نظر منتشر شده
۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 306291
تامین آب شیرین مناطق جنوبی کشور با استفاده از انرژی اتلافی نیروگاه‌های گازی
سید مسعود احمدی*، 10 آبان 94
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۳۲
چکیده: قابلیت تولید آب شیرین با استفاده از اتلاف انرژی ۷۰ درصدی نیروگاه‌های گازی کشور ، وجود دارد و با اضافه شدن واحدهای شیرین سازی آب به این نیروگاه‌ها در حاشیه خلیج فارس، امکان تولید آب برای حدود ۱۳ میلیون نفر در روز فراهم می‌گردد.
***
در میان مراکز عمده مصرف انرژی کشور، نیروگاه‌ها با مصرف یک سوم از سوخت فسیلی (گاز، گازوییل، نفت کوره) بزرگترین مرکز مصرف‌کننده انرژی کشور محسوب می‌شود. از طرف دیگر میانگین بازده نیروگاه‌های حرارتی کشور ۳۷% است و قسمت عمده ای از این انرژی دریافتی را تلف می‌کنند. براساس گزارش آمار رسمی وزارت نیرو[۱] نیروگاه‌های گازی کشور با میانگین بازده ۲۸.۹ پایین ترین بازده را در میان انواع نیروگاه‌های حرارتی کشور به خود اختصاص داده‌اند. در شکل (۱) بازده انواع نیروگاه‌های حرارتی کشور نشان داده شده است.

شکل (۱) بازده انواع نیروگاه‌های حرارتی کشور

از طرف دیگر نیروگاه های گازی بیشترین سهم در ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور را به خود اختصاص داده‌اند. در شکل (۲) سهم انواع نیروگاه های کشور در ظرفیت نصب شده را نشان داده است.

شکل (۲) سهم انواع نیروگاه های کشور در ظرفیت نصب شده

با توجه به شرایط موجود و بازدهی پایین نیروگاه‌های حرارتی کشور افزایش بازدهی نیروگاه‌های کشور اثر چشمگیری در کاهش تلفات انرژی در کشور دارد.

۲راهکار عمده برای افزایش بازده نیروگاه‌های گازی کشور وجود دارد:
۱. اضافه شدن بخش بخار به نیروگاه گازی و تبدیل شدن به نیروگاه سیکل ترکیبی(افزایش بازدهی از ۳۰ به ۴۵ درصد)

۲. اضافه شدن بخش بخار و واحدهای شیرین‌سازی آب به نیروگاه‌های گازی(افزایش بازدهی از۳۰ به ۸۰ درصد)
بررسی نیروگاه‌های گازی کشور نشان می‌دهد که حدود ۱۴هزار مگاوات نیروگاه گازی در حاشیه خلیج فارس و دریای عمان در کشور موجود است. با استفاده از حرارت خروجی نیروگاه گازی که بدون استفاده در هوا رها می‌شود می‌توان آب شیرین تولید کرد.با اضافه شدن واحدهای شیرین سازی آب به نیروگاه‌های گازی حاشیه خلیج فارس و دریای عمان می‌توان آب شرب برای ۱۳ میلیون نفر را تامین کرد.

بر اساس بررسی‌های انجام شده احداث واحدهای شیرین‌سازی آب در کنار نیروگاه‌های گازی علاوه بر کاهش چشمگیر تلفات نیروگاهی، کمبود آب در نوار ساحلی جنوب کشور را که یکی از چالش‌های پیشروی مدیران می‌باشد نیز جبران می‌کند.
منبع:
[۱] آمار تفصیلی صنعت برق ایران سال ۱۳۹۳، ویژه مدیریت راهبردی
*دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف
 
کلمات کلیدی : آب شیرین کن
 
حقیقت جو
۱۳۹۴-۰۸-۱۰ ۱۰:۵۳:۳۸
با توجه به شرایط اقلیمی در اینده هیچ چاره ای غیر از صرفه جویی های اینگونه در اب و انرژی نداریم

در ضمن تمام شهرهای کشور باید به سیستم جمع اوری و تصفیه فاضلاب مجهز شود و از اب ان در مصارف کشاورزی و صنعتی استفاده مجدد شود (3291743) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۰ ۱۱:۴۷:۴۶
با عرض سلام به استحضار می رساند اگر دستی در صنایع مرتبط با تولید برق داشته باشید .میدانید که عملا وزارت نیرو برشکست است ومنابع مالی لازم را دراختیار ندارد.باتوجه هزینه تمام شده بالا سیکل ترکیبی کردن نیروگاه حداقل 30 سال طول می کشد تانیروگا ههای گازی کشورسیکل ترکیبی شوند واین یعنی اتمام عمر مفید نیروگاه های گازی.. (3291887) (alef-13)
 
محمد ابراهيم سربندي فراهاني
۱۳۹۴-۰۸-۱۰ ۱۱:۴۹:۵۶
در صورت بازيافت حرارت اتلافي و تبديل آن به برق ، توليد انبوه آب به كمك فناوري اسمز معكوس (RO) به مراتب از روشهاي تبخيري (MED و MSF) به صرفه تر است (3291891) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.