توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 473241
الجزيره: چرا فردي که مدعي پاره کردن توافق ايران بود، معافيت تحريم‌ها را تمديد کرد؟
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۱۸
شبکه الجزيره قطر تمديد معافيت تحريم‌هاي ايران به دست "دونالد ترامپ" را مورد نقد و بررسي قرار داد.

پايگاه اينترنتي شبکه الجزيره در گزارشي نوشت: "دونالد ترامپ"، رئيس جمهور آمريکا، چهارشنبه فرصت برهم زدن توافق هسته‌اي ايران را داشت؛ اما اين کار را نکرد. تحليلگران معتقدند اين موضوع انعکاس دهنده تمايلات تجاري در آمريکا و روابط ديپلماتيک در خارج از اين کشور است.

ترامپ در جريان کارزار انتخاباتي از توافق هسته‌اي ايران به عنوان بدترين توافق تاريخ آمريکا ياد کرد و وعده داد در صورت راهيابي به کاخ سفيد آن را پاره خواهد کرد. حالا او نه تنها توافق را پاره نکرده؛ بلکه براي دست‌کم 120 روز ديگر نيز به آن پايبند مانده و معافيت تحريم‌هاي هسته‌اي ايران را امضا کرده است. اين موضوع به آن معناست که فعلا قرار نيست تحريم‌هاي قديمي عليه ايران اجرا شوند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، وزارت خارجه آمريکا با انتشار بيانيه‌اي اعلام کرد: ما با کنگره آمريکا در اين باره مشورت و تبادل نظر کرديم و تصميم به لزوم تمديد معافيت‌ تحريم‌هاي ايران گرفته شد. البته در اين بيانيه تحريم عليه برخي شخصيت‌هاي بلند پايه دفاعي ايران همچنان به قوت خود باقيست و بر روند بازنگري توافق هسته‌اي نيز تاکيد شده است.

"لاورنست کورب"، کارشناس ارشد در "مرکز پيشرفت براي آمريکا" و معاون پيشين وزير دفاع اين کشور، در اين باره گفت: کابينه ترامپ با تمديد معافيت شرکتهاي تجاري از تحريم‌هاي هسته‌اي ايران، رفتاري مشابه با موقعيت چين را در پيش گرفته است. ترامپ در جريان مبارزات انتخاباتي هم سياست‌هاي تجاري با چين را "غيرعادلانه" خوانده بود؛ اما پس از رسيدن به رياست جمهوري، رفتاري نرم با اين کشور در پيش گرفت و ديداري دوستانه با "شي جين پينگ"، رئيس جمهور چين، انجام داد.

کورب در ادامه افزود: در مورد ايران يک قرارداد 6 ميليارد دلاري در ارتباط با بوئينگ وجود دارد که خود تضمين‌کننده ايجاد 18 هزار فرصت شغلي است. هرچه باشد ترامپ يک تاجر است. من در زمان رياست جمهوري رونالد ريگان، معاون وزير دفاع بودم. ريگان هم شوري سابق را شيطان مي‌ناميد؛ اما درنهايت اعلام آمادگي کرد آمريکا از ساخت سلاح اتمي دست بکشد.

"فيليس بنيس"، تحليلگر موسسه "مطالعات سياست" نيز در اين باره گفت: تحريم عليه ايران و برهم زدن توافق هسته‌اي به سود هيچ يک از دو طرف نيست. علاوه بر آن، کشورهاي اروپايي در حال عادي سازي روابط خود با ايران هستند و برهم زدن توافق هسته‌اي مي‌تواند آمريکا را در تقابل با متحدان اروپايي‌اش قرار دهد. جاي شکي باقي نيست که اروپا از بوجود آمدن اين روند خشمگين خواهد شد. اين يک توافق دو جانبه ميان تهران و واشنگتن نيست. 5 کشور ديگر هم در کنار آمريکا به نهايي شدن توافق کمک کرده‌اند. پس هرگونه اقدام يک‌جانبه از سوي آمريکا مي‌تواند با واکنش اروپايي‌ها مواجه شود.
 
کلمات کلیدی : تحریم، ترامپ،کنگره، ایران
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.