توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 320691
شناسایی ویروس جدید تلفن همراه هوشمند
رییس پلیس فتا استان خراسان رضوی از کشف ویروس جدید تلفن‌های همراه هوشمند خبر داد و درباره راهکارهای مبارزه و پیشگیری از ویروس مذکور داشت.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۷ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۲۱
 رییس پلیس فتا استان خراسان رضوی در تشریح این خبر گفت: در پی مراجعه چند تن از شهروندان به پلیس فتا این استان با ارائه مرجوعه قضایی مبنی بر هک شدن گوشی تلفن همراه هوشمند و سوء استفاده از خط تلفن همراه آن‌ها رسیدگی به موضوع در دستور کار کار‌شناسان فنی این پلیس قرار گرفت.

سرهنگ جواد جهانشیری در ادامه افزود: شاکیان با اعلام اینکه بدون اطلاع آن‌ها، فرد یا افرادی با دسترسی غیر مجاز به سیم کارت تلفن هوشمند آن‌ها با کشورهای خارجی تماس گرفته و با صدور قبض‌های میلیونی خط تلفن همراه آنان نیز توسط شرکت مخابرات نیز قطع شده است.

جهانشیری اعلام کرد: در بررسی اولیه پرینت تماس مربوط به خطوط شاکیان مشخص گردید، از طریق خطوط تلفن آنان با کشورهای آمریکای جنوبی مانند کوبا، فاروئه و برخی کشورهای آفریقایی تماس گرفته شده است و کلیه شکات از این تماس‌ها اظهار بی‌اطلاعی دارند.

این مقام انتظامی افزود: با توجه به حساسیت و اهمیت موضوع تیمی از کار‌شناسان این پلیس فتا موضوع را بطور ویژه مورد پیگیری قرار داده و از آنجایی که احتمال هک خط و تغییر سریال گوشی متصور بود، با بررسی فنی و استعلامات مربوطه محرز شد، سیم کارت‌ها هیچگونه تغییری نداشته اما با توجه به اینکه تمامی این افراد دارای گوشی هوشمند بوده و از اینترنت استفاده می‌نمودند در تحقیقات بعدی مشخص گردید همگی آن‌ها از سایت‌های مشکوک و به ویژه سایت‌های Porn) مستهجن) بازدید داشتهاند و احتمال آلوده شدن گوشی آنان به بدافزار و نرم افزارهای جاسوسی متصور بود، درهمین راستا گوشی‌های نامبردگان توسط کار‌شناسان فنی مورد بررسی دقیق قرار گرفت و وجود بدافزارهایی برروی گوشی‌های قربانیان محرز شد.

سرهنگ ستاد جهانشیری در رابطه با این بدافزار جاسوسی افزود: این بد افزار در ساعاتی مشخص (اغلب در ساعات بامدادی ۲ الی ۴) از گوشیهای آلوده که دارای سیم کارت دائمی یا سیم کارتی که دارای شارژ کافی بوده‌اند، به طور خودکار اقدام به برقراری تماس تلفنی با شماره‌های ذخیره شده در بانک اطلاعاتی بدافزار نموده‌اند. گفتنی است، این بدافزار‌ها زمان نصب نیاز به اجازه دسترسی کاربر دارد که متاسفانه کاربران بدلیل عدم آگاهی هنگام نصب اجازه دسترسی را داده‌اند.

جهانشیری در بیان انگیزه مجرمان از انتشار این بدافزار‌ها افزود: به نظر می‌رسد، افرادی در خارج از کشور با اهداف سودجویانه اقدام به راه اندازی سرویس‌های تلفنی پولی (خطوط IN یا خطوط تلفن هوشمند) مشابه سرویس‌های غیر رایگان موجود درکشور مانند رایانه کمک، سیستم مشاوره تلفنی، تلفن قصه گو و.. نموده اندو از طریق نصب بدافزار برروی گوشی قربانیان و برقراری تماس صوتی با خطوط مورد نظر عاملین انتشار بدافزار درآمد هنگفتی عاید آنان می‌شود.

شایان ذکر است که بدلیل بعد مسافت و حوزه جغرافیایی جرم صورت گرفته متأسفانه پی گیری پرونده‌های مذکور مشمول زمان خواهد بود.
هشدارهای پلیسی که می‌تواند در این رابطه کارگشا باشد:

- عدم اتصال دائمی گوشی به اینترنت در صورت عدم نیاز

- جهت عضویت در شبکه‌های اجتماعی بوسیله گوشی تلفن همراه هوشمند از سیم کاردائمی یاسیم کارت با شارژ زیاد استفاده نگردد.
- از دانلود و نصب نرم افزارهای نا‌شناس و کلیلک بر روی لینک و سایت نا‌شناس جداً خوددرای شود.

 - در هنگام نصب به مجوز‌های مورد درخواست نرم افزار توجه و از تایید مجوزهایی که زمینه سوء استفاده ما را فراهم می‌کند خوددرای شود.
- انسداد امکان برقراری با تماس‌های بین المللی با همکاری اپراتور تلفن همراه در صورت عدم نیاز.
 
کلمات کلیدی : دانش و فناوری+تلفن همراه هوشمند
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.