اصلاح قانون «عملیات بانکی بدون ربا» در روزهای پایانی مجلس نهم، فرصت مناسبی برای اصلاح وضعیت نامطلوب نظام بانکی کشور با هدف بهبود وضعیت اقتصادی کشور و استفاده از ظرفیت‌های نظام بانکی برای حل مشکلات مردم و بخصوص تولیدکنندگان است، امری که در صورت ادامه لابی‌های گسترده مخالفین این طرح با اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس و عدم تشکیل جلسات این کمیسیون (مانند اتفاقی که دیروز افتاد)، حداقل یک سال و نیم دیگر به تأخیر خواهد افتاد.
 
کلمات کلیدی : بانکداری بدون ربا
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۷ ۱۶:۲۲:۳۹
چرامتخصصین حلال وحرام ما دربرابر سیستم سراپا ربوی بانک ها ساکتند؟ ویا اگرصدایی هست بسیارضعیف وگاه بیگاه است؟ مانند سوپاپ اطمینان؟؟؟ ...، دربرابر کار رباخوار ی آشکار وقانونی بانکها
نباید ساکت باشد،چرا ... دربرابررباخواری ساکتند؟ ! ... (3708517) (alef-11)
 
مشکین نقاب
United States
۱۳۹۵-۰۲-۲۷ ۱۸:۱۴:۴۱
خدا حفظ کند دکتر حسن عباسی رو که پرچمدار مبارزه با ربا می باشد. (3708825) (alef-11)
 
آریابان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۷ ۱۸:۲۰:۱۳
اشکال ریشه ای از اونجا ناشی میشه که تاکنون همۀ تلاشها در حد اعمال تغییرات روبنائی و روساختی بوده و نه بنیادی و زیرساختی ؛
الآن دور و بر ما انباشته شده از اسم های تر و تمیز جدید !!!! برای نامگذاری همون محتوای !!!!! سابق ؛
سود بجای نزول پول ، سرود بجای آواز ، تندیس و سردیس بجای مجسمه ، گریم بجای آرایش ، غیر انتفاعی بجای پولی ، هم-یاری داوطلبانه !!!! بجای پرداخت شهریۀ اجباری !!!! در مدارس و و و....؛
همونجوریکه در مورد ساز و آلت موسیقی، پخش صدا !!!! اشکال نداره ولی نشون دادن قیافه و ظاهر !!!! ساز موسیقی ممنوعه ؛
قدیمها میگفتند صداقتت ما رو کشته و حالا باید بگویند ظاهرت !!!!! و ظاهر نامگذاریت ما رو کشته ؛ (3708836) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۲-۲۷ ۱۸:۵۲:۱۷
در دنیای امروز بانک بدون پرداخت سود (ربا) و یا گرفتن سود (ربا) نمی تواند روی پا بایستد و برقرار باشد . (3708909) (alef-11)
 
حامد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۸ ۰۹:۰۶:۵۵
البته نظر شما از دنیای امروز اگر ایران باشد ، موافقم./ ولی اگر جاهای دیگر و کشورهای دیگر هم مد نظرتان هست لطفا تحقیق کنید و بدانید که که سود بانکی در کشورهای دیگر چند درصد است . (3709711) (alef-13)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۷ ۱۶:۲۲:۵۱
تمام مشکلات کشور به خاطر بانکهای ربا خور است که سود در سود میگیرند و تمام اقتصاد کشور را فلج کرده و با پول ربا در ربا که میگیرند ساختمانهای آنچنانی میسازند و همش شعبه باز میکنند و تولید و ... را فلج کرده اند. (3708521) (alef-11)
 
دلاور
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۷ ۱۶:۲۳:۱۴
در هیچ جای دنیا 30 در صد سود بانکی و با احتساب دیرکرد 50 درصد سود بانکی ربا محسوب نمی شود (3708522) (alef-11)
 
مقداد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۷ ۱۶:۲۳:۲۰
در داد و ستد و كلا در خريد و فروش كالا أصل رضايت طرفين در حين انجام معمله است٠كالاى معينى در محدوده اشراف قانون به ازاى مبلغ معينى از وجه نقد٠كالا هم ميتواند شيء معين يا خدمات معين و وجه نقد باشد٠شما امروز مبلغ معينى از وجه نقد را به نرخ معينى براى مدت معينى ميفروشيد، مثل هر كالآى ديگر ، كجاى اين كار منع قانونى دارد٠كل تعريف در محدوده قانون و عرف تجارت و بازار است٠و هياهو هم نياز ندارد٠ (3708523) (alef-11)
 
محمدحسین
United Kingdom
۱۳۹۵-۰۲-۲۸ ۰۰:۴۲:۵۴
یکی از انواع ربا که خلاف قانون اساسی و شرع است تبادل یک کالا با کلایی هم جنس آن با اختلاف مقدار (معنی لغوی ربا؛ زیادی) است. یکی از انواع این نوع ربای خاص، ربای قرضی است که در سوال شما به همراه مخلوط کردن آن با مبادلات دیگر پنهان کرده اید. یکی از آشکارترین و متاسفانه کمتر مورد توجه قرار گرفته ترین ضرر این نوع ربا در قالب سیستم بانکی این است که بانکها اولا با این معامله حرام، خودرا از ریسک تقریبا خلاص می کنند،مگر این که تعداد قابل ملاحظه ای از وام بگیران از دادن پرداخت اقساط وامهایشان همزمان باز بمانند و بانک وثیقه مربوطه (مورد خاص؛ وام مسکن و و ثیقه خانه) را ضبط کند. در این صورت بازار آن وثیقه فرومی ریزد.اتفاقی که به دلیل وامهای مسکن به اصطلاح"ساب پرایم مرگیج" در سال 2008 گندش بیرون زد و باعث موجی از ورشکستگی جهانی شد (بهدلیل شبکه بودن تمام بانکهای دنیا به هم و استفاده دلار به عنوان بخشی از پشتوانه پولهای ما بقی کشورها).کار دیگری که بانکها با ربامی کنند درواقع اگوی تجاریشان مبتنی بر همین معامله ربا است که ریسک بسیار کمی دارد (اگر بانک مرکزی درست بانکها کنترل کند) این است که می توانند تا ده برابر ارزش سپرده ها و سرمایه نقدی بانک، وام بدهند یا به عبارتی خلق پول کنند. یکی از مضرترین تبعات این کار دزدین قرت خرید پول است و آسیب اصلی و بار اصلی ناشی از این خلق پول (که در عمل چاپ پول تحت حمایت فانون است و فرقش با کسانی که پول تقلبی چاچ می کنند صرفا مجوز بانک مرکزیست نه چیز دیگر) افراد دست مزد بگیر و حقوق بگیر است که در بهترین شرایط در آخر سال حقوقشان معادل تورم افزایش می یابد (که این هم در عمل اتفاق نمی افتد) و در واقع در حالتایده آل یا تاخیر یکساله قدرت خریده دزیدهشده از جیب آنها پرداخت می شود. تورمکه در اصل افزایش حجم پول است و در نتیجه افزایش سطح قیمتها را بهبار می آورد نتیجه همین فعالیت مبتنی بر ربای بانکها ست. در این فرایند در درجه اول بانکها و در درجه بعدی وام بگیران عمده (ثروتمندان) ازاین اختلاف زمانی خلق پول بیپشتوانه تا به وقوع گیوست کاهش ارزش پولو در نتیجه گرانی، سود اصلی را می برند. به طور خلاصه یکی دو تا از مضرات مهلک ربای قرضی در قالب سیستم بانکی متمرکز را برایتان گفتم البتهبهخاطر عجله شاید مبهم وپرانتز در پرانتز بوده باشد ولی خواستم ...... نظر شما پنهان بود بی جواب نمانده باشد.

در آخر کلام قرآن را می آورم
لَّذِينَ يَأْكُلُونَ الرِّبَا لاَ يَقُومُونَ إِلاَّ كَمَا يَقُومُ الَّذِي يَتَخَبَّطُهُ الشَّيْطَانُ مِنَ الْمَسِّ ذَلِكَ بِأَنَّهُمْ قَالُواْ إِنَّمَا الْبَيْعُ مِثْلُ الرِّبَا وَأَحَلَّ اللّهُ الْبَيْعَ وَحَرَّمَ الرِّبَا فَمَن جَاءهُ مَوْعِظَةٌ مِّن رَّبِّهِ فَانتَهَىَ فَلَهُ مَا سَلَفَ وَأَمْرُهُ إِلَى اللّهِ وَمَنْ عَادَ فَأُوْلَئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ ﴿۲۷۵﴾ سوره بقره

ترجمه آیت الله مکارم:

مکارم: كساني كه ربا مي‏خورند، (در قيامت) بر نمي‏خيزند مگر مانند كسي كه بر اثر تماس شيطان، ديوانه شده (و نمي‏تواند تعادل خود را حفظ كند، گاهي زمين مي‏خورد، گاهي به پا مي‏خيزد).اين، به خاطر آن است كه .... (3709348) (alef-11)
 
دیتوار
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۷ ۱۶:۲۳:۲۹
من در خواست 20 میلیون تومان وام از بانک مهر اقتصاد نموده ام 5 میلیون تومان آن را نگهداشته سود آن را بالاوه سوذ 20 میلیون تومان را دارند میگیرند 30 ماه تا حالا اقساط 476000 هزار تومان آن را تاکنون بموقع حتی بدون یک روز تاخیر پرداخت نموده ام ولی تا حالا هرچه پرداخته ام نزولش بوده آیا این زندگانیها حلال است کدام گبری اینگونه خون مردم بیچاره و بدبخت را می مکد توی دنیا بانکهای چه کشوری از ملتش اینگونه عین اژدها خون مردمش را می مکد پس کجایند...این مسئولین بی کفایت ...
این حرف من هزاران نفر عین بنده هستند حالا خودتان وجدانتان توی سایت نگذارید مدیون هستید (3708524) (alef-11)
 
فروزان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۷ ۱۶:۲۳:۴۸
مسئولین کشور بروند تحقیق کند در چند سال گذشته چندتا شعبه بانکی بسته شد و به چه قیمتی به بعضی از اشخاص واگذار شد و همینطور چندتا بنگاه اقتصادی که متعلق به بانکها بود بخاطر توجیه عدم سود دهی و یا فشار بانک مرکزی به کمترین قیمت به افرادی خاص واگذار گردید این شیوه ای شده در نظام بانکی ، تامین اجتماعی و اکثر سازمانهای دولتی که تشکیلاتی باقیمت گزاف با پول بیت المال ساخته یا خریداری شد و به بهانهای مختلف از جمله عدم سود دهی به بخش خصوص خاص واگذار می گردد بجای اصلاح نظام بانکی ابتدا جلو فساد و اختلاس رانتبازی و سایر مسائل اینچنین گرفته شود ، دولت محترم فردا دیر است (3708526) (alef-11)
 
حقیقت بین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۷ ۱۶:۲۳:۵۵
ربا خوار و ربا گیرنده هر دو با هم مشکل دارند.
بانک ها ربا می دهند، مردم هم ربا میگیرند.
چه در مورد وام ها و چه در مورد سود سپرده ها.
جای دوری نرویم.
از ماست که بر ماست. (3708528) (alef-11)
 
سلام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۷ ۱۶:۲۴:۰۶
سالهای قبل بانکها میلیاردها تومان ایران چک چاپ کرد و کاغذها رو به مردم دادن و سودهای هنگفت گرفتن. حالا هم با فشار و ریا ،کاری کردن بیشتر مبادلات پولی با کارت باشد یک چک 5میلیونی را بهت نقدی نمی دن با کلی متلک گفتن وانتظار وسماجت بهت نقدی پول می دن ، دولت محترم پاسخ گو با شد بانکها با خلق پول جدیدی که راه انداختن عملا چند برابر موجود خود به مردم وام دادن واز پولی که وجود ندارد چه میزان سود بیست و چند درصدی می گیرند؟ چرا باید مردم بابت خلق پول بانکها سود پرداخت نمایند؟ (3708529) (alef-11)
 
Austria
۱۳۹۵-۰۲-۲۷ ۱۶:۲۹:۳۶
کار سنگین بر روی طرح دلیلی برای خوب و کارشناسانه بودن آن نیست. احمدی نژاد عزیز هم خیلی کار سنگین و فشرده انجام میداد اما نتیجه اش جز خرابی و تحمیل هزینه بیشتر به طرحها و پروژه ها نبود مثل مسکن مهر در بیابان و سد گتوند و راه آهن اصفهان شیراز و ... (3708544) (alef-11)
 
Netherlands
۱۳۹۵-۰۲-۲۷ ۱۷:۰۳:۱۸
در ایران کار یک عده شده است طرح دادن و کار یک عده هم جبران هزینه ها و خسارات طرح داده شده.
مثل طرح هدفمندی یارانه ها که هم اکنون دولت مانده است که با چه کند.
شما هم طرحتان را برای اجرا ارائه دهید تا دولت های بعدی بیکار نباشند. (3708636) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۷ ۱۹:۱۲:۱۲
اجرای این طرح مساوی تورم شدید در جامعه است
... (3708952) (alef-11)
 
United Kingdom
۱۳۹۵-۰۲-۲۸ ۰۲:۱۳:۲۳
تورم لزوماً بد نیست. (3709411) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۱۷:۰۸:۳۳
اره برای شما بساز و بفروش ها خوبه ! (3715422) (alef-13)
 
راوی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۷ ۲۱:۳۲:۴۵
دولت و مجلس کم کاری خودش را از جیب مردم تامین می کنند . اصلاح کار پسندیده است ولی آیا پول مردم را می تواند بدون ملاحظه در اختیار دیگران قرار داد . دیگران که نه عده ای از آقایان و سودجویان که دنبال وام های ارزان و پس ندادن آن هستند . کار بانکها گرفتن پول و انتفاع از آن و پس دادن سود به مردم هست . اگر تورم را ما را واقع بیا نه مثلا 16 ببینیم آیا سود 18 درصد زیاد است تفاوت این سود در اغلب کشورها چیزی حدود 4 درصد هست یعنی ما 20 درصد تازه ارزش پول را حفظ می کنیم پس ربا به چه معنی هست بله اگر تورم صفر یا یک بود مشکلات حل بود . دوستان این یک لایحه بدون کارشناسی بالا هست و مسبب تورم بالا . انتظار دارند کل پول بانکها وارد بازار شود معلوم هست که همه چیز خراب میشود. بله ربا حرام و چیزی قابل قبول نیست . اما شما تورم را به صفر برسانید و تمهیدات لازم برای حفظ پول و ارزش آن پیدا کنید سپس دنبال این کارهای بیهوده باشید (3709133) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۷ ۲۲:۵۵:۴۲
از دلایل مقاومت بانکها با همراهی دولت، همان عدم وجود خصوصی سازی واقعی است. متاسفانه سیاستهای کلی اصل 44 درست اجرا نشد. شبه دولتی که به طنز خصولتی هم میگویند پدیده دور زدن اصل 44 است.
تصدی گری دولتی و حکومتی بر اقتصاد عواقبش می بینیم. فساد و ناکارآمدی و هدر فت منابع انسانی و مادی.
در حالی دیگر همگان میدانند با این نرخ سود، کارهای مولد (البته پر اشتغال) تجاری و صنعتی و کشاورزی و تولیدی به صرفه نیست. (3709240) (alef-11)
 
ب
United States
۱۳۹۵-۰۲-۲۹ ۱۸:۲۴:۱۱
هروقت خود ما راضی شدیم پولمون رو بدون گرفتن سود در بانکها سپرده گذاری کنیم ان وقت می توانیم به بانکها انتقاد کنیم که از وام ها سود نگیرند تفاوت سود پرداختی بانکها ی دولتی با سودی که از مردم می گیرند در عقود مشارکتی 3درصدودر مبادله ای صفر درصد است ما ایرانی ها فقط بلدیم بدون شناخت ومطالعه پدیده ها فقط نق بزنیم ایا کسانی که به روش فعلی بانکداری انتقاد دارند پیشنهاد روشنی برای جایگزینی روش فعلی دارند.. در ضمن هیچ عقل سلیمی حاضر نیست صد هزارتومان الان را با صد هزار تومن سال اینده معاوضه کند چون می داند در شرایط تورمی ارزش واقعی ان پول بعد یکسال پنجاه هزارتومان است واین یعنی همان نقصان در مقدار کالاست که پول را از شرایط ربا خارج می کند ربا مربوط به زمانی بوده که ارزش پول ذاتی بوده است در ضمن بانکها طبق قانون مجازند هشتاد در صد سپرده هایشان وام بدهند واین موضوع با خلق پول فرق داردوتا محلی موجود نباشد هیچ ریس بانکی نمی تواند بی خودی پول خلق کند (3712908) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.