نظر منتشر شده
۸۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 138694
رتبه بندي جهاني كميت و رشد توليد علم اعلام شد:
رتبه اول رشد توليد علم در 2011 براي ايران
بخش خبري الف، 19دي 90
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۹ دی ۱۳۹۰ ساعت ۰۹:۲۳
ایران در سال ۲۰۱۱میلادی رتبه اول جهانی در رشد تولید علم و رتبه نوزدهم جهانی از نظر کمیت تولید علم را بدست آورد.

به گزارش الف مجله علمی نیچر با بررسی تعداد کل مقالات علمی پژوهشی تولیدی و منتشر شده در سال ۲۰۱۱ اعلام کرد بیشترین علم تولید در سال گذشته میلادی به ترتیب در کشورهای آمریکا ۳۱۰۲۰۶ چین با ۱۴۲۶۴۵ و انگلستان با ۹۰۰۱۸ مقاله علمی پژوهشی بوده است.

در این سال در ایران ۱۷۵۹۸ مقاله پژوهشی که تولید شده است که پس از ترکیه در مقام نوزدهم جهان پس از ترکیه قرار گرفته است. از نظر رشد تولید علم ایران با ۲۰ درصد رشد و چین با ۱۵ در صد و کره جنوبی با ۱۰ درصد مقام های اول را بدست آورده اند.

در میان ۳۰ کشور اول جهان در تولید علم تنها در کشورهای ایران ترکیه و رژیم صهوینستی از منطقه خاورمیانه حضور دارند.

۲۵ کشور اول جهان در تولید علم به ترتیب عبارتند از :
1- آمریکا 31020614- برزیل 27808
2- چین 14264515- تایوان 24255
3- انگلیس 9001816- روسیه 22296
4- آلمان 8255017- سوییس 21372
5- ژاپن 6830818- ترکیه 19753
6- فرانسه 5775119- ایران 17598
7- کانادا 4994720- لهستان 17186
8- ایتالیا 4740321 بلژیک 16111
9- اسپانیا ۴۳۳۰۰22- دانمارک 11787
10- هند 3964023- اتریش 11011
11- کره جنوبی 3925624- اسرائیل 10492
12- استرالیا 3860725- یونان 9451
13- هلند 2929626- نروژ 9207

واحد: تعداد مقاله علمي پژوهشي منتشره در سال ۲۰۱۱


بیشتر کشورها از نظر سرعت تولید علم در سال ۲۰۱۱ عبارتند از :

درمیان ۲۰ کشور اول جهان در تولید علم ۵ کشور از قاره آسیا، ۲ کشور از قاره آمریکای شمالی، از میان قاره های آمریکای جنوبی و استرالیا هر کدام ۱ کشور و بقیه ۱۱ کشور اروپایی هستند. هر ۴ کشور تازه صنعتی شده یعنی روسیه، هند، برزیل و کره جنوبی نیز درمیان ۲۰ کشور اول تولید کننده علم در دنیا حاضر هستند.
در این ۲۰ کشور از جهان اسلام تنها دو کشور ایران و ترکیه حضور دارند.کشورهای اسلامی مالزی و هند در رتبه های سی و سوم و سی و نهم این رتبه بندی قرار دارند.
 
تورانی
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۰۹:۴۵:۱۳
به امید آنکه تحقیقات انجام شده در کشور به سمت حل مسائل مختلف سوق پیدا کنه تا شاهد آن باشیم که علم به عمل و کاربرد در حوزه عمومی تسری پیدا کنه!!

البته ماهیت علوم در حیطه های مختلف متفاوته اما تا زمانی که شاهد تروشات علمی در زندگی و توسعه جامعه نباشیم چندان دلخوش بودن به آماروارقام، معقولانه و خیرخواهانه نیست. (597675) (moderator19)
 
علی
Malaysia
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۱۶:۱۷:۵۸
دوست عزیز استناد به آمار میتواند مفید باشد اما باید تحلیل درست از آمار خام ارائه داد. در این آمار به چند مورد میتوان اشاره کرد1
1- رتبه اول ایران مربوط به رشد تولید مقاله میباشد و نه آمار تولید آن. یعنی هر کشوری نسبت به گذشته خودش چقدر رشد داشته است. در تولید علم آمریکا حدود هفده برابر ما تولید داشته است و کشورهای کم جمعیتی مثل تایوان یا سوییس هنوز از ما بالاتر هستند. البته جایگاه فعلی ایران و همچنین این رشد هم بسیار جای امیدواری است و اگر بخواهیم این موضوع را ریشه یابی کنیم بیشتر بر میگردد به تغییر نظام پرداخت ها و رشد چشمگیر حقوق هیئت علمی و هزینه های پژوهشی در دانشگاه ها که در زمان دولت آقای خاتمی پایه ریزی شد و موجب تمرکز اساتید به کار تحقیقاتی و دانشگاهی و پرهیز از کارهای غیر علمی که مجبور بودند برای کسب درامد لازم در خارج از دانشگاه انجام دهند. و اشتباه است اگر فکر کنیم این رشد ها که چند سالیست آغاز شده مربوط سیاست های همان سال است بلکه معمولا چند سالی طول میکشد تا بتوانیم میوه طرح ها و سیاست های مفید در حوزه های علمی را مشاهده کنیم.

2- رشد مقالات به تنهایی نشانه رشد علمی یک کشور نیست. بلکه ارتباط این مقالات با نیازهای صنعتی داخل و ارتباط تنگاتنگ صنعت با دانشگاه ها و تولید این مقالات به واسطه این ارتباطات بسیار مهم است. به نظر میرسد نقش و همکاری صنعت کشور در تولید این مقالات و به تبع آن کاربردی بودن این مقالات بسیار کمرنگ است. و این رشد بیشتر نشانه رشد علمی دانشگاه هاست و نه کشور به معنی عام آن. هرچند که بی تاثیر هم نخواهد بود

3- در آخر بهتر است یک بررسی هم در مورد وضعیت تولید کنندگان این مقالات بشود. آنها چه جایگاهی در کشور دارند؟ کجا به خدمت گرفته میشوند؟ آیا درصد قابل توجهی از تولیدکنندگان موثر جذب مراکز خارجی نمیشوند؟ این علم تولیدی بیشتر در کجا مورد بهره برداری قرار میگیرد؟ و ما چه سهمی از آن را توانسته ایم جذب و استفاده کنیم؟ (598505) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۲۱:۵۳:۲۴
با تمام نکات مطرح شده توسط شما به عنوان یک عضو هیات علمی موافقم به خصوص اینکه این حاصل سیاسیتگذاری گذشته است که الان به بار نشسته اما در همان زمان هم رییس ما به بهانه حفظ نسبت دریافتی کارمندان و هیات علمی از اجرای بسیاری از مصوبات قانونی استنکاف کرد و کسی هم زورش به ایشان نرسید. در مدت اخیر هم متاسفانه وضعیت اعتبارات پژوهشی دانشگاه ها فاجعه بار شده و اصولا بودجه مراکزی مثل ما پژوهشگاه ها صرف هزینه های جاری می شود و کفاف موارد دیگر را نمی دهد. در ضمن فقط یک صنعت پویا و یرپا به دنبال ارتباط با دانشگاه می رود آن صنعت الان کجاست؟ (598880) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۱۶:۴۱:۴۸
به نظر من برای شروع اتخاذ چنین استراتژی ای خوبه ولی بایستی برای ادامه ضمن حفظ رشد کمی، گرایش های تحقیقات به سمت افزایش کیفیت هدایت یشه تا در حوزها و سطوح مختلف شاهد برخورد محققانه و عالمانه با مسائل باشیم. (598535) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۲۰:۱۵:۵۴
توسعه علمی علامت بسیار مثبتی ست. (598783) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۰۹:۵۳:۱۰
قابل توجه روشنفکرا (597697) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۱۸:۴۸:۴۷
اتفاقا قابل توجه شماها . ببینید ایران چه پتانسیلی دارد و عده ایی با ایجاد حاشیه هایی که کلی پول رو به جیبشون سر ریز میکنه مانع از شکوفایی آن میشن. ایران قابلیت سر شدن در جهان را از همیشه داشته اگر عزیزان بگذارند. (598690) (moderator22)
 
۱۳۹۰-۱۰-۲۰ ۰۶:۵۶:۵۰
ایکاش سرعت رشد اقتصادی کشورمان هم اندازه سرعت رشد مقاله نویسیمان، 20 درصد بود. (599122) (moderator22)
 
دکتر ف مجاب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۱۰:۱۲:۲۹
با سلام
رشد فراوان مقاله مساوی با رشد علم نیست، ایران مقالات زیادی (آن هم در دو شاخه علمی و نه در همه آنها) تولید می کند .. مثلاً شرکت در پروژه های علمی بین المللی، ارتباط با مراکز غنی علمی دنیا، انجام سخنرانی های وزین علمی در دانشگاه ها (منظورم سمینارها و همایش ها نیست) و.. مواردی از این قبیل.
اگر در ایران رشد علم بالاست پس چرا هیچ تاثیری بر فرهنگ و رفتار جامعه
ندارد؟!
اگر درایران رشد علم بالاست، پس چرا بودجه برای شرکت محققین در همایش های بین المللی و فرصت های مطالعاتی وجود ندارد، و کلاً ارتباط منظم و صحیح علمی با مراکز دیگر دنیا اندک است (بجز برخی اساتید که با هزینه شخصی، نه بودجه مصوب دانشگاهی در مجامع علمی دنیا شرکت می کنند).
اگر در ایران رشد علمی بالاست چرا امکان استخدام منشی و کارمند و کارشناس پژوهشی در دانشگاه ها وجود ندارد که به کارهای جزیی محققین کمک کنند؟ چرا خرید و تهیه مواد و دستگاه و لوازم و قطعات اینقدر گران و سخت و طاقت فرساست؟
در ایران بیشتر بجای آنکه پژوهش داشته باشیم، مرکز پژوهشی و دانشکده و دانشگاه داریم، که برای انجام پژوهش کافی نیست. (597748) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۱۲:۱۰:۰۸
تاثیر که داره منتها به این زودی نمیتونه عقب افتادگی سالهای پیش را جبران کنه به عنوان یک دانشگاهی میگویم اگر همین چراغ هم خاموش بشه دیگه امیدی به آینده نیست من که به این جوونها افتخار میکنم (597989) (moderator7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۱۰:۴۳:۳۱
پژوهش ها باید هدفمند باشند والا ملت سودی نخواهند برد. (597810) (moderator19)
 
ایرانی
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۱۰:۴۵:۰۸
...اکثرا پایان نامه های بایگانی در کتابخانه ها می باشد زیاد جای افتخار نیست، تولید کم باشد ولی کاربر مفید داشته باشد، بهتر از این است که بسیار تولید شود ولی درد جامعه را حل نکند. (597816) (moderator19)
 
مهرداد
Canada
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۱۰:۵۴:۲۴
به نظر من اين ها همش حرف مفته
علم فقط توي غرب توليد ميشه و شما الكي دارين دست و پاي بيخود مي زنين. (597845) (moderator7)
 
يك دانشجو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۱۳:۲۹:۴۶
واقعا براي اين هموطن متاسفم
همينطور براي عده نسبتا زيادي كه به نظر توهين آميزش راي مثبت داده اند

هموطن عزيز! پژوهشگران ايران دست و پا نمي زنند آنها تلاش مي كنند تا ايران سربلند شوند.

فكر نمي كنم به امثال شما بشود گفت ايراني (598201) (moderator7)
 
Italy
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۱۹:۲۹:۳۴
دوست عزیز من هم به عنوان کسی که مقالات زیادی دارم با نظر این دوستمون از کانادا تقریبا موافقم. اما این دلیل بر وطن فروشی یا امثالهم نیست. باید واقعبینانه نگاه کنیم و در فکر اصلاح باشیم (598728) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۰-۱۰-۲۰ ۰۱:۲۸:۴۷
1- خود این مقاله گفته که رشد تولید علم، نه حجم تولید علم. ان چیزی که شما میفرمایید حجم تولید علم است.
2- برخی دوستان در کامنتهای دیگه، خیلی بی ربط نمی گویند، متاسفانه ما ایرانیها هنوز نتونستیم به این حرکت جهت بدیم، مخصوصا در علوم انسانی
3- و هنوز یاد نگرفته ایم از این همه مقاله استفاده درست بکنیم وصرفا داریم دور همی مقاله تولید میکنیم، نه به خاطر یک کاربرد خاص. هنوز در مدیریت می لنگیم و فقط مانع سر راه هم میذاریم.
4- واقع بینانه بودن به این معنا نیست که بگیم ما هیچ کاره ایم و فقط غرب داره تولید علم میکنه. این رو بهش اضافه کنید که این رشد بالا یعنی در آینده نزدیک ایران به ظرفیت تولید علم خودش نزدیک میشه. (599049) (moderator22)
 
آوات
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۲۱ ۰۲:۵۴:۳۴
دوست گرامی شاید بیان ایشان ناشایست بود و بنده هم قبول ندارم اما فراموش نکنید هیچ اتفاق خاصی در ساختار تولید علم ما در یکی دو دهه اخیر اتفاق نیفتاده است آنچیزی که با عنوان تولید علم و رشد علم شناخته شده است تولید مقاله است که نتیجه فشار دانشگاه بر دانشجویان برای چاپ مقاله است چون بدون چاپ نمی توانند دفاع کنند. با تاسف بسیار داده سازی در این مقالات بسیار زیاد است!... فریب نخورید (600722) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۲۱:۲۱:۰۵
به نام خدا
سلام
دو مطلب را عرض می کنم
1- تولید علم به استناد به مقاله ها نیست باید دید چه مقالاتی پذیرفته می شوند اتفاقا مقالا ت اگرنتیجه یک نوع آوری خلاقانه باشند معمولا مردودند چون جامعه علمی جهانی یا جرات پذیرش چنین مقالاتی را ندارد و یا به عمد حداقل از کشوری مثل ایران نمی پذیرد اکثر مقالاتی که پذیرفته می شوند کارهایی است که پایه های آن قبلا انجام شده و پژوهشگر یک تحقیق را با کمی تغییر در همان زمینه قبلی بعنوان مقاله ارائه می دهد ( برای مثال از دانشجویان بپرسید وقتی دانشجوها وارد آزمایشگاه می شوند استاد یک مقاله به دستشان می دهد و می گوید یک ماده دیگر را مثل همین کار کن) و نتیجه این نوع تحقیقات و پذیرش مقالات و تشویق ارائه دهندگان چنین مقالاتی این است که محققین دنبال این هستند که کدام کار بهتر مقاله می شود و تنها فایده ای که برای کار علمی متصور هستند دادن مقاله است.
2- اینجانب بر این باورم که کم نیستند کسانی که در پی انجام تحقیقات عمیق و خلاقانه ودر واقع تولید علم حقیقی هستند و چنین کارهایی معمولا زمانبر و هزینه بر است و چون چنین افرادی مورد حمایت واقع نمی شوند معمولا در میانه راه خسته شده و دست از تلاش بر می دارند آخر کدام کار علمی حقیقی است که در عرض 2-3 ماه جواب دهد که یک محقق 4-5 مقاله یا بیشتر در یک سال می دهد؟ محققان علمی و نواوران واقعی چون مانند دیگران تقلید نمی کنند کمتر مقاله می دهند بیشتر مورد ظلم و جسارت این مقاله نویس ها و پروژه دهنده های حرفه ای قرار می گیرند بیشتر در خلوت خود می خزند و عطای تحقیق را به لقای دیدن قضاوت بعضی ها می بخشند.
دلیل واقعی رشد مقالات ISI در کشور ما مانند دلیل رشد قیمت سکه است.
حالا می خواهید این نظر و منتشر کنید می خواهید نکنید من آنچه شرط بلاغ بود گفتم (598842) (moderator19)
 
کاکتوس
۱۳۹۰-۱۰-۲۰ ۱۱:۴۲:۴۷
مهرداد خان همون علمی را که تو غرب تولید میشه را هم که شرقی ها باعث و بانیشند ضمنا الکی دست و پا زدن بهتر از اینکه دست وپامونو دراز کنیم. (599447) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۱۰:۵۸:۲۹
لطفا یک بررسی کنید چند درصد از کسانی که این مقالات را منتشر کرده‌اند هم‌اکنون در ایران هستند یا قصد ماندن در ایران را دارند
آن‌وقت می‌توان این مقالات را به ایران نسبت داد (597853) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۲۰ ۱۱:۲۰:۲۳
این مسئله موضوع پایان نامه من بود. ارشد جامعه شناسی دانشگاه تهران هستم. عمده ترین انگیزه دانشجویان ارشد در نگارش مقالات ای اس ای، مهاجرت بود. ولی وقتی این نتیجه رو تو جلسه دفاع مطرح کردم ... (599416) (moderator19)
 
سعید
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۱۱:۱۰:۱۱
اگر دانش در ثریا هم باشد ... مردانی از سرزمین ایران بدان دست خواهند یافت ... پیامبر اکرم(ص) (597873) (moderator19)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۱۳:۵۱:۵۲
از منفی دادن ها به حدیث پیامبر (ص) متوجه می شیم که:
1- منفی زن ها با پیامبر اسلام مخالفند
2-منفی زن ها با ایران مخالفند
3- منفی زن ها با هر خبر خوشی به هر نحو ممکن مخ مخ مخ مخالفند. (598257) (moderator7)
 
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۱۴:۴۷:۴۵
این گزینه 2 رو رو چه حساب گذاشتی؟؟ یعنی چی با ایران مخالفن؟ با چیچی مخالفن؟ کسی از پیشرفت بدش نمیاد ، اما اینکع علم تولید میکنیم اما نتیجه و اثری ازش در رفاه و آسایش مردم نمیبینیم فایده ای هم داره؟ (598352) (moderator22)
 
جواد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۱۵:۰۴:۱۶
جانب آقای علی عزیز

کسی با همه اینهایی که جنابعالی اشاره فرمودید مخالف نیست. اما مشکل اصلی این سوال است که کدام سیاست این دولت عدالت محور منجر به رشد علم در ایران شده است. (598385) (moderator22)
 
کاکتوس
۱۳۹۰-۱۰-۲۰ ۱۲:۰۴:۵۳
جناب جواد در کجای مطالب گفته شده در مقاله بالا کسی خواسته مطلبی را به دولت فعلی و یا دولت های گذشته نسبت دهد در این مقاله صرفا از قول یک مجله علمی , اماری در خصوص رشد تولید علم در جهان گفته شده وبا توجه به اینکه نام گشورمان ایران در این مقاله مطرح است این خبر هر چه که باشد و در هر سطحی حرکتی رو به جلو برای کشورمان است . لطفا اگر میخوای به دولت فعلی گیر بدی تو سایت الف مطالب توپ دیگری برای گیر دادن هست . (599500) (moderator19)
 
بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۲۱ ۰۲:۵۹:۴۹
هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد.... رای منفی نعوذ بالله به خاطر نفی قداست حدیث پیامبر نیست بلکه به خاطر نسنجیده سخن گفتن شماست (600724) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۱۸:۱۲:۲۴
پروردگارا! ‍از علمی که نفعی ندارد به تو پناه می‌برم! (598643) (moderator22)
 
۱۳۹۰-۱۰-۲۰ ۱۱:۱۳:۵۹
برای مقاله دهنده نفع بسیار دارد چون براحتی به آمریکا یا ... مهاجرت میکند (599402) (moderator19)
 
کاکتوس
۱۳۹۰-۱۰-۲۰ ۱۲:۲۵:۵۲
این سخن قصار را از خودت دراوردی؟! (599554) (moderator19)
 
جمشيد م از مسكو
Russian Federation
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۱۱:۲۸:۱۴
چرا بعضي ها بجاي اينكه از اين خبر خوشحال شوند، ناراحت شده اند؟!!!
از پيشرفت ايران بدتان مي آيد؟
مي خواهيد هميشه زيرسايه علمي خارجي ها و وابسته به اونها باشيم؟ (597901) (moderator7)
 
لیلی
United States
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۱۳:۳۶:۵۵
سایت الف این منفی ها واقعا دیگه داره عجیب میشود،مگه میشه یه ایرانی از پیشرفت کشورش خوشحال نشود،خواهشن این امار بررسی بشود، (598216) (moderator22)
 
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۱۶:۴۲:۳۵
دوست عزیز هیچ ایرانی از پیشرفت کشورش ناراحت نمی شود. علت کامنتهای منفی نیز اختلاف نظر در تحلیل آمار است. نمی توان از کمیت کیفیت را ارزیابی کرد. اگر اینطور باشد ما از نظر دارا بودن تعداد واحدهای آموزشی در جهان اول هستیم. تصور کنید دانشگاه آزاد، پیام نور و ....در کوچکترین و دور افتاده ترین شهرهای ایران که بعضا ممکن است دبیرستان هم نداشته باشند، وجود دارد که البته جای خوشبختی هم دارد. بنابراین نباید از کمیت استنباط خاصی نمود. (598537) (moderator22)
 
کاکتوس
۱۳۹۰-۱۰-۲۰ ۱۲:۰۹:۴۰
دوست گرامی چطور وقتی صحبت بیکاریه امار ملاکه و وقتی صحبت پیشرفتها و موارد مثبت است کمیت ملاکه (599525) (moderator19)
 
کاکتوس
۱۳۹۰-۱۰-۲۰ ۱۳:۳۲:۱۵
دوست گرامی چطور وقتی صحبت بیکاریه امار ملاکه و وقتی صحبت پیشرفتها و موارد مثبت است کفیت ملاکه (599647) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۲۱:۴۹:۱۲
قضیه این کامنتهای منفی از این قراره:بعضی افراد که مثل همیشه میخوان خودشونو زیاد نشون بدن هر سری با استفاده از سرورهای مختلف وی پی ان وصل میشن و یه نظر منفی میدن،سیستم هم فکر میکنه هر سری شخص دیگری نظر میده. (598876) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۲۳:۱۸:۲۹
افرادی که منفی میزنند .افرادی هستند که عموما تحصیلات دانشگاهی دارند و میدوونند قضیه از چه قراره
شما خودتو ناراحت نکن مثبت بزن (598952) (moderator19)
 
کاکتوس
۱۳۹۰-۱۰-۲۰ ۱۲:۳۷:۴۵
یعنی اگه یکی بگه ایران جزء کشور های خاور میانه است, تحصیل کرده ها منفی میزنند ؟ چون میدونند قضیه از چه قراره (599578) (moderator19)
 
يك محقق كوچك
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۱۱:۲۸:۵۲
من تعجب مي كنم چرا اكثر بيننده هايي كه در بالا اظهار نظر كرده اند، بجاي خوشحالي از اين خبر، گويي از آن ناراحت شده اند!!

باعث تاسف است كه اين همه روحيه ياس و بدبيني در جامعه بينندگان وب ايراني وجود دارد. اميدوارم وضع خود جامعه اين گونه نباشد

با وجود اين روحيه اگر از به رتبه اول توليد علم هم برسيم، فايده اي نخواهد داشت. (597903) (moderator19)
 
دهاتي 2
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۱۲:۲۰:۱۱
محقق كوچولو ما از روحيه خوبي برخورداريم!!!!
ولي از اين همه بوغ و كرنا كردن الكي خسته شديم و فكر ميكنيم وقت اون رسيده كه يه كم با ديد واقعي تر به مسائل بنگريم چون من خودم به عنوان يك محقق جوان و برگزيده چند دوره ميدونم متن امور چه خبره
اين امار هيچ چيز خاصي نيست و نشانگر اول بودن علمي شدن كشور نيست عزيزم (598011) (moderator19)
 
یخی
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۱۴:۳۴:۵۶
دهاتی 2 عزیز
خوشحالم که حتی دهاتی های ایران هم در مباحث علمی شرکت میکنند و نظر میدهند.
اولا یه نکته رو دوباره براتون هایلایت میکنم و اون اینکه این بررسی توسط وزارت علوم انجام نشده بلکه توسط پایگاه نیچری انجام شده مورد تایید همه ی اهالی علم و دانش می باشد.
دوم اینکه نمیشه چشم ها رو روی واقعیتها بست شما اگر به لیست کشورهایی که ایران بینشون قرار گرفته نگاه کنی میفهمی که هرکدومشون برای خودشون یلی هستن و قرار گرفتن بین اینها بوق و کرنا کردن الکی نیست و باعث افتخاره
سوم محقق کوچولو که حرف بدی نزده بنده خدا یه انتقاد به حق کرده و به لحن کامنتها انتقاد داشته که اینهمه سیاهنمایی برای چیست آیا نباید خوشحال باشیم که مثل 30 سال قبل نیستیم که حتی کوچکترین ابتکار و اختراعی نداشتیم!؟
در آخر: حرف شما هم تا حدی درست هستش و نباید الکی زیاد خوشحال بشیم چون تعداد مقالات تنها معیار رشد علمی یک کشور نیست بلکه در کنار آن تعداد سایتیشن و میزان صتعتی سازی این کاغذهای نوشته شده هستش که رشد علمی واقعی یک کشور رو نشون میده.
به عنوان کسی که در سال 2011 سه مقاله با ایمپکت فکتور های 2 و 2و 2.34 تقدیم کشورم کردم به جامعه ی علمی ایران از صمیم قلب تبریک میگویم (598325) (moderator22)
 
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۱۶:۰۲:۳۰
دوست عزیز ژورنال با ایمپمت فاکتور زیر 3 آنچنان معتبر نیست . توصیه می کنم ایمپکت فاکتور مقاله هایت را در جای دیگر بیان نکنی. (598482) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۲۱:۵۱:۴۶
Impact Factor رشته به رشته فرق میکنه، ممکنه در رشته ای 2 پایین باشه ولی در رشته دیگری خوب و بالا. (598879) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۲۲:۰۴:۱۴
شما طبق چه مبنایی میگویید که ایمپکت فکتور های زیر سه معتبر نیست؟!!!!
یه جستجوی ساده تو اینترنت بکنی میبینی که اولا ایمپکت فکتور چیه و بر چه مبنایی محاسبه میشه و از چه عددهایی به بالا معتبر هستش که اتفاقا خیلی از نشریات معتبر هستن که ایمپکتهای 1.5 دارن و اتفاقا من با یخی موافقم
ضمنا حرف شما که فرمودید ایمپکت 3 به بالا معتبر هستش هم درسته ولی اصولا ایمپکت 3 خیلی خیلی بالاست مخصوصا برای فنی مهندسی ها. (598892) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۱۰-۲۰ ۱۲:۳۴:۴۹
دوست عزیز مشکل هم همینه که خیلی بالاست. آیا درست است که من هر سال در ایران 4 مقاله در ژورنال با ّIF یک چاپ کنم و یک محقق در فلان کشور سالی 1 مقاله در ژورنال با IF شش چاپ کند و بعد من بگویم سرعت تولید علم من چهار برابر تولید او است؟ (599569) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۱۰-۲۰ ۱۷:۱۹:۴۴
شما از کجا فهمیدی که مقالات اونها همشون بالای 3 ایمپکت فکتور دارن؟!!!
لطفا این کشف بزرگ رو به نیچر اطلاع بدین تا سال بعد دیگه اینجوری تولید علم کشورها رو نسنجه!
خودت هم میدونی که اونها هم خیلی از مقالاتشون با ایمکتهای زیر سه چاپ میشه و در عین حال معدود مقالاتی هم دارن که با ایمپکتهای بالا چاپ میشه (600081) (moderator19)
 
یخی
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۲۲:۱۹:۱۵
اتفاقا من از معتبر بودن ایمپکت فکتورها مطمئن هستم که توی کامنتم اعداد رو آوردم
شما بهتر است کمی به محققینتان ارزش قائل شوید و تلاشهایشان را با ادب ارج نهید.
ضمنا ایمپکتهای 3 که شما فرمودید معمولا ژورنالهای خاص و بسیار با کیفیتی هستن و عموما ما توان چاپ مقالاتی با چنین کیفیتی را فعلا نداریم و احتیاج به آزمایشگاهها بسیار مجهزتری داریم ولی برادر من ما تا 5 سال قبل همین ایمپکت فکتورهای 0.5 هم برامون دست نیافتنی بود.
ای کاش دست به دست هم ایران رو به رتبه ی 1 برسونیم نه اینکه وقتی سایت معتبری مثل نیچر مارو جزو کشورهای مولد معرفی میکنه خودمون زیر پامون رو خالی کنیم.
از دولت محترم هم تقاضا دارم با اتخاذ سیاستهای مناسب تر امکان بهره بردای عملی از این کاغذنوشته ها رو فراهم بیاورد تا مردم نتیجه ی ملموس تری از پیشرفت کشورشون رو شاهد باشند نه اینکه فقط خوشحال باشیم 18000 مقاله تولید کردیم و استفاده ای نشده ازشون. (598904) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۱۰-۲۰ ۰۶:۲۸:۴۱
نویسنده عزیز
ضزیب تاثیر مقالات اندازه گیری نمی شود بلکه ضریب تاثیر نشریات است که به عنوان یک ملاک سنجیده می شود. بفرمایید چگونه ضریب تاثیر مقالات شخص شما اندازه گیری شده است؟ (599116) (moderator22)
 
یخی
۱۳۹۰-۱۰-۲۰ ۱۱:۲۵:۳۶
منظورم از چاپ مقاله با ایمپکت فکتور 2 همون چاپ مقاله در مجله ای با ایمپکت 2 هستش وگرنه خود مقاله که ایمپکت نمیخوره
تعجب میکنم که چطور متوجه نشدید! (599425) (moderator19)
 
لیلی
United States
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۱۳:۳۹:۲۵
من خیلی از سایت های خبری دیگری هم میخونم ولی این جو ناامیدی و بدبینی رو فقط در الف میبینم!!!!!!!!!!! (598231) (moderator22)
 
ایرانی
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۲۳:۳۱:۴۳
دوست عزیز با مطالعه بیشتری صحبت کنید در خیلی رشته هاایمپکت فکتور بالای ۳ وجود ندارد، مثلا در الکترونیک تنها تک مجله بالای ۳ هست ... (598964) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۱۱:۳۸:۰۰
لطفا بررسی شود که چند دصد این مقالات در جورنالهایی با ضریب Impact Factor 3 به بالا چاپ می شود. (597922) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۱۴:۵۷:۴۱
خیلی عقبی. الان چند سالی میشه که Article Influence جای ضریب ایمپکت که بسیاری از ژورنالها تقلبی بالا می برند رو گرفته.


بعدشم بسیاری از رشته ها اصلا ایمپکت 3 ندارن.

بعدشم نمی دونی ایمپکت یعنی چی!؟ (598367) (moderator22)
 
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۲۲:۳۱:۵۰
دوست عزیز که خیلی جلویی بهتر است 2 دقیقه از وقتتو تلف کنی و به سایت ژورنالهای مختلف سربزنی.

بعدشم می دونی معنی اینفلوئنس چی چیه!؟ (598912) (moderator19)
 
میلاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۱۱:۴۱:۱۸
من هم اعتقاد دارم آدم باید واقع بین باشد ولی نظرات برخی از دوستان بیشتر از اینکه واقع بینانه باشد بدبینانه است.درست است که خیلی از مقالات علمی ما به برطرف کردن نیازهای روز جامعه نمی انجامد ولی سیر صعودی که در چند سال اخیر در توجه به تحقیق و پژوهش و همچنین تجاری سازی صورت گرفته را نیز باید مورد توجه قرار داد.مسلماً جایگاه کنونی ما در شآن کشور عزیزمان نیست و نیاز به تلاش خیلی بیشتری می باشد ولی به جای زیر سوال بردن هر موفقیتی باید با همدلی و تلاش و همچنین سیاست های درست به جایگاه واقعیمان برسیم.به امید خدا (597925) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۲۰ ۰۹:۴۲:۱۱
یکی از علت‌های رشد مقاله این است که اگر به مشاورین مهاجرت مراجعه کنید به شما خواهند گفت که داشتن مقاله یکی از نکات مهم برای پذیرش در کشورهای خارجی است (599235) (moderator19)
 
بهاور
France
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۱۱:۵۶:۳۲
اول بگم از این خبر خوشحالم.

اما اگر یک کم موشکافانه تر نگاه کنیم،

درصد رشد بالا، نشان می ده که وضعیت الآن نسبت به گذشته بهتره،

حال شما فرض کنید برای کشوری 5 نفر مقاله می دن.

سال بعد که همین پنج نفر مقاله می دهند، رشد صفر درصده.

اما اگر چهار نفر از این پنج نفر از گردونه خارج بشن،

رشد منفی 80% خواهیم داشت که البته کسی میل به انتشار این آمار نخواهد داشت.

اما سال بعد اگر دوباره پنج نفر بنویسند، رشد 80% خواهیم داشت که مورد استقبال همه خبرگزاری ها خواهد بود.

...
(597956) (moderator19)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۱۲:۰۴:۰۱
سلام، به نظر من رشد تعداد مقالات لزوما به معنی اتفاق مثبتی نیست. فلسفه مقاله دادن در اصل نشان از وجود فعالیت علمی دارد. مقاله نشانه ای از رشد علمی است در زمانی که به طور واقعی و نه نه مصنوعی رشد کند اما متاسفانه به علت حمایت های نادرست از چاپ مقاله مقاله نویسی کمّی (تعدادی) به شدت در ایران افزایش یافته و در حالی که به لحاظ کیفی دچار رشد متناسب نشده ایم. البته این را هم اضافه کنم که حتی مقالات با کیفیت بالا هم به تنهایی ضامن رشد کشور نیست. به نظر من بهترین کارهای علمی در هر کشوری کارهای هستند که متناسب با احتیاجات کشور باشند هرجند ممکن است مثلا اگر دانشمندی در ایران کار برجسته و مورد احتیاج کشور انجام دهد ژورنال خارجی معتبر چاپ نکند اما به نظر من برای کشور اینگونه تحقیقات مهمترند و باعث رشد بیشتری می شوند. من قصد ندارم ژورنال های معتبر و یا استاندارد ISI را زیر سوال ببرم اما بت شدن اینگونه ژورنالها در محیط های علمی را نه تنها سازنده بلکه مخرب می دانم چرا که دغدغه دانشجویان و محققان به جای تولید علم و تکنولوژی و بخصوص علم و تکنولوژی مورد نیاز کشور چاپ مقاله در ژورنال های معتبر شده به دلایلی چون اعتبار و یا حمایت مالی و این به نظر من اتلاف هزینه و زمان کشور است. البته راهکار این مسئله نیز تحریم ژورنال های خارجی و یا اقدامات مشابه نیست بلکه به نظر من بهترین راهکار تغییر نحوه حمایت ها است، برای مثال به جای حمایت کورکورانه از هر مقاله ISI بهتر است از طرح ها و پژوهشهایی حمایت شود که دارای کاربرد داخلی هستند و مشکلی از مشکلات کشور را حل می کنند در حالی که الان جهت گیری حمایت ها اینگونه نیست (597974) (moderator7)
 
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۱۲:۰۷:۲۸
تعداد مقالات نشانه رشد علمی و تولید علم نیست، چرا که :
اولا باید ببینید به چند درصد این مقالات رجوع شده است.
دوما چند درصد این مقالات خروجی کار مشترک پژوهشگر با صنعت و با سرمایه گذاری شرکتها و کمپانیها بوده اند
سوم چند درصد این مقالات مستخرج از پایان نامه های دانشجویان ایرانی خارج از کشور است!
باید دانست که در کار علمی، تعداد مهم نیست، بلکه کیفیت مهم است. امروزه ژورنالهایی هستند که در آی اس آی هم قرار دارند، اما کیفیتی ندارند و با پرداخت 500 دلار، مقاله هایی که لزوما کیفیت لازم را ندارند را چاپ می کنند. این مقالات تعداد ارجاعشان تقریبا صفر است و این یعنی از آن مقاله استفاده ای توسط پژوهشگران دیگر نشده است و به بیان دیگر تولید علمی در کار نبوده، چون اگر نکته جدید علمی در آن مقاله ارائه شده بود، سایرین باید از آن استفاده می کردند. (597984) (moderator7)
 
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۱۳:۱۲:۲۴
مقوله تولید علم امری کیفی است و نه لزوما کمی. متاسفانه نظام ارتقاع علمی داخل کشور( ارتقاع از استادیاری به دانشیاری و به استادی) که صرفا بر پایه کسب امتیاز بنا نهاده شده باعث به هدر رفتن سرمایه ها می شود مثل فوتبال ما که همه چیز در نتیجه گیری خلاصه شده و کمتر در آن کارهای زیرساختی انجام می شود.

در هر رشته علمی تعداد جورنالهای بسیار معتبر از انگشتان دست تجاوز نمی کند. ولی به اندازه شاخه های یک درخت جورنال وجود دارد که همه آنها ISI هستند. برای همین است که یک محقق در یک مرکز علمی معتبر ممکن است به جای به چاپ رساندن چندین مقاله، فقط سالی یک مقاله در یک جورنال خیلی معتبر ( با Impact Factor بالا) به چاپ برساند و امتیاز بیشتری هم کسب کند. این نشان دهنده ارزش بالای پژوهش انجام شده است.

یکی ازانتقادهایی که به جورنالهای علمی داخل کشور می توان عنوان کرد، ترکیب اعضای هیئت تحریریه (Editorial Board ) آنها است. هم اکنون اکثر مراکز پژوهشی داخل کشور جورنال علمی هم چاپ می کنند. به این صورت که این مراکز مقالات خود را در جورنالهای متعلق به خود که اکثر اعضای هیئت تحریریه و داورانی که باید این مقالات را بررسی کنند متعلق به همان مرکز پژوهشی هستند، به چاپ می رسانند. امید است این نقیصه با نظارت وزارتخانه های متولی در آینده نزدیک حل شده و مراکز پژوهشی ما به سمت کیفی تر شدن هر چه بیشتر امر پژوهش پیش روند. انشاالله (598154) (moderator22)
 
mHaghighat
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۱۳:۱۳:۱۱
خوب من به عنوان یک دانشجوی دکتری دلیل موفقیت ایران رو در این زمینه میگم شاید بقیه کشورها هم یاد بگیرن:

1. چند برابر ظرفیت واقعی دانشجوی دکتری پذیرش کنید (که البته یاید قید حقوق و امکاناتی که جاهای دیگه ی دنیا به دانشجوهای دکتری میدن رو بزنید) و البته داشتن مقاله ISI رو هم برای رقابت پذیرش مطرح کنید تا ارشد ها هم بی کار نمونن.

2. مجبورشون کنید حداقل 2 تا مقاله ISI با IF بالا بدن

3. اگر موفق شدن از این مرحله عبور کنن برای استخدام مجبورشون کنید حتما اول امتیاز دانشیاری رو کسب کنن و تا اون زمان هم سالی دوتا ISI بدن.

به این ترتیب میتونید قله های علم و دانش رو سریع فتح کنید و مهم هم نیست چی به سر دانشجوهای بدبخت میاد که با کمترین امکانات بیشترین خروجی رو ازشون طلب می کنید که نهایتا هم این خروجی لزوما برای کشور مفید نیست.

مطالب بالا با با توجه به حقایق موجود در حداقل سه دانشگاه امیرکبیر، علم و صنعت و شهید بهشتی عنوان شد. (598156) (moderator22)
 
یخی
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۱۴:۰۲:۲۹
در میان ۳۰ کشور اول جهان در تولید علم تنها در کشورهای ایران ترکیه و رژیم صهوینستی از منطقه خاورمیانه حضور دارند.
!!!!!
از مسئولین سایت الف یه سوال داشتم:
از کی رژیم صهیونیستی جزو کشورهای خاورمیانه شده؟ یعنی الان کشوری به اسم اسرائیل داریم؟ این کشور روی نقشه دقیقا کجاست؟ همونجایی که فلسطین هست؟ یعنی هم فلسطین کشور هستش هو اسرائیل؟
!!! (598268) (moderator22)
 
دمیر
United States
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۱۴:۲۱:۱۱
بله درست، ولی آیا اکثردت تولید علم فقط در زمینه نظامی و هسته ای بوده یا در زمینه های علمی دیگر که هم بوده؟ (598303) (moderator22)
 
ترک
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۱۶:۰۹:۲۵
آقا میدونسیتید که اسرائیل تو رده بندی از ایران جلوتره الف چرا رده بندی را کاما نذاشتی؟؟؟!!! (598496) (moderator22)
 
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۲۱:۵۵:۰۵
اگه لطف کنی یه بار دیگه به لیست نگاه کنی ممنون میشم. (598883) (moderator19)
 
فرهنگيان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۱۶:۲۳:۳۳
مي تواند حقيقت داشته باشد چون ايراني ها در كارهاي دسته جمعي ضعف دارند ولي مقالات متعدد و فراوان و درخور توجه حاكي استعداد فوق العاده ايراني هاست كه منفردا مي توانند مقام كسب كنند المپيادها نيز اين موضوع را اثبات مي كند اميد كه با كارهاي فرهنگي بتوانيم استعداد فوق العاده خودمان را در مسائل جمعي نيز به اثبات برسانيم و اين نياز به مديريت دقيق نيز دارد. انشا ا... (598510) (moderator22)
 
مرتضی اشرفی
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۱۶:۳۶:۴۰
الف جان ، به پیر به پیغمبر ، ما هم دوست داریم ایران مقام والا در عرصه های مختلف علمی ، فرهنگی ، ورزشی و... داشته باشد. اما راهش این نیست که شما برگزیده اید. تعداد مقاله( مخصوصا مقالاتی که در ایران تهیه می شود) شاخص تولید علم نیست. افزایش کمی تعداد دانشجویان و روی آوردن به ارائه مقالات با طرقی که در کشور ما جاری است نمی توان ادعای رشد علمی کرد. این حرفهای بی پایه فقط موجب فریب عوام الناسی می شود که ...... عاجزانه تقاضا دارم به خاطر کشور ، به خاطر علم و به خاطر حفیقت دست از این عوام فریبی بردارید. (598524) (moderator22)
 
k
United States
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۱۷:۴۰:۳۰
همه کسانی که تحصیلات دانشگاهی دارند می دانند که این آمار چگونه آنقدر بالا رفته برای مثال چرا کشوری که این آمار درخشان را دارد یک مجله معتبر علمی مطرح در سطح جهانی ندارد ؟چرا بالا ترین آمار مقالات علمی آن مال اساتیدی است که یا وزیر و وکیل اند یا بوده اند ؟ سایت محترم الف معذوریت شما را در رابطه با انتخابات درک می کنم ولی با تیتر های بی محتوی به خدا کار به جایی نمی رسد . (598603) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۱۸:۰۸:۰۶
ما بچه های ایران جنگیم تا رهایی ترسی به دل نداریم از رنج و بی غذایی ... فریادمان بلند است نهضت ادامه دارد حتی اگر شباروز بر ما گلوله بارد سرودی که عاشقانه دوسش دارم (598635) (moderator22)
 
لستانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۱۸:۵۴:۰۱
تولید علم چند تا فایده باید داشته باشه یکیش باید صرفه اقتصادی رونق اقتصادی تولید اقتصادی باشه.....این سال ها که تورم 30درصدی همراه با رکود داریم تولید چه علمی انجام شده که مردم فقیر تر کم درامد تر نا شاد تر عصبی تر بی هویت تر شدن؟ (598701) (moderator22)
 
قاسم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۱۸:۵۶:۲۱
زیاد خوش‌حال نشوید که طولانی بودن مسیر یادتان برود. حتی امسال هم کل مقالاتی که ما چاپ کردیم هم مرتبه با میزان رشد مقالات ایالات متحده‌ی امریکا بوده است. ما نیاز داریم این رشد را برای بیست سال نگه داریم. شیرینی‌ی این دستآورد شما یا ما را از ادامه‌ی این مسیر طولانی منحرف نکند. هنوز مسیر زیادی راه هست (598704) (moderator22)
 
Canada
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۲۱:۳۶:۳۲
تازه آمریکا و کانادا هم قسمتی قابل توجهی از پیشرفت علمیشون رو مدیون دانشجوهای ایرانین. اگر نخبه های ایرانی همه تو ایران فعالیت می کردن.. به گرد ما هم نمی رسیدن... (598867) (moderator19)
 
شهاب
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۲۱:۵۴:۰۹
رشد تولید علم احتمالا از این حیث جای امید واریست که "تحقیق" رشد یافته است. پرسش اینجاست: موضوع مقالات را چه کسانی معین کرده و برای چه معین می کنند؟(نه اینکه صرفا چگونه معین می کنند) آیا موضوعات را کشورهای صاحب صنعت و تکنولوژی با توجه به نیازهای تکنولوژیکی و صنعتی خود معین می کنند؟ آیا تولید کنندگان مقاله ها و محقق های کشور برای نیازهای کشور یا رشد علم مقاله تولید می کنند یا برای کسب رتبه ی علمی و مزایای آن و به چه میزان و مقدار، البته این مولفه ها همگی نسبی بوده و لزوم تحقیقات داخلی آماری را شایسته می نمایاند که مبادا صرف آمارهای منتشره بین الملل این توهم را ایجاد کرده باشد که احیانا بر علم و دانش و پیشرفت سروری می کنیم و عن قریب خدایگان بی همتای دانایی در جهان خواهیم شد! (598881) (moderator19)
 
United States
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۲۲:۳۶:۰۹
الف، بیا و از دانشجوهای تحصیلات تکمیلی نظر سنجی کن، ببین چند درصدشون بخاطر نبود امکانات پژوهشی به ناچار مقاله های آبکی میدن؟! (598917) (moderator19)
 
مهدی
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۲۳:۲۶:۰۶
برای مثال تصور کنید این پول عجیب و غریبی که تو فوتبال هست رو هدایت کنن به سمت پژوهشهای کاربردی واقعا جوانهای ایران پتانسیل اینو دارند که ره صد ساله رو یک شبه طی کنن دریغ که تنها کاری که میکنیم صدور مغزهاست کی میشه ما مدیریت یاد بگیریم و از هرز رفتن اینهمه نیرو و پتانسیل که استفاده نمیشه جلوگیری کنیم (598959) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۱۹ ۲۳:۳۱:۴۸
من این خبر را خوانده بودم و به آن افتخار میکنم. ولی مهم است که خبر را درست و کامل در اختیار خوانندگان بگذارید... (598965) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۱۰-۲۰ ۰۱:۳۹:۴۵
خیلی خوب است ولی در برخی رشته های علمی متاسفانه این رشد بشدت منفی بوده که نیاز به بررسی جامع دارد بعنوان مثال در مهندسی راه (599055) (moderator22)
 
۱۳۹۰-۱۰-۲۱ ۲۲:۵۹:۱۲
درست است .حداقل در یک سال اخیر تا جایی که خبر دارم در حوزه راه و ترابری کاری شروع نشده مگر در حد چند پایان نامه دانشگاهی . لذا وزارت راه باید در این باره فکری جدی بکند بویژه در تحقیقات کاربردی.چرا که محققین در این حوزه تقریباً بیکار هستند (602419) (moderator19)
 
United States
۱۳۹۰-۱۰-۲۰ ۰۶:۱۹:۱۵
بعضی ها که میگن تولید مقاله به علت سیستم ارتقا در دانشگاهها و ... هست باید بدونن که در آمریکا هم دقیقا همین سیستم هست من هم در ایران و هم در آمریکا دانشگاه رفته ام این سیستم به طور کامل در اینجا هم هست. (599115) (moderator22)
 
ابوالفضل
۱۳۹۰-۱۰-۲۰ ۰۷:۱۷:۰۷
من به بعنوان یک ایرانی برای پیشرفتهای کشورم می بالم حتی اگر آن پیشرفت یک قدم باشد وبه کسانی هم که همیشه طبل مخالف می زنم می گویم شما به عنوان یک ایرانی برای ایران چه کرده اید (599132) (moderator22)
 
حسین
Canada
۱۳۹۰-۱۰-۲۰ ۰۹:۰۰:۲۱
عین جمله رهبری در پیام نوروزی سال گذشته را کپی میکنم:

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=9001010001
"مثلاً در عرصه توليد علم، طبق آمارهايي كه مراكز متخصص جهاني و مراكز بين‌المللي اعلام مي‎كنند، مشاركت كشور ما در پيشرفت علمي و توليد علم در دنيا بيش از يازده درصد است؛ در حالي كه ما يك درصد مردم دنيا هستيم"

همانطور که در جدول ارائه شده در این خبر نیز دیده میشود مشارکت ایران در پیشرفت و تولید علم 11 درصد است! (599185) (moderator22)
 
راد
۱۳۹۰-۱۰-۲۴ ۱۰:۰۷:۳۷
منظور از 11 درصد ‌‌ رشد توليد علم نسبت به دوره قبل ميباشد مثل همين دوره كه 20 درصده . (604597) (moderator19)
 
الهه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۲۲ ۰۹:۵۵:۵۷
نكته اي كه اغلب دوستان بهش توجهي نكردند اينه كه خيلي از اينهايي كه مقاله تو ISI چاپ مي كنن مي خوان پذيرش بگيرن برا دانشگاههاي خارج كشور خيلي از دوستاي من همين كارو كردن چون امتياز محسوب ميشه اين يه واقعيتي كه متاسفانه تو جامعه هست (602811) (moderator19)
 
دانشجو
۱۳۹۰-۱۰-۲۲ ۲۱:۱۲:۴۵
لازم به ذکر است که سیاست های وزارتی در خصوص دفاع از پایان نامه ها تغییر کرده ....... به عنوان مثال در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان که من درس میخونم آیین نامه اومده که هر دانشجوی ارشد یا دکتری که بخواهد از پایان نامه دفاع کند بایستی مقاله چاپ شده در خصوص موضوع پایان نامه ISI یا pubmed داشته باشه تا بتونه دفاع کنه.......... (603498) (moderator22)
 
12
۱۳۹۰-۱۱-۲۹ ۰۱:۳۲:۲۵
رشد وسرفرازی قبول ! واقعا در عمل جیزی هست؟ (662999) (alef-11)
 
دانشجو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۰۴ ۱۱:۲۳:۳۱
این یک نشانه مثبت است مهمترین کاری که ما باید انجام دهیم تولید علم است نه صرفا مقاله نویسی (752543) (moderator18)
 
دانشجوی نمونه
۱۳۹۱-۱۱-۱۷ ۱۶:۰۱:۵۹
از پیشرفت فضایی ایران بی نهایت خوشحالم.
پرتاب موجود زنده به فضا که جدیدا رخ داد چون خاری بود در چشم دشمنان. (1121745) (alef-9)
 
نعمت
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۷:۴۷:۱۰
هدف ازتولید علم تنهابُعد اقتصادی نیست هدف باید تعالی انسان باشد که چون در علوم ما علوم عقلانی کنار گذاشته شده اند تعالی انسانی بوجود نمی آید.مثلا یک ریاضی واحد وثابت برای کل علوم در اعصار مختلف قاعده ریخته و آنها را ثابت نگه داشته ولی وجود علوم عقلانی مثل فلسفه وحکمت در مقاطع سنی زیر سن بلوغ تا به بالا باعث حرکت و پویایی ریاضی می شود بقیه علوم بماند (2720239) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.