نظر منتشر شده
۱۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 484041
پشت‌پرده مخالفت با مالیات ساخت مسکن / چه کسانی مخالف قانون شدند؟
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۰۴
یک کارشناس مسکن با هشدار نسبت به حرکت به سمت صدور صورت‌وضعیت و فاکتورهای صوری برای فرار از مالیات ساخت آپارتمان گفت: هزینه ساخت هر متر آپارتمان برای سازندگان، حداکثر یک میلیون تومان است.

سیدحمیدرضا سجادی در گفتگو با مهر درباره مالیات بر ساخت و ساز و مخالفت بسیاری از انبوه سازان با این روش جدید مالیاتی گفت: معتقدم اخذ مالیات از ساخت و ساز باعث می شود بسیاری از آنهایی که بساز و بفروشی، شغلشان نیست و تنها برای کسب سود هنگفت وارد این بخش شده اند، کنار بروند.

این کارشناس حوزه مسکن در پاسخ به این پرسش که آیا اخذ مالیات از ساخت، سبب افزایش قیمت مسکن می شود، اظهار داشت: مگر در حال حاضر چند دستگاه مسکن در کل کشور در حال ساخت و ساز است، که بر فرض اخذ مالیات از سازنده آنها، پس از فروش این واحدها در یک سال آینده، سبب افزایش قیمت واحدهای مسکونی موجود شود. بنابراین اینها بهانه هایی است که دلالان مسکن، برای افزایش بیش از حد قیمت به راه انداخته‌اند تا مجدد بتوانند با ایجاد جو روانی احتمال افزایش قیمت مسکن، مردم را به خرید آن وادارند تا این هجوم مردم را به افزایش تقاضا تعبیر کرده و سپس با اعلام کمبود مسکن برای فروش و کاهش عرضه، به افزایش قیمت آن دامن بزنند و به سودهای کلانی دست یابند.

وی با بیان اینکه مالیات اخیری که دولت مصوب کرده، فرمول کاملا قابل قبولی دارد و قیمت زمین و نرخ تمام‌شده ساخت و ساز از قیمت فروش کسر می شود، تصریح کرد: سر و صدایی که مخالفت مالیات بر مسکن علیه مصوبه جدید دولت راه انداخته‌اند، برای آن است تا سازندگان از شفاف سازی در هزینه‌کردهای خود فرار کنند. برخی از انبوه سازان با افزایش بی رویه قیمت زمین، می خواهند به سودهای کلانی دست یابند.

به گفته سجادی، قانون جدید مالیات سبب می شود تا هزینه‌های ساخت و ساز که معمولا از ۷۰ میلیون تومان برای یک واحد مسکونی ۷۰ تا ۷۵ متری فراتر نمی رود، از هزینه های زمین تفکیک شود؛ این موضوع چندان برای آنها خوشایند نیست. چون دیگر سازنده نیست که قیمت زمین را تعیین می کند؛ بلکه این ممیزان مالیاتی هستند که نرخ کارشناسی برای قیمت زمین در آن منطقه را تعیین می کنند که معمولا به واقعیت نزدیک تر است.

این مدرس دانشگاه با تأکید بر اینکه یکی از شگردهای سازندگان در صورت اجرایی شدن قانون مالیات بر ساخت وساز، صدور فاکتورهای صوری است، گفت: اگر نظارت های سازمان نظام مهندسی بر فعالیت مسکن سازی، تقویت نشود، شاهد این خواهیم بود که سازنده برای کاستن از مالیات نهایی که باید بدهد و کسب سود بیشتر به سمت صدور صورت وضعیت و فاکتورهای صوری برود؛ به این صورت که با توجه به اینکه هزینه ساخت و ساز از مبلغ نهایی فروش کسر می شود، فاکتورهای صوری مبنی بر استفاده از مصالح درجه یک برای ارائه به سازمان مالیاتی تهیه می کند؛ اما در عمل از مصالح درجه ۲ و ۳ و ۴ در ساختمان استفاده کرده است تا به سوددهی بیشتر برسد.

وی اظهار داشت: همچنین این کم‌فروشی به روش های تولید به شکل استفاده از تیغه آجری به جای دیوار مستحکم یا مخلوط کردن چوب با میلگرد در تهیه ستون ها نیز، ممکن است کشیده شود.

این کارشناس اقتصاد مسکن درباره احتمال احتکار مسکن از سوی سازندگان برای دور زدن این قانون، خاطرنشان کرد: برخی می گویند از آنجایی که در قانون جدید مالیات بر ساخت و ساز، آمده که اگر سه سال از زمان دریافت پایان کار بگذرد و سپس واحد مسکونی به فروش برود، دیگر مشمول مالیات نخواهد شد، درنتیجه شاهد افزایش احتکار مسکن خواهیم بود، اما به نظر من کاملا اشتباه است؛ چراکه در حال حاضر با معضل کمبود تقاضا و افزایش عرضه روبه رو هستیم که عامل آن تولید بیش از نیاز مسکن در سال های گذشته است که سبب راکد ماندن سرمایه انبوه سازان شده است. حال اگر سازندگان بخواهند از فروش واحدهای ساخته شده خود، سه سال صرف نظر کنند، دیگر سرمایه در گردشی برای ساخت و ساز جدید ندارند.

وی افزود: در این حالت، واحد ساخته شده هم از قیمت اولیه می افتد و هم باید تورم را برای نرخ آن محاسبه کرد؛ به همین دلیل ممکن است درآمد سازنده در سه سال بعد، از آنچه اکنون به آن می‌رسد، کمتر باشد؛ بنابراین نه این حرف مخالفان قانون جدید مالیات بر ساخت منطقی است و نه اینکه در قانون جدید آمده که فروش واحد پس از گذشت سه سال از ساخت از شمول مالیات خارج می شود و این، نوعی ضعف در قانون نویسی است.

به گفته سجادی، اجرای قانون جدید مالیات بر ساخت و ساز سبب می شود تا آنهایی که سازنده حرفه ای و صاحب صلاحیت هستند، به حوزه ساخت و ساز وارد شوند و بسیاری از افراد و صاحبان حرف و صنایع دیگر مانند پزشکان، کارمندان، کسبه، تولیدکنندگان که در سال های گذشته از تخصص واقعی خود دور شده و برای کسب سودهای هنگفت وارد فعالیت ساخت و ساز شده بودند، به جایگاه قبلی شان برگردند.

وی ادامه داد: خلأ قانونی در زمینه مالیات بر ساخت و ساز سبب شده بود تا کسانی که هیچگونه تخصصی نداشته باشند، بساز و بفروش شده و به سودهای کلان برسند؛ این درحالی است که افرادی با درآمدهای به مراتب پایین تر، مالیات می دهند یا تولیدکنندگان که در بسیاری از کشورها از معافیت مالیاتی برخوردارند، مالیات می پردازند؛ اما مسکن سازان به راحتی می توانند از پرداخت مالیات فرار کنند.

این کارشناس حوزه مسکن درباره بهانه دیگر مخالفان قانون مالیات بر ساخت و ساز مبنی بر اینکه اجرای آن سبب می شود تا رونق این بخش و ایجاد اشتغال با استفاده از افزایش ساخت و ساز به تعویق بیفتد، گفت: مشکل اشتغال کشور با ساخت مسکن حل نمی شود؛ در همه جای دنیا ساخت و ساز همگام با نیاز و تقاضا به پیش می رود و مانند ایران از این، حجم بزرگ کارگاهی که در سال های گذشته در جریان بود، خبری نیست؛ رکود فعلی سبب شد تا به طور طبیعی به یک تعادل در عرضه و تقاضای ساخت مسکن دست یابیم.

وی تاکید کرد: همین تعادل عرضه و تقاضا نشان داد تکیه کردن بر ایجاد اشتغال با استفاده از ساخت و ساز، اشتباه بود و باید مانند بسیاری از کشورهای پیشرفته، به سمت اشتغال زایی با استفاده از «های تک» و تکنولوژی های روز دنیا حرکت کنیم؛ بر همین اساس علت اینکه همه می خواهند با مسکن سازی به اشتغال و درآمد برسند، این است که بسیاری از دانش آموختگان دانشگاه های ما مهارت خاصی ندارند و چون فکر می کنند حرفه ساخت و ساز نیازمند داشتن مهارت نیست، می خواهند در این بخش شاغل شوند که تصور اشتباهی است.
 
کلمات کلیدی : مسکن + آپارتمان‌ + بازار مسکن + مالیات بر ساخت و ساز
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۱:۳۹:۲۳
این کارشناسان محترم بعیده که حتی یک واحد 70 متری ساخته باشن که با قاطعیت میگن هزینه ساخت حداکثر متری یک میلیون تومانه! احتمالا با کیفیت ساخت مسکن مهر مدنظرشون بوده. این رو در نظر داشته باشید که بیش از شصت درصد هزینه ساخت رو ارزش زمین تشکیل میده. مبلغ سنگین دیگه که نادیده گرفته شده هزینه شهرداری و صدور پروانست. و اینکه این هزینه ها همون اول کار پرداخت میشه و در طول دو سال برای یک ساختمان معمولی هزینه مصالح و دستمزد. شاید بعضی بگن سود زیادی داره. ولی در نظر نمی گیرند که چه سرمایه سنگینی هزینه میشه. اگه کسی پولش رو تو بانک بزاره بعد دوسال 45 درصد فقط از بانک سود میگره در صورتی که بعد دوسال تازه باید منتظر مشتری بمونه تا واحد فروخته بشه. همین شده که خیلی از چرخه ساخت خارج شدن. پول رو گذاشتن بانک و سر ماه کلی سود میگیرن و راحت حال زندگی رو میبرن. نتیجش بیکاری کلی مهندس و کارگر و ورشکستگی کارخونه های تولیدی شده. حتی درآمد شهرداری ها هم از صور پروانه کم شده و پروژه های شهری در شوک هستن. حالا مالیات دو راه پیش رو میزاره. 1- خروج سرمایه بیشتر به سمت بانک و دریافت سود راحت 2- کشیدن مبلغ مالیات روی قیمت ملک (4431450) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۳:۵۸:۲۹
علت عدم ساخت خانه و کم شدن آن کمبود تقاضاست و نه خارج کردن سرمایه بساز و بفرو ش ها. با کل نظر شما مخالفم. (4431730) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۱:۴۰:۱۲
سلام در رکود مالیات را افزایش نمی دهند با این وضعیت اقتصاد ایران نابود می شود در دو سال ببینید چه اتفاقی می افتد از جامعه خبر ندارید بررسی کنید می فهمید (4431451) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۲:۰۲:۰۶
مخلوط کردن چوب با میلگرد در تهیه ستونها؟!!!!!!!!!!!
خداوکیلی خودت فهمیدی چی گفتی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (4431492) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۲:۰۲:۴۰
اين بساز و بفروشي و زمين بازي پدر مملكت رو دراورده بلاي جون توليد شده بايد جلوش گرفته بشه سرمايه ها رو جذب خودش كرده منابع ملكت رو هدر ميده سنگ و سيمان و .... راندمان و كيفيت پايين ساخت اسيب به محيط زيست و شهرها با توليد گردو خاك و الوده كردن ابها ارزش افزوده اندك .... خلاصه دولت بايد فكري براي اين كار بكنه. (4431493) (alef-11)
 
بهنام
United States
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۲:۴۷:۵۷
هیچ سازنده ای حاضر نمیشه 25 درصد سودشو مالیات بده. یا قیمت رو 10-20 درصد بالا میبرند یا از عرضه ساختمان خودداری میکنند که باعث کمبود مسکن در بازار و بالطبع افزایش قیمت خواهد شد. در حال حاضر هم شرکتهای انبوهسازی که سازندگان حرفه ای بازار هستند و این قانون در جهت کمک به این شرکتها وضع شده درصد ناچیزی ( کمتر از 5 درصد) از سهم ساخت و ساز ایران رو در اختیار دارند و به هیچ وجه جوابگوی نیاز نخواهد بود.
این مالیات هم مثل تمام مالیات های دیگه از جیب خریدار و مصرف کننده پرداخت خواهد شد. (4431562) (alef-11)
 
بهمن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۳:۰۳:۰۸
مدرسان دانشگاهی که تو عمرشون حتی یک آجر دست نگرفتند وقتی نظریه پرداز می شند همین میشه !! یا از این ور بوم می افتیم یا ازن ور بوم . همین الان در بخش مسکن و تمام کسبه های وابسته رکورد داریم . و شاهد خواهیم بود سازندگان هم به این نتیجه می رسند که در بانک سپرده گذاری با سود بیست درصد بدون مالیات خیلی درآمدش شیرین تر و بهت از ساخت مسکن با تمام مشقات اون هستش. (4431588) (alef-11)
 
ایرانی
Germany
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۳:۱۱:۵۷
نگرانی سازندگان مسکن هم فقط وجود چنین کارشناسان کار نا بلدیست که به قاطعیت هزینه ساخت متر مربع را معین میکنند و نه منطقه بندی و نه وارد فاز نوع مصالح میشوند.مطمینا این طرح راه فرار از پرداخت همین مالیات جزیی فعلی را نیز برای یقه سفیدها باز میکند وتنها کسانی که از این راه امرار معاش میکنند متضرر خواهند شد. (4431614) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۳:۴۲:۱۲
والا این همه آسمون ریسمون بافتن نمیخواد..این قوانین مالیاتی با هیچ توجیهی قابل ماله کشیدن نیست..درصد ارقامی که باید بعنوان مالیات پرداخت بشه وحشتناک بالا دیده شده.فقط میتوان ابراز تاسف کرد کسانیکه این ارقام را تعیین میکنند منافع مردم را در نظر نگرفته اند و فقط وفقط به فکر پر کردن خزانه دولت بوده اند. (4431692) (alef-11)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۳:۵۳:۴۹
با تکمیل 700000 مسکن مهر در اینده نزدیک تعداد خانه های خالی بیش از سه میلیون و دویست هزار می شود .بنابراین افزایش قیمت در هر حال دور از ذهن است و لازم هم نیست به بهانه ایجاد اشتغال رانت خاصی به انبوه سازان داده شود. (4431711) (alef-11)
 
حسین زاده
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۴:۲۷:۰۶
همه جای دنیا در شرایط رکود قوانین مالیاتی را تسهیل میکنند در شرایط فعلی که ساخت مسکن به هیچ وجه اقتصادی نیست این قانون فقط موجب عمیق تر شدن رکود افزایش بیکاری وفرار سرمایه ها میگردد معاون محترم مالیاتی اظهار میکنند که مالیات با قانون جدید افزایش پیدا نمیکند اگر اینطور است در شرایط فعلی چه لزومی به اعلام واجرای آن است واقعیت این است که دولت مشکل منابع دارد واز هر راهی دنبال پول بدست آوردن است و بیشترین فشار را در حوزه مالیات دارد میاورد بدون هیچ کار کارشناسی دقیقی فقط با ایجاد رعب و زورگیری در هر جایی که امکانش فراهم میشود مردم را سرکیسه میکنند و بنظر من یکی از دلایل رکود اقتصادی فعلی همین سبک اداره مالیات در وصول مالیات میباشد کاخانجات بسیاری را میشناسم که به مشکلات عدیده مالیاتی برخورد کرده وبسیاری تعطیل شده اند توجه داشته باشید که مشکل دادن یاندادن مالیات نیست چون گرفتن مالیات در حالت عادی فقط باعث افزایش قیمتها میشود وکسی از سودش کم نمیکند مشکل در شفاف نبودن و عدم امکان همه گیری موضوع است که موجب ایجاد جو ناامنی در مشاغل شده کارو کسبها را فلج نماید. (4431826) (alef-11)
 
وحید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۵:۱۴:۵۴
مالیات از هر قشری باید گرفته بشه درسته. ولی وقتی پنج ساله کشور و مسکن در رکود هست گرفتن مالیات درسته با یک شیوه جدید ؟ چرا دولت سر سفره اماده در خدمت هست و مخواد مالیات بگیره ولی نمیاد ضرر سه ساله یک‌بساز بفروش رو واحدها فروش نمیره رو حساب کنه ؟!
وقتی سود هست دولت با مالیات هست وقتی ضرر هست دولت نیست.!
چرا مثل کشاورزان دولت نمیاد بیمه قرار بده که اگه واحدی فروش نرفت تعیین خسارت بشه به سازنده تا ضرر نکنه ؟ اگه اینکار رو کنه با خیال راحت همه سرمایه ها سرازیر میشه به صنعت مسکن چون در سود و زیان دولت هم شریک هست.
دوست من ۴۵۰ تومان زمین خرید ۳۰۰ تومان هزینه کرد بعد از یک سال ۴ واحد فروخت فقط ۳۰درصد سود کرد ! اون هم یک مغازه کوچک در آورد که سود تونست با فروشش بگیره وگرنه ۲۵ درصد سود میکرد...!! حالا خودش میگه بانک مزاشتم خوب بود چه کاری این هم حرص جوش و خطر و ریسک‌حادثه . نخواستیم کنار ما کلی کارگر و بنا و گچکار و ...نون بخورن. همینطوری میشه صنعت مسکن مخوابه و بانک ها بزرگتر میشن و بیکاری بیداد میکنه...
شما باید دست کسایی که در تولید سر مایه گذاری میکنند رو ببوسید نه اینکه به بهانه مالیات قطع کنید. (4431968) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.