کد مطلب: 415696
چگونگی اخذ گذرنامه خروج موقت دانشجویان
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۲۹
معاون مشمولان و امور معافیتهای سازمان وظیفه ناجا نحوه استفاده از جریمه مشمولان غایب، چگونگی استفاده از سهمیه جبهه پدران افراد مشمول، مراحل اخذ گذرنامه دانشجویان برای خروج موقت و ... را توضیح داد.
به گزارش ایسنا، سرهنگ نجف حمیدزاده، در یک گفتوگوی رادیویی، در خصوص نحوه استفاده از جریمه مشمولان غایب توضیح داد و گفت: جریمه مشمولان غایب به سن نیست بلکه فقط کسانی میتوانند از این جریمه استفاده کنند که حداقل هشت سال غیبت داشته باشند. همچنین کسانی که دی ماه سال گذشته فارغالتحصیل شدهاند، تا دی ماه سال جاری فرصت دارند خودشان را به سازمان وظیفه عمومی معرفی کنند. اگر این افراد در این فرصت در مقاطع بالاتر تحصیلی قبول شدند، میتوانند ادامه تحصیل دهند.
وی درباره وضعیت دانشجویانی که بعد از اتمام معافیت تحصیلی، همچنان فارغالتحصیل نشدهاند نیز اظهار کرد: ورودی قبل از سال ۹۰ در مقطع کارشناسی شش سال و بعد از آن، پنج سال فرصت دارند تا فارغالتحصیل شوند. بعد از این مدت، طبق قانون قدیم اگر درس این دانشجو به اتمام نرسید، برابر قانون پیشبینی شده است که مشکلات خارج از اختیار دانشجو در کمیسیون موارد خاص دانشگاه بررسی شود. در عین حال، این کمیسیون میتواند درخواست فرجه سنوات ارفاقی دهد.
حمیدزاده تصریح کرد: اگر این درخواست پذیرفته شد، دانشجو میتواند از یک سال فرجه ارفاقی استفاده کند. اگر این فرجه نیز تمام شد، فرد باید خود را آماده اعزام کند. در صورتی که همچنان واحدهای پاس نشده اندکی نیز باقی مانده، دانشجو میتواند از سازمان، حداکثر یک ترم مجوز بگیرد تا درسهای باقیمانده را پاس کند و با مدرک مقطع تحصیلی گذرانده به خدمت اعزام شود.
معاون مشمولان و امور معافیتهای سازمان وظیفه ناجا در خصوص چگونگی استفاده از سهمیه جبهه پدران افراد مشمول نیز اظهار کرد: کسانی که متولد سال ۷۲ و قبل از آن هستند، بر اساس مدت زمان حضور پدر در جبهه مشمول از دو تا ۹ ماه مشمول کسر از خدمت میشوند. همچنین کسانی که در حال پرداخت جریمه اقساط سربازی هستند، اگر ۵۰ درصد اقساط را واریز کرده باشند، میتوانند در کنکور سال ۹۶ شرکت کنند.
حیدرزاده در ادامه بیان کرد: دانشآموزان مشمول خدمت تا زمانی که به سن ۲۰ سالگی برسند، میتوانند از معافیت تحصیلی استفاده کنند و بعد از این سن، وارد غیبت میشوند. برابر ماده ۲ قانون خدمت عمومی مشمولان، زمانی که افراد به سن مشمولیت رسیدند، باید وضعیت خود را مشخص کنند؛ آنها میتوانند در شمول معافیت تحصیلی قرار بگیرند و ادامه تحصیل دهند یا این که از معافیتهایی که در قانون پیشبینی شده است، مانند پزشکی، کفالت و ... استفاده کنند. در غیر این صورت باید برای اعزام به خدمت آماده شوند.
وی در تشریح مراحل اخذ گذرنامه دانشجویان برای خروج موقت نیز گفت: دانشآموزان یا دانشجویانی که به سن مشمولیت رسیدهاند، برای خروج از کشور مستلزم اخذ مجوز از سازمان وظیفه عمومی هستند. اگر ساکن تهران باشند، میتوانند به صورت اینترنتی در سایت سازمان ثبت نام کنند و با تودیع وثیقه، مراحل بعدی را پیش ببرند. با تایید دانشگاه برای آنها مجوز خروج از کشور صادر میشود. زمانی که این مجوز صادر شد، با توجه به این که سایت اداره گذرنامه به سامانه سازمان وظیفه به صورت آنلاین متصل است، اقدامات لازم در این زمینه صورت میگیرد.
به گفته معاون مشمولان و امور معافیتهای سازمان وظیفه ناجا، سامانه پیامکی ۱۱۰۲۰۶۰۱۰ و همچنین سایت vazifeh.police.ir دو راه ارتباطی این سازمان با مردم برای پاسخگویی و مشاوره ۲۴ ساعته است.
کلمات کلیدی : گذرنامه، خروج موقت، دانشجویان