نظر منتشر شده
۱۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 279544
کامنت وارده/ با این وضع هیچ توریستی به ایران نمیاد
تاریخ انتشار : سه شنبه ۹ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۴۲
مطلبی ذیل کامنتی است که ذیل مطلب وقتی در فرودگاه امام خودمان را تحریم می کنیم برای الف ارسال شده است. الف این اظهار نظر را به عنوان یکی از نظرهای برگزیده منتشر می کند:

الف اگه از نظرتون جایی از این مطلب اشکال داره حذف کنید ولی خواهشا کلیتش رو منتشر کنید.

"فرض کنید ما توانستیم ۲۰ میلیون گردشگر خارجی که شرایط فرهنگی ایران را رعایت کنند مجاب کنیم به ایران بیایند"

اگر منظور از رعایت شرایط فرهنگی انداختی یه روسری نیم وجبی روی سره این کار خیلی راحتیه ولی مساله اینه که خارجی ها به خاطر تبلیغات فوق العاده منفی در رسانه هاشون تصور وحشتناکی از ایران دارن. اونا فکر می کنن ایران از نظر ساختاری در حد افغانستان عقب مانده و از نظر قوانین به سفت و سختی عربستان سعودیه و همینطور فکر می کنن مردم ایران مثل عرب های سعودی افراطی و تنگ نظر هستن. اولین قدم برای جذب گردشگر تغییر این دیدگاهه اما چطور؟ می خوام یه راه حل عملی اینجا براتون بگم ببینید چقدر موثره.

متاسفانه ایرانی ها (چه مسئولین و چه مردم عادی) قدرت رسانه ها و مخصوصا اینترنت رو هنوز اون طور که باید درک نکردن. من رد حدود شنزده هفده سالگی با هدف شناسوندن ایران به مردم دنیا به زبان انگلیسی تسلط پیدا کردم و مقاله بلندبالایی نوشتم و برای ۷-۸ سال هر روز چندین بار در سایت های و فروم های خارجی منتشر کردم که این مقاله شامل بخش های مختلفی می شد مثل تصویر ایرانی های مدرن - تصویر از جاهای مدرن ایران و طبیعت زیباش - توضیح فرهنگ و به خصوص اون قسمت هاییش که با فرهنگ غربی ها منافات داره - معرفی دانشمندان برتر ایرانی و قرار دادن نمونه از آهنک های مدرن ایرانی - توضیح دیدگاه های سیاسی ایران و برطرف کردن سوتفاهماتی که خارجی ها در مورد ایران داشتن و دفاع از سیاست های ایران. با این کار هزاران ایمیل عذرخواهی از طرف مردم دنیا گرفتم و به خصوص از طرف امریکایی ها که به خاطر تصورات اشتباهشون از ما عذرخواهی می کردن و حتی می گفتن باید بیان ایران رو از نزدیک ببینن! خب فکر کن وقتی یه فرد هفده هجده ساله می تونه اینقدر دیدگاه مردم رو عوض کنه مسئولین و بقیه مردم با ادامه این راه اون هم در سطح وسیع و حرفه ای چی کار می تونن بکنن.

علاوه بر اینها همیشه سعی می کنم در فروم های خارجی مثل IMDb (سایت نقد فیلم) و Yahoo Answers و ......حضور داشته باشم و همیشه بر هویت ایرانی بودنم تاکید می کنم و سعی می کنم با منطق و ادب این تصویر رو از ایرانی های ارائه بدم که ایرانی ها آدم های خیلی متمدن و باهوشی هستن. ایرانی ها حتما باید حضور خودشون رو در دنیا اعلام کنن و بگن ما هم وجود داریم و حرفی برای گفتن داریم.

اما متاسفانه ایرانی ها اصلا در سایت های جمعی خارجی مشارکت نمی کنن تا خرجی ها تصور درستی از ایران و ایرانی پیدا کنن. شاید هم دلیلش درک نکردن اهمیت تسلط به زبان انگلیسی برای برقراری ارتباط با دنیاست. خیلی ساده است. شما زبان دنیا رو اگه ندونید منزوی می شید.

یه توصیه از من می شنوید اگه عشق ایران دارید برید در حد تسلط کامل زبان یاد بگیرید و از این مهارت برای تبلیغ ایران و فرهنگش و برطرف کردن سوتفاهمات استفاه کنید.
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۴:۱۶:۴۶
60 درصد از اعضای خانواده من (در رده سنی من) دورگه و متولد آلمان و انگلیس هستند، آنها با جامعه ایرانی آشنا هستند و به ایران هم رفت و آمد دارند، ولی واقعیت این است که از نظر ایشان ایران دو گروه است، یکی ما و دوستانمان که عملا از خیلی حقوق محرومیم و بعضا مورد هدف قرار می گیریم! (تعجب نکنید ، در دنیا استخدام نشدن در یک بانک به علت مدل لباست یعنی حقی را زیر پا گذاشتن و معنی تنبیه نمی دهد، و بعلاوه توقیف ماشین به علت عینک بالای سر توسط نیروی نظامی معنی هدف قرار گرفتن دارد!) و گروه دیگر سایرین! مهم نیست دشت چقدر زیباست، و مهم نیست که من هستم، می گردم، عکس اسکی ازم منتشر می شود، رستوران می روم، می خندم و ...
آنها می دانند که من هستم و بابت بودنم هزینه می پردازم، اصل بودن من نظر آنها را عوض نمی کند، برعکس اتفاقاتی که هرازگاهی حول و حوش این بودن می افتد، سازنده نظر ایشان است، آنها نامش را ریسک می گذارند و می دانند این ریسک کمتر شده و بله با تبلیغ می توان از ایشان خواست که ریسک را بپذیرند!
می دانم نوشته من در بسیاری از قسمت ها قابلیت انتشار ندارد، ولی واقعیتی وجود دارد و آن اینکه من انسان بدی نیستم، حق کسی را ناحق نکرده ام، به کسی بی احترامی نکرده ام، احساس امنیت کسی را خدشه دار نکرده ام، هرچند تسلیم هم نشده ام ولی من انسان بدی نیستم و بدی نکرده ام و علت اینکه در میان مردم می توانم با آسایش و شادی و امنیت سر کنم فقط همین است! من متفاوت می پوشم ولی بی بند و بار نیستم و همه آنها که می شناسم از دوست و فامیل و همسایه و همکار این را می دانند! پس همین که نظرم نمی تواند منتشر شود یعنی از حقوقم محروم شده ام، و البته همین که می توانم نظرم را ثبت کنم یعنی جامعه در تلاش است تا بخشی از این حقوق را به من بازگرداند، زیرا در نهایت من انسان بدی نیستم!
واقعیت هایی مانند من مسئله ما و جهان است و نه "انداختن یه روسری نیم وجبی روی سر" (3006746) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۰ ۱۱:۰۳:۲۰
بسيار آلي (3008297) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۰ ۲۳:۴۱:۴۵
و بسیار معدنی! (3009802) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۱۲:۰۰:۱۸
عالي (3047215) (alef-11)
 
تبریزی
۱۳۹۴-۰۴-۱۰ ۰۷:۳۵:۱۳
ممنون از سایت الف بابت انتخاب کامنت اینجانب به عنوان کامنت برگزیده. دوست دارم در تکمیل کامنتم یک سری مطالب هم اضافه کنم که به تجربه به دست آوردم:

1. حضور ایرانی ها در فضای مجازی اگه هدفمند باشه بیشتر به نفع ماست. منظور از هدفمند چیه؟ فرض مثال شما اگه برید به یه فورمی و یک کامنت بذارید اگر هیچ کس متوجه نشه شما ایرانی هستید به این اهداف نمی رسید. اگر قصد انجام همچین کاری رو دارید یا به طور مستقیم بگید من ایرانی هستم یا آی دی رو طوری انتخاب کنید که به ملیت شما اشاره کنه. اینکه بگید ایرانی هستم که "در ایران زندگی می کنم" خیلی مهمه. چون تجربه ام نشون می ده اگه صرفا بگیم ایرانی هستیم و یک کامنت هر چند عالی بذاریم مخاطبای خارجی اولین تصورشون اینه که این کامنت رو یک ایرانی که در خارج از کشور زندگی می کنه گذاشته و فکر می کنن این زندگی در خارج بوده که طرز تفکر اونها رو عوض کرده. در واقع اونها ناخودآگاه بین ایرانی های داخل و خارج کشور فرق می ذارن. برای اینکه به عمق فاجعه پی ببرید بعضا زیر کامنت هام با این واکنش مواجه می شدم که شما ایرانی نیستی چون در ایران اینترنت وجود نداره! یعنی عده ای ایران رو در این حد عقب افتاده تصور می کنن. بین امریکایی ها این طرز تفکر رایج تره.

2. کامنت گذاشتن زیر سایت های خبری مثل Yahoo News مخصوصا وقتی خبر مربوط به ایران باشه خیلی مهمه. اسراییل جمعیت خیلی کمی داره ولی شما کامنت های ضد ایرانی زیادی رو زیر سایت های خبری از طرف اونها می بینید. اونها رسانه ها رو در چنگشون کرفتن و قدرت اونها در دنیا از همینجا ناشی می شه. این مساله باعث می شه بقیه خوانندگان سایت هم به مرور زمان نظرشون نسبت به ایران منفی و منفی تر بشه پس حتما باید ایرانی ها در اینگونه سایت ها حضور داشته باشن و با رعایت ادب و احترام بتونن به طور منطقی از مواضع ایران دفاع کنن تا نظرات مخالف و ضد ایرانی تا حد امکان خنثی بشه. سایت Yahoo Answers از نظر تنوع موضوعات نظیر نداره. از طریق این سایت می شه به اهداف مختلفی دست پیدا کرد مثلا در بخش توریستیش می شه ایران رو تبلیغ کرد در بخش سیاسیش سیاست های ایران رو توضیح داد و در بخش مذهبیش خیلی کارها کرد.....تعداد کاربرای این سایت میلیون ها نفره.

3. اگه قصد نوشتن مقاله ای در مورد ایران دارید بهتره این مقاله شما خطاب به خوانندگان باشه تا براشون جذاب باشه و نه مقاله ای خشک و بی روح مثل مقاله های ویکیپدیا که احتمالا نخونده از روش رد بشن. مثلا مقاله من اینطوری شروع می شد که: "همه شما مردم دنیا هر روز در مورد ایران اخبار منفی از رسانه هاتون می شنوید. تا حالا فکر کردید چه مقدار از اینها واقعی و چه مقدارش ساختگیه؟ من به عنوان یک ایرانی خیلی ناراحتم از اینکه رسانه های دنیا جوری ما رو سانسور کردن که من مجبورم اینجا بشینم برای شما بنویسم که ما هم مردمی عادی هستیم و کشوری داریم که فرق زیادی با خیلی از کشورهای دیگه نداره..........(وقتی توجه خواننده با اندکی حس ترحم و کنجکاوی جلب شد تا اخر مقاله رو می خونه)..........در آخر مقاله هم ازشون خواسته بودم این مقاله رو برای دوستاشون پست کنن و لینکش رو در اختیار اونها بذارن که خیلی ها گفتن این کارو کردن. البته ذهنشون رو هم واکسینه کنید و بگید پس حالا که فهمیدید رسانه ها چقدر دارن دروغ میگن از این به بعد به این راحتی اخبار رسانه ها در مورد ایران رو باور نکنید"

4. در مورد اینکه چرا حتی مسایل جزئی مثل حضور در سایت های فیلم و موسیقی و نظر دادن در مورد مسایل فرهنگی هم مهمه در این حد بگم که اونها تصور می کنن ایران یه کشور کاملا بسته است و ما در اینجا هیچ گونه آزادی نداریم. حضور در این نوع سایت ها این پیام رو می رسونه که ما هم به روز هستیم و زندگی عادی داریم. ما هم ادمیم و تفریح می کنیم نه اینکه طبق تصور اونها خشک مغز هستیم. یادم نمی ره چند بار وقتی در مورد یک فیلمی حرف می زدم می گفتن مگه شما فیلم هم می بینید (منظور فیلم هالیوودی)؟!

و چند توصیه:

متاسفانه در کشور ما به زبان انگلیسی به عنوان یک زبان بیگانه و حداکثر به عنوان چند واحد درس سخت که باید به ناچار پاس کرد نگاه می شه. این مساله کاملا در سیاست گزاری های اموزش و پرورش مشهوده و اخیرا یا کاهش تعداد ساعات زبان انگلیسی به جای افزایش اون و ابکی کردن کتاب های زبان طبق تغییرات جدید کتب درسی ضربه مهلکی به اموزش زبان زده. گویا مسئولین امر هم تصور می کنن زبان به هیچ دردی نمی خوره و همین که دانش اموزا بتونن دو تا کلمه رو شکسته بسته تلفظ کنن براشون کافیه!

یک پیشنهادی هم دارم. دولت می تونه یه شغل جدید تعریف کنه. اون هم اینکه افراد خاصی تربیت بشن و وظیفه شون صرفا حضور در سایت های خارجی و تبلیغ مواضع ایران باشه. اشتغال زایی هم می شه. می شه اینطور در مورد این افراد فکر کرد: سربازان و مبلغان فضای مجازی. (3007983) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۰ ۰۹:۱۱:۵۸
یک پیشنهاد کلی
هویت هر فرهنگ در زبان و ادبیات آن فرهنگ متبلور میشود
لطفأ سعی شود از مکتوب کردن زبان محاوره ای خودداری شود. (3008069) (alef-11)
 
یک معلم خسته
۱۳۹۴-۰۴-۱۰ ۱۰:۰۱:۰۷
صحبت کامنت وارده عزیز درست، ولی گاهی فرهنگی که با زحمت طی چندین سال ایجاد میشه با کتک زدن یک توریست در اصفهان طی دو ثانیه به باد میره.

فرهنگ سازی با نوشتن فقط بخش کوچکی از ماجراست. (3008134) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۰ ۱۱:۴۸:۱۸
کامنت بلند بالا لیکن فاقد ارزش بود.
نگارنده محترم درک نمیکنه که نفس وجود شبکه های اجتماعی یعنی تهدید برای امنیت ملی حالا حضور تو این شبکه ها که خود داستان مفصلیست (3008384) (alef-3)
 
تبریزی
۱۳۹۴-۰۴-۱۱ ۰۷:۵۵:۰۱
هیچ کدوم از سایت هایی که من اسم بردم شبکه اجتماعی نیستن. البته می تونستم به سایت یوتیوب هم اشاره کنم که از طریقش می شه کارهای زیادی کرد و عملا به عنوان یک رسانه تصویری ازش بهره برد. با احترام. (3010223) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۰ ۲۳:۰۶:۳۹
توریست یعنی اینکه آنچه که دوست داره و به سبک خودش زندگی کنه نه اینکه بهش دیکته بشه فلان جور باش فلان کار بکن! (3009739) (alef-3)
 
کسایی
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۰۰:۵۸:۴۰
اشتباه شما همینه!!! بسیاری از ما به عنوان توریست به جاهای دیگه میریم تا چیزهای متفاوت رو تجربه کنیم. شاید ندونید اما تمایل به مسافرت به کره شمالی کمتر از تمایل به مسافرت به ژاپن چین یا آلمان نیست. تا حالا فکر کردید چرا روسیه یکی از اهداف گردشگری دنیاست. بالاخره باید یک تفاوتی شما رو قلقلک بده که به سمت اون مکان حرکت کنید. اما اونچه که متضمن حرکت به سوی تفاوت هاست شرایط آسان مقصد و آزادی هدفمنده که اجازه درک اسان شرایط مقصد رو میده. همونطور که بد نیست بدونید زندگی ایلاتی ما پتانسیل عجیبی برای جذب گردشگر خارجی و ایرانی دارهو در واقع هیچ کس از رفتن و زندگی در شرایط ایلات ناراضی نخواهد بود اما مشکلات سفر تا مقصد به فرض از بدو ورود به فرودگاه تا چادر ایلات و یا روستاهاست که شیرینی تجربه ی زندگی متفاوت رو به تلخکامی برای توریست بدل میکنه و صد البته تماما ناشی از بی مسئولیتی و بی کفایتی مدیران مملکت ماست. (3013470) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۱ ۱۱:۱۸:۳۱
من هم با ايشون موافقم. واقعا حضور ايرانيهاي وطن دوست باهوش در سايت هايي مثل ياهو كه مخاطبين زيادي از سراسر جهان داره خيلي مهمه. خيلي از مردم دنيا بين ايران و افغانستان و عربستان و عراق فرقي نميگذارن. چون فرقش رو نمي دونن. اونها اسلام وهابي رو ميشناسن. خبرهاي اين سايتها در مورد ايران همه منفي هست. اونها باور نمي كنن كه زنان ايراني تحصيل و يا كار كنن. و واقعا لازمه كه خودمون به عنوان ايراني ورود كنيم. گرچه كار خيلي سختيه. و نياز به آگاهي داره. چون بايد بدونيم در برابر رفتارهاي بد و پاسخهاي تلخ و دردناكشون خودمون روكنترل كنيم تا بتونيم اونها رو تحت تاثير قرار بديم. بايد به مردم آموزش بديم كه وقتي به صفحه شخصي كسي مثل مسي حمله مي كنن فقط بهش ثابت مي كنن كه ايرانيها مردم ستيزه جويي هستن. واقعا اين مسائل نياز به آموزش داره .
بطورخيلي جدي، ما قبل از نياز به آموزش زبان انگليسي، نياز به آموزش برقراري ارتباط موثر با فرهنگهاي متفاوت رو داريم تا بتونيم حضور مفيد و موثري داشته باشيم. (3010557) (alef-11)
 
تبریزی
۱۳۹۴-۰۴-۱۲ ۰۸:۵۷:۵۸
دقیقا. اتفاقا یکی از قسمت های اصلی مقاله من به همین موضوع زنان می پرداخت. گفتم شما فکر می کنید همه جا مثل عربستانه که زن ها حتی اجازه رانندگی و کار و تحصیل و خروج از منزل و...ندارن؟ بهشون امار زن های تحصیلکرده و دانشجو رو دادم (نسبت 65 به 35 دانشجوهای دختر به پسر) عکس زن های ایرانی با مانتو و روسری خوش رنگ و آرایش کرده رو هم که بهشون نشون دادم گفتن چقدر تمیز و مرتب. هیچ ایرادی وارد نیست. چون تصورشون این بود که اینجا زن ها برقه می پوشن و نمی تونن حتی صورتشون رو هم نشون بدن! حرفتون راجع به وهابی ها هم کاملا درسته. سایت ها پره از حرف های احمقانه اونها و هرکسی می بینه میگه مسلمون ها سطح فکریشون همین قدر پایینه. ما به عنوان ادم های معتدل باید اونجا باشیم تا بگیم مسلمون فقط این افراطی ها نیستن ما هم هستیم. فقط در مورد جمله آخرتون بگم زبان انگلیسی یه ابزار ضروریه. بدون داشتن این ابزار نمی شه ارتباط برقرار کرد حتی اگه فرهنگش رو هم داشته باشیم. (3011997) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۹:۲۵:۴۱
آخه تور یست میشه چی؟ دست وردارین؟ نفت فروشی که راحت تره!! (3015257) (alef-11)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۱۹:۴۸:۱۴
احسنت. کامنت وارده خیلی پرمغز و مفید بود.امیدوارم من هم به اندازه ایشون بتونم بااراده و باغیرت بشم و کاری برای کشورم در این حد انجام بدم. (3017860) (alef-3)
 
کورش نیا
۱۳۹۴-۰۴-۲۱ ۱۷:۲۴:۳۱
آقای تبریزی عزیز
مطلبتونو با تمام ذرات وجودم خوندم. خیلی خوب به مساله ی مهمی اشاره کردین. مساله ای که نیاز واجب امروز ماست.
به غیر از اون انرژی مثبتی که بین کلمات تون حس میشه تاثیر زیادی در من گذاشت. امیدوارم با همین حس و انرژی به کارتون ادامه بدین و بقیه هم با شما همراه بشن. (3034709) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۷ ۰۷:۲۱:۰۱
پیشنهاد میکنم خودتون کلاس های آموزشی از این نوع راه اندازی کنید. (3077417) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.